Sabtu, 17 Maret 2012

Az előnyök nem Hajj út Mekkába, hogy jó a világban és a túlvilágon


Az előnyök nem Hajj út Mekkába, hogy jó a világban és a túlvilágon

ÁltalSejk Abdullah bin Abdul Aziz Baz


Között Asmaul Husna tulajdonú Allaah az Al-Hakim, ami azt jelenti: "Mi határozza meg a törvény, vagy a Mi van a természet a Bölcsesség, ahol Isten azt mondja, és hiába jár.

 
Ezért minden Shari'ah Allah wa Subhanahu Ta'ala egy nagy és jó a sok haszon az ő szolgái a világon, mint a pompa szívét, nyugalmat és jó állapotban. Is köszönhető, hogy a jó és a nagy győzelem szülővárosában az öröm (a túlvilágon) által nézett ő arcát, és keresni az ő jó kedvéből.
Hasonlóképpen Hajj, 1 éves tisztelete az Isten az Ő szolgái syari'atkan, számos nagy haszonnal jár, és egy nagyobb cél, amely összehozza a jó a világban és a túlvilágon. És az egyik tanulsága a zarándoklat.

[1]. Minden istentisztelet MengikhlaskanWorship kizárólag Allah wa Subhanahu Ta'ala és kiteszi a szívét a meggyőződés, hogy semmi sem imádják Haq, de Őt, és hogy Ő az egyedüli tulajdonosa a nevét a szép és nemes tulajdonságait. Nincs partner Őt, Őt sem hasonlít, és nincs párja neki.
És ez már utalt rá, az ő szavát.
"Ami azt jelenti: És emlékszem, amikor a hely, ahol Baitullah Ibrahim, mondván:" Ne kapcsolatba velem, és megtisztít minden házam azok számára, akik körülsétál, istentisztelet, meghajolt és levertség: "[Al-Hajj: 26]
Szenteld házát ebben az esetben az, hogy egyszerűen imádják Istent az Ő háza (Ka'bah) nemes, mebersihkan körül Kaaba a bálványok, szobrok, tisztátalan, tisztátalan, hogy Allah Subhanahuwa Ta'ala ments, és minden dolog, ami zavarja az embereket, akik teljesítenek, vagy Umrah Hajj, vagy más dolgok foglalják el (elhanyagolása) a céljukat.
[2]. Mercy kapott bűnök és válasz Jannah (ég)"Abu Hurayrah, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam elmondta: "A umrah umrah a másikra, mint a bűn között, és nincs jutalom Hajj, kivéve Jannah Mabrur" [Bukhari és Muszlim, Bahjatun Nanzhirin nem. 1275]
"Abu Hurayrah mondta:" Hallottam a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam aki azt mondta, hogy zarándoklat a ház miatt van Allah, ne csináld rafats és fusuuq, biztosan hazatér a napon, amikor megszületett az anyjának" [Bukhari]
Rafats: Jima "bevezetése és piszkos szavakat, Fusuuq: engedetlenség
Aki elment a Kaaba, akkor megy a Hajj vagy Umrah is, anélkül, rafats és fusuuq és őszintén Allah wa Subhanahu Ta'ala egyedül Allah wa Subhanahu Ta'ala megbocsátani a bűnöket, és megírja jannah. És ez az, ami a hőn áhított minden hívő és a szerencséje, hogy mu'minah nyert és menti a pokolból jannah.
[3]. Üdvözölve a hívás a Próféta Ibrahima Alaihissalam"És megidézi emberiség zarándoklat, jönni fognak hozzád gyalog és lovas teve sovány érkező minden sarkából a tétel" [Al-Hajj: 27]
Próféta Ibrahim Alaihissalam hívtunk (a hajj) az emberre. És Allah wa Subhanahu Ta'ala teszi bárki Ő akarja (hogy) hallottam a hívást a Próféta Ibrahim Alaihissalam és üdvözlendő. Ez tartott ideje óta Ibrahim próféta a mai napig.
[4]. Számos szemtanúja muzulmánok előnyeiAllah wa Subhanahu Ta'ala mondja: "Annak érdekében, hogy azok tanúja számukra előnyökkel jár" [Al-Hajj: 28]
Ne Subhanahu wa Ta'ala említi előnyeit muthlaq (általában anélkül, kapcsolatok) és mubham (magyarázat nélkül), mert a számát és nagyságát a közvetlen előnyök menafaat előforduló és a későbbiekben fog bekövetkezni mind időben, mind a továbbiakban.
És a legnagyobbak között van a tanú az Ő egységét, hogy imádkozzanak, hogy Allah wa Subhanahu Ta'ala egyedül. Jönnek azzal a szándékkal keresi dicsőséges arcát nem azért, mert Riya "(mások számára látható), és nem is azért, mert sum'ah (beszél valaki más). Még azok is, betauhid és őszinte vele, és ígéretet tett (tawhid) Ő szolgái közül, és épít egymásra az emberek között, akik eljöttek (zarándoklat, és így tovább,-pent) róla (tawhid).
Ők thawaaf kerekítéshez, dicsőíteni Őt, és imádkozott a házában, könyörgött az ő kegyelme, imádkozva, hogy hajj elfogadható, hogy bűneid megbocsáttattak, vissza biztonságosan nergara minden, és mivel az ajándékot a re- újra imádkozni és alázkodnunk kepda őt.
Ők hangosan így talbiyah meghallgatja az emberek közel vagy távol, és mások is megismerni annak jelentését, értelme, megvalósítani a szívükben, és gyakorolják beszélt. És ez a jelentése: mengikhlaskan imádat csak Allah, és a hit, hogy ő "istenük az igazság, a Teremtő, adója szerencsét nekik, a zarándokok és imádták, mint a másik.
[5]. Ismerkedés egymással és tanácsot EgymásértÉs azok között a tanulságokat, hogy a muzulmán zarándoklat, hogy megismerjük egymást és tanácsokat egymásnak, és a végrendelet az al-Haq. Jönnek minden irányból, nyugatról, keletről, délre és északra Mekkába, gyűltek össze a ház Allah wa Subhanahu Ta'ala és öregek, Arafat, a Muzdalifah, Mina és Mekkába. Ismerik egymást, tanácsot egymásnak, más oktatási, irányítja, segíti, így a kedvezményezettek a következő világ-és tényleges kedvezményezettek, taklim eljárások zarándoklat, az ima, szeretet, kedvezményezettek útmutatást, irányt és a küldetés a hálóba az Isten.
Hallották a papok, ami jótékony hatással vannak ezek utasításokat és útmutatást az egyenes úton, a boldogság felé vezető úton tauhidullah és őszinte hozzá, mely szükséges az Allah iránti engedelmesség Subhanahu wa Ta'ala engedetlenség és annak tudatában, hogy elkerülték , és így ismerik a határait Allah, és ők is segítik egymást a jóság és jámborság.
[6]. Ismerje meg a vallás Allah wa Subhanahu Ta'alaÉs a nagy zarándoklat ellátások között az, hogy meg tudja tanulni a vallás Allah a környezetben a régi Isten házába, és lingkungann Nabawi mecsetben a papság és tanácsadók, valamint egy figyelmeztetést arról, hogy mit nem tud a törvények a vallás, Hajj, umrah és mások. Hogy ők tudnak eleget tenni kötelezettségeiknek, hogy a tudomány.
