Senin, 18 Juni 2012

Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono cilja Indoneziju u top 10 najvećih gospodarstava svijeta


Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono cilja Indoneziju u top 10 najvećih gospodarstava svijeta


Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono cilja Indoneziju u top 10 najvećih gospodarstava svijeta. To je prenio predsjednik u govoru na summitu (Summit) Business (20 B-20), u hotelu Hilton, Los Cabos, Meksiko, nedjeljom (2012/06/17) ujutro po lokalnom vremenu (u ponedjeljak ujutro GMT).

Tom prigodom predsjednik je izrazio važnost suradnje vlasti, u ovom slučaju G-20 članova s ​​poslovnim skupinama, da prevladaju krizu koja prijeti svjetsko gospodarstvo. "Bez obzira koliko teško ćemo pokušati, ne može postići globalni gospodarski oporavak sama. Suradnja s poslovnom zajednicom je potrebno", rekao je predsjednik izjavio je za predsjednika.

Predsjednik spominje, potrebu da doprinese i raditi zajedno pobliže između poslovnih grupa, središnje vlasti, lokalne i svih zainteresiranih strana. S ovim iskustvom, Indonezija je uspjela prevladati krizu 2008. "Usvojili smo protokol upravljanja krizom kao nepredviđene akcije", rekao je predsjednik SBY.

U suradnji s poslodavcima i Vladi, pozvao predsjednika, Indonezija je gospodarstvo nastavilo je rasti, niska inflacija, zdrav bankarski sustav, kao i osobne potrošnje i investicija pridonijela rastu. Trenutno, Indoneziji također razvija infrastrukturu kroz Glavnog ekonomskog razvoja ubrzanja i ekspanzije i Indonezije (MP3EI).

"U slučaju Indonezije, naš cilj je postati top 10 zemalja najvećih svjetskih gospodarstva u narednim desetljećima. Pozivam vas da se pridružite našim partnerima u Indoneziji kao obećavajući put", rekao je predsjednik SBY.

B-20 summitu je sudjelovalo oko 300 poduzetnika iz 29 zemalja svijeta. Nakon što je predsjednik održao govor, veći broj poslovnih ljudi, a zatim se na pozornici prenesem svoju obvezu da i dalje povećati ulaganja u Indoneziji.

Zamjenik ministra financija Anny Ratnawati tvrdi da investicije, državna potrošnja i privatna potrošnja treba raditi zajedno kako bi hrvatsko gospodarstvo i dalje rasti usred pada gospodarskog rasta u azijsko-pacifičkoj regiji.

"Mi smo je dobio investicija, državne potrošnje i privatna potrošnja mora se osigurati za rad u punom razini", rekao je Anny, u Domu, Jakarta, Četvrtak (2012/5/24).

On objašnjava, potrošnja mora se održavati na dobroj razini kupovne moći. Zbog toga, inflacija mora se držati, jedan po održavanju cijene riže je stabilan.

Anny rekao ulaganja treba utvrditi zapravo ići i biti na realni sektor. Ne samo ući u portfelju. "Stoga je vrlo dobro, uključujući i kapitalne izdatke na razini vlade bi trebao biti dobar u drugom tromjesečju ove," nastavio je.

Međutim, on je stavio na znanje na mogućnost brzih uvoznih proizvoda na domaćem tržištu. To je moguće jer je gospodarstvo u nekim zemljama poput Indije i Kine je prolazi kroz korekciju. Ako Kina zalihe ne mogu se vratiti na tržištima Europe i SAD-u će se najvjerojatnije ići u Indoneziju. "Najveći izazov je držanje domaćih popunjava domaćih proizvoda ne može se izvesti", rekao je Anny.

On je također zaključio, ako investicije, državna potrošnja i privatna potrošnja može se održavati za sve utjecaj slabljenja gospodarskog rasta u Aziji može se očekivati. Međutim, kako je rekao, tri stvari moraju ići zajedno. Ako ne onda temelj nacionalnog gospodarstva neće biti jaka.

"Tri stvari se moraju ići zajedno, ne mogu, jer to ne bi bilo dovoljno jak temelj", rekao je Anny.

Državni zavod za statistiku napomenuo Indoneziji je gospodarstvo raslo 6,3 posto tijekom prvog kvartala 2012. "Bruto domaći proizvod ili BDP Indonezija porastao za 6,3 posto", rekao je šef Državnog zavoda za statistiku Suryamin, rekao je na konferenciji za novinare u Jakarti, u ponedjeljak (2012/7/5).

On je objasnio indonezijskoj gospodarstvo poraslo je u prvom tromjesečju i četvrt i godišnje. Porastao 6,3 posto na godišnjoj razini. Iako je četvrti kvartal 2011 porasla 1,4 posto. U odnosu na prvi kvartal 2011 od četvrtog tromjesečja 2010 gospodarstvo poraslo 1,58 posto. I dalje raste iu prvom tromjesečju 2012 došlo je do blagog usporavanja. "Ali to je samo 6,3 posto u ovoj četvrt četvrt I. II, III, IV bi se povećati ovisno o ulozi u svakom sektoru sve svoje dodanu vrijednost", rekao je on.

"Rast q za q (quartal na quartal) dogodio se u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, porastao 20,9 posto", dodao je.

Dok je sektor doživljava drugu najveći rast u financijske usluge, nekretnine i poslovne usluge koliko 2,3 posto. Rekao je značajan rast u poljoprivrednom sektoru u vezi u tijeku žetve. Na godišnjoj razini, prometa i veza sektoru porastao za 10,3 posto, najviše, trgovina, hoteli i restorani porastao 8,5 posto, a građevinskom sektoru porastao 7,3 posto.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar