Rabu, 02 Mei 2012

Nechte kynout, ne zoufalství


Nechte kynout, ne zoufalství



Existují lidé, kteří když vidí jeho přítel získat slávu, nebo jiné vědy, on mohl jen překvapen, řekl jsem si, jak jsem mohl být jako on?
Nebo jiný případ, někdo byl vždy pesimisté čelit práci. Žádný jiný důvod, protože podle toho, že byl s to stojí před těžkou práci.
V jiné realitě, kdy nemoc je rána, lidé jen s celkovým vydáním do nemoci. Celý den strávil v slzách sám, bez námahy a úsilí. Jako by naděje uzavřen.
Nebo by to mohlo být v domácím životě seniorů se cítit unavený, když vidět plody své zlobit, tvrdohlavý a škodlivý. Hodně poradenství bylo požádáno, aby se děti uvědomují význam dělat dobře vychovaný. Ale co se říká, se ukázalo skutečně bojovat proti dítěti.On zůstal tvrdohlavý, rozpustilá a nedbalý. Tváří v tvář této skutečnosti, stejně jako byli rodiče nuceni prsu mrtvici, buďte trpěliví. Nicméně někdy je to beznadějné postavit tuto krutou realitu.
To je nějaký postoj portrét keterputus, zoufalství, které někdy sklouzl na osobu. Všechny pesimismus by dipupus. Vzhledem k tomu, Bůh poskytne cestu ven pro pomoc a kteří si chtějí vyzkoušet.
Výstupní tvář zoufalství může být dosaženo tím, že zná povahu, způsobuje problémy, které jsou melilitnya a dopad toho, co se roztok přijata. Pokud jste důkladně znám, nepochybně pomůže vybřednout z nemoci, nebo se mu vyhnout, než se to stalo mnohem závažnější.
Existuje několik kroků, které je třeba vzít srovnat se zoufalý onemocnění.
A. Potvrzení víry proti zhotovení a qadarTo je důležitý faktor pro uklidnění srdce věřících. To, co Bůh chce, musí stát. Naopak, pokud Bůh nechce, určitě se to nestane. Bůh určil osud všech bytostí z padesáti tisíc let před stvoření nebes a země. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
مآأصاب من مصيبة في الأرض ولافي أنفسكم إلا في كتاب من قبل أن نبرأهآ إن ذلك على الله يسير {22} لكيلا تأسوا على مافاتكم ولاتفرحوا بمآ ءاتاكم والله لايحب كل مختال فخور {23}
Nikdo se setkala s katastrofou na zemi a (ani) v sobě, ale bylo napsáno v knize odst. lawh Mahfuz) předtím, než jsme se, aby byl.Opravdu to je snadné pro Alláha. (Popisujeme takový), které nemusí truchlit za to, co uteče vám a že budete mít o moc nadšeni, co mu dává na vás. A Bůh miluje není žádné arogantní lidi, kteří jsou hrdí znovu. [Al-Hadid: 22 - 23].
Posel Alláha wa Salamem řekl.
كتب الله مقادير الخلا ئق قبل أن يخلق السماوات والأرض بخمسين ألف سنة
Boží osud byl napsán před vytvořením stvoření nebes a země za padesát tisíc let. [Muslim a 4797 a na-Tirmidhi a 2157].
Proto by muslim neměl být trvale ponořen ve smutku za tragédii nebo neúspěchu ovládání. Nemusí vrhnout se do nemorální. Muslim musí být silné, vzpřímené, odvážný obdrží ketentuaan Boha a osud.Tato víra v osud Boha, pomůže někdo postarat se potíže s stabilní, klidné a jasné mysli.
2. Být laskavý Sangka Alláh Subhanahu Wa Ta'alaTo je jeden z muslimské povinnosti k Bohu. Myšlenka by tak laskav a otevřete dveře naděje a zoufalství může zbavit šeptem. Pamatujte si, že postoj jsou proti monoteismu, Věřím v Boha a vědy, stejně jako alespoň malou útěchou. Boží lidé popírají, že předsudky k němu. Řekl:
...... يظنون بالله غير الحق ظن الجاهلية ......
Mysleli si, že ...... že to není pravda o Bohu jako podezření z nevědomosti. ....... [Ali Imran: 154]
3. PomodlitVeškeré problémy, které jsou těžké postihují by sluha nikdy nesklouzne k naději, že Boží milosti. Všechny problémy by měly být vráceny k Bohu na něm. Jsme povinni pokleknout k modlitbě, se snaží vytlačit skutečnou pevně a buďte trpěliví. S nadějí, Bůh zničí utrpení nebo hodnocení, které jsou bytí přepsána.
V bitvě u Badru, první válka v islámu, když viděl, nejmenší množství sil muslimů, a jejich nedostatek přípravy, zatímco nepřítel má více síly, Prorok postavil v modlitbě. Prorok modlil se po dlouhou dobu, až do horní části oblečení se sallallaahu To alaihi wa Salamem spadl z ramen.
Abu Bakr al Siddiq Alláh To anhu zželelo a utěšit ho slovy: "Bůh se nebude nyiakanmu mák, Ó Posle Alláha," a pak přišel na pomoc a vítězství Bohu skrze jeho slova:
إذ تستغيثون ربكم فاستجاب لكم أني ممدكم بألف من الملائكة مردفين
(Nezapomeňte), když se zeptáte pomoc od Pána tvého, pak diperkenankannya pro vás: "Hle, já uvedu zesílení Vám tisíc andělů, kteří přišli za sebou". [Al-Anfal: 9].
Když služebník modlil k Bohu, prosí problém mačkání u konce, v podstatě, co prokázal tauhidnya. A pravda, monoteismus zachrání z pout pomluvy a zkoušek.
Pokud si prohlédnete cestu života alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, společníci a Salaf generace, budeme vědět, kolik oni se spoléhají využít sílu modlitby. Jak fascinující, a najednou otevřela opona, která nám chybí k jeho uctívání tohoto jednoho. Co mnoho problémů, které by mohly být vyřešeny díky modlitbách k Alláhovi Ta'ala?
Samozřejmě, že by tato modlitba také spojený s úsilím o zlepšení sebe. Proto by mohlo být, porucha nebo nehoda, která se stala na zaměstnance, protože je nedostatek pozornosti na pravidla Alláha.
4. Pro potvrzení vzdání se funkce Alláha Wa Ta'ala SubahnahuKonečným síla je síla srdce a schopnost se bránit. Podle Ibn al-Qayyim může Alláh smiluj se, skutečně jeden z odstoupení, včetně silný faktor, který pomůže realizovat tyto cíle v touhy) a odmítl případ není přednost. On je nejsilnější motivace. Příroda rezignace, je závislost srdce k Bohu sám. Firmy, které nemají vliv, je-li srdce je prázdné odevzdání Bohu a snaží se jinak. Jelikož ne užitečné slova: "Jsem jediným důvěra v Boha Subhanahu wa Ta'ala, ale ukazuje se, že byl velmi závislý, odevzdání a důvěra v jiných zemích. Rezignace v ústech má svůj vlastní význam, a tawakkalnya srdce má jiný význam.
Proto Hasan al-Basri řekl: "Opravdu, rezignace na jeho sluhy Páně, se domnívá, že Bůh je zdrojem jeho důvěru."
Při jiné příležitosti prohlásil, k zajištění výživy pro služebníci Boží, kteří uctívali ho, a vítězství pouze za důvěru v Něj a požádat o pomoc, stejně jako adekvátní těm, kdo si Bůh centrum a hlavní cíl.Lidé, kteří jsou inteligentní a chytrý, měl by myslet na Boží příkaz, provedení a taufik ho, místo čekání na záruku od něj. Amen Alláh udržet své sliby už upřímně. Kdo je lepší, když zůstane svůj slib, než Alláha? [1]
5. Toto rozhodnutí je vysokáSluha se něco v souladu s úrovní odhodlání a nadšení. Lidé, kteří skutečně chtějí dosáhnout cíle, bude to optimalizovat veškeré úsilí si to uvědomovali. Vše, co by mohly bránit jeho plnění, budou odstraněny, s cílem urychlit a vydláždila cestu k žebříku úspěchu, který byl dožadoval se. Okamžiky času je vždy plné ruce práce s ním. Hledáte příležitostí a zařízení, které vám pomohou dosáhnout úspěchu. Mysl a jeho srdce příliš pozdě s tím. Protože ví, "říká k únavě, že úspěch prostřednictvím".
6. Buďte trpěliví a klidníMusíme si uvědomit, všechny tyto problémy vyžaduje trpělivost a velikost duše. Jste si jisti, že komplikuje věci jsou jen "předmět" s trpělivostí. Podobně, mír, on byl pomocný pomoc někdo, jak to projde obtíží, kterým čelí. Trpělivost je nekonečná. Potřeboval až do smrti přijde.
Musíme pochopit, že osud některých ustanovení přijít. Vzhledem k tomu, ze sluhy, nemůže být oddělena od dvou podmínek. To je povzbudivé a okolnosti, které nemá rád.
Například, první podmínkou byl obdařen zdraví, bohatství, postavení, řady dalších výhod. V tomto stavu menggemberikan, on byl vyžadován být trpělivý. Jedná se o:
- Nenechte se zmást s tím, a nedovolte, aby se vzrušení, které taženou diarihnya to arogantní, zlo, a tak dále.- Není příliš pozdě, nebo se zapomenout na dosažení, protože to poškodí ji. Lidé, kteří ghuluw, v zásadě blíže k negativnímu chování.Dostane-li zábavné, buďte trpěliví při plnění svého Boha, a ne melalaikannya práv.- Zdržet využití potěšení nebylo dosaženo pro případ zakázaných
Někteří učenci Salaf řekl: "Testování katastrofu lze obejít tím, věřící a nevěřící, ale test s potěšením, nikdo nemůže dovolit být trpělivý s ním, s výjimkou lidí, kteří upřímně keimanannnya.".
Pokud jde o druhou podmínku, že okolnosti nelíbilo. Je rozdělena do dvou druhů. , Týkající se jeho vůli, stejně jako poslušnost nebo nemorální. A druhý typ, který nesouvisí s jeho vůlí, například příchod nehody.
Proto Bůh přikázal hledat pomoc prostřednictvím trpělivosti. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
واستعينوا بالصبر والصلاة وإنها لكبيرة إلا على الخاشعين
Udělej si svůj trpělivost a modlitby jako penolongmu. A tak to bylo opravdu těžké, s výjimkou těch, kteří pokorou. " [Al-Baqarah: 45].
Zmínka o pacienta v Al Koránu není nižší než sedmdesát krát, a zcela v podobě chvály. Mimo jiné, spojovat úspěch s trpělivostí (QS Ali Imran verš 200), spojovat náboženské vedení s trpělivostí a důvěrou [Sajdah verš 23].
7. Pěstování optimismu a pozitivního myšlení PřírodaProroka sallallaahu To alaihi wa Salamem miloval TAFA-ul postoj (optimistický) a nenávisti tasya-um (pesimistický). V Sahih al Bukhari, Anas Alláha To anhu, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
لا عدوى ولا طيرة ويعجبني الفأل الكلمة الحسنة
Žádné infekční nemoci sám, a ne neštěstí. Optimismus (IE) dobré slovo mě udivovat. [2]
Al Hulaimi rahimahullah řekl: "Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem milovat s optimismem, protože pesimismus je špatné zrcadlo dohad k Bohu l bez zjevného důvodu Optimismus byl organizován a je dobrá forma dohadu věřící je přikázáno, aby neovlivnily k Bohu v každém stavu.. "[3].
Opravdu, zničení ducha ztráty, které nemohou být měřené materiálu.Pozitivní myšlení a ducha soutěže by měla být vždy svítit v srdcích každého muslima, ne klesat.
Stejně tak, pokud to bude hojnost požehnání, že Alláh wa Subhanahu Ta'ala nikdy členění. Obzvláště lahodné a islámská víra.Je-li Bůh Subhanahu wa Ta'ala potěšením další zpoždění, když budeme upřímní, radost máme z toho, který je ještě mnohem víc. Je-li jednou, že tisk, pak hle, jak dlouho jsme byli ve stavu záchvatu, volně bez větších problémů?Přemýšlejte o tom!
8. Biografie se zabývá Salaful UmmahCo se rozumí pod pojmem Salaful Ummy, zejména společníci Proroka a těmi, kdo se jimi řídit dobře. První generace, obránci islámu a nositelem poselství k další generaci. Jsou to nejsilnější muž z jeho víry, jeho srdce je nejčistší, nejvíce na vysoké úrovni tawakkalnya Alláhu Subhanahu wa Ta'ala.
Pokud se ponoříte do jejich životních příběhů jsou plné světla, museli bychom k závěru, že jejich životní cesta není vždy hladký, plný test vytrvalosti a obětovat s vysokou čas ztracený nepřítelem na obranu pravdy. Zkoumat jejich životní víla, budou moci přidat k víře, osvícení srdce. Také povede k pochopení, kdyby život nebyl bez bodláků a trní. Ulice život není vždy zdobí voňavé vůně růží, ale existují překážky, kterým čelí a zkoušky, nebo může vést k selhání.
Obecně platí, že Bůh potvrzuje výhody příběhů předchozích proroků a apoštolů, který by mohl mít také odvahu a dát záblesk naděje.Rozjímat o slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala:
وكلا نقص عليك من أنبآء الرسل مانثبت به فؤادك وجآءك في هذه الحق وموعظة وذكرى للمؤمنين
A všechny ty příběhy poslů vám říkáme, je, že příběhy být potvrzeny s námi své srdce, a v tomto dopise přišel k pravdě, stejně jako poučení a varování těm, kdo věří. [Hud: 120].
Tyto úvahy vyvolá novou ducha žít život na strmé. Protože se ukázalo, že není sama, kdo prožívá hořkost, i ti nejlepší lidé, které kdy chodili na této zemi, všichni pocítili hořkost.
9. Vybavte se s religionistikyZ dozvěděl, že je silnější než ďábel vnímané podle závažnosti náboženských učenců, kteří jsou špatně informováni. Mazaný Satan je slabý v přítomnosti dozvěděl. Muadh Alláh ibn Džabal To anhu mengatakana, "to (věda) je přítel ve stavu štěstí a utrpení, stejně jako zbraně, tváří v tvář nepříteli". [4]
Podobně, jen pár kroků, takže se můžeme vyhladit zoufale. Buď silný určení, to je tím, že vždy má povahu optimismu neztratit naději, zamyslet se nad lidmi, kteří úspěšně projdou studiích. Mějte srdce povahy trpaslíka, protože to bude jen přidat k slabosti.
Maraji `:- Kaifa Tuwajihu fil al-Ya `sa biologického Al 'Al' amaliyyah wa wa Ilmiyyah Al 'Ibadiyyah Da'awiyyah wa reklama, reklama Diwan Abdul Karim, Darul Huda al Fadhilah Nabawi a Daru, Rijád, SEČ. II, Th. 1425.- Asbabu Ziyadati Nuqshanihi wa al-Iman, Prof Dr. Abdur Razaq al-Badr, Ghiras Kuvajt, SEČ. III, Th. H 1424/2003 AD- Al Bahru ar Raiq wa ar fi az Raqaiq Zuhdi, práce Dr. Farid Ahmad, Darul Iman, Egypt, bez rok.
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 01/Tahun X/1427H/2006M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]_______Poznámka pod čarou[1]. Al FAWAID, 149.[2]. HR al-Bukhari (10/181) a Muslim (2224).[3]. Fathu al Bari (10/226).[4]. Vyprávěl Ibn Abd al-Barr v al-Jami "(1/65).
Vzhledem k Nejsvětější Amanah


PodleUmm Al-Ihsan Atsariyah

Bez ohledu na to, jak malý práce provádí-li se s péči o stížnosti nucené doprovodem, nepochybně pocit, že těžkým břemenem hory.Naopak, žádné těžké práce provádí-li se s plnou upřímností, radosti a naděje, nepochybně byl lehký a zábavný. Je to pravda!Odpovědnost matky, není mírné. Za předpokladu, že povinnosti a závazky, které nejsou méně Každý nemůže popřít, žena v domácnosti, měl sotva čas na odpočinek. Její práce jako vždy na pohled nekonečné. Pokud se otec může spát zdravě v noci, další případ s matkou. Cry Baby někdy narušují spánek v noci.
Povinností ženy je tak univerzální. Jako doprovodný císařovny manžel, matka, sestra a učitelka pro jejich děti, a to i za zaměstnance, který musí být vždy připraven k použití své síly.Poměrně často matky cítí unavený, unavený a brát to jako tlačenici, která je tak nesnesitelná. To je rozdíl, který slouží k zahájení začarovaný akci. Jako oko za oko, ženy, kteří byli slabí ve víře v celých houfech z jejich domovů. Snaží se najít řešení k řešení emancipace a skandovali hesla požadující rovná práva s muži.Zavřeli oči před nebezpečím, které z nich plynou. V důsledku mandátu a odpovědnosti zbytečně matka. Divoké dítě, manžel už mít klid. Nakonec byl ohrožen domácí harmonie.
My jako ženy mukminah pravé víry. Nechce přijmout řešení, řešení řešení, která jsou jen vyzývají hněvu Boha všemohoucího. Jediný způsob, jak se bude spouštět vznik nových problémů je horší. Ano, jak? To je otázka, musíme odpovědět. Jednou z možností je zkoumat hlouběji moudrost za této odpovědnosti.
NOT naše úsilí marnéAlláh je ten, kdo stvořil člověka. Samozřejmě, že ví přesně, co většina otázky, na které mashlahat nebo poškození. On je také nejvíce mengethui úkoly a mandát, co je nejvhodnější a sladěna s každé stvoření. Tak je to se ženami. Alláh wa Subhanahu Ta'ala ví nejlépe, co povinnosti a odpovědnost nejvhodnější pro nás. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
وقرن في بيوتكن
A buďte zůstat v tvém domě "[Al Ahzab: 33].
Alláh wa Subhanahu Ta'ala nařídil ženám, aby své domovské melazimi. I rozhodnutí makruh pro ženu z domu, bez účelu, na základě výše uvedeného odstavce a také slova o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.:المرأة عورة فإذا خرجت استشرفها الشيطان
Ženské přirození, pokud to vyjde, bude sledována démony. [Al-Tirmidhi]
Většina z nás pak ptát: Proč ženy vždy žili v domě? Nejsou ženy mají také potenciál? Dokonce i některé ženy, které mají inteligenci a schopnosti na úrovni lepší než muži. Neměli bychom být schopni soutěžit s muži? To je pochybné, nejisté, že se často šíří ďábla a jeho armády. Nyní si!
Nevyhnutelně musíme připustit, že ženy jsou slabé stvoření. Fyzicky slabý, slabý v mysli a náboženství. To je důvod, proč Alláh wa Subhanahu Ta'ala udržet je nejlepší péči. Chraňte ženy v hidžábu je nejlepší ze svého domova. Kromě toho skutečnost dokazuje, že úkoly v domácnosti nemusí být prováděna zcela jinak než ženy. To je důvod, proč Alláh je rozumné, aby se domů jako mandát pro ně.V hadísu proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
والمرأة راعية على بيت بعلها وولده وهي مسئولة عنهم
Žena je lídrem v záležitostech domácnosti a děti, a bude zodpovídat za to, co vedou. [H.R.Muslim]
Mandát, který byl řádně udržována a prováděna dobře.
Při vysvětlování některé vlastnosti těch, kteří věří, Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká, že mezi nimi je udržet charakter důvěry byla uložena na svých bedrech. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.
والذين لأمنتهم وعهدهم راعون
A ti, kteří udržení důvěry důvěru (což vydržel) a jeho slib. [Al Mukminun: 8]
Další slibné Alláh odpovědi na ně, zatímco říká:
ءولئك هم الوارثون {10} الذين يرثون الفردوس هم فيها خالدون
Oni jsou ti, kteří zdědí, které by zdědí jannah ráj. Budou v něm dodržovat. [Al Mukminuun: 10-11]
Správně! Bůh slíbil nebe. Pak je tam lepší návratnost, než je? Není nebe je nejvyšší ideály každého jednotlivého muslima? Takže je čas napumpovat ducha, který začal se uvolnit. Jsme znovu naděje začala vytrácet. Vítáme úkoly budoucnosti s nadějí. S plnou důvěrou, že naše úsilí není zbytečný. Každá kapka potu, že máme hodnotu v očích Alláha Všemohoucího.
Snížená NáLoděnství Po svatbě?Tyto stížnosti se často slyšet od nich, který slouží k prosazování pilně qiyamullail uprostřed noci probuzení (noční modlitby), postí pilně pracuje na Sunny a pilný a memorovat korán, islámské navštěvovat studijní skupiny a další. Po šlapal domácí život náhle všechno změnilo se stal v přítomnosti manžela, po němž následuje narození prvního dítěte, druhý, třetí a tak dále. Nyní je modlitba často řešen kekhusu'an zvuk pláče miminka. Únavu někdy probudí uprostřed noci. Místo toho, aby dělal shaum sunny, musí shaum on byl někdy schopen vyvinout. Jak jsem četl najednou můj manžel žádal, aby sloužil, a mnoho dalšího. Nyní cítil čas být velmi úzká, aby to s ohledem, že domácnosti snížily uctívání Boha. Pravdou je, že?Je pravda, že brání rodina ženy se dostat blíže k Pánu svému?
Zde je třeba opravit vnímání. Možná, že předpoklad je pravdivý, je-li otázka je rituální akty uctívání, jako jsou modlitby, shaum a semisalnya. Vzhledem k tomu, povinnosti a odpovědnost jednoznačně zvyšuje, když žena se stala ženou v domácnosti. Ale muslim, který chápe pravý význam náboženství, jistě nepřebírá tohoto druhu.
Učenci říkají, zahrnující všechno uctívání oblíbené a požehnaný Bohem v podobě slova a skutky se rodí i psychicky. Všechny naše denní činnosti mohou být za uctívání. V hadísu proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
وفي بضع أحدكم صدقة
A šel k manželce je sadaqah. [Muslim]
V dalším hadísu, on sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
إنك لن تنفق نفقة تبتغي بها وجه الله إلا أجرت عليها حتى ما تجعل في فم امرأتك
Opravdu, to neočekává trávíte žít s tváří Boží, pokud budete odměněni trofeje na něco, co jste suapkan do úst své ženě.[Zpracoval al-Bukhari]
V knize Fathul Bari, Ibn Hajar Al Hafizd cituje slova An-Nawawi, "Faidah, kteří chtějí být vybrán v této hadith, Prorok je sallallaahu To alaihi wa Salamem," očekává, vzhled, tvář Boha ".
Imám-Nawawi nakreslit faidah: aktivita při odpovídající pravdě, protože nesnižuje hodnotu odměnu (je-li v úmyslu modlit se). Proto krmení ruky do úst ženy obvykle provádí jako vtip k němu.Samozřejmě, je-li smíchán s chtíčem.
Pokud však k cíli očekával odměnu Boha, jistě by si ho s Boží dar.
Ibn Hajar pokračuje: V dalším hadísu zmínil jasněji víc než jen krmení ruky do úst ženy. To je hadíth vyprávěný imáma Muslima od Abú anhu Dharr Alláha ", zmiňoval: A jeho manželka také navštívil bezpočet almužnu.
Společníci se zeptal: Posle Alláhův, zda někdo, kdo rozpoutal syahwatnya dobře odměněn? Prorok řekl: Co si myslíte, že když se to na zakázaných čar?
Imám-Nawawi pokračuje: Pokud se říká, že případ může být záležitosti požadované chtíčem, jistě proveditelné, jestliže bude odměna je odměna vzhledem k tomu, v případech, které nejsou žádoucí chtíčem!?
Pokračoval. Podobenství s ruky do úst manželky krmení cílem je dále posilovat toto pravidlo. Proto je při podávání ruky kousat úst wife sám je obohacující, více si zaslouží odměnu dané pro každého, kdo krmí lidi, kteří potřebují jídlo, nebo dělat skutky poslušnosti stupně obtížnosti je větší než sousto rýže dané k manželce, což samozřejmě mají nižší hodnotu.
Více než lze říci, je-li odměna náchylný k němu, protože on musí živit svou ženu, což je samozřejmě také těží z toho. U potravin, které tvoří její tělo vypadat krásnější. A obvykle se živí, že dal svou ženu mnohem více řízeno koeficientem chtíče. Určitě se liší od lásky k ostatním, kteří by obětoval hodně náročnější, wallahu a'alam. "
Pokud nyní je náš zavedený rituál uctívání snížit, ale máme možnost praktikovat své náboženství v jiných formách, během které se nedostal dívku. Svědomitý a poslušný svým manželům, vzdělávat a vychovávat děti, řídit domácí záležitosti, a tak dále. Navíc, islám je náboženství, které je snadné a flexibilní. Na okraj denní grind, mnoho z uctívání, které můžeme udělat. Tím, že stále dhikr, čímž posilují pocit vděčnosti, konání dobra a zla vyhnout beramar, reprodukovat korálky, tahmid a Takbir, tahlil, a požádat o odpuštění.
Bohoslužby jako CELÝ MAKE AKTIVITASMUKdyž může být velké charitativní záměry být zničen zabloudit, to je opakem lásky, která se zdá triviální, může být cennou službu, protože záměr je v pořádku. Na první pohled rutinní ze dne na den žena se zdá triviální. Jako je poskytování jídla, oblečení péče, úklid domu, které slouží jejího manžela a další. To není všechno, že chceme být cenné služby. Samozřejmě! Proto by měla každá žena své srdce a udržet upřímnost úmyslu pouze k dosažení potěšení Alláha. Jak Alláh wa Subhanahu Ta'a aby vyhrál radost z každé ženy manžela.
Práce na každé pracovní místo vhodně a odborně získat potěšení manžela. Kdo je žena, která nemá touží po lásce svého muže na světě a dalším dostane nebe "?
Stejně tak povinnosti jako matky. Péče o děti a vychovávat naše děti, které budou doplňovat a vést je. Měli bychom udělat vše, aby se všemi možnostmi stávající haly. Vzhledem k tomu, že se šetří pro nás v době, kdy odměny v průběhu praxe byla ztracena. Když jsme odměna modlitby a půstu již nemůže být dosaženo. Ale modlitba spravedlivých dětí a užitečné znalosti, které učíme je i nadále odvádět odměnu. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
إذا مات الإنسان انقطع عنه عمله إلا من ثلاثة إلا من صدقة جارية أو علم ينتفع به أو ولد صالح يدعو له
Jestliže dítě zemře Adama pak celý charitativní terputuslah kromě ve třech případech: Alms jariyah a užitečné znalosti, nebo spravedlivý dítě, kteří vždy modlit se za něj. [Muslim]
NENÍ Neochotný modlitJako slabé lidské bytosti si uvědomíme, že nebudeme mít možnost vykonávat tento mandát bez síly a pomoci od Něj. Tento mandát je velmi těžké břemeno, pokud mu ji zmírnit. Bude obtížné, pokud mu usnadňuje.
Není mnoho hanby, když se ptáme a modlit se k Němu. Takže, co je špatně, když všichni chtěli začít činnost v dopoledních hodinách, žádáme ho, aby se usnadnila ve splnění všech úkolů.
Konečně, Bůh všemohoucí z veškeré toto úsilí jako přípravu pro nás později v den, kdy dítě a rodina už mempu přínosem, ne pozice a majetky.Bish a'lamu Wallahu shawab
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 03/Tahun VII/1424H/2003M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel.08121533647, 08157579296]

Také muslimské ženy Syar'i Povinné vzdělávání vědy


PodleProf Dr. As-Sálih Sadlan

Ženy jsou součástí prvků společnosti. Tak automaticky, ale také mají zájem a povinnosti v řízení a zlepšování společnosti. Není pochyb o tom, plnit povinnosti při prosazování sebe a společnost, je nezbytně nutná vědy. Proto ženy musí mít také znalosti k provádění těchto povinností. Proto je výhradně odpovědný za plnění modlitební služby, rychlý servis, platba v zakat, poutní, obchodní aqidahnya čištění a rozkazovat činnost a ducha zla v každém dobrém závodě. Stručně řečeno, je celý obsah poselství islámu kořeny v Al-Koránu a Hadith o povinnost muslima, což znamená, že ženy mají rovněž povinnost studovat a učit, a to jak v teorii, tak v reálném amaliah.
Každý musí pochopit, že islám obsahuje prvky uctívání, vedení výboru (uspořádání), siyasa (komunitní rozvoj) a sociální, ekonomické a všech aspektech života. Zkoumat a zkoumat všechno, tak to není možné získat bez námahy. Je však třeba snaha o učení a učit se. Proto studoval učení islámu, náboženství, které má širokou škálu vědy, integrál, rozmanitější hluboko do povinnost pro každého muslima a Muslimah. Takže není divu, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
طلب العلم فريضة على كل مسلم
"Náročné vědu povinné pro každého muslima".
Ale ve skutečnosti, tam jsou poznámky jednoduše spoléhat na pouhé textové hadíth o ženě, kteří studují právo je nâfilah (dobrovolné), a nikoli povinné. Když ve skutečnosti slovo "muslim" ve výše uvedené hadith znamená lidi, kteří byli věrni poselství islámu u mužů i žen. Takže penakwilan Takový výklad není správný. Proto islám klást zvláštní pozornost na vzdělávání a věda, že syar'i prospěch.
Pro ty, kteří věnovat pozornost poselství islámu, který přinesl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, jistě by mohl zjistit, že islám je celý obsah příkazů a zákazů, které nejsou omezeny na kruzích pouze Adama. Nicméně, Eva je také součástí zápisu příkazů a zákazů. Všechny texty v Písmu a jak-Sunny povinnost vysvětlit podobnosti mezi muži se ženami ve všech ohledech, avšak některé věci jsou už za specifičnost každého. Ve skutečnosti existuje jasný argument, vysvětlit břemeno šaríe, které jsou speciálně zaměřené na ženy jediný, jak je uvedeno v Al-Qur'an:
"A pamatujte si, co je přednášen ve svých domech zjevení Alláha a moudrost (Sunna vašeho proroka)" [al-Ahzâb/33: 34].
Podobně, říká Ibn 'Abbas ve výkladu verše:
وقلن قولأ معر فا
"(A říci dobré slovo - al-Ahzâb/33 verš 32)", to je, přikázal jim podílet se na konání dobra a zla beramar vyhnout.
Tak, mezi nejvýznamnější roli pro ženy, které pracují v oblasti propagandy, která učí vědu syar'i, udávat směr a poradenství, a to tarbiyah a koučování. Ještě tak v jednání s vnitřních záležitostí a záležitostí jejího manžela, ona byla stejná jako s ženou, která se zabývá činností proselytizing nepřímo, hrají důležitou úlohu prostřednictvím řeči, písemné nebo mluvené zaznamenány. S tím musel uplatnit moc a jako příspěvek k náboženské myšlení.
Mějte na paměti, od počátku islámu, je tam příkaz vzdělávat ženy o syar'i věd. I když v některých případech jsou proti tomuto problému.Ale faktem, že odmítl vydat skutečně studoval poezii obsahuje prvky amorální, filozofie vědy, nebo studovat věci, které vyústily v ikhtilâth (míchání) mezi muži a ženami. Nicméně, pokud studie je jednoznačný přínos syar'i věda, pak není zákaz na to. Existují dokonce i návrhy na do hloubky, protože věda může stanovit syar'i duši, mravní a pocity prostřednictvím Sahih aqeedah, pokyny ušlechtilého náboženství a znalostí vědomím, že bude svítit mysli a posílit svůj postoj tváří v tvář světských záležitostí.
NENÍ rozdíl mezi muži a učení pro ŽENYTak, není tam žádný rozdíl mezi muži hledají ženy ve vědě otázky.Každý, muslimů a muslimské ženy, které jsou ochotny se učit náboženské zákony, jak se vztahují k Pánu svému, nejsou ochotni se učit, jak se život koučování, společenské normy, základní morální a způsoby života, pak upadl do hříchu podceňují tyto vědy. Což znamená, že se sám vrazil do života zavrženíhodnou z důvodu zpoždění v dosažení svět a na onom světě. Přesto je to všechno užitečné poznatky, a uvolní člověka z nevědomosti a necitlivost k pravdě, a ušetřit mu jen světské orientsi sám.
VyvinuliV rámci rovnosti žen a mužů při získávání těchto znalostí, není to nic víc než dokázat existenci muslimské ženy ve stínu islámu. Bylo dosaženo vysokého stupně ve vědě.
Podívejte se na sahabiyyah odst. společnice), oni jsou duchovní věřící modlit s Prorokem sallallaahu To alaihi wa Salamem v mešitě, mohou získat sepaya provozování proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Ačkoli se všichni shodli, aniž by nesouhlasit, že žena modlit se doma, je to víc než modlit v mešitě Afdhal. Pak, protože mnoho z nich nakonec proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem Specializujeme mešitu dveře pro ně přijet dnes v mešitě Nabawi, která byla nazvána "pavián-Nisa '", což znamená, že dveře pro dámy.
Al-Baladzuri je uvedeno v knize Fûhul Buldan: "Počet bývalé muslimské ženy, která se naučil číst a psát je poloviční počet mužů, kteří by mohli číst a psát." Al-Baladzuri také říkal, že Umm Kulthum bint To Uqbah schopný v písemné formě.
Bylo vypravováno, že al-Šiva "al-Adawiyah Báni odst. Kmen)" Adi, velká rodina Omar požádala Proroka učit jeho manželku, on sallallaahu To alaihi wa Salamem, Umm-Hafsah bint Mukminiin Omar napsal krásnou cestu.
Umm-Mukminiin Ajša bint Abi Bakr a Umm al-Mumineen Umm Salamah mají také schopnost číst, i když ne do té míry zdatný v písemné formě. Al-Waqidi zmínit, že Karimah bint al-Miqdad umí číst a psát.
Ajša bint Sad řekl: "Můj otec mě naučil psát".
Stejně tak, pokud jde o učení, sahabiyyah ženy jsou také schopné konkurovat mužům. Misalanya, jako "Aisha Alláh To anha se vyprávělo více než dva tisíce hadísy, stejně jako její sestra se jmenuje ASMA" bylo také hlášeno kolem 50 hadith. A mnohem více v muslimských žen, než jsou mnohem sahabiyyah vyprávěl mnoho hadiths alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
Umm Darda obdařen vědy jednou řekl: "Opravdu jsem se cítil a provozovat různé druhy uctívání, ale většina může proniknout a léčit mou duši, a dhikr je, že když sedí v přední části duchovenstva".
Imám Nawawi sám přiznává kefaqihan Umm Darda "je kompliment:" Všichni se shodli na kefaqihan a velikost Umm Darda ", pokud jde o myšlení a pochopení On je Alláh To anhuma Mu'awiyah žil dlouho.".
Tak islám nezakazuje ženám učit náboženství. Proč ne pro ženy najít cestu vpřed pro něj. Dokonce i učenci Fiqh ahlu ilmi a bývalé i současné doby se dohodly, že studium je základ syar'i je fard ayn To na ně. Tam byl žádný rozdíl mezi muži s ženami v této oblasti.Muži a ženy stejnou měrou v bersyariat povinnosti, a tak to dostanete odpověď v dalším, s výjimkou některých specifických pravidel šaría, Alláh wa Subhanahu Ta'ala osvobodit ženy úkolu.Dobře, protože pravidla obsahují usvědčující prvky v ženě běží, nebo proto, že je neslučitelné s povahou ženy, nebo z důvodu rozporu s primárním úkolem vytvoření nebo sociální škody, jako ikhtilâth (směs samec a samice) a další tak dále. Pokud jde o pravidla jiných náboženství, ženy mají rovnost s muži v plnění povinností a pravidla šaría.
Tam je historie, že Asma To bint Yazid ibn Sakan Alláh To anha nikdy přišel k alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem jak řekl:. "Byl jsem posel od lidí za mnou z mnoha muslimských žen všechno řekl a tvrdil, taková slova a Stanovisko nyní je, "Amen, Alláh wa Subhanahu Ta'ala poslal vás na muže a ženy." My všichni máme víru a berittiba a `(následovat) Vám. Ale my-ženy-omezený pohyb, večírek manipulaci s domácí záležitosti sama. Zatímco muži mohou dostat tak na základě shromáždění modlili, přišli doprovodit na tělo a může jít džihád. Když jdou k džihádu, pak my, kdo střeží poklady a pečovat o své děti . Takže, když můžeme sklízet stejnou odměnu na ně, Ó Posle Alláhův? "
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem obrátil na svého přítele, a zvolal: "Už jste někdy slyšeli ženská otázka o jeho náboženství je lepší než pertanyan tato žena"
Společníci anhum Alláh "odpověděl:" Nikdy, O prorokem. "
Pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl: "Jdi ty, ó Asma ', a řekne žena za dobré zacházení se někdo z vás na svého manžela, její vášeň k hledání potěšení (manžel) a postupujte podle přání svého manžela, pak odměna všechno stejné jako to, co bylo uvedeno výše (o ctnostech velkých mužů, kteří odměňování) ".
Pak šel domů, Asma `tahlil a říct Takbir s radostí slyšet odpověď na alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
Nepatří k propagandě západemAle paradoxně v posledních staletí, ženy odradit od hledání poznání.Takže vliv náboženské nevědomosti a zaostalosti muslimů neúspěchu. Matky, kteří nemají znalosti se rodí děti, které jsou hloupé a slabé smysl.Básník zpívá:
وإذ النساء نشأت في أمية رضع الرجال جهالة وخمولا
Když ženy vyrůstají v nevědomosti,pak muži vlaštovka nevědomost a slabost.
Proto, včetně chvályhodnou pokrok, tj. o otevření dveří ke vzdělání pro dívky a zvýšení manželky a matky, kteří vybavit znalostí syar'i v komunitě. Tak to nezpůsobí pochybnosti v otázce náboženského práva v jednom.
Vědomí, že je nutno chápat každý muslim a muslimové, náboženské vědy jsou nejdůležitější (dharuuri). Nesmí obsahovat prvky vědy spočívá šíří lidé, kteří jsou orientována na západ a zastánci absolutní svobody, odstraňování studu a nemorální akt jménem intelektuální mozku. Dali tanec, učit písně, hudbu, divadlo, film a divadlo jako věda. Tak dělal vše, co by mohlo být poškození dveří žena, ať už pochází ze západní nebo východní kultury, vědy se má naučit.
Ti jsou falešná propaganda a negativní opatření, která narušují spravedlnosti aspekt, skutečné hodnoty a autentický vědy.
Existuje souvislost mezi vzděláním a ženy s tabarruj odst. parádit), předvést krásu a chodit po ulicích bez směru a cíle jako nahá žena?Jsou odhaleni a stísněné genitálie oblečení, více transparentní křivky jasně ukazují, prostředkem k usnadnění vědu snadno pochopit? Je to veškeré kontakty s získání znalostí?
Opravdu, včetně nejzákladnější chyby, a to přijmout kulturu západní a východní svět dobré nebo špatné, není-li výběr a třídění. Ve skutečnosti je kultura nevhodné pro ně není nutně vhodné pro nás.Vzhledem k tomu, v rozporu s učením našeho náboženství jejich zvyky. A náš životní styl je neslučitelné s jejich zvyky.
Svoboda následovat za propagandu a podílet se na zadní straně lež, lež, bude to jen táhnout nás na katastrofu po havárii, ponížení a ztráty identity, stejně jako zničení.
Alláh může zmírnit každý muslim od bláta neposlušnosti. Průvodce je na rovný a dostanete zpět na aqeedah shahiihah, vedení a jeho směr, dokud všichni mohou mengeyam štěstí na světě a na onom světě.
Walhamdulillahi Rabbil To alamin.
[Přeloženo volně Ustad Abu Ziyaad prof Agus Santoso papíru. Dr.Sadlân jak-Sálih al-Ashâlah Magazine, číslo 29, ročník V, 15 Sha'ban 1421 H]
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu XI/1429H/2008M 11/Tahun Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]
Ochrana posvátnost muslimských žen, krajina rozpor mezi muži a ženami



PodleProf Dr. Abdur Razaq bin Abdul Muhsin Al-'Abbad Al Badr


Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
فاتقوا الله في النساء فإنكم أخذتموهن بأمان الله واستحللتم فروجهن بكلمة الله ولكم عليهن أن لا يوطئن فرشكم أحدا تكرهونه فإن فعلن ذلك فاضربوهن ضربا غير مبرح ولهن عليكم رزقهن وكسوتهن بالمعروف. أخرجه مسلم: 1218
"Strach Bůh kluci odst. manipulace) manželky. Jistě si užívat s pocitem bezpečí od Boha, jako ospravedlnění pro svá přirození s větou Boha. Právě jste nad nimi, (je) by neměly být uvedeny do postele vám někoho, kdo vás nenávidí. Pokud ano, pak je bili s punčem, který nebyl zraněn. pro ně (povinnost) na vás, aby výživy a oblečení pro ně vhodným způsobem ". [Muslim, 1218]
Hanif náboženství islámu, s přímými směrnicemi a pokyny jsou plné moudrosti, péči o ženy, chrání slávu a důstojnost. Také zajištění realizace slávě a opravdové štěstí.
Islám otevřela cestu pro ženy k dosažení radost ze života, pryč z atmosféry pochybností a pomluvy, stejně jako (hodně) z ošklivosti a ničení. Učení islámu není jen bezpečnostní ventil pro ženy samotné, ale to je komplexní pro veřejnost, takže žádné zamotané ošklivost a pomluva. Islám a slouží k zabránění katastrofy a Bouře, která by se stalo.
Pokud se příznaky islámu týkající se žen zmizel ze společnosti, pak bude poškození, opotřebení a nebezpečí přicházeli a odcházeli.Skutečnost, historie svědkem. Každý, kdo se dívá na historii celé věky, bude k závěru, že nejvlivnější faktor pro zničení civilizace, zničení obce, morální degeneraci, šíření nemorálních činů a ušlechtilé hodnoty zhroucení a rozsáhlé trestné činnosti, propuštění žen z náboženských učení jsou rovné a režie full-moudrý směr, vedení je požehnáním.
Povinnosti muslimské ženy, je s to přijmout všechny učení islámu s prostornou hrudník, játra jasná, a uplatňování osvědčených postupů, aby mohl žít šťastně, získal dobré radost svého Pána a pozemské štěstí a ukharawi.
Povinnost osoby pověřené žen tak, že jsou vážně prosazovat a podporovat je s Adab Adab-Islam, a udržovat své osobní práva a ctít a být laskavý k nim jako forma poslušnosti Bohu a hledání odměnu a strachem Alláha forem realizace. Alláh je místem pro pomoc požádat, jinak není pánem. Wala Wala haula quwwata billah Illa.
[Khuthab Mawa'idh min Hajjati wa al Wada ", str. 33-34, SEČ. I. Th.1426 - 2005].

Krajina Nesoulad MUŽŮ A ŽEN
PodleŠejk Abdul Mohsen Bin Hamd Al-'Abbad Al-Badr

V posledních letech došlo k nedorozumění mezi mužskými a ženskými váhy. Muži jako ženy a naopak, ženy stejně jako muži.Je uvedeno v Sahih al-Bukhari, od anhuma Ibn Abbase Alláha, on řekl:
لعن رسول الله n المتشبهين من الرجال بالنساء والمتشبهات من النساء بالرجال
"Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem proklel muže, kteří mají rádi ženy a ženy, kteří se podobají muži".
K dnešnímu dni došlo k události, které se nikdy nestaly v době ačkoli neznalosti. Jmenovitě, vznik příznaků tabarruj (předvádí krásu) žen, které jsou velmi obávají. I v mnoha islámských zemích, ženy na těchto trzích a veřejné ulici ukazovat hlavu, krk, ruce, paže, nohy a dokonce i jejich stehna. Místo toho, muži vrazil oblečení na úhradu kotníky. Ačkoli proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
ما أسفل من الكعبين من الإزار ففي النار
"Co pod kotníkem oděvu (pokud je) v pekle". [Bukhari, 5787].
V dalším Hadith, Abu Dharr Alláh To vyprávěl anhu, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
ثلاثة لا يكلمهم الله يوم القيامة ولا ينظر إليهم ولا يزكيهم ولهم عذاب أليم قال فقرأها رسول الله ثلاث مرارا قال أبو ذر خابوا وخسروا من هم يا رسول الله قال المسبل والمنان والمنفق سلعته بالحلف الكاذب
"Existují tři skupiny, že Bůh není mluvit s nimi v den zmrtvýchvstání, on neviděl ani očistit je a pro ně bolestivé Alláh". Abu Dharr řekl: "Posel n to říct třikrát," pak Abu Dharr řekl: "!? Opravdu, oni zažili selhání a ztrátu Kdo to je, Posle Alláhův" On odpověděl: "(muž), který strčil kotník za jeho oblečení, lidé, kteří přinášejí do daru, a lidé, kteří chtěli propagovat zboží s falešnou přísahy." [Muslim, 106].
Muži strčil oděvy jsou zakázány pod kotníky, ale ukázalo se natáhla šaty přes kotníku. Zatímco na druhé straně, ženy, které bylo nařízeno zavřít genitálie jako celku (hidžáb), ale ukázalo se, že skutečně předvést genitálie a fyzickou krásu.
V tomto případě proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
"Tři skupiny se nebude do nebe:" Osoba, která je neposlušná jeho rodičů, dayyuts (muž, který nemá narušit stávající kemungkaran rodinu), a ženy, které se podobají mužům "[Zpracoval al-Hakim (1/72. ), stejně menshahîhkannya, a souhlasila s tím, adh-Dzahabi].
Musta'an Alláh.
[Převzato z knihy Rasaail a Shaykh To Abdul-Muhsin al-'Abbad věst. 425, s volným překladem].
Horlivost alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem proti jeho manželky

PodleDr. Muhammad ibn Musa Nasr Alu

On sallallaahu To alaihi wa Salamem velmi žárlivý na jeho manželky.Jeho slovy:
إنمآ جعل الآستذان من أجل البصر
"Ve skutečnosti drží idzin požadavek, který způsobil vizi". [1]
On sallallaahu To alaihi wa Salamem poslal návštěvník (někdo navštěvovat, červená), pokud to klepe na dveře tak, aby stát před dveřmi [2]. On sallallaahu To alaihi wa Salamem nikdy neviděl někoho, kdo byl u dveří. On také řekl: "Když jsem tě viděl, budu stab oči s tím". Jmenovitě se sallallaahu To alaihi wa Salamem má mudrah, jako hřeben pro poškrábat hlavu. On je také slovo: "Pokud je tu někdo dívá ostatní z díry, pak se muž bodl ji, tak proč ne pro něj."
Nicméně, žárlivost mu sallallaahu To alaihi wa Salamem není bohatá pokud jde o míru předsudků, i on sallallaahu To alaihi wa Salamem to zakázal.
Žárlivost je přirozené, že Bůh stvořil pro člověka. Nicméně, zvláštní dnes nedostaneme žárlivost na manžela sama, s výjimkou osob, které požehnané Bohem.
Žárlivost je přirozené, že Bůh stvořil všechny jeho bytosti, do té míry, že by nějaké zvíře (mají žárlivost), s výjimkou prasat. Tato prasata, jediné zvíře, které není žárlí na její partner. Není divné, pokud ti, kdož neuvěřili, jíst vepřové nemá pocit žárlivosti jejich manželek, neboť jejich povaha je podobná prasete charakteru, protože jíst hodně vepřového masa. I když žádný z prasete kromě znaku pak to je prostě zakázáno jíst. A prasat jsou nečisté, jako jíst nečisté.
[Zdroj:-Nabi fi Baitihi, Dr. Muhammad ibn Musa Nasr Alu]
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu X/1427H/2006M 02/Tahun Edition. X/1429H/2008M 04/Tahun vydání. X/1428H/2007M 11/Tahun vydání. MDiterbitkan Nadace Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel.0271-761016]
Proč by ženy hidžáb?



Tato otázka je velmi důležitá, ale odpověď je mnohem důležitější.Jedna otázka, která vyžaduje dlouhou odpověď. Šátek hidžáb, nebo je jedna věc, že ​​bylo nařízeno tvůrce šaría. Jak Shari'a, který má důsledky daleko do budoucnosti, o štěstí a kemashlahatan žít ve světě a na onom světě. Takže otázka hidžábu není jen otázka vlastní nebo módní hidžáb móda je univerzální módou nosit ženy, která se zavázala svou víru. Bez ohledu na to, zda je muslim Arab, Indonésie, Evropa nebo Čína. Vzhledem k tomu příkaz nosit hidžáb je společné pro všechny muslimské ženy v každém koutě světa.
Zde bychom přezkoumat část odpovědi výše:
Za prvé: Jako forma poslušnosti k Alláhovi a jeho poslovi.Poslušnost je zdrojem velkého štěstí a úspěch ve světě a na onom světě. Osoba nebude cítit sladkost víře, když on byl neochotný si uvědomit, aplikovat a provádět všechny příkazy Alláha a Jeho Poslu.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.
ومن يطع الله ورسوله فقد فاز فوزا عظيما
"A kdo podřídit se Alláh a Jeho posel, pak jistě on má velké vítězství". [Al Ahzab: 71]
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
ذاق طعم الإيمان من رضي بالله ربا وبالإسلام دينا وبمحمد رسولا.
"To bude chutnat sladkost víry, někoho, kdo má sebagaiRabb Alláh chtít, islám jako náboženství a Mohameda jako poslové Boží."[Muslim].
Za druhé: Pochlubte se na krásu nahoty a tělo je forma nemorálnosti, který přivodil hněv Alláha a Jeho posel.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.
ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا
"A kdo neposlouchá Boha a Jeho apoštola, pak skutečně to byl on byl zvrhlý, perverzní skutečná". [Al Ahzab: 36].
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
كل أمتي معافى إلا المجاهرن.
"Každý z mých lidí (vinný) bude odpuštěno, kromě těch, kteří otevřeně (cizoložství)." [Schváleno alaih].
Zatímco ženy, které ukazují mimo krásu nahoty a tělo jako znamenat, že on se odvážil ukázat očividné neposlušnosti.
Za třetí: Jistě Bůh příkazy hidžáb snížit širokou škálu fitnah (poškození)
Pokud pomluvy různé slabé a zmizí, pak lidé, kteří obývali od ženy hidžábu by bylo jistější a bezpečí před pomluvami. Naopak, lidi, kteří obývali ženou, která má rád bertabarruj (šaty sexy), genitálie a předvést krásu těla, je náchylná k různým hrozbám a sexuálnímu obtěžování a pomluvu smyslné otřesu, který přinesl zkázu a ničení je velmi velký. Jasné, že nahá těla vyvolá pozornost a jedovatý názory.To je první fáze demolice a destrukce morálky a civilizace ve společnosti.
Za čtvrté: Ne hidžáb a šperky Výstava bude zvát hanobení pro muže.
Pokud ženské tělo tvaru a šperky předvést před non mahram mužů, by jistě pozvat pozornost Johns pánské a vlkem v rouše beránčím.Pokud je šance, že by oběť brutální jako hladový lev.Řekl básník,
نظرة فإبتسامة فسلام * فكلام فموعد فلقاء.
"Od pohledu a pak se usmála a pozdravit následovat jednání a skončit s událostí a schůzek."
Za páté: Muslimská žena, kteří dodržují hidžáb, nepřímo říká, na všechny lidi, "Tundukkanlah oči, já nejsem vaše a vy také ne moje.Já jen patří k Božímu lidu, je mi sluší. Jsem nezávislá osoba, která není vázána na nikoho a nemám zájem o nikoho, protože jsem byl vyšší a daleko čestnější než oni. "
Žena, která bertabarruj nebo se pochlubit a odhalují krásu nahoty těla před muži Johns, nepřímo řekl: "Prosím, vychutnat krásu mého těla a obličeje krásy. Je tu někdo, kdo by přišel blízko? Je tu někdo, kdo by se na mě? Je tu někdo kdo by mi s úsměvem? Nebo jsou lidé, kteří vtipkoval: "Ó, jak je krásná?". Oni skáčou vychutnat krásu jejího těla a její krásou, než oni byli terfitnah.
Který z těchto dvou žen na větší nezávislost? Je zřejmé, že hidžáb je dokonalá žena by nutil každého člověka ke snížení jeho pohled a být uctivý, když vidí to, až dospějí k závěru, že je nezávislé, svobodné a pravdivé.
Proto Alláh wa Subhanahu Ta'ala vysvětluje moudrost za příkazem nosit hidžáb se slovem.
ذلك أدنى أن يعرفن فلا يؤذين وكان الله غفورا رحيما
"To je tak, aby byly snáze je třeba uznat, proto nejsou narušeny. A Bůh je odpouštějící, slitovný." [Al Ahzab: 59]
Ženy, které odhalují nahotu těla a krásy, a krásu jeho tváře, jako žebrák, který kňučel o milost. Aniž by si uvědomili, že jsou ochotni padnout za kořist k pánské zvrhlý a poškozen. Stala se ženou ponižován, opuštěný, levné a ztráty důstojnosti a posvátnosti. A on ponořil se do zkázy a katastrofy života.
PODMÍNKY hidžábHidžáb jako součást islámské šaría, má zjevné omezení. Učenci obhajovat náboženství Boží popsal ve svých spisech o kritériích pro hidžábu. Každý mukminah musí dodržovat šaríja omezení spojená s tímto hidžábu. Korán a Sunna Jeho Proroka dělat základní odkaz v charitě, a nejsou dodržována názory se odchylují od vášní napodobitelů. Tak cíle mohou být realizovány disyariatkanya hidžáb, bi'aunillah.
Mezi podmínkami hidžábu mimo jiné:
Za prvé: To by se měla vztahovat na celé tělo a ne ukázat sebemenší končetiny než vyloučené. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.
وقل للمؤمنات يغضضن من أبصارهن ويحفظن فروجهن ولايبدين زينتهن إلاماظهر منها وليضربن بخمرهن على جيوبهن
"A řekni věřícím ženám, ať porazil své názory a ne se chlubit svou ozdobu kromě obvyklého vzhledu a dejte jim dal závoj hadřík na jejich hrudi." [Nuur: 31].
A také slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala.
يآأيها النبي قل لأزواجك وبناتك ونسآء المؤمنين يدنين عليهن من جلابيبهن ذلك أدنى أن يعرفن فلا يؤذين وكان الله غفورا رحيما {59} * لئن لم ينته المنافقون والذين في قلوبهم مرض والمرجفون في المدينة لنغرينك بهم ثم لايجاورونك فيهآ إلا قليلا
"Proroku, řekni své ženy, své dcery a manželky věřících," Ať si rozšířit svou šálu na těle. "To je tak, aby byly snáze je třeba uznat, proto nejsou narušeny. A Bůh je vše odpouští a nekonečné péče. "[Al Ahzab: 59].
Za druhé: hidžáb by neměl upozornit na názory lidí nejsou mahram.Hidžáb, aby nedošlo k vyvolání názor mužů, že musí splňovat následující požadavky:
-. Hidžáb by měly být ze silného materiálu, který neodhalí barvu těla.-. Hidžábu by mělo být volné a nesmí ukazovat tvar těla.-. Hidžáb by neměl být používán jako klenoty dokonce mít jednu barvu, spíše než různé barvy a motivy.-. Hidžáb není šaty pýchy a arogance.Na základě slov alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem takto.
من لبس ثوب شهرة في الدنيا ألبسه الله ثوب مذلة يوم القيامة ثم ألهب فيه النار.
"Ti, kteří nosí oblečení ve světě arogance Alláh ostuda nosit později v den zmrtvýchvstání a pak spálil v pekle." [Zpracoval Abu Daudem a Ibn Majah, a to hadíth je Hasan]
-. Hidžáb by neměl být podáván parfém nebo vůně. V podstatě to je hadíth Abu Musa al Asy'ary Alláha To anhu, řekl, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
أيما امرأة استعطرت فمرت علي قوم ليجدوا ريحهافهي زانية.
"Každá žena, která nosí parfém a prochází třídu lidí, kteří se cítit, tak ona je žena cizoložník". [Zpracoval Abu Daudem Tirmidhi a Nasa'i a Hadith Hasan]
Za třetí: oblečení, nebo hidžáb by neměl podobat oblečení nosí muži nebo ženy oblečení bezvěrců. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
من تشبه بقوم فهو منهم.
"Ten, kdo se podobá lidem, pak je část z nich". [Zpracoval Ahmad a Abu Dawood]
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem proklel muže, který nosí dámské oblečení, stejně jako odsuzovat ženy, které oblékat jako muži. [Zpracoval Abu Daudem Nasa'i a Ibn Majah a tato hadith Sahih].
Poznámka:Šejk al-Albani ve své knize knize Veil mar'ah byl Al Sunna muslim Fil řekl, pokrývající tvář je sunna zákona (není povinné), ale kteří ho mají přednost. A Alláh ví nejlépe
Tato práce, jsem se obrátil na mé sestry a sestry, kteří mají dále upevnit svou hidžábu hidžáb jen hledat Boží tvář. Také pro ty, kteří nemají hidžáb, aby činili pokání a ihned začít vydělávat odpuštění od Boha Všemohoucího.
Wallahu waliyyut taufiq(Um Ahmad Rifqi)
Maraji ":Al-Afrah, Ahmad bin Abdul Aziz Hamdani.Bil-Tanbihaat Ahkaami Takhtasu Mukminaat, Dr. Fauzan Sálih bin Abdullah Al Fauzan.Hidžáb Al-muslimské Al Fil Kitabi mar'ah Byl Sunna, Shaykh Al-Albani Nashiruddin.
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny nadace Zveřejněno 04/Tahun VII/1424H/2003 Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel.08121533647, 08157579296]
Safar pro ženy bez právní mahram, pochybné, pochybné a odpovězte

Zpracoval:Umm To Abdillah As-Salafiyyah

Pochybné, nejisté a odpověďA. Někteří lidé říkají, že zákaz na ženy bez mahram Safar je starobylá dopravy, jako jsou velbloudi, koně, nebo jiné, že ženy budou mít potíže, problémy, a strávil dlouhý čas bersafar Co se týče žen, které užívají dnešní dopravu, jak letecká doprava, pozemkynebo moře, nezahrnuje obecnosti výše hadith, která zakazuje ženám bez mahram Šafář.
Říkáme reagovat na tento pochybný, a to: že Shari'a a naše náboženství, aby vyhovovaly každý věk a místo-Alhamdulillah-. Tak jako šaría a naše náboženství podle věku velbloudy a meče, stejně jako v době rakety letadel, a atomu. Pokud se náboženství je vhodné pouze v době, stejně jako předchozí náboženství, jistě Bůh Subhanahu wa Ta'ala poslal proroka po alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, ale jistě náš Pán nebude dělat to, protože on řekl:
ماكان محمد أبآ أحد من رجالكم ولكن رسول الله وخاتم النبيين
"Mohamed je zcela jistě není otcem muže z vás, ale je Posel Alláha, a vztahuje se na proroky". [Al-Ahzab: 40]
A Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
وأنا خاتم النبيين لا نبي بعدي
"Já jsem pečeť proroků a žádný prorok po mně." (Vyprávěl Muslim, 1920, 4252 Abu Dawud a Tirmidhi 2203]
Pak sallallaahu To alaihi wa Salamem má vodí své stádo, aby každý dobrý a zakazuje jim z každého zla a kázat jim různé zkoušky a katastrof, které se stanou až do Dne zmrtvýchvstání. Pokud Shari'ah, příkazy a zákazy, on sallallaahu To alaihi wa Salamem použitelné pouze pro jeden den, pak jistě musí se to vysvětlit.
وماكان ربك نسيا
"To není Rabbmu zapomenout". [Maryam: 64]
Pak ovšem lidé, kteří vyšetřují porušování počest událostí v automobilech letadel a jiných dopravních v dnešní době, bude získat důvěru, že obrovitost nebezpečí je stále tam, a protože (důvod), pro které proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem zakázal Šafář pouze ženy zůstávají v platnosti, od nejstarších dob až do současnosti.
Často slyšíme o únos letadla, zatímco ženy může vést k touze, on je slabý a je cílem mužů. Ženy jsou často k vidění na chamtivosti lidí na Fasiq, ale oni jsou jako vlci připravené ke skoku, čekají na příležitost, která přišla být sám s ní a vrhl se na čest a svatosti tarifu.Výskyt loupeže a znásilnění byly nevypočitatelné, hodně se stalo v zemi nevěřících a muslimských zemí. Z mnoha důvodů jsou: smíšené baurnya (ikhtilath) mezi muži a ženami, muži sám s tou ženou, a safarnya žena sama bez mahram. Takže ženy, které podceňovat tento problém by bylo ztratit čest a svatosti což jsou dámské šperky v každé době a místě. Vzhledem k tomu, bezpečnost žen Dien bezpečnost závisí také na čest a slávu a akhlaqnya. A náboženství nebude mít ženu, pokud ji následuje, co bylo nařízeno Alláhem Subhanahu wa Ta'ala a Jeho apoštola sallallaahu To alaihi wa Salamem a pryč od toho, co je zakázáno Alláhem Subhanahu wa Ta'ala a Jeho apoštola sallallaahu To alaihi wa Salamem.
Otcům, manželé a orgány odpovědné za problém (Auliya'ul věk) je nepodceňovat tento nebezpečný problém. Ale tím, že drží víra na toto téma a další otázky budou moci zachovat čest muslimů ve všech časech a místech. Pokud ne, pak hněv Alláha Subhanahu wa Ta'ala pocítí těchto lidí a adzabNya dojde bez výjimky. Řekl:
ياأيها الذين ءامنوا قوا أنفسكم وأهليكم نارا
"Vy, kteří věříte, chránit sebe a svou rodinu z pekla". [U-Tahrim: 6]
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
كلكم راع و كلكم مسئول عن رعيته
"" Každý z vás je vůdce a každý z vás bude zodpovídat za jeho vedení. [HR. Bukhari, Muslim, Abu Daud, Tirmidhi a Ahmad] [cf.Kasyful Khafa To Ahkaami Safarin Nisa "od Shaykh Muhammad Nasr Musa. Věc. 22 - 25]
2. Někteří lidé říkají: "Proč jsou ženy zakázáno s výjimkou případů, mahram Safar".
Pochybné povaha těchto podle nich je "důvod, proč žena nemůže být dokonalá důvěra v něj? Proč by měl být nadměrné obavy? Nechte myšlenka být laskavý k ženám, a nebojte se o něj".
I když ve skutečnosti nutnost v mahram s ní je poctou ženám.Vzhledem k tomu, mahram je v podstatě považován za Khadim odst. sluha), který pracoval na její potřeby a memberikankan dokonalý klid ho. Jak je také považován za mahram čestná stráž a slávu (porucha) lidí s nízkou a ošklivé akhlaqnya.
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
لا يحل لامرأة تؤمن بالله واليوم الآخر أن تسافر إلا ومعها ذو محرم
"Není to halal (ne) žena, která věří v Alláha a Poslední den bersafar s výjimkou mahram".
A objednávky jej k člověku, který si zaregistroval k účasti ve válce odešel do pouť se svou ženou. To vše ve prospěch žen samotných.To nevylučuje důvěru sám, se uklidnit svou duši, a dokonce i zajistit jeho bezpečnost. Opravdu vám otěže pro ženu bersafar kdykoli chce, bez mahram bude dodávat sebe a celou společnost na nebezpečnou katastrofy. A to je nebezpečí, že ohrožuje bezpečnost žen. Protože lidé chtějí páchat zlo proti němu a čekala, musí mít možnost tak učinit, a tím ničí životy a čest.
Mezi tabi'at ženy jsou slabé a soukromý subjekt (duše) je, to je často poražen mužů. Vzhledem ke své slabosti, často postihují muže a ženy snažící se ji zachránit a je ochotna vzdát se své cti.Odtud (všimněte si, že) mahram pro ženu, v případě povinného bersafar. Jako mahram, že izolace brání žen (být sám s muži, kteří nejsou mahram) je záležitost, která musí být.
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem zakázal mužům ustoupit s cizí ženou (ne mahram), protože to skončilo katastrofou, ve kterém Satan může honit bude třetí stranou v tomto ústraní, zatímco satan může honit nepřítel je opravdu velký pro člověka. To vše je udržet morálku žen, dokud posel alaihi Alláh sallallaahu To wa Salamem zakázal mužům ustoupit pro ženy, které jsou příbuzní těchto mužů, pokud není mahram s ní, jako bratr, strýc otce nebo strýce matkymanžel. On sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
إياكم والدخول على النساء فقال رجل من الأنصار يا رسول الله أفرأيت الحمو قال الحمو الموت
". Vidíte ženu (který není mahram) Muž z Ansar se zeptal:" Co myslíš, že bratr-in-law ". On řekl:" švagr je smrt ".
V-právo je příbuzný manžela, který není mahram.
Není-li Satan může honit opatrnosti bude jistě mít vliv na děti Adama a rozhodně ženy budou oběti. A pokud se tak stane, budou zastánci svobody nelze oddělit od katastrofy.
Kalu ano, pak to, co žena-mahram hlídání mravnost, náboženství a život bezpečnosti se považuje zúžit svobodu (business) a pro zbavení její důvěru? Pravdou je, že je důležitou součástí svobody práv (práva na ochranu-červená), že není známo, s výjimkou těch, kdo je Bůh osvítil jejich srdce se světlem víry. [Syubhaatun Thariqatil Mar'atil Muslimah fi, p: 48 až 49, o Sheikh Abdullah Al-Jilaaly, jak citoval v kutaib "Min Mukhalafatin Nisa 'na str.: 45-47, jama'a bin Abdul Aziz Mohamed bin Abdullah As-Sudhaan ]
3. Někteří lidé umožňují žena přijímá mahram k rovině, pak ostatní budou vybírat své mahram v cílové zemi. Podle jejich názoru letadlo je bezpečné, protože v mnoha mužských cestujících a perempaun.
Říkáme jim: "Vězte, že letadlo je větší než nebezpečí jiného vozidla, protože cestující smísil v něm Pravděpodobně ona bude sedět vedle mužů (kteří nejsou mahram), a možná letadlo tvář něčeho (např. špatné počasí). které se mohou měnit na jiné letiště (ne cíl). Pokud se tak stane, pak žena nenajdete mahram který ho zvednout, a tak čelí nebezpečí. Co se stalo s ženou v zemi, že nevěděl, a není mahram jej v této zemi? ". [Tanbihaat To Alaa Ahkaamin Takhtashshu Bil věřit, šejcha Al-Fauzan Fauzan]
Šejk Al-Albany rahimahullah uvádí následující příběh:"Je to mahram žena jeli na letiště, protože má schůzku se svým manželem na letišti, který půjde. Po vzletu letuška všiml odpornou ženu, která je sama, že je krásná. Pak je tato hrozná obsluha řekne pilotovi letadla, o kráse ženy a že ona sama. Pak pilot změnit trasu prvního letadla na jiné letiště, z důvodu, že došlo ke škodě na letadle. Po letadlo přistálo na letišti, na letušky musely doprovázet ji na osobní keperistirahatan , ve víře, že letušky jsou ženy tersebuat chtějí ho, protože on sám. Po letušky připravují vhodné místo, a pak řekl pilot, že všechno bylo jak chtěla. Pak pilot byl spěchal na místo, pak potkal ženu. A tady byl hnusný akt. Poté, co pasažéři nastoupili do letadla a pokračovat v cestě dostat se do cílového letiště. Tam mahram žena čeká, pak žena, dala mu, co se s ním stalo. VUT v Brně (O ženy) Lze si představit, jak se ženy mahram. " [Citace z Min Mukhaalafaatin Nisa 'na str.. 47-48].
Fatwa Ulama alkohol? ŽENY o právu manžela nebo bez mahramA. Samaahah Fatwa Šejk al-'Alamah To Abdul Aziz bin To Baaz rahimahullah:Otázka: "Je žena považována za mahram pro ženu zahraniční (non mahram) v Šafář, bermajlis a semisalnya nebo není považováno za mahram?"
Odpověď: žena není mahram kvůli jiné ženě, je to jen mahram lidé se nemohou vzít ho, protože nasab, jako jsou: otec, bratr, nebo s takovým přípustnou hmotnost pro manžela, otce manžela (ze zákona), syna, manžela, a tak kojné otec, bratr kojné a semisalnya.
Muži nesmí ustoupit (sama) s cizí ženou (ne mahram) a neměla by být bersafar ho alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem
لا تسافر المرأة إلا مع ذي محرم
"Ženy by neměly být sdíleny s výjimkou mahram Safar".
Sahih, které bylo dohodnuto. A jeho výrok sallallaahu To alaihi wa Salamem:
لا يخلون أحدكم بامرأة فإن الشيطان ثالثهما
"Ať se člověk izolace (solitární) s ženou jako ďáblem v třetí osobě a to jak". [HR. Ahmad]. [Al-Fataawaa / Samahah popel-Shaykh To Abdul Aziz bin To Baaz (190) vytisknout Muassasah Ad-Da'wah al-Islamiyah].
2. Al-Fatwa Stálý výbor Ad-DaimahProblém: "Tam byla dáma shalihah slavný Saba To jako žena, když se přiblížila středního věku či starší a chtěla jít na Hajj, ale nemají mahram (které může doprovázet ji) tam byli muži mezi obyvateli této země, kteří chtějí jít. Hajj, on je známý jako spravedlivý muž a byl s ženami z mahram. Co by měla žena pouť podél dobrých mužů a žen, a on byl s ženami, zatímco muži ji pozoruje, nebo Hajj povinnosti přeneseny kvůli nepřítomnosti z jejího mahram, zatímco strana objektu je schopen?. Dejte nám fatwu Bůh požehnal vás, protože jsme nesouhlasili s některými z bratrů.
Al-Lajnah odpověděl takto:Žena, která nemá mahram je povinné poutní to, protože zahrnuje jak-Sabiil mahram a schopnosti tak, jak je stav, ve Sabiil povinné Hajj. Alláh ta'ala říká:
ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين
"Dělat na Hajj je povinnost muži vděčí Bohu, který je (pro) lidé, kteří si mohou dovolit cestu k domu". [Ali Imran: 97].
Ženy by se neměly dělat bersafar pro hadždž, nebo z jakéhokoli jiného druhu, s výjimkou spolu s jejím manželem či mahram na základě hadith vyprávěný Bukhari, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
لا يحل لامرأة أن تسافر مسيرة يوم وليلة إلا مع ذي محرم
"Není dovoleno, aby žena dělat Šafář den a noc s výjimkou případů, mahram".
A na základě hadith vyprávěný Bukhari a Muslim také z anhu Abbase Alláha, on slyšel proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl (význam): "Ať se člověk odloučení se ženou, s výjimkou spojení s ženou mahram, ne žena Šafář s výjimkou opravy mahram ". Pak jeden vstal a řekl:". Bůh Wahaia vlastně moje žena se na hadždž, když jsem nesl válku následovat to a to "On řekl:" Jdi a berhajilah s vaší ženou. "
Al-Hasan-Nakha'i, Ahmad, Ishák Ibn al-Mundhir a Ashabur Ra'yi byl nalezen se slovy proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem je. A to je závazné, protože podle obecnost ahaadeeth které zakazují ženám Safar bez manžela nebo mahram. Mezitím, Malik, Ash-Shafi'i a al-Auza'iy menyelisihi na něj, a každý z nich obsahuje podmínky, které neexistují vůbec hujjahnya.
Kéž Bůh dá požehnání na alaihi našeho Proroka Muhammada sallallaahu To wa Salamem. [Ad-Da'wah časopis 7688 - al-Lajnah ad-Da'imah].
3. Fatwa Šejk al-'Uthaymeen, může mít Alláh slitování.Rahimahullah On řekl: "Žena by neměla být bersafar pro hadždž nebo z jakéhokoliv jiného druhu, s výjimkou opravy mahram, zda safarnya stejné dlouhé a krátké, s ženami, nebo ne, ženy nebo starší osoby, založený na obecnosti alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem:
لا تسافر المرأة إلا مع ذي محرم
"Žena by neměla bersafar s výjimkou mahram".
Safar moudrost zakazuje ženám bez mahram je nedostatek smyslu pro ženy, nedostatek (moc) bránit, a byl terčem mužů. Někdy byl podveden, nucené nebo slabé víry a šel ven s syahwatnya, zatímco sama o sobě, že je něco přání těch, kteří hladově. Mahram pak kdo bude chránit, udržovat a bránit svou čest. Proto by mělo být požadováno mahram muži baligh a rozumné, aby se dítě nestačí ještě baligh, ani těch, kteří nejsou inteligentní.
Mahram je žena manžela a každý muž, který si vzal její navždy haram stejně jako jejich příbuzní (rodina), nebo kojné (rodina) do manželství. [Al-Li Manhaj Muriidil To Umrati Wal Hajji Muhammad bin Sálih al-'Uthaymeen: 7].
4. Fatwa o Shaykh Muhammad Ibrahim Syaqrah HafidhulullahHafidhulullah. Řekl: "(Pro) žena a šestiny podmínka, a to existence manžela nebo mahram s ní hadždž bude bersafar Protože bersafar nesluší pro něj Háj nebo jinak s výjimkou svého manžela nebo mahram, jako jsou: otec, bratr nebo chlapci. Totéž buď najít důvěryhodný přítel, nebo ne, ať už povinné nebo sunna pouti, ať už starší nebo holka.
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
لا يحل لامرأة أن تسافر مسيرة يوم وليلة إلا ومعها ذي محرم
"Není dovoleno ženy, pokud jde den a noc Šafář (cesta), ale spolu s mahram".
On sallallaahu To alaihi wa Salamem objednat muže, který připravil (potřeba) jít do války, zatímco jeho žena chtěla jít na Hajj, a tak odešel na pouť se svou ženou a džihád.
Seaandainya-učenci, kteří argumentují bolehnya Šafář žena s ženou, která je důvěryhodná, vidět nebo slyšet, co se děje v naší době, kdy zprostředkovatelé, Šafář je nyní snazší, se letadlo, auto nebo jakékoliv jiné formy zbavení incidentu letadla, a časté změny směru pro nouzové přistání na letištích jiných než chladný, musí se ohlížet na to, co říkají.
Byl jsem překvapen, ale ne do skupiny ahlu ilmi v tento den a věk, dělají snadno perantar zprostředkovatelů (nákladní doprava), zkrácení času a krátké přepravní vzdálenosti pryč jako přípustné pro ženu pouze bez mahram Safar nebo manžely, zatímco oni vidí katastrofu který se vyskytuje u lidí přímo!
Bůh je místo, kde si stěžovat, jsem připomenout jim Všemohoucího slova:
وماكان ربك نسيا
"A to není Rabbmu zapomenout".
[AS-Saary Irsyaadu ilaa To Ibaadati al-Baary, p: 19, 20]
V knize o tomtéž: 41, řekl: (Pod názvem: speciální otázky týkající se pouti žen):
Za prvé: Pokud se podmínky povinného pouti pro ženy byly realizovány, pokud (a) manžel nebo mahram doprovázet ji safarnya, to spadlo z jejích poutních povinností.
Za druhé: Je-li žena Safar pro hadždž bez doprovodu manžela či mahram, pak má tento hříšníka s safarnya. Stejně, ať už s přáteli nebo přáteli žen, které důvěřují ženy, které nedůvěřujete. Ale pokud splnil rituály Hajj Hajji byla perfektní a pád z jejích poutních povinností.
A Alláh ví nejlépe Shawwab Bish.
Kéž Bůh dá modlitby a pozdravy K v našem proroka Mohameda a jeho rodinu, jeho společníci a ti, kteří sledovali dobře až do soudného dne.
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu V/1422/2001M 07/Tahun Edition. Vydavatelé Nadace Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-7574821]
Bakalářská Yummy Tak co?

PodleKlerik Ahmad Abu Zainal Abidin

KDYŽ DOSAKAH celibát?Single je život nepříjemné, nejisté, citlivé na pomluvy, bolesti hlavy náchylných k onemocnění. Každý večer, time-out není tahajjud ale snění. Agentura není řádně udržovány, spánek je často podivný sen, zatímco dům a postel se nepořádek. Ale mnozí mladí muži a ženy jsou zdržovat manželství, protože si myslí, že je to opravdu hrozné.Manželství jako omezování svobody, a udělal krok je omezená; nepřestávají přemýšlet o rodinných záležitostech, manželka, dítě-v-právo, bratr-in-law, a tak dále. Takže, jak svoboda je možnost.
Anas bin Malik Alláha To anhu který řekl, že jsou tam tři nebo více lidí přijde na manželek proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem s úmyslem se ho zeptal na jeho uctívání. Když řekl, jak se mu poklonit, řekli: ". Ve srovnání s ním, tak kde je naše pozice, zatímco on byl dán odpuštění za své hříchy z minulosti a budoucnosti" Jeden z nich řekl: "Já se vždycky . večerní modlitba a ne plný noční spánek "Jiný řekl:" Budu vždy rychle po celou dobu a ne rozbít "Jiný řekl:". Chtěl bych zůstat pryč od žen a nesmí být ženatý navždy "Slyšení tato slova, pak je Posel Alláha. alaihi wa Salamem k nim přišel a řekl: "Vy jste mluvil takový a takový, víte, pro Alláha Všemohoucího, ve skutečnosti jsem se nejvíce obával, a strach z Všemohoucího Alláha mezi vámi, ale já rychle a já jsem přerušit půst, Modlím se a spát, a já jsem ženatý se ženou, kteří nenávidí Sunnahku věci, pak bez golonganku "[1].
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem vyzval svůj lid, aby usadit brzy, protože celibát není včetně Sunna proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem I Sufi životní styl, který není reálný, jen proto, že důvod pro zachování kvality uctívání a udržovat blízkost s Alláhem Všemohoucím. Když je mladý jediný důvod pro zachování kvality uctívání a blízkost s Alláh není oprávněná, pak jak jinak mladých lidí, kteří nejsou oddáni a raději na jediný život pouze z důvodů studia, kariéry nebo bojí riskovat svatbu? Je to velmi nešťastné.
Malá dívka NGANTEN Dadi (SO malá Malá-nevěsta)K dnešnímu dni, již brzy manželství nebo manželství je stále považován za hlavní spouštěcí rozpadu manželství a výskytem rozvodu. Ve skutečnosti většina lidí vždy vyjádřit úhlem, kdy mladí teenageři udělal s předstíranou svatební obřad "holčička, proč Dadi nganten". Opravdu špatné důsledky? Jako muslim by neměl rozhodovat nic, a to buď přijmout nebo odmítnout, ale po důkladném posouzení a odrážejí hluboce na argumentu a náboženských pokyny, produkovat spravedlivý a moudrý úsudek. Teď! Jak přezkum náboženství na toto téma?
Obecně platí, že náboženství islámu důrazně vyzývá lidi, aby se oženil. Protože kromě Sunna Proroka, manželství je nejúčinnější opatření pro snížení jeho pohled a kontrolovat vášně. Zvlášť, když dospívající, muži i ženy působící v oblasti urážku na cti a narazil do proklaté činu, vzhledem k okolnímu prostředí není příliš vhodný pro jednoho života. Pak Alláh Všemohoucí praví, což znamená:
فانكحوا ما طاب لكم من النساء مثنى وثلاث ورباع فإن خفتم ألا تعدلوا فواحدة أو ما ملكت أيمانكم ذلك أدنى ألا تعولوا
"A vzít si ty ženy, které (ještě), které si můžete vychutnat: dva, tři nebo čtyři, pak pokud nelze spravedlivě strach, pak (manželství) ženy samostatně nebo budakbudak ženy máte, tak to je hned vedle ne v tom nespravedlnost. "[-Nisa '/ 04:03]
Věková hranice pro manželství je relativní, v závislosti na stavu a duševní připravenosti každé nevěsty. Ale obecně, čím dříve, tím lépe a bezpečněji, vzít si z různých pomluvy, stejně jako chvályhodné, před Bohem Všemohoucím. Navíc tím, že manželství žil, aby se dobře, podle slova všemohoucího Boha, což znamená:
وأنكحوا الأيامى منكم والصالحين من عبادكم وإمائكم إن يكونوا فقراء يغنهم الله من فضله والله واسع عليم
"A kawinkanlah lidi, kteří sám mezi vámi a slušní lidé (manželka) od zaměstnanců sahayamu jsou ženy. Jsou-li chudí Všemohoucí Alláh obohatí je o jeho štědrosti, a Bůh je obrovská (jeho dar), Knowing "[An-Nûr/24: 32].
"Abdullah Ibn Mas'ud Alláh To anhu řekl:" My jsme cestovali s alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, že když jsme byli mladí a nemají schopnosti. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "O mladí lidé! Kdo z vás má možnost uzavřít manželství, manželství, protože je mnohem nižší jeho pohled a zachovat čest. Ale každý, kdo si nemohou dovolit, pak by měl rychle, protože půst je lék. [2]
Potvrzeno přesně to, co proroka sallallaahu To laihi wa Salamem v jeho slovy: "Existují tři skupiny, které by napomohly Alláh, a to mukâtab otroky (otrok, který chtěl osvobodit sebe tím, že tvrdě pracuje na splacení dluhů), lidé, kteří si vezmou z důvoduuchovávejte mimo dosah nemorálních činů a Patra Vyvrcholení do cesty Boží. "[3]
Pro volný čas zvraty vzala svého spolužákaChcete-li spravedlivých, jako je oblečení pro ženy a muže, který je připraven k pokrytí a penghangatnya. Naopak žena je jako útočiště pro zklidnění mysli a pocity, že Bůh k připravené, aby se cítili dobře v něm. Takže pro studenty, únava a únava zmizela, podráždění a únavy zmizela, napjaté svaly zadní malátný, unavený s prací a vysoké školy rutina chybějící po setkání se svou ženou. Myšlenky nahrnuli do plong je celoroční snadno vyřešit, může Úkolem kampus snadno se učit a nudu je třeba léčit. Tam může být okamžitě sdílet smutek, mohou bez problémů být projednány a poptávka po silniční dokončení.
Ale pro lidi, kteří jsou daleko od vedení a moudrost, a není dobré brát na svůj čas, může svatba být naopak. Vzhledem k tomu, manželství, srdce se neklidný, cítí příliš depresivní. Na druhé straně hlavy přemýšlet o tom, Příprava na zkoušky, na druhé straně je dítě nervózní z důvodu nemoci. Chceme platit za vysokou školu, se najednou žena nebo dítě je nemocný a potřebuje nákladů. Musí být víra v Boha všemohoucího říká následující:
ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه من حيث لا يحتسب ومن يتوكل على الله فهو حسبه
Ten, kdo se věnuje Všemohoucím Alláhem chtěl by jí udělat cestu ven. A dát mu obživu z nečekaných směrů, ale myslel nic. A kdo je jediným důvěra v Boha všemohoucího, bude Všemohoucí Alláh stačit (třeba) to. [Ath-Thalaq/65 :2-3]
Pro mladého muže by manželství osvítit mysl, za důkaz mužnosti, zodpovědnost školení, honování duševní a vyzkoušet své nervy a odvahu, a posilovat jejich sociální postavení ve společnosti. Rostou ještě plakala, když se vzájemně pomáhat ve snaze o poznání, nese veškerou tíhu života a udržování vztahu s Bohem k, prosazováním širokou škálu uctívání. Takže nebuďte nerozhodní a váhají chodit k oltáři, optimislah štěstí se tam dostat. Stín smutku, je vlastněna lidmi pesimistických a bojí se, nebojte se čelit výzvám.
YOUNG SVATEBNÍ ctnostManželství je zárodek semen a růst, aby ve veřejném životě. Protože manželství je pravidlo pro živé organismy jsou přírodní obyvatelé vesmíru. On je právní aby mohl existovat život cennější, řádný a slušný. Manželství je základní vnitřní vztahy, pravda, láska je plná upřímnosti, plné ducha životní vztah pospolitosti a lásky k rodině najednou upřímná a prosperitu vesmíru.
Manželství je součástí znamení Alláh ukázat rububiyah dokonalosti.Alláh je největší právo být uctíván. Jak Alláh Všemohoucí.
ومن آياته أن خلق لكم من أنفسكم أزواجا لتسكنوا إليها وجعل بينكم مودة ورحمة
"A mezi jeho znamení je, že on vytvořil jeho manželky pro vás z jenismu vlastní, a tak máte tendenci mít jistotu jej a jeho lásku k tobě." [Ar-Rûm/30: 21]
Manželství je považováno za prostředek k vytvoření čisté románek, melestari bezpečný sestup, vzdělávat generace lidí, kteří využívají také skvělý způsob, jak dokonalou vírou, přináší zdravou touhu, pletený laskání lásky, držet se od věcí, které jsou zakázány v souladu s přírodou a objasnit duchovní. Svatby může být hlavním faktorem k získání vnitřního klidu a štěstí v životě. Manželské páry mohou získat dokonalost uctívání, hledám znalost úspěch, pracovní úspěch, zralost a dobrou osobnost ve světě a na onom světě ..
Anas bin Malik Alláha To anhu, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Každý, kdo byl požehnán s manželkou shalihah Bůh pomohl k. polovinu svého náboženství, pak ať k mít strach z Alláha v druhé polovině náboženství". [4]
Manželství je základní rám a tyč budovy pro muslimské komunity žijící ve společnosti a budování státu. Je velmi slušná, když všichni členové komunity přivítali svatba s gratulací a modlitby jsou plné radosti a požehnání, jako zábavu. Ale je třeba mít na paměti, musí zůstat na chodbě a etice islámu tak, aby byl proces tvorby budovy ještě správně cílená a ve vzpřímené poloze, tak to může vytvořit moderní islámské společnosti.
Láska a mír, která roste v srdcích mužem a ženou je požehnání všemohoucího Boha. S pomocí jeho manželky, manžel je schopen překonat různé problémy a obtíže, kterým čelí. Bude útěchou, když postižený s bolestí a utrpením manžela. Bude schopen pomoci svého manžela v dobrých skutcích, občanských a pomoc zranitelným lidem. Stejně tak můj manžel a bude ochráncem a poradce ke své ženě tím, že hakhak dokonalou ženu.
Tam byl dobrý příklad Matky věřících sám, Chadídžou Alláh To anha, když to bylo nejprve se zjevení proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Chadídžou Alláh To anha jásot, když mu řekl: "Amen, strach o sebe." Chadídžou tehdejším Alláh To anha řekl: "Určitě ne, pro Alláha Všemohoucího! Vskutku Alláh Všemohoucí nebude vás ponížil navždy, protože lidé jsou velmi rádi, že připojení Silaturrahim, užitečné, rád pomáhá lidem v nesnázích, hosté respektovat a hájit dobré lidi ". [5]
Někdy žena být determinantou velikosti a úspěšnosti jejího manžela, a to jak uvnitř i mimo domov. Pak narovnat své záměry, když chtěli vzít a řídit se pokyny náboženství v manželství. Nepochybněvšechna očekávání naplní, InshaAllah.
Hlavní motivací YOUNG SVATBAExistuje několik faktorů, které řídí osoba, která má vzít, ať již v souvislosti s osobními zájmy nebo touha po potomstvu. A motivace bude mít vliv na jeho povahu nebo jeho rodinu, jak alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem: "Nejlepší je žena, která mohou jezdit na velbloudu (a) nejlepší z žen Kurajšovců, je velmi drahá pro ni od té doby (jeho syn) je malý, a tak poslouchat manžela a důvěryhodný. "[6].
Mezi motivačních faktorů pro ženatý muž je:A. Vzhledem k pozadí se na ženy a rodiny, kteří jsou náboženské, ušlechtilý, dobrosrdečný a temperované rovně.2. Protože rodina je považována za seriózní ženy, jako obětující se, velkorysé, šťastný, že konat dobro a pomáhat druhým.3. Protože rodina ženy je známý pro jeho hrdinské postoje, odhodlání a odvahu nést veškerá rizika.4. Vzhledem k tomu, krásu, bohatství a majetek ve vlastnictví uchazeče manželkou.5. Chcete-li vám štěstí a klidu k rodičům. To je kvůli pokračující naději sestupu s narozením vnoučata, stejně jako jejich děti vyrůstají šťastný a ochotni přijmout velkou zodpovědnost.6. Chcete-li prokázat, že je opravdový muž, který je připraven být zodpovědný a statečný čelit všem výzvám.7. Včetně motivace muže a ženy vdávat, protože se bojí pádu do pomluv a proklet skutek.8. Včetně motivace muže a ženy před svatbou, aby vložila do maximální věk.
To musí být obava, že krása je ženská srdce dost být náhražkou náboženství obličeje krásu. Do přírody Iffah odst. čestná stráž), on byl spokojený, že zívání manžel. Jeho srdce bylo vždy závislé na manželovi a ne se opírá o další muže.
Nasab a čest ženy je schopen filtrovat povahu arogantní, povýšená a pyšná na sebe. Takže on bude chytrý, aby se od obscénnosti, aby se vaše srdce a snížit jeho pohled a ochranu pohlavních orgánů zakázaného aktu. Vždycky udržuje její krásu pouze ústní a manžela, ne jiný.
Její majetek může být nahrazen s postojem důvěry, vynalézavost a chytrý muž udržovat majetek. Tak on nebyl marnivý v otázkách bezpečnosti potravin a nápojů, a nevyžadují více svých potřeb. Proto ženy, které se rozhodnou své náboženství. Protože pokud ne, pak by bylo špinavé ruce a přijde o peníze, a zničené životy.
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu XIII/1430H/2009M 02/Tahun Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondanrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]
zdroj: http://almanhaj.or.id

Tidak ada komentar:

Posting Komentar