Senin, 02 Juli 2012

Podpora harmonického domácnosti, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem:. الدنيا كلها متاع, وخير متاع الدنيا الزوجة الصالحة Svět je plný radosti. A to nejlepší potěšení z manželky světové shalihah.


Podpora harmonického domácnosti, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem:. الدنيا كلها متاع, وخير متاع الدنيا الزوجة الصالحة
Svět je plný radosti. A to nejlepší potěšení z manželky světové shalihah.


Podle
Duchovní Abu Ihsan Al-Atsari


Happy Home a harmonický sen pro každého věřícího. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem je příkladem pro nás, o tom, jak vytvořit domácí harmonii. Byl to Prorok sám byl nejlepším příkladem zde. A manžel si musí uvědomit, že je hrdina ve svém domě v zákulisí, dopravce, klid a chlad, a to jeho manželka. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.

الدنيا كلها متاع, وخير متاع الدنيا الزوجة الصالحة

Svět je plný radosti. A to nejlepší potěšení z manželky světové shalihah.

Smart-pandailah Péče manželka
Proto by měl dobrý manžel udržovat a chránit svou ženu fyzicky i duchovně. Takže by to mohlo být ideální manželka, dobrou hospodyní a zodpovědná. Harmonická atmosféra je do značné míry závisí na dobré spolupráci mezi mužem a ženou při vytváření příznivé atmosféry a teplé, není nudná, mnohem méně únavné.

Jeden příklad harmonie v domácnosti proroka sallallaahu 'on alaihi wa Salamem byl nazýván "," anha s domácím zvířetem a zavolat mu kázat zprávu, že dělá duše' Ayesha Alláh Assia velmi šťastný.

Ajša Alláh To anha Následující příběh, jeden den Prorok mu řekl.

يا عائش, هذا جبريل يقرئك السلام

O 'Aisy (call PET "Aisha Alláh To anha), Anděl Gabriel byl pozdrav pro vás. [Dohodli]

To je jeden příklad, jak vytvořit atmosféru harmonie v domácnosti zvířátko zavolat své ženě volat. Stále ještě často vidět muže, který jí říká bez okolků. Někdy se nazývá svou ženu se zdravotním postižením a nevýhody. Pak postoj manžela, jak lze vytvořit harmonii? Jak může rostoucí pocit lásky k manžela manželce?

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, jako prorok tohoto lidu nejdokonalejší a nejvyšší morální pozice-přinesla cenný příklad v případě vztahuje jak k manželce a pokud jde o pokoře a znalosti o touze žen a žárlivosti. On sallallaahu To alaihi wa Salamem dát je do pozice vyhledávaný všech žen. To je být žena, která má slušný stál vedle svého manžela.
Ajša radhiallahu To anha řekl:

كنت أشرب وأنا حائض, فأناوله النبي فيضع فاه على موضع في و أتعرق العرق فيتناوله و يضع فاه في موضع في

Jednou jsem pil, když jsem byl v menstruaci, a pak jsem dal číši k Prorokovi a on pil z úst skla, kde jsem pít. Při jiné příležitosti jsem snědla kus masa, pak vzal kus masa a jíst to přesně tam, kde jsem jíst. [Muslim]

Pokud budete potřebovat desku spolu!
, Že intimita je možné vytvořit, vytvářet pocit sounáležitosti, příbuzenství a sepenanggungan. Jak plech, sklo spolu, jíst shromáždění, stejně jako některé další věci doporučené Proroka má být provedeno společně s manželem a manželkou! Tak vytvoření vzájemného porozumění mezi sebou. Nyní to je vzácné vidět manžela, který je citlivý k pocitům své ženy. Žena jedla ala hladiny doma, zatímco její manžel, stejně z kapsy! Přirozené, že podezření rostl krůček po krůčku. Dokonce i některé manželské páry, které hašteřit kvůli triviální záležitostí.

Často Líbání manželka, Tabukah ...?
Vyprávěný Ajša radhiallahu "řekl, může být Alláh potěšen:

أن النبي قبل امرأة من نسائه ثم خرج إلى الصلاة ولم يتوضأ

Prorok nikdy nelíbal jeden z jeho manželek opustila ho a pak se modlil, aniž by omývání memperbaharuhi ". [Zpracoval Abu Dawud a Tirmidhi]

Kultura Zdá se, políbil manželku cizinec v našich komunitách, zejména na východ. Ve skutečnosti existuje mnoho lidí, kteří menggapnya tabu, tvrdí to jak západní kultury. Nicméně, byl předpoklad vyvrácen historie, které jsme přinesli. Samozřejmě, políbit ženu, že nemáme znamenat líbat ženu na veřejnosti nebo před davem. Vlastně hodně moudrosti tak často políbil svou ženu. Často vidíme pár, který ignorovat navzájem. Někdy manžel bez povšimnutí jeho manželkou, kdy její manžel odešel. Spěchat pryč s polibkem s dotazem, kde to nešlo. Manžel spěchal pryč zmizet, někdy i bez rozloučení a bez pozdravu!? Stačí se podívat na to, jak prorok sallallaahu alayhi wa Salamem, spolu se svými manželkami. Do té míry, že Prorok vzal svou ženu políbil před odchodem do mešity.

Uveďte bolesti Láska k ženě!
Při mnoha příležitostech Prorok vždy jasně vysvětlit vysoké postavení žen v ruce. Oni-ženy-má vynikající polohu a vysoký stupeň. Prorok sallallaahu alaihi wa Salamem nikdy odpovědět na otázku "Amr bin Al-` Alláh je anhu kolem tohoto problému, vysvětlil mu, že miluje jeho žena není tabu pro normálního člověka.

"Amr bin Al-` Alláh je anhu jednou zeptal Posla Alláha ل laihi wa Salamem: "Kdo je člověk, kterého milujete nejvíce" On odpověděl: "'! Aisha" [dohodnuté]

Pro ty, kteří touží po harmonii v domácnosti, ať je často číst příběhy Asha Ajša radhiallahu To s Poslem Alláha alaihi wa Salamem. A zjistit, jak Posel Alláha anha tipy alaihi WA Salamem happy "Aisha radhiallahu".

Aisha radhiallahu To anha vzpomínal:

كنت أغتسل أنا و رسول الله من إناء واحد

Kdysi jsem se osprchovat spolu s Poslem Alláha sallallaahu ل laihi plavidla. [Bukhari].

Využijte každé příležitosti
Sediktpun Prorok nikdy nevynechal příležitost, pokud ho využít pro svou ženu a zábavné přes věci, které jsou povoleny.

Aisha radhiallahu To anha vypráví: "Kdysi jsem byl s Prorokem sallallaahu alayhi wa Salamem v cestě. V té době jsem byla štíhlá dívka. Nařídil skupinu přesunout jako první. Vyrazili před námi. Pak mi řekl: "Pojď sem! Teď jsme závodili. "Byl jsem meladeninya a konečně jsem ho porazil. Seděl mlčky keunggulanku dříve. Až do příště, když jsem byl trochu obtloustlý, byl jsem s ním na výlet. Nařídil skupinu přesunout jako první. Pak mě pozval soutěžit znovu. A nakonec může mengungguliku. Zasmál se a řekl: "Je to porážka před vykupitel" [Zpracoval Ahmad]

Je to velmi zábavná hra a docela zábavná. Nařídil skupina jít jako první, aby se mohl bavit svou ženu, aby se jí rozbušilo srdce. Pak v sobě spojuje poslední zápas za novou, řekl: "To je porážka vykupitel zpátky!"

Pro ty, kteří cestují často cestoval po světě a věnovat se příběhy lidí a vedoucí vrchní, bude ohromen, když vidím proroka listině Shallalahu To alaihi wa Salamem. On byl šlechtic prorok, vůdce, který je vždy zvítězí, pochází z významné předky a kmene Kurajšovců z Bani a Hashim. Ve chvílích vítězství a rebranding z bitvy se skupinou vojáků, přesto zůstává jako milující manžel a pokorou k jeho manželek. Jeho postavení jako vůdce vojsk, cestoval po dlouhou cestu, a vítězství po vítězství na bitevním poli, nedělá mu zapomenout, že byl věrný v ruce čeká na svou ženu, která zoufale potřebují jemný Posunout šeptat a rozmazlená. Za účelem odstranění těžké břemeno vyčerpávající cesty.

Vyprávěný Imam Bukhari, že když Posel Alláha To alaihi wa Salamem se vrátil z bitvy Khaibar, on si vzal Safiyyah bint Huyaiy radhiallahu To anha. On sallallaahu To alayhi wa Salla mmengulurkan závěs u velblouda, aby se jel na ochranu Safia radhiallahu To anha názorů lidí. Pak se posadil spočívat na kolena na straně velblouda, pozval Safia radhiallahu To anha ke svahu na vrchol velbloudů k odpočinku na kolena.

Takový pohled budí dojem, byla tak hluboká, že se ukázalo, ketawadhu'an. Prorok, který debutoval jako vůdce a prorok, který byl poslán, aby příklad ke svým lidem, že být tawadhu "ke své ženě, pozval jej jako kolena podporu, pomoc s domácím šťastnou manželkou, nesnížila úroveň a postavení jeho.

Srovnáme-li postoje a chování svých manželů v dnešní době, někdy jejich aktivity mimo domov a jejich další aktivity kromě vydělávat na živobytí někdy nerespektování práva jeho manželky. Manželka už dostane od svého manžela shovívavost a zábavy. Ale kdo se setkal s manželkou je její manžel tvář berkurut jako vápna z důvodu únavy nebo obtěžování mimo domov, nebo z důvodu problémů před domem na něj? Místo hraní čas ani vtip a žert, někdy prostě není čas na chatu! Je-li to situace, jak je možné vytvořit harmonii domácnosti?

Polygamie, Destruktivní harmonie ...?
Islámské právo odůvodnit své manžely vzít více než jednu ženu, které by umožnilo vzít čtyři manželky, pokud mají možnost na to. A manželé přikázáno, abychom plně věnovat svým manželkám, stačí otočit o vydání a distribuci příjmů.

A jak již bylo zřejmé, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem vzal devět žen, který se později stal známý jako věrného Ummahatul radhiallahu To anhum. Messenger je nejlepším příkladem, pokud jde o spravedlnost dělat se svou ženou, v případě rozdělení je zase či jiných věcí. Ajša radhiallahu anha bylo odhaleno:

كان رسول الله إذا أراد سفرا أقرع بين نسائه, فأيتهن خرج سهمها خرج بها معه, وكان يقسم لكل امرأة منهن يومها وليلتها

Pokaždé, Posel Alláha wa Salamem ل laihi o cestování, on vždy obsadil svou manželku. Pro ty, kteří jsou vybíráni bude doprovázet ho na cestu. On rozdělí obrat každé ženy každý den a noc. [Muslim]

Anas po představujeme jednu formu spravedlnosti ke svým manželkám. Anas Alláh anhu hlášeny:

كان للنبي تسع نسوة, فكان إذا قسم بينهن لا ينتمي إلى المرأة الأولى إلا في تسع, فكن يجتمعن كل ليلة في بيت التي يأتيها, فكان في بيت عائشة, فجاءت زينب فمد يده إليها فقالت عائشة: هذه زينب! فكف النبي يده ... "

Prorok sallallaahu alayhi wa Salamem měl devět manželek. Kdyby byl rozdělen obrat k manželkám, prostě zůstat doma ženu, která dostala na turnu. Obvykle Ummahaatul věrný shromažďovat každý večer v domě, kde strávil noc. Jednou v noci, se shromáždili v anha na House 'Aiysah radhiallahu To, že zase přichází. Prorok natáhl ruku, aby anha Zaenab radhiallahu 'jsou přítomny v té době. Ajša radhiallahu To anha řekl: "To Zaenab!" Rychle stáhla ruku zpět [dohodli].

