Rabu, 25 April 2012

Povinné Obchodné Ako platiť (vysunutie) zakát

Povinné Obchodné Ako platiť (vysunutie) zakát


Podľa Duchovný Abu Al Abbas Khalid bin Syamhudi

ÚVOD Jedným z pilierov islamu, že moslim by sa mal vykonávať, je dať lásku. Táto viera je založená Alah príkazy v koránu a sunny. V skutočnosti je to už zhoda (idžmá "), ktorá by nemala byť porušená.
Pokiaľ ide o argumentáciu z Koránu, medzi nimi slovo Alah wa Subhanahu Ta'ala:
خذ من أموالهم صدقة تطهرهم وتزكيهم بها
"Vezmi almužnu z ich bohatstva. S zakát, ste čistí a čistí ich." [Na Tawbah: 103].
A slovo:
وأقيموا الصلاة وءاتوا الزكاة
"A Zriadiť modlitbu a platiť chudobných". [Al Baqarah: 110].
Potom argument Sunny, Hadith rozprával Al Bukhara a Muslim od Ibn Abbása, ktorý povedal,
إن رسول الله صلى الله عليه وسلم حين بعث معاذ بن جبل إلى اليمن قال إنك ستأتي قوما أهل كتاب فإذا جئتهم فادعهم إلى أن يشهدوا أن لا إله إلا الله وأن محمدا رسول الله فإن هم أطاعوا لك بذلك فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم خمس صلوات في كل يوم وليلة فإن هم أطاعوا لك بذلك فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم صدقة تؤخذ من أغنيائهم فترد على فقرائهم فإن هم أطاعوا لك بذلك فإياك وكرائم أموالهم واتق دعوة المظلوم فإنه ليس بينه وبين الله حجاب
"Naozaj, keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou poslal Muadh bin Džabal do Jemenu, (on sallallaahu To alaihi wa salámou) povedal:" Určite príde na ľudí v knihe. Preto, ak zistíte, že je, zobrať im k viere, nie je žiadne právo byť uctievaný Haq, okrem Alaha a Mohamed je posol Boží. Ak vás sú však poslušný v tom, že potom sa ich učiť, že Alah urobil povinnosť na ne päť modlitieb deň-noc.Ak majú mentaatimu v ňom, potom sa učil, že Alah urobil povinnosť im sadaqah na svojich pozemkoch, prevzaté z ich bohatej a distribuovaný do nesprávnej faqir z nich. Ak majú mentaatimu v ňom, takže pozor na svoje obľúbené poklady a bertaqwalah z modlitieb v dizhalimi, pretože neexistujú žiadne prekážky, z toho s Bohom ". [1]
Kým téza idžmá ", moslimovia sa dohodli na povinnosti, ako tomu bolo dinukilkan Ibn Qudama [2], a Ibn Rushd [3].
Táto povinnosť samozrejme majú kondíciu a ako byť vedomí moslimov, tak to môže splniť svoju povinnosť platiť zakát sa sluší a patrí.
Z Požiadavky zodpovednosti zakát Podmienky potrebné odstrániť zakát sú nasledujúce:
A. Islam. Požiadavka islamu povinností zakát vydaných argumentom nad hadíth Ibn Abbása. Tento Hadísa navrhuje povinnosť zakát, potom, čo získal dve vety vyznania a modlitbu povinnosti. To iste dokazuje, že ľudia, ktorí neprijímajú islam je zakát povinnosť problém [4]
2. Nezávislosť. Zakát nie je nutné na otrokov Slave (ktorý nie je nezávislý) majetok, pretože vlastníctvo nie je dokonalý. Podobne je otrok, ktorý bol v uvoľnení dohody al mukatib), nie je nutné pravidelné charitu jeho majetku, pretože pojednáva o potrebe oslobodiť sa z otroctva. Tieto potreby sú naliehavejšie ako slobodných ľudí, ktorí sa konkurzu (gharim), tak to stojí za to nie je nutné [5].
3. Racionálne a Baligh. V prípade, že toto je ešte sporný, ktorý sa zaoberá problematikou detskej poklady na charitu a šialenci. Rajih (silný), sú deti a šialenci nie je povinný vydať charitu. Avšak, správca, ktorý spravuje majetok, povinná vydať zakát, ako zakát povinnosti spojené s nehnuteľnosťou [6].
4. Majú nishab. Nishab čo znamená, tu je veľkosť alebo nižší limit stanovený syar'i (náboženstvo), sa vydáva pokyn na stanovenie zodpovednosti limity pre charitu, ktorý má to, keby to bolo až v tej veľkosti [7]. Ľudia, ktorí vlastnia majetok a dosiahli nishab alebo viac, sú povinní vydať charitu sa základné slovo Alaha Subhanahu wa Ta'ala:
ويسئلونك ماذا ينفقون قل العفو كذلك يبين الله لكم الأيات لعلكم تتفكرون
"A pýtajú sa ťa, čo budú míňať Povedz:" .. Viac z týchto účelov: "Tak Boh vysvetľuje verše na vás inak si myslíte". [Al Baqarah: 219].
Význam al afwu je poklad, ktorý bol vyšší ako dopyt. Preto islam nastaviť nishab ako meradlo bohatstva. [8]
PODMIENKY nishab V nishab je nasledujúci:
A. Mimo majetku musia byť splnené niekým, ako sú: potraviny, oblečenie, prístrešie, vozidlá a vybavenie slúžiace na živobytie.
2. Majetok, ktorý bude dizakati beží už jeden rok (vzdialenosť) počíta odo dňa nishab vlastníctva [9] s argumentom Hadith Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou:
لا زكاة في مال حتى يحول عليه الحول
"Nie je zakát na bohatstvo, ale prekročila záťahu (jeden rok)" [10].
Vylúčené z tohto, a to zakát a ovocie poľnohospodárstva. Vzhľadom k tomu, zakát poľnohospodárstva a ovocia, keď je prijaté zber.Podobne zakát poklad, ktorá bola zhotovená pri nájdení.
Napríklad, ak moslim má 35 kôz, tak on nie je povinný desiatky, pretože nishab pre kozie chvost 40. Potom, ak kozy plemeno, ktoré dosiahli 40 chvosty, potom začneme počítať jeden rok po dokonalom nishab [11].
Nishab, VEĽKOSŤ A Way Out zakát. A. Nishab Gold a veľkosť zakát. Až 20 dinár zlato nishab. Dinár dinárov na otázku je islam. Veľkosť dinár je ekvivalentný 4,25 g zlata. Takže 20 dinár bol ekvivalentný k 85 gramov čistého zlata. Tak to bol zriadený Shaykh Muhammad Al Uthaymeen [12] a Yusuf Qaradáví [13].
Nishab tento problém je Hadísa Ali ibn Abi Talib, povedal: Veru, Posol Alláha alaihi sallallaahu To wa salámou povedal.
وليس عليك شيء يعني في الذهب حتى يكون لك عشرون دينارا فإذا كان لك عشرون دينارا وحال عليها الحول ففيها نصف دينار فما زاد فبحساب ذلك وليس في مال زكاة حتى يحول
"Neexistuje žiadna povinnosť na vás nič - to je zlatý mať 20 dinárov Ak už máte 20 pencí, a zložil jeden záťah, tam je to (zakát) 1/2 dinár Zvyšok sa vypočíta v súlade s ním, a nie na týždeň zakát, ale po vytiahnutí "[14].
Potom z nishab bola zhotovená 2,5% alebo 1/40. A ak viac ako nishab a nedosiahol veľkosť prírastkov, potom zaujatý a súčasťou pôvodnej nishab. Rovnako tak v názore rajih (silný). Napríklad: človek má 87 gramov zlata sú uložené tak, ak má k haulnya na zakát povinný je vydať 87/40 = 2.175 gram alebo peniaze za to.
2. Nishab Silver A Veľkosť zakát. Striebro je 200 šekel nishab. Ekvivalentné 595 g, ako vec Sheikh Muhammad Sálih al-Uthaymeen v Syarhul Mumti 6. / 104 a 2,5% prevzaté z výpočtov rovnaké ako zlato.
3. Nishab Živočíšna výroba a veľkosť zakát. Nevyhnutnou podmienkou zakát na zvieratách podobné vyššie a pridal jednu podmienku, že zvieratá pasú lúku trávne prípustné skôr ako hľadať obživu.
وفي صدقة الغنم في سائمتها إذا كانت أربعين إلى عشرين ومائة شاة .....
"A v pasenia kôz charitatívnej vonku, inak až 40 hlavy až 120 hlava ..." [15]
Zatiaľ čo veľkosť nishab a zakát sa vydáva takto:
A. Camel. Nishab ťava je päť ryby. Ďalšie výpočty sú nasledovné:
Camel celková suma vynaložená 5-9 chvosty ------> Kozy 10-14 chvost -> dve kozy 15-19 chvost ---> Tri kozy 20-24 chvost ---> Štyri kozy 25-35 chvost -> chvost Bint Makhado 36-45 chvost ---> chvost Bint labun 46-60 chvost ---> chvost hiqqah 61 až 75 chvost ---> chvost jadzah 76-90 chvost ---> dvouocasý lev v skoku Bint labun 91-120 chvost -> dvouocasý lev v skoku hiqqah Chvost 121 ------> Tri chvosty Bint labun Chvost 130 ------> Jedna chvostom a dve sledoval Bint hiqqah labunChvost 140 ------> dvouocasý lev v skoku a dve sledoval Bint hiqqah labun 150 chvost ------> Tri chvosty hiqqah Chvost 160 ------> Štyri chvost Bint labun Chvost 170 ------> Jeden chvost a tri chvosty Bint hiqqah labun Chvost 180 ------> dvouocasý lev v skoku a dve sledoval Bint hiqqah labun
Popis: A. Bint Makhado ťava je jeden-rok-starý. 2. Bint labun je dva-rok-starý ťava. 3. Hiqqah je ťava, ktorý bol vo veku troch rokov. 4. Jadzah je ťava, ktorý bol štyri roky starý.
2. Krava. Nishab kravy je 30 osôb. Ak je menej ako 30 jedincov, potom nie je zakát. Výpočet takto.
Počet vydaných DOBYTOK 30-39 chvost -> chvost Tabi "alebo tabi'ah 40-59 chvost -> chvost musinah Hlava 60 --------> dvouocasý lev v skoku Tabi "alebo dve tabi'ah 70 chvostíky --------> Tabi chvost "a jeden chvost musinnah 80 chvostíky --------> dvouocasý lev v skoku musinnah 90 chvostíky --------> Tri chvosty Tabi " 100 chvost ------> dvouocasý lev v skoku Tabi "a chvost musinnah.
Popis: A. Tabi "a je tabi'ah býky a žien vo veku jeden rok. 2. Musinnah kravy sú dva roky. 3. Každých 30 kráv chvost zakát je jedno Tabi "a každých 40 kusov dobytka, zakát je jedno musinnah chvost.
3. KÔZ Nishab kozie chvost je 40. Výpočet je nasledujúci:
CELKOVÝ POČET kozy vydaný 40 chvost ---------------> Kozy 120 chvost -------------> dve kozy. 201-300 chvost -----> Tri kozy. Viac ako 300 ľavá-> Každých 101 bahníc.
Argument výpočtu dobytka zakát.
بسم الله الرحمن الرحيم هذه فريضة الصدقة التي فرض رسول الله صلى الله عليه وسلم على المسلمين والتي أمر الله بها رسوله فمن سئلها من المسلمين على وجهها فليعطها ومن سئل فوقها فلا يعط في أربع وعشرين من الإبل فما دونها من الغنم من كل خمس شاة إذا بلغت خمسا وعشرين إلى خمس وثلاثين ففيها بنت مخاض أنثى فإذا بلغت ستا وثلاثين إلى خمس وأربعين ففيها بنت لبون أنثى فإذا بلغت ستا وأربعين إلى ستين ففيها حقة طروقة الجمل فإذا بلغت واحدة وستين إلى خمس وسبعين ففيها جذعة فإذا بلغت يعني ستا وسبعين إلى تسعين ففيها بنتا لبون فإذا بلغت إحدى وتسعين إلى عشرين ومائة ففيها حقتان طروقتا الجمل فإذا زادت على عشرين ومائة ففي كل أربعين بنت لبون وفي كل خمسين حقة ومن لم يكن معه إلا أربع من الإبل فليس فيها صدقة إلا أن يشاء ربها فإذا بلغت خمسا من الإبل ففيها شاة وفي صدقة الغنم في سائمتها إذا كانت أربعين إلى عشرين ومائة شاة فإذا زادت على عشرين ومائة إلى مائتين شاتان فإذا زادت على مائتين إلى ثلاث مائة ففيها ثلاث شياه فإذا زادت على ثلاث مائة ففي كل مائة شاة فإذا كانت سائمة الرجل ناقصة من أربعين شاة واحدة فليس فيها صدقة إلا أن يشاء ربها وفي الرقة ربع العشر فإن لم تكن إلا تسعين ومائة فليس فيها شيء إلا أن يشاء ربها
"Je to povinnosť zakát, ktorý prikázal proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a moslimovia sú pod velením Alah Subhanahu wa Ta'ala apoštolom: V každom z 24 tiav a chvost, ktorý je nižší ako v zakát) kôz, v každom 5 chvosta (ťava) (zakát) koza Ak by to bolo až 25 chvosty a 35 chvosty, potom je (zakát) Bint Makhado (samice ťavy vo veku jeden rok);. ak nie, (potom) byť Ibn labun (ťava-starý muž dva roky). Ak sa dostane 36 až 45 chvost, je jej dcéra labun (dva-rok-stará žena ťava). Ak do 46 až 60 hlavy, tam hiqqah (samice ťavy, ktorý má dokonalý 3-ročná), ktorí sú pripravení stať sa napúšťajú muža ťavu . Ak do 61 do 75 tam, jidzah (ťava, ktorý bol vo veku od 4 rokov). Ak do 76 až 90 zvierat, tam sú 2 Bint labun. Ak do 91 až 120 zvierat, sú tu 2 hiqqah. Ak je viac ako 120, potom každých 40 chvosty sú Bint Labin a každých 50 hiqqah. A kto má menej ako 4 hlavy tiav, potom nie je zakát, ak majiteľ vyberie. a charitatívne kozy pasú vonku, inak až 40 hlavy na hlavu 120 kôz tam. A ak viac ako 120 až 200 zvierat, sú tam dva chvosty. Ak je viac ako 200 - 300 vľavo, (potom) sú tri chvosty, a ak je viac ako 300 vľavo, potom každých 100 osôb je jedna ovca. Ak na pastvinách, osoba menej než 40 rokov, kurz potom nie je zakát, s výnimkou prípadov, majiteľ chce "[16].
4. Zakát nishab Poľnohospodárske Ovocie a veľkosť zakát. Zakát plodín a ovocia disyari'atkan v islame na základe slovo Alaha Subhanahu wa Ta'ala slovami:
وهو الذي أنشأ جنات معروشات وغير معروشات والنخل والزرع مختلفا أكله والزيتون والرمان متشابها وغير متشابه كلوا من ثمره إذآأثمر وءاتوا حقه يوم حصاده ولاتسرفوا إنه لايحب المسرفين
"A bol to on, kto robil záhrady a nie sú berjunjung berjunjung, palmy, rastliny boli rôzne olív ovocie, a granátových jabĺk podobné (tvar a farba), a to isté (zdá sa). Jesť ovocie (ktoré bermaca rád, že), ak má niesť ovocie, a zaplatiť dňom výber správneho výsledku (s vylúčeného zakát), a to nepreháňal. Boh nemiluje tých, prehnané ".[Al-`am: 141]
Nishabnya je 5 wasaq, založený na slová proroka n:
ليس فيما دون خمسة أوسق صدقة
"Nie menej ako päť wasaq charitu". [17]
Jeden wasaq zodpovedá 60 Sha "[18]. Kým sha "je ekvivalent k 2.175 kg [19] alebo 3 kg.
Dávka podľa Li Daimah Lajnah Al Fatwa Wa Al Buhuts Al Islamiyah ods Stály výbor Fatwa a výskum islamskej Saudskej Arábii). Na základe Fatwa a oficiálne charity do platnosti v Saudskej Arábii, potom zakát poľnohospodárska produkcia je 300 x 3 = 900 kg.Veľkosť vylúčených, kedy poľnohospodárstvo bolo získané prostredníctvom zavlažovania (postrekovacie zariadenia užívania), potom zakát, rovnako ako 1/20 (5%). A ak farma zavlažovaná dažďom (dážď), potom zakát, rovnako ako 1/10 (10%). To je založené na slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou:
فيما سقت الأنهار والغيم العشورو فيما سقي بالسانية نصف العشور
"V napojená riekami a dážď, potom jedna desatina (1/10), a polieval o zavlažovanie (zavlažovanie), dvadsiaty (1/20)". [20]
Napríklad: poľnohospodári podarilo žať 1000 kg. Potom veľkosť charity vydal, keď zavlažovanie (zalievanie rastlín zariadenia) je 1000 x 1/20 = 50 kg. Keď dážď, toľko ako 1000 x 1/10 = 100 kg.
5. Tovar zakát nishab zakát a veľkosť. Pensyariatan charita tovaru je ešte sporný učenci. Podľa názoru obchodu, ktorá je požadovaná zakát zakát a nishab a veľkosť sa rovná veľkosti zakát nishab a zlata.
Charity vydal obchodné podmienky, spolu s podmienkami, ktoré existujú na charitu ostatných, a spolu s ďalšími tromi podmienkami, a to:
Nemusí byť nútený, ako nákupom, prijímanie darov a podobne. b. Majú v úmysle obchodovať. c. Jeho hodnota musí nishab. [21]
Obchodník musí vypočítať celkovú hodnotu tovaru s pôvodnou cenou (nákup), potom v kombinácii s čistým ziskom po odpočítaní dlhov.
Napríklad: Obchodník dodáva svoj tovar na konci roka v celkovej výške Rp 200,000,000, - a čistý zisk Rp 50.000.000, - Zatiaľ, on má dlh Rp 100.000.000, - Takže výpočet je nasledujúci:
Kapitálu - dlh: Rp 200.000.000, - Rp 100.000.000, - Rp = 100.000.000, - Takže suma je zakát Rp 100.000.000, - + Rp 50.000.000, - Rp = 150.000.000, - Zakát ktorá sa má zaplatiť: Rp 150.000.000, - x 2,5% = Sk 3.750.000, - [22]
6. Zakát nishab poklad a veľkosť zakát. Poklad sa nachádza, musí dizakati priamo bez nutnosti nishab a záťah, v závislosti na všeobecnosť slov alaihi proroka sallallaahu To wa salámou:
وفي الركاز الخمس
"Pri hľadaní pokladu je pätina zakát". [23]
Ako vypočítať NISHOB. Pri výpočte nishab nesúhlasí. To je problém, či už je to nishab po dobu jedného roka, alebo len vidieť na začiatku a na konci to?
Imám Al-Nawawi povedal: "Podľa nášho mazdhab ods Shafi'i), mazdhab Malik, Ahmad, a jumhur, je podmienená majetku sa vydáva, a zakát (vydávajúci zakát) založený na počte záťahu, ako sú: zlato, striebro a dobytka existencie nishab na všetkých záťahu (rok). Takže, ak nishab bola znížená na jednu z záťahu, potom terputuslah (počet) vzdialenosť. A ak dokonalé znovu po tom, spustite výpočet znova, keď perfektnú nishab [24]. To je stanovisko rajih a insha Alah wa Subhanahu Ta'ala.
Napríklad nishab dosiahnutý v mesiaci Muharram 1423 H, potom mesiac na Rajab v roku, bol jeho majetok znížil z nishabnya. Takže terhapuslah nishabnya Výpočty Neskôr v mesiaci ramadánu (v rovnakom roku), ich bohatstvo sa zvyšuje, kým nedosiahne nishab.Potom sa znovu spustí prvý výpočet ramadánu mesiac. Tak ďalej až sa dostanete perfektné rok a vydali zakát.
Preto tento krátky článok, snáď užitočné.
[Skopírované z As-Sunny časopisu vydania, 07/Tahun VII/1424/2003M. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel.0271-7574821]
Ako vypočítať zakát Mal

Podľa Duchovný Muhammad Arifin Badr MA

Chvála Bohu, môže vysoký, modlitby a pozdravy vždy terlimpahkan na alaihi proroka Mohameda sallallaahu To wa salámou, jeho rodiny a priateľov.
Užívať majetok a celý svet bol vytvorený v prospech ľudstva, tak že oni sú vďační Alláhu Ta'ala a usilovne slúžiť mu. Preto, keď Prorok Ibrahim To Alaihissallam, opúšťať jeho syna proroka Ismail To Alaihissallam okolo budovanie Kaaba, on sa modlil:
ربنا إني أسكنت من ذريتي بواد غير ذي زرع عند بيتك المحرم ربنا ليقيموا الصلاة فاجعل أفئدة من الناس تهوي إليهم وارزقهم من الثمرات لعلهم يشكرون
Náš Pán, naozaj som dal niektoré z mojich potomkov v údolí, ktorý nemá žiadne rastliny v blízkosti vášho domu je rešpektovaná. Náš Pán, (taký), v ktorom konštatujú modlitbu, potom sa srdce niektorých ľudí bývajú na ne a dať im veľa šťastia ovocie, dúfajme, že budú vďační. [Ibrâhîm/14: 37]
To je múdrosť zjavenie šťastie pre ľudstvo, takže keď nie sú vďační, potom Celý objekt bude zmenila v katastrofu a mučiť ho.
والذين يكنزون الذهب والفضة ولا ينفقونها في سبيل الله فبشرهم بعذاب أليم يوم يحمى عليها في نار جهنم فتكوى بها جباههم وجنوبهم وظهورهم هذا ما كنزتم لأنفسكم فذوقوا ما كنتم تكنزون
... A tí, ktorí zachovávajú zlato a striebro a nie tak, ako Boží menafkahkannya, potom Povedz im, (že oni budú mať) bolestivý trest. V deň, keď v zlate a striebre sa zahrieva v pekle, potom čelo, brucho a chrbát bolo spálené s ním (a povedal) im: "To je to, že môžete ukladať svoje veci pre seba, takže chuť sa (vzhľadom k) to, čo ušetríte to ". [U-Tawbah / 9:34-35]
Rahimahullah Ibn Kathir hovorí: "To hovorí, že každý, kto miluje, a niečo viac ako poslušnosti k Alláhovi mendahulukannya, určite by bol mučený s ním. A pretože ľudia, ktorí vyzvali v tomto odseku by radšej hromadia svoje bohatstvo skôr než počúvať radosť z Boha, potom budú mučení jeho bohatstvo. Rovnako ako v Abu Lahaba, v spolupráci s jeho ženou, on je neustále nepriateľský voči alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, neskôr v deň posledného súdu, by sa otočiť a mučiť sama ísť. Abu Lahaba žena na krku bude terikatkan laná kokosových vlákien, s kým on zbieral drevo horí v pekle, potom povedal Abu Lahaba menimpakannya. Týmto spôsobom mučenia Abu Lahaba bolo bolestivé, pretože sa robí ľudí na celom svete počas celého jeho života on miloval najviac. Takže je škrečok bohatstvo. Majetok, ktorý bol veľmi miloval, neskôr v deň zmŕtvychvstania, že je najviac úbohé. V pekle, ich bohatstvo sa zahreje a potom použiť k vypáleniu na čelo, brucho, a stať sa pre nich ". [1]
Ibn Hajar al-Asqalani povedal: "A múdrosť vrátenie všetkého majetku kedysi mal, ale právo Alláh (zakát), ktoré sa vydávajú len sčasti preto, že zakát musí byť zaplatená spoločne so všetkými majetku a nemožno odlíšiť. A pretože majetok nie je vylúčené, že zakát nie je posvätný poklad ". [2]
Stručne povedané, je zakát požiadavku Alaha Všemohúceho, aby ľuďom, ktorí prijímajú dar majetku, ktorý majetok v súlade so zákonom o neho.
ZLATO A STRIEBRO zakát Zlato a striebro sú hlavným bohatstvom ľudstva. S tým, iný majetok hodnotená. Preto sa pri tejto príležitosti by som sa bude diskutovať ako nishab a sprostredkovať vlastnosť na ňom, papierové peniaze.
عن علي رضيالله عنه عن النبي صلى الله عليه وسلم قال: إذا كانت لك مائتادرهم وحال عليهاالحول ففيهاخمسةدراهم وليس عليك شيءيعني في الذهب حتى يكون لك عشرون دينارافإذا كان لك عشرون ديناراوحال عليها الحؤل ففيها نصف دينار فما زاد فبحساب ذلك (رواه أبو داود و صححه ا لألباني
Z Anhui priateľov Ali radikálov, on rozprával z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, povedal: "Keď máte dvesto dirhamov a jeden rok uplynul (pretože máte), potom ste na jej charitu päť dirhamov. A nie ste povinní platiť zakát vôbec - to je, ako zlaté almužnu máte dvadsať dinárov. Ak už máte dvadsať dinárov a jeden rok uplynul (pretože máte), potom podliehajú zakát mu polovica dinár. A prípadný prebytok (nishab), potom zakát je prispôsobená počítať ". [História Abu Dawud, al-Bayhaqi a klasifikovaná ako Sahih od Shaykh Al-Albani]
عن أبي سعيد يقول: قال النبي صلى الله عليه وسلم: ليس فيما دون خمس أواق صدقة (متفق عليه
Spoločníci Anhui Abu Said al-Khudri radikálov, on povedal: Prorok sallallaahu alaihi wa salámou povedal:. "Neexistuje povinnosť zakát na strieborných mincí z menej než piatich Uqiyah" [Schválené alaih]
V Hadith rozpráva Anhui Abu Bakr radikálov "uviedol:
وفي الرقة ربع العشر (رواه البخاري
A v striebre, sú potrebné pre pol tucta zakát (2,5%). [História al-Bukhara]
Hadísa sú niektoré vyššie uvedené argumenty o stanovenie zlata a striebra zakát, a od toho môžeme vyvodiť záver niekoľko vecí:
A. Nishab je minimálne zakát. Ak niekto má bohaté neho, potom je povinný vydať charitu. Preto je nutné obmedzenie iba ľudia nishab bohatstvo trochu, či on bol povinný platiť zakát, alebo nie. Pokiaľ ide o tých, ktorí majú zlato a striebro vo veľkých množstvách, že už nie je nutné poznať limity nishab, pretože to môže byť zistené, že bol povinný platiť zakát. Preto Hadith histórie Ali radikálov To Anhui vyššie, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "A každý prebytok (nishab), potom zakát je prispôsobená počítať".
2. Nishab zlato, je 20 (dvadsať) dinárov, alebo o hmotnosti 91 3/7 gramov zlata [3]
3. Nishab strieborná, čo je asi 5 (päť) "uqiyah, alebo o hmotnosti 595 gramov. [4]
4. Úrovne zakát byť vyškrtnutá zo zlata a striebra potom, čo sa nishab je alebo 2,5%.
5. Majte na pamäti, je, že používajú ako obmedzenie nishab zlata a striebra, zlata a striebra je čistá (24 karat). [5] Tak, ak osoba, ktorá nie je z rýdzeho zlata, napríklad, 18 karátového zlata, je potrebné prispôsobiť nishab nishabnya zlata čistého (24 karat), a to porovnaním predajnú cenu, alebo tým, že žiada zásobu zlata, zlatých alebo odborníka, o obsahu zlata, že má. Ak je úroveň zlata, ktoré on už dosiahol nishab, potom je povinný platiť zakát, a ak nie, potom nie je povinný platiť zakát.
Ľudia, ktorí chcú platiť zakát zlata alebo striebra, čo mal, možnosť zvoliť jeden z dvoch spôsobov.
Prvý spôsob: Nákup zlato alebo striebro za almužnou, že by mal platiť, potom dávajú priamo do ich vlastníkov.
Druhý spôsob: Zaplatil s papierovými peniazmi ceny prevládajúce v krajine rad zakát (zlato alebo striebro), ktoré musia zaplatil v tej dobe.
Napríklad, ak niekto má zlato hmotnosti 100 gramov a prešiel ťahať, potom môže vydať zakát vo zlaté šperky vážiaci 2,5 gramov.Ako sa takisto oprávnená, aby utrácať peniaze za 2,5 gramov zlata.Ak trhová cena zlata v USD. 200.000, potom je povinný uhradiť čiastku vo Rp. 500.000, - pre tých, nárok na zakát.
Šejch Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen môže Alah zmiluj povedal:" Myslím, že je to v poriadku, až niekto platiť zakát zlata a striebra v podobe peňazí pre zakát. On nepotrebuje získať zlato. To znamená, že výhodnejšie pre príjemcu charitu. Typicky, chudobný, ak dáte na výber medzi dostane zlatý náhrdelník v podobe, alebo si ju vo forme peňazí, dávajú prednosť hotovosti, pretože to je užitočné pre neho. [6]
Prvé Dôležitá poznámka. Majte na pamäti, že cena zlata a striebra na trhu v programe kedykoľvek zmeniť, takže to môže byť, keď kúpil, každý 1 gram na Rp 100.000, -, a keď prešiel rok ceny zlata bola zmenená na USD.200.000, - alebo naopak, v čase nákupu, 1 gram zlata cena Rp.200.000, - vzhľadom na to, kedy v dôsledku platiť zakát, cena klesla na Rp. 100.000, -
Na týchto akciách, ktoré slúžia ako vodítko pri platbe zakát je cena v čase platenia zakát, nie cena v čase nákupu. [7]
Papierové peniaze zakát V dávnych dobách ľudia používajú rôzne spôsoby na obchod a výmena tovaru za účelom uspokojenia svojich potrieb. Spočiatku, väčšina použitie vymeniť, a to výmenu tovaru. Avšak, keď si ľudia uvedomujú, že je to praktické - najmä ak to vyžaduje veľké množstvo ľudského úsilia o nájdenie inej alternatívy. Až nakoniec, ľudia si, že zlato a striebro ako vzácny položky, ktoré možno použiť ako prostriedok transakcií medzi ľuďmi, a ako nástroj pre meranie hodnotu položky.
Pozdĺž cesty, ľudia opäť cítiť obmedzenia sa zlata a striebra, čím sa prehodnotiť, aby hľadali iné predmety, ktoré môžu nahradiť úlohu zlata a striebra. Až do papierové peniaze nakoniec bol nájdený.Odtiaľ účty sa začal používať ako prostriedok na meranie hodnoty tovaru a transakcií, ktoré nahradia Dinara a dirham.
Na základe toho potom vedci uvádza, že zákon ukladá krajina má svoju úlohu a zákon, rovnako ako vlastné Dinara a dirham. Ako taký, platia zákony úžery a zakát [8]
Ak áno, potom, keď má niekto účet, ktorý dosiahol cenu zlata alebo striebra nishab, je povinný vydať zakát, čo je 2,5% z celkovej peniaze, ktoré mal. A pre viac informácií, potom sa budem snažiť to vysvetľuje na nasledujúcom príklade.
Napríklad, jeden gram 24 karátového zlata na trhu predávajú za Rp.200.000, - a 1 gram čistého striebra sú predávané za Rp.25.000, - tak zakát zlata je 91 3/7 x Rp. 200 000 = Rp. 18.285.715, - zatiaľ čo nishab striebro je 595 x Rp = 25.000 Rp. 14.875.000, -.
Keď sa pán Ahmad (napríklad) na 1 Jumadits-Thani 1428 H má obrat Rp. 50.000.000, - a peniaze mal rúrky a pre jeden rok (aktuálny rok 1429H) sa peniaze nikdy klesnúť pod minimálnu nishab vyššie, potom súčasná svorka je povinný platiť zakát Ahmad malnya. Celkom charitatívne centrum, ktoré musel zaplatiť, je:
USD. 50000000 x 2,5% (alebo USD 50.000.000/40.) == Rp 1.250.000, -
V prípade pána Ahmada na vrchole, bude zlato alebo striebro nishab obmedzenia, v žiadnom prípade považovať, pretože peniaze, ktoré bolo jasne vyššie ako nishab obaja.
Ak však peniaze pán Ahmad činil Rp. 16.000.000, - takže v tejto chvíli považujeme za limitný nishab zlato a striebro. V druhom prípade peniaze pán Ahmad dosiahla nishab striebro, a to Rp.14.875.000, - ale nie mancapai nishab zlato Rp 18285715.
V takýchto prípadoch, učenci povedal, že pán Ahmad musí používať nishab striebro a zlato nesmie používať nishab. Preto sa pán Ahmad povinný platiť zakát mal čiastku:
USD. 16000000 x 2,5% (16.000.000/40) = Rp. 400.000, -
Stály výbor pre Fatwa Kráľovstvo Saudskej Arábie pod vedením To Abdul-'Aziz bin Shaykh Baz, môže Alah zmiluj sa nad jeho rozhodnutie nie. 1881 uvádza: "Ak papierové peniaze osoba dosiahli limitu nishab jednej z nich (zlato alebo striebro), a nedosiahla hraničné nishab iný, potom výpočet je založený na nishab zakát dosiahla ju" [9].
Dôležitá poznámka druhá. Pri krátkodobej expozícii nad peniazmi zakát, možno dospieť k záveru, že nishab a rôznych ustanovení peňazí zakát je sledovať nishab a podmienky buď zo zlata alebo striebra. Preto učenci povedal, že nishab zlato alebo striebro nishab môže byť modifikované s peniazmi alebo naopak [10]
Na základe uvedenej expozície, ak jeden má zlato hmotnosťou 50 gramov na Rp. 10000000, a to tiež malo hotovosť vo výške Rp.13000000, pričom cena za 1 gram zlata je Rp. 200.000, - potom je povinný platiť zakát 2.5%. Aj keď každý zo zlata a peňazí, že sa ešte nedosiahla nishab, ale pri kombinácii oboch, predstavovala nishab.Tak osoba je povinná platiť zakát výške Rp. 575.000, - bola vypočítaná nasledovne:
RP 10.000.000, - Rp. 13000000, 2,5% x (23.000.000/40) = Rp.575.000, -
Zakát PROFESIE Na tento deň a vek, niektorí ľudia majú novú charitu názvom zakát profesie, to je, keď štátny úradník, alebo spoločnosť, ktorá má obrovský plat, potom je nutné vynaložiť 2,5% z platu alebo dôchodku. Ľudia, ktorí volajú tento typ zakát odôvodnené, ak poľnohospodár, ktorý sa snažil tráviť charitatívnej farmu, potom zamestnancov, ktorých práca je ľahšia a výsledkom je väčšia ako plodín poľnohospodárov, určite reálnejšieho, aby dane sa vzťahuje zakát. Na základe týchto qiyas, zástancovia profesie zakát vyžaduje zamestnanec stráviť 2,5% svojich miezd za odbornú charitu.
Ak je toto stanovisko preskúmať starostlivo, potom budeme mať veľa nezrovnalostí a podvodov. Tu je pohľad z rozporov a nezrovnalostí:
A. Zakát poľnohospodárska produkcia je 1/10 (desatina) dostaneme, keď zavlažovanie bez nutnosti nákladov, a 1/20 (jedna dvadsať) keď zavlažovanie náklady. Pokiaľ ide o povolanie zakát, potom zakát je 2,5%, takže je to druh Qiyas Qiyas veľmi zvláštne (párny) a zvrátené.
2. Plat sa prejavuje vo forme peňazí, plat je vhodnejšie, keď súdený podľa práva zakát zlata a striebra, pretože ako prostriedky k nákupu a predaja tovaru a štandardné hodnoty.
3. Plat nie je nová vec v ľudskom živote všeobecne a najmä moslimov. Obaja existujú od nepamäti. Tu je nejaký dôkaz o tom, že
Priatelia Anhui Omar ibn al-Chattáb radikálov To sa spustiť úlohu z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Potom bol odmenený alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Na prvý, môj priateľ'' Umar odmietol zaplatiť, ale proroka sallallaahu To alaihi wa salámou mu povedal: "Ak ste dostali niečo, bez toho aby ste žiadať, potom jesť (sa) a sedekahkanlah". [Muslim]
Po Spoločníci Abu Bakr radikálov To Anhui bol uvedený do úradu chalifátu, on išiel na trh pre obchod ako jeho predchádzajúce návyky. Na ceste stretol Omar bin al-Chattáb radikálov To Anhui, potom Omar sa ho spýtal: "Zámková kde si" Abu Bakr odpovedal: "Choď na trhu". Umar znovu opýtal: "Aj keď máte za úlohu menyibukanmu?" Abu Bakr odpovedal: "Preboha, bude túto úlohu obsadiť sám o podpore jeho rodinu?" Omar odpovedal: "Dáme vám secukupmu" [História Ibn Sa'd a al-Bayhaqi].
Imám al-Bukhara tiež rozpráva o uznávaní spoločníkmi Abu Bakr radikálov To Anhui o tom.
لقد علم قومي أن حرفتي لم تكن تعجزعن مؤونة أهلي وشغلت بأمر المسلمين فسيأكل آل أبي بكر من هذا المال ويحترف للمسلمين فيه
Vskutku, môj ľud sa dozvedel, že moja práca môže stačiť ebutuhan rodinu. Pokiaľ ide teraz som zaneprázdnený záležitosťami moslimov, Abu Bakr rodina sa teraz jesť niektoré z týchto pokladov (Poklad Baitul-Mal), zatiaľ čo on bude zodpovedný za riadenie svojich záležitostí. [Bukhara]
Rozprávanie sú všetky preukázané, že platy v živote moslimov nie je nič nové, ale pre 14 storočia tam nikdy neboli žiadne učenci, ktorí memfatwakan povolania alebo platiť zakát. To dokazuje, že nie je zakát profesie. Tam je len zakát mal, ktoré musia spĺňať dve podmienky, totiž s cieľom dosiahnuť nishab vlastníctva a prešiel záťahu (1 rok).
Preto Ahl-ul-ulema ijtihad, ktorý existoval v čase, keď sme popierať tento názor. Jedným z nich je Šejk Bin Baz rahimahullah, povedal: "zakát v peňažných miezd, musí byť zadaný, ak plat sa mu dostalo, a prešiel jeden rok a dostal sa na nishab, potom to musí byť dizakati. Ako by jeho plat je nižší ako jeden nishab, alebo ste prešiel jeden rok strávil ešte predtým, to nie je povinné dizakati "[11]
Podobné Fatwa po rozoslaní výbor Fatwa stálych členov Kráľovstva Saudskej Arábie, a nasledujúce fatwu: "Ako je dobre známe spolu, že medzi poklady, ktoré musia byť dizakati je zlato a striebro (obeživo). A medzi povinné zakát požiadavku na zlato a striebro (peniaze), je prejazd jedného roka z vlastníctva peňazí. Vzhľadom k tomu sa láska musí zaplatiť zamestnancov, ktorí úspešne ditabungkan a dostal sa na nishab, dobrý plat sám dosiahol nishab alebo v kombinácii s inými peniazmi a zložil jeden rok. Nie je odôvodnené, aby sa rovnali plat so zemou, pretože požiadavky na trať (jeden rok uplynul od držania peňazí) bola založená v probléme, takže by nemali byť žiadne Qiyas. Za to všetko, zakát je povinné na platy zamestnancov, úspora až na jeden rok uplynul (ťahať) ". [12]
Na záver tento krátky článok, vyzývam čitateľov, aby neustále odrážali na sľubu alaihi proroka sallallaahu To wa salámou takto:
ما نقصت صدقة من مال (رواه مسلم
Sadaqah nie je to zníži majetok. [HR. Moslimské]
Dúfam, že vyššie uvedené krátka expozícia môže pomôcť čitateľovi pochopiť metódy výpočtu zakát Maale je právo podľa islamského práva. Alah Všemohúci vie najlepšie Shawâb bishi.
[Skopírované z As-Sunny časopisu XII/1429/2008M 05/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]
Pokyny Fitr zakát

Podľa Moslimský duchovný Abu al Isma'il Atsari

Islam je náboženstvo, ktoré má veľký bol požehnaný Všemohúceho Boha k človeku. Vďaka milosti, Boh dá sviatok pre dve osoby každý rok. Tieto dva sviatky, ktoré sprevádzali dve veľké pilierov islamu."Eid al-adh-ha sprevádzať hadždž a 'Eid al-Fitr ramadánu pôst sprievod.
Lebo v tom pôst, moslimovia často robiť veci, ktoré môžu znížiť hodnotu pôstu, potom lekcie, Boh všemohúci mensyari'atkan Fitr zakát ďalej zdokonaliť svoj pôst. Preto je pre nás veľmi dôležité pochopiť právne predpisy týkajúce sa zakát Fitr. Dúfajme, že táto krátka diskusia bude mať pomôže moslimom v plnení tejto služby.
VÝZNAM zakát Fitr Veľa ľudí hovorí, že príroda je zakát. Pravdou je, Fitr zakát alebo sadaqah Fitr, ako je uvedené v Hadith. Význam alebo sadaqah Fitr Fitr zakát je povinné sadaqah Fitr vykonané s príčiny (prerušenie) pôstu ramadánu. [1]
HIKMAH zakát Fitr Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil múdrosť Fitr zakát, ako bolo uvedené v Hadith:
عن ابن عباس قال فرض رسول الله صلى الله عليه وسلم زكاة الفطر طهرة للصائم من اللغو والرفث وطعمة للمساكين من أداها قبل الصلاة فهي زكاة مقبولة ومن أداها بعد الصلاة فهي صدقة من الصدقات
"Od Ibn 'Abbas povedal: Posol Alláha sallallaahu". Alaihi wa salámou pokynov Fitr almužnu očistiť ten, kto sa postia od márne veci a krutých slov, a ako potrava pre chudobných ľudí Kto splnené pred modlitbou ("Id) , potom je uznávanou zakát. A kto splnil po modlitbe ('Id), potom je to sadaqah z sadaqah-sadaqah ". [2]
PRÁVNE zakát Fitr Fitr zakát záväzné pre každého moslima. Niektorí učenci veria, má povinnosť zakát mansukh Fitr, ale argumenty, ktoré používajú, nie sú záväzné a sharih (samozrejme). [3]
Imám Ibn al-Mundhir rahimahullah citovať idžmá To Ulama na týchto povinností Fitr zakát. T On povedal: "Má všetci odborníci sa zhodujú, že naše vedomosti o ňom, že sadaqah Fitr zapamätanie nutné [4]. To sa potom stáva, že ustanovenia Fitr zakát je povinné, nie je mansukh.
KTO JE POVINNÉ VÝDAVKY zakát Fitr? Fitr zakát povinné pre každého moslima, bohatý alebo chudobný, môže splniť. Zakát Fitr povinné, aby tieto dva pojmy: (1) Islam a (2) sú schopné.
Povinnosť každého moslima, nech slobodný alebo otrok, muž alebo žena, dieťa alebo dospelý, ako sa požadovalo alaihi proroka sallallaahu To wa salámou
عن ابن عمر رضي الله عنهما قال فرض رسول الله صلى الله عليه وسلم زكاة الفطر صاعا من تمر أو صاعا من شعير على العبد والحر والذكر والأنثى والصغير والكبير من المسلمين وأمر بها أن تؤدى قبل خروج الناس إلى الصلاة
"Od Omar To Anhui Ibn, povedal:" Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou si vyžiadala toľko ako jeden Shaa Fitr zakát ', z dát alebo jeden pšenica Shaa určujú povinnosť bola uložená k otrokom, bez muža, muži ženy, deti, a rodičia z radov moslimov. A nariadil Fitr charita sa vykonáva pred prepustením ľudí, aby sa modlili ('Id) "[5].
Zatiaľ čo pojmy schopnosti, ako Alah Všemohúci nezaťažuje sluhov iba v súlade so svojimi možnosťami. Alah hovorí:
لا يكلف الله نفسا إلا وسعها
"Alah nezaťažuje človeka, ale podľa svojich schopností". [Al-Baqarah / 2:286].
Miera schopnosti, podľa vedcov jumhur (Malikiyah, Syaifi'iyyah a Hanabilah) je, že niekto má prebytok hlavnú potravu pre seba a tie závislé, žiť pre jednu noc ID a popoludní. Pretože takáto osoba mala dostatočné, ako Hadith nižšie:
عن سهل ابن الحنظلية قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم ((من سأل وعنده ما يغنيه فإنما يستكثر من النار)) - وقال النفيلي في موضع آخر من جمر جهنم - فقالوا يا رسول الله وما يغنيه - وقال النفيلي في موضع آخر وما الغنى الذي لا تنبغي معه المسألة - قال: ((قدر ما يغديه ويعشيه)) - وقال النفيلي في موضع آخر أن يكون له شبع يوم وليلة أو ليلة ويوم -
"Ibn Sahl Hanzhaliyyah Alaha To Anhui, povedal: Pošle Alláhův sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:" Ten, kto prosí, ale to, čo je nedostatočné, on naozaj reprodukovať oheň, "-Nufaili uviedol na inom mieste "(násobenie) z uhlia Jahannam" - potom spoločníci opýtal sa: "Ó Posl Alaha, čo je nedostatočný", Nufaili hovorí na inom mieste? "Nestačí, že rozumná prosím" povedal: "Veľkosť dostatok času na ráno a večer, "povedal-Nufaili na inom mieste:" On má (potraviny) sa vyplňuje deň a noc "alebo" noc a deň ". [Spracoval Abu Dawud, nie. 1629. klasifikované ako Sahih od Shaykh Al-Albani]. [6]
Hanafiyah tvrdí, je meradlom tejto schopnosti, mať peniaze, alebo k nemu a zakát v hodnote viac ako potreby svojho bydliska. S argumentom alaihi proroka sallallaahu To wa salámou:
لاصدقة إلا عن ظهر غنى
"Nie je sadaqah okrem prebytku potrebám". [7]
Ale tento argument je slabý, pretože: A. Fitr zakát povinnosť nebola požadovaná v bohatom stave zakát Maale. 2. Zakát Fitr sa nezvyšuje s nárastom hodnoty nehnuteľnosti, ako kaffarah (vykupiteľ chyba), takže nishab nie je veľká. 3. Hadith oni (Hanafiyah) nemožno použiť ako argument, pretože si myslíme, že ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť, nebol povinný vydať Fitr zakát, a miera schopnosti sa, ako už bolo popísané. A Alah vie najlepšie. [8]
Ako na plod? Učenci sa líšili na plod, či rodičia sú tiež povinné vydať Fitr almužny pre neho?
Sheikh Salim bin 'Id al-Hilal a šejk Ali bin al-Hasan al Halab Atsari povedal: "Niektorí učenci sa dohadujú Fitr zakát je povinné na plod, ale nevieme, návrh, k nemu. Pokiaľ ide o plod, podľa jazyka a zvykov (termín), a to s názvom dieťa ". [9]
Šejch Sálih bin Ghanim ako Sadlan-imáma Muhammada vysokoškolský pedagóg Su'ud-bin povedal: "Fitr zakát povinný každého moslima, nech slobodný alebo otrok, muž alebo žena, dieťa alebo rodič, len deň prebytočné potraviny a cez noc. A vydávanie prednostné Fitr almužny pre plod v matkinom bruchu ". [10]
Šejch Muhammad ibn al Saalih Uthaymeen ", môže mať zľutovanie Alah povedal:" To sa mi zdá, Ak povieme prednosť odstránenie plodu Fitr zakát, potom zakát je vydaný na plod, ktorý fúkaného jej ducha. Kým v duchu, nie je spálená ale po štyroch mesiacoch ".
On tiež povedal: "Argument bavila vydala Fitr almužny pre plod, bol vyrozprávaný z Anhui Hasičské Uthman Alaha", že vydal Fitr almužny pre plod [11]. Ak nie, potom nič z toho nie je Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Ale mali by sme si uvedomiť, "Uthman bol jeden z Khulafah-Rashidun, ktoré sme prikázal sledovať Sunny z nich". [12]
Z tohto popisu vieme, disunahkan pre rodičov zaplatiť zakah Fitr o dieťa, ktorý žil štyri mesiace v maternici, wallahu vie najlepšie.
MANŽEL plat seba a zakát Fitr PEOPLE závislých Učenci sa líšili, nech každý človek je povinný platiť zakát o Fitr sám, tak, aby sa manželka tiež povinný platiť zakát pre seba alebo manžela, aby niesol celú rodinu? [13]
Prvý názor. Manžel je povinný platiť zakát Fitr pre seba a tými, ktoré sa zaviazala. To je názor väčšiny učencov. S návrhom, že manžel je povinný zaplatiť živú ženu a rodinu, on tiež platil za ich Fitr zakát. Aj na základe Hadith:
عن ابن عمر رضي الله عنهما قال: أمر رسول الله صلى الله عليه وسلم بصدقة الفطر عن الصغير والكبير والحر والعبد ممن تمونون
"Od Omar Ibn To Anhui, povedal:" Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou nariadil sadaqah Fitr od malých detí a starších ľudí, bez človeka a otrok, z ľudí, ktoré nesú "[Hasan hadíth Pozri Irwa .. -ul Ghalil, nie. 835] [14].
Druhé stanovisko. Niektorí učenci (Abu Hanifah, Sufjan ath Tsauri, Ibn Mundhir, Ibn HAZMAT, Shaykh Muhammad ibn Al 'Saalih Uthaymeen) tvrdí, ženu platiť zakát Fitr sám, s argumentom:
A. Hadíth o Umar ibn 's:
عن ابن عمر رضي الله عنهما قال فرض رسول الله صلى الله عليه وسلم زكاة الفطر صاعا من تمر أو صاعا من شعير على العبد والحر والذكر والأنثى والصغير والكبير من المسلمين
"Od Omar To Anhui Ibn, povedal:" Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou si vyžiadala toľko ako jeden Shaa Fitr zakát ', z dát alebo jeden pšenica Shaa určujú povinnosť bola uložená k otrokom, bez muža, muža, ženy, deti. a rodičia z moslimskej komunity "[Bukhara, bez 1503;. moslimskej, nie 984.] ..
To ukazuje, že zakát Fitr je povinnosť každý človek sám pre seba. A v tomto hadíth sa zmienil o "ženy", tak on je povinný platiť zakát Fitr pre seba, či už ženatý alebo nie ženatý.
Ale tento názor je sporný: je uvedené, že "žena", neznamená, že je povinný platiť zakát prírodu sú pre neho. Pretože v Hadith, tiež zmienil otrokmi a deti. V tomto čísle je pochopiteľné, ak obaja sú pokryté pána a jeho rodičia. Podobne, priatelia Fitr platiť zakát na plod v matkinom bruchu. Navyše je tu Hadísa, ktorý vysvetľuje, že manžel platiť zakát Fitr k tým on sa zaviazala.
2. Pôvodu, vyznania povinnosť pre každého človeka, a to nesie niekto iný. Povedal:
"Hriešnik nebude niesť hriechy druhých". [Al-An'am / 6: 164].
Takže ak Fitr zakát povinné na osoby a on sa zaviazala, sa rozumie osoba niesť záťaž (hriechy) nesie záťaž (hriechy) a ďalšie.
Ale tento názor je nesporná: Je to ako manžela, ktorý nesie na živé ľudí on podniknúť. A po kázni Hadísa je platný, treba pripustiť, nesmie byť na rozdiel od veršov Koránu, alebo iný. Z tohto popisu je zrejmé, že názor jumhur silnejší. A Alah vie najlepšie.
Formulár Vydáva sa Fitr zakát je všeobecnosť na základných potravín v oblasti obsadenej tými, ktorí desiatky. Neobmedzuje len na druhy potravín uvedených v Hadith. Tak najsprávnejší názor učencov, ak Boh dá. Tento názor bol vybraný Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah môže mať Alah zľutovanie.
Požiadal o žobráckej rahimahullah Fitr: "vydáva v podobe sušených dát, sušené hrozno, Bur (typ pšenica), sya'ir (druh pšenice) alebo múky?"
Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah môže mať zľutovanie Alah hovorí: "Chvála Alláhu. Ak obyvateľov mesta pomocou niektorého z týchto druhov ako hlavné jedlo, potom nie je pochýb o tom, mali by odstrániť z Fitr zakát (typy) potravín zošitie (IT). Môžu odstrániť hlavnú potravu s iným ako, že? Ak je ich hlavná potrava, ako ryža a dukhn (druh pšenice), či už sú povinné vydať hinthah (druh pšenice) alebo sya'ir (druh pšenice), alebo dostatok pre nich (odstrániť) ryža, dukhn, alebo tak niečo? (V tomto čísle), bol známy pre slávnu sporu, a obaja sú rozprávané z Imam Ahmad:
Prvý. Nebol vydaný (pre charitatívne Fitr), s výnimkou (podľa typu) je uvedené v Hadith.
Za druhé. Odstránenie hlavnú potravu, aj keď nie je vylúčené z týchto typov (čo je uvedené v Hadith). To je názor väčšiny učencov taký ako Imam SHAFI'I, a ďalšie, a to je skôr to platí o týchto stanoviskách (Ulama). Vzhľadom k tomu, pôvod, vo všetkých sadaqah je povinný na pomoc chudobným ľuďom, ako Boha Vznešeného: "To je z bežných potravín môžete dať svojej rodine. Al-Maidah / 5 verš 89 - ". [15]
Zmerať Veľkosť zakát je príroda sú za osobu sha "suchá dáta, alebo sušené hrozno, alebo pšenice, alebo syr, alebo náhradné hlavnej potravy, ako je ryža, kukurica, alebo iné.
عن أبي سعيد الخدري رضي الله عنه قال كنا نخرج في عهد رسول الله صلى الله عليه وسلم يوم الفطر صاعا من طعام وقال أبو سعيد وكان طعامنا الشعير والزبيب والأقط والتمر
"Od Abu Said Radhiyalahu To Anhui, povedal:" Boli sme v dobe Proroka v deň Fitr n SHA vydal "potravinou" Abu Said povedal: "Naše jedlo je prvý pšenica, suché víno, syr a dáta. suchá. "[Bukhara nie. 1510.
Učenci sa líšili o hinthah [16], nech Sha "rovnako ako ostatní, alebo napoly-sha"? A správny názor je druhý, polovica sha ".
قال عبد الله بن ثعلبة بن صعير العذري خطب رسول الله صلى الله عليه وسلم الناس قبل الفطر بيومين فقال أدوا صاعا من بر أو قمح بين اثنين أو صاعا من تمر أو صاعا من شعير على كل حر وعبد وصغير وكبير
"Abdulláha bin Tsa'labah Shu'air bin Al 'Udzri povedal: Dva dni pred (" eID) Fitr a Alláhův posol sallallaahu To alaihi wa salámou berkhutbah k zástupu, povedal: "vyvinúť SHA To ostrap alebo qumh (pšenica druhy dobré) pre dve osoby, alebo SHA 'suchý dáta, alebo SHA To sya'ir (pravidelné druh pšenice), nezávisle na každú osobu, otroci, deti a rodičia "[17].
Veľkosť sha politiky sa majú Sha "ľudia z Mediny alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Jeden sha "je štyri bahno. Jeden je plný blata z dvoch normálnych rukou. Čo sa týka veľkosti hmotnosti, potom je rozdiel, pretože pôvod Sha "je opatrením na meranie veľkosti a potom sa preniesol do stupnice pre meranie hmotnosti odhadov a výpočtov. Tam sú niektoré podrobnosti o tejto otázke, a to nasledovne:
A. Jeden Sha '= 2.157 kg Sahih Sunna Fiqh, 2/83). 2. Jeden Sha '= 3 kg Taisirul Fiqh, 74, Taudhihul Ahkam, 3/74). 3. Jeden Sha "= 2.40 g pšenica čo je pekné. (Syarhul Mumti ", 6/176).
Šejk al-'Uthaymeen môže Alah mať zľutovanie povedať: "Učenci sa snažili s pekným obilia. Dokázali výskum správne. A ja som urobil prácu, Sha" do 2 kg 40 g pšenice, ktorá je fajn. Je zrejmé, že objekty sa líšia, inom svetle a hmotnosť. Ak je objekt ťažkého, sme opatrní a pridať závažia. Keby to bolo ľahké, potom (trebárs) menyedikitkan ". [Syarhul Mumti", 6/176-177].
Z tohto popisu, popis Shaykh al-Uthaymeen by mal byť použitý ako referencie. Pretože hlavná potrava v našej krajine, všeobecne-sú ryža, potom trávime Fitr zakát až o 2 ½ kg ryže, wallahu vie najlepšie.
Musia byť nahradené inými druhmi Boli popísané, vydaný v podobe základných potravín zakát Fitr ľudí, ktorí desátkové miesto k životu. Preto by nemali byť nahradené iným tovarom v hodnote ním, alebo s peniazmi!
Imám Nawawi rahimahullah povedal: "Väčšina právnikov neumožňoval odstrániť hodnotu, ale Abu Hanifah dovolí". [Sharh moslimskej].
Shaykh Abdul To Azhim al Badawi hovorí: "Abu Hanifah rahimahullah názor je odmietnutý, pretože skutočný" A pamätajte si, svojho Pána "- Maryam/18 verš 64 -, potom ak je hodnota dostatočná, iste bol popísaný Alláhovi a jeho poslovi. Takže kto je povinný zastaviť na texty Zahir bezo zmeny a interpretovať význam iný ". [Al Wajiiz, 230-231]. [18]
Šejk Abu Bakr Jabiru Al Jazairi povedal: "musia byť vylúčené z typov Fitr potravín zakát (hlavný, pero), a nenahrádza je s peniazmi, s výnimkou naliehavých (povinné). Preto nie je žiadny argument (ktorý ukazuje) Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou nahradiť Fitr zakát peniaze. Aj keď nie je dinukilkan priateľov, von s peniazmi "[19].
TIME OUT Tráviť čas Fitr zakát, rozdelený do niekoľkých typov: A. Čas potrebný. To znamená, že doba, kedy sa narodí dieťa, alebo po osobe vstupuje do islamu, nie je povinný platiť zakah Fitr. A ak človek zomrie skôr, nie je povinný platiť zakah Fitr. Jumhur učenci argumentovali, čas povinný zaplatiť, je západ slnka v posledný deň ramadánu. Avšak Hanafiyah tvrdí, je úsvit čas potrebný na 'Eid al-Fitr. [20]
2. Afdhal čas. Ide o to, najlepší čas platiť zakát Fitr a Dawn of Day ID, riešiť štyri školy. [21]
3. Lehota. To je, keď človek je dovolené platiť zakah Fitr dieťa. O poslednej dobe sa vedci zhodujú, že zakát je venovaná Po modlitbe Fitr "ID nepovažujú za charitatívne berniali Fitr, ako je uvedené v Hadith:
عن ابن عباس قال فرض رسول الله صلى الله عليه وسلم زكاة الفطر طهرة للصائم من اللغو والرفث وطعمة للمساكين من أداها قبل الصلاة فهي زكاة مقبولة ومن أداها بعد الصلاة فهي صدقة من الصدقات
"Od Anhui Ibn Abbása Alaha, on povedal:" Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou pokynov Fitr almužnu očistiť tých, ktorí rýchlo od veci v márnych a krutý slová, a ako potrava pre chudobných ľudí.Ten, kto splnil pred modlitbou ("Id), potom je uznávanou zakát. A ten, kto splnil po modlitbe ('Id), potom je to jedna z sadaqah a sadaqah sadaqah "[Spracoval Abu Dawud a č 1609, týždeň Ibn Majah, bez 1827, atď] ..
Páči sa vypláca do dňa "Id? V tomto čísle, tam sú niektoré názory: [22] - Abu Hanifah rahimahullah tvrdí: "Malo by to byť dopredu rok alebo dva roky." - Rahimahullah Malik argumentoval: "Tam by mali byť vytvorené". - Syafi'iyah tvrdí: "Je potrebné rozvíjať od začiatku mesiaca ramadánu." - Hanabilah: "Možno, že deň alebo dva dni pred" ID ".
Tento posledný názor držal rozumné, pretože podľa skutkov Omar Ibn To anhuma, zatiaľ čo on je medzi priateľmi Fitr zakát povinnosti sú rozprávané z alaihi proroka sallallaahu To wa Sally. Nafi "povedal:
وكان ابن عمر رضي الله عنهما يعطيها الذين يقبلونها وكانوا يعطون قبل الفطر بيوم أو يومين
"A Ibn 'Umar sa používa na zakah Fitr tým, ktorí ho obdržali, oni dostali alebo dva dni pred Fitr". [Bukhara nie. 1511, moslimská, nie. 986].
Právo na Učenci sa líšili o osoby oprávnenej prijímať zakah Fitr. A. Osem skupín ako zakát Maale. To je názor Hanafiyah, slávny Syafi'iyyah názor a stanovisko Hanabilah. [23]
2. Osem tried príjemcov zakát Maale, ale radšej chudobným. Ash Syaukani rahimahullah povedal: "Miesto, kde rozdelenie je rozdelenie sadaqah Fitr zakát ods Maale), pretože proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nazval charitu. Ako slovo z jeho sallallaahu To alaihi wa salámou" Ten, kto zaplatí pred modlitbou, potom je to charita, ktorá získala , "a slová Ibn Umar, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou objednaný Fitr zakát. dve Hadith, ktoré bolo popísané. Ale ľudia oprávnene prednosť faqir, pretože príkazy alaihi proroka sallallaahu To wa salámou sa s nimi stretnúť na deň (sviatok) je. Potom, ak to ešte viac, zdieľať s ostatnými. "[24]
Slová tohto rahimahullah Syaukani popola, tiež povedal Hasan Khan al Qinauji Shiqdiq rahimahullah.
Šejk Abu Bakr Jabiru Al Jazairi povedal: "Toto miesto je rozdelenie sadaqah Fitr, ako v prípade distribúcie zakát, zakát je bežné. Však faqir a chudobní ľudia majú väčšie právo na to, ako ostatné časti. Podľa alaihi proroka sallallaahu To wa salámou "Cukupilah je od žobranie na deň (sviatok) na to!" Takže Fitr almužny nie sú uvedené iným osobám než faqir, ak neexistujú, alebo sa kefaikran svetlo, alebo obrovská dopyt po iných častí, než ktoré sú oprávnené získať zakát ". [26]
3. Iba chudobné. Malikiyah tvrdí, sadaqah Fitr je daná zadarmo, moslimov, faqir.Pokiaľ ide o viac, (ako) ľudí, ktorí sa starostlivosť alebo starostlivosť o, nebola daná. Tiež nie je daná Mujahid (ten, kto bojuje), nekupujte nástroj (vojna) pre neho nie je daná mu'allaf, nie je daná Ibn sabil, ak je zlé na svojom mieste, on dostal z dôvodu zlého, ale on robil nie čo bol daný priechod do mesta svojho, nie kupovať otrokov z lásky Fitr, a to vzhľadom k tomu, aby ľudia gharim. [27]
Tento názor bol tiež vybraný Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah Majmu, ako je uvedené v Fatawa ods 25/71-78), Ibn al-Qayyim v Zadul Ma'ad (2/44), Shaykh Abd al-Abdullaha bin Azhim v Wajiz kolies (strana 231), a Salim šejka bin 'Id al-Hilal a šejk Ali bin al-Hasan al Halab Atsari v povahe Shau proroka sallallaahu To alaihi wa salámou fi ramadánu [stránky 105-106].
Rajih (silný), ak Boh dá, tento druhý názor, s nasledujúcich dôvodov:
A. Slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou o Fitr zakát slovami:
وطعمة للمساكين
"A ako potrava pre chudobných ľudí." [Spracoval Abu Dawud, nie.1609: Ibn Majah nie. 1827, a ďalšie].
2. Vrátane typu kaffarah Fitr zakát ods vykupiteľ chyba, hriech), takže jeho forma jedla danej osobe oprávnenej, a síce chudobné, wallahu vie najlepšie. 3. Desiatky z názoru, že štáty pre osem skupín ako zakát mal, ako zakát alebo sadaqah Fitr Fitr vrátane všeobecnosti slova Alah:  "(Zakát-almužny Naozaj, to je len pre chudobných ľudí, chudobných ľudí, úradníkov, administrátorov a zakát mu'allaf kto presvedčil ho, pre (oslobodil) otroci, tí, ktorí dlhujú k Alahovi a tí, ktorí sú na ceste, v Tawbah / 9, bod 60 -.), potom stanovisko poprel, že sa tento odsek špeciálne pre zakát mal pozriete z radu veršov pred a po [28].
Potom taky, tam boli žiadne učenci, ktorí majú k všeobecnosť tohto odseku tak, aby všetkých osem typov sadaqah je práve v tejto skupine. Ak je distribúcia zakát Fitr ako mal zakát, by malo byť rozdelené do ôsmich skupín, bude podiel každej triedy je trochu.Nepostačuje na gharim ods tým, ktorí nesú dlhu), alebo cestovateľ, alebo FII sabilillah alebo iné. Takže to nie je v súlade s charitatívnou múdrosti disyari'atkannya. Alah 'príroda.
Výbor zakát Fitr? Vrátane Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, a to sú ľudia, ktorí manipulujú zakah Fitr. Tu je vysvetlenie detailov, ktoré ukazujú to. [30] A. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou bola reprezentovať Abu Hurairah udržať Fitr zakát. [Bukhara nie. 3275]. 2. Ibn 'Umar To Anhui používať k zakah Fitr tým, ktorí ho obdržali [Bukhara nie. 1511, moslimská, nie. 986]. Sú úradníci menovaní imáma, alebo vodcu. Ale nemajú dostať Fitr zakah opatrne, pretože z toho, s výnimkou chudobných, ako sme už vysvetlili vyššie.
Tak málo diskusie o Fitr zakát. Môžu byť užitočné pre nás. A Alah vie najlepšie.
Mara ": A. Shau ​​povaha proroka sallallaahu To alaihi wa salámou fi ramadánu, PP: 101-107, šejk Salim bin 'Id al-Hilal a šejk Ali bin al-Hasan al Halab Atsari. 2. Fiqhis Sahih Sunna, 2/79-85, Abu Malik ibn ako Sayyid Kamal Salim. 3. Ta'liqat Radhiyyah 'Ala al Raudhah Nadiyah, 1/548-555, imám Hasan Khan Shidiq, Ta'liq: Šejk al-Albani. 4. Wajiz FII al-Sunnah Wal Fiqhis Kitabil To Aziz, str 229-231. 5. Moslimské Minhajul, 230-232, Šejk Abú Bakr al Jazairi. 6. Jami To Ahkamin Nisa ", 5/169-170, Šejch Mustafa al-'Adawi. 7. Syarhul Mumti ", 6/155-156, Shaykh Muhammad ibn Al 'Saalih Uthaymeen, vydavateľ Muassasah Aasaam, SEČ. Ja, Th.1416H/1996M. 8. Majmu To Fatawa, 25/68-69, Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah. 9. Taisirul Fiqh al-Jami To lil Ak Ikhtiyarat Fiqhiyyah al Islam Syaikhil Ibni Taymiyya, str 408-414, šejk Dr Ahmad al Muwafi. 10. Minhajus Salikin, 107, Sheikh Rahman ako Sa'di. 11. A ďalšie.
[Skopírované z AS-Sunny časopisy Edition ods 07-08) / rok X/1427/2006M. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel.0271-858197 0271-858197 Fax] _______
Platobné zakah Fitr a Qurban a Aqiqah S peniazmi



Podľa Šejch Sálih bin Al-Fauzan Fauzan

Otázka. Šejch Sálih bin Al-Fauzan Fauzan boli požiadaní: Ako sa zákon dá Fitr zakát peniaze v hodnote, ktorý má hodnotu qurban a aqiqah zvieratá nakúpiť potraviny alebo kozy sú zabité v iných krajinách a distribuovaný ľudia faqir tam?
Odpoveď.
الحمد لله وحده والصلاة والسلام على رسول الله نبينا محمد وعلى آله وصحبه وبعد:
Alah hovorí:
وما آتاكم الرسول فخذوه وما نهاكم عنه فانتهوا
"Čo Messenger na vás, potom ju prijať. A čo vám zakáže, nechajte" [1].
Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:
من عمل عملا ليس عليه أمرنا; فهو رد
"Ten, kto urobil skutok, aby žiadny príkaz od nás, potom prax bola zamietnutá." [HR Imám al Bukhara]
V tomto okamihu, tam sú niektorí ľudia, ktorí sa snažia zmeniť úctu k ustanovení syar'i. V tomto prípade existuje mnoho príkladov.Napríklad, zakát Fitr. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nariadil, že otázka potravinovej charity v moslimskej krajine žije, na konci ramadánu. Zakát dostal k potrebným ľuďom v krajine [2].Potom sú tu tí, ktorí dávajú Fatwa bolehnya dávať peniaze namiesto potravín. Tam je viac, aby Fatwa bolehnya ruku peniaze na nákup jedla v iných krajinách sú ďaleko od zeme a distribuovaných žobrácke darcu tam. Medzi ne patrí zmena formy uctievania ustanovenia Shari'ah.
Fitr zakát dal čas ju odstrániť, v noci sviatočný deň či dva skôr, v súlade s učenci. Takže sa (zakát Fitr) má rezervu na zaplatenie miestnej, tj v mieste moslima trávi mesiacov (v Ramadhan) je. V (podiel) lásky, tam sú tiež nárok na špecifickosť. Síce chudobní ľudia v krajine. A (zakát Fitr) tiež ustanovenia svojho druhu, ktorá je základnou potravinou. Preto musia byť splnené tieto kritériá. Ak nie, potom charita, ktorá zahŕňa právo uctievania a tiež nemôže uvoľniť človeka od záťaže.
Štyri kňazi, ktorí sa dohodli na nutnosti odstránenia desiatky v krajinách, kde darcom je, ako dlho ako tam sú ľudia v krajine, sú oprávnené. Hi-ah Kibaril Ulama (Učenci Ústav pre veľký) v Saudskej Arábii tiež vydal dekrét. Toto ustanovenie by sa malo zvážiť, a nenechajte sa zviklat odvolania ľudí ničí. Vzhľadom k tomu, moslim by mal mať záujem zbaviť sa bremena a musia byť opatrní kvôli jeho náboženstvu. Podobne (i) všetky bohoslužby, to všetko musí byť vykonané v súlade s ustanoveniami typu, načasovanie a realizáciu. Nemali meniť typ bohoslužby, ktorá má disyari'atkan Alaha Všemohúceho, aby ostatné typy.
Ďalší príklad, ktorý je spájaný s pôstom fidyah seniorov a nevyliečiteľne chorý, tak to nemôže vykonávať pôst. Všemohúci Boh vyžaduje, aby kŕmenie jednej chudobnej osobu a deň miesto pôstu.Povedal:
وعلى الذين يطيقونه, فدية طعام مسكين
"A musí pre vážne ľudí, ktorí prevádzkujú ho (ak nie rýchlo) výkupné (že) kŕmiť chudáka". [3]
Tak tiež jedlo v kaffarah problémy, ako je kafarah zihar ods znamienko rovnosti manželku späť do matkinho chrbát), kaffarah kvôli vzťahu manžela a manželky v priebehu dňa počas ramadánu a kaffarat prísahou. Sa aj otázka potravín pre charitatívne Fitr.
Všetky druhy uctievania by mal dať jedlo, a to nielen vydávať peniaze. Vzhľadom k (zaplatiť peniaze), ktorý zahŕňal zmenu uctievania požadovaného typu. Pretože Alah hovorí: "dávania jedla."Preto musí držať sa ho. Každý, kto ho nemá, potom zmenil uctievanie požadovaného typu.
Tak aj v al problémy hadmi v tresty v púti), obeť a aqiqah pôrode.Na týchto pobožností, implementácia je potreba jatočného hovädzieho dobytka typy sú oprávnené, a to nielen tým, že míňa peniaze alebo dať sadaqah za tú cenu, pretože je to náboženské porážky. Povedal:
فصل لربك وانحر
"A byť vytrvalý v modlitbe za svojho Pána a berkurbanlah". [4]
Povedal:
قل إن صلاتي ونسكي ومحياي ومماتي لله رب العالمين
"Povedz:" Veru moje modlitby, ibadatku, môj život a moje smrť sú pre Alaha, Pána zástupov "[5].
Jesť mäso je porazená aj menyedekahkannya je uctievanie.Povedal:
فكلوا منها وأطعموا البائس الفقير
"Takže jesť akúkoľvek časť tejto zmluvy, a (čiastočne), jeden dať ľuďom viac mizernú poor". [6]
Nikoho by teda nemalo byť a tiež nestačí iba odovzdať peniaze alebo bershadaqah stojí za to peniaze, miesto zabitia. Vzhľadom k tomu, zahŕňa zmenu úctu k typu požadovaného Alaha Všemohúceho. Aj keď táto porážka zvierat musí byť porazené v disyari'atkan Alahom Všemohúcim.
Al hady (zvieratá sú udeľované do Mekky. Udelenie toto, tam sú časy, keď za faul, potom ustanovenie sa nazýva Dam, zatiaľ čo trestný čin ešte nie je, pretože jeho meno Al hadmi) porazí al Haram ods Mecca). Povedal:
لكم فيها منافع إلى أجل مسمى ثم محلها إلى البيت العتيق
"Tak kde povinný (rovnako ako na konci obdobia), je zabiť ho, akonáhle sa dostane do Baitul Atiq (dom)". [7]
Alah hovorí o ľuďoch, ktorí boli oblečení do ihram, ktorý priviedol al hady:
ولا تحلقوا رءوسكم حتى يبلغ الهدي محله
"A nie oholiť hlavu, ako sa dostal tam, kde penyembelihannya qurban". [8]
Zatiaľ čo problém qurban a aqiqah, potom sú zabité v krajine páchateľov a vo svojom dome, jedol a bershadaqah s ním.Nepohybujte poslať peniaze na nákup nominálnej hodnoty zvierat zabitých v iných krajinách, ako bolo niektorými štátnymi zástupcami, ktorí sa ešte len učia vedu alebo nejaké obyčajných ľudí, s odôvodnením vo väčšine krajín (ostatné) sa Orage chudobným ľuďom, ktorí potrebujú pomoc.
My hovoríme, že pomáha moslimom, ktorí potrebujú pomoc v akejkoľvek miesto objednal. Avšak, mal uctievanie, ktoré Boh prikázal urobiť na určitom mieste nemožno presunúť na iné miesto.Pretože (niečo ako) je to jedna z foriem uctievania, ktoré boli zmenené disyari'atkan Alaha Všemohúceho. Vytvárajú strach v spoločnosti, tak často si tento problém.
Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou poslal al hady majú byť usmrtené v Mekke, keď on sallallaahu To alaihi wa salámou Muqim (live) v Medine [9], a on sallallaahu To alaihi wa salámou a aqiqah qurban porazená vo svojom dome v Medine, neposlal do Mekky, ale lepšie ako Madina Mekky. A v Mekke je tiež veľa chudobných ľudí, ktorí občas potrebujú väčšiu pomoc než chudobných ľudí v Medine. Napriek tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou pristúpila na miesto uctievania Boha syari'atkan na ich vykonanie.On sallallaahu To alaihi wa salámou nezabil al hadmi v Medine, a neposielajte qurban a aqiqah do Mekky. Rasulullah porazená každý typ v priestore disyari'atkan.
Áno, prečo nevysiela bohatú dužinu z hadyut-tamattu hadyut-tathawwu `a`,, ale nie živočíšneho pôvodu, ani výkupné od qurban do krajiny v núdzi. Avšak, penyembelihannya stále vykonáva v mieste (oblasť), ktorý bol disyari'atkan.
Každý, kto chce pomôcť jeho bratia, ktorí potrebujú pomôcť v iných krajinách, tak nech jej pomôcť s pozemkami, oblečenie a jedlo, alebo niečo užitočného. Pokiaľ ide o uctievanie, potom by sa nemalo meniť čas od času a mieste, (aj keď) z dôvodu pomôcť ľuďom v iných miestach, ktoré ju potrebujú. Súcit nie je nevyhnutne (spôsob) pre zmenu DIN (náboženstvo) a uctievania.
WA shallahu To SLA Nabiyyina Muhammada wa 'Alího shahbihi wa wa salámou.
[Skopírované z As-Sunny časopisu X/1427/2006M 7-8/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]
Kritériá pre príjemcu zakát Gharimin

