Jumat, 13 Juli 2012

A dokonalosť islamu Bid'ah nebezpečenstvo (1), slovo Alaha Ta'ala na Koránu. وجئنا بك شهيدا على هؤلاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شيء "A vyslali sme sa k vám knihy (Korán) vysvetliť všetko." [-Náhle: 89].


A dokonalosť islamu Bid'ah nebezpečenstvo (1), slovo Alaha Ta'ala na Koránu.
وجئنا بك شهيدا على هؤلاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شيء
"A vyslali sme sa k vám knihy (Korán) vysvetliť všetko." [-Náhle: 89].



Podľa
Šejch Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen


ÚVOD
Všetky chvála patrí Alláhu Subhanahu wa Ta'ala. Chválime ho, prosila ho Ma'unah a maghfirah, čiňte pokánie a nájsť útočisko v ňom pred zlom našej skutky zlé ja. Každá osoba, ktorá sa riadi Boh potom nemôže nič zviesť, a kto disesatkannya menunjukinya potom už nič nemôže.

Svedčím o tom, že Boh má právo byť uctievaný okrem Alaha, bez partnera k Nemu. A vydávam svedectvo, že Muhammad je Jeho služobník a posol Jeho. On sallallaahu To alaihi wa salámou poslaný Bohom, aby vedenie a náboženstvo pravdy. Beliaupun vydal správu, vykonať dôveru, úprimnosť a lásku k ľuďom, a snažiť sa na ceste Božej s pravdou, ako on zomrel na jeho milosrdenstvo, zatiaľ čo on opustil svoj ľud v jasne osvetlené ulice, ktorí nedodržujú, musí zahynúť.

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil všetky potreby ľudí v rôznych aspektoch ich života, ako hovorí Abu Dhar Alah To Anhui: "Nič dominuje alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, kým vták mávaním krídlami na nebi, ale on nás učí o vede ".

Tam bol polyteista spýtal Salmana al-Faris Alah To Anhui: "To Prorok učí vás o postupe uľaviť .. Salman odpovedal:?" Áno, zakázal nám čeliť Qiblah pri vyprázdňovaní a čistení zámer s menej ako tromi kameňmi , alebo s pravou rukou, alebo so sušeným trusom alebo s kostí ".

Boh musí vysvetliť náboženstvo Usul a fúru QURANUL AL-Karim
Iste viete, že Alah wa Subhanahu Ta'ala dal jasne najavo, v Koráne o Usul (body) a fúru (o vetvy) islamu. Boh vysvetlil, o jednote so všetkými druhmi vecí, visieť, kým o kolegami ľudskej bytosti ako spôsobov rokovania a požiadal o povolenie konania a tak ďalej. Ako Alah Ta'ala

يا أيها الذين آمنوا إذا قيل لكم تفسحوا في المجالس فافسحوا يفسح الله لكم

"Vy, ktorí veríte, keď je vám povedal:" charitatívnej-lapanglah v Majlis ", potom Boh dá uplatniť priestrannosť pre vás" [al-Mujaadalah: 11. Zb

A jeho slovo.

يا أيها الذين آمنوا لا تدخلوا بيوتا غير بيوتكم حتى تستأنسوا وتسلموا على أهلها ذلكم خير لكم لعلكم تذكرون فإن لم تجدوا فيها أحدا فلا تدخلوها حتى يؤذن لكم وإن قيل لكم ارجعوا فارجعوا هو أزكى لكم والله بما تعملون عليم

"Vy, ktorí veríte, nevstupujú do domu, ktorý nie je váš dom skôr žiadať o povolenie a pozdravil obyvateľov, takže je to pre vás lepšie, že budete vždy pamätať. Ak nevidíte niekoho v ňom, potom nevstupujte, kým získať povolenie. A ak to bude povedané: "Vráť sa!" potom sa vrátiť. Je to čistejšie pre vás, a Boh je vedomý toho, čo robíte "[-Nuur: 27-28].
.
Alah wa Subhanahu Ta'ala tiež vysvetlil nám v Koráne o tom, ako sa obliekať. Jeho slovo.

والقواعد من النساء اللاتي لا يرجون نكاحا فليس عليهن جناح أن يضعن ثيابهن غير متبرجات بزينة

"A staré ženy, ktoré boli zrušené (od menštruácie a obsahujú) nikdy nechcel oženiť (opäť) za ich hriechy ani sundat svoje oblečenie [1] bez (zamýšľaný) pre zobrazenie šperky" [An-Nuur: 60].

يا أيها النبي قل لأزواجك وبناتك ونساء المؤمنين يدنين عليهن من جلابيبهن ذلك أدنى أن يعرفن فلا يؤذين وكان الله غفورا رحيما

"Prorok, povedz manželkám svojim, svojej dcéry a manželky veriacich:" Nech si predĺžiť jilbanya [2], ku zvyšku tela "To je tak, aby boli ľahšie treba uznať, preto. nemal byť narušený. A Boh je oft-odpúšťajúci, Súcitný. " [Al-Ahzaab: 59].

ولا يضربن بأرجلهن ليعلم ما يخفين من زينتهن

"A to, že udrel svoju nohu tak, že oni sú známi skryť šperky." [-Nuur: 31]

وليس البر بأن تأتوا البيوت من ظهورها ولكن البر من اتقى وأتوا البيوت من أبوابها واتقوا الله لعلكم تفلحون

"A nie je cnosť, zadajte domov zozadu [3], ale že cnosť je cnosť ľudí, ktorí robia dobre, a ísť do domov dverami". [Al-Baqarah: 189].

A mnoho ďalších veršov tohto typu, čo je teda zrejmé, že islam je dokonalé a pokrýva všetky aspekty života, nie je potrebné pridávať a nemali by byť znížená. Ako Alah Ta'ala na Koránu.

وجئنا بك شهيدا على هؤلاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شيء

"A vyslali sme sa k vám knihy (Korán) vysvetliť všetko." [-Náhle: 89].

Tak, tam nie je nič, čo potrebuje dobrého muža, ktorý prichádza do života v posmrtnom živote, rovnako ako problémy života vo svete, ale Boh je popísané v Koráne výslovne alebo gesto, výslovné alebo predpokladané.

Pokiaľ ide o slovo Alah Ta'ala.

وما من دابة في الأرض ولا طائر يطير بجناحيه إلا أمم أمثالكم ما فرطنا في الكتاب من شيء ثم إلى ربهم يحشرون

"A ani zver na zemi a vtákov, ktoré plávajú s krídlami, ale národy (aj) ako ty. Ani sme alpakan nič v al-Kitáb. Potom sa zišli, aby svojho Pána." [Al-An'am: 38].

To bolo navrhol,'' al-kniha "tu je Korán, keď v skutočnosti je." Lawh Mahfuz "Kvôli tomu, čo Alah zjavil Korán v jeho slovách:". To : A sme zoslali kepadmu knihu (Korán) vysvetliť všetko "pevnejšie a jasnejšie, než je uvedené v jeho slovo:". Význam: Nie je nám nič alpakan v al-knihy ".

Možno, že existujú ľudia, ktorí sa pýtajú: "Je tam verš v Koráne, ktoré popisujú v nasledujúcich piatich modlitieb každý číslo rak'ah modlitbu Ako môže Božie slovo je jasné, že Korán bol zjavený vysvetliť všetko,? ale nenájdete verš, ktorý popisuje číslo každého modlitby rak'ah ".

On odpovedal: Alah je uvedené v Koráne, že sme prikázaný vziať a sledovať všetko, čo je povedané a preukázané alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Je založený na slovo Alah Ta'ala.

من يطع الرسول فقد أطاع الله

"Tí, ktorí počúvajú Messenger, on naozaj bol poslúchol Alaha" [An-Nisa: 80].

وما آتاكم الرسول فخذوه وما نهاكم عنه فانتهوا

"A čo Messenger vám, prijať ho. A čo zakazuje potom odísť." [Al-Hashr: 7].

Takže všetko, čo bolo popísané v alaihi sunny proroka sallallaahu To wa salámou, v skutočnosti Korán musí ukázať, tak ako tak. Vzhľadom k Sunny, rovnako ako zjavenie a učil od Boha alaihi proroka Shalallallahu To wa salámou. Ako je uvedené v jeho slove.

وأنزل الله عليك الكتاب والحكمة

"Čo znamená: A Alah zoslal knihy (Korán) a Al-Hikmah (AS-Sunna), aby vás". [-Nisa: 113].

Tak, čo je uvedené v Sunny je v skutočnosti tiež zmienil sa v Qur'an.

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou Každopádne ALL musieť vysvetliť NÁBOŽENSTVO
Vážení čitatelia.
Ak ste boli prijatí a veril vo veci vyššie uvedené, potom ak tam bolo niečo o náboženstvo, ktoré môže priblížiť k Bohu nie je vysvetlené alaihi proroka sallallaahu To wa salámou až do svojej smrti?

Samozrejme, že nie. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil všetky veci, ktoré budú ochotné náboženstvo, či už slovom, skutkom alebo jeho súhlasu. On sallallaahu To alaihi wa salámou musel vysvetliť priamo z vlastného podnetu, alebo v odpovedi na otázky. Niekedy, z vôle Božej, tam je beduínsky prišla k prorokovi sallallaahu To alaihi wa salámou na niečo opýtať vo veci náboženstva, zatiaľ čo priatelia, ktorí vždy sprevádzajú proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nemal pýtať. Preto, priatelia nadšený, keď je beduín prišiel spýtať proroka sallallaahu To alaihi wa salámou.

Ako dôkaz, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil, čo je potrebné zo všetkých mužov v uctievanie, mu'amalah a ich životy, to je slovo Alah Ta'ala.

اليوم أكملت لكم دينكم وأتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الإسلام دينا

"Dnes som pre vás k dokonalosti vaše náboženstvo, a mal som ni'mat oboch stranách ku mne, a že to bude môj ridhai islam náboženstvo pre vás". [Al-Maa'idah: 3]

Každá inovácia je mylné
Ak problém bol zákon je jasný a brat, potom vedzte, že každý, kto spácha kacírstvo v náboženstve, hoci s dobrými úmyslami, potom je to kacírske, ale chyba je akt rúhanie proti náboženstvu a popierajú slovo Boha všemohúceho, čo znamená: "Tento deň som sa zdokonalil vaše náboženstvo pre Vás ....." . Vzhľadom k tomu, so všetkými z toho, zdalo sa, povedať, že islam nie je dokonalá, pretože prax sa vykonáva predpoklad nemôže priblížiť k Bohu v nich.

Napodiv, nikto teší Essence kacírstva, astma "a povaha Alah, potom povedal, že cieľom je oslavovať Boha, posväcuje Bohu a počúvať na slovo Alah Ta'ala.

فلا تجعلوا لله أندادا

"Takže sa nie je nastavený súpera k Alahovi". [Al-Baqarah: 22]

Divné, že ľudia, ktorí robia tento druh kacírstva v náboženstve Boží, ktorý je spokojný so svojou podstatou, ktorá nebola nikdy, ktoré vykonávajú učencov Salaf povedal, že to bol on kto posväcuje God, ten, kto glorifies Bohu a on, kto drží svoje slovo: "Význam: Tak to nie je nastavený súpera k Bohu", a kto je mumatstsil menyalahinya musyabbih (ľudia, ktorí spájajú Boha s jeho vytvorenia), alebo obviňuje ostatné tituly mizerný.

Prekvapivo znova, tam sú tí, ktorí vykonávajú náboženské kacírstva v osobného Boha s ohľadom na alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Tým, že predpokladajú, že on bol ten, kto najviac milujú proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a oslavovať ho tí, ktorí sa nepáči, potom je človek, ktorý nenávidel proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, alebo obviňuje ostatné mizerný tituly Obvykle sa používajú proti tým, ktorí odmietajú ich kacírstvo.

Podivné, že títo ľudia hovoria: "my, ktorí oslavovali Boha a posla Jeho." A s inováciami, ktoré to robia, musia skutočne pôsobiť odvážne proti Alahovi a jeho poslovi. Alah Ta'ala povedal.

يا أيها الذين آمنوا لا تقدموا بين يدي الله ورسوله واتقوا الله إن الله سميع عليم

"Vy, ktorí veríte, nemusí predchádzať Boha a posla Jeho a strach Alaha. Alah je sluch, vševedúci." [Al-Hujuraat: 1].

Vážení čitatelia.
Tu autori sa chcem opýtať, a prosím, v záujme Alláha, aby odpovede, ktoré poskytujete, pochádza z svedomí skôr než emocionálne, povedal, že v súlade s pokynmi svojej viery, nie napodobňovanie (jeho časti).

Aký je váš názor na tých, kto sa dopustil kacírstva v náboženstve Božej, či už teší Essence, povaha a astmy To Allah wa Subhanahu Ta'ala je potešený s osobné či proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Potom povedal: "Boli sme velebenie Boha a proroka?".

Sú väčšie nárok je len pengagung Alaha a Proroka, alebo ľudia, že sa neodchyľujú od špičky jaripun Shari'ah Alaha, ktorý povedal: "Veríme v Shari'ah Alaha priniesol Proroka, veríme, že to, čo je kázané , sme poslušní a za príkazy a zákazy, odmietame to, čo neexistuje v Shari'ah, nemali by sme byť trúfalé Boha a posla Jeho, veď Boh je náboženstvo alebo povedať v ničom, ktorá neobsahuje učenie ".

Kto, podľa Vás, väčšie právo byť nazývaný človek, ktorý miluje a oslavuje Boha a posla Jeho.?

Je zrejmé, že druhá skupina, tí, ktorí hovoria: "My máme vieru a uveriť tomu, čo sa káže nám, poslušný a za to, čo bolo nariadené, odmietame to, čo nie je nariadené, a nemali by sme vymyslieť Boha alebo v Shari'ah herézy v náboženstve Alaha ". Niet pochýb o tom, že sú ľudia, ktorí poznajú sami seba a vedia, pozícia Khaliqnya. Sú to oni, ktorí oslavovali Boha a posla Jeho, a pravdou je, tí, ktorí ukázali svoju lásku k Bohu a Jeho poslovi.

Nie Prvá skupina, ktorá robila kacírstvo v náboženstve Boží, vo viere, reči alebo skutkom. V skutočnosti, napodiv pochopili slová z proroka mier a požehnanie alaihi wa salámou.

إياكم ومحدثات الأمور, فإن كل محدثة بدعة, وكل بدعة ضلا لة, وكل ضلا لة في النار

"Drž sa od nových veciach, ako každý nový prípad je inovácia, každá inovácia je mylné a každý mylné ísť do pekla".

Jeho slovo: "každý kacírstva" je všeobecný a komplexný, a oni to vedeli.

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou ktoré poskytujú zverejní to, bude vedieť, čo vyvoláva konotácie. On sallallaahu To alaihi wa salámou bol najviac výrečný človek, najúprimnejší z jeho ľudí, nehovorte okrem toho, čo sa rozumie jeho význam, takže keď proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Kull bid'atin dhalalah", on si uvedomil, čo bolo povedané, pochopiť dobre byť jeho význam, a to vyplýva z jeho reči, pretože on je naozaj úprimný k svojmu ľudu.

Ak slovo spĺňa tieto tri prvky: opakujúce sa s úprimnosťou, plný výrečnosti a porozumenia, potom to nemá konotáciu slová, ale zmysel to obsahuje.

S všeobecným vyhlásením vyššie, je pravda, že inovácie môže byť rozdelená do troch častí, alebo päť častí?

Rozhodne nie je pravda. Názor niektorých učencov, ktorí hovoria, že hasanah kacírstva, by názor nemôže byť oddelená od dvoch vecí.

Za prvé: neobsahuje možnosť kacírstvo, ale považoval za kacírstvo.
Za druhé: možnosť aj kacírstva, čo samozrejme sayyi'ah (zlý), ale on nepoznal ošklivosť.

Takže každý prípad je považovaný za kacírstvo hasanah, potom odpoveď znie ako predtým.

Tak, tam už nie je cesta pre odborníkov, aby sa niečo z kacírstva kacírstva kacírstva hasanah im, pretože už máme silnú zbraň alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, a to:

وكل بدعة ضلا

"Každá inovácia je mylné"

Zbrane neboli v žiadnom závode, ale pochádza z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, a robil tak dokonale. Kto má táto zbraň by nebola proti ktokoľvek z kacírstva, ktoré hovorí, ako hasanah, zatiaľ čo proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Každá inovácia je mylné."

[Kopírované z knihy Al-Ibdaa To wa fi Kamaalis Syar'i Khatharil Ibtidaa ", vydávanie Indonézia a nebezpečenstvo dokonalosti Bid'ah islamu, od Shaykh Muhammad Sholeh bin Al-'Uthaymeen a Masykur MZ Ahmad prekladateľ, vydavateľ Minhajus Sunny Foundation, Bogor - JABARA]
_______
Poznámka pod čiarou
[1]. To je: Vrchné, ktorý pri otvorení neodhalili žiadne genitálie.
[2]. Držiaky džilbáb oblečenie podobné oblasti môžu zahŕňať hlavu, tvár a hrudník.
[3]. V dobe nevedomosti, ľudia, ktorí v čase berihram Hajj vstupu do domu zozadu, nie spredu. To bolo navrhol spoločníkov proroka alaihi sallallaahu To wa salámou, potom tento verš zostúpil ako vysvetľujúce



A dokonalosť islamu nebezpečenstvo Bid'ah odsek 2)


Podľa
Šejch Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen


Niektoré otázky a odpovede
Môže existovať medzi čitateľa, ktorý sa spýta: Ako si myslíte o slovách Anhui Umar bin Chattáb Alah "raz objednal UBAYE ibn Kaaba a Tami Ad-Z viesť ľudí v mesiaci ramadánu. Keď si na zhromaždení boli získané s ich kňazi, povedal: "Toto je najlepší z kacírstva .... atď".

Odpovedal.
Po prvé: To nikto z nás sa môže proti proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, aj keď slová Abu Bakr, Omar, Uthman, Ali, alebo s niekým iným ako svojimi slovami. Pretože Alah Ta'ala hovorí:

فليحذر الذين يخالفون عن أمره أن تصيبهم فتنة أو يصيبهم عذاب أليم

"Tak nech ti, kto poruší príkaz (Posol), strach z Alaha byť prepísané ohováranie alebo prepísané bolestivé". [-Nuur: 63].

Imám Ahmad bin Hambal povedal: "Viete, čo je ohováranie ohováranie, čo je šírka Možno, že keby odmietol čiastočne preto, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou by sa stalo s ním chybu, bude to nakoniec zahynie? Týždeň."

Alah ibn Abbása, Anhui povedal: ". Som bol takmer hodená svoje kamene z neba som povedal: Pošle Alláhův sallallaahu To alaihi wa salámou povedal, ale vy sa na rozdiel od slova Abu Bakr a Umar."

Po druhé: Sme presvedčení, že Umar To Anhui patria ľudia, ktorí majú veľký rešpekt pre Božie slovo Ta'ala a posla Jeho slová sallallaahu alaihi wa salámou. Beliaupun známy ako muž, ktorý sa opiera o ustanovenia Alaha, takže nebuďte prekvapení, keď on dostal jeho prezývku ako človek, ktorý vždy lipnúť na kalamullah. A príbehy žien, ktorí sa odvážili vyvrátiť jeho tvrdenia o obmedzení Mahr ods veno) k Božiemu slovu, čo znamená: "... keď ste dali jeden z nich veľa majetku ..." [1] Nie je žiadnym tajomstvom, na verejnosť, takže nekladie obmedzenia veno.

Aj keď tento príbeh musí byť skúmané viac o keshahihahnya, ale má objasniť, že Umar bol muž vždy zakotvená v ustanovení Alaha, neporušuje je.

Preto nemá cenu, keď Omar proti proroka Muhammada sallallaahu To alaihi wa salámou a povedali o inovácie: "Toto je najlepší z kacírstva", ale inováciou je zahrnutý do kategórie slov proroka sallallaahu " alaihi wa salámou: "Každá inovácia je mylné."

Ale herézy, že Umar povedal, by mal byť umiestnený ako inovácia, ktorá nie je uvedená v slovách alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je. Miesto: je stretnutím ľudí, ktorí chcú vykonávať obriezku na nočnú modlitbu ramadánu s kňazom, kde predtým oni robili na vlastnú päsť.

Kým obriezka je modlitba sama o sebe nemá žiadnu podstatu proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, ako je uvedené v Sayyida Aisha Alah To anha povedal: "Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy nerobil qiyamul Laila (spolu so svojimi spoločníkmi), tri noci za sebou, potom menghentikannnya na štvrtej noci, a povedal:

((إني خشيت أن تفرض عليكم فتعجزوا عنها))

"Obávam sa, že modlitba je povinný pre vás, môžete sedanghkan si dovoliť nosiť von". [História Hadith Al-Bukhara a Muslim].

