Kamis, 09 Agustus 2012

Ľudia v Happy Day, Všemohúci Alláh hovorí: قد أفلح من تزكى وذكر اسم ربه فصلى Naozaj úspešný, ktorí sú čistí sami (s vierou). A on si pamätá meno svojho Pána, potom sa modlil. [Al-'Ala/87 :14-15]


Ľudia v Happy Day, Všemohúci Alláh hovorí:
قد أفلح من تزكى وذكر اسم ربه فصلى
Naozaj úspešný, ktorí sú čistí sami (s vierou). A on si pamätá meno svojho Pána, potom sa modlil. [Al-'Ala/87 :14-15]



Podľa
Šajch Sálih bin Dr Abdullah al-Fauzan Fauzan


O moslimovia, majme strach z Alaha všemohúceho a vďačný za všetky jeho milosti až do výšky pôstu ramadánu. Modlime sa, že Alah Všemohúci prijať všetky bohoslužby, ktoré sa budeme snažiť o rýchle a qiyâmul Laila pre Alaha Všemohúceho, aby odpustil všetky hriechy robíme. Hľa, dnes je deň IED reálne. Všetci moslimovia sú spokojní s milosťou Všemohúceho Alláha, ktoré im vo forme zdokonaľovanie a zavádzanie pôstu Ramadhan qiyâmul Laila. Radujte sa, pretože Boh Všemohúci urobil môcť použiť niektorý z jeho milosti v poslušnosti, poslušnosti a uctievanie činy.

Dnes je deň vďačnosti a spomienky, stravovanie a lámanie dňa. Pôst v tento deň je haraam, pretože rad na hostine Alah a Jeho prikázania sú považované menyelisihi, a Alláh Všemohúci mensyariatkan prestávka dnes. Naozaj, keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou prišiel do Mediny, oni mali dva sviatky, ktoré slúžia k bermainmain, potom povedal: "Veru, Alah vám poskytol s prechodom na dva dni lepšie než ako deň Eid Eid al-Fitr a Adha ".

Alah Všemohúci nahradil dvojdňové hody, ktoré slúžia na hranie a šantenie s dvojdňovom sviatkom pre dhikr, vďačnosť, odpustenie a odpustenie vyhral.

Moslimovia sa vykonáva trojdňový sviatok po zdokonaľovaní jeden z veľkých činov uctievania v islame.

Po prvé: Slávnosť sa opakujú každý týždeň, a to v piatok. Všemohúci Alah urobil Eid na týždennej báze a veľký mensyariatkan piatkových modlitieb pre moslimov. Modlitba začína dve kázne, ktoré zahŕňali chválu Všemohúceho Boha a svedectvo jednoty Alah a Jeho prorok, okrem poskytovania rád a varovania. Navyše, v piatok je deň, k dokonalosti stvorenia človeka, deň bol stvorený Adam, vstúpil neba, bol vylúčený z neba, deň skazy a zničenia tohto sveta.

Za druhé: Eid al-Fitr požehnal, prišlo potom, čo zdokonaľovať povinný pôst o ramadánu je Alah, aby ju ako štvrtý pilier z pilierov islamu. Majú právo na odpustenie a spásy z pekla. Zhromaždili sa v ten deň s vďačnosťou k Všemohúcemu Alláhu, osláv a bertakbir pokyny Alláha Všemohúceho.

O moslimovia, v skutočnosti medzi najslávnejšie bohoslužby predpísané Boha všemohúceho v deň Eid al-Fitr je modlitba. Argumentom je nutnosť al-Qur'an a sunny idžmá 'z moslimov.

Alah hovorí:

قد أفلح من تزكى وذكر اسم ربه فصلى

Naozaj úspešný, ktorí sú čistí sami (s vierou). A on si pamätá meno svojho Pána, potom sa modlil. [Al-'Ala/87 :14-15]

Náboženskí učenci hovoria, to znamená odstránenie tazakka Fitr sadaqah. A Shalla znamená IED modlitbu. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nariadil moslimom, aby sa ísť pre modlitbu, a ženy tiež vyšiel z ich domovov, aby sa modlili a pozerať sa na IED moslimovia uctievajú.

IED, že modlitba by mala byť držaná vo veľkej oblasti, ktorá sa nachádza v blízkosti obytnej obyvateľstva, ako proroka sallallaahu To alaihi wa salámou bol predtým mimo modlitebné oblasti. A nikto sa zmienil, že výpis proroka sallallaahu To alaihi wa salámou IED modlitbu v mešite, ak nie je udzur (havarijné stavy). To je najväčšie symboly islamu. Tak, to nie je možné, moslim prísť k leňošiť v okolí a izolovaný od seba zhromaždenie moslimov.

A tretí: veľký deň islamu, že Alah Všemohúci je Eid al-Adha syariatkan. A tento sviatok je najväčšie a najviac Afdhal.

Alah Všemohúci mensyariatkannya po zdokonalení Hajj, ktorý je piaty pilier islamu. Nič v islamskom sviatku dovolenku, okrem troch vyššie. Neexistuje žiadny sviatok Prorokova narodenín, alebo inak. Pretože to je inovácia alebo tasyabbuh s neveriacimi a polyteisté. Ako mnohí moslimovia majú veľké víťazstvo, a nevytvárajú niečo nové tým, že sviatok, ktorý bol nikdy predpísanú Alaha Všemohúceho.

O služobníci Alaha Všemohúceho, je skutočná pastva vykonané Alaha Všemohúceho, aby neviazanosť a hrať. Však môžu byť použité pre dhikr Alaha Všemohúceho, sa poslušnosť, poslušnosť a zvýšená odpustenie Všemohúcemu Bohu, podanie k nemu, aby vďaka za rýchle a ideálne pracovné qiyâmul Laila a užšie presadiť lásku a modlitby.

Hľa, ľudia sú radi, že to nie je, kto by sa stretol s sviatočný deň, skrášliť lahiriyahnya s novými šaty, stretnúť sa s žalúdočného obsahu rôznych potravín a bersenda-zhovievavosť s jeho verbálna škádlení. Avšak, človek povedal, aby bol nešťastný, ak Všemohúci Alláh prijme pôst a modlitby, a Všemohúci Boh odstráni všetky svoje hriechy.

Za týmto účelom, nenechajme sa oklamať život sveta. A nenechajte sa príliš zmiasť tým, šumivé rôzne šperky, ktoré vidíme každý deň. Naozaj konečná šperky zbožnosť. Alah hovorí:

يا بني آدم قد أنزلنا عليكم لباسا يواري سوآتكم وريشا ولباس التقوى ذلك خير ذلك من آيات الله لعلهم يذكرون

O deti Adama, naozaj sme poslali dole na oblečenie na pokrytie auratmu a krásne šaty šperky. zbožnosť a oblečenie. To je najlepšie. To je strana znamenie Alahovho, dúfajme, že budú vždy pamätať. [Surat Al-A'raf / 07:26]

Rahimakumullah moslimovia, môže Alláh Všemohúci prijať všetky skutky sme robili v mesiaci ramadánu a predchádzajúcich mesiacov.

Všimnite si, že sú národy a životy ľudí okolo vás, ktorí sú v kebodohon, bludy a falošné náboženstvo, školy v islame, ktoré sa odchyľuje, skupiny a súperiacimi frakciami sú skreslené. Naozaj, All-pravý Boh všemohúci, keď povedal:

فإن آمنوا بمثل ما آمنتم به فقد اهتدوا وإن تولوا فإنما هم في شقاق فسيكفيكهم الله وهو السميع العليم

Takže v prípade, že verí v to, čo máte vieru v neho, naozaj dostali na stopu, a ak sa odvráti, v skutočnosti sú vo sváru (s tebou). Boh postačí vám z nich. a on je všetci-sluch, všetci-vedieť. [al-Baqarah / 2:137]

To je sunatullâh jeho sluhu. Ak opustí pravdu, sa prepíšu špinavosti. Nie je známe, s výnimkou tých, ktorí žijú v potešenie Alaha Všemohúceho. Potom sa ukáže opak svojho súpera, a opak všetkého, čo je jasné / jasný. Iste nikto nevie, okrem nákladnú zdravotnú starostlivosť, keď v bolesti. A nikto nevie, že je dôležité, svetla s výnimkou tých, ktorí sú vo tme.