A Makkah egy rendezett tudomány, a tudomány és a vallás egyistenhit. Ekkor a (fejlett) Medina, az egész félszigetet, és minden Allah földjét Subhanahu wa Ta'ala, hogy a tudomány és a szakértői tudás. De minden az eredetileg innen, a régi szomszédságában Isten házát.
Ez kötelező a tudósok és a prédikátorok, bárhol is legyenek, főleg az otthoni környezetben Allah wa Subhanahu Ta'ala, hogy megtanítsa az embereket, akik mennek a Hajj és Umrah, az őslakosok és a bevándorlók és a zarándokok , a vallás rítusai és Hajj.
A muszlim parancsot tanulni, azonban (a körülmények) is, bárhol és bármikor, de a régi házban az Isten, hogy ez a viszony (hitoktatás) fontosabb és sürgetőbb.
És jelei közé tartozik a jóság és a boldogság egy ember tanul a vallás Allah wa Subhanahu Ta'ala.
"Jelentés: A Próféta sallallaahu" alaihi mondta: "Aki Allah által kívánt Subhanahu wa Ta'ala, ami jó, biztosan ő tette a Faqih a vallás" [Bukhari, Kitáb al-Ilmi három fejezetben: 14]
Itt a földön Isten, a földön bárhol az országban, és ha talál egy jámbor tudósok shari'ah Allah, akkor használja a lehetőségeket. Ne légy arrogáns és lusta. Mert a tudomány nem lehet elérni olyan emberek, akik arrogáns, lusta, gyenge és gyáva. Tanulmányok igénylő éberséget és nagy hajlandóságot.
Kivonni magukat tanulmányokat, ez nem félénkség, hanem gyengeség. Allah wa Subhanahu Ta'ala mondja.
"Ami azt jelenti: És Allah nem szégyelli az igazságot" [Al-Ahzab: 53]
Ezért egy hívő és egy látnok mukminah, nem kell szégyenkeznie az ebben a fejezetben, még haladt, kérdéseket tehet fel, vizsgálja meg, és felfedi kemusykilan volt, így nem megy a kemusykilan.
[7]. Telepítése TudományKözött a zarándokok is, hogy elterjessze a tudomány előnyeit a testvéreinek, aki elvégzi a Hajj és társait, akik az autóban, a repülőgépek, a sátrak, Mekkában és minden helyen. Ez egy lehetőség, hogy Allah wa Subhanahu Ta'ala adományozta. Akkor terjedt el a tudás és elmagyarázza, hogy mit tud, de kell lennie azzal, amit tudni alapján a Könyv-és Sunnah és istimbath szakértő ismereteit is. Nem a tudatlanság és ötletek, hogy eltérjenek a Könyv és Sunnah.
[8]. Növelje betartásaEllátások között az imádság és a zarándoklat tawaf, mint Allah wa Subhanahu Ta'ala.
"Jelentése: Akkor hadd vegye le a piszkot, amely a testükön, hagyd, hogy finomítani nadzar nadzar-és hagyd, hogy berthawaf a régi ház körül (Ka'bah)" [Al-Hajj: 29]
Akkor azt írnak fel, akik futnak a Hajj és Umrah reprodukálni és szaporodnak a legjobban tawaf imádságnak a földön jogellenes.Ezért szaporodnak imák, qira'atul Korán, ima gyöngyök, tahlil, dhikr.Perbanyaklah is parancsol, és igazságtalan da'wah Allah wa Subhanahu Ta'ala úton, ahol sok embert vonzó Afrika, Európa, Amerika, Ázsia és mások. Ez kötelező számukra, hogy ezt a lehetőséget is.
[9]. Teljesítsd NadzarNadzar bár nem kell elvégezni, de ha valakinek van köze engedelmesség bernadzar, kötelező rá eleget tenni.
Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Jelentése: Aki bernadzar engedelmeskedni Istennek, majd hagyd, hogy engedelmeskednek neki" [Bukhari]
Tehát ha valaki a földön bernadzar ez illegális formája az ima, istentisztelet vagy más Tawaf, kötelező rajta elvégezni az imádságot ebben a tiltott területen.
Allah wa Subhanahu Ta'ala mondja.
"Ami azt jelenti: És hagyd, hogy végre nadzar" [Al-Hajj: 29]
[10]. Súgó és jót a szegényeknekEllátások között a zarándoklat célja, hogy segítsen, és nem jó a szegényeknek, akik teljesítenek Hajj jó, vagy nem ebben az országban biztonságos.
Lehet kezelni a betegeket, látogassa meg őt, jelezve a kórházba, és segített neki a kincset és a kábítószerek.
Ez az all-inclusive előnyeit zarándoklatot.
"Ez azt jelenti: .... tehát látják, hogy a számukra előnyökkel jár" [Al-Hajj: 28]
[11]. Reprodukálni a Dhikr AllahBiztos ebben az országban legyen Dhikr Allah, hogy állapotban álló, ülő és bebaring, egy rózsafüzért (mondván Subhanallah), hamdalah (mondván Alhamdulillah), tahlil (mondván Laa ilaha ILALLAH), Takbir (mondván Allahu Akbar) és hauqallah ( beszéd wa Laa LAA haula quwata billah Illa).
"Jelentése: Abu Musa Al-As'ari Allaah" anhu, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" A hasonlatosságára, aki emlékszik az Urát, és akik nem emlékeznek rá, mint az élő és a halott ". [Bukhari, Bahjatun Nadzirin nem. 1434]
[12]. Imádkozzatok hozzáEllátások között a Hajj, komolyan kell megalázza magát, és folyamatosan imádkoznak Allah wa Subhanahu Ta'ala, hogy Ő szeretet is elfogadhat, tedd szíveket és tetteket, az Ő segítségét, hogy megemlékezünk Róla, köszönöm Neki és imádat növelné róla: Hogy ő segítene kötelezettségszegés, amellyel ridhai természet, és hogy ő segített jót az ő szolgáinak.
[13]. Manasik végre a legjobbEllátások között a Hajj, el kell végeznie az olyan tökéletes, mint lehetséges, a legjobb és talán seikhlas amikor egy tawaf, sa'i, wukuf at Arafat, vannak Muzdalifah, dobja Jumrah, valamint az imádság, qira'atul Korán, dhikr , imádkozzatok, és mások. Is ki kell dolgozni a koncentráció és az őszinteség.
[14]. Levágása SacrificeEllátások között a Hajj a vágás (állati) áldozat, mind a kötelező, és amikor berihram tammatu qiran, és nem kötelezettség, hogy taqarrub Allah wa Subhanahu Ta'ala.
A Búcsú Zarándoklat "Allah Küldötte sallallaahu" alaihi wa sallam 100 egyed került állatokat áldoztak. A barátja is levágott az áldozatot. Ez a hódolat áldozatát, mert a húst szétosztják a szegények és rászorulók napjaiban Mina, és mások.
Ilyenek néhány tanulsága Hajj (az iszlám öt pillére), remélhetőleg tudunk venni az előnyöket, és mindig az adott útmutatás Allah wa Subhanahu Ta'ala, és könnyű teljesíteni. Ámen
[Másolt As-Sunnah Magazine 09/Tahun III/1419H/1999M, kiigazított shalihah Abu Al-Furqan magazin szám 72-21 18. o. Penebit Alapítvány Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km 8 Selokaton Gondangrejo - Solo 57 183]