Takže qiyamul Laila (nočné modlitba) v ramadánu, zbor vrátane sunny proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Ale tzv herézy Umar Anhui do úvahy, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou po zastavení na štvrtej noci, tú medzi ľuďmi, ktorí robia na vlastnú päsť, niektorí to robia v zbore s davom. Konečne, Umar al-Mu'minin To Anhui podľa jeho názoru právo na zhromažďovanie je s kňazom. Tak, aby bolo vykonané Umar bol nazývaný kacírstva, v porovnaní s tým, čo sa deje ti pred ním. Ale faktom je, nie je kacírstvo, pretože to bolo robené alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.

S týmto vysvetlením, že nie je žiadny dôvod pre odborníkov vyhlásiť akt kacírstva kacírstva kacírstva hasanah je.

Môže tiež existovať medzi čitateľmi, ktorí žiadali: Sú veci, ktoré neboli nikdy vykonané na alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, ale bola dobre prijatá a realizovaná moslimami, ako sú školy, príprava knihy a tak ďalej. Nové veci, ako je táto hodnotená ako dobrá moslimami, cvičil a je považovaná za dobrých skutkov. Tak ako to, čo je takmer zhoda moslimov v kombinácii so slovami proroka alaihi sallallaahu To wa salámou: "Každá inovácia je mylné."

Odpoveď: My hovoríme, že veci, ako je to naozaj nie je kacírstvo, ale ako prostriedok na vykonávanie príkazov, zatiaľ čo prostriedky boli líši v závislosti na čase a mieste. Ako je uvedené v Siwak: "Prostriedky posudzovať podľa jej účelu." Znamená vykonávať príkazy, zákon nariadil, prostriedky na správanie, ktoré nie je nariadené, je zákon neprikázal, že prostriedky na nezákonnej činnosti, zákon je nezákonné. Za to, že dobré ak sa používa ako prostriedok pre zlo, sa zmení zlým zákonom a zlé.

Slovo Alah Ta'ala.

ولا تسبوا الذين يدعون من دون الله فيسبوا الله عدوا بغير علم

"A nie prekliatie bohov, ktorého uctievali okrem Alaha, aby neboli prekliatie Alahom bez vedomia mimo". [Al-An'am: 108].

Aj keď bohovia hanobiť tých, ktorí sú polyteisty a správne akcie na mieste. V kontraste, mejelek-hovoril zle o Pánovi zlých skutkov a Alamien nie je na mieste. Avšak, pretože akcie a hanobiť nadávať modloslužobníci pretože budú zlorečiť Alláhovi, že tieto akcie sú zakázané.

Zámerne sme citoval tento verš, pretože to je veta, ktorá ukazuje, že prostriedky posudzovať podľa jeho účelu. Existencia týchto škôl, prácou vede a prípravu kníh a ďalších novinkách a hoci nie je tam nič podobné v čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, ale nie cieľ, ale prostriedok. Kým prostriedky posudzovať podľa jeho účelu. Takže ak je tam jeden školský budova pre účely výučby vedy je nelegitímne, potom konštrukcia zákona je protiprávne. Naopak, ak sú ciele pre výučbu vedy syar'i, potom jeho konštrukcia je objednať.

Ak je tu tiež otázka: Ako sa vaša odpoveď na alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.

((من سن في الإسلام سنة حسنة فله أجرها وأجر من عمل بها إلى يوم القيامة))

"Kto začal dávať príklady dobré v islame potom dostal odmenu z jeho skutkov a odmeňovať tých, ktorí nasledovať (napodobniť) trestného činu ..".

"Sanna" tu znamená: aby sa alebo držať.

On odpovedal:
Že osoba, ktorá robila komentáre bol ten, kto povedal tiež: "Každý novinkou je mylné." proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. A nemusí byť slovo o ňom ako čestný a spoľahlivý ľudia sú proti sebe, pretože Božie slovo tiež nie je konfliktný. Ak si niekto myslí takto, potom nech ho preskúmať. Predpokladom bolo, pravdepodobne preto, že si nemôže dovoliť alebo nedostatok želé. A tam by bol žiadny rozpor v slove Alaha alebo slová alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.

Neexistuje teda žiadny rozpor medzi Hadith, pretože proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Man Sanna fil Islaam", ktorý znamená: "Ten, kto koná v islame", aj keď nie je zahrnutá do islamského kacírstva, potom menyatkan: "Sunna hasanah ", čo znamená:" dobrý Sunna ", zatiaľ čo inovácie nie je dobré. Určite sa líšia medzi Sunny a inovačné práce.

Ďalšie odpovede, že slová "človek Sanna" môže tiež znamenať: "Obrátil sa na Sunny", ktorý bol opustený a nikdy predtým neboli. Takže slovo "Sanna" neznamená robiť Sunny sama od seba, ale oživenie sa Sunny, ktorý bol opustený.

K dispozícii je tiež iná odpoveď naznačuje nástupu Hadith vyššie uvedených dôvodov, príbeh ľudí, ktorí prišli do alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a boli vo veľmi ťažkej situácii. Tak on sa páčil priateľom darovať časť svojho majetku. Potom prišiel jeden z pomocníkov s balíčkom striebra, ktorá sa zdá celkom dosť, a sa umiestnil v prednej časti alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Okamžite sa rozžiarila tvár a povedal: serilah.

((من سن في الإسلام سنة حسنة فله أجرها وأجر من عمل بها إلى يوم القيامة))

"Kto začal dávať príklady dobré v islame potom dostal odmenu z jeho skutkov a odmeňovať tých, ktorí nasledovať (napodobniť) trestného činu ..".

Odtiaľ je zrejmé, že význam "Sanna" je nasledujúce: execute (robiť), neznamená to, aby (si) na sunny. Takže zmysel jeho slov: "Človek Sanna fil Islami Sunnatan Hasanan", a to: "Tí, ktorí nesú dobré sunny", volať ani držať, lebo taký je zakázané. na základe jeho slov: "Kull bid'atin dhalaalah".

Vyplniť PODMIENKAMI k uctievaniu
Vezmite prosím na vedomie, že mutaba'ah (podľa proroka sallallaahu To alaihi wa salámou) by bolo možné dosiahnuť len charita sa vykonáva v súlade s Shari'ah v šiestich prípadoch.

Prvý. Príčina.
Ak niekto robí uctievanie Boha, pretože to nie je disyari'atkan, potom uctievanie je bid'ah a nebol prijatý (zamietnutý). Príklad: Sú ľudia, ktorí sa tahajud modlitby v predvečer dvadsiatich siedmich mesiacov Rajab, pod zámienkou, že tá noc bola noc alaihi Mi'raj proroka sallallaahu To wa salámou ods zdvihnutý k nebu). Tahajud Modlitba je uctievanie, ale pretože to je spájané s tak kacírstva. Vzhľadom k uctievanie bolo založené na dôvodoch, ktoré nie sú definované v Shari'ah. Táto podmienka, a to: uctievanie musí byť v súlade s Shari'ah v pricine - je dôležité, pretože potom to môže byť videné nejaký druh lásky, ktoré sú považované patrí sunny, ale v skutočnosti je to kacírstvo.

Za druhé. Typy.
Význam: uctievanie musí byť v súlade s Shari'ah svojho druhu. Ak nie, potom to nie je prijateľné. Príklad: Kôň porážka pre obete bolo neplatné, pretože porušuje ustanovenia Shari'ah svojho druhu. Ktorá môže byť použitá ako obetný ťavy, kravy a kozy.

Tretí. Úrovne (čísla).
Ak niekto pridá číslo rak'ah modlitbu, ktorý on hovoril, že bolo nariadené, potom modlitba je bid'ah a nebola prijatá, pretože nie je v súlade s ustanoveniami Shari'ah v počte rakaatnya. Takže, ak sú ľudia sa modlia päť rak'ahs poludnie, napríklad, potom sa jeho modlitba nie je platný.

Štvrté miesto. Kaifiyah (Ako).
Ak niekto umytie umývaním ruky a tvár, nie je legitímna, pretože to nezapadá wudhunya špecifikované Shari'ah.

Piatom mieste. Čas.
Ak sú ľudia, ktorí zabité zviera na prvý deň Dhul Hijjah, nie je legitímna, pretože čas nie je ho vykonať podľa islamských učenia.

Počul som, že existujú ľudia, bertaqarrub Alláhu o ramadánu tým, že zabije kozu. Charita, ako je to blud, pretože žiadna obeť má bertaqarrub k Bohu, než ako obeť, pútnické a akikah poriadku. Porážky v mesiaci ramadánu sa i'tikad odmenu za také obete ako Eid al-Adha je herézy. Ak porážajú iba jesť mäso, dobre.

Šieste miesto. Miesto.
Ak sú ľudia v iných miestach než mešity beri'tikaf, nie je legitímna i'tikafnya. Pretože miesto bolo v mešite i'tikaf. Podobne, ak žena chcela v mushalla beri'tikaf doma, to nie je legitímna i'tikafnya, pretože miesto nie je v súlade s šaría, čo je ďalší príklad: človek, ktorý robí tawaf mimo Haram mešity s odôvodnením, že v už preplnené, neplatné tahawafnya pretože je na mieste, aby prechádzajúce sa na dom, ako Pán Boh všemohúci,

وطهر بيتي للطائفين

"A posvätiť Môj dom je pre tých, ktorí prezerajúci si sa". [Al-Hadždž: 26].

Záver z vyššie uvedeného vysvetlenia, že uctievanie nezahŕňa charitatívne zbožné osoby, s výnimkou, ak spĺňa dve podmienky, a to:

Prvý. Úprimný
Za druhé. Mutaba'ah.

A Mutaba'ah možné dosiahnuť iba v šiestich prípadoch, ktoré boli popísané skôr.

ZÁVEREČNÝ
Spisovateľ odporúča tým, zapletený do štúdií kacírstva, ktoré môžu mať dobré úmysly a chce dobro, ak chcete naozaj to dobré od Boha, neexistuje lepší spôsob, ako cestou k Salaf ods predchodcovia generácie) o Anhui Alaha ".

Držte sa pevne na alaihi sunny proroka sallallaahu To wa salámou, nasledovať cestu spravodlivého salaf, a uvidíme, či to bude ublížiť.?

A my sme povedali, že reálny, že budete mať väčšina ľudí, ktorí chceli pracovať na kacírstva bol neochotný a lenivý robiť veci, ktoré sú jasne objednané a Sunna. Ak by dokončili kacírstva, oni by čeliť Sunny, ktorý bol zriadený s pocitom engggan a lenivé. To všetko je vplyv inovácií na srdce.

Herézy, veľký vplyv na pečeň a je veľmi nebezpečné náboženstvo. Nikto z vedenia kacír na náboženstvo Božie, ale aj odstraňuje z Sunny dosahujú alebo prekračujú ho, ako je vyjadrená Salaf.

Ale ak sa niekto cíti, že je nasledovníkom a nie výrobca Shari'ah, bude dosiahnuť dokonalosť ním strach, podrobenie, poslušnosť a uctievania k Pánovi ittiba alamien a dokonalosti (o účasť) na Imamul Muttaqin a Sayyidul Mursalin a Prorok Muhammad sallallaahu " alaihi wa salámou.

Autor povedal bratov moslimov, ktorí považujú buď časť kacírstva, ktorý potešil ako s podstatou, astma a povahu Boha, alebo sú spokojní s osobnou a oslávenie proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, nech sa bojí Boha a vyhnúť sa podobné veci. Beramalllah s úprimnosťou a na základe Sunny, nemá vyhýbať a bid'ah, podľa toho, čo Boh schvaľuje, nie je to, čo sa vám páčilo diabla. A nechať ich venovať pozornosť tomu, čo sa dá dosiahnuť ich srdciach, v podobe spasenie, život, mier, šťastie a skvelé Nur.

Kiež Boh, aby nás ako Cicerone, ktorí ho viedla a vodcov, ktorí prinášajú dobré, aby naše srdce bojovať s vierou a vedou, robiť vedu, že máme požehnanie, a nie po havárii. A môže Boh nás viedol na cestu svojim sluhom, ktorí sa domnievajú, nás činí vrátane strachu z jeho Auliya a jeho skupiny sú šťastie.

Modlitby a pozdravy môžu zostať pridelený do Božieho proroka My Muhammad, jeho rodina a jeho spoločníci.

[Kopírované z knihy Al-Ibdaa To wa fi Kamaalis Syar'i Khatharil Ibtidaa ", vydávanie Indonézia a nebezpečenstvo dokonalosti Bid'ah islamu, od Shaykh Muhammad Sholeh bin Al-'Uthaymeen a Masykur MZ Ahmad prekladateľ, vydavateľ Minhajus Sunny Foundation, Bogor - JABARA]
_______


Bid'ah o modlitbe taráwíh



Podľa
Ustadz Zainal Abidin bin Shamsuddin, Lc



ESSENCE kacírsky
Pôvod slova je vytvorený inovácia (nová vec) bez predchádzajúcich príkladoch [1]. Ako slovo Božie, Boha stvoriteľa neba a zeme. (Al Baqarah: 117). , Že Boh stvoril je bez predchádzajúceho príklade [2].

Pokiaľ ide o zmysle kacírstva syar'i, je už uviedol imáma Ibn Taymiyyah, ktorá všetky prostriedky, ktoré nie sú náboženské disyari'atkan Alah a Jeho posol, to nie sú objednané, a to buď vo forme alebo tvare odporúčania sa rozkazovať [3] , a to buď v podobe viery, uctievania a muamalah.

Zatiaľ, podľa imáma popola Syathibi, inovácia je spôsob, akým je náboženstvo, že zodpovedá súčasnej Shari'ah, tj pripomínajúce disyari'atkan uctievania, ale v podstate to isté, a to i naopak), cieľom je prehnať praxi uctievania k Bohu.

Takže, kto je kacír, je nejaká forma náboženskej praxe, ktorá nemá žiadne argumenty ani právny základ v náboženstve, ktoré naznačujú jeho platnosť. Pokiaľ ide o ktorý má svoj základ v Shari'ah, že jeho prítomnosť, potom Shari'ah nie je považovaný za kacírsky, a to aj napriek tomu, že jazyk je povedal, aby kacírstvo. Potom sa každý, kto vymyslí niečo, potom menisbatkannya k náboženským učením, ale nemá žiadne argumenty ani právny základ náboženstva, potom to zahŕňa inovácie.

LIGHT Sunna a temnota kacírsky
Každý moslim musí riadiť Messenger sallallaahu To alaihi wa salámou, ako keď sallallaahu To alaihi wa salámou bol nažive alebo po smrti. Dodržiavanie proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, vrátane časti dokonalosti niečiu lásku k Bohu, ako Alah hovorí: Povedz: "Ak si (naozaj) láska Boha, nasleduj ma." [Ali Imran: 31].

Aj Boh hrozí tým, ktorí menyelisihi Sunna sa sallallaahu To alaihi wa salámou. Alah wa Subhanahu Ta'ala sa trápil ohováranie a bolestivou trest, rovnako ako v Božie slovo: Tak nech tí, ktorí porušujú prorokovho príkaz na prepísanie strach z Alaha utrpenie bolestivé alebo prepísané. [Nur: 63].

Každý moslim je zakázané menyelisihi apoštolmi a sunny spôsob, ako veriacich, ako Alah hovorí: A tí, ktorí sa stavajú proti posla potom, čo zjavné pravdy pre neho, a nasledovať cestu, ktorá nie je spôsob, ako veriacich, necháme ho voľne k omylu, ktorý zvládol to. [Nisa ": 115].

Prorok odporučil všetci moslimovia dodržiavať Sunny, Sunny po smrti jeho sallallaahu To alaihi wa salámou, a nie robiť veci kacírsky. Jabiru bin Abdalláh, prorok povedal vo svojom kázaní:

أوصيكم بتقوى الله والسمع والطاعة وإن عبدا حبشيا فإنه من يعش منكم بعدي فسيرى اختلافا كثيرا فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء المهديين الراشدين تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ وإياكم ومحدثات الأمور فإن كل محدثة بدعة وكل بدعة ضلالة

"Hovoril som ti, aby wasiatkan venovaný Bohu, poslušný a verný, aj keď viedol Habasyi otroka, ktorý je stále nažive, pretože z vás, bude to vidieť veľa sporov. Tak držte sunnahku a sunny zo štyroch kalifov, ktorí riadiť, držte ho a gigitlah so svojimi stoličky. Dajte si pozor na nových veciach v bid'ah), pretože každý nový prípad je inovácia a každá inovácia je zavádzajúce. " [Abu Daud, Tirmidhi a Ibn Majah].

"Abdullah bin Mas'ud, povedal," nech sa budete riadiť, a ty nie kebid'ahan. Naozaj ste splatené v islamskom náboženstve ".

Imám Al Auza'i povedal: "mať trpezlivosť chalani na Sunny. Zostaňte vo vzpriamenej polohe ako priatelia kolmo na neho. Povedz, ako sa hovorí. Držte si na nič, že upustil od toho, a postupujte podľa skutky cestnej salafush."

IN-kacírsky kacírsky taráwíh
V tomto Rubik, budem načrtnúť konkrétne diskusiu okolo problematiky inovácií v taráwíh ​​modlitbe, že mnohí v komunite, a veril, že to tak a Sunna sa považuje za dobrú väčšina laikov. V dôsledku toho sa Sunna Sunna modlitby taráwíh ​​odporučiť, veľa stráca svoj tvar a čistotu. Medzi inovácie, ktoré sú bežné v komunitách po celom otázky taráwíh ​​modlitba, je nasledujúci.

A. Taráwíh ​​rýchlo, ako kurča na zobanie potravín.
Väčšina imámov chýbal zdravý rozum a znalostí dobrú vieru. Bolo zrejmé z toho, ako sa modliť. Že takmer všetky modlitby sa vykonáva podobne ako modlitby ľudí, ktorí vlastnili, zvlášť keď taráwíh ​​modlitba. Vystupujú 23 rak'ahs modlil za púhych 20 minút, Ala Dúha v prednášania Surat Al 'alebo ADH.

Podľa všetkých škôl by modlitby nie je takto, pretože on je pokrytec modlitby, ako jeho slová: "A keď sa postavil k modlitbe, stojí s lenivosťou Majú v úmysle Riya" v prítomnosti ľudí a neuvádza Boha, ale iba veľmi málo. " [Nisa ': 142].

Forma a spôsob taráwíh ​​modlitba ako to, že zjavne v rozpore s alaihi ceste taráwíh ​​modlitebné proroka sallallaahu To wa salámou, spoločníci a Salaf. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء المهديين الراشدين تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ وإياكم ومحدثات الأمور فإن كل محدثة بدعة وكل بدعة ضلالة

"A držte sunnahku a sunny zo štyroch kalifov, ktorí dali pokyny, a gigitlah Držte ho so svojimi zubami. Dajte si pozor na nových veciach v bid'ah), pretože každý nový prípad je kacírstvo, a každý z novinkou je zavádzajúce. " [Abu Daud, Tirmidhi a Ibn Majah]

A Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

صلوا كما رأيتموني أصلي

"Modlite sa, vy všetci ste ma vidieť, ako sa modliť." [Bukhara, Muslim, Ahmad. Pozri Irwaul Ghalil č: 213].

Ad Darimy rozprával, že Abu Aliyah povedal: "Ak pôjdeme na niekoho na štúdium, a potom uvidíme, modlil sa. Ak sa modlí správne, sme si sadli k štúdiu s ním. A my sme povedali:" Bude lepšie, v iných problémov ". Naopak, ak modlitba je zlomený, potom budeme zase preč od neho a my sme povedali:" On bude viac poškodené v inej veci ". [4]

A ešte jedna vec, ktorá posilňuje znova, že je to prípad z kacírstva, pretože sa vykonáva pravidelne a dlhodobo v každom mesiaci ramadánu. Predpokladajú, že to je najlepší spôsob, ako sa modliť taráwíh.

2. Prečítajte si Surat Al An'am V jednom rak'ah modlitebného taráwíh.
Učenci sa domnievajú, že čítanie Al-`som v jednom rak'ah modlitebného taráwíh ​​bid'ah, pretože sa spolieha na takéto tvrdenie. Pokiaľ ide o Hadith Ibn Abbása a UBAYE ibn Kaaba, že Prorok povedal:

أنزلت سورة الأنعام جمة واحدة يشيعها سبعون ألف ملك بالتسبيح والتحميد.

"List Al'An'am znížený súčasne v jedinom stupni vydaným sedemdesiat tisíc anjelov, čítanie a ruženca Tahmid".

Mnohí obyčajní ľudia sú oklamaní tento hadíth. Napriek tomu podľa imáma Suyuti, že vyššie uvedené Hadith je da'eef. Ak niektorý Hadísa je záväzné, a nie je predpoklad, že sa číta v jednom rak'ah Sunny.

Al An'am prečítal list v jednom rak'ah možno povedať z kacírstva z nasledujúcich dôvodov. Po prvé, špecializované komunity Surat Al-`som oklamaný, že ďalší list Afdhal alebo menej nie je dobré čítať pri taráwíh ​​modlitieb. Po druhé, je čítanie výhradne venuje taráwíh ​​modlitebného času. Po tretie, záťaž z moslimov, najmä laikov, tak že oni budú hnevať, alebo rozrušenie alebo vyplývajúce z náboženskej nenávisti. Po štvrté, ako to menyelisihi Sunny, pretože proroka sallallaahu To alaihi wa salámou informovala druhú rak'ah kratšia ako prvý rak'ah, zatiaľ čo inovácie zmenila tolal Sunny a proti šaría. [5]

3. Zber kacírstva Sajadah poézie.
Kňaz vyberá verše z Koránu podložke pri vyplňovaní taráwíh ​​modlitbu v poslednom rak'ah, potom sklonil sa zboru. [6]

4. Verš znie niektoré verše Známe Hirsi (ochrana).
Získať niektoré verše, ktoré volali meno veršov ochrany, potom si prečítajte v celom rozsahu na konci rak'ah v modlitbe taráwíh. [7]

5. A kacírstva dhikr Modlitba Rozhodnutie Keď Zámková Od taráwíh.
Bilal alebo slová kňaza, keď sa chystáte začať modlitbu s Kongregáciou taráwíh ​​a čítať nahlas. [8]

صلاة التراويح في شهر رمضان رحمكم الله. صلاة التراويح آجركم الله.

Kebid'ahan veľa šírenie v tejto krajine. Považovaný za niečo dobrého a Sunny, ale to sa nikdy ilustrovaný alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a spoločníkmi. Aj keď každý z bohoslužieb a náboženských praktík, ktoré nemajú dôkaz alebo právny základ, je odmietnutý a vyhlásený za akt kacírstva. On sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

من أحدث في أمرنا هذا ماليس منه فهو رد.

"Tí, ktorí tvoria našu úctu v tejto doktríny (islam), ktorý nie je jeho súčasťou, potom prax je odmietnutá." [Bukhara].

6. Vedená Bilal dhikr.
Bilal dhikr so sprievodcom po modlitbe za dva rak'ahs modlitby taráwíh, potom sa správať takto, vrátane kacírstvo. Ale niekedy čítanie dhikr vykonáva individuálne s ohľadom, alebo dhikr je niekedy čítať v zbore. [9]

Dhikr týmto spôsobom, vrátane kacírstva, z týchto dôvodov:
• Vzhľadom na nové postupy v uctievanie, ktoré sa nikdy na príklade alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je akt kacírstva. Od Jabiru bin Abdullah rozprával, že Alláhův posol povedal: ". Ammy ba'du Skutočne to najlepšie z reči je kniha Alaha a najlepšie vedenie je vedenie Mohameda tak zlé, ako to najhoršie uctievanie je pritiahnuté za vlasy, a každá inovácia je kacírstvo." . [10]

• dhikr je venovaná výhradne taráwíh ​​modlitieb jediný, ale jeden z individuálneho uctievania nie je založené na návrhu, potom je to bid'ah a každý bid'ah je zavádzajúce.

• Môže byť priťažujúce moslimami najmä laikov, čo vedie k nenávisti proti postoju uctievania.

• Zákon má jasne menyelisihi Sunny. Vzhľadom k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy odporúčame prečítať dhikr v zbore v modlitbe taráwíh. Podobne, on Alah To alaihi wa salámou nikdy neučil čítania dhikr-si pamätať to. Potom forma dhikr takého je v rozpore so Sunny na proroka a jeho spoločníkov návyky.

7. Špecializujúca sa na čítanie Qunut taráwíh ​​modlitby.
Qunut špecializujú až v polovici ramadánu v modlitbe taráwíh. To je nikdy ilustrovaný proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Imám Malik v al-Kubra Mudawwanah book uvádza: "Nie je platná tvrdenia, že môže byť použitý ako podpora pre ľudí, ktorí sa špecializujú na Qunut taráwíh ​​modlitbách počas ramadánu, a to ako na začiatku a na konci ramadánu, alebo modlitba witr [11].

8. Spoločne taráwíh ​​medzi mužom a ženy v mešite.
Medzi kebid'ahan a Munkar v mešitách spojených s modlitebné najmä-the taráwíh ​​modlitbe v modlitbách zborových zmätok medzi mužmi a ženami v mešite [12].

9. Dhikr nahlas a v zbore ako chóru.
Dhikr v zbore mocným hlasom ako zbor v každej prestávke v taráwíh ​​modlitbe, akt kacírstva. [13] Dhikr lafadz čítajú rôzne v závislosti na rôznych miestach a oblastiach, potom sa takéto akcie patrí zbieranie rôzne druhy ziel a kebid'ahan, okrem iného:

• Bid'ah dhikr v zbore so zborom zvuku.
• Bid'ah pri používaní lafadz-lafadz dhikr, že sa neučia podľa Proroka.
• v rozpore s veľkým hlasom moslimov, a môže byť zapamätanie poskytovaná cez mikrofón alebo reproduktory.
• Vytvorenie novej postupy v uctievanie taráwíh ​​modlitby, ktoré sa nikdy ilustrovaný proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Aj keď sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد.

"Tí, ktorí vykonávajú činy, ktoré nie sú v súlade s našou doktríny, bol odmietnutý uctievanie". [Muslim].

10. Hlasitý dhikr v kongregáciu so zvukom rak'ah Keď začne nové v modlitbách taráwíh.
Čítanie dhikr je vykonávaný po každých dvoch modlitebných pozdravy z rak'ah taráwíh ​​a (potom) sa chystá začať nový rak'ah (toto dhikr) z bid'ah. Obrady a čítanie dhikr patrí:
Bilal čítať:

فضل من الله والنعمة يا تواب يا واسع المغفرة. أللهم صل وسلم على محمد.

Potom odpovedal zhromaždenie modlili taráwíh ​​nahlas

صلوا عليه, ....... أللهم صل وسلم على محمد. .......

Potom sa v konečnom rak'ah-rak'ah khulafaurrasyidin sa modliť k štyri.

11. Vládnuca kacírstva odpočinok medzi modlitbou v kongregáciu, keď taráwíh ​​Witr Modlitba.
Zborové modlitby v pokoji medzi taráwíh ​​modlitbu s modlitbou witr je akt kacírstva zla. Tak aj keď chceli, aby sa modlili Witr a Bilal alebo kňaz hovorí:

صلوا سنة الوتر رحمكم الله أو آجركم الله.

Väčšina z tých, ktorí praktizujú toto kacírstvo vyvinula špeciálne modlitebné čítanie, čo však nie je prikláňať k jednej dalilpun, a nikdy sa učil kňazi mapun Sunna Salaf [14].

12. Melazimkan Surat Al Ikhlas A Mu'awidzatain The End Of každej modlitbe Witr rak'ah.
Melazimkan Súra Ikhlas a Muawidzatain v každom poslednej rak'ah modlitby witr, vrátane zákona o kacírstvo. To bolo nikdy ilustrovaný proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a akademických pracovníkov Salaf z radov spoločníkov a tabi'in. Zatiaľ čo obyčajní ľudia fascinovaní Hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, rozprávaný imáma Ath Thabrani v Mu'jamul Ausath z Abú Hurayrah Sanada slabé, pretože tam je rozprávač je Sary bin Ismail a Miqdam syna Davida, z ktorých oba rozprávačov da'eef. Rovnako tak podobný Hadísa rozpráva imáma Abu Dawud v jeho Sunan V-Tirmidhi a imám v jeho Sunan a Ibn Majah v jeho Sunan, z hadíth o Aisha so slabým Sanada.

Imám Al Mundziri povedal, že tento hadíth rozprával Abu Daud a Tirmidhi a Ibn Majah od Aisha z bin Al Adburahmana Harrani Khushaif, bol vyhlásený ako rozprávač slabých väčšina kňazov odborníkov Hadith.

Ibn Jauzi povedal: "Imám Ahmad ibn Yahya a hlavné bolo odopreté o ďalší pevný Muawidzatain v konečnom rak'ah modlitby witr [15].

13. Zastavenie Prayer Prayer Qiyamul Laila Or taráwíh ​​Po dokončení Korán.
Tam sú niektorí moslimovia, ktorí zastaví qiyamul Laila alebo taráwíh ​​modlitby po dokončení dokončení korán, hoci takéto opatrenia zahŕňajú inovácie [16].

14. Już čítať dva alebo viac z Koránu V poslednej taráwíh ​​modlitbe.
Prečítajte si dve kapitoly alebo tak nejako na poslednú noc v modlitbe taráwíh. K dispozícii je tiež melazimkan od začiatku do konca Dhuha adh list [17].

Tak vysvetlenie niektorých z noviniek okolo taráwíh ​​modlitbu, ktorá bola všeobecne veľmi rozšíreniu v rámci Spoločenstva. Takže v záujme zachovania celistvosti učenia islamu a zachovanie Sunny, rovnako ako udržiavanie odmenu bohoslužby, a to najmä modlitebné taráwíh ​​potom žiadam všetky moslimami opustiť zlé návyky a činnosti v každej oblasti náboženskej kacírstva. Korán a Sunna výslovne varoval pred nebezpečenstvom z kacírstva. Podobne, spoločníci a tabi'in, ktorí nasledujú Messenger sallallaahu To alaihi wa salámou tým, že robí dobre tiež varoval pred nebezpečenstvom kacírstvo firmou

Medzi argumenty z Koránu, že upozorní poľutovaniahodnú kacírstva, okrem iného, ​​takto.

Postuláty knihy AL
Boh povedal: "A to (ktorý sme si objednali), to je priama cesta, tak po nej, a nemusia sledovať ulice (ostatné), pretože ulice boli rozptýli vás z jeho ciest. To je prikázané Boží k tebe, aby sa ho bojí "[al-` am: 153] ..

Rovná cesta je cesta Božie, ktoré musia byť dodržiavané. Cesta je Sunna. Kým rôzne cesty a vzory, je to len odborníci, akým inovácie, ktoré sa odchyľovali od priamej cesty.

Z argumentov Sunna
Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

إني تركتكم على البيضاء ليلها كنهارها لا يزيغ عنها بعدي إلا هالك

"Naozaj som si nechal na vás Učenie čisto biele. Tú noc, ako na poludnie. A nie je to niekto, kto je ďaleko, ale musí byť zničené". [Spracoval Ahmad a Ibn Majah].

من سن في الإسلام سنة حسنة فله أجرها وأجر من عمل بها بعده من غير أن ينقص من أجورهم شيء ومن سن في الإسلام سنة سيئة كان عليه وزرها ووزر من عمل بها من بعده من غير أن ينقص من أوزارهم شيء

"Ten, kto dáva dobrý príklad v islame, potom dostane odmenu a odmenou tých, ktorí robiť dobré skutky, aby bol dotknutý odmeniť tých ľudí vôbec. A on dával zlý príklad v islame, potom dostane hriechy a hriechy ľudí, ktorí pracovali na hriešny , že potom, aby boli dotknuté hriechy ľudí vôbec ". [Muslim]

Z Abdullah ibn Mas'ud povedal, že raz za čas proroka sallallaahu To alaihi wa salámou sa do radu a potom povedal: "To je priama cesta k Bohu," potom sallallaahu To alaihi wa salámou, aby čiary na pravej strane a vľavo, a potom povedal: "To je chôdza, a každá cesta je diabol, ktorý sa na ceste," potom sallallaahu To alaihi wa salámou predniesol slová Božie: "A (ktorý sme si objednali), to je priama cesta, tak po nej, a nemusia sledovať ulice (ostatné), pretože ulice boli rozptýli vás z jeho cesty. To je prikázané Boží k tebe, aby sa ho bojí. " (Al-`am: 153)." [Spracoval Ahmad v Musnad ad darí, Al Hakim v Mustadrak a Ibn Abu ASIM v Sunny].

[Skopírované z As-Sunny časopisu vydania, 07/Tahun VII/1424/2003M. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]



Rozmotať nite Ahlul Bid'ah s Redom medzi Židmi a Nassara



O rokovaní o Ahl-ul-bid'ah, v skutočnosti nás vťahuje skúmať ideológiu ľudu v anamnéze, takže môžeme si je transparentný vo všetkých aspektoch života. Človek niekedy nevedome, boli zamknuté v atmosfére myslenia alebo charakter. Preto sa musíme pozerať na chvíľu na všetky tie vstupy a výstupy z nich nie je napadnutých hnilobou ďasien. Predpokladá sa, poradenstvo kalifa Umar je potrebné poznamenať. On je Alláh To Anhui raz povedal: "Naučil som sa zlom (zlý) nevzťahuje, ale štít sám. Tí, ktorí nepoznajú podstatu zla, potom sa do nej padá "

Židia a Nassara, dva predchádzajúce preteky, vybudovali civilizáciu a vládnuť svetu. Tak, aby viac či menej bude centrum iných ľudí. Prorok má mensiyalir, väčšina nasledovníci nasledovať Sunny ods životný štýl), ktoré sú v najširšom slova zmysle. Alláhův posol povedal: "Vy sa naozaj dodržiavať Sunna (životný štýl) ľudí pred vami, lakeť o lakeť, sedepa o sedepa, až keď vstúpil do púštnej diery Lizard Dhob) tiež budete sledovať Spoločníci sa spýtal." Kto sú tí, O prorok? Do Židmi a Nassara? On sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Kto iný by (nie oni)"

Vrátane odborného charakteru kacírstva je talaqqi (vziať / príjem) znalosť predchádzajúcich národov. Preto sme odhalili totožnosť odbornej inovácie, do akej miery prijať koncepciu mimo islamu. Dôvodom je, že je spoločným menovateľom medzi frakciami, ktoré existujú v islame ods Ahlul bid'ah) s nimi. Ako už bolo povedané ústami proroka v Hadith vyššie. Poďme sa pozrieť na niektoré z tvrdej práce vedcov v maske odborníkov odhaliť ich kacírstvo v tasyabuh proti Židom a Nassara. Dúfajme, že malý obrázok na profile odborníkov kacírstva môže viesť k intenzívnejšej v rámci preskúmania Sirah Salafush Salih. [1]

TASYABBUH firqah kacírsky EXPERT so Židmi [2]

Khawarij
A. Firqah Kharijites vyhlasoval sám seba ako raj, pozri keshalihan a ich úspech .. Okrem svojej obce, je zbierka neveriacich. Nároky ako je táto časť židovských vlastností, ktoré obmedzujú ich kruh pravdy v ňom, zatiaľ čo tí, kto oponoval im bol na zlé vedenie. Božie slovo: A hovoria židia: "Kresťania nemajú kľučku" [al-Baqarah: 113].

V inom verši Alah hovorí: Sme Božie deti a svojimi blízkymi. [Al Maidah: 18]

2. Khawarij srdce k boju proti svojim súperom, ktorí nesúhlasia s myšlienkou, aqeedah a ich nápady. Podobne, Židia, snažia sa umlčať svojich protivníkov. Boh im hovorí: Už žiadne prišiel k vám posol, aby nič (lekcie), ktorý nefunguje právo, potom ste arogantní, niektorí ľudia (medzi nimi), ktoré popierajú a niektorých ďalších ľudí, ktorých zabil "[al-Baqarah: 87]

3. Extrémne prejavy náboženstva, práva a trestov (neveriaci) proti jednotlivcovi, jeden teologický prúd tejto ochrannej známky. Náboženská prax tohto modelu, originálny produkt Židia. On povedal: "Ó ľudia Knihy si prekročiť limity vo vašom náboženstvo a nehovorte lži proti Bohu kecuaIi true .." [Nisa: 171]. Khawarij ľudia predchádzať pravidlo Božie odsúdenie veľa veriacich ako peklo.

4. Khawarij napodobňovať Židov v majetku ospravedlniť svojich súperov. Ibn Taymiyyah opisuje: "Khawarij a firqah mengkafirkan prvý z moslimov, s prihliadnutím na hriech alebo nie objednajú ich inováciu produktu, aby mohli byť krv a poklad moslimov." A dodal: "Oni (Kharijites) je oveľa viac nepriateľské voči moslimom, ako iných skupín. Nikto je škodlivé pre moslimov ako oni, ani Židia tiež Nassara. Sú tak nadšení zabiť moslimov, ktorí s nimi nesúhlasia, by malo moslimskú krv a poklad, a genocídu proti moslimským chlapcov a ich pengkafiran. Tento krok prišiel s menom náboženstva, pretože nevedomosť je poburujúce a zavádzajúce ich heretické ". [3]

5. Khawarij qaswah farba (tvrdá) a Jafa "(násilné) bez tolerancie, ako židovský charakter. Povedal: "Už nepríde, pre tých, ktorí veria, podrobiť sa spomínanie na Alaha a ich srdce k pravde, ktorá má prísť nadol (k nim) a nemám rád ľudí, ktorí predtým bol zjavený knihe Al, potom dlho berlalulah nad nimi a ich srdce sa stal stvrdol. A väčšina z nich sú tí, ktorí rebel "[al-Hadid: 16]

6. Khawarij boj moslimov, ale nie rušiť neveriacich. Je to koníček židovskej minulosti a súčasnosti. On povedal: Vari ste za tých, ktorí boli súčasťou knihy? Verí v Jibt a zlo a hovoriť neveriacim orng v polytheists v Mekke), ktoré boli viac ako správny spôsob, ako tým, ktorí veria. " [Nisa: 51]

Dokonca ruka v ruke so sebou neveriaci moslimami čistiť. Ibn Taymiyyah opisuje: "Priatelia a ďalšie generácie učencov súhlasí (berijma") bojovať proti Kharijites. Boli bughat (protivníci) sú nepriateľskí k všetkým moslimom jedine ten, kto súhlasí, aby ich školy. Vyvolávajú vojnu s moslimami. Ich zločiny nezmizne okrem prostredníctvom vojny. Oni sú viac nebezpečné pre moslimov ako zlodeji. Dôvodom, zlodeji len vlastníctvo ambície. Ak je zadané, nebudú bolieť. A niektorí ľudia sú konfrontovaní. Kharijites, bojujú ľudia odvrátili od Al Koránu, sunny idžmá To priateľa, a potom účasť na podporu ich takwil inovácie výrobkov na základe falošnej a mylné chápanie koránu ".

7. Khawarij mentahrifkan (twist) argumenty skutočný význam, v súlade s pozíciou Židov. On povedal: "A stranou z nich počul Božie slovo a potom sa zmení, akonáhle pochopí, a vedia" (Al Baqarah: 75). Ibn Abbas opísal portrét Khawarij slovami: "Oni veria vo veršoch muhkam a (bohužiaľ) v odseku mutasyabih pošmyknutia. Nikto nevie, jeho skryté významy (interpretácia) okrem Alaha a tí, ktorí v poznaní hovoria: "My mengimaninya" [5]

8. Khawarij usilovne čítať Korán, ale v skutočnosti sú od islamu ako šíp cez neho na športovú streľbu .. Náboženskí vodcovia a učenci z Židov boli veľmi dobre oboznámení s Torah. Prekvapivo, sa odchyľujú od pravdy k chybe železničnej medzery. Alah hovorí o nich: "A stranou z nich počuli Božie slovo, a potom zmeniť potom, čo pochopili a vedia, že" [al-Baqarah: 75].

9. Ghurur postoj (oslnenia pozrieť sa na seba), a dokonca arogantný učencov, sa pripája k totožnosti Khawarij. Oni sa domnievajú, že presahujú kapacitu ilmiyah Ali bin Abi Talib, Ibn Abbása a všetky ostatné spoločníkmi. [6]

V tomto ohľade, Ibn Taymiyyah záveru: ". Kharijites koreňovej chyba, oni veria, že imámovia (moslimskí vodcovia, vedci) a moslimovia odloží ducha spravodlivosti a falošná cesta" [7]

Arogantný k ostatným aj k obrázku lepšie je znak, ktorý je vždy zakotvený v židovskom [8]. On povedal: "A medzi nimi je negramotných, nerozumejú Písma (Tóra), ak mýtické nezmysly a oni sú len hádať" [Al Baqarah: 78].

Tento postoj je v rozpore s kultúrou spravodlivých tých, ktorí kladú duchovenstvo vo vysokej polohe. Sufjan ibn 'Uyainah radil: "milosť Božia zostúpil pri volaní spravodliví ľudia [9].

10. Khawarij obľúbené u vzniku nestability a vnútorné nesúhlasiť. V dôsledku toho existuje mnoho sporov a rozdelenie iskry v ich telách, ako židovský štát popísané koránu. On povedal: "A keď to príde k nim posol od Boha potvrdzujúci to, čo je (kniha), ktorý je na ne väčšina ľudí, ktorí dostali knihy (Tóra), hodil knihu Alaha, aby vzadu (vzadu) je ako keď nevie (že je to kniha Alaha). [Al Baqarah: 101]

Božie slovo: "A ľudia, ktorí zhalim zmenu objednávky (do) nie im prikázal. Z tohto dôvodu sme zasadiť na nich mor z neba, pretože oni majú bezbožný .. "[Al Baqarah: 59]

Tiež Božie slovo: "Potom sa môžete obrátiť na po (dohoda), potom ak nie z Božej milosti a Jeho milosť na vás nepochybne patrí k ľuďom, chalani sú porazení." (Al Baqarah: 64) a jeho slová: "Do si myslíte, že vo väčšine z Písma a popierajú ostatné "[Al Baqarah: 85].

11. Firqah sa hovorí, že Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou by bolo utápať v omyle, a chyba kezhaliman. Židia ako ich vzory sú tiež veľmi nezodpovedné z apoštolov a prorokov, s výraznejšou kacírsky, a zabíjanie memfasikkan bytosti sú volení. Povedal: "Už žiadne prišiel k vám posol, aby niečo (výučba) nie sú v súlade so svojimi želaniami a vaše duše potom niektorí ľudia (medzi nimi), ktoré popierajú a niektoré (ďalšie) zabiť." [Al Baqarah: 87 ]

A jeho slová: "Keď je im povedal:" Majte vieru v Boha odhalil Korán, oni hovoria, ". Proste verí v to, čo sa nám zjavil" A oni neverili Korán ukázalo neskôr, bol Al Korán to je (kniha) v poriadku, čo odôvodňuje to, čo je na nich. Povieš: "Prečo ste sa prvýkrát zabíjať prorokov Boha, či je to vy ľudia, ktorí veria" [Al Baqarah: 91]

Shia
A. Zdvih (tasyabuh) medzi šiitmi a Židia, pretože to vyzerá na aspekty vzniku šiitov a pôvodcov. Abdullah bin bola Saba, pravá židovská číslo, ktoré šíria svoje myšlienky prostredníctvom celého radu problémov pre moslimov svojej trhovej hodnoty. Ako viera v reinkarnáciu raj'ah ods) a bude apoštolovi Ali. Tieto názory sa zákonite zakorenený v židovskej Aqeedah. [10]

Šiiti veria, 2 podobnosti medzi Al Khaliq (tvorca) a jeho stvorenia. . Táto viera bola tiež na židovskom kenekadannya ich poskytovanie, ktorí hovoria, že Alah je nabitý naqaish ods deficit / hanba povedal: "Židia hovoria:" Božie ruky zviazané "(Ali Imran: týždeň 64) Aj jeho slová "Boh počul slová ľudí, ktorí hovoria:" Alah je Sesungguhnyaa chudobným, zatiaľ čo my sme bohatí "[Imraan AAL To: 181].

Podobné výroky, môžeme ľahko nájsť v mnohých Israiliyat. [11]

3. Bersentral náboženstvo v Iráne, tvrdí, že oheň pekla nebude sa ich dotknúť až na chvíľu .. To je tiež hrdý Žid. On povedal: "priznal:" Budeme sa nedotýkajte oheň pekla, ale chvíľku "[Ali Imran: 24]

V skutočnosti nielen tu zostať, ale aj mengkafirkan jeho oponentov a odsúdil ich ako obyvatelia pekla. ". Ibn Taymiyyah povedal: "A ešte desivejšie, že ľudia, ktorí mengkafirkan a moslimovia považujú za nečisté, ako neveriacich, ako tomu bolo v prípade väčšiny odborníkov Rafidhah herézy (šiiti), Kharijites a ďalšie ... znaky, ako sú často farebné ukecaná skupina (napodobniť) Židia. [12]

4. Šiiti veria, že je tiež tanasukh (objemová liehoviny), ako veril Židov. Dali je na ich spisoch.

5. Stúpenci tejto ideológie je veľmi neprimerané velebiť a ctiť náboženské vodca v imámovia) sú. Podobne židovský. Proroci a úradníci získať rešpekt od ľudí, ktoré nie sú merateľné. On povedal: "Židia hovoria:" Uzair syna boha ", a nechal ľudí, povedal:" Kristus, Syn Boží ". Taká je ich povesť, so svojimi ústami, že napodobňujú reči pred neveriacim. Boh je preklial, ako sa môžu obrátiť. Robia ľudia alimnya a mnísi ako bohov okrem Alaha "[U Tawbah :30-31]

Tiež povedal: "Ó Ľudia z knihy, ktorú neprekročí limity vo svojom náboženstve a nehovorte Alaha okrem spravodlivého" [An Nisa: 171]

6. Šiiti a väčšina menggandrungi firqah lži. Oni produkujú mnoho falošných hadiths Proroka s veľkým menom skalp. Židia sú ich predkov robili to isté s príbehom, ktorý leží Israiliyat.

7. Jeden z ich náuky sú šiiti sa do neba kvôli veľkému mahabbah (láska) im proti Ali a imámov. Tajomstvo, podľa ich verzie povahe viery znamená veriť (viera) a milovať svojich kňazov .. Späť z nich Božie slovo: Povedz O veriaci, veríme v Boha a to, čo bolo zjavené Abrahámovi, Ismail, Ishakovom, Ya'qub a deti a vnuci a to, čo bolo dané Mojžišovi a Ježišovi a čo je dané prorokom jeho Pána. Nerozlišujeme medzi nimi a ten, že sme vzdať, aby sme sa mu. Takže v prípade, že verí v čo veríte, naozaj oni dostali inštrukcie. Ak sa obrátia, že sú v skutočných bojových akcií (s tebou) "[Al-Baqarah :136-137]

Oni memlintir význam verša je vierou kňazov. Z tohto dôvodu, oni vyhlasujú: "Veru viera nezmizne s sayyiah (sin), naopak, nevera neutralizovať všetky dobré (hasanah). Pravá viera sa odráža v láske a uznaní imáma. [13]

Tak, falošná láska, že urobil rebrík k ​​dosiahnutiu raj. To znamená, že obsadenosť Paradise majú vlastné ovládanie s bruchom tak dobrý .. Diskusia nie je na rozdiel od výbuchu židovského národa. Alah hovorí, že o nich hovorí: ". Sme deti Božie a jeho blízke" [Al Maidah: 18].

8. Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah načrtol nejakú chybu a tasyabbuh proti Židom. Rahimahullah povedal: "Ukazuje sa, že sa podobá akt neplechu šiitskej Židov. Židia hovoria: "Výkon nie je možné s výnimkou potomkov Davida. Shia sám povedal: "imamate (kalifát) nie je možné, ak potomkami Ali osamotený".

Židovský štát: "Neexistuje žiadny džihád až do vzniku stále Dajjal a meč spadol z neba". Na jednej strane šiitov zdôraznil: "Nepoužívajte, kým nepríde džihádu Mahdiho a zvuk hovoru z neba. Mengakhirkan židovská modlitebňa, demikain návyky i šiitskej. Praktickú stránku života do druhého, čo eliminuje židovské predpísanú dobu pre ženy a mengtahrif svätá kniha, tiež toho názoru, že povinné modlitby celkom 50 krát, nie pozdraviť moslimov. odôvodňuje poklad celého ľudstva. To všetko s krásnym diadopi šiitmi. Nenechajte si ujsť tak ako tak. Anjel Gabriel, akonáhle nepriateľský k Židom ako nenávisť k Shi'a rovnaké pre anjela je zlé na prevedenie zjavenie proroka ". [14]

QADARIAH Mu'tazilah.
A. Ja'd bin dirham, ktorý ako prvý hodil názor popierajúce (holé) Boha vo všetkých jeho vlastností., Boh nie je nad trónu, význam istiwa je isti'la "(mengusai), Boh nehovorí. Osoba je staviteľ Jahm bin Safwan, zakladateľ firqah Jahmiyyah, ktorí majú vieru, že Boh je vo všetkých miestach, s jeho podstata. Aqeedah tejto stratených židovských koreňov postavy menom Labid bin Al A'sham, ľudia, ktorí nikdy očarí Proroka. [15]

2. Bisy Al Mirrisi, jeden frontman Mu "tazilah, Žid, ktorý sa skrýva jeho pravý s maskou" tazilah. [16]

3. Qadariah odmietajú al khalqu vlastnosti (tvorba) a vôľu boha (vôle) Božej. To je rovnaké ako hovoriť židovské správanie dobrom a zlom mimo dosahu osudu Božej. [17]

4. Hudzailiyah, jedna časť Qadariah firqah vyhlásiť, Boh sa nijako nelíši od svojich tvorov, obyvatelia raja nemá silu sa pohybovať a Boh tiež nemôže presunúť. Tie bude len hromada mrazeného tovaru bez života. Toto vyhlásenie je tiež každodenné konverzácie Židov [18]

5. Mu'tazilah bojovať tých, ktorí nie sú naladení na ich názory, rovnako ako židovský

6. Mu'tazilah tiež mentahrifkan Al Korán rovnako ako židovský postoj k ich svätých kníh.

7. Mu'tazilah porovnávať Boha s vôľou božou vôle Božej Jeho tvorba, jeho slovo, hovoriť takéto správanie je židovský

8. Qadariyah vrátane toku, ktorý popiera (ta'thil) božské atribúty o podstate Boha. Kradnúť to z presvedčenia rovnice muncu Khalik (tvorca) a jeho tvorba sedel Ibn Taymiyyah: Základy gumy ako z povahy Boha a Qadariyyah Jahmiyyah, obraz Boha kvalifikuje tých vlastností, ktoré sú na iných ľuďoch.

MURJIAH
A. Stúpenci krajnej murjiah povedal: "viera nebude narušené nemorálnosti, ako poslušnosť, nie je užitočné tvárou v tvár neveriacky" Preto veľmi podceňovať pocit hriechu a hriešnikov. Židia boli tak, že porušili rôzne kemungkaran a bez záťaže hriechu málo. On povedal: "A uvidíte, väčšina z nich (Židia) urýchliť v hriechu a prestúpenie aj jesť zakázané. Veľmi zlé naozaj to, čo robia ". [Al Maidah: 62]

Aj v ďalšom verši: "To je preklial neveriaci synov Izraela jazyka Davida a" Isa syna Maryam. Tak, pretože neposlúchol a vždy prekonala hranicu ". [Al Maidah: 78]

2. Karamiah, odnož Murjiah nadviazal mnoho Hadísa rovnako ako Židia. Navyše znaky tejto skupiny tiež stýkať aqidah tajsim ods pembendaan) Boha rovnako ako Židov. [19]

3. Murjiah veľmi zdôrazniť aspekty kráľa "v nádeji) v uctievaní s mengesampingakan aspekty khauf (strach, obavy). Dúfam, že tento nadmerný postoj viedol, aby boli veľmi optimistickí, že obyvatelia raja. Tieto modely sú tiež tvrdil Židmi. On povedal: "" Sme deti Božie a jeho blízke "[Al Maidah: 18].

Tiež povedal: "Budeme sa nedotýkajte oheň pekla až na niekoľko dní môže byť počítané." [Ali Imran: 24]

4. Murjiah poveriť aj sami seba ako najdokonalejší stvorenia na strane Božej vzhľadom na ich prevzatie, stabilné hladiny viery, nie je ani zvýšené defláciu. Podľa nich miera viery veriacich sú v rovnakej úrovni. Stručne povedané, ich viera v triede s kvalitou viery apoštolov a anjelov. Tak, oni sa podobajú správanie Židov, ktorí sa považujú za najušľachtilejších zvierat. Božie slovo: ":" Sme deti Božie a jeho blízkych .. Povedz: Prečo Boh potrestá vás za vaše hriechy "[Al Maidah: 18].

JAHMIAH
A. Jeden z najnebezpečnejších názor Jahmiah Jabriah je si myslel, že ľudia nemajú chuť vôbec, ako pierko hodil do vetra. Táto viera je tiež židovskej minulosti i súčasnosti. Niektoré moderné ideológie ako komunizmus tiež poprieť existenciu vôle (Will boha) u človeka. [21]

2. Jahmiah slovíčkaření sa osudu a chyby a nezrovnalosti, ktoré sa robia .. Povedali: "Alah zamknuté naše srdce tak, aby svetlo nemôže preniknúť medzeru na vedenie." To je dôvod pre modloslužobníkmi a zákonníkov a Nassara Židia, ktorí by sa prijať pravdu. Alah hovorí o nich: "Pozor, aby sme uzamknutý" [Nisa ": 155]

To znamená, že nie je schopný pochopiť a chytiť ho. Povedal: Oraang, ktorí pripisujú Bohu, bude hovoriť: Ak Boh chcel, budeme naši otcovia a nie je ho spájať a nie (tiež) zakazuje nám nič. ". Takže ľudia pred tým, ako odmietnutý (ich poslovia) do cítili Naše trest ... "[al-` am: 148].

Ľudia pred tým, než sú Židia a Nassara. Takže, Boh šaría Jahmiah havaroval s vlastným osudom. V dôsledku toho sa vysypal symboly rozkazovať dobré a zakazovať zlé. Tak oni sa zasekol v tasyabuh proti Židom. Ibn Taymiyyah záver dodal: "Ústí na ich správanie voči ta'thil (odstránenie) o šaría a duch veliť dobré a zakazovať zlé [22].

3. Ta'thil, jeden z hlavných učenia Židov prijala Jahmiah

4. Jahmiah povedal, že Korán bol, že je tak znamienko rovnosti medzi Stvoriteľa s jeho stvorenia ako akt Židov.

Ahlu TASYABBUH kacírsky S Nassara

Firqah-firqah, ktoré sa odchyľujú od línie Al Haq tiež bol široko prijatý v časti princíp náboženskej náuky toku Nassara. Preto existujú určité podobnosti medzi nimi a náboženstvo Nassara. Vysvetlenie je nasledovné:

Shia
A. Šiiti tvrdia, že výučba náboženstva v rukách kňazov. V plnom rozsahu [23], označené halal alebo haram je výsadou kňazov. Náboženstvo teda nie je nikto iný ako ich výrobkov. Táto liečba je postoj Nassara k ich náboženských vodcov. Alah hovorí, čo znamená: Robia ľudia alimnya a svoje mníchmi ako pánov vedľa Boha, a tiež zbožňovať Mesiáša Ibn Maryam. [Na Tawbah: 31].

Alláhův posol povedal: Myslíte si, menyanjungku voľne Nassara rešpekt k Isa Ibn Maryam. Som len služobník, povedal: "(Muhammad), služobník Alaha a jeho posol." [Bukhara, Kitáb al-Anbiya kapitola Qauliallah (6/365)]

2. Hroby svätých a spravodlivých ľudí premení na miesto uctievania okrem Alaha. To sa líši od presvedčenia, že kňazi môžu vyliečiť slepotu, lepra, mŕtve a ďalšie záležitosti týkajúce sa rububiyyah. Nassara ľudia boli sebelummya tiež urobiť to isté. Prorok povedal: Hľa, ľud pred vykonaním hroby prorokov a spravodlivých ľudí v mešite. Myslíte si, aby hroby sú mešity. Naozaj som to zakazujem. [Muslim a Kitabul Masajid kapitole Nahy To Binail Masajid "alal Bury (5/13)]

3. Siitsky uctievanie a zbožňovať Ali. Nassara tiež kult proroka Isa prišiel do stanice Uluhiyah. [Ar Radda 'Ala Rafidhah v. 46]

4. Styk s jeho ženy stúpenci šiitmi zostala cez riť, ale v stave menštruácii, ako sa ľudia Nassara. [Minhajus Sunna (1/72)]

5. Šiiti interpretovať kalimatullah v poézii "nedochádza k žiadnej zmene vo vetách Boží" (Yunus: 64) so ​​svojimi kňazmi [24]. Nassara tiež upozornil na to, proroka ako Isa kalimatullah. V skutočnosti je cieľom kalimatullah tam, že podobenstvo o vytvorenie proroka Ježiša ako Adam v sebautvárania, ktorý je mimo ihriska s "Kun". Takže v skutočnosti Ježiš je tiež súčasťou Božích stvorení s jeho slovami. S tým je zrejmé, že v tejto veci nasledovať Shia Nassara.

AL QADARIYAH Mu'tazila
A. Ich viera, že zamestnanec má absolútne právo konať, pretože on bol tvorcom jeho akcií. Táto teória, ktoré sa od ducha slobody náboženského vyznania Nassara naprogramované. Dokonca vieme, pôvodca myšlienky, že popretie je kresťan menoval taqdir Sosan. [Al Farqu Bainal Firaq v. 4-15]

2. Firqah rastie a vyvíja v kresťanskej a židovskej filozofického myslenia. Chronológia, keď kalif al-Ma'mun vzal zmluvu s Nassara, spýtal sa na referencie od svojich gréckych kníh. Nassara ľudia poznajú a šikovný s mengiriman knihy, pretože verí, že obsah znalosti by pustošiť moslimskú vieru, alebo spúšťanie rozdielov medzi učencami. Mu'tazilah tiež vyzbrojiť znalosťami a vede Kalam manthiq, po Židoch a ich predkov Nassara, hodiť ich proroka. [Ashawaiq mursalah (1/230)]

3. Nidhamiyah, jedna odnož doktríny, ktorá má Qadariyah boh tvorca a že tam sú dva. Starý a nový Boh a Ježiš. Preto podľa nich Ježiš má moc rububiyah. Tieto slová nie sú odlišné od slova a presvedčenie, že menuhankan Nassara Ježiš Kristus a kto prevezme praxi ľudského zúčtovaní v posmrtnom živote. Tlmočenie je: "A Pán a anjeli pristúpili v riadkoch" [Al Fajr: 22]

Podľa nich, Pán tvoj je prorok v týchto veršoch Ježiš prorokom. Prorokovi výroky o ru'yatullah tiež vytiahnuť záver ako Ježiš. [Muslim a Kitab al-Iman, kapitola Ithbat Rukyatul verný Fil Lirabbahum Subhanah ďalej len 3/17)]

Murji'a
A. Predstavitelia vydal vyhlásenie, že veľká Murji'ah žiadny z Ahlul-Qiblah pádu do pekiel, aj keď kúpal v hriechu. Nassara, ich vrstovníci, ako skôr vyhlásil. Alah hovorí, čo znamená: A (Židia a Nassara) povedal: [Al Baqarah: 111] "Samozrejme že nie idú do neba, okrem Židov a Nassara."

2. Ash'arite a Maturidiyah, z ktorých dva obdrží prúd myslenia firqoh Murji'ah, bol použitý na vykonanie tawasul s hrobkami a posvätných miest, zatiaľ čo zdobiť s nezákonnou činnosťou. Napríklad tým, že sa modlí, klaňanie a obetovanie bernadzar než k Bohu. Bola pridaná k udalosti alebo isti'anah istighatsah ods pomoc) na týchto svätých, ktorí sú ešte nažive, alebo ktorá bola pochovaná, keď stlačil život biedy a utrpenia. Nezabudnite, že stavať mešitu v krematóriu. Tak, aby sa držal napodobniť Nassara.

3. Sufis veria Ash'arite medzi mnoho doktrín kresťanstva, ako wihdatul forme, a 'ishmah (dve záležitosti súvisiace s ich keterpeliharan o svätosti a hriechu). Je všeobecne známe, že motívom ich návštevy na cintoríne sú hroby sa opýtať pomoc od odborníkov. Ibn Taymiyyah povedal: "To, že pri vykonávaní povinných modlitieb doma, dívať sa na ne vznášať, z nedbanlivosti. Čítanie Koránu bez uznania a pokory. " Ale ak ste na návšteve hroby ľudí v ods rešpektovaný), tak ľahké pokory, a volal, odstúpil a submisívne. "[Al-Radd Istighatsah fi" alal Bakr (1/330-333]

JAHMIYAH
Jahmiyah a prúd myslenia vychádza z učenia, Nassara. Ako je popísané Imám Ahmad, keď Jahm, zakladateľ firqah Sumaniyah Jahmiyah stretol s kmeňom. Ich myslenie a urobiť postscript Nassara náboženstvo, jeho spôsob myslenia ako oporný bod a šíri sa do ďalších. [Ar Radda To alal Jahmiyah Zanadiqah Wa, s. 26-28]

Podobne, vystavenie stručne o vzťah "emocionálne", ktorá existovala medzi dvomi náboženskými odborníkov kacírstva, ktoré bolo predtým znenia náboženských vodcov. Moslim by sa mal stať s pevným Izzah, hrdý na hodnoty, ktoré existujú v náboženstve, nemusí sa pozerať na každú stranu pre ďalšie čistenie, ktorý v skutočnosti by hrubou chybou pre neho v posmrtnom živote. V hadíth prorok varoval: "Každý, kto sa podobá ľuďom, potom je súčasťou" Alah vie najlepšie.

(Tento dokument je voľný preklad pre "ASIM, ktorý bol menovaný z knihy Tanaqudhu Ahlil Ahwa Bieda` s wa 'Muhammada, Dr. "Afaf Bint Hasan bin Muhammad bin Mukhtar, Fakulta žien Tarbiyah v Rijáde. Kniha je publikovaná Ar Maktabah Rushd, vadiť Ja, rok 1421H)

[Skopírované z As-Sunny časopisu VIII/1426H/2005 10-11/Tahun Edition. Nadácia publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondanrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]
_______




Demontáž Kebid'ahan a zneužívania jednu úlohu nositeľ vedy





Slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou týždeň

يحمل هذا العلم من كل خلف عدله ينفون تحريف الغالين و انتحال المبطلين و تأويل الجاهلين

Tieto znalosti budú spravodlivo ľudí všetkých generácií. Odmietli tahrif, ktorý prekročil hranicu, odmietnuť intihaal odbornej ta'wil špinavosti a blázni.