Viem, ó moslimovia skutočný islam nie je len meno a bez beriltizâm nasab na hukumhukumnya, dodržiavať svoje povinnosti a držať ďaleko od vecí, ktoré sú v rozpore s ňou, a veci, ktoré znižujú to. Avšak islam má piliere, Shari'a Shari'a-Sunna a Sunna. Medzi ne patrí uctievanie služobníka k al-Khaliq a zahŕňajú Ibsan ods robí dobre) na stvorenia. Moslim je človek, ktorý pracoval na záväzky a vyhnúť sa veci, ktoré sú haram. Moslimovia sú bratia a sestry, ktorí prežili, verbálne a ruky v krvi, poklad a ctiť ich. Takže, nie zabiť dušu, ktorá je zakázaná Alahom Všemohúcim okrem správnym spôsobom. Dovoľte nám neublíži moslimov s radom podujatí.

Alah hovorí:

والذين يؤذون المؤمنين والمؤمنات بغير ما اكتسبوا فقد احتملوا بهتانا وإثما مبينا

A tí, kto ublížil veriacim mužom a veriacim ženám, že si nič zlé, potom iste klamú holé a zjavnému hriechu [Al-Ahzâb/33: 58].

O moslimovia, dajte nám boli vystavené naše názory. preto, že je diabol, ktorý zasadil šíp v srdci človeka k pádu do opovrhnutie. Urobme isbâl na naše oblečenie a rukavice, pretože všetci očami nohou v pekle. Nechajte nám bertawadlu 'na Všemohúci Alláh nemiluje arogantný. Získajte používa k ženám nosiť šatky a hidžáb a preč od miešania s mužmi, sám s vodičom a pomocníka. Určite by človek nemal byť sám so ženou, ktorá nie je zákonným pre neho, ale diabol tretiny priateľa.

Nenechajme sa oklamať pri nákupe a všetkých skutkov. Je naozaj klamlivého rokovaní a kezhaliman zhalim je tma v deň zmŕtvychvstania. Ten, kto podvádzal na moslimov, potom to nie je z ich skupiny. Je to, ako je obsiahnutá v Hadith Proroka, "Nerobte v boji previnilcov a bermudah-ľahké zloženie prísahy a svedectvá, svedectvo".

Alah hovorí.

إن الذين يشترون بعهد الله وأيمانهم ثمنا قليلا أولئك لا خلاق لهم في الآخرة ولا يكلمهم الله ولا ينظر إليهم يوم القيامة ولا يزكيهم ولهم عذاب أليم

"Tí, kto predáva prísľub jeho (ju s) Alaha a sumpahsumpah ich cien bit, ale nedostal podiel (odmena) v posmrtnom živote, a Boh nebude hovoriť s nimi a nebude vidieť na súdny deň a nie (príliš), očistí je. pre nich bolestivý trest. " [Ali Imran / 3:77]

Nenechajme štepu a úžera. Určite patrí veľký hriech. Obaja patria odpornú prácu, ktorá vyústila v hneve Alah všemohúci a laknatnya. Patril k nelegitímne a ničenia a zničiť spoločnosť.

Majme strach z Alaha Všemohúceho. Naozaj to najlepšie z reči je kniha Alaha a najlepšie vedenie je vedenie proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a škaredý, škaredý prípad, že nové veci (bid'ah). Poďme sledovať moslimskej veriaci, pretože z rúk Alaha Všemohúceho v zbore. Kto je sám, on sám v pekle.

Odkaz: Al-Al-Minbariyah Khuthab, Dr Fauzan Salih ibn 'Abdulláh al-Fauzan, vol 2, s. 367-372. Názov článku (okrem sviatku admin)

[Skopírované z As-Sunny časopisu XIII/1430/2009M 06-07/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]





Je nám ľúto, sviatok Odpustenie v kontexte predpísané?



Podľa
Klerik Abdullah bin al-Buthoni MA Taslim


Odpúšťajúci, súcitný voči svojim moslimami a elegantne o chybám zbožné lásky, ktorá je veľká cnosť, a odporúča v islame. Alah hovorí.

خذ العفو وأمر بالعرف وأعرض عن الجاهلين

Buď odpustenie, čo príkaz dobré skutky, a berpisahlah ľudí, ktorí sú hlúpi. [Al-A'raf / 7:199]

V inom verši Alah hovorí.

فبما رحمة من الله لنت لهم ولو كنت فظا غليظ القلب لانفضوا من حولك فاعف عنهم واستغفر لهم وشاورهم في الأمر

To bolo z milosti Alaha, aby ste jemné sily proti nim. Keby ste bol krutý znovu byť hrubý, by dištancovať sa od všetkých okolo seba. Preto ospravedlňte ich a požiadať o odpustenie pre nich, a poradiť sa s nimi v záležitostiach. [Ali Imran / 3:159]

V skutočnosti tieto vlastnosti patrí vlastnosti zamestnancov Alah je kto sa ho bojí, pretože jeho slová.

الذين ينفقون في السراء والضراء والكاظمين الغيظ والعافين عن الناس والله يحب المحسنين

(Tí, ktorí sú spravodliví sú) tých, ktorí trávia (voľne), či už v oblasti, rovnako ako úzke a tí, ktorí obmedziť hnev, a (jednoduché) odpustenie (chyby) a ďalšie. Boh miluje tých, ktorí dobro. [Ali Imran / 3:134]

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou je khsusus popísať veľkosť povahe cnosti a zásluh odpustenie od Boha Všemohúceho v slovách svojho sallallaahu To alaihi wa salámou: "Dodáva sa služobník Boží tým, že jeho ospravedlnenie (jeho brat), ale slávy (zo sveta a ďalej) "[1]

Znamenať zvýšenie slávy svetového odpúšťa, kto s ním bol vyvýšený a oslávený v srdciach manusian, pretože je ľahké odpustiť druhým, zatiaľ čo v posmrtnom živote s veľkosťou a cnosť odmenila Alahom Všemohúcim. [2]

Ospravedlňujeme sa, ale odpúšťať v dennom Británii?
Avšak, môže táto veľká zbožná láska premení akt protiprávny a trestuhodné, ak vykonávajú takým spôsobom, že žiadne výčitky v Koráne a sunny proroka sallallaahu To alaihi wa salámou.

Napríklad, tento akt sa špecializuje na určitú dobu, a pretože neexistuje žiadny spor o špecializáciu v šaría. Ako oddeliť ju včas a v rámci sviatku Eid ul-Fitr a Eid al-Adha.

Tento bid'ah [3], ktorý zrejme bol varovaný proroka sallallaahu škaredosti To alaihi wa salámou podľa slov on sallallaahu To alaihi wa salámou: "Naozaj, všetky veci, ktoré sú bid'ah diadém vynálezy a všetky herézy je falošný, a všetky zvrátené (miesto) v ohni "[4]

Ak sa niekto spýta: prečo je to považované za zavádzajúce akt kacírstva, ale islam bol zrejme silno obhajoval a chválil charakter ľahko odpustiť chyby druhých, ako už bolo uvedené v popise vyššie?

Odpoveď: Áno, islam veľmi odporúčam, za predpokladu, že ak nie je čas venovaný alebo akýmkoľvek spôsobom, bez argumentu (argument), ktoré vykazujú takú presnosť. Pretože, ak venuje takú dobu bez zvláštnych argumentov, potom to zmenil na veľmi ohavné akt kacírstva v islame.

Napríklad, Sunna pôstu a modlitby v noci odporúčame v islame. Avšak, tieto dva druhy uctievania, ak implementácia je venovaný v piatok, dve hlavné otázky majú byť zavrhnutiahodnej a zakázané urobiť [5], pretože slová alaihi proroka sallallaahu To wa salámou.