A Hadzs és Umrah zarándoklat
ÁltalUstadz Kholid Syamhudi

Bizony Allah Mindenható nem hozza létre a szellemet és az emberiség, kivéve, hogy imádják Őt csak egyedül, azt mondta:
"És én még nem hozott létre dzsinnek és az ember, hogy imádnak engem." [Adh-Dzariyat/51: 56].
Ahhoz, hogy az istentisztelet, hogy szükség van egy média, hogy meg tudja magyarázni az értelmét és természetét tiszteletére Mindenható Isten akarata. Szóval ez az ő nagy bölcsességet, ő küldte apostolait, hogy fel, illetve az Ő üzenetét és a Shari'a a dzsinnek és az emberiség.
A tökéletesség az iszlám a meghatározása a zarándoklat a Ház, az al-Haram, mint az egyik nagy szimbóluma az iszlám. Még a hadzs az iszlám ötödik pillér, és vált az egyik eszköze a muzulmánok számára, hogy egyesítse, a növekvő jámborság és eléri az ígért paradicsom azoknak, akik félnek Allah. Ezért a tökéletesség syari'atnya, az iszlám eljárást alakított ki, illetve módszer egy teljes és részletes, így nem kell említeni az összeadás és a kivonás végrehajtása során ezt a szolgáltatást.
Az egyik része a zarándoklat zarándoklat, amelyeket el kell végezni minden végző személy Hajj és Umrah. Ennek egyik része, akkor a végrehajtás magyarázatra szorul, mégpedig a vonatkozó rendeletek és jogszabályok körül.
MEGHATÁROZÁS ihramIhram szóra, arab, az al-Haram szó tiltott vagy akadályoztatása esetén értelmes. Ezt hívják a ihram, mert valaki szándékosan bejutni a Hajj vagy Umrah, aztán volt szabad mondani, és nem jó bizonyos dolgokat, mint Jima ", házas, piszkos szavakat, és így tovább. Innen, a tudósok meg ihram azzal a szándékkal, egy két szúrás (azaz Hajj és Umrah), vagy mindkettő egyszerre. [1]
Így világos megértése a hibákat, amelyeket egyes muzulmánok mondják van öltözve egy ronggyal ihram ihram. Mert ez a szándéka ihram a Hajj vagy Umrah. Míg öltözött ihram ruha elengedhetetlen, hogy bárki, aki berihram.
PLACE BERIHRAMIhram, amely fontos része elvégezte a zarándoklatot és a Umrah miqât. A Hadzs és Umrah lesz, akkor meg kell tudni, mint olyan helyet berihram miqat. Azok, akik nem a berihram miqât, ami azt jelenti, köteles elhagyni a Hajj, így kötelező számukra, hogy helyette egy gát (pénzbírság).
ELJÁRÁS ihramA. Sunnah, hogy megfürdik, mielőtt ihram a férfiak és a nők, hogy az adott körülmények között szent, vagy menstruáló nők, mint narrátora Jabir Allaah "anhu Azt mondta:
فخرجنا معه حتى أتينا ذا الحليفة فولدت أسماء بنت عميس محمد بن أبي بكر فأرسلت إلى رسول الله كيف أصنع? قال: اغتسلي واستثفري بثوب واحرمي (رواه مسلم)
"Aztán kijött a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam. Amikor megérkeztünk Dhul Hulaifah, Asma Bint Muhammad bin Abi Umais Bakr szült. Aztán (Asma) küldött (valaki, hogy megfeleljen), hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam (és kérdezzen) : "Mit tegyek?"Ő sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:" fürdőzik, és beristitsfarlah [2], és berihramlah '. " [Jelentette muzulmán (2941) 8/404, Abu Dawud nem. 1905 és 1909, és Ibn Majah nem. 3074.]
Ha nincs víz nem bertayammum, mert a Sunnah tisztító vizet nem használhatja, ha nem bertayamum. L Allah megemlíti a tisztítása hadats Tayammum azt mondta:
"Ó ti, akik azt hiszik, ha imádkoztok, majd mossa meg arcát és a kezét egészen a könyök, dörzsölje meg a fejeket és (mosás) a lábát a boka, és ha junub majd mossa, és ha betegek vagyunk, vagy utazáskor vagy visszatérő szennyvíz (WC), vagy érintse meg a nőt, akkor nem kap vizet, majd bertayamumlah jó talaj (nettó) ... ".[Al-Ma `Idah / 5: 6].
Ezért nem lehet analóg (mintás) másoknak. Azért is, mert nincs, vagy például a parancsot a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam hogy bertayammum különösen, ha a zarándok a fürdés a higiénia a törvény parancsolja neki, hogy Asma` bintu Umais a menstruáció a zuhanyozó.
2. Sunnah viselni, ha ihram parfüm, amint azt a "Aa'ishah Allaah anha:
كنت أطيب النبي n لإحرامه قبل ان يحرم و لحله قبل أن يطوف بالبيت.
"Én öltözött a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam parfümök a ihramnya berihram előtt, és mint a halal előtt körülsétál Kaaba. "[Bukhari no.1539, és nem muszlim. 1189].
A parfümök használata csak akkor megengedett, a végtag, és nem a ruhák ihramnya, mert a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:
لا تلبسوا ثوبا مسه الزعفران و لا الورس
"Ne viseljen ruhát, hogy a kitett za'faran parfüm és háborúk".[Elfogadott alaih].
Viselése parfüm, két esetben:egy. Berihram fürdő előtt, és viseljen, és megállapodás született arról nem volt probléma.b. Használd zuhanyzás után, és mielőtt berihram és parfümök nem vesznek el, azt megengedi a tudósok, kivéve Imám Malik, és azokat, akik egyetértenek a véleményét.
Posztulátumot az engedélyezhető-ea parfüm ihram, a hadíszt Aisha mondta:
كان رسول الله اذا أراد أن يحرم يتطيب بأطيب ما يجد ثم أرى وبيص الدهن في رأسه و لحيته بعد ذلك (رواه مسلم)
"Amikor a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam akart berihram, (ő) fektetni a parfüm a legillatosabb, hogy ő van, aztán láttam a flash az olajat a fejére, és utána a szakállát ". [Jelentette muszlim, no.2830].
"Aisha mondta: Allaah anha még:
كأني أنظر إلى وبيص المسك في مفرق رسول الله  و هو محرم
"Mintha láttam egy villanás Misk (Misk parfüm) élén a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, míg ő állapotban ihram ". [Jelentette muszlim, nem. 2831 és Bukhari, nem. 5923].
Van még egy probléma:Ha valaki parfümöt visel a testén, azaz a fej és a szakáll, de aztán a parfüm csöpög vagy beolvasztják, érint ez vagy nem?
A válasz: nincs hatása, mert a mozgás a parfüm önmagában, és nem mozdulok, és azért is, mert úgy tűnik, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam és társait egyáltalán nem zavarta, ha cseppenként folyik illatos olajokat, mert viselni a körülményeket, amelyek lehetővé [3].
Aztán, ha valaki, aki berihram (mahram) elvégzi ablutions, és volt rajta egy illatos haj olaj, akkor dörzsölte volna a fejét a kezében. Ha ő nem, akkor az olaj is kibír a kezét, bár csak kismértékben, ez nem kell, hogy viseljen kesztyűt, amikor az dörzsölje a fejét?
Shaykh Muhammad Salih al-'Uthaymeen soha nem adtak magyarázatot erre a kérdésre. Shaikh mondta: "Nem kell, még magában túlzás a vallás, és nem érvek. Hasonlóképpen, ne dörzsölje a fejét egy fa vagy bőr. Ő egyszerűen törölje le a tenyerét, mert termaasuk megbocsáttattak" [4].
3. Viselése két darab fehér ruhával használható szárongos és a kendőt, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:
ليحرم أحدكم فى إزار و رداء و نعلين
"Legyen valaki közületek berihram segítségével kesztyűt és sálat és egy pár papucs". [Jelentette Ahmad 2/34, illetve minősíthető az saheeh Ahmad Shakir sanadnya].
Két darab fehér ruhát részesítették előnyben, amely a próféta szavai sallallaahu "alaihi wa sallam:
خير ثيابكم البياض فالبسوها وكفنوا فيها موتكم
"A legjobb, amit egy fehér ruhát, majd vedd fel a szervezetben kafanilah őt, és vele". [Jelentette Ahmad. Lásd Sharh Shakir Ahmad, 4/2219, és azt mondta: "saheeh isnad"]
Ibn Taymiyyah lehet Allaah irgalmazz a könyvet a rituálék (21. oldal) azt mondta: "A Sunnah két berihram egy tiszta ronggyal. Ha mindkettő fehér, akkor ez inkább mainstream, és lehetővé tette ihram mindenféle pamut dimubahkan SHUF (gyapjú), és így tovább. Engedélyezett berihram fehér ruhával és fehér színek nem engedélyezettek [5], bár a színes ". Ami a nők, ő még mindig ruhát viselsz, amely magában foglalja, hogy magán-részek, kivéve az arcot és pálmák.
4. Disunahkan berihram imák után. Említett hadeeth Ibn 'Umar "anhuma a Saheeh Bukhari, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:
أتاني الليلة آت من ربي فقال: صل في هذا الوادي المبارك وقل عمرة في حجة
"Tegnap este jött a hírnök az én Uram, és azt mondta:" Imádkozzatok ezt az áldott Wadi és azt mondják: "Umratan hajjatin fi '."
Jabir is hadeeth a Allaah "anhu
فصلى رسول الله في المسجد ثم ركب القصواء حتى إذا استوت به ناقته على البيداء أهل بالحج
"Akkor a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam imádkoznak a mecsetben (a Dhul Hulaifah), majd felmászott az al-Qaswa "(a név az ő teve). Amíg a teve álló al-Baida", akkor berihram a zarándoklat ". [Jelentette muszlim]
Így összhangban sunnah a több mainstream és tökéletes, berihram után a kötelező imákat. Azonban, ha nem kap időben imádkozni fard akkor két vélemény a tudósok:
egy. Maradjon imádkozott 2 rak'ahs Sunnah, és így ez a jumhur véleménye, amelyet a feltételezett általános jellegét hadeeth Ibn 'Umar "anhu.
صل في هذا الوادي
"Az imádság a Wadi (völgy) is".
b. Ez nincs előírva 2 rak'ahs imádkozott, és így ez a vélemény Shaykh Ibn al-Islam Taymiyah. Azt mondta Majmu "Fatawa (26/108):" Sunnah berihram után imát, hogy kötelező vagy Sunnah. Ha ő volt akkoriban tathawu "szerint egy két vélemény, hogy ő és mások fard ima, majd utána berihram és ha nem, akkor nincs külön imát a zarándok, és ez az, amit râjih ".
A Ikhtiyarat (p. 116) kijelenti: "Berihram után a kötelező imákat, ha van ilyen, vagy sunnah (nafilah), mert ihram Nincsenek különleges imát érte."
Így nincs két rak'ahs imádkozott kifejezetten ihram.
5. Szándékozik végrehajtani az egyik rituálék, és a Sunnah mondani. Engedni, hogy válasszon egyet a három szúró, nevezetesen ifrad, qiran és tamattu ", amint azt" Aa'ishah Allaah "anha.
خرجنا مع رسول الله عام حجة الوداع فمنا من أهل بعمرة و منا من أهل بحج و عمرة و منا من أهل بحج و أهل رسول الله بالحج فأما من أهل بعمرة فحل عنه قدومه و أما من أهل بحج أو جمع بين الحج والعمرة فلم يحلوا حتى كان يوم النحر (متفق عليه)
"Azért jöttünk ki a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam a Farewell Hajj ", akkor sem, akik berihram a umrah és vannak berihram a Hajj és Umrah, és vannak berihram a Hajj csak, míg a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam berihram A Hajj csak. Mint berihram a Umrah aztán halal érkezése után [6], valamint a berihram tökéletes Hajj vagy Umrah zarándoklat és nem kóser (eltekintve ihramnya), amíg ő volt a nap Nahar [7]. " [Mutafaq "alaih].
Ezért, aki bermanasik ifrad, azt mondta:
لبيك حجا vagy لبيك اللهم حجا
és valaki, aki bermanasik tamattu ", mondta:
لبيك عمرة vagy لبيك اللهم عمرة
és amikor a nap Tarwiyah (8 Dzulhijah) bekezdése kimondja:
لبيك حجا vagy لبيك اللهم حجا
A sunnah van bermanasik qiran, kijelenti:
لبيك عمرة و حجا
Miután a Sunnah reprodukálni talbiyah hogy a körülsétál Kaaba megvalósítani.
Így egy rövid magyarázatot a Hajj és Umrah zarándoklat közben.Remélhetőleg hasznos. Allaah Mindenható tudja legjobban Shawab bish.
[Átmásolja a Sunnah magazin 06/Tahun VII/1424H/2004M- 2003M Edition. Foundation kiadta Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 tel. 0271-761016]________Lábjegyzet[1]. Lásd Mudzakirat, Sharh "Umdah (65. oldal), és Syarhul-Mumti" (6/67).[2]. Istitsfar, egy kísérlet, hogy megakadályozzák a mentesítést a vér a nemi szervek a menstruáció vagy szülés azáltal, hogy egy hosszú ruhát, helyezett a vér helyszínen, és bevonva anyagot, amely nem jut át ​​a vér veszik tip-ujunnya lekötni a gyomorban. Ami ma már körülbelül szalvéták. Lásd Sharh muszlim, 8/404.[3]. Lásd Syarhul-Mumti ", 6/73-74.[4]. Syarhul-Mumti ', 6/74.[5]. Idézet Syarhul-Mumti ', 6/75.[6]. Végrehajtása után Umrah elvégzésével Tawaf és sa'i.[7]. 10-én Dhul Hijjah.
HADZS Választhatja a Sunnah Vagy alamizsnát The Patriot

ÁltalSejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


KérdésSejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Azoknak, akik már elvégzi a Hadzs zarándoklat és képes volt menni többé, ez elég neki helyett zarándoklat második alkalommal olyan módon menginfakkan Hajj alapok, akik arra törekszenek Allah útját Afganisztánban , ahol egy második zarándoklatot Sunnah miközben segítséget kötelező dzsihád? Kérjük, fejtse ki, előfordulhat, hogy Allah megjutalmazza a figyelmet, hogy a muzulmánok a legjobb a gyerekeknek.
VálaszAzok, akik már végre a Hadzs kötelező, akkor a lényeg, hogy a források kerülnek felhasználásra menginfakkan második zarándoklatra, akik harcolni Allah ahogy az mudzsahed az afganisztáni és az emberek vannak menekülttáborokban Pakisztánban. Mert amikor a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam megkérdezték:
"Melyek azok a fő Amal". Így a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam válaszolt:" A hit Allahban és az Ő Messenger ". Asker mondta: "Akkor mi van?" A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Dzsihád, ahogy Allah ". Ő újra megkérdezte: "Akkor mi van?" A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:" Haji Mabrur ".[Elfogadott alaih]
Amelyben a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam zarándokolt után dzsihádot. És ez azt jelentette, Sunnah Hajj. A kötelező hadzs egyik pillére az iszlám, ha képes volt végrehajtani. És a történelem shahihain említette a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, hogy ő mondta.
"Azok, akik segítenek, akik küzdenek, akkor valóban ő küzdött. És azok, akik maguk viselik a család kedvesen, akkor valóban ő harcolt "[Bukhari és Muszlim]
És nem kétséges, hogy az emberek, akik harcolni Allah módon van szükség bantun anyag testvéreik. És pénzügy, akik küzdenek több mint fizetni egy nagy zarándoklat két hadíszt sunnah és mások. És imádkozunk Istenhez segítségért.
Vagy válasszon HADZS Sunnah szeretet?

ÁltalSejk Abdullah bin Abdurrahman al-Jibrin

Kérdés.Sejk Abdullah bin Abdurrahman al-Jibrin kérdezte: Már kénytelen elvégezni a hadzs zarándoklat és most megint képes. Melyik a fontosabb alapok menyedekahkan egy második zarándoklatot Hajj, vagy engem?
VálaszHa megvan a szélessége az ingatlan, és lehetővé teszi a karitatív mellett a Hajj, ez sokkal fontosabb, hogy végre mindkettő. De ha nem tud egyszerre, miközben körülötted vannak szegény emberek kétségbeesett segítségnyújtásra szoruló vagy tevékenységek, amelyek megkövetelik a jó alapokat, majd ismerteti az alapokat zarándokoltak nagyobb, mint a Sunnah Hajj. De ha nincs szükség nagy szükség van, sokkal fontosabb, zarándoklat.
[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, Mohamed bin Abdul Aziz Al-Musnad zeneszerző által kiadott Ash-Shafi'i Imám Pustakan. Fordítók H.Asmuni Solihan Zamakhsyari Lc]
Látogatás a város Mekka, Medina és Jeddah, Szaúd-Arábia.