Podľa Duchovný Abu Rijád a zostal tam Nurcholis bin Mursidi

Rozdielne ekonomické postavenie, je súčasťou reality života, ktorý nemožno poprieť. Táto podmienka by nemala zasahovať do harmonických vzťahov medzi jednotlivcami z rôznych ekonomického postavenia, za predpokladu, že každý chápe, že práva a povinnosti.Vzhľadom k tomu, že v skutočnosti potrebujú jeden druhého, chudobní potrebujú bohaté, a naopak. Okrem toho neexistuje žiadna záruka, že tento stav bude trvať večne. Niekedy to môže obrátiť sto osemdesiat stupňov, na chudobný bohatého muža premení sa zrútil, zatiaľ čo bohatí stávajú chudobnými. To je ďalší dôvod, prečo chudobnými a bohatými stále navzájom potrebujú.Bohužiaľ, ako sa veľa ľudí nerozumie, predstierať, že nevie, alebo nechcú vedieť, tento problém. V dôsledku toho sa objavili rôzne problémy.
Islam ako alamin určitého náboženstva rahmatan Lil 'upravuje vzťah medzi bohatými a chudobnými, tak pretkané láskou medzi ostatnými. Zakát, ktorý Alah prikázal na bohaté a dať tým, ktorí si to zaslúžia, je jedným z cesty islamu sa riadi vzťah medzi bohatými a chudobnými. S tým bude bohaté uvedomiť, že v žiadnej časti svojho bohatstva pre chudobných alebo nemôže dovoliť. Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí:
"A poklady, ktoré majú právo požiadať, chudobných a chudobní, ktorí nemajú žiadny podiel (v zmysle chudobní nie sú žobranie)".[Adz-Dzariyât/51: 19]
Medzi tými, nárok na almužnu z bohatého muža, je al-gharim (osoba v dlhu). Ale tahle zakát príjemcovi musí spĺňať niekoľko kritérií vydaných na charitu tak, aby bohatí ľudia nie sú dobre cielené a potenciálne podporuje nenásytnosť. Tak, múdrosť zakát sa prejaví vo všetkých oblastiach života. , Ktoré sú oprávnené prijímať, bude užitočné, a nemyslel robiť negatívne pôsobenie .. Bohatí cíti kľudné a pohodlné, pretože sa vykonáva šaría správne a dostane záplavu modlitby chudobných. Okrem toho, že je negatívne, bez ohľadu na pláne môžu byť niektorí ľudia, ktorí spáchali zločiny pod zámienkou.
DEFINÍCIE AL-gharim (Bankrupt) Pri definovaní al-gharim, iný učencov ". Niektorí hovoria, že al-gharim sú ľudia, ktorí boli v dlhoch. Tam tiež pridávajú túto definíciu obsahovať príčinu. Mujahid povedal al-gharim rahimahullah je osoba, ktorá má dlhy, pretože jeho dom horel, alebo prehnala svoj majetok, alebo pre potreby svojich rodín [1].
Ibn Athir rahimahullah dodal al-gharim je ten, ktorý zaručuje splatenie dlhu s ostatnými, alebo ľudia, ktorí nezbankrotovali, aby s peniazmi, a to do cudzoložstva alebo použiť bohato (tabdzîr) [2].
Na základe toho, akademickí pracovníci vysokých škôl konkrétne kritériá pre určenie fiqh al-gharim majú nárok na zakát podmienky príčin úpadku alebo dlhu.
FAKTORY alebo konkurzu dlhu Všeobecne povedané, existujú dva druhy dlhu alebo spôsobiť osoba, ktorá má byť al-gharim:
A. Gharim limaslahati nafsihi (dlh v prospech alebo potreby pre neho) 2. Gharim Ak ishlâhi dzatil Bain (pre zladenie ľudské dlh, qabilah alebo kmeň)
Oba typy al-gharim nad majú nárok na zakát, ale s ďalším požiadavkou, aby gharim linafsihi byť v zlom stave. Pokiaľ ide o gharim Li ishlâhi dzatil bain potom byť zakát keď bol bohatý.
I. LI gharim MASHLAHATI NAFSIHI Na tento druh duchovného al-gharim definujúci kritériá majú nárok na zakát, tj sú zaviazaní pre príjemcu samotných a ich rodiny, ako ľudia, ktorí idú do dlhov na jedlo, oblečenie, prístrešie a lekárska starostlivosť a tak ďalej.
Al-Ba'li rahimahullah povedal: "Al-gharim sú ľudia, ktorí dlhuje ju nakŕmiť seba a svoje rodiny alebo obliecť." [3]
Kategórie patrí aj al-gharim tohto typu sú ľudia postihnutí živelnou pohromou alebo inou katastrofou, ktorá vyústila v jeho majetku, pre príklad: povodne, zemetrasenia, cunami, požiar, krádež, a tak výsledok, že sú schopní zabezpečiť základné potreby. Tak, aby zahŕňali fuqara (o chudobných). To je ako Pán proroka sallallaahu To alaihi wa salámou v dlhom Hadith kusov spoločníkov Alah Qabishah To Anhui:
ورجل أصابته جائحة اجتاحت ماله فحلت له المسألة حتى يصيب قواما من عيش
"A ten, ktorý ovplyvnil jeho majetok zničený. Osoba je dovolené žobrať dostať poklad späť k životu". [4]
Dlh je vďaka odčinenia Alebo fidyah (dlh právo k Alláhovi) Zahŕňa gharim Vzhľadom k zakát spôsobilé? Existujú dva názory gharim ako je táto:
Po prvé: stanovisko Ulama "a Mâlikiyyah Hanafiyyah, ktorí uviedli, že nemajú nárok na almužnu od pokladnice. Vzhľadom k tomu, dlh je dlh pomoc v súvislosti s (vpravo) ľudí, zatiaľ čo dlh Alah ako pokánie alebo zakát platby s oneskorením potom to nemožno brať z peňazí zakát.
Za druhé: vidí Hanabilah niektorých učencov, oni umožňujú poskytovanie financií na zakát al-gharim tohto typu, s argumentom, že dlh Alah je najviac spôsobilé k úhrade dlhu.
Râjih názor, wallahu vie najlepšie je prvý názor. Pretože niektoré iné odčinenie odčinenie má náhradu, ktorá nie je nutne vlastnosť, napríklad pôst. Ak osoba nie je schopná platiť pokánie, skutočná milosť Alah je veľmi široká. tak pre tých, ktorí majú dlhy a obnoviť beni nepochybne Alah bude zahŕňať qiamat deň, potom čo s tými, ktorí si nemôžu dovoliť zaplatiť pokánie? Zatiaľ čo on mal v úmysle zaplatiť pokánie, ale nemôže dovoliť. Preto nemal byť podávaný zakát peniaze na pokánie, odčinenie. [5]
Čo keď niekto umrel V prípade konkurzu? Ak niekto zomrie odchode dlhy viac ako jeho majetku. Či zakát by sa mala venovať s peniazmi?
V tomto čísle Ulama To rôznym názorom, nie je nič, čo zakazuje ju a nechajte ju. Zákaz názor je názor Hanafiyyah akademickí pracovníci vysokých škôl a Hanabilah a jeden názor imáma SHAFI'I rahimahullah. Aj keď to umožní, je názor dirâjihkan Mâlikiyyah a Šejk al-Islam ibn Taymiyyah môže mať Alah zľutovanie. Je to tetovanie na základe Hadith rozprávaný Imam Bukhara:
عن أبي هريرة رضي الله عنه أن النبي صلى الله عليه وسلم قال ما من مؤمن إلا وأنا أولى به في الدنيا والآخرة اقرءوا إن شئتم {النبي أولى بالمؤمنين من أنفسهم} فأيما مؤمن مات وترك مالا فليرثه عصبته من كانوا ومن ترك دينا أو ضياعا فليأتني فأنا مولاه
"Od Abu Huraira Alaha To anmhu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:" Nie jeden, ale veriaci mám väčšie právo na to vo svete a na onom svete, prečítajte si slovo Alah všemohúci (čo znamená) "Prorokova (mal by byť) oveľa dôležitejšie pre veriaci ako seba "[6], a potom každý veriaci, ktorý zomiera a zanecháva majetok na dedičov zdediť jeho majetok. Ten, kto zomrie opúšťať dlh alebo chýbajúce položky a potom nech príde ku mne, pretože som bol jeho pán ". [7]
Ibn Taymiyyah, že tvrdenie, rahimahullah (nadácie) vyjadril názor, že zosnulý sú zahrnuté v kategórii al-gharim silnejší. A názor, že poručiteľ odmietol vstúpiť al-gharim nemá jasnú argumentáciu. [8]
II. LI gharim ISHLAHI DZATIL BAYYIN Medzi kmeňové spory, často vedú k nekonečným vojnám a obete nie sú malé. Táto podmienka je niekedy pohybovať srdce tých sociálne zmýšľajúci a veľkorysá k pokusu uhasiť plamene nepriateľstvo s sprostredkovateľa. Niekedy úsilie donútený stráviť hlboko, ako to vyžaduje obrovské finančné prostriedky. Dlh mal byť prijaté, aby sa dosiahla vznešený cieľ je zastaviť boje. Ľudia tohto typu sa nazýva al-ak gharim ishlahi dzâtil bayyin.
Keď popisuje zmysel al-Li gharim ishlâhi dzâtil bayyin, imám Nawawi rahimahullah v štátoch Kitabul Majmû ', "To je dlh spor vyriešiť, ako by sa bál ísť bitku medzi dvoma kmeňmi alebo dvaja ľudia, ktorí nesúhlasia, potom dlh sa používa na hasenie požiarunepriateľstvo [9].
Medzi al-gharim Druhým typom sú ľudia, ktorí trávia svoje bohatstvo na pomoc bratom a sestrám na postihnuté alebo katastrofy. Imám al Murdawai rahimahullah povedal: "Ak človek nesie stratu ostatných vzhľadom na ich zničenie majetku alebo krádež obeť môže získať peniaze na charitu." [10]
Podľa pandapat jumhur Ulama ", môže ak gharim ishlâhi dzâtil bayyin prijímať lásku, aj keď bol bohatý, alebo si môže dovoliť.Imám Ibn 'Abd al-Bar t Istidkâr v knihe hovorí: "Tri kňazi sú rahimahullah Imám Malik, Shafi'i rahimahullah, Ahmad bin Hanbal a ich nasledovníci rahimahullah uviedol, že gharim ak ishlâhi dzâtil bayyin môže trvať zakát keď bol bohatý." [11] Na základe slov alaihi proroka sallallaahu To wa salámou:
لا تحل الصدقة لغني إلا لخمسة لغاز في سبيل الله أو لعامل عليها أو لغارم أو لرجل اشتراها بماله أو لرجل كان له جار مسكين فتصدق على المسكين فأهداها المسكين للغني
"Poklad almužna (zakát) nie je dovolené pre bohatých ale päť skupín, najmä tých, ktorí bojujú na stezce Boží mocný, AMILO zakát, gharim (bankrot), osoba, ktorá nakupuje tovar s ich bohatstvo zakát, alebo ten, ktorý má zlú suseda a potom on almužny k nemu, potom je zlá láska bola predložená bohatá ". [12]
Podmienky gharim dostať zakát A. Moslim Gharim nárok na zakát, či je moslim, rovnako ako iné charitatívne príjemcovi. Ibn Mundhir rahimahullah povedal: "Ulama" sa dohodli, že zakát nie je platná, ak vzhľadom k odborným dhimma (nie moslimovia). "[13]
2. al-Faqr (Zlý) Táto požiadavka sa vzťahuje na gharim limaslahati nafsihi ods pre osobnú potrebu), zatiaľ čo ak gharim ishlâhi dzâtil bayyin, táto požiadavka neplatí. To znamená, že môže prijímať lásku, aj keď bol bohatý.
3. Dlh nie kvôli zveráku Ak dlh kvôli hriešnikom, ako sú hazardné hry, piť víno, to tabdzîr a plytvanie, a tak nebol daný zakát peniaze. Imám Nawawi rahimahullah vysvetľuje: "Nikdy som našiel vedy odborné stanovisko, ktoré umožňujú almužny dané ľuďom, ktorí stočenými dlhu s cieľom dopustiť sa nevery, než on ľutoval, ale názor malého Syâfi'iyyah slabý, ako je al-Rafi Hanathi a ar- "y, ktoré môžu byť považované za gharim. [14].
Ako zákon o ľudí, ktorí Decaptitated pôžičky s vysokým úrokom? Riba je veľký hriech a nemravnosť, ktorý zahŕňal veľa menalan obete. Vzhľadom k tomu, vrátane nemorálne, potom lichvářský dlh, nemala by byť zakát zaplatiť ho, ak pokánie. Avšak, pre tých, ktorí sú nútení do dlhu sa úžery systému pre základné potreby, ako je oblečenie alebo potraviny dosiek, by štátna pokladnica poskytne zakát. Stanné právo bolo merané podľa potreby. [15]
4. Nepodarilo nájsť väčšie príjmy Učenci nesúhlasia v tejto otázke. Syafi'iyah náboženskí učenci a niektorí Hanabilah umožniť poskytovanie lásky k ľuďom, ktorí sú stále schopní pracovať. Podľa autora knihy Abhâtsun fi Qadâyâz charitatívne, je správny v tejto veci a že ak mu dlhuje veľa problémov vôbec zaplatiť ju potom by mal prijímať lásku, aj keď on bol ešte schopný pracovať. Avšak, na druhú stranu, ak dlh alebo darcu niečo navyše čas, aby dlžník nemal by brať charitu, a snaží sa ho splácať (jeho vlastný). [16]
5. Nie potomkovia Banu Hashim ods Prorok sallallaahu alaihi Príbuzní Potomkovia Wa salámou) Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:
إن هذه الصدقات إنما هى أوساخ الناس وإنها لا تحل لمحمد ولا لآل محمد
"Naozaj, táto láska je ľudská odpad [17], a to nie je dovolené Muhammada sallallaahu To alaihi wa salámou a tiež rodina Muhammada sallallaahu To alaihi wa salámy". [18]
6. Je na čase splatnosti Redemption Splatnosť je požiadavka, aby sporný učenci ". Ibn Muflih rahimahullah argumentuje, "právo vyplýva z hadíth o Anhui Alaha Qabishah 's, ktoré by sa nemali brať zakát gharim hoci doposiaľ splatné." [19]
Ale hovoril, že imám Nawawi gharim rahimahullah nemal byť podávaný iba po klesajúci Tempo charitu. [20]
Dr Sulaiman al-Asqar najprv potvrdiť mienky poznámky, môže štátna pokladnica sa vydávajú na gharim zakát, ak je splatnosť zostať niekoľko mesiacov alebo už v roku splatnosti. Ak tempo je ešte niekoľko rokov alebo viac ako jeden rok, nie je nárok na získanie zakát na splatenie dlhu, ak stav osoby, ktorá je dlžník v chorobe alebo potreby. A Alah vie najlepšie. [21]
7. Gharim nezapočítava V Hypotekárne Muzakki (ten, kto desiatok) Ak gharim byť v takýchto manželky závislých Muzakki či iných príbuzných, potom almužny, ktorá týchto ľudí nie je platný. Vzhľadom k tomu, ako by strávil poklad pre seba. Preto to, čo nemožno vylúčiť, sa nazýva zakát, ale považovaná za žijúci v danej osoby v čele rodiny. Ľudia, ktorí sú súčasťou rodinnej Muzakki je manželka, syn a otec a dedko a jeho potomkovia sa. [22]
OBSAH POSKYTOVANÉ gharim zakát Zakát z pokladne udelená gharim veľkosť dlhu byť splatený.Vzhľadom k tomu, že účelom distribúcie almužny gharim bola obmedzená na tento účel.
Ibn Qudama rahimahullah povedal: "vzhľadom k tomu, gharim almužnu pokryť svoje dlhy, aj keď veľmi veľa" [23]
Ibn Rushd rahimahullah, Mujtahid Bidâyatul kniha autorov uviedol: "gharim dané množstvo zakát dlhu v prípade, že dlh nie je, pretože nemorálnosť" [24]
V tomto prípade sú dve vlastnosti sa často zhromažďujú a gharim faqir na niekoho, potom mu umožnila prijímať almužny na chudobu a splatiť dlh, takže sa dostal dva prídely. [25]
Ak budeme sledovať pozorne, tento dokonalý islamské právo ukázalo byť najlepším riešením s cieľom vytvoriť ekonomickú stabilitu ľudí, okrem hlavného zámeru je, aby sa priblížiť Alláhu Všemohúcemu a ukhuwah Islamiyah zriadeného medzi moslimami.
Dúfajme, že tento krátky článok môže byť užitočné pre nás a kultiváciu ducha lásky nielen v svätého mesiaca ramadánu sám. A Alah vie najlepšie
[Skopírované z As-Sunny časopisu vydania, 04-05/Tahun XIV/1431/2010M. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-761016]
Profesia zakát

Podľa Ad Da'imah Lajnah Al Li Al Buhuts Al Ilmiyah Wa Al IFTA

Vzostup myšlienky lásky, ktorá je teraz vyvíja povolania, by bol problém a veľký otáznik pre väčšinu odborných pracovníkov. V mnohých inštitúciách, a to aj profesie zakát bol prijatý. Ako preskúmanie uplatňovania zakát táto profesia?
Tu uvádzame čitateľa, niektoré fatwu na dobročinnosti Fatawa Al Lajnah reklamné Da'imah Al Li Al Buhuts Ilmiyah Wa Al IFTA ".Spracoval Shaykh Ahmad ibn Abdur Razaq Ad Duwaisy, vydavateľ Dar Al 'Ashimah, Riyadh KSA, Matter I, rok 1419 H/1998 M.XII/279-282.
Navyše, ako doplnok k prezentácii tejto fatwu, sme nukilkan tiež stanovisko Shaykh Al-Albani Nashiruddin v časopise Al Ashalah.Môžu byť užitočné. (Redakcia).