TAKHRIJ HADITS
To je rozprávaný z prenosovej cesty je veľa, vrátane:
A. Bin Ibrahim al Abdirrahman histórie 'Udzri v mursal [1] História vydáva Ibn' Adi v al-Kamil, al-Bayhaqi v al-Kubra Sunan je 10/209, a Ibn Asakir v Tarikh Dimasyq 2/233. Oni rozprávaný z Al Walid bin moslimského spôsobu Ibrahim bin Abdirrahman ľudí tsiqah učitelia z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.

Podobne, tam je iný spôsob prenosu tohto Ibrahim, vydané Ibn Hibban Tsiqah ATS v knihe, Ibn 'Adi v al-Kamil, Abu Nu'aim Sahabah ma'rifat Ash 1/53, Ibn Abd al-Barr v Tamhid na 1/59, Al Khathib v neurónových Ashhabil Hadith, s. 29 a Ibn 'Asakir v Tarikh Dimasyq 2/233 cestnej Mu'an bin Rifa'ah As salámy.

Podobne, Al Uqaili v adh Dhu'afa '4 / 256, Ibn Abi hatí Al Jarh Wat v ta'dil 2/17 rozprávaný od neho.

2. Priateľ Usámu bin Zájdi histórie vydané Al-Baghdadi Al Khathib v neurónových Ashhabil Hadith a 28 so slabým Sanada.

3. Abdullah bin Mas'ud histórie vydané Al Khathib v knihe Neural Ashhabil, táto Hadith. 28 s sanadnya Abu bin Abdullah Salih Salih bin Sad od Layth od Yahya ibn Said od Said bin Al Musayyab Ibn Mas'ud. Salih Abu shaduq katsirul ghaladz [2] (pozor, v písomnej forme, ale má opomenutie).

4. História Ali ibn Abi Talib vydané Adi Ibn al-Kamilom v Sanada mu'dhal [3].

5. Rozprával Abu Al Bahili Umamah vydané Al Uqaili v adh Dhu'afa 's, Ibn' Adi Al Kamil so slabým Sanada.

6. História Mu'adh bin Džabal al vydala Al Khathib v neurónových Ashhabil Hadith, s. 11 so slabým Sanada raz.

7. Abu Hurairah rozprával históriu jeho pomocou troch ciest.
. Prenosová cesta Salman Al Abu Hádžem Asyja'i vydané Adi Ibn 'v al-Kamil. V žiadnom Yazid bin kisan sanadnya na shaduq yukhti [4].
b. Prenosová cesta Abu Sálih al-Ash'ari rozprával Ibn 'Adi v Al Kamil a Al Khathib v neurónových Ashhabil Hadith a 28 s pomerne slabou Sanada.
c. Prenosová cesta Qubail Huyaiy bin Abu Hani "vydané Al Bazár v Kasyful ASTAR, 1/86 a Al Uqaili v adh Dhu'afa s veľmi slabým Sanada.

8. História Abdullah bin Umar bin Al Khathab vydané Adi Ibn 's veľmi slabým Sanada.

9. História Abdullah bin Amr bin Al-`Ako rozprával Al-'adh Uqaili v Dhu'afa", s veľmi slabou Sanada.

10. Jabiru bin Abdillah histórie, zmienil sa o irackú al-v Taqyid Na Wal Idhah v. 139 sanadnya nie je doposiaľ známy.

11. Ako už bolo spomenuté v histórii Ibn Abbása v Fathul Mughits Sakhawi, 1/294 a sanadnya neznámy. [5]

Záver.
Sheikh Abdul Aziz Ali Abdillathif uviedol: "Sanada, že existuje len veľmi málo o histórii Mu'adh bin Džabal, história al-bazzar a 'Uqaili, z rozprávania hadíth Abu Qubail Abu Hurairah, história Abdillah bin Umar a Abdullah ibn' AMR. Ďalšie slabosť nie je ťažké. "[6]

Tento Hadísa Imám Ahmad a klasifikované ako Sahih od imáma al-irackej Tlmené. Rajih, táto Hadith je hasan Hadísa rozprávanie s mnohými ciest, ako je uvedené Šajch Ali Hasan al-Halab, vo svojej knihe v chráme Wat Tashfiyah Tarbiyah v. Šejk bin Salim 24 a 'Eid al-Hilal v Hilyat To Alim Al Mu'alim Bulghatit Talib Al Muta'allim Wa v. 77. A Alah vie najlepšie.

Sharh SLOVNÍK
• يحمل هذا العلم: tu veda je veda kniha a Sunny, alebo náboženstva. Vyjadrené šľachtického imáma Muhammada bin Sirin: "Veru, to je veda o náboženstve. A teraz, hľa, od koho si vziať svoje náboženstvo. "[7]

• من كل خلف عدله: zmysel, bude veda knihy a Sunna musí byť dané na každej generácii, ktorá prichádza po Salaf ľuďmi, ktorí sú "spravodlivé [8] z nich. Qayim Ibnul uviedol: "V tejto Hadith Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou hlásil, že veda je podaná bude zhotovená ľuďom spravodlivý podiel z jeho času v každej generácii, tak to neposunie a prehral." [9] A tu je reálna učenci sú dedičmi prorokov, ktorí slúžili na prvých troch veciach. Menovite odmietnuť ghuluw pozícia (nad), zničiť zlo a demontáž nevedomosť, ako vo vyššie uvedenom Hadith. [10]

• ينفون تحريف الغالين: brániť významné zmeny previnilca v náboženských otázkach.

Tahrif bol odvrátil sa od postavenie a pravdy pre ostatné [11]. Tahrif je rozdelená do dvoch, a to tahrif tahrif lafadz a významu. Tahrif význam tomu sa hovorí odborníci ako ta'wil kacírstva.

Ibn al-Qayyim povedal tahrif rozdelená do dvoch (tj) tahrif tahrif lafdzi a zmysluplné. Tahrif lafdzi zmysluplná zmena, niekedy s prídavkom alebo odčítanie lafadz alebo samohlásky zmeny alebo zmeny navyše i'robnya i'rob. Podobne to štvordielny tahrif lafadz. Al Jahmiyah a Rafidhah robiť všetko, ale proste to tahrif textov Hadith a nemôže tak urobiť na lafadz Koránu. Avšak Rafidhah ešte veľa urobiť, aby lafazd Koránu obviňuje Ahlus Sunny a zmenu Korán.

Potom Ibn al-Qayyim uviedol, že zatiaľ čo je zmysluplný tahrif tahrif sa vyberá a vyvinutý s ta'wil menom. Tak to je zlý výraz, diadém INVENT a nikdy použité v arabčine. To znamená, sústruženie ta'wil význam, než je nutné. V podstate je poskytnúť iný význam lafadz s miernym podobnosti medzi zmysle pôvodu a významu ta'wil. [12]

• و انتحال المبطلين: demontáž expert lži lož, pretože intihal. To znamená, že ak niekto uplatniť nárok (nárok) na niečo, čo mu vo lži, a to buď sya'ir alebo slová, ale to patrí niekomu inému.

• و تأويل الجاهلين:. Takwil ľudia, ktorí odmietajú, aby to bez základné znalosti a porozumenie veršov a Hadith Proroka, potom zase ju z dzahir lafadznya [13]

Sharh HADITS
V tejto vznešenej Hadith, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil, že Alah wa Subhanahu Ta'ala vytvoril duchovenstvo po smrti prorokov a apoštolov. Oni vodí ľudia stratili návodu a aby boli vidieť pravdu o pravé náboženstvo Božej. Koľko ľudí, ktorí pomáhali s učením a boj za ich propagandy. Kiež by, že ich vplyv na spoločnosť a ľudia.

Preto úlohou vedcov nositelia vedy. Musia informovať náboženstvo islamu a moslimov z celého ulejvat, kebid'ahan a neposlušnosť. Oni si to pred rozpadom a spustoší týchto vecí.

Ale čo sa im dostane? Napomenutie, odsúdenie terorizmu, a mnoho prichádzajú a odchádzajú. Oni boli odsúdení ako deliacich ľudí, ostrenie rozdiely v rase, hanlivé a nespočetné množstvo ďalších poplatkov. To je všetky riziká, od dane nositelia vedomostí, ktoré získali. Budú aj naďalej plniť úlohu udržiavanie týchto náboženstiev a ľudia rozdelenie a zničenie, s láskou venuje pre týchto ľudí žijúcich pod ochranou. Zastaví na kacírov a nepriateľa Boha z činnosti proselytizing a odpadlíctvo ľudí, s láskavosťou beramar nokia nespravodlivého a pozvať ľudí, aby zostali ďaleko od všetkých kesyirikan bertauhid, kebid'ahan a neposlušnosť.
Sú to oni, kto môže udržať jednotu ľudu, zachovávať tyč, silu a víťazstvo islamu nad ostatnými náboženstvami a ničí túžbu, kacírstvom, kefajiran a neposlušnosť.

Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah povedal: "učenci majú povinnosť zachovať a poskytovať obyvateľom tohto náboženstva. Ak tomu tak nie je oznámiť tieto poznatky na ich náboženstvo alebo zanedbanie povinnosti držať náboženstvo, potom tak je najväčší tyranie voči moslimom. Preto Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí.

إن الذين يكتمون مآأنزلنا من البينات والهدى من بعد مابيناه للناس في الكتاب أولائك يلعنهم الله ويلعنهم اللاعنون

Určite tých, ktorí skrývajú to, čo sme odhalili podobu poznámok (clear) a pokyny, čo sme to vysvetliť ľuďom v Písme, oni boli nadával a preklínal Boha (aj) o všetky (stvorenia), ktoré môžu byť prekliaty. [Al Baqarah: 159].

To preto, že zlé účinky (nebezpečenstvo) pre skrytie svoje znalosti, vplyv na zvieratá a ďalšie. Tak, aby všetky prekľaje, vrátane zvierat. "[14]

Preto Salaf vždy rozbaliť a vysvetliť ľuďom, o kebid'ahan a odborníkov. Nestačí, dokonca urážku na cti a nebezpečenstvo, ktoré varujú pred jednoty moslimov. Pozrite sa, čo je uvedené Imám Ibn al-Sunna učenci Qayim, keď hovorí o postoji Salaf proti kebid'ahan. Rahimahullah On povedal: "" popieranie Salaf a kňazi boli stále ťažšie kacírstva. Popreli páchateľa z celého sveta a urážky na cti odborníci varujú, silne z kacírstva. Až do ich popretie kebida'han prekročí ich popretie krutostiach, tyranie a nepriateľstvo. Vzhľadom na nebezpečenstvo kebid'ahan, zničenie náboženstva a väčší odpor. "[15]

Pozrite sa na moslimov, ó môj brat, ako sa vedci snažia, aby náboženstvo a moslimami so všetkými chybami a schopnosť zbúrať existujúce kebid'ahan! To všetko, pretože nebezpečenstvo a dôsledky takejto hrozné kacírstvo jednoty moslimov.

Takže rozbaliť odchýlku náboženstvo, nie rozbiť jednotu ľudu a zhoršiť sporu. Ale je to naozaj pomôže vyčistiť radov moslimov voči jednote a slávu islamu na tejto zemi. Tak to môže byť videné v histórii moslimov, ktorí sú veľmi dlho, od čias proroka alaihi sallallaahu To wa salámou až do súčasnosti.

Chyby a nezrovnalosti odstrániť náboženstvo, je dôležitá vec a stať nositeľom šľachtického úlohy vedy. Tiež sa požehnanie a milosť Božiu Subhanahu wa Ta'ala k moslimom. Tak, aby ľudia pochopili svoje chyby a môžu opraviť k lepšiemu a dokonalý.

To je zamerané na Hadith prehlasuje, že tento ušľachtilý dôvod, ktorý musí preukázať svoju cnosť a vedy.

Imám Ibn Qayim povedal: Tento hadíth ukazuje, chvála alaihi proroka sallallaahu To wa salámou na učenca, ktorí sa vo vedeckej dedičstva. Veda je naznačený v jeho porekadlo, ktoré on n:

(هذا العلم). Všetky nositeľmi vedy by malo byť uvedené, že "spravodlivá. Preto je dobre známe, medzi ľuďmi spravodlivé týchto vlastností štátov penukil a nositeľmi týchto znalostí, bez váhania a nerozhodnosť znovu.

Iste, každý človek, ktorý bol chválený proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nedostal Jarh ods napomenutie) na ne. Tak, aby všetci kňazi, ktorí boli známi ako rozprávači Nabawi vedy a dedičstva, sú ľudia, ktorí "len ku chvále ods ta'dil) Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou. Preto sa neprijímajú niektoré ich nesúhlasu niektorých ostatných.

Bebeda sa slávne osobnosti z radov týchto ľudí s bezchybnú povahou a zlým. Takéto odborníkmi v oblasti inovácií a ich vodcovia, ktorí nasledovali ich od tých, ktorí pochybujú o keshalihanya týždeň Pretože z nich, v súlade s týmito ľuďmi nie sú, vrátane úradnícke vedy Nabawi. Preto sa predpokladá, n vedu Messenger, okrem tých, ktorí "len.

Ale niekedy je nepochopenie pojmu tohto veľtrhu. Tak za to, že odkaz na osobu, ktorá nemá žiadny hriech. V skutočnosti tomu tak nie je. Pravda je zmysluplné "spravodlivý, dôveryhodný na tomto náboženstve. [16]

Niet divu, že tieto veci preto, že sú dedičmi prorokov a apoštolov, ako inak proroka sallallaahu To alaihi wa salámou v jeho slovami:

وإن العلماء ورثة الأنبياء وإن الأنبياء لم يورثوا دينارا ولا درهما ورثوا العلم فمن أخذه أخذ بحظ وافر

Naozaj učenci sú dedičmi prorokov. Proroci nededia ani dinár dirham, ale zdedil znalosti. Takže každý, kto prijal to, čo znamená, že má dokonalý prijať. [17]

Je to divné, keď niekto sa snaží narovnať chybu alebo skupina moslimov modlitby, potom považovaný za šíriteľa ohováranie, porušenie jednoty a bratstva islamu. Ešte než to, že oni boli terorizovaní rôznymi posmešky a urážkami a obvineniami bez dôkazov a jasné vysvetlenie, ako prezývok, ako americký a židovský poskok a pätolizač vláda, alebo blázon nevie fiqh waqi "a ďalšie. To je ale hnusné obvinenia a hlúpy, ľudstvo, a to najmä v súlade s Shari'ah. Tvrdenie, že nie sú pravdepodobné, že príde z niekoho, kto rozumie držiteľov vedeckých vpravo. Realizovateľné a je vhodná poplatky určené ľuďom, ktorí vyložiť odchýlku zboru alebo skupiny moslimov, aby všetky vedomé pokánie a návrat k Bohu l? Bolo to veľmi nevhodný a veľmi nevhodné.

Tak, že by sa stretnúť sunatullah presadzovaní pravdy, apoštolov a prorokov, a ich nasledovníci.

ولن تجد لسنة الله تبديلا

A občas nájdete žiadnu zmenu v zákone o Alaha. [Al Ahzab: 62].

Rúhanie a zlé sa stalo s matnými Ahlu sunny učenci od nepamäti. Imám Abu Uthman Shabuni Ash vysvetľuje: "Vidím postoj odborníkmi v oblasti inovácií dať mat-mat v Ahlu Sunny je zlá napodobenina, ako spor s Poslom Alaha alaihi To wa salámou. Oni (polyteisty) bol menggelari on sallallaahu To alaihi wa salámou s rôznymi prezývkami. Väčšina z nich menggelarinya ako čarodejnice údržbár. Existujú menggelarinya s šaman, sya'ir, šialenci, posadnutý, Chvastúni a klamár. Aj keď sallallaahu To alaihi wa salámou moc a duchovné z týchto ohavností. On sallallaahu To alaihi wa salámou, bol len posol, a prorok, ktorý bol zvolený. Boh povedal.

انظر كيف ضربوا لك الأمثال فضلوا فلايستطيعون سبيلا

Pozrite sa, ako si proti vám v podobenstvách, lebo zišli z cesty a nemôže nájsť (vpravo). [Al-Isra: 48].

Rovnako tak, odborníkmi v oblasti inovácií, Boh všemohúci ponížiť, že daný titul učencov, že veľa Hadith rozprávači, ktorí ju preniesť na niekoho iného a nasledovníci Sunna Rasulullah videl. Väčšina z nich sa menggelarinya hasyawiyah titulu. Iní ho povolal k podložke musyabihah a nabitah a nashibah a jabariyah. Hoci Ashhabul Hadith sám o sebe je veľmi hore, ďaleko a že z tohto potupne výčitiek. Sú nič, ale nasledovník Sunny, že svetlo, majiteľ života blahoslaveného rozprávky Alah wa Subhanahu Ta'ala ľudia, ktorí chodia rovno a na hornej časti dôkazov pevné a silné. Alah wa Subhanahu Ta'ala dal taufiq je sledovať knihy, zjavenia a kalamNya. Dostanú taufiq tiež v nadväznosti na Proroka v celom Hadith. Hadísa sa sallallaahu To alaihi wa salámou, ktorý obsahuje príkazy k jeho ľuďom robiť kemakrufan slovom i skutkom, ktorý obsahuje zákaz všetkých kemungkaran.

Podobne, Alah wa Subhanahu Ta'ala pomôcť im držať sa a prijímať pokyny k jeho správanie a Sunny sallallaahu To alaihi wa salámou. Rozširuje tiež svoje prsia k láske proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, kňazov a duchovné Shari'ah. Takže každý, kto miluje ľudí, potom je s nimi v deň posledného súdu, so základnými slová, sallallaahu To alaihi wa salámou.

المرء مع من أحب

Ten niekto sa svojimi blízkymi. [18]

Táto vznešená Hadísa, ktorý tiež vysvetľuje nebezpečenstvo tahrif človek, ktorý prekročí limit, lži a márnosti odborníkmi ta'wil, ľudia neznalí tohto náboženstva. Takže čistenie islamu z tohto prípadu, je povinnosť a povinnosť nositeľmi syar'i pre vedu. Kifayah fard, ktoré musia byť vykonané s mravmi a pravidlami Shari'ah, tak to môže zmyť hriechy a povinnosti z týchto ľudí. Kiež Alah wa Subhanahu Ta'ala odpovedal učenci s dobrou dvojnásobok.

Nebezpečenstvo a KEBID'AHAN ticho Munkar
Kebid'ahan ticho a Munkar, že islam sa rozšíril v komunite bude viesť k rade poškodeniu a nebezpečenstvo. Medzi škody a ujmu, ktorá je:

A. Strata dôležitých prvkov života a slávu islamu, a to nespravodlivé príkazu, ktorým sa zakazuje láskavosť a boj proti špinavosti.
2. Príčina márnosť víťazstvo odborníkov Ahlu Sunny Wal Jama'ah
3. Nasadenie a rozvíjať postupy alebo osobu, ktorá menyelisihi pravdu, a to ako v i'tikad problémy, myšlienky a skutky.
4. Rastúce pochybné, neisté, že poškodenie aqeedah a morálku, rovnako ako srdce moslimov.
5. Oslabiť silu viery a i'tikad ods Aqeedah) sú správne.
6. Eliminovať trestnú syar'i na počasie odborníci a experti a odborníci chtíč kacírstva.
7. Odstrániť bariéru medzi bid'ah a sunny a Munkar kemakrufan. Tiež odstraňuje ghirah kesuciam brániť toto náboženstvo.
8. Pretože ľudia sú schopní páchať tento hriech, lebo vyvrátiť a odstrániť kebid'ahan a chyba je povinnosť.
9. Ohroziť náboženstvo zmiešaním pravdou a klamstvom. [19]

Pri pohľade na niektoré z nebezpečenstvo a škody vzniknuté, samozrejme, musíme sa snažiť to urobiť. Zo všetkých spôsobov a na chodbách Shari'ah. Dúfajme, že tento článok užitočné a nabádal moslimov je potrebné byť opatrný. A Alah vie najlepšie. (Spracoval: Abu Aisha)

[Skopírované z časopisu vydania As-Sunny Nadácia vydával 04/Tahun VII/1424H/2003M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]




Pokiaľ ide o herézu herézy-Qira'ah



OKOLO-kacírsky kacírsky QIRA'AH (ČÍTANIE AL-Qur'an)

Podľa
Šejk Abu Bakr bin Zajda Abdillah



Niektorí experti kacírsky QIRA'AH ako je stanovené v Ulama
A. Melafazhkan prehnané postavy, dokonca aj zmienka zákona porušil písmeno a spôsob, pretože cesty bertajwid zhotovené a dokonca nútení sily, tak to chýba čítanie je jednoduché a rýchle súlade s Božím slovom:

ورتل القرءان ترتيلا

"A čítal Korán s tartil" [al-Muzzamil: 4]

2. Prečítajte si korán namiesto arabského prízvuku.

3. Číta ako cesta bezbožných a fajir ods neposlušnosť).

