Jumat, 27 April 2012

Bölcsesség Hajj

Bölcsesség Hajj


Által Sejk Abdullah bin Abdul Aziz Baz


Között Asmaul Husna tulajdonú Allaah az Al-Hakim, ami azt jelenti: "Mi határozza meg a törvény, vagy a Mi van a természet a Bölcsesség, ahol Isten azt mondja, és hiába jár. Ezért minden Shari'ah Allah wa Subhanahu Ta'ala egy nagy és jó a sok haszon az ő szolgái a világon, mint a pompa szívét, nyugalmat és jó állapotban. Is köszönhető, hogy a jó és a nagy győzelem szülővárosában az öröm (a túlvilágon) által nézett ő arcát, és keresni az ő jó kedvéből.
Hasonlóképpen Hajj, 1 éves tisztelete az Isten az Ő szolgái syari'atkan, számos nagy haszonnal jár, és egy nagyobb cél, amely összehozza a jó a világban és a túlvilágon. És az egyik tanulsága a zarándoklat.
[1]. Minden istentisztelet Mengikhlaskan Worship kizárólag Allah wa Subhanahu Ta'ala és kiteszi a szívét a meggyőződés, hogy semmi sem imádják Haq, de Őt, és hogy Ő az egyedüli tulajdonosa a nevét a szép és nemes tulajdonságait. Nincs partner Őt, Őt sem hasonlít, és nincs párja neki.
És ez már utalt rá, az ő szavát.
"Ami azt jelenti: És emlékszem, amikor a hely, ahol Baitullah Ibrahim, mondván:" Ne kapcsolatba velem, és megtisztít minden házam azok számára, akik körülsétál, istentisztelet, meghajolt és levertség: "[Al-Hajj: 26]
Szenteld házát ebben az esetben az, hogy egyszerűen imádják Istent az Ő háza (Ka'bah) nemes, mebersihkan körül Kaaba a bálványok, szobrok, tisztátalan, tisztátalan, hogy Allah Subhanahuwa Ta'ala ments, és minden dolog, ami zavarja az embereket, akik teljesítenek, vagy Umrah Hajj, vagy más dolgok foglalják el (elhanyagolás-pent) a rendeltetési helyükre.
[2]. Mercy kapott bűnöket és Jannah Válaszol "Abu Hurayrah, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam elmondta: "A umrah umrah a másikra, mint a bűn között, és nincs jutalom Hajj, kivéve Jannah Mabrur" [Bukhari és Muszlim, Bahjatun Nanzhirin nem. 1275]
"Abu Hurayrah mondta:" Hallottam a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam aki azt mondta, hogy zarándoklat a ház miatt van Allah, ne csináld rafats és fusuuq, biztosan hazatér a napon, amikor megszületett az anyjának" [Bukhari]
Rafats: Jima "bevezetése és piszkos szavakat, Fusuuq: engedetlenség
Aki elment a Kaaba, akkor megy a Hajj vagy Umrah is, anélkül, rafats és fusuuq és őszintén Allah wa Subhanahu Ta'ala egyedül Allah wa Subhanahu Ta'ala megbocsátani a bűnöket, és megírja jannah. És ez az, ami a hőn áhított minden hívő és a szerencséje, hogy mu'minah nyert és menti a pokolból jannah.
[3]. Üdvözölve a hívás a Próféta Ibrahima Alaihissalam "És megidézi emberiség zarándoklat, jönni fognak hozzád gyalog és lovas teve sovány érkező minden sarkából a tétel" [Al-Hajj: 27]
Próféta Ibrahim Alaihissalam hívtunk (a hajj) az emberre. És Allah wa Subhanahu Ta'ala teszi bárki Ő akarja (hogy) hallottam a hívást a Próféta Ibrahim Alaihissalam és üdvözlendő. Ez tartott ideje óta Ibrahim próféta a mai napig.
[4]. Számos szemtanúja muzulmánok előnyei Allah wa Subhanahu Ta'ala mondja: "Annak érdekében, hogy azok tanúja számukra előnyökkel jár" [Al-Hajj: 28]
Ne Subhanahu wa Ta'ala említi előnyeit muthlaq (általában anélkül, kapcsolatok) és mubham (magyarázat nélkül), mert a számát és nagyságát a közvetlen előnyök menafaat előforduló és a későbbiekben fog bekövetkezni mind időben, mind a továbbiakban.
És a legnagyobbak között van a tanú az Ő egységét, hogy imádkozzanak, hogy Allah wa Subhanahu Ta'ala egyedül. Jönnek azzal a szándékkal keresi dicsőséges arcát nem azért, mert Riya "(mások számára látható), és nem is azért, mert sum'ah (beszél valaki más). Még azok is, betauhid és őszinte vele, és ígéretet tett (tawhid) Ő szolgái közül, és épít egymásra az emberek között, akik eljöttek (zarándoklat, és így tovább,-pent) róla (tawhid).
Ők thawaaf kerekítéshez, dicsőíteni Őt, és imádkozott a házában, könyörgött az ő kegyelme, imádkozva, hogy hajj elfogadható, hogy bűneid megbocsáttattak, vissza biztonságosan nergara minden, és mivel az ajándékot a re- újra imádkozni és alázkodnunk kepda őt.
Ők hangosan így talbiyah meghallgatja az emberek közel vagy távol, és mások is megismerni annak jelentését, értelme, megvalósítani a szívükben, és gyakorolják beszélt. És ez a jelentése: mengikhlaskan imádat csak Allah, és a hit, hogy ő "istenük az igazság, a Teremtő, adója szerencsét nekik, a zarándokok és imádták, mint a másik.
[5]. Ismerkedés egymással és tanácsot Egymásért És azok között a tanulságokat, hogy a muzulmán zarándoklat, hogy megismerjük egymást és tanácsokat egymásnak, és a végrendelet az al-Haq. Jönnek minden irányból, nyugatról, keletről, délre és északra Mekkába, gyűltek össze a ház Allah wa Subhanahu Ta'ala és öregek, Arafat, a Muzdalifah, Mina és Mekkába. Ismerik egymást, tanácsot egymásnak, más oktatási, irányítja, segíti, így a kedvezményezettek a következő világ-és tényleges kedvezményezettek, taklim eljárások zarándoklat, az ima, szeretet, kedvezményezettek útmutatást, irányt és a küldetés a hálóba az Isten.
Hallották a papok, ami jótékony hatással vannak ezek utasításokat és útmutatást az egyenes úton, a boldogság felé vezető úton tauhidullah és őszinte hozzá, mely szükséges az Allah iránti engedelmesség Subhanahu wa Ta'ala engedetlenség és annak tudatában, hogy elkerülték , és így ismerik a határait Allah, és ők is segítik egymást a jóság és jámborság.
[6]. Ismerje meg a vallás Allah wa Subhanahu Ta'ala És a nagy zarándoklat ellátások között az, hogy meg tudja tanulni a vallás Allah a környezetben a régi Isten házába, és lingkungann Nabawi mecsetben a papság és tanácsadók, valamint egy figyelmeztetést arról, hogy mit nem tud a törvények a vallás, Hajj, umrah és mások. Hogy ők tudnak eleget tenni kötelezettségeiknek, hogy a tudomány.
A Makkah egy rendezett tudomány, a tudomány és a vallás egyistenhit. Ekkor a (fejlett) Medina, az egész félszigetet, és minden Allah földjét Subhanahu wa Ta'ala, hogy a tudomány és a szakértői tudás. De minden az eredetileg innen, a régi szomszédságában Isten házát.
Ez kötelező a tudósok és a prédikátorok, bárhol is legyenek, főleg az otthoni környezetben Allah wa Subhanahu Ta'ala, hogy megtanítsa az embereket, akik mennek a Hajj és Umrah, az őslakosok és a bevándorlók és a zarándokok , a vallás rítusai és Hajj.
A muszlim parancsot tanulni, azonban (a körülmények) is, bárhol és bármikor, de a régi házban az Isten, hogy ez a viszony (hitoktatás) fontosabb és sürgetőbb.
És jelei közé tartozik a jóság és a boldogság egy ember tanul a vallás Allah wa Subhanahu Ta'ala.
"Jelentés: A Próféta sallallaahu" alaihi mondta: "Aki Allah által kívánt Subhanahu wa Ta'ala, ami jó, biztosan ő tette a Faqih a vallás" [Bukhari, Kitáb al-Ilmi három fejezetben: 14]
Itt a földön Isten, a földön bárhol az országban, és ha talál egy jámbor tudósok shari'ah Allah, akkor használja a lehetőségeket. Ne légy arrogáns és lusta. Mert a tudomány nem lehet elérni olyan emberek, akik arrogáns, lusta, gyenge és gyáva. Tanulmányok igénylő éberséget és nagy hajlandóságot.
Kivonni magukat tanulmányokat, ez nem félénkség, hanem gyengeség. Allah wa Subhanahu Ta'ala mondja.
"Ami azt jelenti: És Allah nem szégyelli az igazságot" [Al-Ahzab: 53]
Ezért egy hívő és egy látnok mukminah, nem kell szégyenkeznie az ebben a fejezetben, még haladt, kérdéseket tehet fel, vizsgálja meg, és felfedi kemusykilan volt, így nem megy a kemusykilan.
[7]. Telepítése Tudomány Között a zarándokok is, hogy elterjessze a tudomány előnyeit a testvéreinek, aki elvégzi a Hajj és társait, akik az autóban, a repülőgépek, a sátrak, Mekkában és minden helyen. Ez egy lehetőség, hogy Allah wa Subhanahu Ta'ala adományozta. Akkor terjedt el a tudás és elmagyarázza, hogy mit tud, de kell lennie azzal, amit tudni alapján a Könyv-és Sunnah és istimbath szakértő ismereteit is. Nem a tudatlanság és ötletek, hogy eltérjenek a Könyv és Sunnah.
[8]. Növelje betartása Ellátások között az imádság és a zarándoklat tawaf, mint Allah wa Subhanahu Ta'ala.
"Jelentése: Akkor hadd vegye le a piszkot, amely a testükön, hagyd, hogy finomítani nadzar nadzar-és hagyd, hogy berthawaf a régi ház körül (Ka'bah)" [Al-Hajj: 29]
Akkor azt írnak fel, akik futnak a Hajj és Umrah reprodukálni és szaporodnak a legjobban tawaf imádságnak a földön jogellenes.Ezért szaporodnak imák, qira'atul Korán, ima gyöngyök, tahlil, dhikr.Perbanyaklah is parancsol, és igazságtalan da'wah Allah wa Subhanahu Ta'ala úton, ahol sok embert vonzó Afrika, Európa, Amerika, Ázsia és mások. Ez kötelező számukra, hogy ezt a lehetőséget is.
[9]. Teljesítsd Nadzar Nadzar bár nem kell elvégezni, de ha valakinek van köze engedelmesség bernadzar, kötelező rá eleget tenni.
Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Jelentése: Aki bernadzar engedelmeskedni Istennek, majd hagyd, hogy engedelmeskednek neki" [Bukhari]
Tehát ha valaki a földön bernadzar ez illegális formája az ima, istentisztelet vagy más Tawaf, kötelező rajta elvégezni az imádságot ebben a tiltott területen.
Allah wa Subhanahu Ta'ala mondja.
"Ami azt jelenti: És hagyd, hogy végre nadzar" [Al-Hajj: 29]
[10]. Súgó és jót a szegényeknek Ellátások között a zarándoklat célja, hogy segítsen, és nem jó a szegényeknek, akik teljesítenek Hajj jó, vagy nem ebben az országban biztonságos.
Lehet kezelni a betegeket, látogassa meg őt, jelezve a kórházba, és segített neki a kincset és a kábítószerek.
Ez az all-inclusive előnyeit zarándoklatot.
"Ez azt jelenti: .... tehát látják, hogy a számukra előnyökkel jár" [Al-Hajj: 28]
[11]. Reprodukálni a Dhikr Allah Biztos ebben az országban legyen Dhikr Allah, hogy állapotban álló, ülő és bebaring, egy rózsafüzért (mondván Subhanallah), hamdalah (mondván Alhamdulillah), tahlil (mondván Laa ilaha ILALLAH), Takbir (mondván Allahu Akbar) és hauqallah ( beszéd wa Laa LAA haula quwata billah Illa).
"Jelentése: Abu Musa Al-As'ari Allaah" anhu, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" A hasonlatosságára, aki emlékszik az Urát, és akik nem emlékeznek rá, mint az élő és a halott ". [Bukhari, Bahjatun Nadzirin nem. 1434]
[12]. Imádkozzatok hozzá Ellátások között a Hajj, komolyan kell megalázza magát, és folyamatosan imádkoznak Allah wa Subhanahu Ta'ala, hogy Ő szeretet is elfogadhat, tedd szíveket és tetteket, az Ő segítségét, hogy megemlékezünk Róla, köszönöm Neki és imádat növelné róla: Hogy ő segítene kötelezettségszegés, amellyel ridhai természet, és hogy ő segített jót az ő szolgáinak.
[13]. Manasik végre a legjobb Ellátások között a Hajj, el kell végeznie az olyan tökéletes, mint lehetséges, a legjobb és talán seikhlas amikor egy tawaf, sa'i, wukuf at Arafat, vannak Muzdalifah, dobja Jumrah, valamint az imádság, qira'atul Korán, dhikr , imádkozzatok, és mások. Is ki kell dolgozni a koncentráció és az őszinteség.
[14]. Levágása Sacrifice Ellátások között a Hajj a vágás (állati) áldozat, mind a kötelező, és amikor berihram tammatu qiran, és nem kötelezettség, hogy taqarrub Allah wa Subhanahu Ta'ala.
A Búcsú Zarándoklat "Allah Küldötte sallallaahu" alaihi wa sallam 100 egyed került állatokat áldoztak. A barátja is levágott az áldozatot. Ez a hódolat áldozatát, mert a húst szétosztják a szegények és rászorulók napjaiban Mina, és mások.
Ilyenek néhány tanulsága Hajj (az iszlám öt pillére), remélhetőleg tudunk venni az előnyöket, és mindig az adott útmutatás Allah wa Subhanahu Ta'ala, és könnyű teljesíteni. Ámen
[Másolt As-Sunnah Magazine 09/Tahun III/1419H/1999M, kiigazított shalihah Abu Al-Furqan magazin szám 72-21 18. o. Penebit Alapítvány Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km 8 Selokaton Gondangrejo - Solo 57 183]
Mabrur Haji, Haji Akbar, Név módosítása után Hajj, Origin Hadzsar Aswad, hogy az én kedves illeti, hogy a Próféta


Által Ubaidah pap, Abu Al-Atsari



HADZS Mabrur Abu Huraira Allaah "AHU, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta: "Umrah Umrah a következő bűn olvad a kettő között, és nincs jutalom Mabrur Hajj, de ég" [Bukhari: 1683-muszlim: 1349]
Haji Mabrur van néhány kritérium.
Első: őszinteség. Az egyikük csak reméli, hogy a jutalom az Isten, nem a show, a büszkeség, vagy úgynevezett "pak Haji" vagy "bu zarándoklat" a közösség.
"Ez azt jelenti: nem küldtek kivéve Istent nagy őszinteséggel," [Al-Bayyinnah: 5]
Másodszor: Ittiba "kepda próféta sallallaahu" alaihi wa sallam. Ő HAJ búcsújáró eljárásoknak megfelelően gyakorolják a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam és távol az eretnekség esetében pekara-Hajj. Ő sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Ez azt jelenti: hogyan Contohlah rituálék hajiku" [muszlim: 1297]
Harmadszor: a Treasure Hajj a törvényes tulajdon. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Jelentése: Valóban Isten jó, ő nem kapott, kivéve a jó" [muszlim: 1015]
Negyedik: Kerüld az összes satuk, és a torzulást kebid'ahan
"Jelentése: Aki meg a szándék Hajj hónapban nem kellene rafats (mondjuk káromkodás), gonoszul cselekedett, vagy azzal érvelve során Hajj .." [Al-Baqarah: 197]
Ötödször: az erkölcsi jó többek között, tawadhu "a keverékhez, és szeretnék segíteni a többi testvérek igényeihez.
Milyen csodálatos üdvözlő rahimahullah Ibn Abd al-Barr az At-Tamhid (22/39): "A Mabrur hajj, a zarándoklat, hogy nincs Riya és sum'ah benne, nincs gonoszság, illetve a vagyoni halal" [Latho'iful Ma'arif Ibn Rajab azt. 410-419, Masa'il Yaktsuru Su'al anha Abdullah bin Salih al-Fauzan: 12-13]
HADZS Akbar Népszerű véleményét a Shafi'i madhhab a nap "Haji Akbar" az a nap, a Arafah (9. Dhul-Hijjah). De a vélemény helyes, hogy a mai nap a nagy zarándoklat a Nahr (vágás áldozatot, ami 10-Dhul Hijjah] alapuló, az Allah szó Subhanahu wa Ta'ala.
"Ami azt jelenti: S (ez) a kiáltványt az Allah és az Ő prófétája, hogy az emberiséget a nagy zarándoklatra ..." [At-Tawbah: 3]
A Sahih Bukhari 8/240 és Saheeh muszlim: 1347 említeni, hogy Abu Bakr és Ali Allaah "anhuma bejelentette napján Nahr helyett napján Arafah.
Sunan Abu Dawud 1945-ben egy nagyon shohih sanad, a Próféta sallallaahu "alayhi Salam wa mondta.
"Ez azt jelenti: Ma van a napja Hajj Akbar Nahr (vágás áldozat)"
Hasonlóképpen, azt mondta Abu Hurairah és néhány társa radi "anhum [lásd Ibn al-Qayyim Ma'ad Zadul 1/55-56]
Név módosítása után Hajj Kérdés: Van-e a törvény nevének megváltoztatása után visszatérő zarándokok, annyi volna a legtöbb indonéz zarándokok, ahol megváltoztatták a nevét vagy Makkah Medina, függetlenül attól, hogy sunnah?
Válasz: A próféta sallallaahu "alaihi wa sallam használható változtathatja meg a neveket a rossz a jó név. Tehát amikor a zarándokok Indonézia megváltozott a nevük, mert ez, nem azért, mert miután a zarándoklat, vagy a zarándoklat a Próféta mecset, akkor megengedett. De ha az indonéz zarándokokat változtatni a nevet, mert az ész valaha Makkah / Medina vagy a zarándoklat elvégzése után, akkor is a helyzet az eretnekség, nem a sunnah.[Fatawa Lajnah Daimah 2/514-515]
Zam Zam víz- Al-Humaidi rahimahullah mondta: Voltam oldalán Uyainah rahimahullah Sufyan bin, majd azt mondta, a hadeeth.
"Jelentése: Zam Zam víz-akaratán múlik egy italra"
Hirtelen ott volt egy ember felállt a közgyűlés, majd vissza mondván: "Ó, Abu Muhammad, a hadíszt, hogy nem mondja el nekünk korábban a Zam-Zam egy saheeh hadeeth?" Ő így felelt: "Igen", aztán azt mondta : "Csak most ittam egy vödör Zam Zam víz-abban a reményben, hogy megmondja nekem egy 100 hadíszt." Végül rahimahullah Sufyan mondta neki: "Ülj le!", És még akkor üljön le az ember, és Sufyan rahimahullah közvetíteni neki egy 100 hadíszt.[Abu Bakr al-Mujalasah Ad-Dinawari 2/343, Zam Zam-Juz Ma'a Ibn Hadzsar ügyben. 271]
Isten legyen irgalmas Imam Sufyan bin Uyainah, akkor vigye a szellem a tudomány! És az Isten áldja meg, aki megkérdezte, mit a szenvedély a tanulásban és a szelíd szatíra szerezni! [Zam Zam-Fadhlu Sayyid Ma'a Bakdasy azt. 137]
EREDET Black Stone A Allaah ibn Abbász "anhuma mondta: A Messenger sallallaahu" alaihi wa sallam azt mondta: "Black Stone (as) jött le a mennyből, fehérebb, mint a hó, akkor a bűneiért Ádám fiai teszik fekete" [Sahih Tirmidhi: 877, Ibn Khuzaimah: 1/271, ATH-Kabir Mu'jam Thabrani 3/155, Ahmad 1/307, 329, 373. Lásd Törzskönyv Ash-Al-Albani Saheehah: 2618]
Mi hiszünk ebben hadíszt szöveges és engedje el teljesen, még azok is, filozófusok tagadják. [Lásd hadeeth Ibn Qutayba Mukhtalif ta'wil hal.542]
Khalil Bin Sulaiman rahimahullah (nagymecset imámja és prédikátor 1.) elmondja, hogy látta, 3 fehér folt a kristálytiszta fekete kő, és azt mondta: "Észrevettem, a foltok előtt, kiderült, minden nap csökkentette a színes" [Al-Al-Fasi Aqdu Tsamin Al-Makki 1/68, Asror wa Fada'il Futhi Majdi Sayyid Hadzsar Aswad azt. 22]
Sőt ebben az esetben van egy tanulság a férfiak a megértés, mert ha így tennének, az egykori bűn hard rock, akkor hogyan lenne az emberi szív?! [Fathul Bari Ibn Hadzsar 3/463]
JEDDAH BELEÉRTVE MIQOT? Vannak emberek, akik felvetették, hogy a város Jeddah lehet használni 1 miqot a zarándokoknak, akik jönnek repülővel vagy hajóval. De ez a vélemény erősen cáfolják Ha'iah Kibar Ulama kielégítésében döntését nem. 5.730, keltezett 21/10/1399 az alábbiak szerint.
Először: a Fatwa bolehnya miqot, hogy a zarándokok, akik Jeddah repülővel érkezik, és hajó egy fatwa hogy hiúság, mert nem támaszkodhat a Qur'aan és Sunnah az Ő Messenger, és ijma "salafush tetteit. Egyik a muszlim tudósok, hogy megelőzte a korábbi véleményét.
Másodszor: Nem engedélyezett a zarándokoknak, akik megfeleltek miqot, akár légi vagy tengeri úton (miqot Indonézia Yalamlam, elfojtott), hogy túl nélkül ihram ahogy sok szövegek és tudósok által alapított "[Fiqh Al-Jizani Nawazil 2/317 , Al-Alam Bassam Tisir 1/572-573]
NÉV MIQOT Medina Miqot Medina lakók vagy az elhaladó zarándokokat Medina Dhul-Hulaifah [1] említett sok hadíszt. A penamannya a "Bir Ali", mint népszerű a közösségben, ki kell cserélni. Mert amint azt a hadíszt lafazh ez több mainstream, különösen, ha tudjuk nyomon követni a forrás elnevezés volt Bir Ali (Ali az is) az a történet, hogy jól fogyott körében Rafidhah (Shia), hogy Ali bin Abi Talib Allaah "anhu harcolt a dzsinn a ezek a kutak, mert ez az úgynevezett Beer shingga Ali.
A tudósok hadíszt szakértői megállapodtak abban, batilnya megerősítette a történetet, mint például a Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah a Sunnah Minhajus 8/161, Ibn Kathir Al-Wan Bidayah Nihayah 2/344, Ibn Hadzsar az al-Ishobah 1/498, At Ali Al- Al-al-Qari Maslak Mutaqossith azt. 79., és mások.[Qashashun La Tatsbutu híres Salman Hasan 7/95-119]
MIKOR tawaf dhikr Rahimahullah Shaykh Ibn al-Islam Taymiyah mondta: "A Sunnah, amikor a thawaf dhikr és imádkozom az ima imádság van előírva.Ha el szeretné olvasni a Koránt, az orra alatt, akkor kell lennie. És nincs külön imát a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mind az ő parancsnoki szavait, valamint a tanítás, akár imádkozom az ima-imát, amely általában disyari'atkan. Ami az emberek többsége szerint egy speciális imát tentng mizab (ereszcsatornák Ka'bah) és mások [2], mindegyik alapja nincs "[Majmu Fatawa 26/122]
A PROBLÉMA kopasz Azt megértette, tekintve a zarándoklat ott borotválkozás / haj rövidíteni. De mi a helyzet egy kopasz, és nem kell borotvált szőr? A legtöbb jogász mondta. Ha még mindig hiányzott a borotva fejét.Azonban a helyes vélemény, hogy gyűlölte, Shari'ah tisztítsa meg (a törvény), és nem haszontalan Boondoggle, mert hiányzik borotva csupán Wasilah (közvetítők) nem az elsődleges cél. Ha a fő célja az őszi, majd Wasilah többé nincs jelentősége. Pontosan ezt a problémát egy személy született, míg dzakarnya már terkhitan, amennyiben körülmetélt megint? Vagy hagyja a kést neki? A helyes véleménye nem szükséges. [Lásd Tuhfatul Maudud Ahkamil Maulud bi Ibn al-Qayyim azt. 330]
Köszönj A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam Kultúra rábízott vagy küldjön üdvözletet a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam a zarándokoknak egy kultúra, amelyet meg kell hagyni, és emlékeztetni kell őket, mert lehet és nem tartalmazza az új esetek a vallás kategóriában. Alhamdulillah, beleértve a szélessége Isten kegyelme rajtunk, ő tette a üdvözletét a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam odamentek hozzá, bárhol vagyunk, mind a keleti és nyugati. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Ez azt jelenti: Jangalah csinál sírom, mint egy ünnep, és (nem teszik), a házak, mint a sírok, bershalawtlah rám, mert nekem az igazi áldást, bárhol is vagy."
Hadiths közvetíteni, hogy az azonos vele sokat. [View Mustadrak Al-'Ala Mu'jam Manahi Lafzhiyyah Sulaiman Al-Khurosi azt. 231-232]
[Másolt az Al-Furqan Magazine 05 év VI / Dhul Hijjah-1427 (2007 január). Kiadó Lajnah Ma'had Al-Furqan Da'wah, cím Maktabah Ma'ahd Al-Furqan, Srowo Sidayu Gresik a Kelet-Jáva]
Eljárások a Hajj: Day Tarwiyah

Által Yusuf Ahmed bin Abdullah bin Al-Ahmad

Tarwiyah nap a nyolcadik napján Dhul Hijjah. Így nevezik, mert ezen a napon az emberek megtelnek vízzel kell itatni (előkészítő szolgáltatás) a következő.
Jobs a Tarwiyah: A. Sunnah a végző személy Hajj tamattu "elvégzésére hajj zarándoklat napján, azaz attól a helytől, ahol abbahagyta. Szóval, kell ő lezuhanyozott, és megdörzsölte a parfüm a testén, nem visel zökkenőmentes szövet, és az ő ihram a sál, ruha és szandál.
Ami a nők, aztán meg kell fürödni, és viselje, amit ő akar, az a követelmény, hogy ne mutassam meg neki, ékszereket, nem viselnek maszkot, nem viselnek kesztyűt.
2. Következő azt mondod: لبيك حجا (teljesítem a felszólítás a zarándoklat). Ha a rettegett nincs akadálya, akkor adja meg a feltételeket Sunnah ezt mondja:
فإ ن حبسني حا بس فمحلي حيث حبستني
Ha én blokkolt egy akadály, akkor a hely (tahallul) ku, ahol tartasz.
Továbbá talbiyah csak azt mondom:
لبيك اللهم لبيك, لبيك لا شريك لك لبيك, إن الحمد والنعمة لك والملك, لاشريك لك
Allahumma Labbaika labbaika, Laa Labbaika Syariika labbaika laka, laka Wal innal Hamda wanni'mata mulka, LAA syariika laka
Én eleget a hívást, Istenem, én teljesítette a telefonálás, a hívás találkozom, nem partner az Ön számára, azt teljesítse a hivatását.Az az igazság, minden dicséret, öröm, és a királyság a tied, nem partner az Ön számára. "
Így továbbra is Extol talbiyah a hangja, amíg meg nem dobja Jumrah Aqabah napján Nahar (áldozat).
3. Ezen az éjszakán töltöd az éjszakát Mina Sunnah.
4. És Mina, imádkozol Sunnah délben, ASR, Maghrib "Isha" és Shubuh napján Arafah, mindent elkövetnek a qashar, anélkül, hogy a JAMA ".
Minden Haji kell, hogy a legtöbb szabadidejét a valami hasznosat.Mint vallásos előadásokat hallgatni, olvasni a Koránt, olvasott egy könyvet a rituálék Hajj, és így tovább.
Napja Arafah A. Ha a nap felkel a nap Arafah (a kilencedik napján Dhul-Hijjah), akkor minden Haji eltérnek a Mina Arafat, ahogy hirdette talbiyah vagy Takbir. Úgy, ahogy megtörtént a Bajtársak Allaah "anhum voltak a prófétával sallallaahu" alaihi wa sallam; talbiyah és vannak visszhangjai a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem tagadta, hogy vannak bertakbir és a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam nem tagadta meg.
Ha a Nap csúszott, így imádkozott Asr dél és a JAMA "qashar egy Adhan és két iqamat. Mielőtt az ima, a pap prédikációi közvetíteni, hogy az anyag megfelel a körülményeknek (a zarándoklat, toll.).
2. Az ima után, minden Haji szorgosan emlékezés, az imádság és megalázza magunkat AllahAzza wa Jalla. Imádkoznunk kell a kezeit és a néző emelt Kibla napnyugtáig. Hasonlóképpen, ahogy a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam.
Ezért minden Haji ne pazarolja ezt a nagyszerű lehetőséget.Amennyiben úgy ismételje meg, és növeli az imádság, ő is megbánja, hogy Isten megtérésre valóságnak.
A Hajj, akkor az alábbi szövegek mutatják, hogy az elsőbbség napjának Arafah:
A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:
الحج عرفة
Hajj Arafah van. [HR. Ahmad és a szerzők a könyv a Sunan, saheeh].
A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta: "Nincs nap, amikor a szolgája Allah szabadít több (büntetés) pokol az más, mint a nap Arafah. És valóban ő volt szoros, aztán dicsekedni való Isten jelenlétében az angyalok, mint mondta," Mit akarnak? "[HR. Muszlim].
A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:
أفضل ما قلت أنا والنبيون عشية عرفة, لا إله إلا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير,
A legfontosabb dolog, mondom, az is beszéltek a próféták én délután Arafah van, "nem isten, hanem az Isten csak az igazság, nincs partner hozzá, a királyságot, és minden dicséretet neki, és Ő hatalma mindenek fölött". [HR. Malik és mások, saheeh].
Figyelmeztetés: A. Ha minden Haji róla, hogy ő valójában a régióban Arafat. Arafat határait lehet azonosítani a nagy bannerek körülvevő Arafat.
2. Namirah nem minden mecset területén Arafat, Arafat de ez a régió részét (a hátulján a mecset), míg mások ki Arafah (elöl a mecset).
3. Néhány ember úgy gondolja, ha a hegy (domb) Arafat (néha hegyi Rahmah, toll.) Has elsőbbségét. Ez nem igaz.
4. A legtöbb Hajj siet, úgyhogy ki, hogy Arafat Muzdalifah naplemente előtt. Ez rossz. Melyik van szükség, hogy maradjon napnyugtáig Arafat.
Töltse az éjszakát Muzdalifah Ha a nap elsüllyedt napján Arafat a Hajj pelyhesítő (balra) a Arafah Muzdalifah csendben, nyugodt és nem zsúfolt. Ha azért jöttek, hogy Muzdalifah imádkozott Maghrib és "Isha" a jama "qashar egy Adhan és két iqamat.
Tiltott mengakhirkan esti ima ", amíg éjszaka közepén, amely a próféta szavai sallallaahu" alaihi wa sallam:
"Amikor Isha"-ig tart az éjszaka közepén. " [HR. Muszlim].
Ha attól tart, az idő múlása, akkor fel kell imádkozni, és Maghrib Isha "a világon bárhol, még Arafat.
Aztán töltötte az éjszakát, amíg Muzdalifah napfelkeltét. Aztán imádkozott Shubuh elején időt, majd vezette Masy'aril Haram, amelyek Muzdalifah dombon, ha lehetséges volt neki. Ha nem, akkor az egész Muzdalifah van mauqif (disyari'atkan megállóhely).Ott kell neki szembenézni a qiblah és mondd hálát Istennek, bertakbir, az Egység és imádkozhatunk hozzá. Ha reggel tűnt nagyon sárga, mielőtt a felkelő nap, a Hajj ment Mina talbiyah a harangzúgás, így tartotta a lányt, hogy dobja Jumrah talbiyah Aqabah.
Ami azokat illeti, akik gyengék, a nők, majd megengedik nekik, hogy közvetlenül a Mina végén az éjszaka. Ennek alapja a hadíszt Ibn Abbas radi anhu, azt mondta:
"A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam küldött nekem késő éjszaka, amikor egy embercsoport (a Muzdalifah), hogy szállítások Nabiullah sallallaahu "alaihi wa sallam." [HR. Muszlim].
És Asma "Bint Abi Bakr Allaah anhuma eltérnek Muzdalifah elsüllyedését követő hónap. Míg a hold süllyed után történt áthaladását mintegy kétharmada az éjszaka.
Figyelmeztetés: A. Egyesek úgy vélik, hogy a kavicsok, hogy dobja Jumrah vett óta Muzdalifah érkezését. Ez a meggyőződés, hogy egy és soha nem végzett a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam. Kavics, hogy lehet venni bárhol.
2. Néhány ember úgy gondolja, hogy az éjszaka közepén, éjfél. Ez rossz. Igaz, az éjszaka közepén a fele a teljes óra áll rendelkezésre az esti órákban. Ha a matek a következőképpen kell kiszámítani: (Minden óra van, este: 2 + idő = közepes este naplemente). Ha a nap lenyugszik hat órakor például, miközben az emelkedő a hajnal A reggel öt órakor az éjszaka közepén volt, 1130. (Minden órában van az este, ami 11 óra: 2 +, amikor a süllyedő nap, azaz 6 = 11, 30 perc).
3. Között a szabálytalanságok este szomorú, hogy néhány Hujjaj Shubuh létre az ima előtt eljön az idő, amikor az ima érvénytelen, ha történik előtt időt.
4. Amennyiben semmilyen jogot Haji azt hiszi, hogy ez a régió Muzdalifah. Tudni lehet, hogy a nagy bannerek körülvevő Muzdalifah.
Feast of Sacrifice Több tettet napján a fesztivál Sacrifice: A. Dobd Jumrah Aqabah. 2. Vágási hadyu (azok számára, akik végre Hajj tamattu "és qiran). 3. Borotválkozás (kopasz) feje hajjal, vagy csökkentheti, de borotvált (kopasz) több mainstream. 4. Thawaf ifadhah sa'i és a hadzs.
Fontos figyelmeztetés: A. Rendezett fenti sunnah, és ha nem történik rendezett módon nincs miért. Mint az emberek, akik a körülsétál helyett borotválkozás, borotválkozás vagy üzembe a haj-tól Jumrah feldobás, vagy üzembe sa'i mint tawaf, vagy egyéb.
2. Dobd Jumrah Aqabah hét kaviccsal a sorozatot. Felemelte a kezét, és azt mondják Takbir minden alkalommal dobott kavics.Jumrah Sunnah és ő néz Mekkában született, hogy a bal és Mina jobbján.
3. Ha a dobás Jumrah ba Aqabah Én erősek (fizikailag) indítja el a napfelkelte után. Ennek alapja a hadíszt Ibn Abbas radi anhu mondta:
"Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam tesszük a gyermekek Bani Abdul Muttalib Muzdalifah az éjszaka folyamán a lovaglás egy szamár, majd a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam pat a combjai mint mondta:" Ó, gyermekeim, ne dobja Jumrah, hogy felkel a nap . "[HR. Abu Dawud, Saheeh Sunan Abi Daud].
Ami a nők és azok, akik gyengék, majd hagyjuk, hogy dobja, mivel érkezésük Mina végén az éjszaka. Ez alapján a hadíszt Asma "radi anha, az Asma Abdullah szolgái" a Asma ":
"Íme, ő megállt az éjszakai klubok Muzdalifah, majd felegyenesedett az ima, imádkozott egy pillanatig, majd megkérdezte:" Ó, fiam, ha a Hold már megfulladt? "Még nem", feleltem. Ezután imádkozott egy pillanatig, majd megkérdezte: "Vajon a hold már megfulladt?" "A", feleltem. Azt mondta: "Akkor mentem." Szóval elindultunk, és ment, amíg ő dob Jumrah. Aztán hazament, és imádkozott Shubuh otthonában. Megkérdeztem tőle: "Tényleg, nem hisszük, kivéve, hogy az általunk dobott (Jumrah) éjjel." Ő így válaszolt: "Ó fiam, az igazi Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, lehetővé tette a nők."[Elfogadott alaih].
4. Idő továbbra is dobja Jumrah Aqabah zawal [1]. És lehetővé tette, hogy dobja setelahzawalmeskipun akár éjszaka is, ha nehéznek találták, hogy dobja zawal előtt.
5. Jumrah Aqabah, tározók (kavicsos), ez egy fél font. Ezért meg kell bizonyosodni arról, hogy a kavics kövek a menedéket oldalra., De ha utána csúszott (ki) akkor miért nem.
6. Sunnah azonnali levágásra hadyu, borotválkozás, és sa'i tawaf, de ha diakhirkan amíg a Festival of Sacrifice nincs miért.
7. Hadyu vágás kötelező azok számára, akik végre Hajj tamattu "és qiran. Ami a Hajj nem kötelező vágás ifrad hadyu. Emberek, akik nem tudnak vágás hadyu szükséges 3 napos böjt alatt Hajj, és hét nap, amikor mennek haza a családjához. Vágási nem kell elvégezni Mina, de sor kerülhet a Szentföldön Mekka vagy a másik (Medina, toll.). Szintén megengedett hét személy társítani egy tevét, vagy a tehén farkát. Sunnah megölni magát a kezével, de ha delegált másoknak, akkor megengedett.
Sunnah is a hátam hadyu (tehén vagy kecske), a bal oldalon, és az irányba néz, a lábad (aki levágják) kerül az állat nyakát. Ami a tevék, a Sunnah amikor levágott állapotban álló, a bal kezét összekötözték, és kitett egy irányba.
Amikor levágják, a szükséges Allah nevében, és a Sunnah hozzá, hogy az olvasó:
بسم الله والله أكبر, اللهم إن هذه منك ولك اللهم تقبل مني,
"Az Allah nevében, Allah nagy, Istenem, ez tényleg tőled, és te, Isten kegyesen (áldozat) tőlünk (this)."
Levágásuk folytatódott, amíg a naplementét a nap végén tasyriq, azaz a 13-Dhul Hijjah.
8. Körülsétál a Kaaba hétszer is, mint amikor tawaf umrah, de nem Raml (tempós séta) és idhthiba "(akasztott Selen-Dang). Akkor Sunnah imádkozni 2 rak'ahs mögött maqam Ibrahim, ha lehetséges volna. Ha nem, akkor szabad imádkozni bárhol a nagymecset.
9. Között Safa és Marwah sa'i hét fordulóban, az eljárás létezett a sa'i Umrah. Ami azokat illeti, akik végeznek, és Hajj ifrad qiran sa'i elég neki, akkor az első, ha eleget tettek a thawaf qudum sa'i.
10. Borotválkozás szólnia kellene a hajat. Ami a nők, hogy egyszerűen összegyűjti az összes haját, és vágja le a tipp a hegyét az ujját. Ha a végén a haja nem azonos a páneurópai jangnya le kell vonni minden egyes fonat (GRIP) haj.
11. Ha egy Haji vetett Jumrah Aqabah és a borotvát vagy hajvágás ő tahallul elején. Azaz, megengedte neki, hogy tegyen meg mindent, hogy tilos ihram kivéve, ha a nő problémája. És Sunnah neki, hogy kap tisztították meg és tedd a parfüm Tawaf előtt.
Aztán, ha már dobás, borotválkozó vagy hajvágás, és sa'i thawaf azt jelenti, hogy van tahallul Thani, aki ily módon megengedett neki mindent, hogy a női ügyek (családi kapcsolatok).
NAPOK TASYRIQ A. Kénytelen tölteni az éjszakát Mina a tasyriq éjszaka, az éjszaka a 11. és 12. (azok számára, akik gyors) és este-13 (azok számára, akik élnek meng-akhirkan/tetap).
2. Köteles, hogy dobja a napokban Jumrah tasyriq, az út a következő: Haji dob minden harmadik Jumrah (Ula, Wustha, Aqabah) minden napján a nap tasyriq kicsúszás után V Azaz, hét egymást követő minden Jumrah kavicsokkal, és ezért ő bertakbir minden dobás. Így az összeg a kavics, hogy el kell dobni minden nap 21 kavics. (A méret a kavicsos kicsivel nagyobb, mint a borsó).
Zarándokok kezdett dobja Jumrah Ula, amelynek közelében található a mecset Jumrah Al-Khaif, akkor kell menni a jobb kéz, ahogy ott állt szemben a Qiblah. Kívánatos lenne, ha sokáig felállt imádkozni felemelt kézzel. Aztán dobott Jumrah Wustha, majd keresse meg a helyét a bal oldalon, és szemben áll a Qiblah.Kívánatos lenne, ha sokáig felállt imádkozni, ahogy felemelte a kezét. Aztán dobott Jumrah Aqabah vele, és a város előtt álló Mekkája volt a balján, és Mina jobbján. Ott nem állt meg (imádkozni). Így ugyanazt a dolgot meg kell tennie a 12. és 13-Dhul Hijjah.
Figyelmeztetés: A. Rossz, mosott kavics (dobás előtt), amelyre nincs ilyen nyilatkozatot a próféta J, sem a barátai.
2. A méret (igaz pitch) egy kavics alá egy menedéket, és helyette dobni egy oszlop közepén a menedék (kavics).
3. Idő dobás Jumrah csúszik a nap annak beállítására, de miért nem dobja ki estig, ha valóban szükséges. Ezt alapul a próféta szavai sallallaahu "alaihi wasallam:
"Gulyás dob (Jumrah) éjjel és terelés (szarvasmarha) a nappal."[Hasan hadeeth, As-Lineage-Saheehah Ash, 2477].
4. Nem képviselheti a bedobást Jumrah kivéve, ha egy legyengült állapotban (nem lehet), vagy félelem a veszély az idősek, betegek, fiatal vagy hasonlók. És amikor az általa képviselt, ő kell dobni Jumrah Ula hétszer maguknak először, majd dobja a személy képvisel. Hasonlóképpen, meg kell tennie a Jumrah Wustha és Aqabah (ha valaki képviselő). Mivel a legtöbb ember ma már egyszerűen dobott Jumrah képviselt rossz. Emberek, akik félnek, ha helyet könyököl a férfiak és nők, majd ment kellene dobni a csendes pillanatokban, például éjszaka.
5. Jumrah kell dobni rendezett három, nevezetesen shughra majd Wustha Aqabah ezelőtt.
6. Nagyon rossz embereket szid, és sértegetni, amikor Jumrah dobja, vagy dobj egy cipő, esernyő és egy nagy kő, és néhány hit, hogy az ördög volt kötve egy pólus közepén a kavicsos tározó.
7. Ez kell végezni reggelig Mina, hogy ott éjjel a legtöbb időt.Például, ha a többi éjszaka a tizenegyedik órában ő kell maradni Mina több mint 5 óra és 30 perc.
8. Megengedett az emberek, akik sietve indulna Mina 12-én Dhul Hijjah, ami után dobott Jumrah, és ő kijutni Mina naplemente előtt.Ha a nap elsüllyedt, és ő volt Mina, ő kell tölteni az éjszakát, és dobja újra másnap, kivéve, ha majdnem kész volt elhagyni Mina és naplemente, mert a forgalom, vagy ehhez hasonlók így lehetővé tette, hogy menjen, és miért nem volt neki.
12-én Dhul Hijjah A. Ha befejezted dobott Jumrah 12-én Dhul Hijjah, akkor szeretne sietni akkor nem engedtek ki a Mina naplemente előtt, de ha akarsz maradni, akkor ez több mainstream. Gyere maradj (egy nap) a Mina 13-án Dhul Hijjah, és a harmadik dobás Jumrah (Ula, Wustha, Aqabah) csúszás után a nap és a naplemente előtt, mert a napok tasyriq zárult a süllyedő V
2. Ha a nap elsüllyedt 12-én Dhul Hijjah (második napján a nap tasyriq), és még Mina akkor kell maradni vissza Mina én éjszaka, majd dobja Jumrah másnap, hacsak nem készül elhagyni, de a a forgalmat, például, hogy a nap süllyed, akkor tudnád ki Mina és miért nem volt az Ön számára.
3. Ha szeretné elhagyni Mekkába, végre kell hajtania a Búcsú Tawaf "kerek hétszer, miután imádkozol 2 rak'ahs Sunnah mögött maqam Ibrahim.
4. Menstruáló nők, akik szülés után, illetve nem köteles teljesíteni a Búcsú Tawaf ".
Így a munka véget ért a zarándoklatot.
Összefoglaló a cikk, és MUST Umrah Hajj
Umrah pillérei: A. Ihram (szándékot vagy kezdenek imádják). 2. Tawaf. 3. Sa'i.
Kötelező Umrah: A. Ihram a miqat. 2. Borotválkozás (borotvált) haj vagy rövidítse le.
Hajj pillérei: A. Ihram. 2. Wukuf az Arafat. 3. Thawaf ifadhah. 4. Sa'i.
Kötelező zarándoklat: A. Ihram a miqat. 2. Wukuf az Arafat napnyugtáig a wukuf délután. 3. Muzdalifah éjszakát. 4. Éjszaka a tasyriq éjszakát Mina. 5. Dobd Jumrah (Jumrah Aqabah napján Fesztivál Sacrifice, és Jumrah Ula, Wustha Aqabah és a napról-napra, rendezett tasyriq). 6. Borotválkozás (borotvált) haj vagy rövidítse le. 7. Vágási hadyu (azok számára, akik végre Hajj tamattu "és qiran, nem azoknak, akik végre Hajj ifrad). 8. Búcsú Tawaf ".
Figyelmeztetés: Az előzetesen már említettem, hogy a pénzügyminisztérium és a Umrah Hajj kötelező zarándoklat miqat. Ez a rendelkezés azokra, akik olyan területről származnak, amelyek mögött miqat. Ami lépett, mielőtt a berihram hely, még a Mekka lakóit, hogy a berihram Mekkába, kivéve a umrah. Emberek, akik mennek Mekkába, és végre Umrah és kijött Mecca (tiltott terület), akkor berihram a hely.
[Átmásolja a könyv Shifatul hadzsi wa Wal Umrati Ahkamish imádkozott fi Masjidin Nabawi Indonézia kiadás eljárások Hajj, Umrah és a törvény az imádságnak a Próféta mecset, író Yusuf bin Ahmed bin Abdullah Al-Ahmad, Haris Ainul fordítók Arifin, Lc, kiadó Dar al Haq] _______ Lábjegyzet [1]. Amikor a nap közepén kicsúszott a mennyből, és ez volt a kezdete a déli ima
Eljárás Umrah

Által Yusuf Ahmed bin Abdullah bin Al-Ahmad

Első: A Miqat Ihram. Usapkanlah mosás és parfüm a testet, mint például a haja és szakálla. Ne dörzsölje be parfümöt ihram ruhát. Ha a ruha ihram kitett parfüm a mosás. Kerülje a ruhát, hogy zökkenőmentes.Viseljen egy sálat és egy fehér ruhával, valamint a szandál.(Umbrella, poharak, gyűrűk és szíjak kell viselni az emberek, akik ihram).
Ami a nők, bár a menstruáció majd lezuhanyozott és felöltözött, amit akar, de meg kell felelniük a hidzsáb, így nem látszik semmi más, mint a test. Sem díszített ékszereket és nem hordok parfümöt, és nem hasonlítanak a férfiak.
Ha nem tudja megállítani a miqat a repülővel utazó azóta otthon mossuk, és ha volna megközelíteni miqat kezdete ihram és azt mondja:
لبيك عمرة Labbaika Umratan
Találkozom az idézés Umrah zarándoklatot.
Ha nem kell aggódnia tökéletesíti a zarándoklat, mert a betegség vagy egyéb, mondván:
فإ ن حبسني حا بس فمحلي حيث حبستني FA habasanii haabisun famahallii haitsu habastanii
Ha én blokkolt egy akadály, akkor a hely (tahallul) ku, ahol tartasz.
Ezután indítsd el a talbiyah mondván, hogy Mekkába. Talbiyah mu'akkadah Sunnah (hangsúlyozták), mind a férfiak és a nők. A férfiak hangosabban talbiyah Sunnah, és nem a nők. Talbiyah van szó a szavak:
لبيك اللهم لبيك, لبيك لا شريك لك لبيك, إن الحمد والنعمة لك والملك, لاشريك لك
Allahumma Labbaika labbaika, Laa Labbaika Syariika labbaika laka, laka Wal innal Hamda wanni'mata mulka, LAA syariika laka
Én eleget a hívást, ó Istenem, teljesítse a hivatását. Én eleget a hívás, nem partner az Ön számára, azt teljesítse a hivatását. Az az igazság, minden dicséret és áldás, valamint a királyság a tied, nem partner az Ön számára.
Sunnah zuhanyzó mielőtt Mekkába, ha lehetséges volna.
Figyelmeztetés: A. Sokan úgy gondolják, hogy a nők ruhát adott szín, mint a zöld, fekete vagy fehér. Ez nem igaz! Tényleg nincs olyan rendelkezés, egyáltalán, milyen színű ruhát kell viselni.
2. Talbiyah közösen irányított hangon, amelyben ez történik a legtöbb zarándok is eretnekség. A törvény nem volt példa a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, sem az egyik barátja. Az igazság az, hogy minden Haji kell mondani talbiyah saját.
3. Nem szükséges a zarándok, a férfiak és a nők továbbra is viselni a ruhát viselt, amikor ihram istentisztelet során, de lehetővé tette, hogy cserélje ki, amikor neki tetszik.
4. Haji kell minden igazán közel a figyelmet a problémára nemi szervek, mert néhány ember néha kinyitja a privát részeit mások előtt, mint például ülve vagy alszik, miközben ő nem érzi.
5. Vannak nők, hisz a jogszerűségét kinyitotta az első a férfi arcát, míg ő marad állapotban ihram. Ez rossz! Meg kell terjednie az arcát. Között bizonyítéka ez a probléma az üdvözlés Aisha radhiallahu anha:
كان الركبان يمرون بنا ونحن مع رسول الله محرمات, فإذا حاذوابنا أسدلت إحدانا جلبا بها على وجهها, فإ ذا جا وزونا كشفناه
Volt egy lakókocsiban eltelt minket, vagyunk olyan állapotban ihram a prófétával sallallaahu "alaihi wa sallam. Amikor közelebb értek hozzánk, elértük egyik lány kendő arcába, és amikor már eltelt, akkor nyissa meg újra. [HR. Ahmad és Abu Dawood egy hasan isnad].
És Asma "Bint Abi Bakr radhiallahu anha, azt mondta:
كنانغطي وجو هنا من الرجال, وكنا نمتشط قبل ذلك في الإحرام
Mi kiterjed az arcunkat a (látás) a férfiak és a korábbi haját, amikor ihram. [Kiállítás Al-Hakim és mások, ez a atsar saheeh].
Másodszor: Ha megérkeztek a Nagy Mecset, dahulukanlah jobb lábbal, és azt mondják (ima):
, بسم الله, والصلاة والسلام علىرسوالله, اللهم افتح لي أبواب رحمتك أعوذ بالله العظيم وبوجهه الكريم وسلطانه القديم من الشيطان الرجيم.
A neve Allah, akkor az imák és üdvözletét ajándékozta meg a prófétát. Ó, Allah, nyissa meg a kapukat számomra a kegyelem "."Én keresnek menedéket Mindenható Allah és az ő arca és fenséges hatalom Mahaazali Sátán az átkozott.
Ez az ima hallatott, amikor belépnek mecsetek mások.
Harmadszor: Akkor kezdődik csinál tawaf a Fekete Kő (és vagy az azonos irányba vele, toll.), Majd szembe a és mondja neki, Allahu Akbar, a Black Stone és dörzsölje a jobb kezével, majd megcsókolja. Ha nem tudja, hogy megcsókolja a Fekete Kő törölje le a kezed, vagy a másik, akkor megcsókolom valami, hogy törölje a Fekete Kő. Ha nem képes rá, akkor ne sürgesse az emberek (elérni), de jelezni, hogy a Fekete Kő egy kéz gesztusa egyáltalán (és nem csókolsz kezed). Tedd meg az elején minden kör Tawaf.
Berthawaflah hétszer körül a Kaaba, hogy a bal oldalon. Végezze Raml (gyors séta egy rövidített lépés) az első három fordulóban, és gyalog (általában) a következő körben. Minden fordulóban a tawaf idhthiba do "(laikus közepén kendő kendő alatt jobb vállán, és mindkét végét a bal felső váll). Raml és idhthiba "kifejezetten a férfiak és csak elvégezni az első tawaf. Umrah tawaf vagy azok számára, akik dolgoztak zarándoklat tamattu "és thawaf qudum azok számára, akik végre Hajj és ifrad qiran.
Ha elérte a pillérei a Yamani majd dörzsölje a kezét, ha ez lehetséges, de nem érzem. Ha nem akkor ne töröljük intett neki. És Sunnah amikor a pillérei között Yamani és a Fekete Kő olvasni az imát:
ربنا آتنا في الدنيا حسنة وفي الآخرة حسنة وقنا عذاب النار
Ó, Urunk, adj nekünk jó ebben a világban, és jó a túlvilágon, és őrzik minket a gyötrelem a pokol tüze.
A Tawaf, nincs speciális imádság-imádsága útmutatás a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, amellett, hogy a fenti imát, de Sunnah Dhikr és könyörgéssel, amikor tawaf (könyörgés, amit szeretne, és a toll. ). Ha elolvasta a verset a Korán, amikor a tawaf, akkor jó.
Figyelmeztetés: A. Tisztítás jogos követelmény thawaf. Ha mosás le a közepén tawaf csinál, majd kilép és berwudhulah, majd ismételje meg a tawaf elejétől.
2. Ha a kellős közepén csinál tawaf létre az imádság, vagy imát, hogy kövesse a holttestet, majd imádkozz velük, majd töltse ki a tawaf meg attól a helytől, ahol abbahagyta. Ne felejtsd el, hogy fedezze mind a válla, mert magában foglalja mind az ima kötelező.
3. Ha kell, hogy üljön le egy kicsit, vagy igyál vizet, vagy költöznek a földszintre, hogy az emeletre, és fordítva közepén tawaf, akkor nem számít.
4. Ha kételyei vannak kerek számok, akkor viseljen számot, amit hisznek, hogy egy kicsit több. Ha nem biztos benne, hogy megtette a tawaf három vagy négy alkalommal a díj háromszorosa volt, de ha inkább azt hiszem egy bizonyos számot, majd ragaszkodni ezek a számok.
A legtöbb Haji do idhthiba "korai kopás ihram és marad így az egész szertartást a Hajj. Ez rossz. A disyari'atkan kell az ő vállát vonatkozik, és nem idhthiba "kivéve, ha az első Tawaf, ahogy azt előre utalt.
Negyedszer: Ha kész a hetedik körben, mivel közeledett a Fekete Kő, kiterjed a jobb vállát, akkor menj az állomásra, Ábrahám, ha ez lehetséges, majd kiejteni az Isten szavát:
واتخذوا من مقام إبراهيم مصلى
És hogy néhány maqam Ibrahim az imádság helye. [Al-Baqarah: 125].
Hogy az állomás helyzetét közted és a Kaaba, ahol lehetséges, és imádkoznak két ciklus. Az első rak'ah elolvassa, miután Al-Al-Fatiha hitetlenek-mail és a második rak'ah Al-Ikhlash.
Figyelmeztetés: Imádkozott 2 rak'ahs Sunnah thawaf végzett mögötte maqam Ibrahim, hanem csinálni egy olyan hely, ahol a nagymecset is megengedettek.
Beleértve a legnagyobb hiba, amelyet zarándokok imádkoztak mögött maqam Ibrahim, a túlzsúfolt, így fáj-e, akik thawaf. Az az igazság, őt kell megy vissza eddig attól, aki körülsétál, és kell neki, hogy a maqam Ibrahim pozíció közte és a Kaaba, vagy akár szabad imádkozni bárhol a nagymecset.
Ötödik: Akkor megy a Zam-Zam és vizet igyék. Akkor berdo'alah Istennek és Zam-Zam vizet öntsünk a fejed felett. Ha egyáltalán lehetséges, menj a Black Stone és a szélütés.
Hatodik: És ment Safa, és amikor közel volt elolvasni a szót Allah, a Magasságos:
إن الصفا والمروة من شعائر الله
Valóban Safa és Marwah része Isten syi'ar. [Al-Baqarah: 158]
Majd azt mondják:
أبدأ بما بدأ الله به
Kezdjük azzal, amit kezdeni Istennel.
Aztán felment a (hegy) Safa és arcát az Kaaba és bertakbirlah háromszor, és mondja:
لا إله إلا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد يحيي ويمييت, وهو على كل شيء قدير, لا إله إلا الله وحده لا شريك له, أنجز وعده ونصر عبده وهزم الأحزاب وحده
Nincs más Isten, csak Allah HAQ egyedül, partner nélkül neki, csak neki az összes királyságok és csak dicsérni Őt, és Ő hatalma mindenek fölött. Nincs más isten csak Ő, aki Haq, nincs partnere hozzá, aki megtartja ígéreteit, aki megnyerte az ő szolgája, és elpusztítja a frakciók (hitetlenek) a nem segített senkinek.
A dhikr Ismételje háromszor és minden berdo'alah befejezni egy ima ima, amit akar.
Hetedik: Akkor gyere le és Marwah között Safa sa'i. Amikor a két zöld jel, hogy a jog sa'i (különösen a férfiak és nők esetében nem).Ha már megérkezett Marwah, odajönnek, és szembenézni a Kaaba, majd mondja, ahogy mondani Shafa. Így kell tennie a következő körben. Away (SAFA a Marwah) számolták egyszer kerek és vissza (a Marwah a SAFA) is kiszámítottuk tökéletes kerek akár hétszer forduló. Emiatt, a hetedik fordulóban véget ért a sa'i Marwah. Nincs dhikr (ima) a sa'i, ezért szaporodnak és könyörgéssel dhikr Korán és az olvasás.
Figyelmeztetés: Két újítás a tawaf sa'i és elszórtan néhány ember:
A. Ragasztott az ima-specifikus ima minden körben, mint azt a füzetet. 2. A zarándokok imádkoznak együtt a parancs-vezető (párt) egy kórus (1 szavazat) és kemény.
A hadzs tisztában kell lennie az innovációk tetején, mert nincs intelmek a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, sem az egyik barátja.
Nyolcadik: Amikor befejezte a haját borotválja meg sa'i (tiszta), vagy pendekkanlah. Azok számára, akik végre a umrah, borotvált (borotvált) haj több mainstream, kivéve, ha a Hajj közel van, a fő haj lerövidült, hogy a borotvált (borotvált) haj kelt Hajj idején. És nem csak lerövidíti csak pár szál haj elülső oldalán a fej és a háta mögött, ahogyan az a néhány gyülekezet Hajj, de a rövidülés kell tenni a haj vagy a legtöbbet belőle. Ami a nőket, akkor össze kell gyűjtenie a haját, és az azokból vett a csúcsát az ujját. Ha göndör haj (nem azonos hosszúságú élek), akkor azt kell venni mind a zsinórra (GRIP).
Ha a fentiek nem kell mást tennie, akkor már befejezte a Umrah. És minden dicséretet tartozik Allah egyedül.
Figyelmeztetés: Beleértve a hiba, amelyet a legtöbb gyülekezet megismételve a Hadzs zarándoklat Mekkába, mikor. Nem ez az útmutatás a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, sem irányításával társait. Ha van valami erény benne, akkor tettek elénk.
[Átmásolja a könyv Shifatul hadzsi wa Wal Umrati Ahkamish imádkozott fi Masjidin Nabawi Indonézia kiadás eljárások Hajj, Umrah és a törvény az imádságnak a Próféta mecset, író Yusuf bin Ahmed bin Abdullah Al-Ahmad, Haris Ainul fordítók Arifin, Lc, kiadó Dar al Haq]

Dobás Jumrah Tasyriq A nap naplemente előtt ferde Into the West (Before Dzhuhur)


Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Mikor kell kezdeni dobott Jumrah tasyriq nap, és amikor utoljára? Az illegális dobja a napon este tasyriq mert a sűrűség és a nehézség nem dobta be a délután. Ahol néhány ember hivatkozva a hadeeth narrátora Bukhari az Imam Ibn Abbas shahihnya, azt mondta:
"Jelentése: Ez a Messenger a Allaah" alaihi wa Salam Nahar kérte tegnap Mina, aztán azt mondta: "Nem érdekes". Aztán valaki megkérdezte tőle, mondván: "Én borotvált vágás előtt az áldozatot?". Tehát a próféta alaihi wa Salam mondta: : "Sembelihlah, és miért nem." Aztán valaki azt mondta: "Én dobta után a délután." A próféta alaihi Salam wa mondta: "Nem érdekes". [Hadísz Bukhari]
Azt mondta: "Ha a Messenger a Allaah" alaihi wa salam Jumrah hogy valaki dobott este napján Nahar, hogy kötelező minden személy számára, aki zarándoklat mindaddig, amíg tahallul elején, akkor mit szólnál dobott három napon tasyriq alacsonyabb szükségességéről dobás Nahar ma?. Ez arra utal, hogy a dobás három nap tasyrik tenni éjjel ". Tehát mi emberek dobás törvény Jumrah éjjel a nap tasyriq, és hogy ő köteles fizetni kifarat? Kérjük, ismertesse, és érveit.
Válasz Ha a dobás Jumrah tasyriq napjaiban bukása a nap a nyugati után dzhuhur a muszlim imám shahihnya történetében, hogy Jabir radhiallahu "anhu mondta:
"Ez azt jelenti: a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam Nahar dobta be a nap és a tükrözött Duha (nap) múlva, amikor a nap már nyugatra tolódott, hogy "[a muszlim Hadísz Történelem]
Imám Bukhari narrátora az Ibn Umar radhiallahu "anhu hogy őt kérdezték, mondta.
"Jelentése: Ez a mi várakozási idő, majd amikor a nap tolódik a nyugati dobjuk." [Hadísz Bukhari]
Ez a véleménye az olyan tudósok jumhur. De ha vészhelyzet esetén, amely megköveteli, hogy késleltesse hányt éjjel nincs miért. De többre van vetve az óvatosság, mielőtt Maghrib Yan erre képes volt köszönhető, hogy kövessék a Sunnah és ki peselisihan.
Ami a hadeeth Ibn 'Abbas említettem, ez nem olyan érveket dobott éjjel. A kérdező kérdezte a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam a Nahar. Aztán a szavakat: "Én tükrözött, amikor beléptem az esti" azt jelenti, ő dobta, ahogy a nap a nyugati tolódik. Azonban az érv is tükrözött, este volt, hogy nem egyértelmű szöveg a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam jelezve bolehnya nem dobta az este, az a jog a származási megengedett. De a nap folyamán dobott több és több az alapellátás felé. És amikor szükség van az adó-dobja az este, akkor miért nem éjjel, amikor a nap már melontarnya le a nap végén. Ami nem dobta be a napokban, hogy nem lehet megtenni éjjel, hogy adja át az éjszakát leszámítva Nahar azok számára, akik gyengék végső felében az éjszaka. Ami azokat illeti, akik erősebbek, akkor a megfelelő Sunnah az, hogy dobja Jumrah A'qabah napfelkelte után, mint már említettem, mert egyesíti néhány hadíszt, hogy magyarázza meg. És Allaah tudja a legjobban.
Dobás JOGOSULATLAN Jumrah mielőtt a nap a nyugati
Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Akkoriban átfordítva a zarándoklat Jumrah negyed órával a déli imára hívást.Ez azt jelenti, hogy a dobás után nyugatra a nap? Vagyok köteles fizetni, ha kifarat dobása, mielőtt az idő?
Válasz Meg kell áldozatot vágás Mekkában a szegények a Szentföldön.Mivel a dobás Jumrah tasyriq lesz a Nap után a nyugati és érvénytelen, ha azelőtt. Mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tasyriq dobni, amikor a nap már nyugat felé elfogult, és azt mondta:" Hidd el nekem manasikmu ". Aztán a muszlimok követnie kell e tekintetben. És azt is, hogy megtérjen az Istennek, amiért megszegték a saria. Május Allah bocsásson meg neked és nekünk, és minden muszlim.
Dobás Jumrah Aqabah IDŐ, HOGY vagy azon kívül MENGQADHA lezárása "