Fatwa NIE. 282
PROBLÉM: A. Zamestnanec, vzhľadom k jeho mesačná mzda nie je stanovená.Niekedy v danom mesiaci, je menej, než by mala byť uvedená v iných daných viac. Medzitým platu po prvýkrát dosiahol úlovok (jeden rok). Zatiaľ čo niektorí iní nespĺňajú požiadavky na plat úlovok (jeden rok). A nevedel, výške platu (pre istotu), ktorú dostane každý mesiac. Ako sa menzakatkannya?
2. Iný zamestnanec dostane mesačný plat každý mesiac. V každom okamihu, ktorý je príjemcom plat, on držal dilemarinya. On zodpovedá potrebám a požiadavkám na výdavkoch domácností peňazí v šatníku pani každý deň, alebo v priľahlých dobe (často). Ale s množstvom peňazí, ktoré nie je stanovená, podľa potreby. Ako merať úlovok (jeden rok), čo je v skrini? A ako tiež vydať charity v prípade ako je tento? V skutočnosti, ako už bolo vysvetlené v predstihu, proces plnenia plat (ktorý je potom uložený ako denné dodávky), nie všetko je v prevádzke rok?
ODPOVEĎ: Vzhľadom k tomu, prvá a druhá otázka má zmysel a sú tu aj podobné prípady, stály výbor Da'imah (Fatwa inštitúcie klerikov v Saudskej Arábii) považuje za nevyhnutné, aby dôkladnú odpoveď, takže faidahnya byť rovnomerne rozložená.
Kto má peniaze, dosahuje nishab (teda veľkosť určitú záväzkov podliehajúcich zakát). Potom majú ďalšie vylepšenia v podobe peňazí v rôznych dobách, a ďalšie peniaze neprichádza z prvého zdroja peňazí a nevyvinuli z prvej peniaze. Ale peniaze zo samostatného príjmu. Ako sú napríklad pranie dostal od zamestnanca jeho mesačný plat, plus peniaze z dedičstva, dar alebo platbu dvore za príklad.
Ak chce, aby úzkostlivo počítať právo, ako pozor, platiť zakát doprava, okrem závislosti na veľkosti objektu, ktorý musí dizakatkan, potom by mal urobiť zoznam konkrétnych výpočtov pre každú získanie každé pole počítaním úlovok (jeden rok) , od prvého dňa mať. Ďalšie stráviť ľubovoľné množstvo zakát, príslušne, v každom okamihu, keď dosiahnu úlovok (jeden rok), pretože dáta z vlastníctva aktíva. (Ale pamätajte nishab vyššie uvedené požiadavky, pera).
Ale ak chce, aby sa spôsob pekné a voľné a vzdušné vlastné fuqara prednosť stranu a ďalšie skupiny dostávali almužny, zakát sa odstrániť zo všetkých svojich kombináciu hotovosti, keď dosiahne úlovok (jeden rok), vypočítanú z prvého nishab dosiahnutým jeho peniaze. Táto odmena je väčšia, viac výťah pozície, ďalej poskytuje pocit nenútenosťou a lepšie udržiavať práva chudobných a potrebných a celej triede príjemcov zakát.
Vzhľadom k tomu, či peniaze, ktoré mu odstráni nadbytok sume, nishab) peňazí, ktoré sú ideálne haulnya, vypočíta ako zakát peniaze zaplatené vopred za peniaze, ktoré nedosiahlo úlovok.
وبالله التوفيق وصلى الله على نبينا محمد وآله وصحبه وسلم.
Lajnah DA'IMAH BUHUTS LI AL AL ​​AL ​​IFTA ILMIYAH WA "(Ústav vedeckých štúdií a vedcov pre Fatwa). Podpredseda Stáleho výboru: (Šajch) Abdur Razaq Afifi. Člen: (šejk) Abdullah bin Ghudayyan. Člen: (šejk) Abdullah ibn Mani ".
Fatwa NIE. 1360
PROBLÉM: V súvislosti s otázkou platov charitu. Je to povinný zakát pri prijatí platu alebo ak je už v plnom prúde vzdialenosť (jeden rok)?
ODPOVEĎ: Niet pochýb o tom, že medzi druhy aktív, ktoré musia dizakati je dve meny (zlato a striebro). A medzi povinné zakát požiadavky na druhy majetku, ako to, že je perfektný, keď sa dostane úlovok. Na základe toho, že peniaze získané z platov dosiahnuť nishab, či už samy o sebe alebo o výške platu z kombinovaných výsledkov z iných peňazí, zatiaľ čo už spĺňajú záťahu, potom je povinné pre dizakatkan.
Zakát nie je schopný platiť zakát diqiyaskan plodiny. U diaľkových požiadavky (jeden rok) zakát je povinné pre obe meny (zlatý a strieborný) je jasný požiadavka na základe textov. Ak existujúce texty, to je už qiyas.
Na to, že to nie je povinné zakát za peniaze z platu zamestnancov pred záťahu.
وبالله التوفيق وصلى الله على نبينا محمد وآله وصحبه وسلم.
Lajnah DA'IMAH BUHUTS LI AL AL ​​AL ​​IFTA ILMIYAH WA "(Ústav vedeckých štúdií a vedcov pre Fatwa). Predseda Stáleho výboru: (Šajch) bin Abdul Aziz bin Baz Abdillah. Podpredseda: (Šajch) Abdur Razaq Afifi. Členovia rozumie: Sheikh) Abdullah bin Ghudayyan týždeň Členovia: (šejk) Abdullah ibn Mani ".

Fatwa NIE. 2192
PROBLÉM: Ak moslim stáva zamestnanec alebo pracovník, ktorý dostane mesačný plat najmä, ale on mal žiadny iný zdroj príjmov. Potom účel bývania po dobu niekoľkých mesiacov, niekedy trávia svoj mesačný plat. Zatiaľ čo inokedy sú niekoľko mesiacov, ktoré ostávajú len málo chovaný na účely náhle (nečakané). Ako sa títo ľudia zaplatia zakát?
ODPOVEĎ: Moslim, ktorý môžete vyzdvihnúť nejaké peniaze zo svojho mesačného platu, alebo z iných zdrojov, môže byť už spĺňajú desiatok dlhú trať, ak je peniaze zhromaždené ju dostať nishab.Dobrá (počet nishab pochádzajú) z platu sám, alebo v kombinácii s ďalšími peniazmi, alebo s tovarom, ktoré musí dizakati jej.
Ale keď vytiahol pred peniaze zhromaždené zakát splniť svoj úlovok, so zámerom platiť zakát vopred, potom je to dobrá vec, že ​​Insha Alah.
وبالله التوفيق وصلى الله على نبينا محمد وآله وصحبه وسلم.
Lajnah DA'IMAH BUHUTS LI AL AL ​​AL ​​IFTA ILMIYAH WA "(Ústav vedeckých štúdií a vedcov pre Fatwa). Predseda Stáleho výboru: (Šajch) bin Abdul Aziz bin Baz Abdillah. Podpredseda: (Šajch) Abdur Razaq Afifi. Členovia rozumie: Sheikh) Abdullah bin Ghudayyan týždeň Členovia rozumie: Sheikh) Abdullah bin Qu'ud týždeň
Šejk Al Albani Fatwa
Problém 2: Ako môže moslim menzakati majetok nadobudnutý z platu, mzdy, zisky a správa majetku? Poklady, ktoré v kombinácii s jeho inými pokladmi? Potom vytiahol zakát, kedy je každá vlastnosť dosiahnutá úlovok? Alebo utratil zakát, keď získal majetok, ak dosiahol nishab, a to ako majetku nishab sám, alebo v kombinácii s iným vlastnené nehnuteľnosti, bez požiadavky záťahu?
ODPOVEĎ: V tomto prípade, medzi učenci sú dva názory. Podľa nášho názoru, rajih (silný) je, že zakaždým, keď získal ďalší majetok, potom ďalšie vlastnosť, že súčasťou existujúcej nishab ho. (To sa nepočíta, na žiadne ďalšie majetkové haulnya respektíve zatvorený.). Keď sa stretne úlovok (jeden rok) v nishab, musí odstrániť existujúce nishab zakát ďalšieho majetku pozdĺž kĺbu.
Nie je nutné každý ďalší nehnuteľnosti v kombinácii s predmetom vlastníctva, musí spĺňať ich vlastné haulnya. Názory nie sú ako to, ktoré obsahujú obrovské ťažkosti. Napriek tomu u súčasných pravidiel v islame sú:
وماجعل عليكم في الدين من حرج
"On (Boh) nikdy položený na Vás utrpenie v náboženstve". [Al-Hadždž: 78].
Preto osoba, najmä ak je niekto s veľa majetku alebo obchodníci budú musieť evidovať ďalšie nishab každý deň: napríklad, dnes sa k nemu za toľko peňazí. A je to pri čakaní na zase jeden rok ...... tak ďalej. Samozrejme to bude veľmi, veľmi ťažké.
[Preložené voľne z časopisu Al Ashalah bez. 5/15 DHU al-Hijjah 1413, pod hlavičkou výsluchu, stránky 60-61]
[Skopírované z As-Sunny časopisu VII/1424H/2003M 06/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-761016]
Dane v islame


Podľa Abu Ibrahim Muhammad Ali


Alah neumožňuje ľuďom do každej menzhalimi jeden druhého, nedaj bože pôsobí pevne na neho páchatelia, a to aj napriek jeho stvorenia. [1] Kezhaliman so všetkými jeho odrôd sa rozšírila a trval z generácie na generáciu od generácie na generáciu, a to je jedna známka na budúci deň posledného súdu ako alaihi proroka sallallaahu To wa salámou raz povedal.
ليأتين على النا س زمان لايبالي المرء بما أخذ المال أ من حلال أم من حرام
"To príde obsadiť veku, kedy sa ľudia nestarajú, kde získať poklad, ktorý halalkah alebo protiprávnym" [Al-Bukhara kniha Buyu: 7]
Medzi formy, sú takmer rovnomerne kezhaliman v našej vlasti je použitie daňového systému, ktorý je nabitý k širokej verejnosti, najmä moslimovia, z toho dôvodu, že majetok vráti do pohody a je potrebné spoločne. Z tohto dôvodu budeme popísať problém z hľadiska daňových predpisov, a niektoré z vecí, ktoré sa týkajú daní, medzi nimi je postoj moslimov byť poslušní voči vláde v tejto otázke.Dúfajme, že užitočné.
DEFINÍCIE DPH V arabskom období, známy ako daň العشر (Al-Usyr) [2] alebo المكس (Al-Max), alebo by sa dalo nazvať لضريبة (ADH-Dharibah), čo znamená: "Poplatky sú vyberaní z osôb, ktoré ťahanie daň "[3].Alebo na nejakom mieste sa nazýva الخراج (Al-kharaj), ale Al-kharaj pre dávok v súvislosti s pozemkami, najmä [4].
Kým pemungutnya tzv صاحب المكس (Shahibul Max) alebo العشار (Al-Asysyar).
Ako podľa lingvistov, daň: "platba na vláde, aby financovanie výdavkov, ktoré robia v pojmy služieb menyelenggaraan s verejným záujmom" [5]
Druhov daní Medzi druhy daní, ktoré sa často stretávame, sú:
- Pozemky a stavebné daň (PBB), daň terhapad pozemky a pozemky a budovy vo vlastníctve niekoho iného. - Daň z príjmov (DPH), čo je daň v prípade jedného príjmu. - Daň z pridanej hodnoty (DPH) - Tovar a služby Daňové - Mewa Tovar dani z predaja (PPnBM) - Daň z príjmov, daň z každej spoločnosti (joint venture) alebo iné osoby semisalnya. - Daňové Transit / Peron a tak ďalej.
TAM DANE KRAJINY / kharaj (الخراج) V islame? Imám Ibn Qudama rahimahullah vo svojej knihe Al-Mughni (4/186-121) vysvetľuje, že krajina / pôdy z moslimov sa delí na dva druhy.
A. Získané pozemky od neveriaceho moslimov bez vojny, ako sa stalo v Medina, Jemene a semisalnya. Takže pre ľudí, ktorí vlastnia pozemky bude zdaniteľné kharaj / majetkové dane, kým oni konvertovali na islam, a toto právo je právo ako džizji, dane, ktoré platia v krajine ako Yan sa vzťahuje iba na tých, ktorí stále ešte veriť.
2. Získané krajiny moslimov od neveriacich s vojnou, tak že boli pohanské domorodci riadené a nemajú žiadne krajine, a byť waqf pozemok pre moslimov (v prípade, že pozemok nie je rozdelený na moslimov). Pre pohana domorodci a moslimami, ktorí chcú žiť alebo kultiváciu pôdy, krajina bola povinná platiť nájom, pretože je to naozaj waqf pozemky, ktoré nemôžu byť predané a sú vo vlastníctve fyzickej osoby, a to neznamená, že platenie daní, ale iba prenajať pozemky.
Možno teda urobiť záver, že daň z doby alaihi proroka sallallaahu To wa salámou nikdy povinné na moslimov a daň stačí pre neveriacich len.
Daňové predpisy a Podľa islamu PEMUNGUTNYA Islam bol popísaný v daňovom zákazu s jasnými argumentmi, či už všeobecne alebo konkrétnej daňovej problematike sám.
Pokiaľ ide o tvrdenie všeobecne, ako Božie slovo.
يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا أموالكم بينكم بالباطل
"Vy, ktorí veríte, nie sú navzájom zjesť blížneho majetok spôsobom, ktorý márnosť ...." [-Nisa: 29]
Vo vyššie uvedenom verši Alah zakazuje Jeho služobníci jedli druhých nehnuteľnosti s komunikáciou, ktoré nie sú opodstatnené. A dane je jeden spôsob, márnosť, aby sa ďalší majetok
V autentickej Hadith, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.
لا يحل مال امرئ مسلم إلا بطيب نفس منه
"Nikto majetok moslimskej halal okrem ochoty vlastníka" [6]
Veta najmä tam sú niektoré Hadísa, ktoré vysvetlí daňové zákazu a ohrozenia, ktorému sťahováky, medzi nimi, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.
إن صاحب المكس في النار
"V skutočnosti je páchateľ / vyberači daní (diadzab) v pekle" [Spracoval Ahmad 4/109, Abu Dawud knihe Al-emirát: 7]
Tento Hadísa klasifikované ako Sahih od Shaykh Al-Albani rahimahullah a povedal: "Sanadnya dobre, rozprávači sú rozprávači (používaný) Buchar-moslimskej, s výnimkou Ibn Lahi'ah, cez taký, pretože Sahih hadíth nahovoril ho z Abú Lahi'ah Je Qutayba bin Said Al-Mishra ".
A Hadith je potvrdené iných tradícií, napríklad.
عن أبي الخير رضي الله عنه قال عرض مسلمة بن مخلد وكان أميرا على مصررو يفع بن ثابت رضي الله أن يوليه العشور فقال إني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول إن صاحب المكس في النار
"Od Abu Khair Alaha To Anhui, povedal:" Maslamah bin Makhlad (guvernér v Egyptskej zemi, v tej dobe) menawarkankan clá výber daní do Alah ibn Thabit Ruwafi To Anhui, povedal: "Hľa, ťažné / Daň z kolektora (diadzab) v pekle "[Spracoval Ahmad 4/143, Abu Dawud 2930]
Shaykh Al-Albani povedal rahimahullah: "(Pretože je jasné, že platnosť Hadith rozprával Ibn Lahi'ah z Qutayba), potom som čoskoro naberie z Hadith Al-Jami'ah Da'eef knihe al-Sagheer na Sahih Al-Jarni a z knihy U-Targhib Da'eef na Sahih AT-Targhib "[7]
Tvorca hadiths, ktoré sú klasifikované ako Sahih Dr Rabi Al-Madkhali hafidzahulllah vo svojej knihe Al-wal Awashim Qawashim to. 45
Imám Muslim rozprával Hadísa, ktorý hovorí, popravu ukameňovaním za cudzoložstvo právo (žena z Ghamid), potom, čo žena sa rozhodla byť ukameňovaný, Khalid bin Walid prišlo Alaha To Anhui pristúpil k žene hádzaním kameňov na neho, potom krv na jej šatách Khalid , potom Khalid nahnevane mencacinya, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.
مهلا يا خالد فو الذي نفسي بيده لقد تابت توبة لو تابها صاحب مكس لغفر له ثم أمر بها فصلى عليها ودفنت
"Spomaľ, ó Chálid. Do tej, ktorá má duša je v jeho rukách, ba on ľutoval s ľútosťou, kedy by ťažné / vyberači daní ochotní robiť pokánie (zdá sa) byť odpustené. Potom proroka sallallaahu To alaihi wa salámou prikázal (aby jeho telo), takže proroka sallallaahu To alaihi wa salámou menshalatinya, a bol pochovaný "[Muslim, 20/5 bez. 1695, Ahmad 5/348 nie. 16 605, Abu Dawud 4442, Baihaqi 4/18, 8/218, 221, Zobraziť rodokmeň Ash-Saheehah to.715-716]
Imám Nawawi rahimahullah v tejto Hadith vysvetľuje, že tam sú niektoré ibrah / veľká múdrosť, ktorá znela: "To, že dane, vrátane dane neposlušnosť a zlo ako zlo, vrátane hriechu a zničiť ods vinník), je to preto, že bude stíhaný mužom s veľkým množstvom požiadaviek na ďalšie neskôr "[Pozri: Sharh Sahih moslimov, 11/202 o Imam Nawawi]
Ulama DOHODA O DPH nelegitímne Imám Ibn HAZMAT al-Andalus rahimahullah uviedol vo svojej knihe Al-idžmá Maratib (s. 121), a schválená Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah môže Alah zmiluj sa: "A (duchovenstvo) sa dohodli, že vedúci (strážcovia), ktorí boli pridelení, aby peniaze pokút (splatné) na uliciach, na dverách (brány) mesta, a čo je (zvyčajne) zozbieraných z trhov v podobe daní z výrobkov podaných ľuďmi, ktorí boli prenesené alebo (tovaru prepravovaného) o predajcovi (všetky z nich), vrátane veľkého zhalim zákona (ďalej zákon), je protiprávne, a zlý. Okrem toho, čo sa zdvihol z moslimov v názve položky, ktoré perjualbelikan zakát (ALMS obchod) každý rok, a (ak) sa to zdvihne z odborníkov Obaja (neveriaci, ktorí bojujú islam) alebo dhimmi ods neveriaci, ktorý musí uhradiť džizju akobezpečnosť v moslimských krajinách), (tj) položky, ktoré perjualbelikan na desatinu alebo polovicu, potom v skutočnosti v duchovenstvo) majú beselisih o odbornej úrovni, (v časti) vyžaduje, aby štáty, aby názor každého z toho všetkého, iní odmietli vziaťaspoň to všetci, okrem toho, čo bolo dohodnuté v mierovej dohode s odborníkmi, ktorí boli povolaní dhimma a vyžaduje iba "[8]
DANE NIE SÚ zakát Imám Abu Ja'far Ath-Thahawi rahimahullah vo svojej knihe Sharh Al-Atsar Ma'an ods 2/30-31), povedal, že Al-Usyr záväzky, ktoré boli odstránené alaihi proroka sallallaahu To wa salámou na moslimov sú obvyklé dane vyberané z neznalosti ". Potom pokračoval: "... toto je veľmi odlišná od povinnosti zakát .." [9]
Ďalšou veľmi jasný rozdiel medzi daňou a zakát z nich.
A. Zakát je poskytnúť niektoré nehnuteľnosti v súlade s úrovňou stanovených Alahom pre tých, ktorí majú majetok, ktorý má na nishabynya [10]. Kým nie je tam žiadna rezerva na daň je určená samozrejme s výnimkou penguasaa niekde.
2. Zakát pre moslimov len, je to preto zakát slúži na očistenie vinníka a nie je možné povedať národy [11], pretože neveriaci nebudú svätý malainkan musí mať vieru ako prvý. Kým dane sa týka neveriacich, ktorí bývajú v krajine moslimov pravidlá
3. Sú odstránené alaihi proroka sallallaahu To wa salámou o odňatí jednu desatinu z majetkových daní, že obyčajní ľudia sú čerpané z nevedomosti. Pokiaľ ide o charitu, tak on nie je daň, pretože láska je súčasťou majetku musí byť vypracované kňazom / vodca a vrátil / daná tým, ktorí majú nárok. [12].
4. Zakát je forma islamského práva, ktoré cicontohkan o Posol Alláha alaihi To wa salámou. Zatiaľ čo daň je Sunna neznalosti ľudí, ktorých pôvod bol zvyčajne vyberajú králi arabské alebo inej arabskej, a medzi nimi je zvyk zdanenia jedna desatina ľudí tovaru cez / nad mocou. [Pozri Al-Amwal Abu Al-Qasim Ubaid]
Salih svedectvo Salafush NA DANE A. Ibn Umar To anhuma raz opýtal, či Umar Alah To Anhui museli vyberať dane od moslimov. On odpovedal: "Nie, nikdy som vedel to" [Sharh Ma'anil Atsar dva tridsať jednotiny]
2. Umar bin Abdul Aziz rahimahullah kedysi napísal list Adi bin Arthah, v ktorom on hovoril: "Odobrať z človeka (moslimovia) Al-Posvätné mešity, Al-Maidah a dane. A (daň) nie je len dane jediný, ale vrátane Al-Bukhs slov, ktoré boli hovoril Boh.
ولا تبخسوا الناس أشياءهم ولا تعثوا في الأرض مفسدين
"... A nepoškodzujú / zníženie vplyvu človeka na svojich právach, a nerobia zlo na svete, aby neplechu" Hud [: 85]
Potom pokračoval: "Kto dal zakát (k nám), prijať to, a kto nie je splnená, potom je to natoľko, že Boh bude vykonávať výpočty s ním" [Ahkam dhimma Odborníci 1/331]
3. Imám Ahmad, môže Alah zmiluj sa tiež zakázať zdanenia moslimov, ako citoval Ibn Rajab, môže Alah zmiluj sa v knihe Jami'ul Ulúm Wal Hikam [13]
4. Imám Al-Jashshash Ahkamul rahimahullah uviedol vo svojej knihe Koráne (4/366): "Čo je vylúčené / odstrániť alaihi proroka sallallaahu To wa salámou dávky desatinu obvyklé dane vyberané nevedomosti. Pokiaľ ide o charitu, on naozaj nie je daň. Zakát vrátane povinnej časti domu (na výdavky), ktoré vydal kňaz / vodca (vratná pre tých, ktorí majú nárok) "
5. Imám Al-Baghawi rahimahullah uviedol vo svojej knihe Sharh As-sunny (10/61): "Čo sa rozumie termínom ods صاحب المكس) Shahibul Max, sa používa pre zber týchto dane od obchodníkov, ktorí zložili na svojom území tým, že dáva meno Al-Usyr (العشار). Pokiaľ ide o úradníkov na starosti zhromažďovanie sadaqah-sadaqah alebo od dane daň hold od odborníkov dhimma, alebo ktorí mali dohodu (s islamskou vládu), potom existuje v islamskom práve, ak nepresahujú limity v tomto ohľade. V prípade, že prekročí hranicu a potom sú aj hriešnici a previnilcovi robiť. A Alah vie najlepšie.
6. Syaukani rahimahullah kňaz vo svojej knihe Nailul Authar (4/279) povedal: "Slovo Shahibul Max (صاحب المكس) je vyberači daní z človeka bez Haq".
7. Shaykh Ibn Baz rahimahullah vo svojej knihe, Ar-Ra'iy Huquq Ra'iyyah vojny, povedal: "kemungkaran ako výber daní, potom očakávame, že vláda preskúma (politiky)".
Vyhradzuje si vláda tých správnych ľudí Imám Ibn HAZMAT povedal rahimahullah vo svojej knihe Al-Muhalla (4/281): "Bohatí ľudia v mieste každý má povinnosť pomáhať tým, bez domova a bez prostriedkov, a vláda v tej dobe bolo správne nútiť bohatí ľudia (ktoré vám pomôžu zlá, zlá), pokiaľ nie sú dodržiavané / zakát venovaná potrebným a chudobným .. "
Ibn HAZMAT rahimahullah nastolila slovom Božím.
وآت ذا القربى حقه والمسكين وابن السبيل
"A dať rodinám, ktoré zavrieť svoje práva, k chudobným, a ľudia sú na ceste ...." [al-Isra: 26 Zb
Vo vyššie uvedenom verši a semisalnya textov, ako je Al-Qur'an Surat-Nisa: 36, Muhammad: 42-44 a Hadith, ktorá naznačuje, že: "Kto nemá rád niekoho iného a potom, že nie je milovaný Bohom" [hr Moslimské: 66], všetko nasvedčuje, že sú ľudia bez domova a bez prostriedkov majú právo byť dosiahnutý bohatých. A kto (okrem bohatý vidieť niekoho, kto má hlad, a potom sa mu pomôcť, potom nebude milovať Boha: [16]
AKO SA daňová situácia moslimov? Keď bolo jasné, že daň je forma skutočné kezhaliman, vyvstáva otázka: "Je moslim odmietne a vyhnúť sa daňovej praxi beží, alebo naopak?"
Odpovedal. Každý moslim musí riadiť ich vodcu, pokiaľ ostáva lídrom v oblasti moslimov a ich vodcovia si nevybrala ani jednu za neposlušnosť.Naozaj, vrátane dane z reálneho kezhaliman týždeň Avšak, to pemipimpin kezhaliman neurobí poslušnosť ľudí do svojho jeseň / vypnutie, by aj každý moslim naďalej priliehajú k moslimskej vodcu, na jeho rozkaz, aby neposlušnosti.
Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil spoločníkov Alah To Anhui, ktoré prídu na konci času vedúci predstavitelia previnilcov. Potom bol požiadaný na postoj k moslimom: "Môže boj / rebel". Potom proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Malo by byť! Aj keď ešte beží modlitbu "[15]
Aj vodca svojho ľudu kezhaliman majetok problém bol popísaný alaihi proroka sallallaahu To wa salámou ako by ľudia reagujú na neho. V autentickej Hadith, po intestat na moslimov, aby bol vždy poslušný Bohu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou poradil moslimom, aby sa vždy počuť a ​​počúvať, aj keď vodca je vodcom Slave (ako on je moslim). [16]
Popísaný opäť v dlhom Hadith, po Posol Alláha To alaihi wa salámou vysvetlil príchod zahlim pemimin srdce diablov a ľudským telom, Hudhayfah Alláh ibn Al-Yaman To Anhui požiadal o postojoch ľudí, ako zídu takhle. Potom proroka sallallaahu To alaihi wa salámou odpovedal.
اسمع وأطع وإن ضرب ظهرك ؤأخذ مالك
"Počúvajte a patuhlah (vaše vodca)! Hoci on sa bránil a vziať si (povinné) poklad "[Muslim knihy Al-emirátu: 1847]
Fadhilatusy Šejch Sálih al-Fauzan hafidzahullah dať veľmi presný dôvod tohto problému. On povedal: "Proti vodca v tej horšie následky než len čakať na ich kezhaliman. Buďte trpezliví ich kezhaliman (dierovanie a brať naše peniaze) je Awliyaa, ale sú jasne proti väčšie madharatnya, ako by viedlo k fragmentácii jednoty moslimov, a uľahčenie kontroly moslimských neveriacich (ktorý bol rozbitý zjednotiť a nie) [17]
ZDROJ IMPORT medzi štátom Medzi zdrojmi štátnych príjmov, ktoré sa kedy stali v čase alaihi proroka sallallaahu To wa Salam je.
A. Zakát, povinnosťou každého moslima, ktorý má majetok na dosiahnutie nishabnya. Okrem majiteľov nehnuteľností majú právo na vlastné zakát a vzhľadom k potrebným, úrady majú tiež právo odstúpiť charitu z moslimov, ktorí majú bohatstvo, tým skôr, ak odmietnu, potom zakát bola získaná úradníkov zakát ods Amil) pridelené vodcovia a distribuovali v súlade s ustanoveniami Alah v Koráne U-Tawbah písmeno: 60. Toto môže byť videné v prítomnosti Amil Amil zakát, ktorý bol poverený vodcov moslimov, ktorí náhodou včas alayhi proroka sallallaahu To wa Salam, alebo budúce generácie.
2. Dedičnosť nie je rozdelený. Vo vede dedičstva (faraidh) je diskusia o majetku, ktorý nie je rozdelený. Existujú dva názory sú známe medzi odborníkmi faraidh. Prvý názor, musia byť vrátené ich dedičom šité na mieru ich blízkosti k zosnulého, ak jeden z manželov alebo manželiek. Druhý názor hovorí, že všetok majetok, ktorý nie je rozdelený / prebytok, potom sa vrátil do pokladnice / pokladnice. Avšak, nadmerné môže majetok nevráti, ich dedičov, ako nikto pečiatok a vdovského jediným dedičom, vdovského dostal správny 1/6, a zvyšok, to páči alebo nie, by mali byť vrátené Baitul Mal. [18]
3. Džizja, nehnuteľnosti / hold prevzaté z neveriacich je dovolené žiť v islamských krajinách ako záruku bezpečnosti. [19]
4. Ghanimah a FAI ". Ghanimah je vlastníctvo neveriaci (al-Obaja) je ovládaná moslimov vo vojne. Kým FAI "je poklad al-Obaja neveriaci opustené a obsadil moslimami v neprítomnosti vojny. Ghanimah distribúcia bola stanovená Alah v Koráne Surat Al-Anfal: 41, teda 4/5 pre sily vojny, zatiaľ čo piaty je ponechané na Alaha, Jeho posol, Prorok príbuzní, siroty, potrebným, a Ibn sabil. A jeho distribúcia prostredníctvom štátnej pokladnice. Kým FAI To rozdelenie rovnako ako v Al-Qur'an Al-Hashr: 7, to je všetko pre Alaha, Jeho posol, Prorok príbuzní, siroty, potrebným, a Ibn sabil. A distribúcie (i) prostredníctvom strediska.
5. Kharaj, to bolo vysvetlené v bode: Existuje daň z pozemkov v islame ", vyššie?.
6. Sadaqah tathawwu, že ľudia prispievajú dobrovoľne do krajiny, ktorá používa pre spoločné dobro.
7. Ťažba a semisalnya.
Alebo príjmov, ostatné príjmy, ktoré môžu utrpieť potreby štátneho rozpočtu, iné ako príjmy z titulu kezhaliman ako štátom vlastnených podnikov.
ZÁVEREČNÝ Než sme sa ukončiť tento papier, museli by sme pripomenúť, že chudobu, slabosť, postupné katastrofe porážku a poníženie, a iní, medzi najväčšie dôvodu nie je nikto iný ako ruky človeka samotného. [Ar-Rum: 41]
Medzi ľuďmi sú prekvapení, keď povedal, že daň bola nezákonná, a skutočné kezhaliman. Hovorili, že krajina by nebolo možné spustiť bez dane.
Potom môžeme odpovedať na toto: že Boh sľúbil, pre ľudí tejto krajiny, ktorí chcú verný a oddaný (tj spustenie príkazu a od zákazu), budú zaručená dobrote Boha, aby si svoj život vo svete, najmä v posmrtný život, ako Boh povedal.
ولو أن أهل القرى آمنوا واتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء والأرض ولكن كذبوا فأخذناهم بما كانوا يكسبون
"Ak rezident krajiny ochotní veriť a vykonávať dobré skutky, sa nám dať požehnanie, ktoré vidia sami seba (hojnej dobroty) buď z neba, alebo od zeme, ale odmietol (nechcel veriť a vykonávať dobré skutky), potom by sme mučiť, pretože jeho rokovania" [Al -A'raf: 96]
Naša závislosť na aplikácii daní, bolo jedným z výsledkov porušenie vyššie uvedeného verša, takže sme mučení samotnej dane. Jeden z našich dôkazov porušuje vyššie uvedený odsek je, ako mnohí z nás, ktorí nemajú platiť zakát zakát predovšetkým promenádu. Je to trestný čin. Nepočítajúc ďalšie porušenie, či už viditeľné alebo vágne.
Ak skutočne chceme veriť a urobiť dobré skutky vykonať všetky príkazy (vrátane platiť zakát, podľa potreby) a drž sa ďalej od všetkých zákazov (z toho daňové zaťaženie z hornej časti moslimov), Alah mu dať sľub požehnanie, ktoré zostúpili z neba a zo zeme .
Vari sme videli niektoré krajiny suché jeho prírodných podmienok viac holých, ale keď oni ignorujú väčšinu príkazov Božích, potom sa dostať to, čo sľubuje od Boha vo forme požehnanie / dobro hojnosti z nebies a zeme, môžu cítiť všetky radosti sveta. Naopak, koľko krajín sú veľmi strategické prírodné podmienky pre poľnohospodárstvo a je veľmi úrodná, ale keď sa ľudia neveria v Boha a ignoruje väčšinu z jeho príkazu, potom zákon požehnal im Boh s absenciou nebies a krajiny, ktoré sú, vidíme dážď často padá, svieža zelená krajina, ale nikdy nepocítil požehnanie tidk ktorú očakávajú. Alah vie najlepšie.
[Skopírované z časopisu Al-Furqan, Vydanie I, Rok VI / SHA To zákaz 1427/2006. Vydáva dawy Lajnah Al-Furqan Ma'had Al-Islami, adresa: Ma'had Al-Furqan, Srowo Sidayu Gresik vo východnej Jave] _______