Že spravedlnost je ilustrován proroka sallallaahu wa Salamem laihi ل. Ale teď jsme si je manželé, kteří si sunny ta'addud odst. polygamie), které ignorují práva jedné z jeho manželek. Dokonce i tragický konec v odpadu jednoho z jeho manželky práv, ať už je to manželka první nebo druhý. Protože s ohledem na šaría neliší pozice na první manželkou druhá manželka, třetí nebo čtvrtý.

Ať se manželé, kteří provádějí sunny ta'addud nechat emulovat Messenger Alláha alaihi wa Salamem na veletrhu ke svým manželkám a plnění práv jeho manželky. Takže to není sunna ta'addud metla v domácnosti, která je často předpokládal, že se připravuje domácí harmonii. Tyto předpoklady byly vyvráceny Poslem Alláha ل laihi wa Salamem ukázal, že mnohé ženy nebyly sníženy domácí harmonii.

Pozvat Manželka Uctívání spolu!
Tak atmosféra domácnosti Proroka, taková harmonie lze využít pouze s pomocí a vedením Boha taufik. Jedním z faktorů terbinanya harmonické domácnosti je i hlavním pilířem je uctívání spolu. Nechte si manžel svou ženu, aby uctívání, jako večerních modliteb spolu, shaum dobrovolné kloubů a několik dalších služeb, které lze udělat společně. Posel Alláha wa Salamem ل laihi to bylo uvedeno. Vždycky obhajoval své manželky, aby se aktivně pomáhají v jejich uctívání a praktikovat své náboženství, v souladu s Boží přikázání Subhanaahu wa Taala.

وأمر أهلك بالصلاة واصطبر عليها لا نسألك رزقا نحن نرزقك والعاقبة للتقوى

A příkaz k vytvoření rodinné modlitby do práce a být trpělivý. Nežádáme pro štěstí na vás, my, kteří dávají hodně štěstí na vás. A efekty (dobrý) je pro ty, kteří se ho bojí [Thaaha/20: 132].

Ajša radhiallahu To anha vypráví:

كان النبي يصلي وأنا راقدة معترضة على فراشه, فإذا أراد أن يوتر أيقظني

Posel Alláha wa Salamem ل laihi obvyklé modlitební večer, když jsem spal přes před ním. On by mě vzbudit, pokud chcete, aby se modlili Witr. [Dohodli].

Prorok sallallaahu alaihi wa Salamem vyzval své stoupence, aby se modlili noc a navrhl, že muž a žena by měla pomoci navzájem dělají. Do té míry, že žena může být nejlepší způsob, jak ji používat, stříkáním vody na tváři! a naopak. Abu Huraira Alláh anhu vyprávěl hadíth od Proroka, že řekl:

رحم الله رجلا قام من الليل فصلى وأيقظ امرأته فصلت فإن أبت نضح في وجهها الماء, رحم الله امرأة قامت من الليل فصلت وأيقظت زوجها فصلى فإن أبى نضحت في وجهه الماء

Bůh smiluj se nad Subhanaahu wa Ta'ala manžela, který se probudí v noci, aby se modlili noc a probudí svou ženu, aby se modlili spolu. Když žena nechce, on se stříkající vodu na obličej (stavět). "Bůh smiluj se nad Subhanaahu wa Ta'ala manželkou, kteří se probudí v noci se modlit v noci a pak se probudila svého manžela se modlit společně. Když manžel nechce, on stříkající vodu na obličej (stavět). [Zpracoval] Ahmad.

Mějte Vypadáš!
Mezi faktory, které podporují vytvoření harmonického prostředí je vždy udržet zdání. Ať manžel nebo manželka je vždy udržet zdání, resp. Vyhněte se nedbalou vzhled a zápach. Pozornost ke vzniku muslimské lahiriyah jako doplněk k jeho vnitřní čistoty je jedna z forem osobní dokonalosti. V tomto ohledu Prorok sallallaahu alayhi wa Salamem je nejlepším příkladem. On byl narozen světec a mysl, on miloval vůni a Siwak a doporučuje lidem k tomu. ل laihi Posel Alláha wa Salamem řekl:

كان رسول الله إذا قام من النوم يشوص فاه بالسواك

Pokud nevadí můj lid, bude nepochybně přikázal jim, aby bersiwak pokaždé se modlit. [Muslim]

Hudhayfah Alláh anhu řekl:

كان رسول الله إذا قام من النوم يشوص فاه بالسواك.

Posel Alláha wa Salamem ل laihi pravidelné čištění zuby Siwak každé stoupačce. [H.R muslimské].

Syuraih ibn Hani uvádí: "Jednou jsem se zeptal" Aisha radhiallahu To anha: "Co je první věc, kterou uděláte Prorok sallallaahu alayhi wa Salamem vstoupil do jeho domu pokaždé?" Ajša radhiallahu To anha odpověděl: ". Začal bersiwak" [hr muslimské].

Jak velký je jeho důraz na čistotu! se co nejlépe připravili, jak je to možné setkat se s rodinou.

Vždycky si modlitbu pokaždé, když vstoupí do domu, a to takto:

بسم الله ولجنا, و بسم الله خرجنا, وعلى ربنا توكلنا, ثم يسلم على أهله

Ve jménu Alláha jsme se vstoupit (dům), a jméno Alláha vyjdeme (z toho), a našeho Pána, naším jediným důvěry. Pak se rozloučil se svou rodinou. [Abu Dawud]

Ó můj bratře všichni předáci domácnosti, bahagiakanlah rodina s čistým vzhled a pozdrav, když se setkají. Nebudeš ho nahradit urážky, nadávky a křičí. Vytvořit harmonii ve vaší domácnosti a aby váš domov jako útočiště pro vás, pro vaše manželky a svých dětí!

[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 06/Tahun VI/1423H/2002M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]



Domácnosti Tváří v tvář Problém Řešení Podle islámských učení




Islám stanovil Shari'a obsahuje různé perly moudrosti, poradenství a řešení pro širokou škálu problémů v manželství, a tak muž a žena mohou těšit šťastný společný život, a každý z nich se domnívá, klidný a vyrovnaný ze všech stran si uvědomí, učení islámu.

Mezi směru islámu na život v domácnosti je následující:

A. Chrání domácností všech věcí je příčinou thalak. Ani příčina přišel z manžel, manželka, rodiny nebo jiní, kteří chtějí, aby se temnou atmosféru domácnosti.

2. Před svatbou by si velmi pečlivě a poraďte se s odborníkem nebo mají zkušenosti, se musí naučit dělat co nejlepší podmínky pro budoucí manželka nebo manžel, a to nejen zájem o vzhledu narození nebo dobré vypadá sám, což má za následek zakrslé pohledu a nedotýkejte se předmětu.

3. Konzultovat s ostatními po svatbě a hádky a hašteření mezi mužem a ženou.

4. Naučte užitečné znalosti, zbožný charitativní, čtení, poslech na zprávy užitečné, murattal pásky a náboženské řeči, které by mohly zvýšit kvalitu a kvalitu víry v Alláha, a ne unést zkažené kultury a morální výčitky, být trpěliví a vytrvalí v obličeji různé libovolný přístup a zanedbávání domácích práv každé strany, protože budou nahrazeny Alláha s něčím lepším.

5. Pokud jsou lidé, kteří nejsou obeznámeni s náboženskými etiky a morálky, aby vysídlených ze svých práv, nemůže být vděčný za přízeň a dary, pak by mělo být rozumné a moudré ve prospěch budoucích domácností, by se neměly objevovat různé formy nesprávné činnosti, které by mohly ohrozit integritu domu žebřík.

6. Brát lekce z událostí rozvody a dalšími lidmi, učit se různé příčiny a faktory, které vedou k rozvodu sporu, protože lidé, kteří jsou šťastní jsou lidé, kteří berou poučení z událostí druhých, a ubozí lidé berou poučení z událostí, které postihnou sám .

7. Buď dobrovolně přijímat nedostatky a slabé stránky každého a snaží se posílit pocit soucitu a odpuštění postoj. A každý, kdo požádal o odpuštění okamžitě nechat odpuštění, aby játra znovu osvětlený a bez pocitu podráždění, otrávený a žárlí.

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

ألا أخبركم بنسائكم في الجنة? قلنا بلى يا رسول الله, قال ودود ولود غضبت أو أسي إليها أو غضب زوجها قالت هذه يدي في يدك لا أكتحل بغمض حتى ترضى

"Budu khabarkan s vámi o vaší ženě, která je v nebi? Řekli jsme si:" Ano, Ó Posle Alláhův? "On řekl:" Je to žena, která je velmi chytrý, aby děti milovat, když se zlobí nebo je rozrušený nebo rozzlobený a pak její manžel On říkal: Toto je ručně jsem ho do ruky a já nebudu zavírat oči před těší mě "[HR Na Thabrani]..

8. Osoba je přesvědčení, že on byl vždy na pravé straně, takže to není pokusit se najít nedostatky a chyby, a vždy vidět nedostatek jiných rozzlobený a ochotni akceptovat doporučení a pokyny k druhým, vždy se snaží bránit, nebo útočit na druhou stranu, pak takový spor otevře dveře a nechtělo se jim bojovat a zajistit mír.

9. Před svatbou se ženou by měl vypadat dilamarnya, protože takové zařízení jako jsou mosty a posílit pocit lásky a náklonnosti s cizími lidmi.

Z Mughirah bin Syu'bah, že požádal o ruku s jednou ženou proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem mu řekl.

أنظرت إليها? قال: لا قال: أنظر إليها فإنه أجدر أن ييؤدم بينكما

"Viděli jste to? Řekl:" Ne, "řekl:" Podívej se na něj, protože to by trvalé mezi vámi dvěma. " [HR Nasa'i, Tirmidhi a Ibn Majah a dihasankan od Tirmizi]

10. Pro lidi, kteří se chtějí vdát by měli být opatrní při hledání spřízněnou duši najít kandidáta, který je opravdu dobrý podle jeho očekávání, aby došlo k klidný život, šťastný a klidný. Pokud kterákoli ze stran vyplývající z nenávisti není rychlý verdikt, protože za nedostatku thalak dá-li Bůh je nadbytečná, neboť podle slov proroka.

لا يفرك مؤمن مؤمنة إن كره منها خلقا رضي منها آخر أو قال غيره

"Nebuď věřící k nenávisti mukminah, protože pokud nesnáší, aby byl ochoten zmírnit jiným charakterem nebo jiný, řekl." [Muslim].

11. Pokud chce manžel má ušlechtilou ženu, srdce plné lásky, vždy citlivý a poměrně ozdobený pro mého manžela, měl by se chovají tak, aby ovlivnily jeho srdce a vždy dát respekt.

12. Distancovat od názoru zakázané, protože to znamená, šipku, která by mohla vrhnout ďábel sám se protiprávního jednání, nebo muž a žena nejsou šťastní a pokořen, že spor a tvrzení vzniknout.

13. Číslo může být proto, že všechny formy ničení a katastrofy domácnost, protože to přináší jí pomalu unášena do škody a pomluvy, aby se odvážil vyjít z domu, jak se mu zlíbí, aniž by sledovali a sledují, a bez doprovodu mahram když jde na trh nebo nemocniční nebo jiný, vzniká neštěstí a katastrof, které postihnou lidské bytosti buď muž nebo žena.

14. Být přiměřené sledoval jeho ženu a vždy prostřední silnici mezi špionáže a je nervózní a nepozorný postoj a žárlivost mezi nevidomé.

15. Intimita, štěstí a klid v životě s mužem a ženou je jedním z nejdražších a nikdo se nemůže vyrovnat i s rodiči a rodinami. Se všemi problémy duševního kapitálu a duševních poruch v důsledku osamělosti může od rodiny napravit. Dívka by nikdy neměla odmítnout návrh mužů, kteří se vejdou a hodí se dobře, pokud jde o náboženství, morálky a charakteru.

16. Žena musí být laskavý a dal soucit s rodinami a příbuznými manžela, protože je to jako součást prokazovat dobro svého manžela tak, že její manžel láska prohloubil.

17. Poškozovat nebo narušovat postoj domácností buď manžel nebo manželka ve znamení ztráty Adab muru'ah a mohlo by dojít k poškození popularitu a dobré jméno viníka, a tak se stal nenáviděl a vyhýbal jak od lidí blízko, vzdálené, sousedé a blízcí přátelé .

18. Včetně krok zase sunny salafus zbožných společníků a rodiče by se měla vztahovat na pietním mladou dceru a pomůže zmírnit zátěž svatebních výdajů, jako dějiny Umar a řekl: "Přišel jsem do Uthman bin Affan nabídnout Hafsah pak řekl:" Já o tom přemýšlet. "I (Omar), počkat na pár nocí zpátky se setkal se mnou a řekl:" Za chvíli jsem žádnou touhu oženit. "Omar řekl:" Setkal jsem se Abu Bakr Jak Siddiq a řekl jsem kepadnya, "Souhlasíte-li pak Budu Hafsah bint Umar si tě vzala. Abu Bakr byl zticha a neodpověděl nic. držím pocity Abu Bakr a Uthman, jak jsem čekal několik nocí po Messenger uplatnění Hafsah a já jsem si ji vzal k sobě. Pak jsem se setkal s Abu Bakra a on řekl: "Možná, že jste naštvaný se mnou, když vám bude nabídnuta Hafsah ale nedal mi žádné odpovědi." Umar řekl, "řekl jsem," Ano. "Abu Bakr řekl:" Ne, já nechci reagovat na vaši nabídku, ale já už vím, že Messenger volal a nikdy jsem nechtěl šířit tajemství Proroka. Pokud v případě, že Prorok nevzal ji pak vezmu tě na to ". ([Bukhari].

19. Použití učení islámu s cílem udržet a zachovat jednotu domácnosti a cítí zodpovědnost k rodině náboženské výchovy.

Od Ibn Umar, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

كلكم راع و كلكم مسؤول عن رعيته, و الأمير راع و الرجال راع على أهل بيته و المرأة راعية على بيت زوجها

"Každý z vás je vůdce a bude zodpovědný za jeho vedení a kněží vůdce adalan, a muži jsou vůdci pro jejich rodiny, a ženy jsou zodpovědné za domov jejího manžela a děti. A každý z vás je vůdce a každý z vás bude zodpovědný jeho vedení ". [Bukhari].

20. Výběr dobrého souseda a vyhnout špatné tentangga, především manželky a děti pryč, protože sousedé mohou výrazně ovlivnit to jak z hlediska dobra a zla. Messenger je popření víry těch, kteří neposkytují jistotu svými sousedy, jako proroka He sallallaahu To alaihi wa Salamem.

والله لا يؤمن والله لا يؤمن والله لا يؤمن, قيل من يا رسل الله? قال الذي يأمن جاره بوائقه

". V Boha nevěří, protože nevěří v Boha a Bůh mu nevěřil, zeptal se: Kdo je Alláhův posel řekl:" Lidé, kteří se cítí v bezpečí se svými sousedy. " [Bukhari a Muslim].

Expert moudrost říká: "zvolte první sousedy, nové domovy."

21. Když žena je neposlušný, vzpurný a chovat horší než manžel může použít svou moc v souladu s ustanoveními šaría takto:
Prvním krokem, dát dobrou radu.
Druhý krok, ne-li ochotni přijmout pomoc, aby mohl zvednout mediátora je smířit strany byly napadeny jako slovo Boží.

والاتي تخافون نشوزهن فعظوهن واهجروهن في المضاجع واضربوهن فإن أطعنكم فلا تبغوا عليهن سبيلا إن الله كان عليا كبيرا, وإن خفتم شقاق بينهما فابعثوا حكما من أهله وحكما من أهلهآ إن يريدآ إصلاحا يوفق الله بينهمآ إن الله كان عليما خبيرا,

"Ženy, které znepokojuje nusyuznya pak Doporučit Doporučit je a oddělte je v jejich spánku termpat, a porazit je. Pak v případě, že mentaatimu, takže se nemusíte hledat způsob, jak se trápí. Jistě Bůh je vznešený, veliký. A pokud nebojte se, je spor mezi těmito dvěma, a pak poslat Hakam rodinného muže a Hakam Hakam a rodinu žen. Pokud se dva lidé mají v úmyslu opravit Hakam Bůh zdrojem síly na jejího manžela manželce. Jistě Bůh je vševědoucí, věděl ". [Nisa ':34-35].

22. Přestože islám dává mužům pravomoc ukládat sankce za ženu, ale islám také dala přísné varování pro muže nezneužívat tuto moc, a vyhnout se ránu, stejně jako možných sankcí. Prorok byl položen, "Udělej si právo manžela a manželky?" Tak on sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

أن تطعمها إذا طعمت و تكسوها إذا اكتسيت و لا تضرب الوجه و لا تقبح و لا تهجر إلا في البيت

"Máte-li mu najíst, když mu dáte oblečení na šaty, ne trefit tvář, ne kritizovat a ne mlčet, kromě doma." [Zpracoval Ahmad a Ibn Tirmizi a Majah].

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem také řekl:

يعمد أحدكم فيجلد امرأته جلد العبد, فلعله يضاجعها من آخر يومه

"Mezi vámi je úmyslné rána rána svou ženu jako otrok a pak s ním spala na konci dne". [HR Schváleno alaih].
(Um Ahmad Rifqi)

[Zkopírován z časopisu Sunny 06/Tahun VII/1424H/2004M- 2003M Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]



Cesty vedoucí k rodině tipy Sakinah



Podle
Yazid ibn Abd al-Kádir Ustadz Jawas


Islám poskytuje kompletní a podrobné pokyny k problematice manželství. Od návrhu vzít si, jak si vybrat ideálního partnera, to khitbah (návrh), jak vychovávat děti, stejně jako poskytují způsob, jestli tam byl chaos v domácnosti, do procesu nafaqah (dávat na živobytí) a majetek, všichni se řídí islámem v detailu a živé detaily.

Kromě toho, pochopit pojem manželství v islámu, postoupení z nejvíce pravdivý a platný je Korán a Sunna v souladu s Ash Saheehah Salih pochopení Salafush. Na základě této žádosti, budeme mít jasná aspekty manželství, stejně jako někteří zkreslení a posun v hodnotě manželství se děje v naší společnosti.

Manželství je lidská přirozenost, a proto islám obhájce manželství, protože manželství je gharizah insaniyah (lidský instinkt). Subhanhu Alláh wa Ta'ala říká:

فأقم وجهك للدين حنيفا فطرة الله التي فطر الناس عليها لا تبديل لخلق الله ذلك الدين القيم ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"Pak s vážnou tváří hadapkanlah k náboženství (Bůh), odst. ještě výše) povaha Bůh stvořil člověka přírodě. Nedochází k žádné změně v povaze Boha. (To) rovný náboženství, ale většina lidí to neví." [Ar Rum: 30].

Podporovat islámské manželství
Ocenění islámu proti manželského svazku jednou, Bůh se zmiňuje o silné pouto.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

وكيف تأخذونه وقد أفضى بعضكم إلى بعض وأخذن منكم ميثاقا غليظا

"... A oni (manželky) byly převzaty z vás silný souhlas". [-Nisa: 21].

K tomu, že vazba je nastavena rovná polovině náboženství. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

إذا تزوج العبد, فقد استكمل نصف الدين, فليتق الله فيما بقي

"Ten, kdo se oženil, pak dokončil polovinu svého náboženství. A nechat ho udržovat pietní k Bohu v druhé polovině". [1]

Muslimové nelíbí, jediné
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem přikázal uzavřít manželství a zakázal lidi, kteří nechtějí ženit. Anas bin Malik rahimahullah řekl: "Prorok sallallaahu". Alaihi wa Salamem nám řekl, vdávat a jeden s zakazovat nás tvrdé "On sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

تزوجوا الودود الولود, فإني مكاثر بكم الأمم

"Vezmi si ženy, které jsou plodné a milující. Protože bych berbanggga se mnohé z mých lidí před národů". [2]

Kdysi dávno, tři přátelé g přišel zeptat manželky proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem o uctívání He sallallaahu To alaihi wa Salamem. Pak ještě jednou vysvětlit, každý chtěl zvýšit jejich uctívání. Jeden z nich řekl: "Pokud jde o mě, bude půst po celou dobu bez přestávky." Jiný přítel řekl: "Jako bych zůstat od ní nebudu vzít navždy ....". Když to bylo slyšet v alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, vyšel, když řekl:

"أنتم الذين قلتم كذا وكذا? أما والله إني لأخشاكم لله وأتقاكم له, ولكني أصوم وأفطر وأصلى وأرقد وأتزوج النساء, فمن رغب عن سنتي فليس مني."

"Copak vy jste řekl, tak a tak? Je to v zájmu Alláha, opravdu jsem velmi vystrašený a zbožný Bohu mezi vámi, ale já jsem rychlý a zlomím, já se modlím a spím dobře a také jsem si vzít ženy. Kdo nemá rád sunnahku, nezahrnuje golonganku ". [3]

Alláh wa Subhanahu Ta'ala nařídil, aby se oženil. A jsou-li potřebné, Alláh wa Subhanahu Ta'ala pomoci zajistit výživu pro ně. Alláh wa Subhanahu Ta'ala slibuje úlevu lidem, kteří jsou ženatí, ve slově:

وأنكحوا الأيامى منكم والصالحين من عبادكم وإمائكم إن يكونوا فقراء يغنهم الله من فضله والله واسع عليم. "

"A nikahkanlah lidi, kteří stojící mezi vámi a lidi, kteří si zaslouží (vdávat) od zaměstnanců sahayamu jsou muži a ženy. Jsou-li chudí, Alláh obohatí je s grácií. A Bůh oblast (dar) znovu Vševědoucí ". [Nuur: 32].

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem posílit slib Alláh wa Subhanahu Ta'ala s jeho slovy:

ثلاثة حق على الله عونهم المجاهد في سبيل الله, والمكاتب الذي يريد الاداء و الناكح الذي يريد العفاف

"Existují tři skupiny lidí, kteří si zaslouží Boží pomoc. To znamená, že Mujahid fi sabilillah, který vykoupil sám sebe otroka na svobodu, a lidé, kteří uzavřou manželství, protože chtějí zachovat svou čest". [4]

Účelem manželství v islámu
A. Pro splnění požadavků Man lidský instinkt
Manželství je lidská přirozenost, to je legitimní způsob, jak splnit tento požadavek je, aby manželství aqad (přes manželství), ne ve špinavé a nechutné, jako jsou způsoby, lidé dnes jsou u datování a žijící ve společné domácnosti, prostituci, cizoložství, lesbiček, gay, a jiní, kteří zabloudili a jsou zakázána islámu.

2. Pro opevnění Akhlaq Veličenstvo
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

يا معشر الشباب من استطاع منكم الباءة فليتزوج فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج و من لم يستطع فعليه با لصوم فإنه له وجاء

"Ó, mladé lidi! Ti z vás může manželství, pak nikahlah, protože manželství je jeho pohled, a dále posílit vagíny (ochlupení). A kdo není schopen, ať se rychle (shaum), protože to může posílit shaum jej ". [5]

3. K prosazení islámského domácnost
Je uvedeno v Koránu, že islám ospravedlňuje THALAQ (rozvod), je-li muž a žena jsou již nejsou schopny prosazovat limity Alláha, jak Alláh říká v následujícím verši: "THALAQ (který can dirujuki) dvakrát. Opět to může odkazovat se na cestu konání dobra nebo prostřednictvím dobrého rozvodu. není dovoleno si vzít zpět z něčeho, co jste dali jim, pokud se obě strach, že nebudou moci vykonávat zákony Boží . Pokud máte strach, že oni (muž a žena) nelze provést zákony Alláha, není vina na některé z nich dáno manželkou placené vykoupit., že zákony Boží, pak není ničí. Ti, kteří porušují zákon -Boží zákon, jsou ty, které pachatelé ". [Al Baqarah: 229].

Tak ušlechtilý účel manželství je zavedení islámského práva manželů nebo manželek v domácnosti. Prosazování vnitrostátních právních předpisů na základě islámského práva je povinné. Proto by měl každý muslim a Muslimah pokusit se vytvořit islámský domácnost. Islámská učení jsou poskytovány některé z kritérií ideálním potenciálním partnerem, s cílem vytvořit islámský domácnost. Mezi kritérii je, že by kafa'ah a shalihah.

Kafa'ah Podle islámského pojetí
Kafa'ah (par, rovné), podle islámu je jen měří kvalitu víry a zbožnosti a mravnosti osoby, neměří podle sociálního postavení, původu a další.

O lidstvo, jsme vás stvořili z muže a ženy a učinil vás národy a kmeny, abyste se vzájemně poznali vědět. Opravdu nejvznešenější z vás před očima Alláha jsou ti nejvíce zbožný mezi vámi. Jistě Bůh je vševědoucí, Aware. [Al Hujurat: 13].

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

تنكح المرأة لا ربع: لمالها ولحسبها و لجمالها ولدينها فاظفر بذات الدين تربت يداك

"Žena je vdaná za čtyři věci. Protože jeho bohatství, jeho potomci, krásu a náboženství. Tak ať vyberete oddanou ženu náboženské (vše Islamannya), jistě budete mít štěstí". [6]

Výběr shalihah
Lidé, kteří chtějí uzavřít manželství, volit ženu, která shalihah, stejně jako ženy muset vybrat spravedlivého muže. Řekl:

الخبيثات للخبيثين والخبيثون للخبيثات والطيبات للطيبين والطيبون للطيبات أولائك مبرءون مما يقولون لهم مغفرة ورزق كريم

"... A ctnostné ženy za dobrých mužů a dobrých mužů za ženy příliš dobré ..." [Nuur: 26].

Podle Koránu, žena, která shalihah jsou:

فالصالحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله

"Ženy, které shalihah poslouchat Boha je nadále udržovat samy sebe, pokud manžel neexistuje, jak Bůh drží (je)". [-Nisa: 34].

Podle Koránu a autentické Hadith, mezi vlastnostmi žen, které shalihah je:

. Poslouchat a poslouchat Alláha Messenger sallallaahu To alaihi wa Salamem.
b.. Poslouchat manžela a manžel zachovat svou čest v tuto chvíli existuje, či nikoliv, stejně jako zachování jejího manžela majetek.
c.. Udržet pět modliteb na čas.
d. Provádět půst během ramadánu.
e. Mnoho sadaqah se souhlasem svého manžela.
f.. Nosit závoj, který pokrývá celý soukromé části a ne se chlubit krásy (tabarruj) jako její neznalost (Al Ahzab: 33).
g. A nemluvím jen s mužem, který není mahram, protože tři jsou satan.
h. Nepřijímáme hosty, kteří nejsou v oblibě její manžel.
i. Chcete-li poslouchat rodiče v jeho prospěch.
j. Činit dobro bližním podle Shari'ah.
k. Vychovávat své děti s islámským vzdělávání.

Pokud tato kritéria splněna,, dá-li Bůh islámský domácnosti bude realizován.

4. Chcete-li zvětšit k uctívání Boha
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

.. وفي بضع أحدكم صدقة قالوا: يا رسول الله, أيأتي أحدنا شهوته ويكون له فيها أجر? قال: أرأيتم لو وضعها في الحرام, أكان عليه فيها وزر? فكذلك إذا وضعها في الحلال كان له أجرا ...

"... A manžel-manželka vztah jeden z vás je láska Slyšení slova Proroka, jeho společníci překvapen a zeptal se:!" Ó, Posel Alláha. ? Je jedním z našich uspokojení syahwatnya (biologické potřeby) se svou ženou být odměněn "Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl:" Co myslíte, když (manželé) navíc pářit se se svou ženou, ne vinný "Odpovězte na Společníky? :. "Jo, jasně" řekl znovu: "Tak to je, když mají pohlavní styk s manželkou (v halal), dostanou odměnu!" [7]

5. The Offspring kupuje Salih
Účelem těchto manželství je zachovat a rozvíjet děti Adama, jak Alláh wa Subhanahu Ta'ala:

والله جعل لكم من أنفسكم أزواجا وجعل لكم من أزواجكم بنين وحفدة ورزقكم من الطيبات أفبالباطل يؤمنون وبنعمة الله هم يكفرون

"Bůh učinil z já si byli manželé a dal vám z vašich žen, děti a vnoučata, a dá vám štěstí. Will věří v klamu a popírají přízeň Alláha "[-Nahl: 72].

Nejdůležitější věc v manželství je nejen dítě, ale snaží se najít kvalitu a formu generace, která hledá spravedlivého syna a věnoval se Allah wa Subhanahu Ta'ala. Jak Alláh wa Subhanahu Ta'ala:

وابتغوا ما كتب الله لكم

"... A hledat, co Bůh nařídil pro vás (dítě)". [Al Baqarah: 187].

Význam tohoto verše, "vám umožní zasahovat se svou ženou a snaží se mít děti". [8]

POSTUPY PRO manželství v islámu
1.Khitbah (návrh)
Muslimský muž, který by si vzít muslima, měl by navrhnout jako první, protože je možné, že byl ženich ostatními. V tomto případě islám zakazuje muslimskou ženu, která byla navržena ženich ostatními.

2. Aqad Manželství
V manželství existují určité požadavky na aqad, pilíře a závazky, které musí být splněny:
-. Přítomnost obou konsensuální nevěsty.
-. Existence souhlasu qabul.
-. Existence věna
-. Existence opatrovníka.
-. Přítomnost svědků.

3. Walimah
Walimatul To urusy (svatba), je povinné a musí být jednoduchý a měl by být pozváni také u lidí walimah chudých. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

أولم ولوبشاة ...

"Selenggarakanlah walimah i když jen tím, že zabije kozla". [9]

ČÁST SE STANE Při porušení manželství musí být vyloučena (vynechat)
A. Námluvy.
2. Výměnné kroužky.
3. Věna nároky jsou vysoké.
4. Po obřady.
5. Holení vousů pro muže a ženy holení obočí.
6. Důvěra v dobrých dnech a smůla při určování doby manželství.
7. Naprostá neznalost ALA, blahopřání.
8. Existence ikhtilath (mixování, prolínání mezi muži a ženami).
9. Hudba, zpěv a další porušování lidských práv.

Pojďme se snaží zavést islámské manželství a založit islámský domácnost, a snažili jsme se nechat pravidla, know-how, obřady a zvyky, které jsou v rozporu s islámem. Nenapodobují způsoby nevěřící a lidé jsou hodně hříchu a hříšníků.

PRÁVA A POVINNOSTI manžel-manželka
Výzvy proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem vzít obsahuje řadu výhod, jak je popsáno učenci, včetně:
A. Může snížit jeho pohled,
2. Čest bude zachována.
3. Zachovány genitálie různých nemorální.
4. Bude pomohl a usnadnil Alláh wa Subhanahu Ta'ala.
5. Může udržet chtíč, který je jedním z důvodů, že je zaručeno, že dostat se do nebe.
5. Mír v životě.
6. Sakinah rodina se zhmotní, mawaddah wa Rahmah, jak Alláh wa Subhanahu Ta'ala:

ومن آياته أن خلق لكم من أنفسكم أزواجا لتسكنوا إليها وجعل بينكم مودة ورحمة إن في ذلك لآيات لقوم يتفكرون

"A mezi znamení Alláha, je, že pro vás ženy z jenismu vlastní, takže mají tendenci být a cítit se v pohodě do něj. A činí z vás cítí lásku a náklonnost. Opravdu v tom je skutečně existují náznaky, pro Lidé, kteří si myslí. " [Ar Rum: 21].

7. Dostane spravedlivý potomky.
8. Ženatý může být, protože stále větší počet z ummy z alaihi proroka Mohameda sallallaahu To wa Salamem.

Tam jsou někteří muslimové, kteří se vzali a naplňuje Boží dítě nebo dvě děti, pak omezit narození, nechtěl mít více dětí se z různých důvodů syar'i. Jejich akce porušili islámské právo. Fatwy Ahlus Sunny Wal Jama'ah učenci jasně vysvětlen, které omezují vznik nebo druhý termín "plánování rodičovství", zákon je nezákonné.

Opravdu mnoho, mnoho dětí přínosy. Mezi výhody pro mnoho dětí a potomků, jsou:
A. Ve světě se budou navzájem pomáhat v dobrých skutcích.
2. Pomohou zmírnit zátěž pro rodiče.
3. Jejich modlitby bude charitativní přínos, když jejich rodiče již konat dobro (zemřel).
4. Pokud ditaqdirkan Alláhem děti Subhanahu wa Ta'ala zemřel jako dítě, dá-li Bůh, bude syafa'at (pomocník) pro rodiče později v posmrtném životě.
5. Děti budou hidžáb (omezení), jak s ohněm pekla, když rodiče byli schopní dělat jejich děti jako děti, kdo uctívá a shalihah.
6. S tolika dětmi, bude jeden z důvodů pro vítězství muslimů, džihád fi opakoval sabilillah, protože tam je tak mnoho.
7. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem hrdý na počtu jeho následovníků je mnoho. Pokud muslim láska proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, pak ať řídí přání proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem pro reprodukci chlapce, jak se sallallaahu To alaihi wa Salamem hrdí na množství jeho lidu v den zmrtvýchvstání.