لا تختصواليلة الجمعة بقيام من بين الليالى ولا تخصوايوم الجمعة بصيام من بين الأيام إلا أن يكون فى صوم يصومه أحدكم

Myslíte si, špecialisti na piatok v noci medzi druhou noc (prevedenie) nočných modlitbách, a nie sa špecializujú v piatok za cenu druhého dňa od pôstu, ale pôst je možné pomocou jedného z vás. [6]

To je to, čo sa nazýva učenci ako "kacírstvo idhafiyyah", akt, ktorý sa všeobecne odporúča v islame, ale niektorí moslimovia sú špecializované akcie podľa času, miesto, príčina, okolnosti alebo určité postupy, ktoré nie sú odvodené z Božie vedenie Všemohúci v Koráne a sunny v alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. [7]

Iným príkladom v tejto otázke je venovaný modlitbe noci Rajab a Sha'ban. Imám-Nawawi, môže mať zľutovanie Alah hovorí o týchto dvoch modlitby: "Modlitba (nocí v mesiaci) a Rajab Sha'ban je inovácia, ktorá je veľmi zlé a odsúdeniahodné" [8]

Imám Abu Shamu rahimahullah vysvetliť túto dôležitú zásadu v slovách: "Je zakázané, aby sa klaňal sa špecializuje na obdobie (niektoré), ktoré nie sú uvedené v šaría, ale mali by byť všetky dobré skutky sú zadarmo (do) kedykoľvek (bez špecializácie) . Neexistuje žiadna cnosť v dobe, v čase, s výnimkou tých, prednostné šaría a dikhsusukan s jedným druhom uctievania .... Ako je pôst v deň Arafat a Ashur, modlil sa uprostred noci, a umrah o ramadánu ... "[9]

Rahimahullah Imám Ibn al-Qayyim povedal: "... patrí (príklady) v tomto prípade, že sunnah alaihi proroka sallallaahu To wa salámou povedal, že zákaz sa špecializuje na pôstneho mesiaca Rajab a piatok, aby nemohli používať ako prostriedok smerom k činu herézy v náboženstve, tj ) so špecializáciou na určitú dobu, nie je venovaná uctievanie výrazom "[10]

VZHĽADOM miliarde halal halal UDALOSTI
Vrátane živú akciu vykonáva moslimov v Indonézii, aby odpustil každý iný po Idhul Fitr sviatok je to, čo je všeobecne známy ako Bil halal halal udalosti.

Akcia bola trestuhodné bid'ah napríklad z dôvodov popisujeme vyššie. Táto udalosť sa nikdy neurobil a je ilustrovaný alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a najlepšie generácie tejto ummy, spoločníci Alaha Anhui a kňazi, ktorí nasledujú sunny ahlus cestu tiež. Ale oni sú tí, ktorí si pochvaľujú ich chápanie a praktizovanie islamu všemohúceho Boha a jeho poslov sallallaahu To alaihi wa salámou. Alah hovorí.

والسابقون الأولون من المهاجرين والأنصار والذين اتبعوهم بإحسان رضي الله عنهم ورضوا عنه وأعد لهم جنات تجري تحتها الأنهار خالدين فيها أبدا ذلك الفوز العظيم

Ľudia pred ďalším na prvom mieste (k islamu) medzi ľuďmi emigrantov a Ansar (ďalej len spoločnosť) a tí, ktorí sa nimi riadiť dobre. Boží zapáčilo, a oni boli radi, že Boha, a Boh pripravil pre nich záhrady pod ktorými rieky tečú, v ňom sa býva v ňom na veky. To je pravda, víťazstvo. [U-Tawbah / 9: 100]

A v Sahih hadíth, Prorok sallallaahu alaihi wa salámou povedal: najlepší z mojich ľudí sú generácie, ktoré som poslal v období Oni (spoločníci), potom generácia, ktorá prišla po nich, potom generácia, ktorá prišla po nich. [11]

Okrem toho táto udalosť ukázala, že obsahujú mnoho kemungkaran a o porušenie šaría Alaha Azz wa Jalla, vrátane:

A. Ikhtilath (voľne miešať) u mužov so ženami, ktoré nemajú väzbu nemá v šaría. Tento zákon jednoznačne zakázaný v islame, aj keď je matka všetkých korupcie v spoločnosti.

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Nechcel som odísť po ma ohovárajú (zlo / poškodenie), je viac škodlivý ako muži (fitnah) žien" [12]

Imám Ibn al-Qayyim rahimahullah vysvetľuje vo svojom prejave: "Nie je pochýb o tom, že umožňuje ženám miešať voľne s mužmi, je matkou všetkých katastrofe a zničenie, a to aj vrátane príčiny (primárne) rôznych kalamít, ktoré rovnomerne. Vzhľadom k tomu tiež príčinu (incidencia) škody vo všetkých prípadoch, že všeobecné a zvláštne. Promiskuita je, že rýchly rast a ohavné čin cudzoložstva, ktorý je zahrnutý v dôsledku hromadného ničenia (ľudstvo) a epidémie infekčných chorôb, ktoré dlhotrvajúci "[13]

Sheikh Abdul Aziz bin Baz rahimahullah ďalej potvrdzuje, že toto v beiau hovorí: "argumenty (z Koránu a Hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa salámou) ďalšie potvrdzuje, nelegitímne (muž), sám so ženou, ktorá nie je zákonným pre neho , (rovnako ako zakázané) sa na neho pozrela, a všetky prostriedky, ktoré uvrhli (ľudské) v prípade, že je zakázané Alaha Všemohúceho. Argumenty sú veľmi početné a silné (všetko) tvrdil, zákaz-ikhtilath (zmes voľne u mužov so ženami na veci (poškodenie), je veľmi zlé dôsledky "[14]

2. Triasť a triasť ruky medzi mužmi a ženami, ktorí nie sú pre neho zákonné ods nie je mahram).
Tento akt je zakázaný v islame založené na slová alaihi proroka sallallaahu To wa salámou: "Ak je vedúci muž bol bodnutý ihlou železa je pre neho lepšie, než sa dotkol ženu, ktorá nie je zákonným pre neho" [15]

3. Prítomnosť žien, ktoré besolek a obliekajú ako ženy oblečené nevedomosť.
Je tiež zakázané v islame, ako Alah.

وقرن في بيوتكن ولا تبرجن تبرج الجاهلية الأولى

A nech si (O ženy Mukminah) usadil vo svojich domovoch a nemajú si bertabarruj (parádiť a zdobený) ako (vlastný) Neznalosť žien prvá. [Al-Ahzab/33: 33]

V autentickej Hadith, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Veru, žena je nahota, a keď vyšiel (dom) bude nasledovať Satan (zdobia to byť proces pre mužov), a okolnosti, ktoré sú najbližšie k Pánovi svojmu (Alah) bolo, keď bol vo svojom dome "[16]

ZÁVEREČNÝ
Tak hrubý obrys zákona odpustenie, odpustite si navzájom, aby sa sviatok. Záväzné pre každého moslima k presvedčeniu, že všetko požadované moslimov dostať sa bližšie k Alah všetko, čo bolo popísané a ilustrované proroka sallallaahu dokončený alaihi wa salámou v návode, ktorý si priniesol.