4. Prečítajte si s určitým tónom a pohybu. Ako vykonať väčšinu nasledovníkov Tareq ktorý čítal za sprievodu tanca / tanec / tanec ako hotové v nádvorí mešity al-Hussein v Egypte sledovať dav.

5. Čítanie prostredníctvom spievať. A herézy sú ešte horšie ako v prípade, že čítanie je sprevádzaná hudobnými nástrojmi.

6. Spievať, rovnako ako mnoho opakovaní laguan.

7. Rýchly čítať ako poéziu.

8. Prečítajte si rýchlo a bez tadabbur (pozor na jeho významu).

9. Zvýšiť svoj hlas pri čítaní tak, že cez-lebihanan. A to je to, čo spôsobuje vznik nových spôsobov zhotovené pri čítaní koránu, ktorý dal obe ruky na oboch ušiach pri čítaní Koránu.

10. Sedia v kruhu a striedajú čítanie poézie alebo Surah do čítania je kompletný. Ale ako je to možné, keď zhromaždili sa učiť korán.

11. Čítanie Koránu v mešite veži. To je podvod Satan mnohých odborníkov qira'ah, že čítať korán v mešite veža v noci s hlasným chórom berjuz-już, aby narušiť a odradiť ostatné spí, a môže sa vrhnúť akt Riya "[1] Aj medzi nimi je úmyselné čítanie Koránu v mešite v čase po výzve k modlitbe, pretože to je čas zhromažďovania ľudí v mešite.

12. Qaari "(ľudia, ktorí čítajú Korán), čítať a zároveň fajčí cigaretu, alebo si prečítať korán v niekoľkých Madžlisu, kde sa ľudia zhromažďujú fajčia cigarety.

13. Zaoberal sa spôsoby, ktoré čítanie syadz ods nyleneh / divné / zmätený), ale je to podvod Satan proti nim. Tj. Týkajú sa takých hodnôt je to, že trávi čas a vek im preskúmať, učiť a pripravovať knihu, takže sú plné ruky práce s vecou qira'ah (čítanie) a opustiť vedu na fard, alebo povinné. Takže si niekedy nájsť imáma, ktorý je zaneprázdnený s výučbou čítania syadz cestu, aj keď on sám nevedel, veci, ktoré zrušili modlitbu. V skutočnosti, niekedy povaha z neho robí fanatickej nevedomosti tučne k rýchlemu prevedenie berfatwa, ale nechcelo sa zapojiť do Majlis sedí študovať vedu, na čele s kňazom. Predpokladajme, že títo ľudia by si myslel, iste vedia, že by malo byť prioritou cieľom je zapamätať si korán a zdôvodniť, ako sa čítanie (qira'ah), a pochopiť Korán a realizovať ich. Potom študovať vedy môže zlepšiť srdce a morálku, rovnako ako ďalšie Shari'ah vied. A ak je niekto hlúpy, aby trávili čas na veci, ktoré nie sú dôležité. Al-Hasan Al-Bashariy povedal: "Korán bol zjavený vykonávaný, ale človek robí čítanie Koránu ako o práci." So znamená: Sú len o záležitostiach praxe čítanie, ale nie jeho obsah Koránu.

14. Prečítajte si v pomere dva qira'ah (ako čítať) alebo viac v jednom odseku, v modlitbe alebo mimo modlitbu uprostred mnohých ľudí. (Čítanie, ako je to možné, keď učiteľ vysvetľuje spôsoby výkladu predmetov čítanie určiť zámer každú cestu).

15. Vrátane inovácie sa špecializuje čítanie poézie alebo osobitné list v povinnej modlitbe alebo okrem povinných modlitieb bez akýchkoľvek argumentov, napríklad:
. Zoznámte čítanie súry al-`som v siedmom reka včera večer ramadánu, veriť, že je Sunna.
b. Prečítajte si suras al-Muddatstsir a al-Muzzammil alebo al-Insyraah v predvečer narodenín proroka sallallaahu To alaihi wa salámou na modlitbách večerných 'alebo Fajr modlitba.
c. Prečítajte si list, ktorý spomína prorok Mojžiš modlil Alaihissallam za úsvitu na 'Ashur.
d Prečítajte si suras al-Kafiruun a al-Maghrib modlitbu v Ikhlash v piatok večer.
e Prečítajte si suras al-Falaq a AN-Naas v Maghrib modlitieb v sobotu večer.
f. Zlúčenia niektorých veršov na čítanie práve na nedávnej taráwíh ​​modlitbe.
g Prečítajte si verše, ktoré obsahujú modlitby večer finále na poslednej modlitbe rekaa'at taráwíh ​​po prečítaní súry an-Naas.
h Prečítajte si o dva qira'ah (ako čítať) v modlitbe je kacírstvo, ako právo spojením dvoch qira'ah pri čítaní z modlitby.
i Prečítajte si suras, v ktorých je modlitba a rohože poézie navyše až ALM-Tanzil-As-Sajda) na úsvite piatkových modlitieb, ako je disunahkan: prečítajte si prvú rieka (ALM-Tanziil-As-Sajda) a (súra al-Insane) v druhom rieka.
j Kombináciou týchto veršov, ktorý obsahuje frázu tahlil ods La ilaha illa Alaha) a prečítajte si ju, ako je čítanie kapitol.

16. Vrátane inovácie sa špecializuje čítanie poézie alebo súry žiadny argument v určitú dobu alebo miesto na živobytie. Ako sú:
. Prečítajte si al-Fatih s určitým zámerom, alebo zámer odstrániť tvrdosť.
b. Prečítajte si súry al-Kahf v piatok pre ľudí, ktorí budú pred začiatkom piatkových modlitieb kázeň v piatok s veľkým hlasom.
c. Prečítajte si suras Yaasiin 40 krát so zámerom splniť základné potreby.
d Špecializovaný čítanie Surah al-Kahf v piatok po ASR v mešite. (Chyba, pretože sa špecializuje miesto a čas).
e Prečítajte si Yaasin suras pri kúpaní zosnulého.
f. Prečítajte si o jednu desatinu z Koránu (u detí a okrem detí) v noci Mawlid.
g Prečítajte si korán v prednej časti tela alebo nad hrobom.
h Vyžadujú, aby som sa vždy čítať Korán ako Tawaf.

17. Vrátane inovácií je prax qaari "(ľudia, ktorí čítajú Korán) alebo počúvať jeho čítania síce modlitba-modlitba a dhikr alebo spomienky, že je žiadny argument texty pri čítaní poézie alebo súry. Ako sú:
. Pozdrav je po prečítaní Koránu: ". Al-Fatihah"
b. Ich reč pri čítaní al-Fatih: ". Shalluu" alaihi wa sallimuu tasliimaa "
c. Qaari reč "(ľudia, ktorí čítajú Korán):" al-Fatihah-FII Ziyaadatan Syarafin Nabiyyi Shallaahu To Alaihi Wa salámou. "
d Pozdrav ľudí, ktorí počúvajú nameraných hodnôt qaari (o ľudí, ktorí čítajú Korán): "Alah, Alah," alebo ďalšie pripomienky adresované qaari keď čítal, keď Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí:

وأذا قرىء القرءان فاستمعوا له وأنصتوا لعلكم ترحمون

"A keď sa číta Korán, potom počúvajte pozorne, a pokojne za to, že môžete dostať milosť" [al-A'raaf: 204]

e Zvyknite si hovoriť: "Alah ul-Shadaqa" adheem "po prečítaní koránu.

18. Kacírstva-kacír tesnenia, ako sú:
. Prečítajte si všetky verše o modlitebných kobercov po tesnenie.
b. Bertahlil štrnásťkrát.
c. Záverečný večer oslava.
d Kázanie pred alebo po skončení akcie.
e Sľúbil navzájom na utesnenie.
f. Zareval ako tesnenie.
g Nočné protipožiarne tesnenia

19. Vrátane inovácií ich čítať Korán vyžebrat. Z nich otáčaním pásku čítanie Koránu, keď rebrám v uliciach a uličkách v trhu obchodoch.

20. Dajte obe ruky na uchu alebo ručne pri uchu pri čítaní Koránu.

21. Záležitosti týkajúce sa siedmich pečatí:
. Dokončenie tesnenia, to znamená: zhromaždenie, čítať všetky verše vľavo kňazom, po ktorom kňaz znovu čítať všetky verše, ktoré mu zostali.
b. Domnieva sa, že prednostné mengkhatam Korán v popoludňajších hodinách v zime, a ráno v období sucha.
c. Pripojenie tesnenia s tesnením druhou rukou / pripojenie Surah al-Fatihah, alebo tým, že číta päť veršov súry al-Baqarah.
d Opakujte Súr al-Ikhlash trikrát.
e Bertakbir na konci listu ad Dúha až do konca súry An-Naas v modlitbe alebo mimo modlitbu.
f. Seal v deň pôstu.
g Prečítajte si záverečnú modlitbu v modlitbe.

Taqlid (napodobňuje) Zvuková qaari "
Fitnah (chyba: chyba) napodobniť hlasy qaari "(ľudia, ktorí čítajú Korán) a cvičil v mešitách v prítomnosti Boha je záležitosť, ktorá sa považuje za kacírsky (ďalšie) vo veciach uctievania prečítať Korán. V skutočnosti je záležitosť, ktorá je pochopiteľné, že napodobňuje zvuk qaari ", ktorá by mohla byť vykonávaná buď v dobe proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho spoločníci v čase Anhui Alaha ', ale nie je známe, medzi tými, ktorí bertaqaarub (uctievanie) k Bohu tým, že napodobní napodobniť hlas alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Takže tu poznamenať, že úkon nebol masyru "(disyari'atkan / učil), rovnako ako postoj robiť to až do vydania uctievania.

Napriek tomu podľa Kájda osobnosť ", že každý prípad je uctievanie bid'ah diadém vynálezy a všetky inovácie sú mylné.

To je v našej dobe, ktorá robí veľa strkanie ľudí sa zišlo okolo mešít, že kňazi majú princípe ako vyššie (napodobňuje zvuk slávny qaari "). Toľko ľudí počas ramadánu na cestách z jednej krajiny do druhej s cieľom taráwíh ​​modlitby v mešite, že kňazi majú "dobrý zvuk".

Snažte sa udržať v pamäti, je to v poriadku, ako dupali po nich sunny Proroka, pokiaľ ide o zákaz "zámerne cestoval (do oslavovaná červené) s výnimkou troch mešít: Vlastná Haram mešita, Prorokova mešita a mešita al-Aksá". [2]

A medzi veci, ktoré vyplynuli z predchádzajúcich prác:
A. Existencia nevôli sa modlí za imámov, ktorý bol moc dobrý hlas.
2. Počet ľudí, ktorí prišli ich pokora "v modlitbe kvôli závislosti na zvukovej kráse.

A radím každému moslima, ktorý číta Knihu Alaha Ta'ala, najmä kňazi z mešít, zastaviť napodobenie prírody a taqlid pri čítaní slovo Alaha, Pána alamiin. Božie slovo je slávnejší a väčšiu hodnotu, než akciu qaari "v tom, čo nie je prikázaný syar'iy ho.
Povedal, že na tému alaihi proroka sallallaahu To wa salámou:

وماأنا من المتكلفين

"A ja nie som vrátane osôb, ktoré kováčne". [Shaad: 86]

Ak niektorý otrok pokus, aby srdce a opravy zámer, tak čítal Korán zvýšiť hlas, bez toho, aby ju a tlačiť sa mimo ich možnosti. Nenechajte sa nevymýšľa spievať a prinútiť, aby prinútil k čítanie a čítanie ako je zakázané.

A vlastnej osoby splnomocnené Bohom zdvihnúť imáma z mešity, aby sa vybrať viac zodpovedajúce keilmuaanya kňaza, oddaný, je Wara ', mať čistý aqidah pochybný ochorenia, ochorenia má temperament sieť chtíč, a radšej dobrý hlas.

Krútiť hlavy a tela pri čítaní AL-Korán
To je kacírstvo zvykom Židov, ako to robia, keď sa dozvie, potom sa rozšíril na deti moslimov, najprv v Egypte. Ak by si prečítať Korán v škole, sú krusa hlavou hnutia a melenggak-hojdačka. (Ako vysvetlil Abu al-Hayyan Andalúzia a Al-Al-Andalúzia Raa'iy).

VÝBER ČÍTANIE CEST že v súlade s piatkovej modlitby kázne DISKUSIA
Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou sa Sunny čítanie modlitieb piatok s tromi čítaniami:
A. Surah Al-jumu'a a Surah Al-Munafiqun
2. Surah Al-jumu'a a Surah Al-Ghaasyiyah
3. Surah Al-'-Laa (Sabbihisma) a Surah Al-Ghaasyiyah.

Je to náš čas sa to stalo postoj väčšiny ľudí sa odvrátil od čítania tohto disyari'atkan kňazi osobného výberu, teda výberu veršov alebo Surah ktorom on hovoril fit s témou kázne.

Táto metóda nie je z Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, a nie z pengaalan Salaful-Ummah, čo je zvyk na výkon advokácie z kacírstva. Rovnako tak (ak je) s úmyslom opustiť disyari'atkan a praxe okrem Sunny byť používaný ako spôsob, ako prax, ktorá je považovaná Sunna, potom tento postoj je považovaný za postoj k zlepšeniu šaría (ktorý, ako by nie dokonale), takže masyru ", domnieva sa, Sunny, a spôsob, ako by bolo, aby sa obyčajných ľudí oklamať takými prostriedkami, Alah vie najlepšie.

SPOJKY MELAFAZHKAN BERKHUTBAH určitú dobu na tón-ZMENY KLÍMY
Medzi vecami diadém vynájdený niektorí kazatelia a kazateľa v dnešnej dobe je vždy zvuk pri čítaní veršov Koránu upraviť svoj hlas, keď hovorí alebo berkhutbah.

Táto metóda je známa z predchádzajúcich salaf učencov, rovnako ako vedcov, ktorí majú veľa nasledovníkov. A vy ste chýbal na šľachtických učencov, ktorí sú uznané v našej dobe, aj keď sa vyhnúť čítanie týmto spôsobom, a veľa tých, ktorí počúvali čítanie divákov, ktorí nemajú chuť. Membacanyapun rôznymi spôsobmi a všetky zlé spôsoby, ako sa neberú do úvahy, ako to nepočítajúc pre ľudí, ktorí porušujú počiatočné obdobie metód a akademických pracovníkov Salaf tejto Ummy.

[Prehľad Al-Sheikh knihy Bida'ul Qura To Qadimah Wal pracovné Mu'ashirah Bakr Abu Zaid bin Abdillah a sumarizuje M. Dahr]

[Skopírované z As-Sunny časopisu V/1422/2001M 05/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-7574821]





Upozornenie narodeniny proroka sallallaahu alaihi wa salámou Podľa islamského Shari'ah



Podľa
Al-Yazid ibn Abd al-Kadir Ustadz Jawas



Chvála Bohu všemohúcemu, ktorý zdokonalil náboženstvo islamu za svojich zamestnancov, ktorí veria a robí Sunna Poslať ako najlepší z uvedených pokynov. Dúfam a pozdravy vylial požehnanie na proroka alaihi sallallaahu To wa salámou, rodiny a jeho spoločníkmi.

Všemohúci Alah dokonalosti islam pre jeho ľud, zdokonalil jeho požehnanie k nim. Alah wa Subhanahu Ta'ala je jeho prorok mewafatkan sallallaahu To alaihi wa salámou, ale potom, čo dokončil prináša celú tú disyari'atkan Alah jasne, buď slovom alebo skutkom, aj potom, čo sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil, že diadém každá nová vec, ktorú vynašiel muž a naklonil sa k náboženstvu islamu, či už i'tiqâd (presvedčenie), slovo a skutok všetko, čo je kacírsky a odmietol, aj keď dobre mienená. Všetko je to preto, novinkou je pridanie náboženských náuk a mensyari'atkan niečo, čo nie je dovolené, aby Alah wa Subhanahu Ta'ala a je tasyabbuh (podobnosť) nepriateľom Alaha Všemohúceho z radov židov a kresťanov. Okrem toho znamená obťažovanie herézy proti islamu a považujú ju dokonale. Táto viera obsahuje veľké škody a proti slovu Všemohúceho Alláha a slov proroka alaihi sallallaahu To wa salámou je varoval pred kacírstva.

Tvoriť nové veci o náboženstvo, ako varovanie Mawlid proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, potom predpokladáme, že Alah Subhanahu wa Ta'ala nebol k dokonalosti svoje náboženstvo pre týchto ľudí, ani nepreberá proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nepredložil všetko, čo musí urobil pre svoj ľud. Nepochybne tento predpoklad vzhľadom na nebezpečenstvo proti Bohu Všemohúcemu a Jeho posla. Pretože Boh Všemohúci dokonalosti toto náboženstvo pre svoje otrokmi.

Je nevyhnutné, že proroka Mohameda sallallaahu To alaihi wa salámou bol najušľachtilejšie Prorok a posledná. Prorok z najdokonalejších podaní a úprimnosti. Varovanie mala narodenia proroka sallallaahu To alaihi wa salámou bol vlastne patrí požehnaný náboženstva Alah všemohúci, iste proroka sallallaahu To alaihi wa salámou musel vysvetľovať svojim ľuďom, alebo aspoň musí byť vykonané jeho spoločníkmi. Avšak, to sa nestalo. Tak, to je jasné, že nie je súčasťou islamského učenia a zahŕňa prípady, ktoré diadém vynálezy (inovácie) a zahŕňa tasyabbuh (ako) účtovník (židia a kresťania), vo veľkých dní odo dňa,

Medzi zvláštne a prekvapujúce vec je, že mnohí ľudia sa radi a dychtivý k účasti na akciách, ktoré kacírstva, a dokonca ju brániť, keď opustí povinnosti, ktoré Alláh Všemohúci syari'atkan ako povinných modlitieb, piatkové modlitby a modlitby berjama "Ach, aj niektorí z tých oboznámení s nemorálnych skutkov a veľké hriechy. Uvedomujú si, že urobili veľkú kemungkaran. To všetko je kvôli slabej viery, plytkosť myslenia, a počet škvŕn, ktoré znečisťuje pečeň.

Cudzinec stále, niektorí zástancovia tvrdia, že Prorokova narodeniny To alaihi wa salámou prišiel ku vstupu na akciu. Preto stojí na počesť a vítam. To je najväčšia lož a ​​nevedomosť je veľmi zlá. Vzhľadom k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou by vstať z hrobu, ako do Súdneho dňa, nekomunikuje s ľudskou bytosťou, a nezúčastnil rokovania svojich ľudí vôbec.

Láska proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nebolo hostiť akcie, ako narodeninovú oslavu, ale počúvať jeho rozkazy, čo potvrdzuje všetky dikabarkannya, ďaleko od všetkého, čo je zakázané a diperingatkannya, a neuctieva okrem Alaha Všemohúceho s jeho Shari'ah " atkan.

A. Prvýkrát, čo ľudia držia Zrodenie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou
Varovanie Narodenia alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je herézy darebáctva. Medzi prvé držať to je Bani To Ubaid al-Qaddah kto volal seba tým, že Fatimids v 4. storočí AH. Prisudzujú sa k synovi Anhui "Ali bin Abi Talib Alaha". V skutočnosti sú pôvodcom toku psychoterapie. Ich predkovia sú známi Dishan Ibn al-Qaddah, spoluzakladateľ Bathiniyah prúdenia v Iraku. [1]

Učenci z ummy, vedúci a jeho nadriadenými vypovedal, že oni boli pokrytci zindiq, ktorá sa objavila sa schovať neveru a islam. Ak sú ľudia, ktorí svedčili, že oni boli veriaci, potom vypovedal na niečo, čo nie je známy, pretože tam nie je nič, čo ukazuje ich vieru, naopak mnoho vecí, ktoré ukazujú na pokrytectvo a kezindikan je. [2]

B. A mnoho dôvodov k zákazu WARN Zrodenie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou
Učenci vtedy a teraz musieť vysvetľovať baatil kacírstva pripomínať Mawlid proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho podporovatelia argumentujú. Pripomínať Mawlid (narodenia) v alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je bid'ah a haraam podľa nasledujúcich dôvodov:

Za prvé: Varovanie narodeniny alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je inovácia, ktorá zhotovené v tomto náboženstve. Alah wa Subhanahu Ta'ala neprišlo žiadne podrobnosti a znalostí o ňom. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy mensyariatkannya buď orálne, jeho skutky a zákony. V skutočnosti Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí:

"... Čo Messenger vám potom zobrazí ho. A čo zakazuje potom odísť ... "[al-Hasyr/59: 7]

Tiež hovoril, že to znamená: ". Naozaj Boh bol prítomný v tom, že vzory sú dobré pre vás (to), pre ľudí, ktorí očakávajú, (milosrdenstvo) Alaha Všemohúceho a (už) Súdny deň a on bol veľmi spomínanie na Alaha Všemohúceho" [Al -Ahzâb/33: 21]

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد

"Tí, ktorí majú nový neexistuje v našich cirkevných záležitostí, prax bola zamietnutá."