Pokud žádné děti
Pokud ditaqdirkan Alláh wa Subhanahu Ta'ala, manžel a manželka byli oddáni tak dlouho, ale nebyla požehnána s dětmi, pak by neměl zoufalství z milosti Boží Subhanahu wa Ta'ala. By měl i nadále modlit prorok Ibrahim a Zakaria Alaihissallam Alaihissallam se modlil k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala, dokud Alláh wa Subhanahu Ta'ala grantu jejich modlitby. A měl by být trpělivý a přijímá se tvořící "a Qadr, že Alláh set, a věříme, že vše, co je k něčemu dobré.

Prosím požehnanou modlitbu a spravedlivý potomků, kteří oba našli v koránu, a to:

رب هب لي من الصالحين

"Ano, můj Pane, dej mi (dítě), která zahrnuje spravedliví lidé." [Ash Shaafat: 100]
.
ربنا هب لنا من أزواجنا وذرياتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما

"Náš Pán, Dej nám naše ženy a naše potomky v játrech penyenang (us), a aby nám kněze, aby ti, kdo se ho bojí." [Al Furqaan: 74].

رب لا تذرني فردا وأنت خير الوارثين

"Ano, můj pane, nenech mě žít sám, a ty jsi ten nejlepší warits". [Al Anbiyaa: 89].

L Doufám, že Bůh dává na spravedlivé potomka párů, které nebyly požehnané s dětmi.

Plněné PRÁVA za manželku manžel
Mezi povinnosti a práva jsou obsažené ve slovech proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem z Haidah přítele Muawiyah ibn Mu'awiyah ibn Ka'b bin Al Qusyairy Alláh Hasičské anhu [10], a řekl: Byl jsem požádán , "? Ó Posle Alláha, co je právo manželky, které musí splňovat její manžel" Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

أن تطعمها إذا طعمت وتكسوها إذا اكتسيت ولا تضرب الوجه ولا تقبح ولا تهجر إلا في البيت

A. Krmíte ho, když budete jíst,
2. Dáš mu oblečení, aby se oblékli,
3. Nebudeš zasáhla tvář, a
4. Nebudeš-menjelek jelekkannya a
5. Ale nebudeš ho nechat v domě (ne rozdělit postel, ale v domě). [11]

Výuka Věda náboženství
Kromě výše uvedených práv, které má plnit manžela, musí manžel také učí učení islámu k jeho manželce.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

ياأيها الذين آمنوا قوا أنفسكم وأهليكم نارا وقودها الناس والحجارة عليها ملائكة غلاظ شداد لا يعصون الله ما أمرهم ويفعلون ما يؤمرون

"Vy, kteří věříte, chránit sebe a své rodiny od ohně pekelného paliva (z) mužů a kamenů, je strážní andělé z hrubé těžké znovu, kteří se neuposlechnout (objednávky) Boží v tom, co přikazuje jim a vždy to, co se jim řekne. " [Na Tahrim: 6].

Z tohoto důvodu, manžel povinnost vybavit se studiem syar'i (thalabul To ilmi) k účasti na shromáždění, které učí vědu Koránu a sunny v souladu s generací pochopení Salafush nejlepší Salih, který obdržel ujištění od Boha - tak s těmito ustanoveními, napadl její manžel mohl naučit ho jeho manželka, děti a jejich rodiny. Nemůže-li učit, musí muž a žena se ve studiu a zúčastnit syar'i taklim sestavy, které učí o aqeedah, tawheed mengikhlaskan náboženství k Bohu, a učí o čistotě, umývání 's, modlitby a další chování.

PRÁVA manžela za manželku naplněné
K manželce poslušnosti svého manžela.
Poté, co strážci (rodiče), manželka předloží svému manželovi, pak závazek poslušnosti manžela stane horní právo, které musí být splněny, po pokorně povinnost Alláha a Jeho Poslu sallallaahu To alaihi wa Salamem. Vzhledem k tomu, slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem:

لو كنت آمرا أحدا أن يسجد لأ حد لأمرت المرأة أن تسجد لزوجها

"Předpokládám, že bych měl mít luk na někoho, pak budu velet žena ležícího na svého manžela". [12]

Žena musí poslouchat svého muže, v konání dobrých věcí v obsahující dobré, pokud jde o náboženství), například, když nařídil, aby modlitba, půst, nošení muslimského oblečení, chodit do sestavy vědu a jiné formy příkazů, pokud není v rozporu se Shari'ah "V. To je to, co to přinese nebe na ně, jako slova alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem:

إذا صلت المرأة خمسها, وصامت شهرها, وحصنت فرجها, وأطاعت بعلها, دخلت من أي أبواب الجنة شاءت

"Když žena pracující na pět čase modlitby, půst o ramadánu, držet jeho penis, udržet svou čest a poslouchat svého manžela, jistě půjde do nebe Heavens Door kdekoliv, že chce". [13]

Mnohé ženy by měl být vděčný a ne hodně poptávka.
Tento příkaz je velmi zdůrazněno v islámu, Alláh dokonce Subhanahu wa Ta'ala to vidět na Soudný den, kdy jeho manželka, aby její manžel náročná a nevděčná k němu.

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

أريت النار, فإذا أكثر أهلها النساء. يكفرن. قيل: أيكفرن بالله? يكفرن العشير, ويكفرن الإحسان, لو أحسنت إلى إحداهن الدهر, ثم رأت منك شيئا, قالت: ما رأيت منك خيرا قط

". Jsem ukázaly peklo a viděl většinu obyvatel pekla jsou ženy" Přítel řekl: "Pro to, co z nich dělá nejčastěji obývají peklo?" Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Příčinou kufr". Společníci se zeptal: "Bylo to proto, že jejich nevíra v Boha" Prorok sallallaahu? "Alaihi wa Salamem řekl:" (Ne), řekli, že jejího manžela a jejich Kufr Kufr k dobru. Pokud jeden z vás udělat dobrý manžel své ženě na rok, pak se jeho manželka viděla něco špatného na svého manžela, a pak řekla: "Nikdy jsem vidět to dobré v tobě". [14]

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

لاينظر الله إلى امرأة لاتشكر لزوجها وهي لا تستغني عنه

"Amen Alláh se dívat na ženu, která není vděčná svému manželovi, a vždy požadoval (nemohl nabažit)". [15]

Poplatníka manželka řekla její manžel dělá dobře
Zákon lásky (buď), manžel musí být odměněn také s podobnými akcemi nebo lepší. Manželka by měla být submisivní k manželovi a plnit mandát, postarat se o své děti v souladu s ušlechtilou islámské šaría. Alláh wa Subhanahu Ta'ala byla povinna postarat se o sebe pro svého muže, péče o domácnost, starat se o své děti.

Poradenství manžel-manželka
A. Strach z Alláh wa Subhanahu Ta'ala ve stavu, společně nebo samostatně, doma i mimo domov.
2. Musí zajistit poslušnost k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala a udržovat hranice Alláh wa Subhanahu Ta'ala v rodině.
3. Plnění závazků k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala a zeptejte se Alláh wa Subhanahu Ta'ala. Člověk je povinen se modlit pětkrát denně v mešitě ve sboru. A pověřila děti modlit se včas.
4. Prosazování sunny modlitby, zvláště modlitby dnes večer.
5. Rozbalte dhikr Alláha Subhanahu wa Ta'ala. Prosím, přečtěte si korán každý den, a to zejména Surat Al-Baqara. Přečtěte si také modlitby a vzpomínky, které byly učil alaihi Rasululah sallallaahu To wa Salamem. Pamatujte si, že ďábel nemá rád celou domácnost a ďábel se vždy snaží suamiisteri rozptyluje. A učit děti číst Korán a dhikr.
6. Buďte trpěliví na nepříjemnou situaci a děkovat Bohu Subhanahu wa Ta'ala pro každou radost.
7. Neustále introspecting mezi mužem a ženou. Podpora se navzájem, vzájemnou pomoc a mema'afkan a modlit se. Nebuďte sobečtí a prestiž.
8. Věnují se oba rodiče.
9. Vzdělávat děti, aby si děti, které jsou spravedlivé, učit o aqeedah, uctívání a pravdivé a ušlechtilé morálky.
10. Aby se vaše děti před škodlivým médií aqeedah a mravů.

Zvláštní pokyny pro manžela
O svého manžela!
A. Co je to proti tobě, ó služebníci Boží, usmívat se před svou ženou, když se dostanete k němu, takže se sklízet plody od Boha Subhanahu wa Ta'ala?!
2. Jaká zátěž pro jasné tváří, když vidíte na manželku a děti?! Budete odměněni?!
3. Co je tak těžké, když se dostanete do domu s perfektní pozdrav, "Assalamu warahmatullahi wabarakatuh", takže máte dobrý třicet?!
4. Co se stane s vámi o to, zda jste řekl své ženě s dobrým slovem, a tak se meridhaimu, a to i v řeči je trochu vynucený?!
5. Mají potíže-O služebník Boží, když se modlíte: "Ó Alláhu! Změnit svou ženu, a dát jí požehnání. "
6. Víte, že řeč je měkké sadaqah?!

RADY pro manželku
O mé ženě!
A. Je problém, když potkáte svého manžela, když vešel do domu s jasnou tváří, s úsměvem sladce?!
2. Berhiaslah na svého manžela a jít na odměnu od Boha Subhanahu wa Ta'ala, Alláh je krásná a miluje krásu, používají parfém! Bercelaklah! Šaty s krásným šaty, které jste pozdravit svého manžela. Pamatujte si, že není vůbec pochmurný a zasmušilý tváří ti před ním.
3. Jsi ty žena, která má půvabně přírodu, klid a vždy pamatovat na Alláha Subhanahu wa Ta'ala za všech okolností.
4. Poučte své děti dobře, vyplňte svůj domov s růžencem a Takbir, a množí tahlil tahmid a číst Korán súra Kráva, zejména proto, že dopis mohl vystěhovat Satan
5. Bangunkanlah manžel na večerní modlitbu, on anjurkanlah k rychlému Sunny a připomenout mu opět o ctnosti berinfak, a nebraňte se bersilaturahim.
6. Rozbalit požádat o odpuštění pro vás, váš manžel, rodiče a všechny muslimy a berdo'alah být vždy potomci spravedlivých a dobro světa a dále získáte, ale víte, že váš Pán slyší modlitbu. Jak Alláh wa Subhanahu Ta'ala:

وقال ربكم ادعوني أستجب لكم

"A Pán tvůj říká:" Berdo'alah ke mně, určitě bych poskytne vám "[Al-Mu'min: 60]..