Vznešeného priateľa Abu Al Dhar Ghifari Alah To Anhui povedal: "Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou nás opustila v neprítomnosti burungpun mával krídlami do vzduchu, ak beli sallallaahu To alaihi wa salámou vysvetlil nám znalosti o ". Potom Abu Dhar Alah To Anhui povedal: Pošle Alláhův sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

ما بقي شيء يقرب من الجنة ويبا عد من النار إلا وقد بين لكم

Neexistuje žiadny (dlhší) odišiel jeden kúsok ods ucapan'perbuatan), ktorá môže priniesť (si) do raja a udržať (vy) z pekla, ak bolo vysvetlené, aby vás "[17]

Kiež Boh všemohúci aj naďalej venovať svoju taufiq nám všetkým, aby sa vždy pevne držať na Sunna Poslom Alaha a drž sa ďalej od všetkého, čo sa odchyľuje od sunny, on sallallaahu To alaihi wa salámou až do konca nášho života. Amen

Bože, náš wafatkanlah o islame a sunny (Pokyny) alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. [18]
A Alah vie najlepšie

[Skopírované z As-Sunny časopisu XV/1432/2011M 04-05/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858196 Fax]
_______


Prehodnotenie platnosti Bi halal halal


Podľa
Anas feat Burhanuddin MA


DEFINÍCIA A HISTÓRIA Generali Generali BI
V jazyku, halal halal bi je zložené slovo znamená v arabčine a kóšer s halal alebo kóšer podobne. Ale táto zmes je známa v arabských slovníkov a využitie každodenného arabskej spoločnosti. Arabi v Mekke a Medine zvyčajne počuť pútnikov Indonézii, s obmedzenou schopnosťou ich arabsko-halal opýtať? Pri obchodovaní na trhoch a nákupných centier. Pýtajú Ak predávajúci súhlasí s citáciami, ktoré poskytujú, aby tovar v súlade so zákonom pre nich. Po dohode, predávajúci vráti hovoriť "halal". Alebo keď je jedlo alebo nápoje sú podávané na verejných miestach, pútnici obvykle od "kóšer?" Zabezpečiť, aby potraviny / nápoje sú zdarma, a kóšer k nim.

Táto zlúčenina sa zdá byť v Indonézii, krajina pôvodný výrobok. Slovo halal bi halal Indonézska a je absorbovaný je definovaná ako "ospravedlnenie, odpustenie po pôstu ramadánu púť, zvyčajne koná v mieste ods hľadisko, hala, atď), podľa počtu ľudí a je typický zvyk Indonézia" [1]

Autor uvádza, že Iwan Ridwan halal halal bi je tradícia zberu skupina moslimov v Indonézii, na určitom mieste pre seba, chvenie rúk ako výraz odpustenie, ktoré je haram byť halal. Všeobecne platí, že tieto aktivity konať po Eid al-Fitr modlitby [2]. Niekedy, prehliadka tiež halal halal bi v dňoch po Eid al-Fitr vo forme prednášok, dobrosrdečný, alebo jesť spolu.

To znamená, že tradície halal halal bi pôvodne propagoval KGPAA Mangkunegara I (narodený 8. a pri 1725), ktorý je známy ako Prince Sambernyawa. Ak chcete ušetriť čas, energiu, myšlienky a náklady, potom po Eid ul-Fitr modlitebného stretnutia medzi kráľom a dvoran a vojak súčasne v hale paláca. Všetky dvoran a vojak s riadnym priebehom sungkem ku kráľovi a cisárovná. Čo Prince Sambernyawa neskôr napodobnil islamskými organizáciami, pokiaľ ide o halal halal bi. Potom vládne agentúry / súkromný sektor tiež držal halal halal bi sa zúčastnili ľudia z rôznych náboženských spoločenstiev [3]

Halal bi halal význam ako vyššie je tiež nebola nájdená zmienka v knihách učencov. Niektoré z spisovateľov je hrdá na to spomenúť, že halal halal bi je kreativita Indonézie a indigenization islamu v indonézskej spoločnosti [4]. Ale v očiach náboženské poznanie, také veci je sporné, pretože ďalej sa skutky prorocké vedenia, bude stále viac zdiskreditovaný. Islam je kompletný a dodatok k nej iba poškvrniť dokonalosti. Krátky dokument sa snaží preskúmavať platnosť tradície halal halal bi podľa výhľadom na šaría.

Niektoré pochopenie vyššie uvedených skutočností je možné dospieť k záveru, že to, čo sa myslí halal halal bi nie je tradícia navštevovať navzájom na sviatok Eid al-Fitr je tiež obyčajné v iných islamskom svete. Táto tradícia prišla z diskusného papiera, hoci tam sú tiež udalosti Zdravím tam.

Hari Raya V islamu musí byť založený na tvrdení (TAUQIFI)
Právny pôvod problému je, že všetky náboženské uctievanie je haram (urobil), kým sa vedú spory. Kým v tradičnej a muamalah kapitole, všetko je dovolené k tvrdeniu, že tam mengharamkannya. Festivaly ('id) je vlastne bližšie v kapitole muamalah. Avšak, problém "id je výnimka, a argumenty ukazujú, že tam" id je tauqifi (musí byť založená na tvrdení). Je to preto, že "id nielen zvykom, ale tiež má náboženský stranu. Imám aš-Syathibi rahimahullah povedal.

وإن العاديات من حيث هي عادية لا بد عة فيها, و من حيث يتعبد بها أو تو ضع وضع التعبد تد خلها البد عة

Naozaj Colné domácej strane to nie je kacírstvo v ňom. Ale zo strany on používal / pozíciu ako uctievanie, môže byť kacírstvo v nej [5]

Taufiqi charakter osláv "ID má dve strany:

A. Tauqifi na pozemné operácie, pretože alaihi proroka sallallaahu To wa limitu salámou sú tam len dvaja bratia sviatkom v roku, a to je založený na zjavenie.

عن أنس بن مالك رضي الله عنه قال: قدم سمع رسول الله صلى الله عليه وسلم المدينة ولهم يومان يلعبون فيهما, فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ما هذان اليومان, قالوا? كنا نلعب فيهما في الجاهلية, قال: إن الله عزوجل قد أبدلكم بهما خيرا منهما: يوم الفطر ويوم النحر

Anas bin Malik povedal Alah Anhui: (Po) Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou prišiel do Mediny a do jej obyvateľov majú dva dni, v ktorých hrajú v ňom. Potom sa opýtal: Sú tieto dva dni? Povedali: V minulosti sme boli zvyknutí hrať na dva dni v priebehu Jahiliyyah. Tiež povedal: Naozaj Boh nahradil ich dvoma lepšie dni, "Eid al-Fitr a 'Eid al-Adha. [Spracoval Abu Dawud nie. 1134 posudzoval platnosť Al-Albani] [6]

Tak, ako forma praxe tejto Hadith, čas alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a prvých generácií moslimov nepoznali nič iné ako dvojdňové oslavu tohto sviatku [7], na rozdiel od moslimov v tomto veku, ktorý má mnoho sviatkov a osláv , ktorý nemá základné syar'i.

2. Tauqifi postupov pre jeho realizáciu, pretože v islame, sviatok nie je len obvyklý, ale aj bohoslužby, ktoré sa ustanovujú postupy pre implementáciu. Každá služba sa vykonáva na sviatok modlitby sa Takbir, zakát, pôst bol porazený a nelegitímne set. Dokonca aj veci, ktoré sa vykonávajú na sviatok slobody v podobe jedla a pitia, oblečenie, hrať sa a zabávať sa aj naďalej limituje pravidlami šaría. [8]

POTREBUJETE špecializácie teorém
Na jednej strane islam vysvetľuje postupy pre rekreačné oslavu, ale na druhú stranu neustanovuje limity na niektoré z sunny v oslave "id, ako napríklad ako sa zjavnou radosťou, ako make-up a oblečenie, alebo hra, čo je potrebné urobiť. Islamské právo predložiť túto záležitosť na zvyky a tradície každého z nich.

Tak, moslimovia sa zišli, baviť sa, cestovať, navštíviť a pogratulovať navzájom. Dokonca aj vzrušenie z týchto potrieb je potrebné zdôrazniť, že členovia rodiny cítia rôzne dni, a preto spokojní, takže už pokušeniu veľký deň, veľký deň, ktorý nemá základ v islame. [9]

Avšak sa špecializuje Eid dní, al-Fitr Zdravím vyžaduje osobitnú argument. On nebol zahrnutý v prehliadke, alebo vzrušenia, ktorý bol zdobený v dovolenke je predpísaná. On je wazhifah (prax), ktorý vyžaduje osobitný argument.