Zakát povinnosti a Naliehavosť



Podľa Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


Chvála Bohu a požehnanie na Muhammada a v zálive žiadni proroci po ňom, jeho rodina a priatelia. Amma ba'du.
Motivácia k napísaniu tohto vedomia je poskytovať poradenstvo a pripomenúť povinnosť zakát je podceňovaný mnohých moslimov.Nie sú v súlade Shari'ah, ale problém je tak veľký charitatívny a jeho kapacita ako jeden z piatich pilierov islamu, ktorý môže len vystavať budovy na ňom založené na slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou.
"To je: Islam je postavený na piatich prípadoch: svedčíme o tom, že nikto nemá právo byť uctievaný boh okrem Alaha a že Mohamed je posol Boží, pravidelnú modlitbu a platiť zakát, pôst ramadán a púť do domu" [Tento Hadísa bolo dohodnuté]
Povinnosť zakát pre moslimov je jedným z najvýznamnejších úspechov islamu a svoju pozornosť na záležitosti jeho prívrženci, pretože mnoho výhod a potrebným potrebovať.
VÝHODY zakát Za prvé: Posilnenie puto lásky medzi bohatými a chudobnými, pretože duša je určený pre lásku, kto dobro jemu.
Za druhé: Vyčistite a čistí dušu a držať ho od prírody lakomí, ako korán naznačuje to v jeho slovo.
"Znamená to: Vezmite almužny zo svojho bohatstva, charitatívne, ktoré čistia a čistí je" [V-Tawbah: 103]
Po tretie: Povolenie moslim má jemnú povahu a veľkorysý k ľuďom v núdzi.
Po štvrté: Prineste ďalšie požehnanie, a nahradenie, ako jeho slová.
"Čo znamená: A aké položky budete tráviť, Alah ich nahradiť, a on je darca výživu v najvyššej možnej" [Saba: 39]
A slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou v hadíth.
"To znamená: Alah wa Subhanahu Ta'ala befirman, synovi Adama, minúť (poklad), potom dám tebe život .."
A rôzne ďalšie výhody.
Existujú hrozby, ktoré sú veľmi ťažké na ľudí, ktorí sa lakotný svoje peniaze, alebo nepodarí odstrániť. Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí.
والذين يكنزون الذهب والفضة ولا ينفقونها في سبيل الله فبشرهم بعذاب أليم يوم يحمى عليها في نار جهنم فتكوى بها جباههم وجنوبهم وظهورهم هذا ما كنزتم لأنفسكم فذوقوا ما كنتم تكنزون
"Čo znamená: A tí, ktorí zachovávajú zlato a striebro, a nie menafkahkannya na chodníku Boží, potom Povedz im, (že budú mať) bolestivé trestaní, ao deň zlata a striebra sa zahrieva v pekle Jahannam, a spálil ich čele, žalúdka a stať sa pre nich (a povedal), aby im je, že môžete ukladať svoje veci pre seba, takže chuť sa (vzhľadom k), čo budete mať, že "[U-Tawbah: 34-35]
Každá nehnuteľnosť, ktorá je zakát splatiteľné vklady, pri ktorých majiteľ diadzab v súdny deň, ako je uvedené v hadíth o alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, že povedal.
"To znamená: Každý, kto má zlato a striebro, ktoré nespĺňajú práva vlastníctva, kedy by súdny deň čoskoro stanovené pre neho, že dosky sú vyrobené z ohňa, a ona to piekli v pekle v Jahannam, potom žalúdok, ako čelo a zadné železa s ním. Zakaždým, keď cíti, studená opakuje znovu pre neho na celodenné záležitosť 50.000 rokov, než bolo rozhodnuté medzi úradníkmi, potom sa uvidí cestu, či už do neba alebo do pekla ".
Potom proroka sallallaahu To alaihi wa volal vlastníkov kritizuje ťavy, kravy a kozy, ktoré nespĺňajú ich zakát. Uviedol, že on by diadzab s ním v deň zmŕtvychvstania svojho bohatstva v budúcnosti.
To bolo rozprávaný s autentickej z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, že on hovoril.
"Význam: Tí, ktorí sú uvedené dary od Boha všemohúceho, a nesplnila svoj zakát a (vtedy) na deň zmŕtvychvstanie jeho bohatstvo transformovaný na hadí muž aqra" (A biela hlava, pretože mnoho toxínov v hlave) sú penou u dvoch rohov v ústach. Had bol nosený (krk) o Súdny dnu. Had bol pripútaný oboch čeľustí, a had povedal: "Ja som tvoj poklad, bol som simpananmu".
Potom si prečítajte tento verš:
ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير
"Čo znamená: A nenechaj ty lakomec z pokladov, ktoré dal Boh je ako jeho dar bol si myslel, že to bolo dobré pre ich lakomosť. Určite je to zlé pre ich lakomosť. Majetok, ktorý sa bakhilkan nosia okolo krku, ktorý by neskôr do Súdneho dňa. A Bohu patria všetky záležitosti, ktoré je v) v nebi i na zemi. A Boh vie, čo robíte "[Ali Imran: 180]
Poklady z nasledujúcich spôsobov musí DIZAKATI NISHABNYA Zakát je povinné na všetkých štyroch typov nehnuteľností, a to z pozemských vo forme zŕn a ovocie, dobytok, zlato a striebro, rovnako ako komerčné tovaru.
Štvrtý typ, existujú určité nishab, čo je menej než to nie je povinné zakát.
Nishab zrna a ovocia je päť wasaq. Jeden wasaq je 60 Sha "v SHA To proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Takže veľkosť nishab s Sha "proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, v podobe dát, hrozienkami, pšenica, ryža a podobne je 300 Sha" s sha proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, že každý Sha To pokrytie zodpovedá štyrom stredných rúk Ak plné ruky práce.
Nishab dobytok tiav, kravy, kozy, tam je jasné členenie do Sahih ahaadeeth z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Ak sa chcete dozvedieť viac, pre záujemcov, môže požiadať o odborné znalosti o tom. Keby to nebolo určené zhrnúť, sme vysvetlili všetko potrebné, aby bolo viac užitočné.
Nishab mitsqal striebro je 140, ktoré merajú dirham Saudská Arábia je 56 riyals (strieborná). Zatiaľ čo zlato je 20 mitsqal nishab, ktorého hladina v librách (zlatý štandard peniaze) Saudská Arábia je 11.3 / 7 libier Arábie.
Zakát je povinnosť ako 2,5% pre každého, kto má zlato alebo striebro, ktorý sa dosiahol nishabnya, buď obaja alebo jeden z nich a mať ešte rok. Sledujte hlavné kapitál a zisky nevyžaduje nové dlhších letov, v dôsledku hospodárskych zvierat po pôvodu a nevyžaduje nový úlovok znovu, ak doma je nishab.
Zaradený do kategórie zlata a striebra papierové peniaze je človek zamestnaný v súčasnej dobe obe pomenované dirhamov a dinárov, doláre alebo iné názvy. Ak je hodnota dosiahla nishab striebro alebo zlato a majú dokonca aj rok, potom to musí byť dizakati.
Zaradený do kategórie peňazí je špeciálna šperky pre ženy zo zlata alebo striebra. Raz za rok, až nishab a dokonca potom musí dizakati, ale pripravený na použitie alebo požičal, podľa jedného z dvoch vedecké stanovisko, ktoré všeobecnosť alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.
"To znamená: každý majiteľ zlata alebo striebra, ktoré nie sú plniacich svoje zakát, kedy by súdny deň čoskoro byť stanovená pre neho dosiek ohňa ..." až do konca Hadith.
Sú platné od proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, že on videl ruku ženy, dva náramky vyrobené zo zlata, potom sa spýtal: "Mali ste dať zakát?" On odpovedal: "Ešte nie." Pýta sa:
"Cítite radosť, keď Boh vás s nimi na súdny deň, čo je dva náramky z ohňa?". Tak on hodil ich a povedal: "Obaja k Alahovi a Jeho posol" [Spracoval Abu Daud a An-Nsa'i s Sanada Hasan]
Sú platné aj od Umm Salamah Alah To anha že má na sebe šperky zo zlata, potom sa spýtal: "Posol Alláha, je to pani?" On povedal: "Niečo, čo by malo trvať dizakati dizakati, potom nie je záloha". A ďalšie Hadísa, ktoré poskytujú rovnakú k nemu.
Čo sa týka komerčných nehnuteľností, teda tovar na predaj, sa počíta na konci roku a strávil 2,5% zakát seilai buď rovná cene, viac či menej, na základe Hadith Samurah.
"Význam: Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou nám prikázal odstrániť našu lásku položiek pripravených na predaj" [Abu Dawood]
Zaradený do kategórie krajina bola pripravená rozpredávať kópie, budov, aut, vodné nádrže a ďalšie tovar určený na predaj.
Budova je v balení na prenájom. Nie je určené na predaj, potom zakát na nájomné, aj keby to bolo za rok. Kým tovaru je sám o sebe nie je zakát, pretože nie je na predaj.
Rovnako tak súkromné ​​autá a taxíky nie sú záväzné dizakati, ak vozidlo nie je pripravená obchodovať. Majiteľ auta ho kúpil len na seba. Ak vlastník alebo mať auto z požičovne, aby získal peniaze pre dosiahnutie nishab, potom by mal menzakatinya v prípade, že už splnil rok, či peniaze, on je pripravený zarábať na živobytie, sa vziať, na nákup tovaru, zaplatiť dlhy, alebo na iné účely, založený na univerzálnosti syar'i argumenty, ktoré ukazujú povinnosť zakát v prípade ako je tento.
Autentický učený názor, že dlh nevylučuje zakát, pretože ako už bolo spomenuté.
Rovnako tak musí byť siroty a šialenci dizakati podľa učencov jumhur, ak už dosiahol nishabnya a majú dokonca aj rok. Povinný správcovi stráviť svoju zakát s úmyslom z nich na párne rok, založený na univerzálnosti argumentov. Napríklad, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou Muadh Alah v hadíth rquote Anhui, kedy bola odoslaná na obyvateľa Jemenu.
"Čo znamená: Veru Alah urobil povinnosť zakát na ne vziať z ich bohatej a dať chudobným."
PRÁVA Božie Zakát je právo na Alaha, nemôže dať ľuďom, ktorí si ho nezaslúžia.Nemal by niekto mať prospech pre seba alebo odmietnuť škodu, a nie tak dobre charitatívneho majetku alebo nevyhnutné dôsledku škaredosti. Ale povinný každý moslim, aby zakát na pravej strane, pretože si to zaslúži, nie pre žiadny iný účel, sprevádzaný nevinné a úprimné pre Alaha, tak to je odlišné od rodinných príslušníkov, a nárok na odmenu a obliekanie lepšie.
KTO JE Právo na zakát? Alah wa Subhanahu Ta'ala sa vysvetľuje v Koráne o triede majú nárok na zakát. Povedal.
إنما الصدقات للفقراء والمساكين والعاملين عليها والمؤلفة قلوبهم وفي الرقاب والغارمين وفي سبيل الله وابن السبيل فريضة من الله والله عليم حكيم
"Čo znamená: Naozaj je zakát, almužny chudobným ľuďom, chudobných ľudí, úradníkov, administrátorov a zakát mu'allaf kto presvedčil ju, aby (uvoľnenie) otrokov a tých, ktorí dlhuje, so spôsobom Bohom a človekom , ktorý bol na ceste, ako niečo, čo požadované určenie Alah a Boh je vševediaci, múdry "[V-Tawbah: 60]
Tento verš je zakončený dvoma menami Boha, vševediaci a múdry, ako varovanie od Boha Subhanahu wa Ta'ala svojim sluhom, že vie o svojich služobníkov, kto z tých, nárok na zakát a kto nemá nárokprijať. On je múdry v šaría a jeho ustanovenia, a preto, že nemá nič iné, než dať na svojom mieste, hoci väčšina ľudí nevie, niektoré tajomstvá múdrosti, aby služobníci pocit syari'atNya v pohode a teší sa na lekciu.
Boh je ten, kto sa žiada, môže sa nám taufik a moslimami, aby pochopil svojho náboženstva, aby som bol úprimný v interakcii s ním súperia o čo diridhaiNya, a zachránil od svojho hnevu. On je určite sluchu, Mahadekat. Boh sprostredkovať modlitby a pozdravy na služobník a posol, Mohamed a jeho rodiny a jeho spoločníkmi.
[Kopírované z knihy Fatawa Az-zakát, vydanie fatwu o zakát Indonézii, Muhammad Al-Musnid kompilátor, Prekladateľ Ahmad Syaikhu, Sag, Penebit Darul Haq, som Ramadhan 1424H Vytlačené]
Ponechanie hrozbu zakát