Žena vedení Top ženy
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

الرجال قوامون على النساء بما فضل الله بعضهم على بعض وبما أنفقوا من أموالهم فالصالحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله واللاتي تخافون نشوزهن فعظوهن واهجروهن في المضاجع واضربوهن فإن أطعنكم فلا تبغوا عليهن سبيلا إن الله كان عليا كبيرا

"Člověk je lídrem pro ženy, protože Alláh dává přednost sebahagian jejich (samec) na sebahagian jiný (žena), a protože oni (muži) byly tráví jejich majetku. Proto, Je spravedlivý, žena, která poslouchají Alláha zachovat vlastní znovu, když její manžel nebyl, protože Bůh drží (je). Ženy nusyuznya, že máte strach, pak je napomenout a oddělte je v postelích, a bijte je . pak v případě, že menta'atimu, takže se nemusíte hledat cestu k trápí. Bůh Nejvyšší a většina velkých ". [-Nisa: 34].

POVINNOST vychovávat děti
Manžel jako hlava domácnosti, musí být dobrým příkladem v plnění svých povinností, protože Alláh wa Subhanahu Ta'ala bude zpochybňovat to na konci dne.

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

كلكم راع, وكلكم مسؤول عن رعيته, والأمير راع, والرجل راع على أهل بيته, والمرأة راعية على بيت زوجها وولده, ألا فكلكم راع وكلكم مسؤول عن رعيته

"Vy všichni jste vůdce, a vy všichni zodpovědni za ty vedou. Před Amir (Král) je vůdce, muž byl vůdce rodiny, a ženy jsou také vůdce domu svého manžela a děti, nezapomeňte, že jste všichni vůdce a všichni budou požádáni, aby pro jeho vedení účtu ". [17]

Manžel se musí snažit, aby se vážně spravedlivý muž, tím, že studuje náboženské vědy, pochopit a realizovat a praktikovat to, co je přikázáno Alláhem Subhanahu wa Ta'ala a posla Jeho sallallaahu To alaihi wa Salamem a chraňte před z nichž každý je zakázáno Alláhem Subhanahu wa Ta'ala a posla Jeho sallallaahu To alaihi wa Salamem. Pak vzal a vedl svou ženu, aby tak učinily také, aby děti napodobují své rodiče, protože povaha děti mají sklon napodobovat něco kolem něj.

A. Vychovávat děti v dobré způsoby a trpělivý, aby se znají a milují Alláha Subhanahu wa Ta'ala, kdo vytvořil to a celý vesmír, znají a milují proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, který se ocitl v ušlechtilých vzorů, a aby pro ně poznat a pochopit islám praktikuje.

2. V raném věku (kolem 2-3 let), jsme se naučit je dobré věty a čtení Koránu, jak dokládá společníků a výroby a tabi'ut tabi'in tabi'in, tak mnoho z nich kdo nazpaměť korán ve velmi mladém věku.

3. Pozornost k modlitbě by měla být nejvyšší prioritou rodičů na děti.

4. Pozornost rodičů na děti také z hlediska akhlaqnya a kdo by měl být hlavní důraz kladen morálka (Plzen) pro rodiče.

5. Také mějte na paměti jeho sociální přátele, protože by to mohlo být špatný vliv přátel bude mít dopad na dětské chování a morálky.

6. Kromě toho jde o snahu, aby se jeho manželka žena shalihah, měl by manžel i pomodlit k Aláhovi Subhanahu wa Ta'ala občas účinná (terkabulkannya modlitební čas), jako poslední třetině noci, takže jeho rodina dělala spravedlivý rodina a domácnost jsou uvedeny sakinah a mawaddah wa Rahmah, jak je uvedeno v modlitbě v Koránu:

والذين يقولون ربنا هب لنا من أزواجنا وذرياتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما

"A ti, kteří se modlí:" Ó Alláhu, Dej nám, naše manželky, své potomky jako penyenang naše srdce a nutí nás kněží, aby ti, kdo se ho bojí. " [Al-Furqan: 74].

Přinejmenším by měl manžel být vzorem v jeho rodině, které respektuje svou ženu a děti, pak se stávají služebníky Alláha Subhanahu wa Ta'ala kdo uctívá a shalihah, oddaný Bohu Subhanahu wa Ta'ala.

Jedná se o tipy, které by měly být muslimem a muslimské rodiny udělat, aby sakinah. Wallaahu a'lam shawab bish.

MARAJI "
A. "Isyratun Nisa" Imám Ahmad bin Abu Abdirrahman Syu'aib bin 'Alí-NASA i, tahqiq a Ta'liq To Amir Umar' Ali 'na SEČ. Maktabah jako Sunny, Káhira, Th. 1408 H.
2. Adabuz Zifaf Fyzikálně Sunna Al Muthahharah, ta'lif (práce) šejch Muhammad al-Albani Nashiruddin, SEČ. Daarus Salam, Th. 1423 H.
3. FII-ul Irwaa Ghaliil Takhriji Ahaadits Manaaris Sabil, šejch Muhammad al-Albani Nashiruddin. SEČ. Al Maktab al-Islami.
4. Al Insyirah FII Adaabin Manželství, ta'lif Abu Ishák al Huwaini Al Atsari, SEČ. II, Dar al-Kitáb Al Arabi, Th. 1408 H.
5. Fiqhut Ta'aamul Baina Zaujaini Az Wa Min. Baitin Qabasat Nubuwwah, ta'lif Šejch Mustafa Abú Abdillah bin al-'Adawi, SEČ. Já, Darul Kásim, 1417 H.
6. Tuhfatul To Flow, šejk Mahmúd al Mahdi Istanbuli.
7. Adaabul Khitbah Sunna Wa Al Muthahharah Zifaaf Fis, ta'lif To Amr To Abdul Mun'im Salim, SEČ. I Daarudh Dhiyaa ", Th. 1421 H.

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Special Edition / rok VIII/1425H/2004M. Vydavatelé Nadace Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-7574821]


Příčinou oslabení protkáno Silaturrahim



Podle
Muhammad bin Ibrahim Al Hamd


Vazby s rodinou a musí být vždy pevně a těsně. Široká škála možných příznaků je třeba předvídat merenggangkannya rychle, tak harmonický vztah je zachována, silný nezahřeje. Všichni členové rodiny budou mít díky milosti toho, kdo prosazuje vazby podtrhuje šaría.

Naopak, nerespektování rodinné vazby by mělo negativní dopad. Důvodem bude vazby postupně protáhnout spustit. Ukončení nárazu narušit solidaritu vazby, příjemný odpor, vylití milosti a bránit šíření sobectví růst.

Často slyšet v různých případech roztržení lana Silaturrahim s jeho různých formách. Po ukončení této Silaturrahim, islám je velmi jasná hrozba. Řekl:

فهل عسيتم إن توليتم أن تفسدوا في الأرض وتقطعوا أرحامكم. أولئك الذين لعنهم الله فأصمهم وأعمى أبصارهم

"Tak co byste účtovat, pokud budete dělat neplechu v zemi a oddělit své příbuzenského? Oni jsou ti, kteří dila'nati bůh a bůh tulikan butakan jejich uši a jejich vize Boha". [Mohamed :22-23].

Slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem týden

لا يدخل الجنة قاطع

"Nebude to vstoupí do ráje, který rozhodne silaturrahmi". [Bukhari a Muslim 5984 2556].

Mnoho faktorů může vyvolat ukončení Silaturrahim lano. Ale neznalost někoho o tom, aby spadal do chyby.

FORMULÁŘE PEMUTUSKAN silaturrahmi
Vyzve k posílení vazby jsou velmi jasné. Ibn al-Athir, jak je popsáno, dobro vztah je odrazem nejbližší rodiny, vyčerpaný, jemně na ně dejte pozor na jejich situaci lépe, když jsou v odlehlé oblasti, a když se zeptal její ošklivost. Ukončit Silaturrahim jednají v rozporu se to všechno.

Nicméně fenomén řetězce porušují silaturrahmi často slyšet v obci, zejména v poslední době, když materialismus dominovat. Každá návštěva a rada jsou v místě zájmu. Právo na této jedné rodiny byla zanedbána, nedostanou patřičnou pozornost. Přestože vzdálenost už překážkou v éře informačních technologií záloh.

Mezi konkrétní příklady formě ukončení silaturrahmi, které se objeví ve společnosti jsou:

A. Absence návštěvy svých příbuzných v dlouhodobém horizontu, nedávají dárky, nesnažte se chytit srdce své rodině, ani pokrytí potřeb nebo řešit utrpení svých příbuzných. Co se stalo, to bolelo jí příbuzné slovem nebo skutkem.

2. Nikdy neotáčejte ducha příbuznosti a sepenanggungan v radosti a smutku. Ve skutečnosti, jiní, kteří předložené spíše než pomáhat svou rodinu.

3. Věnujte více času kázat ostatním spíše než plné ruce práce se svou vlastní rodinou. Ve skutečnosti, oni jsou oprávněni k dobru. I řekl Bůh: Jeho Prorokovi:

وأنذر عشيرتك الأقربين

"A dát varování nejbližší příbuzní, příbuzný". [ASY Syu'ara: 214]

4. Tam jsou také lidé, kteří chtějí, aby se dluhopisy silaturrahmi, je-li rodina silaturrahmi spojit se s ním. Ale on by mengurainya, pokud se rozhodnou.

Kauzální faktory PŘERUŠENÍ silaturrahmi
Jak již bylo řečeno, že mnoho věcí, které mohou způsobit lámání silaturrahmi, mezi něž patří:

A. Nebezpečí z neznalosti Rozhodování silaturrahmi Tali.
Nevědomost je jedna z špatné důsledky, které budou utrpěli v tomto životě, nebo vedle v důsledku rozhodnout silaturrahmi, způsobil, že k prolomení tohoto silaturrahmi. Stejně jako něčí nevědomosti o výhodách silaturrahmi, aby ho líní a chybí duch, jak to udělat.

2. To oslabuje zbožnost.
Muž, který spadl zbožnost a náboženství, pak se nebude starat o opatřeních, která prochází něco, co by mělo být připojeno. Nikdy nebyl v pokušení o zaslíbené odměny silaturrahmi Boha, a ne se strachovat o výsledek tohoto silaturrahmi pemutuskan.

3. Pýcha.
Někteří lidé, pokud máte vysoké postavení nebo velký Kupce, obrátil se jeho blízké rodiny pyšní. On byl považován za hanbu do rodinného svatyně, stejně jako získat srdce svého podnikání, považuje za ostudu. Protože viděl, jen on je víc nárok na diziarahi a navštívil.

4. Dlouhé Sbohem.
Tam jsou také lidé, kteří přistřiženy komunikaci s rodinou po dlouhé době, takže se cítil odcizil z nich. Nejprve on byl dán mimo zpoždění pouť, a nadále se opakuje, dokud odpojte je. I on používá k řezu pryč a nyní je situace daleko od rodiny.

5. Vyčítat hmotnost
Existují někteří lidé, když navštíví někteří členové jeho rodiny poté, co tak dlouho od sebe, její bratr se sprchoval s urážkami a posmívá se jí. Jak soudil chybí při plnění svých práv a hodnoceny pozdní návštěvy. Jako výsledek, ochota lidí od tohoto kritičtí a strachu menziarahinya opět ze strachu z chyb.