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho spoločníci nikdy neurobil, ale rozhodujúci faktor pre pozdravy existujú tiež vo svojej dobe. Kamarát má tiež chybu s ostatnými, a to aj tých, ktorí boli najviac túžia, aby sa zbavili viny na niekoho iného. Avšak, nemusí to nutne, aby boli špecializované na konkrétny deň pozdravy.

Tak, špecializovaný "Eid al-Fitr Zdravím nový prírastok islamskej šaría nepodložené tvrdenie. Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah povedal.

فكل أمر يكون المقتضي لفعله على عهد رسول الله صلى الله عليه وسلم مو جودالو كان مصلحة ولم يفعل, يعلم أنه ليس بمصلحة

Takže každý prípad sú faktory, ktoré spôsobujú jeho realizáciu v čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou tam bol, keď to (v skutočnosti) je výhoda (dobrý), a (ale), že to neurobil, potom si uvedomiť, že prípad nie je dobré. [10]

Podobnosť s pozdraviť po modlitbe a špecializuje púte GRAVE V deň Botanická
Pretože nie je známe, s výnimkou Indonézia a novo sa objavili v minulých storočiach, nie je veľa učencov, ktorí diskutujú o slovo halal halal bi konkrétne. Existujú však aj iné problémy s podobnými vlastnosťami na halal halal bi a bol široko diskutované učenci od staroveku, ruky problém shake alebo pozdraviť po modlitbe pri hrobe a špecializáciu na pútnických slávností.

Trasúcimi sa rukami so Sunny pri stretnutí s ostatnými, ako je popísané v nasledujúcom Hadith.

عن البراء رضي الله عنه قال: رسول الله صلى الله عليه وسلم: مامن مسلمين يلتقيان فيتصا فحان إلا غفر لهما قبل أن يتفر قا

Od al-Bara (BIN Azib) Alaha To Anhui, povedal: Pošle Alláhův sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: To je dva moslimovia stretnúť a potriasť rukou, ale oni sú odpustené, ako lúčenie "[Spracoval Abu Dawud nie. 5212 a na-Tirmidhi nie. 2727, odsúdený Sahih al-Albani] [11]

Ale keď sa Sunna venovaná konkrétnom čase a je veril byť Sunna vykonáva priebežne po každej modlitbe, zákon zmenil, pretože to je ďalšia špecializácia v novom šaría náboženstva.

Okrem toho, zdravím po modlitbe tiež robí podriadeného skutok je Sunna dhikr po modlitbách. [12]

Ibn Taymiyyah rahimahullah požiadal o tomto probléme, potom odpovedal: trasúcimi sa rukami po modlitbe nie je sunny, ale je to kacírstvo, wallahu vie najlepšie. [13]

Jasnejšie, učenci roztriediť špecializáciu v hrobe pútnických festivaloch vrátane kacírstva [14], ale aj hrob púť, ktorá v podstate odporúčané postupy v islame, ako je popísané v nasledujúcom Hadith

عن بريدة رضي الله عنه قال: رسول الله صلى الله عليه وسلم: إني كنت نهيتكم عن زيارة القبور فزوروها? فإنها تذكر الآخرة

Z Buraidah (al-ASLA) povedal: Posol Alláha alaihi sallallaahu To wa salámou povedal: Veru, bol zakázaný púte si hrob, takže teraz berziarahlah, pretože pripomenul ďalej. [HR Ashabus Sunnan, a to je lafazh lafazh Ahmad (č. 23 055) sa posudzuje platnosť al-Arnauth Syu'aib]

Podobne, trasenie rúk a pozdravy sú súčasťou islamského učenia. Ale keď je špecifické pre určitý deň a veril, že Sunny, ktoré sú neustále robil každý rok, zákon sa zmenil na nič vytknúť. A Alah vie najlepšie.

Niektorí ľudia v PORUŠENIE Shari'a Generali Generali BI
Okrem argumentu je nemá nadácie v halal halal bi tiež často nájsť niekoľko porušení šaría, vrátane;

A. Mengakhirkan ospravedlnenie až do príchodu Eid al-Fitr. Ak chyba alebo kezhaliman na ostatné, niektorí ľudia čakajú na Eid ul-Fitr sa ospravedlniť, ako je uvedené v slávnej frázy "odpustil ľúto záležitosť je pracovný deň Eid." A byť "ospravedlniť a neviditeľná" ucapa "povinné". na sviatok Eid al-Fitr. Aj keď sme sa nemusí nutne žiť až Eid al-Fitr a sme poučení, aby okamžite zdôvodniť kezhaliman robíme, ako ukazuje nasledujúci popis Hadith

عن أبي هريرة رضي الله عنه أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: من كانت عنده مظلمة لأخيه فليتحلله منها? فإنه ليس ثم دينار ولا درهم من قبل أن يؤخذ لأخيه من حسناته, فإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات أخيه فطر حت عليه

Od Abu Hurayrah, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: Kto sa kezhaliman k jeho bratovi, nech požiada o zákonné (ospravedlnený) sa od neho, pretože tam (ďalej) už počíta Dinara a dirham pred láskavosť daný jeho brata, a ak má k ničomu už, tak zlý, že jeho brat bude prijatá, a vzhľadom k tomu, k nemu. [Bukhara nie. 6169]

2. Ikhtilath (zmiešané opačného pohlavia), ktoré by mohli viesť k iným hriešnikom, ako je cudzoložstvo a nelegitímne názory. Preto proroka sallallaahu To alaihi wa salámou to zakázal, ako v nasledujúcom hadíth Abu USAID.

عن أبى أسيد الأنصارى رضي الله عنه أنه سمع رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول وهوخارخ من المسجد فا ختلط الرجال مع النساء فى الطريق فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم لانساء استأخرن فإنه ليس لكن أن تحققن الطريق عليكن بحافات الطريق, فكانت المراة تلتصق بالجدار حتى إن ثوبها ليتعلق بالجدار من لصوقهابه

Od Abu al-Ansari USAID Alaha To Anhui počul Messenger sallallaahu To alaihi wa salámou povedal, keď z mešity a muži sa mieša so ženami na ulici. Potom povedal k žene: "Uhni, tie nie sú spôsobilé na spustenie v polovici ulice, chodiť na okraji". Potom sa ženy k stene tak, aby ich oblečenie proti múru, pretože ich šaty sú tak mepetnya múr "[hlási Abu Dawud nie. 5272, odsúdený Hasana al-Albani] [15]

3. Potriasť rukou s opačným pohlavím, ktorý nie je mahram. Títo hriešnici sú oveľa podceňovaný mnoho ľudí zákonným spôsobom bihalal alebo denný život, ale keharamannya bolo popísané v nasledujúcom Hadith.

عن معقل بن يسار رضي الله عنه يقول: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: لأن يطعن في رأس أحد كم بمخيط من حد يد خير له من أن يمس امر أة تحل له

Ma'qil Alah ibn Yasar od 'Anhui povedal: Pošle Alláhův sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Ak niekto z vás prebodol hlavu s ihlou a železa, je to pre neho lepšie, než sa dotknete ženu, ktorá nie je zákonným pre neho". [HR ath-Thabrani, posudzoval platnosť od Al-Albani] [16]

Šejk al-Albani rahimahullah povedal: "Hrozba tvrdá pre človeka, ktorý sa dotýka ženu, ktorá nie je dovolené ho obsiahnuté v tejto Hadith ukazuje, nelegitímne potriasť rukou so ženami v ktorí nie sú mahram, ed), pretože nie je pochýb o tom, že tras rúk, vrátane nedotýkajú. Mnohí moslimovia, ktorí spadajú do tejto chyby, dokonca aj niektorí učenci "[17]

ZÁVEREČNÝ
Vystavenie vyššie, môžeme konštatovať, že sa jedná v halal halal bi je špecializácia na Zdravím festivaloch. Zameranie tejto akcie sa stala zrejmá pridanie nového šaría nemá základové syar'i argumenty. Takže keď veľa stretnutie koná privítať prázdne Eid ul-Fitr Pozdravy z programu rokovania, bola schôdzka povolené stretnutia, ako výraz radosti na sviatok islamu disyariatan a obmedzenia sa vzťahujú na zvyky a tradície miestnych komunít. Samozrejme, ak bez ohľadu na činy sarija, medzi inými, ktoré sme spomenuli vyššie. Okrem Indonézie, valného zhromaždenia, ktoré mu'ayadah (vzájomné gratulácie "ID), existujú aj v iných častiach moslimského sveta bez popretie Ulama.