Mekka földet korábban volt egy nagyon kietlen sivatagban. Kezdve a próféta Ábrahám és felesége, anyja Siti Hadzsar, aki egy épület (szoba), amely egyben egy kis imaház. Aztán kis Ismail született földjén Mekkába.Ha egy kis Ismail, Ábrahám kinyilatkoztatás Allah SWT kap, hogy menjen vissza a Palesztina földjén. Miután 10 évvel később tért vissza a Szentföldre Mekka és találta fia, Ismail volt nagy.Abban az időben, és a Próféta Ibrahim Ismail közösen épít egy szentély. Kezdetben, az épület megtévesztően egyszerű.Megállapítást nyert, egy halom kő egyszerű formák is. Ezután az épület kapta a nevét Kaaba. És szolgálhat Mekkája imái a muzulmánok eddig, bár ebben az irányban szintén eltérített az Aksza mecset Palesztinában.Egy egyszerű Ka'bah később növekedett, az idő múlásával. Amíg a dicsőség, hogy mindannyian láthatjuk ma.Most Masjidl Haram kiterjesztésre kerül újra, amíg el nem éri a dicsőség még ebben az évben 2020-ra a design, ami tökéletes (lásd a képeket)
Városok Mekka és Medina a két legszentebb városa az iszlám. Ott fekszik a Kaaba és a Próféta mecset az a vágy, a muszlimok, hogy látogassa meg.Amellett, hogy a két meglévő nagy mecset, még sok más történelmi helyek Mekka és Medina és a környező régióban. Van egy dombon, egy barlangban Hira "Nur neki, és egyben a terület" Arafah. A medina Quba mecset van, az első mecset épült a történelem kivándorlás a muszlimok. Van is Hijr al, a régió egykori Thamud, rock szobrász.

Berumrah & Zarándoklat - Mecca található, mintegy 600 km-re délre Medina, mintegy 200 km-re északkeletre Jeddah pontosan 21 ° 25'24 koordinátái "N, 39 ° 49'24" keleti. Koordináták: 21 ° 25'24"N, 39 ° 49'24" E A város egy szűk völgyben hegyekkel körülvett kiépítésével a Kaaba a központban. Így az ókorban a város téve az áradásoknak, amikor az esős évszak előtt, a szaúd-arábiai kormányt, hogy javítsa ezt a várost, és felújítják a város. Mint a legtöbb városban Szaúd-Arábiában, a városban van egy mérsékelt sivatagban.A város fejlődése elválaszthatatlan a mekkai abból a próféta Ishmael és Hágár, mint az első e város lakóit, akik a próféta által elhelyezett Ábrahám az Isten parancsának. A fejlesztés a feltörekvő Jurhum akik végül ott élni. A következő időszakban a város vezette Quraish, aki a fő törzs vagy törzsek az Arab-félszigeten, mert őrzi a Kaaba. Ez a törzs ismert a szakmában, hogy még a kereskedelmi tevékenység pasa volt ismert, Damaszkuszba, Palesztinában és Afrikában. Ábra, mint a feje a törzse volt Quraish Qussai követte Abdul Muttalib. Mohamed próféta közvetlen leszármazottja próféta Ismail és Qussai.A 671, Mohamed próféta született ebben a városban és nőnek fel.Először kapott kinyilatkoztatást Istentől elvetette a népét, de tanítását még mindig a sötét gondolkodás (Jahilliyah) gombot Medina. Kialakulása után Medina, a Mohamed prófétát végül visszatért Mekkába a felszabadító küldetése a város Mekka vérontás nélkül.A következő mekkai irányítása alatt a kalifátus, amely a Medina, és a király, aki uralkodott a damaszkuszi (Ummayyah dinasztia), Baghadad (Abbászida) és török ​​(oszmán), aki a Sharif Hussein.Ezután alatt egyesül a kormány Szaúd-Arábia Abdul Aziz Ibn Saud, hogy a jelenlegi, amely a második szolgája a szent városba.
Berumrah & Zarándoklat - Al Madinah Munawwarah atauMadinah: مدينة رسول الله vagy المدينه (is Madinat Rasul Allah, Medina 1-Nabi) a fő város Szaúd-Arábiában. Van egy nyüzsgő város, vagy diziarahi látogatják a muszlimok. Vannak a Próféta mecset, amely az érdem és erény a muzulmánok számára. A Hadísz, Mohamed próféta azt mondta, hogy FŰRÉSZ:"Imádkozó masjidku (a Próféta-mecset) érdeme 10000x és imák a Haram (mekkai) érdeme 100000x"A város ma a lakosság mintegy 600.000 lakossal. A muszlimok a város tekinthető a második szent városa. Abban az időben a próféta Mohamed, a város lett a központja az igehirdetés, a tanítás és az iszlám kormányt. A város és az iszlám elterjedt-Arábia, majd az egész világot.A város mintegy 600 km északi városa Mekka. Az elmúlt eltart egy ideig, hogy elérje Medina (kb. 1 hónap) a Camel. Míg a jelenlegi érhető el mintegy 6 órán keresztül az autópálya épült a kormány Szaúd-Arábia. Az oszmán török ​​uralma, van egy összekötő vasútvonal Medinából Amman (Jordánia) és Damaszkusz (Szíria).amely része a vasúti Isztambul (Törökország), Haifa (Izrael), vagyis a vasúti Hejaz. Most az út nem létezik többé, és a vasútállomás használható Museum of Medina. A vonal használták először a sima szállítására zarándokok. Saai van túl használni az utakat, a város Medina keresztül érhető el a levegő a nemzetközi Badara főleg a szezon zarándoklat mellett a King Abdul Aziz Airport JeddahFöldrajzilag a város lapos, hegyekkel körülvéve és a hegyek és sivatagi éghajlatonCity of Medina időszakban kialakulása előtt ismert iszlám Yathrib.Ismert, mint egy kereskedelmi központ. Aztán, amikor Mohamed próféta Mekkából vándorolt ​​várost átnevezték Medina Iszlám sebgai fejlesztési központja, és haláláig ott is temetik el. Ezt követően a város lett a központja a jogutód a Mohamed próféta, az úgynevezett központja a kalifátus. Terdapa 3 kalifa, aki uralkodott a város Abu Bakr, Omár bin Affan és Uthman. Abban az időben Ali ibn Abi Talib volt a kormány költözött Kufa Irakban, mert a politikai zűrzavar okozta terbununya kalifa Uthman pemberontak.Selanjutnya, amikor a bekapcsoló fiai az Omajjád, a kormány költözött Damaszkuszba, és amikor a kormány költözött fiai Abassiyah a kormány költözött a városba Bagdad Abban az időben Mohamed Próféta SAW, Medina a városlakók, akik muszlimok és a zsidók védett létezését. Mivel azonban árulás ellen elkövetett népe Medina, amikor a háború Ahzab, akkor a zsidókat kiűzték Medina.Most a szent város Mekka Medina a kormány szerint a minisztérium a Szaúd-Arábiai Királyság, amely a második szolgája a szent városba.
Berumrah & Hajj - a legfontosabb kikötő város a szaúd-arábiai Jeddah mind kikötő és repülőtér. Partján található a Vörös-tenger és az egyéb városok Szaúd-Arábiában, Jeddah egy sivatagi klíma.Jeddah halászati ​​település előtt 2500 évvel ezelőtt. 647-ben alapított i.sz. bin Kalifa Uthman Affan aki végül használható kikötője javára zarándokok, különösen időszakokban zarándokok megjárta az utat keresztül a tenger, nem pedig a levegőben, mint ezt.Mint egy kereskedelmi város, Jeddah rendelkezik-e megfelelő önkormányzati létesítményeket. Tengeri kikötő a fő kereskedelmi kikötő, amely központi szerepet játszik, hogy sok országban, főleg az ország keleti partján, Afrikában és Jemenben. Harbor egy szabad portot.A repülőtér Jeddah-ban van egy viszonylag jól ismert, hogy Abdul Aziz király Airport, amely nagy aktivitás, különösen nyáron használják, hogy szolgálja a légiközlekedési haji.Selain Hajj, Jeddah repülőteret használják a szokásos kereskedelmi célokra Dammam és Rijád.Jeddah tisztázatlan eredetű, de a forrásokból, amelyeket általában a zarándokok által hozott, Jeddah szó származik az arab szó azt jelenti Jaddah nagymamám, mert van egy sír úgy vélik, hogy a próféta sírját Ádám felesége Éva, akik az ember ősei. Egy másik forrás azt mondta, hogy a Jeddahberasal Jiddah arab szó, ami azt jelenti, offshore. (Forrás http://id.wikipedia.org)

Öt ok, hogy foglaljon egy szállodai szobában, és közben Hajj Umrah utat Szaúd-Arábiában a Agoda.