6. Usvědčující
Někteří lidé, když navštívil příbuzné své rodiny, zdálo se, přivítat ho zatěžovat nadměrně. Vydání mnoho bohatství a donutit si na počest svého hosta, ale je méně schopný. Jako výsledek, jeho bratři obtížné navštívit ho ze strachu z úzkostného hostitele.

7. Berouce na vědomí nedostatek poutníky.
Někteří lidé, když navštívil svého bratra, on neukázal obavy. Nechtěl dávat pozor na to, co řekl. Dokonce někdy, když se otočila mluvit. Nebyl spokojený s jejich příchodem a nevděčný. Přivítal poutníky s těžkým srdcem a chladným přijetím. To by snížilo nadšení pro návštěvy.

8. Lakomý a lakomý.
Existují někteří lidé, je-li dáno Bohem ve formě nemovitostí rizki nebo orgánu, on by utekl od své rodiny, a ne proto, že je arogantní. Dává přednost, aby zůstali daleko od nich a rozhodl silaturrahmi než otevřít dveře pro příbuzné, pobírá-li návštěvu, pomáhá jim v závislosti na schopnosti a omlouváme se, pokud nemůže pomoci. Ve skutečnosti to, co je to vlastnost, pokud nemůže být pociťují příbuzní!

9. Dědičnost divize zpoždění.
Někdy je dosud rozdělena pozůstalost mezi dědice, buď z lenosti nebo proto, že je rebel. Čím delší je prodleva rozdělení dědictví, tím větší je pravděpodobnost, že se bude šířit vzájemné nepřátelství a nenávist mezi nimi. Protože tam venku, kteří se chtějí dostat na práva, které lze využít, je zde také dědic zemřel tolik práce s jeho pravé dědice zemřelého, který nebyl převzat, zatímco jiní začali úkor druhé. Nakonec, v tomto případě se stává složitější a stává se nejednotnost a chaos, který vyústil vedly k ukončení silaturrahmi.

10. Zavřít spolupráce mezi rodinami.
Někteří lidé pracují se svým bratrem v obchodním nebo PT bez jasné dohody. Navíc, v případě neexistence transparentnosti. Tento obchod je založen pouze na základě konsensu a vzájemné důvěry.

Jsou-li výsledky se začínají růst a rozšířit své obchodní plochy, semeno začne spory, vystupuje provinilce z popředí a začal vznikají předsudky na straně druhé. Zvláště pokud je jich méně zbožný a nemá itsar vlastnosti (tj. povahu uvedení více než ostatní sebe), nebo jeden z nich tvrdohlavý nebo jeden z nich je více kapitálu než ostatní.

Z nezdravé atmosféře, pak vztah zhoršil, rozkol byl nevyhnutelný, a možná ocasy k soudu. Skončí u soudu nevypoví navzájem. Řekl:

وإن كثيرا من الخلطآء ليبغي بعضهم على بعض إلا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات وقليل ماهم

"A opravdu většina lidí, kteří organizují některé z nich to od některých jiných darebáků, kromě těch, kteří věří a pracují spravedlivé skutky, a jak málo jsou". [Shaad: 24].

11. Busy se světem.
Lidé, kteří jsou nenasytní svět zdá, že nemá více času na připojení silaturrahmi a pokusit se získat lásku svých příbuzných.

12. Thalak mezi příbuznými.
Thalak někdy nevyhnutelné, mezi mužem a ženou, kteří mají v příbuzenském vztahu. Toto způsobilo mnoho problémů jak pro, ať už způsobených dětmi nebo jiných záležitostí, které jsou úzce spojeny s thalak nebo jiných důvodů.

13. Vzdálenosti jsou daleko od sebe a líný pouť.
Někdy je vzdálené rodinné domy a jen zřídka navštíví každý jiný, tak to je hodně s rodinami a příbuznými. Pokud chcete navštívit příbuzné, kteří chtějí jít tam, kde se cítí velmi daleko. Konečně, vzácné poutí.

14. Přilehlé k domu.
Sousední domy by mohly vést k praskání a lámání silaturrahmi. Umar vyprávěl z anhu Alláha, on řekl: "Příkaz k příbuzným na návštěvu sebe spíše než vedle sebe".

Omar Al-Ghazálí byl komentoval slovy: "On řekl tato slova, protože to by mohlo vést k hospodářské soutěže, hned vedle by mohl vést dokonce k zlosti a odpojení silaturrahmi.".

Aktsam bin Shaifi řekl: "Zůstaňte na vzdálené místo, určitě vás bude milovat sebe víc."

Někdy také blízkost je problematické. Například, problém, který se vyskytuje mezi dětmi a šíří se zapojit dítěte rodiče. Každý obraně svého syna, což vede k nepřátelství a vést k ukončení silaturrahmi.

15. Tolerance méně.
Existují lidé, kteří mají málo trpělivosti s malým věci jejích příbuzných. Někdy stačí malá chyba je způsobena tím, že se okamžitě rozhodl vzít věci do silaturrahmi.

16. Zapomněli jsme příbuzné v akci.
Když jeden z jeho příbuzných má walimah nebo jiné události, pozval své příbuzné, a to buď ústně, pozvání nebo telefonicky. Při zadávání tohoto pozvání, tam je někdy zapomněl jeden z jeho příbuzných. Zatímco toto zapomenuté duše jsou slabé nebo předsudky. Pak slabé smýšlející lidé, kteří jsou tlumočnické to jako relativní úmyslné zanedbávání a urážku na něj. To ho vedlo k podezření, rozhodne silaturrahmi.

17. Nebo závist závist.
Někdy jsou lidé, kteří Bůh propůjčil své znalosti, prestiž, bohatství či lásku od druhých. Díky milosti medvědů, on pomáhal jeho příbuzné a učinit je jasné hrudníku. Vzhledem k tomuto dobrému skutku, pak některý z jejích příbuzných, kteří mu záviděli. On zasadil semena nepřátelství, takže další příbuzní pochybovat o upřímnosti ty, kdož dobro dříve, a pak zasít sémě nepřátelství s příbuznými, kteří dělají to dobře.

18. Mnoho žertoval.
Žert má některé negativní dopady. Někdy ani slovo pochází z nějaké osoby bez ohledu na pocity druhých, kteří to slyšeli. Tato slova jsou bolestivé a nenávistné pro lidi, kteří mluví to. Fakta, jako jsou běžné mezi příbuznými, protože se často scházejí.

Ibn Abd al-Baar říká: "Existuje skupina vědců, kteří nenávidí nadměrné pobavení V důsledku trestuhodné, útočné sebevědomí, může vyvolat nepřátelství a poškození vztahů bratrství.".

19. Pomluva.
Někdy jsou lidé, kteří mají vztahy mezi hobby poškození kin-iyadzan billah. Lidé tohoto typu se často pronikl do středu lidí, kteří milují jeden druhého. Chce oddělit a rozptýlit jednotu, stejně jako narušit pocit v srdci, která byla zničeny.

Kolik lano silaturrahmi odpojen, svaz se rozpadl kvůli pomluvě.

A největší chybou v této věci, který je věřil k pomluvě. Bylo by krásné slova básníka, který nám připomíná:

Kdo je ochoten naslouchat slovům pomlouvači,
pak nebudou ponechány pro posluchače
Přítel, i když moji milovaní příbuzní.

20. Některé Bad temperament manželka.
Někdy člověk se zkouší s manželkou, kteří se chovají špatně. Manželka nechce, aby manželův pozornost na jiné rozdělení. Pořád se snaží odradit její manžel tak, aby poutě k příbuzným. Před manžel, manželka ocenil příchod svých blízkých k pobytu manžela a manžela, aby se vyloučila návštěvu příbuzných. Mezitím, při příjmu návštěvy příbuzných, se neprokázalo šťastný obličej. To jsou věci, které mohou způsobit lámání silaturrahmi.

K dispozici je také manžel, který předal řízení k jeho manželce. Pokud žena radost příbuzným, on silaturrahmi spojit se s nimi. Pokud žena není spokojena, pak se rozhodne. Dokonce do té míry, předložení svého manžela v neposlušnosti vůči rodičům, když ji potřebují nejvíce.

Stejně tak existuje řada důvodů, které mohou zlomit řetězec silaturrahmi. Jako věřící bychom se měli vyhnout věci, které mohou způsobit lámání lana silaturrahmi tohoto. proto, dejte nám udržet silaturrahmi, živit ji a hledat prostředky, které by mohly být opevněné, aby nebyla narušena v důsledku rychlého proudění zničit kulturu. A Alláh ví nejlépe. (Editor)

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu IX/1426/2005M 01/Tahun Edition. Vydavatelé Nadace Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-761016]
_______
Poznámka pod čarou
[1]. Jmenováni z Ar Qathi'ati Mazhahiru Rahmi Al Al Al Asbabu Subulu Ilaji, Muhammad ibn Ibrahim Hamd, vydavatel, Ministerstvo pro náboženské záležitosti a nadační dawy a KSA, SEČ. II, Th. 1423 H.



Sorgaku můj dům, Tvorba Rodiny s dosahem Ridha islámský Pro duchovního



Podle
Šejch Sálih ibn Abdalláh ibn Al-Humaid


Většina lidí přirozeně touží po štěstí, klid a mír duše čeká. Samozřejmě všichni snaží dostat pryč ze spouště v ústech a úzkosti. Navíc v rodinném prostředí.

Pamatujte si, že vše může to však být realizován kromě víry v Boha, tawakal a vrátit všechny problémy s ním, kromě různých podnikání v souladu s Shari'a.

Význam vytvoření harmonie v RODINU
Nejvlivnější osoba a komunita pro založení rodiny a odhodlání k pravdě. Bůh ve své moudrosti Ta'ala připravil slavnou místo pro člověka usadit a žít v míru v ní.

Alláh Ta'ala říká:

ومن آياته أن خلق لكم من أنفسكم أزواجا لتسكنوا إليها وجعل بينكم مودة ورحمة إن في ذلك لآيات لقوم يتفكرون

"A mezi Jeho znamením Jeho On je pro vás ženy z jenismu vlastní, takže mají tendenci být a cítit se v pohodě do něj a z něj u vás pocit soucitu. Opravdu v tom je skutečně existují náznaky, pro lidi, kteří si myslí. " [Ar-Rum: 21]

Ano ...... "Takže jste spíše cítit v pohodě a k němu" (Alláh neříká, "abyste se s ním žít"). To potvrzuje význam klidu v temperamentu, jakož i důrazem na jeho formu a ducha mír v jeho různých formách.

Pak manžel a manželka bude mít klid v jejich partnera v dobách úzkosti a přišli, když se přiblížil těsnosti prostornosti.

Skutečné pilíře manželský vztah příbuzenství a přátelství je zakořeněna v lásce a náklonnosti. Hluboký a lepkavá vztah je velmi podobný něčí vztah sama se sebou.

Korán říká:

هن لباس لكم وأنتم لباس لهن

"Jsou to oděvy pro vás a vy jste pro ně oděv." [Al-Baqarah: 187]

Zvláště s ohledem na co byl připravený na tento vztah, jako je vzdělávání dětí a životní pojištění, což samozřejmě nemůže být vytvořené s výjimkou oblasti mateřství a otcovství, jsou jemné a vážné duch. Jsou nějaká komunita je více než čisté atmosféře tohoto ušlechtilého vztahu?