Podľa Moslimský duchovný Abu al-Isma'il Atsari

Zakát je náboženská povinnosť, ktorá je veľmi dobre známa, vrátane jedného z piatich pilierov islamu. Preto zakát vrátane dharuriyat (niektoré záležitosti) v náboženstve islamu. Ten, kto popiera povinnosť zakát, sa stáva neveriaci a z náboženstva islamu. Ak osoba, nedávno konvertoval na islam, aby neznalosť zákonov islamu terma'afkan. Alebo ľudia, ktorí žijú v oblastiach ďaleko od učencov ".
Boh hrozí krutá proti tým, ktorí opúšťajú slovo zakát povinnosť:
ولا يحسبن الذين يبخلون بمآءاتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير
"A nech nie sú tie, ktorí sú lakomý s pokladmi, ktoré Boh im dal jeho milosti, že to bolo dobré pre ich lakomosť. Vlastne lakomosť, že je zlé pre nich. Bakhilkan poklad by sa nosiť okolo krku neskôr v deň zmŕtvychvstania. A Bohu patrí celý odkaz (súčasné) v nebi i na zemi a Boh vie, čo robíte "[Imraan AAL To: 180] ..
Al Hafiz Ibn Katheer, môže mať zľutovanie Alah hovorí o výklad tohto verša: Totiž, nie je vôbec o tom myslíte hundroš, že on poklady by bolo prospešné pre neho. V skutočnosti by to poškodilo (práce) náboženstvo, a možno aj v (podnikania) sveta. Potom Boh rozpráva o miesto späť na deň zmŕtvychvstania svojho bohatstva, on hovorí, "oni bakhilkan financií bude nosiť okolo krku, neskôr na deň zmŕtvychvstania." [Tafsír Ibn Kathir, list Ali Imran verš 180] O zmysle poézie ", ktoré bakhilkan majetok bude nosiť okolo krku, neskôr na Súdny deň" vo vyššie popísaná Sahih ahaadeeth. Okrem iného, ​​ako je uvedené nižšie:
عن أبي هريرة رضي الله عنه قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم من آتاه الله مالا فلم يؤد زكاته مثل له ماله يوم القيامة شجاعا أقرع له زبيبتان يطوقه يوم القيامة ثم يأخذ بلهزمتيه يعني بشدقيه ثم يقول أنا مالك أنا كنزك ثم تلا (لا يحسبن الذين يبخلون) الآية
"Od Abu Hurayrah, povedal proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:" Kto bola daná od Boha, potom nesplnil svoj zakát, v deň zmŕtvychvstania jeho bohatstvo z neho urobila hadej muž aqra (o pokožku hlavy straty v dôsledku zdvihla hlavu veľa toxínov), oba kútiky úst pena. had prehodil (krk) v deň zmŕtvychvstania. had drží [1] s oboma kútiky úst, a potom povedal had, "ja som tvoj poklad, bol som simpananmu". neskôr n čítal, "a nechajte nie tí, ktorí si myslia ... Al bod hmatať." [Bukhara nie. 1403]
Na iné Hadith, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:
ولا صاحب كنز لا يفعل فيه حقه إلا جاء كنزه يوم القيامة شجاعا أقرع يتبعه فاتحا فاه فإذا أتاه فر منه فيناديه خذ كنزك الذي خبأته فأنا عنه غني فإذا رأى أن لا بد منه سلك يده في فيه فيقضمها قضم الفحل
"Nie sú to majitelia pozemkov, ktorí sa ukladajú svoje práva k nemu, s výnimkou pani poklad príde k súdu ako muž hadej aqra 'to byť následne otvoril ústa. Ak had prišiel k nemu, majiteľ nehnuteľnosti bol preč od svojej pani. Potom had, mu volala," Vezmite si poklad, ktorý si simpananmu schovať! nepotrebujem to. "Takže keď majiteľa nehnuteľnosti názor, že on nemohol zabrániť mu dal ruku do papule hada. Takže had jesť ju ako samca bude jesť." [Moslim, nie.988]
Tak koniec výletu vkladov aktív, ktoré nie sú s výpovednou zakát.Majitelia si mysleli, že ich majetok bude mengekalkannya alebo využívať k nemu. Bolo by však znamená mučiť ho.
Boh bude kázať trápenie spôsobil v posledný deň pre ľudí, ktorí nemajú desiatok. Jeho slovo,
والذين يكنزون الذهب والفضة ولا ينفقونها في سبيل الله فبشرهم بعذاب أليم, يوم يحمى عليها في نار جهنم فتكوى بها جباههم وجنوبهم وظهورهم هذا ما كنزتم لأنفسكم فذوقوا ما كنتم تكنزون
"A tí, ktorí zachovávajú zlato a striebro, a nie menafkahkannya na chodníku Boží, potom Povedz im, (že budú mať), ťažká pokuta. V deň zlata a striebra sa zahrieva v pekle, a spálil ich čelo, žalúdka aich chrbtom (a povedal) im: "To je to, že môžete ukladať svoje veci pre seba, takže chuť sa (vzhľadom k) Čo si udržať." [V Tawbah: 34,35].
Božie slovo je popísaný alaihi proroka sallallaahu To wa salámou svojimi slovami:
ما من صاحب ذهب ولا فضة لا يؤدي منها حقها إلا إذا كان يوم القيامة صفحت له صفائح من نار فأحمي عليها في نار جهنم فيكوى بها جنبه وجبينه وظهره كلما بردت أعيدت له في يوم كان مقداره خمسين ألف سنة حتى يقضى بين العباد فيرى سبيله إما إلى الجنة وإما إلى النار
"To nie je vlastníkom zlatých a strieborných majiteľov, ktorí nespĺňajú ich právo (strieborná) od neho, tj zakát), ak došlo k súdny deň (strieborná), dosky vyrobené v pekle, potom zahrieva v pekle, potom pečú čelo, brucho a chrbát . Každá doska bola zima, sa vrátil (vyhrievaný v Jahannam) až (trestať) je. (To bolo vykonané v deň), jednodňové veľkosť 50 tisíc rokov, takže bolo rozhodnuté (trest) medzi všetkých zamestnancov. potom by vidieť (alebo: je potrebné doložiť) spôsobom, je pravdepodobné, že do neba, a možnosť ísť do pekla ". [Moslim, nie. 9887, od Abu Hurayrah]
Skutočným pokladom je veľkou skúškou daná od Boha k človeku. A muž, keď vlastnosť je hojný, väčšina z nich nemá odovzdať tieto skúšky.
Alah hovorí:
واعلموا أنمآ أموالكم وأولادكم فتنة وأن الله عنده أجر عظيم
"A viete, že vaše majetky a svoje deti, je rovnako pravdivé v štúdiách a Boh je nesmierny odmenou." [Al-Anfal: 28].
Sheikh Abdurrahman bin Nasir Ako rahimahullah Sa'di povedal: "Ako služobník odskúšať s aktíva majetku a svojich detí, potom možnosť lásky, že bude trvať uvedenie vzduchu túžia skôr než plnení svojho mandátu. Boh kázal, že majetok a deti rovnako ako súd.Alah wa Subhanahu Ta'ala otestovať svojich služobníkov s nimi. A skutočne aj ako úver, ktorý bude vymeniť za (Alah), ktorý bol daný, a bude mu vrátená kto požičal. Naozaj v Boha je obrovská odmena.Ak máte rozumné a myseľ, potom utamakanlah veľký dar potešenie skôr než malé, dočasné, a zahynie. Takže rozumný človek by vziať do úvahy základné a dať prednosť v prípadoch, ktoré si zaslúži prednosť znovu a znovu majú nárok na prednosť. [Tafsír Taisir Karimir Rahman, Surat Al Anfal verš 28].
Medzi vyšetrenie v podobe majetku, je zaplatiť zakát, pre ľudí, ktorí sú povinní platiť. Nie každý si myslí, že bohaté poklady budú môcť, aby ho zachránil, keď nie je submisívny a poslušný svojmu Stvoriteľovi pri správe majetku. Povedal, že
ولا تخزني يوم يبعثون, يوم لا ينفع مال ولا بنون, إلا من أتى الله بقلب سليم
"(Prorok Ibrahim modlil :) a nie tie pohŕdajú mnou v deň, keď sú otázky, (tj) na majetku a deti mužov sú k ničomu, s výnimkou ľudí k Bohu s čistým srdcom". [ASY Syu'ara: 87-89].
Tak beda tomu človekovi, zanedbané jeho majetok a on si myslí, že jeho bohatstvo by mengekalkannya.
ويل لكل همزة لمزة, الذي جمع مالا وعدده, يحسب أن ماله أخلده, كلا لينبذن في الحطمة
"Beda každému ohováranie viac kritikov, ktorí zbierajú poklad znovu počítať. Myslí si, že jeho bohatstvo mohla mengekalkannya. Určite nie! Totiž naozaj bude hodiť do prestávky, ktorý na kusy". [Al Humazah :1-4]
Aj vlastnosť, že nepomôže ani trochu.
وأما من أوتي كتابه بشماله فيقول ياليتني لم أوت كتابيه, ولم أدر ماحسابيه, ياليتها كانت القاضية, مآأغنى عني ماليه, هلك عني سلطانيه,
"Pokiaľ ide o tých, ktorí mu udelil knihy (záznam lásky) sa od jeho ľavej strane, povedal:" Ó, to by moja kniha by nebolo mi (to), a ja neviem, čo k môjmu zúčtovania. No, to by smrť vyrieši všetko, všetko, čo som nikdy nedal prínos ku mne. Stratil moc odo mňa ". [Al Haqqah :25-29].
Zákon nie je desiatok Ak by sme vedeli, aká veľká povinnosť desiatky, potom skutočne náboženstvo islamu ukladať sankcie proti každej osobe, ktorá opustí túto povinnosť zakát. Moslimovia, ktorí boli povinní desiatky, ale nie je splnená, a neveria v povinnosti zakát, potom je odpadlík od viery a stal neveriaci. Ako by to stále verí svoje povinnosti, potom spáchal veľký hriech, ale nie neveriaci. Argument o tom, je Hadísa, ktorý bol predložený vyššie. Že ľudia, ktorí nie sú v desiatok budú mučení, kým bolo rozhodnuté, že trest v deň zmŕtvychvstania, potom sa uvidí jeho cestu do neba alebo do pekla. Keď je neveriaci, potom rozhodne nie ísť do neba.
Potom vládca moslimov môže mať vlastnosť sily tých, ktorí nemajú platiť zakát a polovica jeho majetku ako trest za svoje činy. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal,
في كل سائمة إبل في أربعين بنت لبون ولا يفرق إبل عن حسابها من أعطاها مؤتجرا قال ابن العلاء مؤتجرا بها فله أجرها ومن منعها فإنا آخذوها وشطر ماله عزمة من عزمات ربنا عز وجل ليس لآل محمد منها شيء
"V pasúce sa ťavy každého 40 z chvosta, ods zakát forma) ibnatu labun [2]. To by nemalo byť oddelené od výpočtu ťavy. Kto dal ods zakát) hľadať odmenu, a tak dostal svoju odmenu. A kto ju držal, potom iste budeme brať a polovica jeho majetku, ako záväzky do súladu so záväzkami našej Rabbi týždeň nepristanú pre rodinnú niečo Muhammada z neho (zakát). " [Spracoval Abu Dawud, NASA, Ahmad; dihasankan od Shaykh Al-Albani v Sahih Al Jami'us Sagheer nie. 4265.]
Keď budú všetci moslimovia si uvedomiť, že nehnuteľnosť je zásielka, mali by používať, ako je stanovené vlastníkom? Neskôr bude zhotovená neho!? Kiež Alah wa Subhanahu Ta'ala nás vedie vždy na vrchole svojich cestách.
[Skopírované z As-Sunny časopisu VII/1424H/2003M 06/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-761016]
zdroj: http://almanhaj.or.id/ 


4 komentar:

  1. Ste v núdzi naliehavé úver? Splatiť svoj dlh, rozširuje obchodné alebo osobné pôžičku? Ponúkame osobné úvery, podnikateľské úvery a investičné fondy bez stresu. Môžete nás kontaktovať pre svoj rýchly a spoľahlivý úveru s nízkymi úrokovými sadzbami. Ak máte záujem o naše služby, láskavo kontaktujte nás ešte dnes, ako sme v súčasnosti ponúkajú úvery za výhodné úrokové sadzby. Naše služby sú rýchle, bezpečné a jednoduché. Naši zákazníci šťastie je našou silnou stránkou. Láskavo kontaktujte nás ešte dnes pre viac Ak máte záujem o našich úverových služieb prostredníctvom e-mailu (kingsloanfirm6@gmail.com)

    BalasHapus
  2. Ste v núdzi naliehavé úver? Splatiť svoj dlh, rozširuje obchodné alebo osobné pôžičku? Ponúkame osobné úvery, podnikateľské úvery a investičné fondy bez stresu. Môžete nás kontaktovať pre svoj rýchly a spoľahlivý úveru s nízkymi úrokovými sadzbami. Ak máte záujem o naše služby, láskavo kontaktujte nás ešte dnes, ako sme v súčasnosti ponúkajú úvery za výhodné úrokové sadzby. Naše služby sú rýchle, bezpečné a jednoduché. Naši zákazníci šťastie je našou silnou stránkou. Láskavo kontaktujte nás ešte dnes pre viac Ak máte záujem o našich úverových služieb prostredníctvom e-mailu (kingsloanfirm6@gmail.com)

    BalasHapus
  3. haló
    Som obchodník, akcionár vo finančných inštitúciách, bankách a mimovládnymi organizáciami po celom svete. V nadväznosti na finančnú krízu, ktorá ohrozuje súčasnej ekonomiky, miera nezamestnanosti rastie každým dňom, v spolupráci so svojimi bankári rozhodol som sa, aby pôžičky 10.000 eur na 50 miliónov eur na čestní ľudia, ktorí napriek ich mesačného príjmu sa snaží dokončenie projektu alebo na uspokojenie ich základných potrieb. Tu sú jediným kontaktným že pomôžem ti: nobertreschuk68@gmail.com
      Úroková sadzba z úverov je (3%) veľmi výhodných úverov a dodacie podmienky sú veľmi jednoduché. Prosím, napíšte mi pre viac informácií: nobertreschuk68@gmail.com

    BalasHapus
  4. Myslíte si, že získať úver? Vy ste svoj vlastný biznis vážne núdzový úver? Dlhujete To je vaša príležitosť, svoje túžby, osobné pôžičky, pre viac informácií, zabezpečujeme obchodné úvery a firemné pôžičky s 2% úrokom, kontaktujte nás na e-mailu (andmoris38@gmail.com)

    BalasHapus