Öt ok, hogy foglaljon egy szállodai szoba alatt Hajj és Umrah utaznak városok Mekka, Medina, Jeddah és más városokban, Szaúd-Arábia Agoda hirdetésekre kattintanak a bal oldali (jobbra) vagy az alján ezt a cikket, vagy egy ilyen blog aetikel alábbi:


 
Több mint 170.000 szálloda világszerte - több adnak minden nap
 
Megbízható több mint 4.000.000 elégedett vásárló
 
1.200.000 + szállodáiról Agoda ügyfelek évente
 
Több mint 1000 ingyenes éjszaka megváltotta minden nap jutalompontjait
 
A rendelkezésre álló több mint 22000 szerte a világban
12 szállástalálat Mekkában City Center, 12 Elérhető

 
A293 USDéjszakánként Moevenpick Hotel & Residence Tower Hadzsar MekkábaAbraj Al Bait King Abdul Aziz kapu P.O. Box 17 700, Mekka / Makkah 8.1based Fantasztikus a 21 955 86 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerSzívében található, a vallás Mekkába, 5 csillagos luxus hotel, elegáns szoba, lakosztály és apartman lakás, kifejezetten a vendégek ...Ez a hely közel van a Haram, bevásárló és étkező. A szálloda rendelkezik egy megbízható rendszer, amely képes hallani a Azan és imák a Nagy Mecset ...Zahrul, Malajzia február 9, 2012


 
A547 USDAz egy éjszakára vonatkozó Makkah Hilton TowersPO Box 844, Mecca / Makkah Fantasztikus 8.5based én 66 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerA 599 szobával, ez a tulajdonság az összes kényelmi és szolgáltatás, amit elvár egy 4 csillagos szállodában. Vendégek egy DVD / CD lejátszó, konyhasarok, film várja be ..Reggeli fenntartások igazak és csodálatos ...Abdulnasser, Katar december 27, 2011


 
A1067 FtRaffles Makkah Palace éjszakaP.O. Box 1281, Oum Qura Al-St, Mecca / Makkah 21 955 Nagy 9.5based 7 értékelés

  
Hotel Area: Mekka Downtown Wi-FiMind a 209 szoba, 5-csillagos szálloda kiváló lehetőség jó. Minden szoba a szálloda vendégei Légkondicionálás, Nemdohányzó szobák, fürdőköpeny. Kávézó, ...nagyon új és ez a hét csillag, és azt ajánlom mindenkinek, aki akar menni ommra, hogy csak ez a szálloda ...Ahmed, az Egyesült Arab Emírségek január 15, 2012


 
A53 USDéjszakánként Hotel Mercure HibatullahUm Al Qura Street Al Hafayer POBOX 51 177, Ibrahim Khalil Al Street, Makkah / Mecca 6.0based átlag felett 2 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerDőljön hátra és lazítson a hotel egyik 381 vendégszoba, amelyek mind a vendégek kényelmét pikiran.Para vendégek található televízió, Nemdohányzó szobák, minibár várja minden ...

 
A293 USDéjszakánként Makkah Hilton HotelPo Box 844, Mecca / Makkah Fantasztikus 8.9based 21 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerMinden szobában van íróasztal, hajszárító, in-house filmek, valamint egyéb kényelmi. A vendégek a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai közé tartozik találkozó létesítmények, üzletek, ...szolgáltatást, és csak Infront a Ka 'BAH ...Syafuan, Indonézia február 21, 2012


 
A154 USDéjszakánként White Palace HotelAl Shamia, Mecca / Makkah 2.0based kapott 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: City of Mekka centerTartalmazza minden szobában TV, zuhanyzó, külön zuhanyzó és fürdőkád, minibár. Mosoda / vegytisztítás, vásárlási lehetőség, 24 órás szobaszerviz néhány extra kényelmet talál ...

 
A347 USDAz egy éjszakára vonatkozó Makkah Clock Tower A Royal Hotel FairmontAbdul Aziz Király Alapítvány, Mecca / Makkah Fantasztikus 8.4based 15 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerMinden szoba vasalódeszka, hajszárító, széf, íróasztal minden szobában. Étterem, mosoda / tisztító, 24 órás szobaszervíz van még néhány ...svédasztalos, a kilátás szép volt Kaaba ...Reem, Kuvait január 17, 2012


 
A203 USDéjszakánként Hotel Al ShohadaP.O. Box 10 056, Mekka / Makkah, átlagosan. 5.7based 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: City of Mekka centerMindent megtenni szálloda köré élmény a vendégeknek, így biztosítva kényelmet és a pihenést. Al Shohada szállodáiban Mekkában / Makkah egyszerűen keresztül biztonságos ...

 
A1333 Ftéjszakánként Al Maqam Ház Center HotelAjyad Street, Mecca / Makkah 3.7based kapott 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: City of Mekka centerMinden szoba fürdőszobával, kávé / tea, műholdas / kábel TV, széf és egyéb létesítmények. A kényelem a vendégek, akkor is megtalálja a ruhát ...

 
A24 USDéjszakánként Hotel Plaza Mobark 2Al Mesflah - Ibrahim Khalil Al Street, Makkah / Mecca 3.8based kapott 2 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerEgyes funkciók élvezheti a műholdas / kábel TV, minibár, légkondicionáló. Ahhoz, hogy a vendég úgy érzi, teljesebb, Mecca / Makkah szálloda business center, ...

 
A227 USDAz egy éjszakára vonatkozó Dar Al Eiman Royal HotelAjyad Street, Mecca / Makkah Fantasztikus 8.4based 19 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerRecepció, bár a szobában, mini, hajszárító közé kényelmi vendégeket található minden szobában. A szálloda egy éttermi szolgáltatás, mosoda / vegytisztítás, bolt részeként ...Nagyon clost a Haram, szervizelt, sok kaja helyek és üzletek ...Haytham, Kanada 13 december 2011


 
A293 USDéjszakánként Al Marwa Rayhaan by Rotana Hotel MakkahAbraj Al Bait, Ajyad Street, Mecca / Makkah Nagyon jó 7.9based án 20 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerKiemelt minden szobában többek között a kényelem, hajszárító, vasalódeszka, íróasztal, fürdőköpeny. Más funkciók közé tartozik a szálloda éttermi szolgáltatás, mosoda / tisztító, 24 órás ...

10 szálloda közelében található Al-Masjid al-Haram mecset (1km belül), 10 Elérhető

 
A1067 FtRaffles Makkah Palace éjszakaP.O. Box 1281, Oum Qura Al-St, Mecca / Makkah 21 955 (0,26 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Nagy 9.5based 7 értékelés

  
Hotel Area: Mekka Downtown Wi-FiMind a 209 szoba, 5-csillagos szálloda kiváló lehetőség jó. Minden szoba a szálloda vendégei Légkondicionálás, Nemdohányzó szobák, fürdőköpeny. Kávézó, ...nagyon új és ez a hét csillag, és azt ajánlom mindenkinek, aki akar menni ommra, hogy csak ez a szálloda ...Ahmed, az Egyesült Arab Emírségek január 15, 2012


 
A293 USDéjszakánként Makkah Hilton HotelPo Box 844, Mecca / Makkah (0,27 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Fantasztikus 8.9based 21 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerMinden szobában van íróasztal, hajszárító, in-house filmek, valamint egyéb kényelmi. A vendégek a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai közé tartozik találkozó létesítmények, üzletek, ...szolgáltatást, és csak Infront a Ka 'BAH ...Syafuan, Indonézia február 21, 2012


 
A227 USDAz egy éjszakára vonatkozó Dar Al Eiman Royal HotelAjyad Street, Mecca / Makkah (0.28 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Fantasztikus 8.4based 19 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerRecepció, bár a szobában, mini, hajszárító közé kényelmi vendégeket található minden szobában. A szálloda egy éttermi szolgáltatás, mosoda / vegytisztítás, bolt részeként ...Nagyon clost a Haram, szervizelt, sok kaja helyek és üzletek ...Haytham, Kanada 13 december 2011


 
A1333 Ftéjszakánként Al Maqam Ház Center HotelAjyad Street, Mecca / Makkah (0,31 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Elfogadható 3.7based 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: City of Mekka centerMinden szoba fürdőszobával, kávé / tea, műholdas / kábel TV, széf és egyéb létesítmények. A kényelem a vendégek, akkor is megtalálja a ruhát ...