Islámské rodině PILÍŘ BUFFER
Existuje mnoho faktorů, které podporují vznik islámské rodině, ve které tkané silný manželský vztah, stejně jako velká část sporu a rozdělení, (mimo jiné):

A. Iman a Taqwa Alláhu Ta'ala
První a nejdůležitější faktor, který se drží na laně víry: víra v Boha a poslední den, bojí toho, kdo mempemerhatikan všechny skryté a vždy oddaný a bermuraqabah (byl pod dohledem Alláh-červená) a od tyranie a chyby v hledat pravdu.

ذلكم يوعظ به من كان يؤمن بالله واليوم الأخر ومن يتق الله يجعل له مخرجا. ويرزقه من حيث لا يحتسب ومن يتوكل على الله فهو حسبه

"Takže se učí s tím, lidé, kteří věří v Boha a na onom světě. Ti, kteří se bojí Boha, On si jí cestu ven. A dát mu obživu z nečekaných směrů, ale myslel. A ti, kdo dal svou důvěru v Boha, Alláh načerpat exit ". [U-THALAQ: 2-3]

Mezi posílení této víry je upřímný a vážný v poslušnosti a klanět se a pamatovat si, připomenout si navzájem ve věci.

Uvažme slova alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem:

رحم الله رجلا قام من الليل فصلى وأيقظ امرأته فإن أبت نضح في وجهها الماء رحم الله امرأة قامت من الليل فصلت وأيقظت زوجها فإن أبى نضحت في وجهه الماء

"Bůh smiluj se nad jejím manželem, který se probudil v noci a probudil své ženy modlitby a modlitby stejně. Pokud ano zdráhá dipercikkannya vody na tváři. A Bůh smiluj se nad ženu, ve které probudit v noci a pak se modlil a modlil se její manžel membangunkcan stejně. Pokud tak zdráhají dipercikkannya water na tváři. " [2].

Manželský vztah není světské vazby či vztahy v živočišné vášně, ale interakce ušlechtilých duší. Takže když vztah platí (true), pak bude pokračovat do dalšího života po smrti v budoucnosti.

جنات عدن يدخلونها ومن صلح من ءابآئهم وأزواجهم وذرياتهم

"To je nebe" je Eden, v němž vstupují do ní s zbožných lidí, jejich otců, jeho manželky a jejich potomků ". [Ar ¬ Ra'du: 23]

2. Zavést přátelských vztahů
Zahrnuta mezi zachovat tento vztah je vztah mezi mužem a ženou stejně. To nebude vytvořena kromě vzájemného porozumění a pochopit jejich práva a povinnosti každého z nich.

Hledání dokonalosti v rodině a jejích členů je něco, co je nemožné. A cítí se prustasi ve snaze zlepšit jejich vlastnosti nebo jakékoli jiné součástí marně stejně.

3. Manžel úkol
Včetně jasného myšlení je (v případě, že manžel-ED), aby stav lidí přijmout beberepa úzká a ignoruje nějaké problémy. A manžel-jak-rodinné představitelé tvrdili, že jsou trpělivější než jeho manželka, ve kterém žena byla slabá fyzicky a jeho osobnosti. V případě potřeby se dělat všechno tak to bude slepá ulička z toho všeho

Příliš mnoho meluruskannyapun by znamenalo rozbít a zlomit to stejné jako menceraikannva.

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

استوصوا بالنساء خيرا فإنهن خلقن من ضلع وإن أعوج شيء في الضلع أعلاه فإن ذهبت تقيمه كسرته وإن تركته لم يزل أعوج فاستوصوا بالنساء خيرا

"Napomínat dobré ženy. Ve skutečnosti jsou vytvořeny z žeber a žebra jsou terbengkok z vrcholu. Pokud narovnat to znamená, že si zlomil ji. A pokud necháte se bude i nadále nakřivo. Za tou ženou nasihatilab s dobrým" [3]

Takže slabost žen už tam, protože byl nejprve vytvořen. Pak pacient nebude chtít řešit.

Za to muž by neměl stále zvažuje, jaké představuje významný útrapy na straně rodiny. Přepnout zobrazení na některé nevýhody. A podívejte se na dobrou stranu budou nepochybně našel hodně.

V této souvislosti proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

لا يفرك مؤمن مؤمنة إن كره منها خلقا رضي منها آخر

"Věřící (manžel) tidaklak nenávist a hněv mukminah (manželka), pokud mu to nelíbilo, protože něco, co Ridla pribadinyn jej s jinými věcmi." [4]

V tomto případě berprilakulah tichý. Protože kdyby viděl někoho, kdo nenávidí, že nevěděl, kde jsou zdroje štěstí lži.

Alláh Ta'ala říká:

وعاشروهن بالمعروف فإن كرهتموهن فعسى أن تكرهوا شيئا ويجعل الله فيه خيرا كثيرا

"A pověsit ven s nimi s laskavostí Pak, pokud se vám nelíbí, je, takže buďte trpěliví, protože se to nemusí líbit sesuata když Bůh stvořil ho, že mnoho dobrého." [-Nisa: 19]

Pokud ne, tak jak by mohl být vytvořen míru, v níž je mír a láska: pokud představitelé se chovají rodiny tvrdé, ošklivou interakce, úzké obzory, hloupé, spěch, nemilosrdná, vztek, pokud to dělá příliš mnoho předělávka Pokud výjezd je vždy dobré a předsudky.

Ačkoli již dobře známo, že interakce a zdroje štěstí, že se nevytvoří, pokud jemnost a distancují od bezdůvodné předsudky. A žárlivost, u některých lidí, někdy se změnil na dotčena, který vedl jej, aby vždy vinu interpretovat všechny diskuse a sporné chování. To jistě by se život cítit stísněná a neklidné srdce bez zjevného důvodu a správné.

أسكنوهن من حيث سكنتم من وجدكم ولاتضآروهن لتضيقوا عليهن

"Dejte jim - své manželky, ve kterém žijí podle svých možností a nevadí jim zmenšit svá srdce ...". [(ATH-THALAQ: 6]

Ačkoli proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

خيركم خير كم لأهله و أنا خيركم لأهلي

"Nejlepší z vás je nejlepší pro jeho rodinu. A já jsem byl nejlepší mezi vámi mé rodině" [5]

4. Úkol manželka
Jako žena pak vězte, že štěstí, láska a náklonnost se nebude ideální výjimkou případů, kdy majitel svatosti a náboženství (rozuměj: manželka) zná svou povinnost, a ne melalaikannya.

Věnují se svým manželem jako vůdce, ochránce a opatrovníka a poskytovatele. Poslouchají ho, aby mu za ženu a jejího manžela udržet majetek je povinností manželky. Podobně zvládnout úkol to udělat, a pozoroval svou ženu a sám a jeho dům.

Tato žena a matka, která shalihah milující, lídr v manželově domě a který je odpovědný za vedení. Rozpoznat zdatnost a její manžel také nepopíral dobrotu jeho ministerstva. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem byl varován, aby provedla zamítly z manžela-ED) ji. Jeho slovo:

أريت النار فإذا أكثر أهلها النساء يكفرن قيل أيكفرن بالله قال يكفرن العشير ويكفرن الإحسان لو أحسنت إلى إحداهن الدهر ثم رأت منك شيئا قالت ما رأيت منك خيرا قط

"Ukazoval mi sakra Ukázalo se, že většina obyvatel byly ženy, které Kufr (odmítnout), kladené na něj: týden? Jaká je jejich nevíra v Boha" On odpověděl: "Ne, ale popírají dobrotu svého manžela Pokud si dobře na jednu z vaší ženou po celý den. a našel si zlo a pak řekl: Nikdy jsem si od vás dobrý vůbec "[6]

Chcete-li, že by měl být tolerantní chyb a zanedbávání dohled. Nechovají horší, když manžel je dnešního a ne rnengkhianatinya když ja byl na cestách.

S tím, samozřejmě, rádi mezi sebou je dosaženo, bude trvat intimní vztahy, lásky a náklonnosti.

V sebuab hadís říká:

أيما امرأة ماتت وزوجها عنها راض دخلت الجنة

"Každá žena, které zemřel a manžel je potěšen, pak jdou do nebe" [7]

Takže strach Bůh, O muslimové. Uvědomte si, že dosažení harmonie bude tersebarlah vonný štěstí a vytváří atmosféru vedoucí k tarbiyah.

Kromě toho také roste v životě šlechtického domu, plné lásky a vzájemného porozumění mezi přírody milující mateřství a otcovství je pevná, hodně z hašteření, konflikty a utlačované se navzájem. Také tam žádné nepřátelství a zranit sebe.

والذين يقولون ربنا هب لنا من أزواجنا وذرياتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما

"A ti, kteří říkají: Pane náš, anugrahkanlah nám naše ženy a naše potomky, jak penyenang naše srdce a nutí nás kněží, aby ti, kdo se ho bojí." [Al-Furqan: 74]

ZÁVĚREČNÝ
Spravedlivý rodina, se média pro vytváření veřejné bezpečnosti. Jak to může být bezpečné, pokud má rodinné vazby v troskách. I když Bůh dal to potěšení je vynikající rodinné harmonie, intimita a harmonie.

Alláh Ta 'ala říká:

والله جعل لكم من أنفسكم أزواجا وجعل لكم من أزواجكم بنين وحفدة ورزقكم من الطيبات أفبالباطل يؤمنون وبنعمت الله هم يكفرون

"Bůh vám dal manželky své vlastní přirozenosti a dal vám z vašich žen byly děti a vnoučata. A dát obživu dobrých věcí. Will věří v klamu a popírají přízeň Alláha? " [-Nahl: 72]

Manželský vztah je velmi pevná a (funkce) jako rodič a navíc děti, které vyrůstají v jejich péči, současné a budoucí obraz lidí.

Proto, když čert musel rozptyluje příbuzenský vztah, on nebyl jen třást až do domu jen a jen šíří poškození poskytnutého rozsahu. Ale celá komunita se vrhnout do zkaženosti bují. Realita je dnes živým důkazem.

Bůh smiluj se nad člověka, jehož chování je chvályhodné, hodný, veselý (na rodinu-červená), jemný, milující, soucitní, pracovitá, není příliš vysoký a nezanedbává své závazky.

Ani Bůh žehnej ženu, která nehledá chyby, ne úzkostlivý, shalihah, poslušný a držet ho, když neexistuje, protože Alláh je udržovat.

Bertaqwalah, O 'manžel a manželka, O muslimové. Ten, kdo se věnuje Bohu, musí být usnadněno jeho podnikání.

وصلى الله على خير خلقه نبينا محمد و على آله و أزواجه الطيبين الطاهرين و على صحبه الغر الميامين و تابيعهم بإحسان إلى يوم الدين.

Nabawiyah Medina, 22 Rajab 1422 H

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu V/1422/2001M 11/Tahun Edition. Vydavatelé Nadace Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-761016]




zdroj: http://almanhaj.or.id/

1 komentar:

  1. Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milovník střední školy, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

    Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy opravdu miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

    Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám celá léta

    Představil jsem mu spoustu párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Pevně ​​věřím, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte doktora Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Viber prostřednictvím +2347013499818

    BalasHapus