Pre tých, ktorí hovoria "Á, tu je to len naozaj by nemalo byť!" Pamätajte si, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal, každý nový prípad v náboženstve ako syarrul veku (rovnako zlá ako najhoršom prípade). Takže ako môžeme podceňovať ho? Každé moslimskej Haris pozor nových veciach, ktoré prišli neskôr. Mari, znova cvičiť čistý Sunny a islam, pretože to bude milovaného proroka sallallaahu To alaihi wa salámou

A Alah vie najlepšie

REFERENCIE
A. Wa al-A'yad Atsaruha To alal moslimovia, Dr Sulaiman al-Suhaimi, Islamská univerzita Medíny.
2. Iqtidha To popol-Shirath al-Mustaqim, Ibn Taymiyyah, Darul Ashimah.
3. Mi'yarul Bid'ah, Dr Muhammad Husajn al-Jizan, Dar Ibnil Jauzi.
4. Risalatun fil Ikhtilath, šejk Muhammad bin Ibrahim
5. http://bahasakita.com/2009/08/23/halal-bihalal2/ ~ ~ V

[Skopírované z As-Sunny časopisu XV/1432/2011M 04-05/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858196 Fax]


Eid ul-Fitr a Bi halal halal




Podľa
Ahmas duchovné Faiz Asifuddin



Eid al-Fitr je jedným z dvoch hlavných festivalov, ktoré existujú v islame. Zvyčajne v Eid ul-Fitr, v tejto milovanej krajine, vždy synonymom kóšer bihalal udalosti. Nejako pôvodu, ale tradícia trvá už dlhú dobu.

Je jasné, že deň Eid al-Fitr je deň, ktorý moslimovia oslavuje po ramadánu radosť. Aj dnes moslimovia sú povolené radosť ako výraz vďačnosti k Bohu tým, že robí, čo kegaiatan poteší, ak to nie je v rozpore s islamským právom.

Ibn Manzhur v Lisan al-Arab al-matka priniesla A'rabiy slová: "Hari Raya ('Id) s názvom" Id, pretože to bolo vždy opakuje každý rok s vzrušenie stále nové "

Ibn al-Allamah Abidin rahimahullah [2] hovorí, "len sviatku" Id, pretože na ten deň Boh Subhanahu wa Ta'ala má dobrú radu dobrých Samui sa späť k svojim služobníkom. Okrem iného: (Cnosť) iftar jedlo po zákaze, rovnako ako charitatívne Fitr. Tiež ideálny Hajj (Eid al-Adha), aby prechádzajúce sa púť, jesť mäso a ďalšie. Jeho zvyk ten deň obsahuje radosť, potešenie a radosť.

Napríklad, v autentickom rozprávaní, Aisha Alah anha povedal: "Posol alaihi Alah sallallaahu To wa salámou prišiel ku mne, keď tam sú dvaja ľudia predo mnou, otrokyne, ktorá spievala (v inej spomínanej rozprávania: neboli spevák) s piesňou bu'ats. Potom sallallaahu To alaihi wa salámou ležal v posteli, obrátil svoju tvár (uvedené v inej rozprávania on sallallaahu To alaihi wa salámou kryje hlavu s handričkou). Abu Bakr prišiel, potom menghardikku a povedal: "Pieseň o vlkovi pred proroka sallallaahu To alaihi wa salámou?" Tak proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal, čelí Abu Bakr povedal: "Nech je". Keď sa sallallaahu To alaihi wa salámou sa nestará, a tak som im naznačil, aby vyšiel.

V inej správe (uvedené). Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

يا أبا بكر, إن لكل قوم عيدا, وهذا عيدنا

O Abu Bakr, naozaj každá ľudská skupina má sviatok. A (dnes) To je sviatok (id), nám. [3]
Význam piesne je báseň, ktorá šum Bu'ats nasyid štýl, obsahuje sochy v vojne a odvahy.

Šejk Hasan bin Ali Imam Hafizhahullah menukilkan Baghawi rahimahullah slovo, ktoré hovorí nasledovné: "Bu'ats je dnes známa medzi Arabmi. Historicky, deň sa to stalo masaker armádou Aus proti Khazraj vojakov kmeňa. Boj sa konala medzi dvoma kmeňmi mali pokračovať sto dvadsať rokov, až do príchodu islamu.

Hum básní dvoch otrokyne je báseň popisujúci bitku a o odvahe. Kým zmienka o tejto básne bude schopný pomôcť vzbudiť ducha obranu islamu dinul tejto záležitosti.

Pokiaľ ide o piesne, ktoré spomínate veci špinavé, distribúciu a nelegálne záležitosti otvorene vyjadril nespravodlivé slová, obsahuje piesne, ktoré sú zakázané. A to nie je pravdepodobné, že sa konajú v alaihi lone proroka sallallaahu To wa salámou zatiaľ čo on ignoroval popretie toho.

Potom sa slovami proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, "dnes je" Id (sviatok) nás ", odhaliť vzrušenie je pochopiteľné, že tieto dva islamské sviatky sú náboženské symboly. Deň nebol ako iné dni. [4]

Na druhú stranu, keď vysvetľoval jeden z histórie, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou kryje hlavu s látkou (tak, že nevidí dve ženy spevu otroka otrokmi), al-Hafiz Ibn Hajar al-Asqalani rahimahullah povedal.

"Čo sa týka proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho hlava pokrytá látkou, potom v nej je tvrdenie, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou odvrátil sa od nej, pretože pozícia, ktorú on sallallaahu To alaihi wa salámou požiadavky, ktoré nevenujú pozornosť na také veci. Však, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nepoprel to, ukázať bolehnya takú vec, ak sa zhoduje s tým, že sallallaahu To alaihi wa salámou súhlasiť, pretože sa nemusí schvaľovať špinavosti.

Však musia domorodci zbaviť sa z vyššie uvedených hier a veci, ktoré sú k ničomu. Takže v tomto prípade by ľudia mali obmedziť sa na veci, ktoré existujú nashnya, a to ako v čase, a postup, aby sa minimalizovalo priemernú odchýlku od pôvodu, je dovolené "[5]

Al-Hafiz Ibn Hajar al-Asqalani rahimahullah neskôr povedal.
"V tejto Hadith sú tu aj niekoľko faidah (okrem iného) disyariatkannya dať keleluasaaan rodinám na sviatky, robiť rôzne veci, ktoré potešia dušu a osviežiť unavené telo po robí uctievania. Ale odvrátiť sa od týchto vecí (hranie hier) je lepšie. V Hadith je tiež obsahoval informácie, ktoré sa objavili na vzrušenie sviatku, vrátane náboženských symbolov "[6]

Tak, to je halal bihalal alebo čo termín jeden, je činnosť, za prípustné, pokiaľ je to len chcel vyjadriť svoju radosť na hostine, Eid al-Fitr a Eid ako Adha, napr pre niečo na jedenie spolu, stretnúť sa s rodinou a priateľmi. Pretože to dovolilo musilmin vyjadrila svoju radosť v čase sviatku, všetci vzrušení sa nesmie odchýliť od ustanovení syar'i.

Problém, naozaj tam je veľa vecí, ktoré potom sa odchyľujú od ustanovení šaría, ako ikhtilath (zmes medzi mužmi a ženami nie sú mahram), handshake medzi opačného pohlavia, rah-rah, predviesť genitálie, predviesť krásy, nemorálne piesne, hrá ohňostroj a tak ďalej.