 
A293 USDéjszakánként Moevenpick Hotel & Residence Tower Hadzsar MekkábaAbraj Al Bait King Abdul Aziz kapu P.O. Box 17 700, Mekka / Makkah 21 955 (0,32 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset), a Fantasztikus 8.1based 86 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerSzívében található, a vallás Mekkába, 5 csillagos luxus hotel, elegáns szoba, lakosztály és apartman lakás, kifejezetten a vendégek ...Ez a hely közel van a Haram, bevásárló és étkező. A szálloda rendelkezik egy megbízható rendszer, amely képes hallani a Azan és imák a Nagy Mecset ...Zahrul, Malajzia február 9, 2012


 
A347 USDAz egy éjszakára vonatkozó Makkah Clock Tower A Royal Hotel FairmontAbdul Aziz Király Alapítvány, Mecca / Makkah (0,33 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Fantasztikus 8.4based 15 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerMinden szoba vasalódeszka, hajszárító, széf, íróasztal minden szobában. Étterem, mosoda / tisztító, 24 órás szobaszervíz van még néhány ...svédasztalos, a kilátás szép volt Kaaba ...Reem, Kuvait január 17, 2012


 
A293 USDéjszakánként Al Marwa Rayhaan by Rotana Hotel MakkahAbraj Al Bait, Ajyad Street, Mecca / Makkah (0,33 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Nagyon jó 7.9based án 20 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerKiemelt minden szobában többek között a kényelem, hajszárító, vasalódeszka, íróasztal, fürdőköpeny. Más funkciók közé tartozik a szálloda éttermi szolgáltatás, mosoda / tisztító, 24 órás ...

 
A547 USDAz egy éjszakára vonatkozó Makkah Hilton TowersPO Box 844, Mecca / Makkah (0,38 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset), a Fantasztikus 8.5based 66 értékelés

  
Hotel Area: City of Mekka centerA 599 szobával, ez a tulajdonság az összes kényelmi és szolgáltatás, amit elvár egy 4 csillagos szállodában. Vendégek egy DVD / CD lejátszó, konyhasarok, film várja be ..Reggeli fenntartások igazak és csodálatos ...Abdulnasser, Katar december 27, 2011


 
A154 USDéjszakánként White Palace HotelAl Shamia, Mecca / Makkah (0,69 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) Elfogadható 2.0based 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: City of Mekka centerTartalmazza minden szobában TV, zuhanyzó, külön zuhanyzó és fürdőkád, minibár. Mosoda / vegytisztítás, vásárlási lehetőség, 24 órás szobaszerviz néhány extra kényelmet talál ...

 
A203 USDéjszakánként Hotel Al ShohadaP.O. Box 10 056, Mekka / Makkah., (0.83 mérföld Al-Masjid al-Haram mecset) átlagon felüli 5.7based 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: City of Mekka centerMindent megtenni szálloda köré élmény a vendégeknek, így biztosítva kényelmet és a pihenést. Al Shohada szállodáiban Mekkában / Makkah egyszerűen keresztül biztonságos.
21 szállástalálat Medina / Medina, 1 Elérhető

 
A240 USDéjszakánként Hilton MedinaKing Fahd Road P.O. Al Madina Mounawara Box 3939, Medina / Medina Nagyon jó 8.0based 10 értékelés

  
Hotel Area: Medina City CenterA vendégek fogja találni a legjobb lehetőség mind a 340 szobája 3 csillagos szállodában. Minden szobában hajszárító, íróasztal, légkondicionálás, napi újság. Ez ...Tartózkodási hely közelében Nabawi, kényelmes szobák ...Zahrul, Malajzia február 5, 2012


 
A107 USDéjszakánként Villa MedinaNorth Central Area, Medina, Szaúd-Arábia, Medina / Medina Nagyon jó 7.7based 12 értékelés

  
Hotel Area: Medina City CenterEgyes funkciók élvezheti nemdohányzó szobák, a szobai széf, vasalódeszka, íróasztal. Executive emelet, lift, 24 órás szobaszerviz néhány extra kényelmet azt is megtudhatod ...Takaros. Átvételi ésszerű beszél angol nyelven ...Syed, Kanada február 15, 2012


 
A1813 Ftéjszakánként Hotel Al Madinah CromWest Central Area, Medina / Medina Fun 6.6based 3 vélemény alapján

  
Hotel Area: Medina City CenterA vendégek található hajszárító, napilap, szobában széf minden kamar.Selain váróteremben, az ingatlan Medina / Medina egy mosoda / vegytisztítás, executive emelet, ...

 
A127 USDAz egy éjszakára vonatkozó Ansar Al Golden HotelSzemben a Szent Mecset, Észak Central Area, Medina / Medina Új!Tekintse át hamarosan
  
Hotel Area: Medina City CenterKényelmes helyet, egy külön személyzetet és első osztályú szolgáltatások teszik a szállodát a kedvenc utazók körében.Foglalja le az Ansar Al Medina Golden Hotel / Medina könnyű ...

 
A133 USDMedina Marriott Hotel egy éjszakáraKing Faisal Street, Western Provice, Medina / Medina Jó 7.3based 14 értékelés

  
Hotel Area: Medina City CenterA vendégek található Légkondicionálás, Nemdohányzó szobák, Televízió várja minden szobában. Éttermek, üzletek, 24 órás szobaszervíz, Business Center néhány extra kényelmet azt is megtudhatod ...

 
A160 USDDyar éjszakánként Empire HotelKing Fahad Street, Medina / Medina Új!Tekintse át hamarosan
  
Hotel Area: EgyébAhhoz, hogy a vendégek jól érzik magukat, minden szobában Nemdohányzó szobák, napi sajtó, hajszárító. Más funkciók közé tartozik a szállodában étterem, lift, 24 órás szoba ...
47 szállástalálat Jeddah, 3 Elérhető

 
A184 USDéjszakánként Al Hamra Hotel Managed by PullmanPalesztin utca, PO Box 7375, Jeddah Jó 7.0based 8 értékelés

  
Hotel Area: Regionális FalastinTartalmazza az összes szobában házban, vasalódeszka, nemdohányzó szobák. 24 órás szobaszervíz, éttermek, üzletek néhány extra kényelmet talál a Jeddah ...

 
A97 USDéjszakánként Holiday Inn Jeddah Al Salam HotelKing Khaled St. PO Box 6582 Makkah Road, Jeddah 5.8based átlag feletti 14 értékelés

  
Hotel Area: Jeddah City CenterMinden szobában található széf a szobában, vasalódeszka, napi sajtó, légkondicionáló és egyéb létesítmények. Más funkciók közé tartozik a szálloda egy üzleti központot, konferenciatermeket, ...Hely - tökéletes üzleti utazók ...Norhanirus, Malajzia február 6, 2012


 
A280 USDéjszakánként Jeddah Hilton HotelAl Corniche Road, PO Box 21 362 128 428 Jeddah al Shati kerület a Szaúd-Arábiai Királyság, Jeddah Nagyon jó 7.7based 25 értékelés

  
Hotel Area: Jeddah SuburbsA vendégek fogja találni a legjobb lehetőség mind a 388 szobája 5-csillagos hotel szobában egy íróasztal populer.Semua, fürdőköpeny, in-house filmek, nemdohányzó szobák, valamint ...

 
A232 USDAz egy éjszakára Radisson SAS Royal Suite Hotel - JeddahMadina Road, Jeddah Nagyon jó 7.7based 5 értékelés

  
Hotel terület: olyan terület NahdahAhhoz, hogy a vendégek jól érzik magukat, minden szobában Nemdohányzó szobák, napilap, AC. Kiváló szálloda Jeddah is egy 24 órás szobaszerviz, ...