V histórii imáma moslima "Kto nemá vykonávať prax, ktorá na základe našich záležitosťou, prax je odmietnutá."

Po druhé: Khilafat-ur Rashidun a spoločníci proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy nedržte ďalšie pamätné narodeniny proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a bol nikdy k tomu vyzvaní. V skutočnosti sú to najlepšie z tejto Ummy po alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

... فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء المهديين الراشدين, تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ, وإياكم ومحدثات الأمور; فإن كل محدثة بدعة, وكل بدعة ضلالة.

"... Takže sa budete držať na Sunnahku a Sunna Khilafat-ur Rashidun, ktorí poberajú pokyny. Držte ju pevne a gigitlah gerahammu mu zuby. A drž sa ďalej od vecí, ktoré diadém vynašli (v náboženstve), pretože každý prípad je diadém INVENT je inovácia a každá inovácia je mylné. "[3]

Birthday Reminder nikdy neurobil proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho spoločníkmi. Ak je to dobré skutky budú musieť najprv urobiť. Ibn al-Hafiz Katheer môže Alah zmiluj sa povedať, "Ahlus Sunna wal Jama'ah je presvedčený, že každé slovo, a akcie, ktorá nemá žiadny základ spoločníkov proroka alaihi sallallaahu To wa salámou je kacírstvo. Vzhľadom k tomu, či to bolo dobré, sa prvýkrát urobiť, než nás. Vzhľadom k tomu, že nikdy ignorovať dobrý, ale najprv jeho realizáciu. "[4]

Po tretie: Varovanie narodeniny (narodeniny / narodeniny) je zvyk ľudí astray a tých, ktorí sa odchyľujú od pravdy. Vzhľadom k tomu, prvýkrát vytvoriť tieto návyky sú Ubaidiyah Fatimids vládcovia generácie, ako vyššie uvedeného popisu. Sú to vlastne prišiel z Židov, dokonca aj tie názory pochádzajú z Magians. Mohol by to byť, sú to ľudia ateisti. [5]

Osoba, ktorá najprv vytvoril to bol al-Mu'iz Lidînillah al-'Ubaidi al-Maghribi, ktorí prišli z Maroka do Egypta počas ramadánu v 362 AH [6]

Stojí to za to pre moslimov nasledovať Rafidhah citlivú a sledovať ich zvyky a pokyny alaihi proroka Mohameda menyelisihi sallallaahu To wa salámou?

Po štvrté:. Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí:
"... Tento deň som sa zdokonalil vaše náboženstvo pre vás, a ja mám oba konce s mojou priazeň k vám, a ja mám islam ako náboženstvo ridhai ..." [al-Ma Idaho / 05:03]

Al-Hafiz Ibn Katheer, môže mať Alah zľutovanie (d. 774 H), vysvetľuje: "Toto je najväčší požehnanie Ta'alal AllahSubhanahu wa vzhľadom k týmto ľuďom, keď Boh všemohúci zdokonaľovanie ich náboženstvo. Tak, oni nepotrebujú ďalšie náboženstvo, ani prorok, než je ich prorok, proroka Mohameda sallallaahu To alaihi wa salámou. Preto Alah, aby ho ako pečať prorokov, poslal k celému ľudstvu a jinnou. Tak, tam nie je nič okrem toho, že halalkan halal, haram nič okrem toho, že diharamkannya, a okrem toho, že žiadne náboženstvo disyari'atkannya. Všetko, čo je dikabarkannya Haq, správne, a žiadna lož, a nie je tam žiadny rozpor vôbec. Ako Alah Všemohúci: وتمت كلمت ربك صدقا وعدلا "A mal Pán tvoj ideálny veta (Al-Korán-), (veta) je správne a spravodlivé ..." [al-`/ 6:115 ]

To znamená, že správy zo správne a spravodlivé vo všetkých príkazov a zákazov. Po zdokonalil náboženstvo pre nich, potom dokončil láskavosti, ktoré im.

Takže ridhailah islam pre seba, pretože on miluje a požehnal náboženstva Alah wa Subhanahu Ta'ala. Preto Alah poslal svojho Messenger sallallaahu To alaihi wa salámou najdôležitejšie a najvznešenejšie znižujúce knihy (Al-Korán).

Pokiaľ ide o slovo Alaha (al-Ma Idaho / 5:3), "Ali bin Abi Talhah povedal, od Ibn 'Abbas anhuma Alaha'," To je islam. Všemohúci Alah nám povedal, aby sme alaihi Jeho proroka sallallaahu To wa salámou a verný, že sa zdokonalil vieru k nim, takže nevyžadujú pridanie vôbec. A Alah Všemohúci dokonalosti islam, že Alah Všemohúci nikdy klesať, tak aj radosť Alah všemohúci nebude memurkainya navždy. "[7]

Ľudia, ktorí vykonávajú sunny a Sunna-dovolenka-kacírsky kacírske kacírske, vrátane narodenia proroka alaihi sallallaahu To wa salámou, potom budú hosťami v komunite, podporujúce túto oslavu. Hoci proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil jasne. On sallallaahu To alaihi wa salámou nenechal nejakú jednu cestu, ktorá môže viesť k nebu a peklu sa od neho ale musel vysvetliť, k jeho ľudu. Ak varovanie Mawlid proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, ktorá zahŕňa náboženské učenie potešiť Alaha všemohúceho a vysoký, on by sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil to alebo to. On sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

ما بعث الله من نبي إلا كان حقا عليه أن يدل أمته على خير ما يعلمه لهم وينذرهم شر ما يعلمه لهم

"Je to Alah poslal proroka, ale povinné pre neho ukázať, láskavosť ku svojim ľuďom vedel, a varoval ich pred zlom, že vedia na ne." [8]

Piata: Vo vedení ako herézy, kacírstvo, dojem, že Alah nie je k dokonalosti toto náboženstvo, tak že ďalšie služba musí byť na jeho zlepšenie. Vytvára dojem, bol prorok sallallaahu To alaihi wa salámou neskončil sprostredkovať toto náboženstvo ku svojim ľuďom, aby sa inovácie experti sa domnievajú, že je potrebné vytvoriť nové veci v tomto náboženstve. V skutočnosti Alah wa Subhanahu Ta'ala zdokonalil svoje náboženstvo a požehnanie za svojich zamestnancov.

Po šieste: V islame nie je kacírstvo hasanah, všetky inovácie je kacírstvo, ako alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.

كل بدعة ضلالة وكل ضلالة في النار

"Každá inovácia je mylné a každý mylné miesto v pekle" [9]

Imám Shafi'i rahimahullah povedal.

من استحسن فقد شرع

"Ten, kto posúdi, či niečo (uctievanie), potom robil Shari'ah" [10]

Medzi pravidlami znalca, ktorý bol dobrého veda je, že "dobrý skutok je dobre pokladaný Shari'ah a zlé je to, čo je považované za zlé, ktoré Shari'ah". [11]

Hafiz Ahmad bin Shaikh bin 'Alí al-Haka rahimahullah (. D. H 1377) povedal: "Tak viete, že všetky bludy sú vyrobené dostal vôbec nič, všetko je škaredá nie je dobré pre neho, všetci z cesty neexistuje žiadny náznak, vôbec to, je to hriech nie je prospešné, všetko je márnosť, že žiadna pravda v ňom. A význam inovácií nie je povolené Shari'ah Alaha Všemohúceho a nezahŕňa veci v náboženstve) o alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a jeho spoločníci. "[12]

Učenci islamu a moslimov výskumníci neustále popierajú narodeninovú oslavu kultúry a praxi popiera s textami o Koránu a sunny v Proroka, ktorý bol varoval pred nebezpečenstvom z kacírstva v islame, nariadil jej, aby nasledovali Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a a tiež varoval ho, aby menyelisihi slovami, skutkami a činmi.

Za siedme: Na pamiatku narodenia proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nepreukázala lásku k Rasululah sallallaahu To alaihi wa salámou kvôli láske, ktorá môže byť preukázateľne po jeho sallallaahu To alaihi wa salámou, výkon jeho Sunny a počúvala jeho sallallaahu To alaihi wa salámou

Alah hovorí:
". Say (Muhammad),". Ak máte radi Alah, potom za mnou, Alah ťa milujem a odpustil vám vaše hriechy "A Alah je odpúšťajúci, Súcitný" [Imraan AAL 's: 31]

Al-Hafiz Ibn Katheer môže Alah mať zľutovanie povedal: "Tento ušľachtilý verš ako práva ističov pre každého, kto tvrdí, že milujú Alaha Subhanahu wa Ta'ala, ale nie v ceste alaihi proroka Mohameda sallallaahu To wa salámou a on leží v jeho tvrdenie, ktoré sa milujú Allaha Azza WA Jalla kým nasledoval šaría a náboženstvo, ktorá priniesla proroka Mohameda sallallaahu To alaihi wa salámou v každom slove, skutku a okolností. Je uvedené v knihe al-Sahih, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد.

"Tí, ktorí nemajú vykonávať prax na základe našich záležitosťou, prax je odmietnutá." [13]

Preto je cieľom slovo Alah, že maknya: "Say (Muhammad)," Milujete ak Alah, potom za mnou. Všemohúci Alah ťa rád "je, že dostanete niečo viac, než si ho milujú, že jeho láska k vám. Je väčší, než je vaša láska k Nemu. Ako vedci hovoria, že múdrosť expertov, "Akú veľkosť nie je, takže ak máte radi, ale veľkosť je, takže ak ste milovali." Al-Hasan al-Basra rahimahullah povedal: "Tam sú ľudia, ktorí vyhlasujú, že milujú Alaha všemohúceho a Alah vyvýšený otestovať pomocou tohto verša ... "

Potom slovo Alah je jeho význam, "A odpusť svoje hriechy." A Alah je odpúšťajúci, Súcitný. "Zámerom je nasledovať proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, získate odpustenie, vďaka požehnanie svojho veľvyslanca . "

Za ôsme: Pripomínať Zrodenie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a robiť to ako oslavu chcel podobať Židmi a kresťanmi v ich festivalov, ale my sme boli zakázané, aby sa podobal ich a sledovať ich životný štýl. [15]

Deviata: Racionálna človek tak ľahko oklamať veľa ľudí, ktorí pripomínať narodeniny alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, pretože pravda nie je meradlom počet ľudí, ktorí praktizujú to, ale je založená na Koráne a ako-sunny sú platné podľa to skutky understanding Salafush.

Desiate: Na základe pravidla šaría je vrátiť spornú záležitosť Koránu a sunny proroka z alaihi sallallaahu To wa salámou.

Ako Alah wa Subhanahu Ta'ala:

"... Potom, keď o niečom nesúhlasí, a potom mi dať späť k Bohu (Al-Korán-) a Prorok (Sunna), ak budete veria v Boha av den potom k" [-Nisa '/ 04:59]

Podobne, jeho slovo je bezvýznamný: O niečom, čo ste berselisihkan, potom rozhodnutia (až) na Alah "[Asy-Syûra/42: 10].

Ľudia, ktorí sa vracajú k narodeninám problém proroka sallallaahu To alaihi wa salámou má Všemohúceho Boha a posla Jeho, zistí, že Alah Všemohúci nariadil muž nasledovať jeho prorok. A Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy nariadil alebo narodenia jeho a len jeho, rovnako ako jeho spoločníci. Tak je vidieť, že pamätník narodeniny alaihi proroka sallallaahu To wa salámou nebol odvodený od islamu, ale akt kacírstvo.

Jedenásta: Čo je predpísaný pre moslima je pôst v pondelok, kedy chce. Vzhľadom k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou bol požiadaný o pôst v pondelok, povedal: "Je to kelahirkanku deň, deň, kedy som bol poslaný ako proroka, a deň, kedy som dostal zjavenie." [16]

To je predpísané, je napodobniť ho, teda pôst v pondelok, miesto oslavovať narodenie svojej alaihi sallallaahu To wa salámou.

Dvanásta: Oslava narodenín proroka sallallaahu To alaihi wa salámou je akt ghuluw (berlebih-lebihan/melampaui limit) k jeho sallallaahu To alaihi wa salámou, ale Alah a Jeho posol Ta'ala zakázal ghuluw robiť.

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

إياكم والغلو في الدين, فإنما أهلك من كان قبلكم الغلو في الدين.

"Majte sa pred ghuluw ods prehnané) v náboženstve, pretože skutočný postoj ghuluw v tomto náboženstve zničil ľudí pred vami." [17]

On sallallaahu To alaihi wa salámou nepáčilo viac ako ssanjungan chválil Bohom dané a ridhai. Ale mnoho ľudí poruší zákaz alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je do tej miery, že je modlitba a požiadať o pomoc pre neho, neslušných výrazov v jeho mene a pýtal som sa ho niečo, čo by nemalo byť povinné, okrem Boha. Niektoré z týchto akcií vykonávaných pri výročie narodenia proroka alaihi sallallaahu To wa salámou.

"Abdulláha bin al-Syikhkhir Alah To Anhui povedal:" Keď som išiel s delegáciou Banu To Amir, aby boli splnené proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, povedali sme mu: "Ste Sajjida (master / vládca) nás!" Spontánna Prorok alaihi wa salámou povedal:

السيد الله تبارك وتعالى.

"Sajjida (master / vládca) sme Tabaaraka wa Alaha!"

Potom sme si povedali. "A vy ste posledný a najvyššie dobro" On sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

قولوا بقولكم أو بعض قولكم ولا يستجرينكم الشيطان.

"Povedz to v súlade s tým, čo je bežné (reálna) hovoríte, alebo ako niektoré zo slov ty a nie nechať sa zatiahnuť Satan môže prenasledovať vás" [18]
.
Väčšina qashidah a kostolnú piesne spievané vykonávacie narodenia proroka alaihi sallallaahu To wa salámou nevzal pozícia prehnaný kult jednotlivca proti prorokovi a niekedy dokonca obsahovať slová vyhýbať. On sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

لا تطروني كما أطرت النصارى ابن مريم, فإنما أنا عبده, فقولوا: عبد الله و رسوله.

"Myslíte si, kultový ľudia sa ako Isa Ibn Maryam kultový kresťania. Som nič iné ako otrok, a potom povedal:" Služobník Boží a Jeho posol "[19]
.
To je, nie lichotiť ma lži a preháňania je to tak chlapci vo chvále, ktorá, ako bolo vykonané zo strany kresťanov proti "Isa Alaihissalam. A tak sa za to, aby mal vlastnosti Ilahiyyah. Preto som sifatilah ako môj Pán mi dáva charakter. Povedz: ". Sluha Boha a posla Jeho ods delegátov) k nemu" [20]

Trinásty: paleta sa ulejvat, bid'ah a haram sa deje v narodenín výročia alaihi proroka sallallaahu To wa salámou

Na oslavu narodenín alaihi proroka sallallaahu To wa vecí salámou bežné, že sú zakázané, ako sa ulejvat, bid'ah a baurnya zmiešaných mužov a žien, speváckych a používanie hudobných nástrojov, cigarety a ďalšie. V skutočnosti sa často vyhýbajú Akbar (major), ako posol istigâtsah n alebo správcov, urážky ku Knihe Alaha, medzi dym v čase montáž Koránu, tak to tam kemubadziran a plytvanie poklad. Konajú sa tiež dhikr-na pamäti, že sa odchyľujú v mešitách na Prorokova narodeniny akciu s hlasným potleskom nie menej ako vedúci dzikirnya závažnosti. Celkovo to bol čin, ktorý nie je predpísaný na základe dohody medzi učencami, ktorí lipnú na pravde. [21]

Štrnásty: narodeniny výročie márnosti je istota, že duch alaihi proroka Mohameda sallallaahu To wa salámou, na účasť na narodeniny svojich vynálezov.

Na základe toho, že stáli v blahoželať a privítať príchod svojho alaihi sallallaahu To wa salámou. To určite funguje lož a ​​najhoršie zo všetkých. Vzhľadom k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou by ísť von z hrobu, než v deň zmŕtvychvstania a nebudú spojené s niekým ods triezvy), ani nie sú prítomné v ich rokovaní. Zostane v hrobe až do Súdneho dňa. Jeho duch bol v "Illiyyin najvyššie v Rabbi neho Darul Karamah. [22]

Alah hovorí, čo znamená: "Hľa, si (Muhammad), ktoré zomrú a oni zomrú (opäť)." (Qs az-Zumar/39: 30). A v inom verši Alah hovorí, čo to znamená k, "Potom, po tom, v skutočnosti si všetci naozaj zomrie. Potom iste budete sa zobudil (opäť) na Súdny deň "[Al-Mukminûn/23: 15-16] ..

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

أنا سيد ولد آدم يوم القيامة وأول من ينشق عنه القبر وأول شافع وأول مشفع

"Bol som človek princ v deň vzkriesenia, a muž, ktorý najprv vyšiel z hrobu, a osoba, ktorá prvýkrát dala syafa'at a dodávajúci syafa'at" [23]

Poézie a Hadith vyššie, rovnako ako mnoho ďalších podobných veršov a Hadith ukazuje, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a ľudia sú už zomreli, viac vyjdú zo svojich hrobov v deň zmŕtvychvstania. Allama Abdul al-Aziz bin Abdullah bin Baz rahimahullah uviedol: "Toto je názor, ktorý bol odsúhlasený učenci z moslimov, nie je tam žiadny rozdiel v názoroch medzi nimi." [24]

Okrem toho, keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou bol živý, on sallallaahu To alaihi wa salámou nechcel byť rešpektovaný nohy. Tak ako môžu vážiť si ho n spôsob, akým sa po jeho smrti.

C. CHARAKTER alaihi LOVE proroka sallallaahu To wa salámou
Ľudia, ktorí naozaj milujú proroka sallallaahu To alaihi wa salámou je ten, ktorý ukázal, určité známky jeho. Medzi nimi sú:
1). Postupujte podľa proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, Alah Všemohúci mentauhidkan, ďaleko od ulejvat, Sunny robiť po slovách a skutkoch proroka sallallaahu To alaihi wa salámou s adabnya civilizované.
2). Prednosť pred príkazy a Shari'ah proroka sallallaahu To alaihi wa salámou ako jeho vášne a túžby.
3). Mnoho bershalawat na alaihi proroka sallallaahu To wa salámou v súlade s Sunny. Alah hovorí:

"Naozaj, Alah a Jeho anjelov na bershalawat alaihi proroka sallallaahu To wa salámou Vy, ktorí veríte Bershalawatlah k vám proroka a pozdraviť ho s veľkou úctou.!" [Al-Ahzâb/33: 56]

4). Milovať človeka, ktorý miloval proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, a to ako rodinného a spoločníci a Ansar a Emigranti nepriateľský k tým, ktorí boli nepriateľskí k prorokovi sallallaahu To alaihi wa salámou, a nenávidí ľudí, ktorí ho nenávidia.
5). Láska al-Korán zjavený sallallaahu To alaihi wa salámou, lásku sunny, a poznať svoje limity. [25]

D. Fatwa kacírsky oslava narodenia Ulama z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou
Tu sú niektoré z učencov Fatwa o tom, že pamätník narodeniny alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je kacírstvo dhalâlah.