Által Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen

Kérdés Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen megkérdezték: Kapa idők végezetéig dobott Jumrah "Aqabah, mind teljesít olyan jól, mint mengqadha?
Válasz Dobás Jumrah az Id nap végén a hajnal az éjszakai 11-al Dhu Hijjah, és elindította a második felében az éjszaka Eid al-Adha, akik gyengék és mások, például azok, akiket nem tudott helyet könyököl az emberekkel. Ami a dobás Jumrah Aqabah a napról-napra olyan, mint dobtak Jumrah tasyriq Ula és Jumrah Wustha. Azaz kezdve csúszik a nap a nyugati (dél után) hajnalig a következő éjszaka.Kivéve az utolsó napon tasyriq, majd átfordítva vége napnyugtáig.
Bár a dobás Jumrah napon tasyriq jobban teljesített a nap folyamán, hanem azért, mert időnként a sűrűsége zarándokok ott, és vess, hogy nem képesek mások számára aggodalomra, ha aggasztó megsemmisítése, kárt vagy súlyos nehézségek, akkor: éjjel, és dobott ártatlan. Ahogy az is megengedett, hogy dobja este és nem vétkezik tehát ha nem is olyan aggasztó a kárhozattól, és hasonlók.De a legfontosabb dolog tartja a szemét ebben a kérdésben, hogy az ember nem választja dobott éjszaka, kivéve a sürgős körülmények között. Az idő mengqadha dobott Jumrah Aqabah a napkelte után a következő nap.
Dobás Jumrah Aznap, mielőtt a nap TASYRIQ a nyugati (mielőtt DZHUHUR)

Által Al-Lajnah Ad-Da'imah Lil IFTA

Kérdés Al-Lajnah Ad-Da'imah Lil IFTA megkérdezte: Egy zarándok kívülről Szaúd-Arábia nem ismerte a csínját-bínját az utazás, a jegy-és üzleti repülőgépek. Megkérdezte, ha lehet elhalasztani az indulás a visszatérés 4 órakor (13-12-1405H). Ekkor megszólalt, így lehetséges. Aztán halasztódik az indulás pillanatában, s mabit a Mina-én éjjel a 13 Dzulhijjah. A kérdés az, hogy él-e dobni a reggeli (13 Dzhulhijjah), majd hagyjuk Mina? Mert ha ő hiányzott a nap a nyugati, majd hazajött későn hazájába, és csak nagy nehézségek árán, valamint foglalkozó pemerinrtah.
Válasz Ő nem dobta, mielőtt a nap nyugat felé. De dobott neki esnek az ilyen vészhelyzetekre. De meg kell vágás áldozatot Mina vagy Mekkában vagy delegált annak a személynek, aki meg fogja ölni, és szét a szegényeknek, aztán búcsúja Tawaf "és visszatér hazájába.
Ami azt a javaslatot is dobja, mielőtt a nap a nyugati az a nézet, hogy ez nem igaz. De az igaz, hogy miután dobott a nap a nyugati (dél után). Mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Hidd el nekem manasikmu ". És a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem dobta a nyugati után a nap csak pebuatan, míg a törvény nem jelzi kötelező, akkor az állítás igaz. Mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem rendelte meg a bedobás után, a nyugati és a nap is, nem tiltja a dobás előtt, a nap nyugat felé. De a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam ben dobta a nyugati után a nap mutatott kell dobni, mint ezt. Ennek oka, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mengakhirkan hányt a nap a nyugati (dzhuhur eljött az ideje). Mert ha a dobás előtt dzhuhur kétségtelenül megengedett a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tette. Mert ez így sokkal könnyebb az emberek számára. Amelyben a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem kapott kétféle dolgot, de ő választotta a legegyszerűbb a kettő nem bűn. És mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem választotta a legegyszerűbb a dobás, a dobás előtt, délben, hát azt mutatja, hogy dobott egy bűn előtt délig.Ez az első.
A második ok az, hogy azt sugallja, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam műsor kötelező, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam azonnal dobta Jumrah, amikor a nap már nyugat felé elfogult előtt imát dzhuur. Mintha várna a nap a nyugati nagy türelem kell lennie arra, hogy tükrözött. Ezért a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mengakhirkan déli imát. A lényeg, hogy imádkozzanak az idők kezdetén. Mindez azért van, mert itt az ideje, hogy dobja a nyugati naplemente után.
[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, Muhammad bin zeneszerző Abdul Aziz Al-Musnad által kiadott Ash-Shafi'i Imam Press, 204 -208 p Fordítók H.Asmuni Solihan Zamaksyari Lc]
A Wukuf Arafat, Arafat hagy idő



Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz



Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Ha Arafat zarándokok menni, és mikor kell elhagyni?
Válasz Disyari'atkan jönnek Arafah napkelte után napján Arafah (9. Dhul), és végezzük Asr ima délben és qashar és a JAMA "taqdim egy Adhan és két iqamat miatt utánozni a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam és társait. És zarándokok Arafah napnyugtáig a Dhikr, ima, olvasás és a Korán talbiyah. Többszörösen is előírta olvasni:
"Laa LAA ilaha illallahu wah syaikalahu Dahu, lahulmulku walahulhamdu wahuwa" Alaa Kulli syain qadiir, subhaanallahi walhamdullahi walaa ilallahu ilaha Illa quwwata WALA WALA hawla billahi "
Sunnah is felmerült mindkét kezét, és szemben a Qiblah miközben imádkozott dicsérve Istent és az olvasás áldásai a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam elején és végén az imádság, mert ez egy olyan hely, wukuf Arafat. Majd amikor a nap lemegy disyri'atkan hagyja Arafat számára Muzdalifah visszaadni a hangulatát nyugodt talbiyah kíséretében. És ha megérkezett végre Muzdalifah Maghrib imádsággal és esti ima dijama "egy és két Adhan iqamat, amelyben az imák Maghrib tennivaló három ciklusban végeztük esti ima 2 rak'ahs.
ELHAGYÁSA "Arafah naplemente előtt
Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Mi az a törvény a zarándokok, akik elhagyják "Arafat naplemente előtt, mert a feltételeket a szolgáltatást.?
Válasz Azoknak, akik elhagyják "Arafat naplemente előtt, aztán a többség szerint a tudósok, akkor köteles fizetni kifarat, az áldozati vágás levágott és kiosztják a szegények a Szentföldön. De amikor Arafat visszatért az esti órákban, majd kifarat a bukása.
Wukuf KÍVÜL "Arafat
Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Ha valaki a határokat wukuf zarándokok Arafat, mellette, napnyugtáig, majd onnan "Arafat. Hogy a törvény Hajj?
Válasz Ha a zarándok nem "Arafah wukuf az idő, akkor nincs Hajj neki.Mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Ez azt jelenti: Hajj Arafah wukuf van kapcsolva. Így bárki, aki úgy véli," az éjszakai Arafah hajnal előtt, ő kapta a valódi zarándoklat "[Hadísz Jelentette Ahmad, Abu Dawud, Tirmidhi és Ibn Majah]
Az idő wukuf elfogult nyugat felé, napnyugta után napján Arafah hajnalig előestéjén Eid al-Adha. Ezt mindenki által elfogadott tudósok. Sedanghkan wukuf előtt matahri nyugat felé, van egy nézeteltérés a tudósok között. A legtöbb tudós azt mondta wukuf Arafat érvénytelennek minősül, ha nem teszünk semmit matahri után a nyugati és este. Akkor ki wukuf délután után a nap a nyugati vagy este elég volt neki. De a lényeg az, hogy valaki wukuf dél után ima és az ASR imát jama "taqdim napnyugtáig, és nem szabad hagyni Arafat naplemente előtt, akik wukuf a nap folyamán. Ha így tesz, akkor a többség szerint a tudósok, meg kell ölni az áldozatot hagyva a Hajj kötelezettség, ami Arafat wukuf nappal és éjszaka között, akik wukuf nap.
NEM wukuf délután, este MÁJUSI wukuf
Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Egy végző személy tetteit zarándoklat, hanem a munkája nem engedte a wukuf Arafat a nap folyamán. Hogy él-e wukuf éjszaka után a férfi elhagyta Arafat? Mennyi idő elég neki wukuf? És mi van, ha letette a kocsijában az Arafat hát ez elég volt neki?
Válasz Wukuf idő Arafat a kilencedik napján hajnaltól hajnalig Dhul éjszaka Eid al-Adha. Ha valaki nem teszi lehetővé wukuf délben, és aztán wukuf éjszaka után a férfi elhagyta, hogy Arafat volt elég neki, de ő wukuf a késő esti és kora reggeli mejelang néhány perc alatt.Hasonlóképpen, ha egy jármű halad át Arafat, ez elég volt neki. De a legfontosabb dolog az, amikor egy ember van jelen a saját wukuf együtt imát este "Arafah alázattal és reménnyel, mint várnak csökkenést megszerzése a kegyelem és az irgalom Isten. De ha valaki elmulasztott ebéd ideje, akkor tudja wukuf éjjel. Ami a lényeg az, ha valaki siet wukuf, amikor ő volt képes, és megáll Arafat, de csak röviden, ahogy elmondta az imát Istenhez és megalázta magát, kérve, akkor menj velük Muzdalifah és mabit a Muzdalifah végéig az éjszaka, hogy Hajj tökéletes.

[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, a szerző a Muhammad bin Aziz Al-Musnad Abadul által kiadott Reader Imam ash-Shafi'i, p. 181-186, fordítók H.Asmuni Solihan Zamaksyari Lc]
Sa'i természet, Ítélet indításakor sa'i, Putting Up Thawaf sa'i, de nem Thawaf sa'i



Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Hogyan sa'i?Hol is kezdjem, és hányszor?
Válasz Sa'i kezdődik és ér véget Safa Marwah hétszer. Hol van a kiszámítása, hogy a Safa Marwah egyszer számolja, és a Marwah Safa egyszer számolja, így a gróf a hét végén a Marwah. És amikor sa'i Sunnah Dhikr, gyöngyök és az imádság imádság. És minden megérkezett Safa vagy Marwah olvasható Takbir háromszor felemelt mindkét kezével néző Ka'bah a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam.
Indításkor ima sa'i
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Mi a kezdete minden kör sa'i megengedett, ha azt olvassuk: "Bismillahi, nabdau" bimaa badaa "Allahu wa rasuuluhu bihii, inna perc shaffaa walmarwah syaa'irillahi". Vagy így eretnekség?
Válasz Ami a disyari'atkan a sa'i van, egy személy, a korai sa'inya olvasható: "Inna Wal-al shaffaa Marwata perc sya'a" irillahi ", ahogy a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam. Az ismételt ngulang így van, akkor nem tudjuk azt a javaslatot, hogy Sunnah menunujukkan. És azok számára, akik sunnahkan sa'i reprodukálni az adott fordulóban Allah (dhikr), könyörgéssel, imádsággal gyöngyök (read Subhan Allah), tahmid (értsd alhamdulillah), Takbir (Allahu Akbar olvasat) és a megbocsátás (olvasd el az eget). Hasonlóképpen, amikor a Tawaf. Mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:
"Ami azt jelenti: Bizony szólja tawaf a ház körül, sa'i között Safa és Marwah, és dobta Jumrah, hogy emlékezzen Allah" [Hadísz Jelentette Ahmad és Abu Dawud egy Hasan isnad]
Elhelyezés sa'i A thawaf
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Vajon megengedhető, hogy orvosolják a sa'i a tawaf, mind Umrah és Hajj?
Válasz Sunnah szerint a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam először tawaf és sa'i Tawaf után. De ha valaki sa'i thawaf előtt, akkor nincs bűn ilyen módon. Mert van egy története, hogy valaki azt mondta a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" Én sa'i Tawaf előtt ". Így a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam válaszolt:" Nem baj ". És így is azt mutatja, hogy ha egy személy triaging sa'i a tawaf volt elég neki.De a Sunnah, hogy amikor valaki új sa'i thawaf majd, mind Umrah és Hajj.
Elhelyezés sa'i thawaf a nap, "ID vagy újabb
Által Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen

Kérdés Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen megkérdezték: Valaki meghallotta, hogy sa'i kell tenni, mielőtt a tawaf, aztán majd sa'i körülsétál ifadhah napján, 12 vagy 13-al-Dhu Hijjah. Akkor azt mondta neki, hogy a különleges ifadhah thawaf az "Id. Akkor mi a törvény ebben a vonatkozásban?
Válasz Az igazság az, hogy nincs különbség a nap a "Id és a minap a megengedhetőségét üzembe sa'i Hadísz körülsétál mert általánosíthatóságot. Ha egy ember azt mondta, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" Én sa'i körülsétál előtt ". Így a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam válaszolt:" Nem baj ". És mivel a hadíszt ad egy általános értelemben nincs különbség a jogszerűségét üzembe sa'i a tawaf napján "Id és a napon belül
Thawaf NEM sa'i
Által Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen

Kérdés Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen megkérdezték: Ha valaki szükséges körülsétál sa'i de ő csak ment, és nem tért vissza után tawaf sa'i. Öt nappal később közölte vele, hogy meg kell sa'i.Hogy ő legyen, és nem thawaf sa'i előtt?
Válasz Ha valaki nem sa'i thawaf, és mert úgy gondolják, hogy ő nem köteles sa'i, majd miután azt mondták, hogy meg kell sa'i, aztán jött sa'i csak, és nem kell megismételni Tawaf. Mert nem kell folyamatosnak kell lennie az tawaf és sa'i. Bár ha ő hagyta azt szándékosan úgy, hogy a mengakhirkan sa'i thawaf szándékosan, akkor ő ártatlan. De a lényeg az ő sa'i tawaf után folyamatosan.
Sa'i FROM a SAFA Marwah "
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Olyan személy, aki érlelt Umrah és Tawaf sa'i hétszer, hanem kezdve Marwah és Safa haját, majd visel ruhát varrat. Hogy a törvény e tekintetben?
Válasz Azt kell tennie sa'i még egy lépés, hogy kezdődik és ér véget Safa Marwah. Mert hiányzott egy lépés sa'i. Hacsak nem sa'i nyolcszor, akkor ő nem bűnös, ahol az első sa'i, hogy indul Marwah Előnye, hogy nem ártalmas neki. Azaz, ha da sa'i nyolc alkalommal a kezdő és végződő Marwah Marwah, majd a nyolc sa'i azt jelenti, ő a tökéletes sa'i hétszer, mert az első nem számít. Mintha ő csak hétszer indítani sa'i a Safa Marwah és véget ér egy színpadon elmulasztott sa'i. Ezért úgy kell finomítani sa'inya kiindulva Safa és véget ér Marwah. Ezen kívül ő is kénytelen megismételni a vágott haj tökéletes legyen umrahnya. Az első hajvágás nem elég neki, mert ez előtt történt tökéletesítése sa'i, ahol sa'i Elsőfokú hogy indul Marwah nem értékelték.

[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj és Umrah a Ulama, Ulema Szaúd-Arábia, Muhammad bin zeneszerző Abdul Aziz Al-Musnad által kiadott Ash-Shafi'i Imam Reader, p. 170-176, fordítók H.Asmuni Solihan Zamaksyari Lc]
Tawaf Wada 'One In Kewajban Hajj, és uralkodó Thawaf Búcsú zarándoklat


Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: My zarándoklat egy csoportot, és mi már javult a zarándoklatot. De a végén a hatodik fordulóban a Búcsú Tawaf "feleségem elájult, akkor én kihozom Mekka, hogy én, a feleségem bátyja, és a feleségem nem tudja befejezni a 7 forduló Tawaf. Kénytelenek vagyunk tenni valamit?
Válasz Ha nem körülsétál Farewell ", akkor mindegyik az áldozatokat vágás Mekkában és kiosztják a szegények a szent földet. A Búcsú Tawaf "hajj kötelezővé, amelyek minden személy, aki akar kijutni Mekkában, és amikor elhagyják vonatkozik gát (levágott állatok), amely egyhetedét a teve, vagy egyhetedét tehén, kecske vagy egy képzett személy, mint az áldozat. Ezen kívül akkor is meg kell bűnbánatot és kérjen Istentől. A Búcsú Tawaf "nem kell maga mögött hagynia a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam
"Ez azt jelenti: Ne valaki közületek haza, de a végén a zarándoklat körülsétál a Ház" [Hadísz muszlim történelem shahihnya]
Is alapul a történelem Ibn Abbas radhiallahu "anhu.
"Jelentés: A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam parancsolt ember (a hadzs), hogy a végén ő volt a House körülsétál. De ő adta megkönnyebbülés nők menstruáció "[elfogadott alaih]
Míg a törvény a gyermekágyi nő a véleményét jogtudós, mint a nők menstruáció.
HAGYJA thawaf WADA IN Hajj
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Mi a jogi személy, aki elhagyta a Búcsú Tawaf ", amikor a zarándokok?
Válasz Van egy hiteles története a Messenger Allaah a "wa alaihi sallam, hogy ő mondta.
"Ez azt jelenti: Ne valaki közületek későn jött haza, de ő volt a House Tawaf" [Jelentette a muszlim Ibn Abbas Hadísz shahihnya radhiallahu "anhu]
És Sahih Bukhari és Muszlim Sahih van egy története Ibn Abbas radhiallahu anhu, mondta.
"Jelentés: A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam parancsolt ember (a hadzs), hogy a végén ő volt a House körülsétál. De ő adta megkönnyebbülés nők menstruáció "[elfogadott alaih]
És a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam thawaf ha elkészül, minden jótékonysági waji a Farewell Hajj", ha visszatér a Medina, és azt mondta: "Vedd el tőlem a rituálék hajimu". Néhány hadíszt jelzi annak szükségességét, hogy a Búcsú Tawaf "kivéve a nők, akik a menstruáció és a szülés. Tehát, aki nem marad a zarándok ember, meg kell ölni, mert az áldozat volt sértő Sunnah a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam elhagyta a gát kell imádják a zarándoklatot. Ez igaz a tudósok véleményét. Mert van egy története Ibn Abbas radhiallahu hiteles "anhu, azt mondta:
"Ez azt jelenti: Aki elhagyja a kötelező istentisztelet Hajj, vagy feledésbe merült, majd a vágást kell áldozati" [Hadísz Malik története]
Ez a többség véleményét a tudósok. A nő menstruáció és a szülés, így nem kötelesek Tawaf Farewell "alapul Ibn Abbas hadíszt és a többi hasonló története.
Thawaf WADA "az egyik FELELŐSSÉG Hajj
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz kérdezte: Én vagyok rezidens Jeddah, és én már zarándoklatot hétszer. De nem körülsétál Farewell ". Mert egyesek azt mondják, hogy az emberek Jeddah nem szükséges, hogy körülsétál Farewell ". Akár igaz, akár nem az én zarándoklat? Kérjük, fejtse ki, akkor Allah fizesse meg jó.
Válasz Kötelező a népre Jeddah és mintha nem hagyott Mekkája, kivéve a hadzs után Búcsú Tawaf ", mint Ta'if lakosok és zarándokok, akik szeretik őket. Szerint tehát az általánosság a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nyilvánított prédikációban, amikor az emberek a zarándoklatot. Azt mondta.
"Ez azt jelenti: Ne valaki közületek későn jött haza, de ő volt a House Tawaf" [Hadísz muszlim történelem shahihnya]
És Saheeh Bukhari és Saheeh a muszlim Ibn Abbas említett előzmények radhiallahu "anhu, mondta.
"Jelentés: A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam parancsolt ember (a hadzs), hogy a végén ő volt a House körülsétál. De ő adta megkönnyebbülés nők menstruáció "[elfogadott alaih]
Azok számára, akik elhagyják kényszervágásért áldozat, azaz egyhetedét teve, tehén vagy egyhetedét, vagy a kecskék, és levágott Makkah és kiosztják a nép msikin a Szentföldön. Is kíséri a bűnbánat és kérjen bocsánatot, hogy Isten és a valódi hajlandóságot nem megismételve ugyanazt a dolgot. Ami a nők, akik a menstruáció vagy szülés, így nem kötelesek körülsétál Farewell ".
Ami a umrah, akkor nem köteles körülsétál Farewell "a véleménye a hiteles tudósok. Ez a véleménye az olyan tudósok jumhur. Még Ibn Abd al-Baar azt mondta, hogy a tudósok egyetértenek az e vélemény alapján sok érv. Többek között, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem parancsolok az embereknek, akik a tahallul umrah a Búcsú zarándoklat" a Farewell Tawaf "mikor jönnek ki Mekkába. Emellett van egy története, amely kimondja, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam parancsolt tahallul ember Mekkában a Búcsú zarándoklat", hogy hagyják el otthonukat, hogy Mina a Arafat és aztán nem rendelte meg azokat a Farewell Tawaf "
[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj és Umrah a Ulama, Ulema Szaúd-Arábia, Muhammad bin zeneszerző Abdul Aziz Al-Musnad által kiadott Ash-Shafi'i Imam Reader, p. 165-170, fordítók H.Asmuni Solihan Zamaksyari Lc]
Haji a nők, akik a menstruáció, menstruáció és Ítélet után Ihram, Haid Amikor Ihram nem engedi Ima



Által Ad-Daimah Lil IftaAl Állandó Bizottság



Kérdés Ad-Daimah Lil IftaAl Állandó Bizottsága arra kérték: Mi a jog egy muszlim nő, aki a menstruáció napjaiban Hajj, a Hajj érvénytelen, mert ez így?
Válasz Ha egy nő menstruáció napjaiban Hajj, majd hagyd, hogy megtegye, amit azok, akik zarándokok körülsétál és sa'i Amellett, hogy ő szent. Ha volt szent fürdőt, aztán körülsétál és sa'i. Ha egy nő menstruáció és nem hagyta, tetteit a szeretet búcsú Hajj, kivéve tawaf ", majd amikor hazaértem, nem volt köteles fizetni a kifarat Búcsú Tawaf nem kötelező neki és Hajj érvényes. Mivel az alap alapja.
[A]. Hadísz narrátora az Abdullah bin Abbász radhiallahu "anhu, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta.
"Ez azt jelenti: a nő szülés és a menstruáció, ha jönnek, akkor mind miqat fürdő és berihram, és elvégezni az összes rituálék Hajj, kivéve Tawaf a ház" [Hadísz Jelentette Ahmad és Abu Dawud]
[B]. Említett hadeeth az Aisha történetének radhiallahu "anha, hogy ő a menstruáció előtt végző rituálék Umrah, a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam megparancsolta neki, hogy Hajj, kivéve Tawaf ihram a házat, amíg ő egy szent volt. Emellett elrendelte, hogy amit az ember a belépő Ihram Hajj és Umrah.
[C]. Ayesha Imam Bukhari hadíszt narrátora radhiallahu "anha.
"Jelentése: felesége Safiya Bhawa próféta sallallaahu" alaihi wa sallam menstruációt, és úgy szállítani ezt a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, aztán azt mondta:" Szokott maradjunk (otthon). "Azt mondta:" Bizonyára ő thawaf ifadhah ". a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam azt mondta: "Ha igen, akkor nem." [Hadísz Bukhari, muzulmán és mások]
Egy másik jelentés szerint "Aisha mondta:" Safiya menstruáció után thawaf ifadhah. Haidhnya megemlítettem, hogy a Messenger a Allaah "alaihi wa sallam. Ekkor a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta: "Vajon ő tartsa a (vissza) a számunkra?" Azt mondtam: "Ó Allah Küldötte, aki valóban thawaf ifadhah a Házban és aztán menstruáció után ifadhah". Ekkor a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" De hadd (menj) haza! "[Hadísz Bukhari, muszlim, és mások]

Menstruáció HA nem tud ihram Ima

Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz



Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Hogyan imádkozzunk 2 ihram rak a nők számára a menstruáció?
Válasz Női menstruáció nem imádkozott 2 rak'ahs ihram nélkül is, az ő ihram imával. Mert az ima Tilos menstruáló nők. Különösen imádkozzatok 2 rak jumhur Ihram Sunnah szerint a tudósok, sőt egyes tudósok hasonlítható ez sunnah, mert nincs konkrét érvek.Míg a bíró jumhur sunnah köszönhető, hogy kövessék a hadíszt a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Ez azt jelenti: Allah azt mondta:" Kérjétek az áldott völgyet, és azt mondják: "Umrah a zarándoklat" [Hadísz Jelentette Ahmad és Abu Dawud Bukhari]
Vagyis, a völgyben az al-Atiq a Búcsú zarándoklat ". Van is egy történetnek, egy társa a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam imádkozott, majd ihram. Tehát jumhur tudósok azt mondta, hogy a ihram után Sunnah, akár kötelező, akár sunnah imákat. Mivel a nők a menstruáció és a szülés Haram létre az imát, majd mind a ihram nélkül egy imát, és nem teszik ki ezek az "ima (2 ra'kaat ihram).
Gyermekágyi menstruáció vagy UTÁN ihram

Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz


Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Ha egy nő menstruáció vagy szülés után ihram, vajon jogos, ha a Ház körülsétál-e, vagy meg kell tennie, és hogy ő a szükséges Búcsú Tawaf.?
Válasz Szülési vagy menstruáló nő, amikor megérkezett a umrah akkor kell várni, amíg a szent. Ha szent volt, ő tawaf, sa'i és egy fodrász, majd töltse ki a umrahnya. De ha a megérkezése menstruáció vagy szülés után umrah vagy Hajj zarándoklat utáni napon a 8 Dhu al-Hijjah, akkor ő a rituálék Hajj, ami wukuf a "Arafah, Muzdalifah mabit ben, dobás 3 Jumrah a Mina, és mások, mint talbiyah és dhikr.Aztán mikor szent volt, és ő tawaf sa'i a Hajj. De ha egy nő menstruáció vagy szülés után, és tawaf sa'i és mielőtt a Búcsú Tawaf búcsúja Tawaf majd megölte ". Azoknál a nőknél, akik nem kötelesek a menstruáció vagy szülés Tawaf Farewell ".