 
A427 USDRosewood Corniche Hotel egy éjszakáraCorniche Road, Jeddah 48 122 9.0based Fantasztikus 8 értékelés

  
Hotel Area: EgyébMind a 127 szoba, 5-csillagos szálloda egyaránt kiváló lehetőség.Tartalmazza minden szobában TV, internet hozzáférés - vezeték nélküli, a szobában, internet hozzáférés - ...

 
A267 USDéjszakánként Hotel Intercontinental JeddahCorniche Al Hamra, Jeddah Fun 6.8based 3 vélemény alapján

  
Hotel Area: Waterfront területekA vendégek található széf, íróasztal, légkondicionálás minden szobában várja. Is található a szálloda éttermében, konferenciatermeket, üzletek. A szálloda kiváló ...

 
A257 USDéjszakánként Crowne Plaza HotelAl-Corniche Al Hamra District, Jeddah Fantasztikus 8.3based 8 értékelés

  
Hotel Area: Waterfront területekMind a 226 szoba az 5-csillagos szálloda minden kényelemmel az rumah.Beberapa funkciók élvezheti a Hajszárító, Internet Access - LAN, levegő ...

 
A147 USDAz egy éjszakára Radisson Blu Hotel JeddahMedina Road POBox 8483 Jeddah, Jeddah 21 482 Nagyon jó 8.0based 12 értékelés

  
Hotel Area: EgyébDőljön hátra és lazítson egy a 292 szálloda szobáiban, amelyek mind a vendégek kényelmét pikiran.Beberapa funkciók élvezheti a légkondicionáló, Internet hozzáférés - LAN, ...Nagyon kényelmes elhelyezkedést és a jó üzleti lehetőség ....David, Ausztrália január 14, 2012


 
A74 USDéjszakánként Golden Tulip Hotel JeddahAirport Road, PO Box 21 461 2559 Jeddah Szaúd-Arábia, Jeddah kapott 5.0based 3 vélemény alapján

  
Hotel Area: AirportA láb egy modern ingatlan központi Jeddah, ahonnan számos kényelmes. A szálloda ideális helyszín turisták, közel a strandhoz, és csak ...

 
A547 USDAz egy éjszakára vonatkozó Waldorf Astoria Qasr Al SharqNorth Corniche Road, Jeddah Fantasztikus 8.8based 2 értékelés

  
Hotel Area: Jeddah City CenterLegyen szó üzleti vagy a nyaralás, minden 38 szoba, 5-csillagos szálloda, a Waldorf Astoria Qasr Al Sharq célja, hogy a vendégek kényelmét és pihenni gaya.Setiap szobában internet hozzáférés ...

 
A213 USDéjszakánként Mövenpick Hotel JeddahPO Box 2109 Madina Road, Jeddah Nagyon jó 7.8based 14 értékelés

  
Hotel Area: Jeddah City CenterDőljön hátra és lazítson a hotel egyik 124 vendégszoba, amelyek mind a vendégek kényelmét pikiran.Untuk hogy a vendégek jól érzik magukat, minden szobában található a szobában haj, ...

 
A106 USDéjszakánként Red Sea Palace HotelKing Abdulaziz Road PO Box 21 421 824 Jeddah Szaúd-Arábia, Jeddah Jó 7.0based 7 értékelés

  
Hotel Area: AirportMi lehetne jobb szállodai használatra, mint a bázis, felfedezésre Jeddah Red Sea Palace Hotel található, közvetlenül a város szívében? Ez a tulajdonság ideális hely a kényszeres található ...

 
A129 USDAz egy éjszakára vonatkozó Makarim Village AnnakheelÉszak gyűlölni, Jeddah Fun 6.5based 6 értékelés

  
Hotel Area: EgyébMinden szobában zuhanyzó, erkély / terasz, minibár, műholdas / kábel TV. Kiváló szálloda Jeddah is van egy mosoda / vegytisztítás, vásárlási lehetőség, konferencia létesítmények, ...

 
A138 USDéjszakánként Ramada Hotel Continental JeddahPalestine Street, Jeddah 21 472 Nagyon jó 7.7based 5 értékelés

  
Hotel Area: EgyébMinden szoba a szálloda vendégei zuhanyzós fürdőszoba, televízió, nemdohányzó szobák. A vendégek a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai beleértve az éttermeket, konferencia ...

 
A92 USDApartman egy éjszakára Ewa Safari HotelAlsalama Táv. Al-Madina-Quraish Bridge Road, Jeddah Fun 6.2based 3 vélemény

  
Hotel Area: EgyébAhhoz, hogy a vendégek jól érzik magukat, minden szobában van televízió, légkondicionáló, vasalódeszka. Más funkciók közé tartozik a szállodában lift, business center, szoba 24 óra ...

 
A240 USDAz egy éjszakára vonatkozó Elaf Jeddah Red Sea Hotel MallCorniche Road, Jeddah Fantasztikus 8.8based 7 értékelés

  
Hotel Area: EgyébMinden szoba rendelkezik hajszárítóval, napi sajtó, légkondicionáló, vasalódeszka minden szobában. Más funkciók közé tartozik a szállodai mosoda / vegytisztítás, találkozó ...

 
A79 USDéjszakánként Holiday Jawad Al Al AbyadPrince Fahad Street (Siteen utca), Jeddah Új!Tekintse át hamarosan
  
Hotel Area: EgyébEgyes funkciók élvezheti a műholdas / kábel TV, fürdőszoba, nemdohányzó szobák, zuhanyzó. A vendégek a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai, beleértve a biztonságot ...

 
A91 USDéjszakánként Rest Inn Suites Hotel ónos esőAbdul Aziz király Road, Jeddah Új.!Tekintse át hamarosan
  
Hotel Area: EgyébTartalmazza az összes szobában légkondicionáló, zuhanyzó és kád, műholdas / kábel TV. Hogy minden vendég teljesebb, Jeddah szállodában lift, szobaszerviz, ...

 
A67 USDéjszakánként Hotel Suites SanamKereskedelmi negyedében, Jeddah Nagy 10.0based 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: EgyébA vendégek található vasalódeszka, íróasztal, hajszárító várja minden szobában. A vendégek a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai, beleértve a helyet lift, étterem 24 óra ...

 
A93 USDAz egy éjszakára vonatkozó Bhadur Resort JeddahObhor északra, Jeddah 3.0based kapott 1 vélemény alapján

  
Hotel Area: EgyébVannak televízió, fürdőkád, klíma minden jól felszerelt szállodai szobában. A szállodában egy étterem, szobaszervíz, széf, business center, Jeddah ...

 
A479 USDéjszakánként Park Hyatt Jeddah Marina Club Hotel and SpaAl Hamra kerület, Dél-Corniche, Jeddah 6.7based Fun 2 értékelés

  
Hotel Area: Waterfront területekMinden szoba légkondicionált, nemdohányzó szobák, íróasztal.Kiváló szálloda Jeddah is egy 24 órás szobaszerviz, üzletek, konferenciatermeket. Rekreációs létesítmények.
További információ más nyelveken egy weblog lásd alább:
http://kekabah.blogspot.com/http://travelandhealthnews.blogspot.comhttp://entertainmentandgetextramoney.blogspot.comhttp://mjusuf.blogspot.com/http://computer-internet-usaha.blogspot.com/http://computer-internet-3d-animationsetc.blogspot.com/http://newsvideo-photo.blogspot.com/http://allsportcourseskursusolahraga.blogspot.com/http://computer-internet-bussines.blogspot.com/http://education-pendidikan-online.blogspot.com/http://jobvacancieslowongankerja.blogspot.com/http://soccercoursessepakbola.blogspot.com/http://moviemusicfilmmusik.blogspot.com/http://languagecourseskursusbahasa.blogspot.com/http://cookreciperesepmasakan.blogspot.com/http://clickbankbussinesbankdatabisnis.blogspot.com/http://entertainmentandgetextramone.blogspot.com
Forrás: http://almanhaj.or.id/

Tidak ada komentar:

Posting Komentar