A. al-al-Shaykh Allama al-Fakihani rahimahullah Tajuddin (. d 734 H) povedal:
"Neviem, základ zrodu tohto varovania, či už z al-Qur'an, Sunny, a nikdy citoval praxi jedného zo svojich vedcov, ktorí sledovali náboženstvo ľudu a držať sa atsar-atsar minulých generácií. Dokonca aj oslavy (narodeniny) je diadém herézy vynašiel napodobiteľov chtíč ... "[26]

2. Rahimahullah Shaykh Ibn al-Islam Taymiyah povedal:
"Postup sviatok rozdiel od sviatku disyari'atkan, rovnako ako väčšina nocí v mesiaci Rabi al-Awwal sa nazýva narodeniny v noci, alebo väčšinu nocí v mesiaci Rajab, alebo 18. deň v mesiaci Dhul Hijjah, alebo deň Pi" najprv v mesiaci Rajab, alebo 8. deň Shawwal sa nazýva "Eid-ul-Abrar od hlúpych ľudí, potom všetko, čo obsahuje inovácie, ktoré sa nikdy nenaznačil, a nikdy vykonáva Salaf. A Alah vie najlepšie. "[27]

3. al-'Allama Ibn al-Hajj rahimahullah (. d 737) opisuje varovanie Mawlid proroka sallallaahu To alaihi wa salámou:
"... To je okrem náboženstva, nie čin generácie Salaf. Sledujte Salaf, viac hlavného prúdu ešte viac ako povinné pridávanie rôznych zámerov (cieľov), ktoré menyelisihi čo bolo vykonané Salafush Salih. Vzhľadom k tomu, Salafush Sálih bol muž, ktorý nasleduje Sunna Poslom Alaha To alaihi wa salámou a (väčšinou) a Sunna Alah povýši jeho "alaihi wa salámou. Ponáhľajú k postupu, ale nikdy citoval z jednej z nich, že oni robia narodeniny. A my sme ich nasledovníci, potom máme dosť, čo to má dosť. "[28]

4. Shaykh To Abdulláha bin 'Abdul Aziz bin To Baz rahimahullah povedal:
"Je zakázané nosiť varovanie Zrodenie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a výročie jeho narodenia, ale preto, že je inovácia v náboženstve. Preto proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy nemal, ani Khilafat-ur Rashidun, ani jeho ďalší spoločníci, a je tiež vykonáva ľudí, ktorí sledujú je tiež o prioritných budúcich generácií. V skutočnosti sú najviac znalý človek Sunna, Posol Alláha miluje "alaihi wa salámou, a najviac sledovať Shari'ah ako tie, ktoré po nich ..." [29]

5. Sheikh Hamud bin 'Abdillah u-Tuwaijiri rahimahullah povedal:
"... A nech je dobre známe, že pripomína narodeniny noci proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a robiť to ako varovanie, neobsahuje pokyn proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Ale je to kovaný skutok diadém došlo po tej dobe on sallallaahu To alaihi wa salámou po uplynutí asi 600 rokov. Preto pripomíname, že diadém INVENT to sa dostalo pod silným obmedzeniam, že Alah Všemohúci je uvedené v jeho slovách, [30]

"... Tak nech sa ľudia, ktorí porušujú objednávky posla Jeho, strach si trial alebo bolestivé Alah bude prepísaný." [An-Nûr/24: 63]

Ak v prípade, že diadém narodeniny vynálezov trochu láskavosť potom spoločníci sa vrhli na to ... "

6. Šejch Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen, môže mať zľutovanie Alah povedal:
"Za prvé: že nočné narodili apoštola sallallaahu To alaihi wa salámou nevedel iste, dokonca aj niektorí historici zistí, že je dnes v noci narodenia apoštol-9 Rabi 'al-Awwal, nie v noci-12. Tak, robiť to noc al mesiaca Rabi To Awwal dvanásť nemá žiadny základ z historického hľadiska.

Po druhé: z Shari'ah hľadiska táto varovanie nemajú základ. Pretože ak to zahŕňa Shari'ah Alaha Subhanahu wa Ta'ala by proroka sallallaahu To alaihi wa salámou musel urobiť, alebo ho svojimi ľuďmi. Ak to urobil, alebo bol prítomný, že potom to musí byť zachovaná, pretože Alah hovorí, čo znamená: ". To my, kto sa znížením Korán, a tiež ho udržiavať musíme" [al-Hijra / 15:9]

Pretože nie je nič, čo sa stane, z ktorej potom môžu diketahuilah narodenia proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nezahŕňala náboženstvo Boha. Ak to nie je náboženstvo od Boha nemali by sme slúžiť Bohu a priblížila sa k nemu. Ak je Boh Subhanahu wa Ta'ala ustúpila, aby sa mu, že je to, čo priniesol apoštola sallallaahu To alaihi wa salámou, ako potom môžeme ako Boží služobníci môžu vytvoriť svoju vlastnú cestu, ktorá vedie k Bohu? Je to zločin proti právam Alah všemohúci, Boh náboženstva mensyari'atkan do niečoho, čo nie je jej súčasťou. To tiež obsahuje neveriacky proti slovu Alah Subhanahu wa Ta'ala, čo znamená: "... Tento deň som sa zdokonalil vaše náboženstvo pre vás, a ja mám oba konce s mojou priazeň k vám ..." [al-Maidah / 5: 3] "[31 ]

7. Sheikh Salih bin Fauzan bin 'Abdulláh al-Fauzan Hafizhahullah povedal:
"Vedenie Zrodenie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je kacírstvo. Nikdy citoval z proroka alaihi sallallaahu To wa salámou, nie Khilafat-ur Rashidun, a nie z generáciu, ktorá uprednostňuje, že budú vykonávať toto varovanie. Napriek tomu sú ľudia, ktorí najviac milujú proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a ducha konanie dobra. Nerobia nič iné ako forma poslušnosti, ktoré disyari'atkan Alah a Jeho posol, ako prax pre slovo Božie Subhanahu wa Ta'ala, čo znamenalo: "... Čo Messenger vám potom zobrazí ho. A čo zakazuje potom odísť ... "[al-Hasyr/59: 7]

Takže keď oni nerobia toto výročie narodenia, môže diketahuilah, že je to kacírstvo ...

Záver, že rokovania pamätník narodeniny proroka sallallaahu To alaihi wa salámou zakázal bid'ah ktorá nemá dobrý argument z Koránu a sunny Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou ... "[32]

Tak popis, ktorý môžeme, snáď užitočné. Dúfam a pozdravy vylial požehnanie na našich proroka Mohameda n, aj jeho rodine, jeho spoločníkom, a tí, ktorí sa nimi riadiť a až do konca dňa. A koniec nášho hovoru je Chvála Bohu, Pánovi všetkých prírody.




Ale koniec konca roka Bid'ah expertov



Podľa
Šajch Muhammad Musa-Nasr




Abu Musa al As'ari Alah To Anhui vstúpil do mešity Kufa, mešita a našiel ľudí existuje rad formulár halaqah halaqah ods sedieť). Na každom halaqah tam Shaykh, a pred nimi bola hromada štrku, potom Sheikh povedal im (kto sedel v halaqah): "povýšil v hovoriť Subhan Alaha) stokrát!", Potom tiež oslavovali (počet) so štrkom. Potom Shaykh im povedal opäť: "Bertahmidlah v povedzme alhamdulillah) stokrát!" A tak ďalej hovorí, že ......

Potom Abu Musa Alah To Anhui poprieť v jeho srdci a on nepopiera, slovné pokyny. Ja len, že on sa ponáhľal preč do klusu smerom k domu Abdullah bin Mas'ud, a potom začala pozdraviť Abdullah bin Mas'ud, a Abdullah bin Mas'ud bol vrátený jeho pozdrav. Abu Musa povedal Abu Mas'ud: "Ó Abú Abdurrahman, naozaj som práve vstúpil do mešity, a potom som videl niečo, čo by som poprieť, pre Alaha nie je môj názor, ale dobrý. Potom Abu Musa povedal štátny halaqah dhikr.

Abu Mas'ud potom povedal Abu Musa: "Myslíte si, nariadil im, aby vypočítali hodnoty škaredosti, ošklivosť? A vy im uistenie, že ich zásluhy nezmizne vôbec "Abu Musa odpovedal:" Nemám objednať niektorý z nich ". Abu Mas'ud povedal: "Poďme na nich."

Potom Abu Mas'ud pozdraviť je. A oni sa vrátili jeho pozdrav. Ibn Mas'ud povedal: "vec, čo som vidieť to, synovia Mohameda?" Oni odpovedali: "Ó Abú Abdurrahman, to je štrk, ktorý sa používa pre počítanie korálok, Tahmid a tahlil a Takbir". Potom Abu Mas'ud povedal: "Ako rýchlo ste nezahynul, ó Ummy Mohameda, (ale) spoločníci veľa života, a jeho oblečenia sú bez poškodenia, a to loď nebola rozbitá, alebo ak chcete byť na viacerých správne vedené náboženstvo náboženstvo Mohameda? alebo ak ste otvoril dvere kacírstvo? Tiež povedal: "Ó Abú Rahman, pre Alaha, nie je naším prianím, ale dobré". Abu Mas'ud tiež povedal:

"Koľko ľudí, ktorí chcú dobrotu to ale nedochádza."

Amr ibn Salamah povedal: "Áno, videl som ich valné zhromaždenie konala spomienka, že sme vojnu, na" An Nahrawan "s Kharijites". (História Daria Sahih Sanada)

I (Šejk Musa Nasr) povedal: "tušenie Ibn Mas'ud proti nim (tj inovácie odborníci, ktorí majú halaqah dhikr) Je pravda, kde odborníci sa pripojil k herézu, ktorá spôsobila Khawarij" nepretržitý reťazec "je v kebid'ahan. A to je posledná koniec človeka je "spojitá" v kebid'ahannya a menyelisihi spoločníci Proroka.

Avšak, možno niekto v dnešnej dobe povedal: "Čo je nepopierateľný Alah ibn Mas'ud To Anhui? Je to blud dhikr Alaha?! My hovoríme: "Väčšina svätého Boha, aby mu povedal dhikr je bid'ah, najmä ak je dhikr dhikr, ktorý je predpísaný, ale herézy je len spôsob, ako (dhikr), kde sa zhromaždili k nemu, a ako to robia vo dhikr k Bohu, ktorý proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho sahanbat nikdy praktizovať. A kto Khawarij vypovedaná proroka Sallallahu To alaihi wasallam, a on Sallallahu To alaihi wasallam povedal o nich:

"Keď ich vidím, určite som naozaj zabiť ako zabitie Ad" [Hadith Bukhara a Muslim histórie]

Rasulullah Sallallahu naozaj len "alaihi wasallam vyhrážania, pretože ich akcie sú kacírstva a nespravodlivý, a to: na moslimov, pretože mengkafirkan maksiyat skutky, a myslia si moslimovia ísť do pekla, večne (pretože z nemorálnych skutkov), keď (vpravo), ktorí páchajú závažné hriechy Peklo nie je večné. Tak, ako by potreboval na menštruovať ženy nahradiť modlitbu (ktorý on odišiel, keď menštruácia), zatiaľ čo on bol rýchlo mení (Ramadhan, či sa menštruácia v tej dobe).

Takže, kedy prekračujú limit svojho náboženstva, a záťaž je s veľkou láskou sami, aj oni (tj khawari) má khuruj (exit) proroka oddanosti dieťaťa strýka, jeho syna Ali ibn Abu Talib Alah To Anhui (keď to sa stalo kalif), aj zabili Ali bin Abu Talib Alah To Anhui v dhalim a podvodu.

A nášho Proroka Sallallahu To alaihi wasallam povedal:

"Čo znamená: Veru Alah aby pokánie každého odborného kacírstva, než on ľutoval kebid'ahannya"

Kým ústnej stav kacírstva odborník povedal: "Je to náboženstvo Mohameda bin Abdullah". Ako krásne slová imáma Malika, ktorý on hovoril:

"Barangsapa urobiť kebid'ahan v islame, ktorý on mal dobrý výhľad na to bol on predpokladal, že Muhammad zradil správu, ako Alah hovorí:" Dnes som k dokonalosti vám vaše náboženstvo, a ja by som mal trest `s ňu ako skončí ku mne; a Ku-ridhai stala náboženstvom islamu je pre vás "(Al Maidah 3). Takže to, čo je čas to nebolo náboženstvo, dnes nie je považované za náboženstvo, a neskončí dobre, ale s tým, čo títo ľudia sú dobré na začiatku národa (ďalej len spoločníci). "

Kacíri sú zakázané v pití lahodné sústo vody z ruky alaihi proroka Sallallahu To wasallam telaganya a z ktorého jazero bolo belšie než sneh a sladší ako med.

Potom je to naozaj platí už od hadíth o Anas Alaha To Anhui povedal: Rasulullah Sallallahu To alaihi wasallam povedal:

"Význam: Je to naozaj ľuďom v mojom Ummy bude zamietnutý z jazera ako cudzí ťava (odmieta z davu ťavy)", potom hovorím: "Ó Alláhu, to je môj ľud," a potom povedal: "Iste neviete, čo sú tu- konala po tebe. " [Hadith Bukhara a Muslim histórie]

Tak to je, že konečné rozuzlenie odborníci inovácie ako v minulosti alebo súčasnosti, (Kiež Boh nás chráni pred škodlivým kardiovaskulárne úmrtia, ich konce). Takže nech už sú si vedomé odborníkov kacírstva v každom veku a umiestniť ich späť v zlom mieste? Nechajte ich pokánie k Bohu pokánie "Nasuha" (skutočné pokánie), očakávame, že pre tých, kto rád.

A len Boh, kto dáva návod na cestu k ittiba (o po vedením Boha a posla Jeho).

[Preložené z al Ashalah vydaní časopisu 27 strán 17-18]

[Skopírované z časopisu Al-adh-Islamiyya vydania Th Dzakhiirah. II / Nie Publikované 07 Ma'had Ali Al-Irsyad Surabaya, arabčina videotéka Ali Al-Sultan Irsyad Ma'had JL Iskandar MUDA 46 Surabaya]



Medzi tradičné a uctievania




Podľa
Šejk Ali bin al-Hasan al-Halab Atsari



To je veľmi dôležité čiastkové štúdie, ktorá vyvracia povrchné pojem rozumu a znalosti, inovácie alebo praxou v prípade, že si napádal a kritizoval, si mysleli, že robia dobre, ale odpovedal: "To je blud! Ak áno, auto herézy, kacírstva elektriny, a hodiny z kacírstva! "

Niektorí ľudia, ktorí si niečo o teórii práva niekedy pocit, múdrejší než duchovných sunnitských a tí, ktorí nasledujú Sunny slovami k nim ako popretie výčitiek tých, ktorí hovoria, že nová láska, že to urobil, zatiaľ čo on bol deklarovaný kacírsky , že "pôvod všetkých vecí, je možné".

Takéto výrazy nepochádzajú z nich ale kvôli neznalosti rozdielu medzi bežnými pravidlami a postupmi. Naozaj terseubut pravidlá sa točí okolo dvoch Hadith.

Prvá: Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou.

"Význam: ten, kto niečo nové v tejto veci (náboženstvo) je, že nie sme v ňom, potom charita sa zamieta".

Tento Hadísa už bolo spomenuté syarahnya takhrij a zdĺhavo.

Za druhé: Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou akcií peľových dátum paliem kríženia sú veľmi známe.

"To znamená: Radšej vedieť o záležitostiach svojho sveta"

Tento Hadísa nachádza v Sahih Muslim (1366) dal v kapitole s názvom: "V nadväznosti na slová kapitoly Povinné Alaihi Wa salámou Proroka Problém šaría zmienil aj prorok sallallaahu To alaihi wa salámou Názory O život pod svete", a to je starostlivá príprava kapitoly

Na tomto základe skutočnej penghalalan a zákaz, stanovenie Shari'ah, formy uctievania a vysvetlenia sumy, spôsobu a ich načasovanie, a dať pravidlá všeobecne sú práve muamalah Alah a Jeho posol, a neexistuje žiadny nárok na ulial Amri [1] v ňom. Zatiaľ čo my a oni sú rovnako v tomto ohľade. Takže by sme nemali odkazovať na ne v prípade sporu. Ale musíme vrátiť k Bohu a Jeho poslovi.

Pokiaľ ide o iné formy svetových záležitostiach potom sú viac vedomí, než sme my. Ako poľnohospodárski odborníci vedieť viac o tom, čo je dôležité hodnoty, ktoré v rozvoji poľnohospodárstva. Takže ak sa vydať rozhodnutia týkajúce sa poľnohospodárstva, že ľudia musia počúvať je v tomto ohľade. Súlade s obchodnými odborníkmi v záležitostiach týkajúcich sa záležitostí obchodu.

Skutočne niečo dávať naspäť k ľuďom, na starosti verejné dobro je ako s odkazom na lekára vedieť, ktoré potraviny sa vyhnúť nebezpečné a užitočné z neho v poriadku. To však neznamená, že lekár je jedlo zdôvodňuje výhodu alebo potraviny škôd zakázané. Ale v skutočnosti len do tej miery, ako dohľad lekára na ospravedlnenie je rozhodujúci a zakázať Shari'ah (Alah a Jeho Rsul), Word.

"Čo znamená: A pre nich ospravedlnenie všetkého, čo je dobré a zakazuje im zlé veci" [Al-Arafat: 157] [2].

Tak viete, že každá inovácia v náboženstve je nepravdivé a vymyslené. Problém z kacírstva na svete neexistuje žiadny zákaz na nej tak dlho, pokiaľ nie je v rozpore so spôsobom uvedeným v náboženstva [3]. Takže, Boh vám umožní vytvoriť to, čo chcete vo svetovom dianí a spôsob, ktorý chcete vytvoriť. Ale mali by ste venovať pozornosť pravidlám spravodlivosti a boja proti mafsadah foriem a tvarov, aby vážne výhody. "[4]

Pravidlá v tomto ohľade učenci ako Ibn Taymiyyah povedal [5]: "Iste ľudské skutky sú rozdelené na: Po prvé, uctievanie, ktoré oni robia ako náboženstvo, ktoré je výhodné pre nich v posmrtnom živote alebo užitočné vo svete a na onom svete. Po druhé, zvyky, ktoré sú prospešné v ich životoch. Pravidlá zákona bol pôvodne vo formách bohoslužby nie sú disyari'atkan okrem toho, čo Boh predpísal. Zatiaľ čo pôvod zvykového práva [6] nie je zakázané, okrem toho, čo Boh zakazuje ".

Z vyššie uvedeného popisu je jasné, že neexistuje žiadna inovácia otázkami domorodých obyvateľov, výroba a všetkých prostriedkov verejného života ".

To je, ako uviedol Mahmud Shaykh Syaltut veľmi dobrý vo svojej knihe Al-wa Bid'ah Asabbuha Madharruha (str. 12 od tahqiq ja), a ja som komentoval takto: "Tieto veci nie sú nič čo robiť s povahou uctievania. Ale je potrebné uviesť, z vedľajší efekt, či už je v rozpore s právnymi predpismi Shari'ah, alebo si v ňom ".

Tu je veľmi dôkladná vysvetlenie navrhol imáma Syathibi v dlhej štúdii na Al-I'tisham ods II/73-98), ktorý na konci hovorí: "Iste tieto veci sú v súvislosti s colným pri pohľade zo strany kultúr, potom nie je kacírstvo v ňom. Ale ak sa používa ako náboženský zvyk, alebo dať do svätyne a potom sa stal kacír ".

Tak to je "nie všetky, ktoré doteraz existovali v čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a tiež neexistovali v Khulafa Rashideen názvom kacírstva. Pre všetky nové a užitočné poznatky o ľudskej bytosti, musí sa naučiť niektorými moslimov, aby mohli zvýšiť svoju silu a existenciu moslimov.

Skutočná inovácia je niečo nové vytvorený ľuďmi vo formách bohoslužby samotných. Aj keď to nie je vec uctievania, a nie je v rozpore s pravidlami Shari'ah potom to nie je vôbec herézy "[7]

Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah v Al - Nuraniyah qawa'id Al-fiqhiyah (s. 22) hovorí: "Zvyk je niečo, čo človek môže urobiť vo svetových záležitostiach týkajúcich sa ich potrebám, a právny pôvod problému nie je obmedzený . Tak tam by nemal byť zakázaný, s výnimkou toho, čo Boh zakázané. Pretože skutočné pravidlo pravej a zakázať Boží výsadu. Potom uctievanie musí byť na základe objednávok. Tak, ako niečo, čo nie je objednať hukumi za zakázané?

Preto, imám Ahmad a ďalšie Hadith učenci Fiqh odborníci hovoria, že právny pôvod uctievanie je tauqifi (z fúzov). Takže je uctievanie nie je predpísaný, pokiaľ ustanovenia Boha, je, keď žiadne ustanovenie páchateľa, vrátane jeho ľudia v Božom slove.

"To znamená: Majú spojencov, ktorí mensyari'atkan ich náboženstvo nie je dovolené Boha?" [Ash-Syuraa: 21]

Zatiaľ čo pôvod problému zvykového práva má byť odpustené (byť). Takže by nemalo byť zakázané, ak Alah zakázal.

"To znamená: Povedz. Vysvetlite mi o výžive, ktoré Alah zjavil na vás, potom ste nelegitímne a vyrába čiastočne (niektoré veci) zákonné. "Povedz:" Čo Boh vám dal povolenie (o nej), alebo ste mali vymyslieť Boha "[Yunus: 59]?

To je veľký princíp, ktorý je veľmi šikovný. [8]

Yusuf Al-Qaradáví v Al-halal Wal Haram fil Islam (s. 21) hovorí: "colnej a muamalah, potom Boh nie je pôvodcom, ale muži, ktoré vedú a komunikovať s ním, je Boh prišiel opraviť, narovnať a stavať a postavil ich na čas vo veciach, ktoré nie sú zatiahnuté mafsadat a poškodenia ".

Tým, že pozná tieto pravidlá [9], bolo by to zrejme vytvoriť zákony proti širokej škále nových udalostí, takže to nebude miešať medzi tradičné a uctievania a bez neurčitosti kacírstva novými objavmi v súčasnosti. Kde každý má svoj vlastný tvar a každý má právo na vlastnú päsť.

[Kopírované z knihy Veda Usul Al-Fiqh Al-Bieda To Dirasah Taklimiyah Ilmi Muhimmah Fi Usul Fiqh, Indonézia vydania Dissecting Roots kacírstva, Autor Šajch Alí Hasan Ali Abdul Hamid al-Halab Al-Atsari, Asmuni Solihan Zamakhsyari Prekladatelia, Nakladateľstvo Press Al-Kautsar]






zdroj: http://almanhaj.or.id/

Tidak ada komentar:

Posting Komentar