Másolt a könyvből Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, Muhammad bin penysusun Abdul Aziz Al-Musnad által kiadott Ash-Shafi'i Imam Reader, p. 130-134, fordító H.Asmuni Solihan Zamaksyari Lc]
Hajj és Umrah Melafazkan szándék


Által Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen





Kérdés Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen megkérdezték: Vajon megengedhető, hogy végezze el a szándékot melafazkan Umrah, Hajj, tawaf, vagy sa'i? És amikor kiderült, hogy azt a szándékát?
Válasz Melafazkan szándéka nincs leírás a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, hogy az imádságban, thaharah, a böjt, és még az összes imádata a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam beleértve Hajj és Umrah. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, amikor akarnak, vagy Hajj Umrah nem azt mondom:" Ó, Istenem, bárcsak így és így ". Nincs története a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, és ő is így volt, soha nem rendezett az egyik legjobb barátja." Volt ebben az esetben csak az adott Dhaba'ah Bint Zubair, akkor Allah elégedett, panaszkodott, hogy a Próféta sallallaahu "wa sallam alihi hogy meg akarja zarándoklat és beteg volt. Tehát a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta neki:
"Ez azt jelenti: te és syaratkan Berhajilah, hogy nálam mikor ragadtam. Mert Isten úgy ítélik meg, mit zárni" [egyeztetett]
Sőt, a szavak itt. A hadzs szerződést nadzar. És ha az ember abbéli szándékában, hogy bernazdar hát nem, és nem vonatkozik nadzar nadzar jogot. Mivel a zarándoklat, mint nadzar annak szükségességét, hogy tartsa mintha azt tervezik (a szándék), így a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam elrendelte Dhaba'ah hogy mensyari'atkan ezt mondja:" Ha én is akadályozta minden akadályt, ez az én helyem, amikor blokkolva volt. " Ami a hadíszt, hogy azt mondja a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:" Bizony Jibreel odajött hozzám és azt mondta: "Kérjétek az völgyében áldott Isten, és azt mondja:" A Umrah Hajj Hajj és Umrah vagy. "
Akkor tehát ez nem azt jelenti, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta szándékát. De ez azt jelenti, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta manasiknya a talbiyahnya.Mivel a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam soha nem mondott szándékát.

[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, Mohamed bin Abdul Aziz Al-Musnad zeneszerző által kiadott Ash-Shafi'i Imam azt Pustakan 80-83. Fordítók H.Asmuni Solihan Zamakhsyari Lc]
Haji mindkét szülővel és felváltja Haji mindkét szülő más emberekkel, hogy helyettesítse


Által Sejk Abdul Aziz bin Baz



Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: mindkettőnk szülei meghaltak, és azok nem a Hajj, de nem mewasiatkannya nekünk. Apkah menghajikan talán mindkét fél számára. És hogy az ilyen törvények?
Válasz Amennyiben mindkét ember gazdag élete és képesnek kell lennie a zarándokok saját tulajdon, akkor be kell zarándoklat mind a tulajdonukat. És ha zarándoklat, mind az alap vagyona eltekintve, mert az őszinteség mind a ketten, akkor kap jutalmat adott. De ha ők nem gazdagok és nem képesek a zarándokok közös életük során, akkor nem kötelező zarándoklat mindkét fél számára. Vagy ha valaki nem gazdag és nem engedheti meg magának, akkor nem kötelező zarándoklat hajj neki. De ha hajlandó költeni magukat Hajj mindkét szülő, akkor kapsz egy nagy jutalom, mint egyfajta odaadás mindkét szülő.

HADZS az anyjának, de elfelejti MIKOR ihram szándék
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Hogyan működik a törvény a zarándoklat az anyjának, és amikor a miqat talbiyah nem az anyja?
Válasz Során egy személy szándéka és célja Hajj a zarándokok az anyjának, de ő elfelejtette talbiyah zarándoklat anyja, amikor miqat.Mivel a szándékkal érkezik a zarándoklat erősebb e tekintetben. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta.
"Jelentése: Éppen a jótékonysági attól függ, hogy az ő szándékát" [Mutaafaqun 'alaih]
Tehát, ha a cél az, hogy valaki jön menghajikan anya vagy apa, és aztán elfelejtette, amikor a talbiyah ihramnya a Hajj van a férfiak és a célja, hogy értette, legyen szó akár az anyja, apja, vagy más.

HADZS cserélje mindkét szülő másokkal felhatalmaz
Által Al-Lajnah Ad-Daimah Lil IFTA

Kérdés Al-Lajnah Ad-Daimah Lil IFTA megkérdezte: adok alamizsnát menghajikan apja és anyám hajj. És adok és zarándoklat az apát egy nőt, hogy kapott a férje, finanszírozza a zarándoklat anyám adott neki. Hogyan lehet a törvényt?
Válasz Menghajikan az alamizsna, hogy az apa és az anya egy formája az istentisztelet és a jó cselekedetek, hogy mindkét szülő, és Allah ad neked jutalmat a jó belőle.
A szállítás a pénz kíván menghajikan apád egy nőt, hogy elhagyta a férje, hogy finanszírozza a zarándoklatra, így van egyfajta ábrázolása a nő, mint te tudnád írni, és a képviselet ebben az esetben megengedett. Míg a zarándoklat helyett az is megengedett, ha az a személy, aki helyére a Hajj magát. Hasonlóképpen, a pénzeszközöket át egy nő helyett az anya zarándoklat. Aztán a csere a zarándoklat egy nő egy nő és férfi a férfi, majd így megengedett. vannak érvek a hiteles hírnöke Allaah "alaihi wa sallam arról, ahogy van. De az emberek, akik meg akarják cserélni a zarándoklat másoknak kell nézni a személy, aki váltja őt, vagyis az erős hit és a bizalom, így csendes volt a teljesítménye vámot. És kérünk Istentől segítséget. Csakúgy, mint üdvözletét és áldását a Mohamed prófétáról, családját és barátait.

Hajj és nem halt meg örökségül hagy
Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Ha egy ember meghalt, és nem maradtak ránk, hogy seseorangpun helyett a Hajj, a zarándoklat kötelezettség tőle, ha a fia eshet neki zarándoklatot.?
Válasz Ha a gyerekek muzulmán zarándoklat helyett apja és ő maga is köteles a hadzs zarándoklat szülei meghaltak belőle.Hasonlóképpen, ha a helyettesítő zarándoklat mellett a fia és ő is hajj magának. Mert van egy hadíszt Ibn Abbas ben shahihain: "Ez a nő azt mondta a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam: "Ó Allah Küldötte, bizony Allah kötelezettség az Ő szolgái voltak alkalmazni a régi apa, aki nem engedheti meg magának a zarándoklatot. Képes lennék maga helyett zarándoklatot ". Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:
"Azaz: Igen. Hajilah, hogy váltsa fel őt." [Egyeztetett] Ebben az esetben több más hagyományok azt mutatják, amit már említettem.

[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, Mohamed bin Abdul Aziz Al-zeneszerző Musnad, Imam Ash-olvasó kiadvány Sfai'i azt. 61-67, fordítók H.ASmuni Solihan Zamakhsyari, LC]
Gazdag ember meghalt és még Haji Dihajikan És az ő tulajdonát


Által Al-Lajnah Ad-Da'imah Lil IFTA




Kérdés Al-Lajnah Ad-Da'imah Lil IFTA megkérdezte: Egy ember meghalt, és nem érik be a zarándoklat, hanem badal hajikan vagyonát. Van valaki más, mint a hadzs zarándoklat is.?
Válasz Ha egy muzulmán zarándok meghalt, és bár ő nem jogosult a kötelezettség Hajj búcsújáró pótolni kell az öröklés, függetlenül attól, hogy örökségül hagy dihajikan vagy sem. És ha az a személy, aki helyére Hajj nem ő, hanem ő egy legitim, és a végzett Hajj Hajj zarándoklat szintén jogos helyére valaki mást, és elég halálának kötelezettség.
Az értékelés az ember zarándokolt helyett egy másik személyt, hogy a jutalom Hajj, mintha egyedül végzett, kevesebb, vagy több, akkor így vissza Istenhez. És semmi kétség árnyéka, hogy a személy azonnal szükség hajj, ha képes volt halála előtt néhány a érvekkel igazolja ezt, és féltek a halogatás bűne.

Felnőtt, és nem halt meg, amikor HADZS
Által Sejk Abdullah bin Abdurrahman al-Jibrin


Kérdés Sejk Abdullah bin Abdurrahman al-Jibrin kérdezte: Fiam éves korában elhunyt a 16 éves és ő még nem zarándokok. Vagyok kénytelen pótolni a Hajj neki?
Válasz Ha valaki baligh vagy akár 15 éves kor így ő lehetett képes Hajj, ha ő zarándoklat és nem elég már azelőtt is baligh. Tehát ha ő meghalt, miután baligh, és képesek arra, hogy Hajj, ő dihajikan vagyonát, vagy a gyám menghajikan őt.

HADZS FELÜLBÍRÁLNAK anya neki SZAVATOLÓTŐKE

Által Al-Lajnah Ad-Daimah Lil IFTA


Kérdés Al-Lajnah Ad-Daimah Lil IFTA megkérdezte: Van egy zarándok és az anyja nem volt, kb 50 éves. De ő nem erős ellenére által megtett távolság a jármű közelében, ahol elájult, amikor a jármű utazást.Szabad vagyok anyám zarándoklat költségeit a saját, mert én vagyok az egyetlen gyermeke?
Válasz Ha egy problémát, amit említett akkor cserélje le anyja, bár a költségét a zarándoklat magad. Még így is érvényes formája az istentisztelet és a jó neki.
Vagy váltja HADZS anya fizet valaki?

Által Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz

Kérdés Sejk Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz megkérdezték: Anyám meghalt, amikor fiatal voltam, és akkor is ki kell fizetnie megbízunk cserélni a Hajj. És apám is meghalt, mint a gyermek. Én nem ismerem őket. De hallottam valami rokonok, hogy apám Hadzs.Fizethetek valakit Hajj nevében anyám, vagy saját zarándoklat vele?És az apám, ha megengedi neki, míg Hajj Úgy hallottam, hogy ő volt a zarándoklat? Kérjük, fejtse ki, és köszönöm
Válasz Ha saját zarándoklat mindkét szülő számára, és már tökéletessé szerint Shari'ah Hajj, hát ez több mainstream. De ha fizetni más emberek, akik a jó vallás és a mandátum helyett mind a szülők Hajj, akkor rendben van. Ami a legfontosabb dolog azonban, ha a Hajj Umrah és mindkét szülő számára. Hasonlóképpen, ha a mandátumok mások erre azt utasítania kell neki, hogy Hajj és Umrah a szüleiddel. És ez így van egyfajta odaadás és kedvességet a két szülő. Remélhetőleg Allalh fogadjuk a szeretet és a szeretet mindannyian

HADZS mindkét szülő nem él:
Által Al-Lajnah Ad-Daimah Lil IFTA


Kérdés Al-Lajnah Ad-Daimah Lil IFTA arra kérték: Mi az a döntés, ha a zarándoklat a szüleimnek, akik meghaltak, és nekik van a zarándoklatot, mert szegény?
Válasz Ha már zarándoklat, a hadzs, hogy mind a szülők, akár önmagában, vagy egy helyettesítő más embereknek, akik zarándokok. Az Abu Dawud említett Sunnannya történetében Abdullah bin Abbász radhiallahu "anhu, azt mondta:" Ez a próféta Shallalalhu a'laihi wa sallam hallotta, hogy valaki azt mondja: "Ó Allah találkozom veled a hívó nevét Syubrumah", a próféta sallallaahu "alaihi wa sallammondta: "Ki Syubrumah?" Azt válaszolta: "Testvérem vagy rokonaim," a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Te Hajj magadnak? "Azt válaszolta:" Még nem. "Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta: "Hajilah Önnek rámenős magad (1.), akkor mi vagyunk zarándokok nevében Syubrumah ".
A hadíszt is ditakhrijkan Ibn Majah, és az Al-Bayhaqi mondta: "Sanadnya hiteles, és ebben a fejezetben nincs több hiteles hadíszt a hadíszt".


[Átmásolja a könyv Fatwa Fatwa Hajj Umrah és a nagy tudósok Szaúd-Arábia, Mohamed bin Abdul Aziz Al-zeneszerző Musnad, Imam Ash-olvasó kiadvány Sfai'i azt. 67-73, fordítók H.ASmuni Solihan Zamakhsyari, LC]

FORRÁS: http://almanhaj.or.id

Tidak ada komentar:

Posting Komentar