Takéto nemorálne činnosti, ktoré je potrebné sa vyhnúť. Okrem toho, nevadí ľúto, odpustite si navzájom činnosti do hlavného menu, alebo v prípade berhalal bihalal dní a sviatkov. Odpustite sebe nemusí čakať na výstavy halal bihalal. Predpoklad, že vzájomné odpustenie, ako by viac Afdhal vykonáva Ak sa v priebehu prázdnin, je falošný predpoklad. A každý druh ľúto, že je to jasnejšie. Nebyť vážny a úprimný. Ľudia hovoria: "Keď dovolenka, my odpúšťame sebe". V dôsledku toho sa ľudia tak ľahko zraniť seba navzájom a seba utlačovaných porušuje inú stranu, za predpokladu: "ľahšie ospravedlniť neskôr na sviatok".

Allah al-Musta'an.

[Skopírované z As-Sunny časopisu XV/1432/2011M 04-05/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]




Eid al Fitr dní a poradenstvo



Podľa
Aris duchovný Abu Sulaiman Sugiyantoro


Prečo len "ID?
V jazyku, 'Id je niečo, čo znovu a znovu a znovu. Niečo, čo používa, aby prišiel a vrátiť sa z jedného miesta alebo času.

Potom volal "Id, pretože Boh dáva dobrotu rozbiť chrbtom, po našom pôst a platiť zakát Fitr. A k dokonalosti pútnikov, po objednal na porážku zvieracie obeť a Tawaf. Vzhľadom k tomu, zvyčajne v takýchto chvíľach je radosť a šťastie.

Ako rahimahullah Suyuti povedal: "Id je špecifickosť týchto ľudí. Existencia dvoch dní Id 'na Božej milosti k tomuto národu. Od Anas Alaha To Anhui, povedal: "Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou prišlo do Mediny, a ľudia z Mediny mal dva sviatky. V čase Jahiliyyah, oni hrajú na týchto dvoch sviatkov. On povedal, "prídem a máte dva dni, ste hrali v neznalosti. Boh potom vymeniť za lepší, než obaja, (najmä) deň Nahr a deň Fitr. "[Dr Abdullah Ath Thayyar a Ahkam Al 'Idain wa' Asyri Dhi'l Hijjah v. 9].

Sunny veci na ID '
Tam sú niektorí, ktorí praktizujú Sunny pre nás v tento šťastný deň, vrátane:

A. Kúpeľ.
V deň "ID a Sunny na sprchu. Pretože v tento deň moslimovia sa stretnú, potom sunny ako kúpele v piatok. Avšak, ak niekto len wudoo "len, že je legitímne pre neho. (Ibn Qudama, Al Mughni, 3/257). Ako kúpanie a kaifiyatnya janab.

Nafi "povedal, jednak" Eid al-Fitr, Ibn Umar To anhuma sprcha pred odchodom na pole. [Rozprával Imam Malik v al Muwatta ", 1/177].

Said Ibn Musayyib rahimahullah povedal: "Sunna na deň 'Eid al-Fitr sú tam tri. (Je to): krátka prechádzka na pole, jesť a sprchovať pred odchodom z domu. [Irwa'ul Ghalil, 2/104].

2. Modlitba pred odchodom vyšperkovaný "ID.
Sunna sa umyť a vziať si svoje najlepšie šaty, oblečenie a parfum bersiwak.

Z anhuma Alah ibn Abbasa, on povedal:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يلبس يوم العيد بردة حمراء

"Je to proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, v deň" Id, Mala na sebe červený burdah ". [Ash Saheehah, 1279].

Imám Malik Rahimahullah povedal: "Počul som Ahlul Ilmi, sa domnievajú, Sunny a zdobia parfum na sebe v deň" ID ". [Al Mughni, 3/258].

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "V minulosti, kedy sa na dvojdňovom sviatočných modlitieb, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou na sebe krásne šaty. Hullah Bol na sebe dva dni dovolenku a Slnko, v Jedným z doby, on mal na sebe dve zelené Garments , a niekedy nosil burdah (červený deka tkanina). " [Zaadul Ma'ad, 1/426].

Kým pre ženy, neodporúča nosiť šaty zdobené fantázie, alebo použiť parfém. A majú zostať bokom od ľudí, aby nedošlo k ohováraniu, ako skutočnosti, ktoré vidíme dnes.

3. Jesť pred modlitbou To Eid al-Fitr.
Od Anhui Anas Alaha, on povedal:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم لا يغدو يوم الفطر حتى يأكل تمرات. رواه البخاري

"Je to proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nevyšiel, aby sa modlili Hasičské Eid al-Fitr, tak jedol nejaké termíny." [Hlásenie al Buchar].

A Anhui Buraidah Alaha, on povedal:

كان النبي صلى الله عليه وسلم لا يخرج يوم الفطر حتى يطعم و يوم النحر لا يأكل حتى يرجع
فيأكل من نسيكته. رواه الترمذي وابن ماجه

"Je to proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nevyšiel v deň" Eid al-Fitr, tak jedol. A nemal jesť v deň "Eid al-adh-ha, a tak sa vrátil domov, a potom jesť mäso obete". [U-Tirmidhi a HR Ibn Majah].

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "V minulosti, pred odchodom von, aby sa modlili Hasičské Eid al-Fitr, prorok sallallaahu To alaihi wa salámou jesť niektoré termíny, s nepárnym číslom. A v deň" Eid al-adh-ha, nemal jesť, takže zadnej časti poľa, potom jedol mäso obete. " [Zaadul Ma'ad, 1/426].

4. Vzhľadom inou cestou odchodu a návratu o tom, kedy modlitba "ID.
Sunna na ceste menyelisihi, a to pri ceste, keď idú von, aby sa modlili "Id, a prejsť na druhú stranu, keď sa vracia z poľa.

Od Anhui Jaber Alaha, on povedal:

كان النبي صلى الله عليه وسلم إذا كان يوم عيد خالف الطريق. رواه البخاري

"Je to proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, keď deň" Id, vzal si inú cestu, kedy voľno a ísť domov. " [Spracoval al Buchar v Idain v Bab Al ']

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "V minulosti proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vyšiel pešo a on menyelisihi ceste (to) prešla jedným spôsobom a späť inou cestou." [Zaadul Ma'ad, 1/432].

Zákon sa líšia cesta je len špeciálny Id na dva dni. Nie je Sunna pre iné skutky, ako sú modlitebné nedeľu, ako bolo povedané v knihe Ibn Dhuwaiyan Manarus Sabil 1/151. Alebo v dobrých skutkoch iných problémov, imám Nawawi spomína v knihe Spravodlivý Riyadhush, kapitola disunnahkannya ísť sa modliť "Id, navštívte chorých, Hajj, vojny, sprevádzal mŕtvolu a iného tým, že inú cestu, a tak násobiť miesto- miesto uctievania.

Shaykh Ibn 'Uthaymeen, môže mať zľutovanie Alah povedal: "Veci, ako to nemôže byť diqiaskan. Navyše prax je žiadna prax v čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. A nikdy citoval, že on vzal inú cestu, okrem Id dva dni. Máme jedno dôležité pravidlo pre thalibul ilmi, to všetko je dôvod, prečo čas alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a on to neurobil, potom prax je odmietnutá. " Až do Shaykh Ibn 'Uthaymeen povedal: "Je pravda, návrh je, vziať si inú cestu, špeciálne modlitebné na dva' Id sama, lebo zo slov Zahir-al Hajjawi muallif v Zaadul Mustaqni ', pretože neuvádza deň piatok, ale iba je uvedené v Id dva dni. To naznačuje, že on rozhodol sa disunnahkannya názor vzal inú cestu, okrem "ID" dva dni. [ASY Syarhul Mumti ", 5/173-175].

5. Bertakbir.
Alah hovorí:

ولتكملوا العدة ولتكبروا الله على ما هداكم ولعلكم تشكرون البقرة - 185

"A tak si zdokonalil vec Ramadhan a bertakbirlah preto, že Boh dal vám, môžete byť vďační." [Al Baqarah: 185].

Bertakbir času začína po pozorovaní na nový mesiac Shawwal, ak je to možné. A ak to nie je možné, potom s príchodom novinky, alebo keď zapadalo slnko na 30. ramadánu. Potom to Takbir do Imam dokončil kázanie o "Id. Rovnako tak v názore na práva, medzi Ahlul názoru Ilmi. Avšak, nemáme bertakbir pri počúvaní kázne, ale ak budete postupovať takbirnya kňaza. A zdôraznil, bertakbir, keď z domu do terénu, alebo pri čakaní na kňaz príde. [Idain Ahkamul To, 24].

Rahimahullah Šejk al-Islam Ibn Taymiyah povedal: "Takbir v deň Eid al-Fitr začína, keď pozorovanie nového mesiaca, a končí s dokončením" Id To je, keď kňaz dokončil v kázni, (tak) stanovisko je správne. ". [Fatawa Majmu To, 24/220, 221].

Vlastnosti (shighat) Takbir, v tomto prípade je šírka. Prišiel autentické rozprávanie Anhui Ibn Mas'ud Alah je, to sa bertakbir na tasyriq s dokonca-počítal dni (dvakrát) Allah Akbar lafadz povedal. Rozprával Ibn Abi Syaibah a sanadnya autentickej, ale poznamenal, že ďalšie lafadz trikrát.

الله أكبر, الله أكبر, الله أكبر, لا إله إلا الله, الله أكبر, الله أكبر, ولله الحمد

Nemalo by to byť jama'i bertakbir, ktorý zhromaždil skupinu ľudí, že to hovorím s jedným hlasom, alebo osoba, ktorá dáva príkaz nasledovaný skupinou ľudí. Vzhľadom k tomu, ako túto prax nikdy citoval z Salaf. Sunna, bertakbir každý individuálne. Ako je dobre na každom dhikr alebo modlil sa modlitebné prosby, keď masyru "kedykoľvek. [Ahkamul To Idain, Ath Thayyar v. 30].

Šejk Al Albani rahimahullah povedal: "Stojí za to byť varovanie, v súčasnej dobe, že jej hlas, keď ako zbor disyari'atkan bertakbir nie s jedným hlasom, sa vykonáva niektorými ľuďmi Podobne, v každej spomienke sa čítať nahlas alebo. nie, to nie je disyari'atkan na berjama'i. Mali by sme dávať pozor na tohto problému "[Lineage Al ahadith Saheehah, 1/121].

Modlitba PRÁVNE ID
Zákon modliť "Id je fard 'Ain, pre každého na to. Z anha Umm To Athiyyah Alaha, on povedal:

أمرنا - تعني النبي صلى الله عليه وسلم - أن نخرج في العيدين العواتق وذوات الخدور وأمر الحيض أن يعتزلن مصلى المسلمين. متفق عليه

"Prorok nariadil nás (ženy), aby sa na trase awatiq ods mladé ženy), a dievčatá sú na samote. A nariadil, aby zostali ďaleko od menštruovať ženy mushalla (miesto modlitby) z moslimov". [Schválené alaih].

V minulosti Rasululllah sallallaahu To alaihi wa salámou modliť sa vždy "Id. To je argument o nutnosti modliť "Id. A modliť sa "Id prerušiť piatkovej modlitebné záväzky, ak je" Id padol v piatok. Niečo, čo nie je povinné, nie je pravdepodobné, že prerušiť povinnosti k inému. Pozrite Na Ta'liqat Ar Radhiyah, šejk Al Albani, 1/380.

Argument, že modlitby "ID je fard Ayn To je madhhab Abu Hanifah a jeden z dejín Imam Ahmad. Podobne názor Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah vybraný. Povedal Majmu'Fatawa (23/161), takto: "Preto sa modlíme, že zákon merajihkan" ID je povinné "Ain. Pokiaľ ide o návrh, nie je povinné, je slovo, ktoré je veľmi ďaleko od pravdy, pretože sa modlí "Id vrátane najväčšieho islamského syi'ar. Moslimovia, ktorí sa zhromažďujú v tento deň, viac ako v piatok. Podobne disyari'atkan v tento deň do bertakbir. Pokiaľ ide o jeho právny názor, že povedal fard kifaya, nie tak celkom ".

Modlitebného času 'Eid ul-Fitr
Väčšina z Ahlul názoru Ilmi, že čas pre modlitbu "ID je rovnako vysoký ako oštep po východe slnka až do západu slnka pošmyknutia. Konkrétne Dúha.

Mengakhirkan tiež Sunna, aby sa modlili "Eid al-Fitr, moslimovia majú možnosť dať charitatívnej Fitr.

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "V minulosti proroka sallallaahu To alaihi wa salámou mengakhirkan modliť Hasičské Eid al-Fitr a túžbe sa modliť" Eid adh-ha. Kým Ibn Umar To anhuma, priateľ, ktorý sa koná na Sunny. Neprišiel, kým východu slnka ". [Zaadul Ma'ad, 1/427].

MIESTO vytvoriť šalátový "ID
Sunny modlitbe "ID v mushalla. Konkrétne pole mimo vysporiadanie moslimov, ak neexistuje udzur. Napríklad, ako sú: dážď, silný vietor a ďalšie, by sa malo uskutočniť v mešite.

Ibn Qudama rahimahullah povedal: "Robiť na modlitbe" ID v tejto oblasti je sunny, pretože prvé, proroka sallallaahu To alaihi wa sálala do poľa a opustiť mešitu. Podobne štyri kalif. A to je všetko moslimovia. Dohodli sa v každej dobe a na mieste sa dostať von do poľa, keď sa modlí "ID". [Al Mughni, 3/260].

NIE volanie a IQAMAH pred modlitbou "ID
Ibn Abbas a Jabiru z anhuma Alaha, oni povedal:

لم يكن يؤذن يوم الفطر ولا يوم الأضحى. رواه البخاري ومسلم

"Nikdy volanie k modlitbe na deň 'Eid al-Fitr a deň' Eid al-adh-ha". [Spracoval al Bukhara a Muslim]

Jabiru bin Samurah z Anhui Alaha, on povedal:

صليت مع رسول الله صلى الله عليه وسلم العيدين غير مرة ولا مرتين بغير أذان ولا إقامة. رواه مسلم

"Modlil som sa s alaihi proroka sallallaahu To wa salámou na dvojdňovej slávnosti, raz alebo dvakrát, bez modlitby a bez iqamat". [Muslim].

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "Skôr, keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou na pole, začal modlitbu bez Adhan a iqamat alebo slovo" popola shalatu jami'ah ". A Sunna, aby to neurobil. " [Zaadul Ma'ad, 1/427].

Shifu modliť "ID
Modliť sa "Id, pracoval dva a rak'ah bertakbir v dvoch rak'ah je 12 krát Takbir, 7 v prvom rak'ah po takbiratul ihram a pred qira'ah a 5 Takbir v druhom rak'ah pred qira" ah.

عن عمرو بن عوف عن أبيه عن جده أن رسول الله صلى الله عليه وسلم كبر في العيدين سبعا في الأولى وخمسا في الآخرة. رواه ابن ماجه

"Z Amr bin Syu'aib svojho otca od svojho dedka, naozaj Posol Alláha To alaihi wa salámou modlil bertakbir na dvoch" ID sedemkrát v prvej rak'ah a päťkrát v druhom rak'ah. " [HR Ibn Majah].

عن عائشة أن رسول الله صلى الله عليه وسلم كبر في الفطر والأضحى سبعا وخمسا سوى تكبيرتي الركوع. رواه أبو داود و ابن ماجه

"Od Aisha, naozaj Alah sallallaahu To alaihi wa salámou bertakbir, aby sa modlili" Eid al-Fitr a modliť štátov Eid al-adh-ha sedemkrát a päťkrát, okrem dvoch Takbir vyklenutie ". [Spracoval Abu Dawud, Ibn Majah. Pozri Irwa'ul Ghalil, 639].

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "Začal sa modlí" ID pred berkhutbah. Modlil sa dva rak'ahs. Bertakbir v prvom rak'ah, sedem po sebe idúce po časy Takbir Takbir iftitah. Odmlčal sa medzi dvoma Takbir. Nie je známe, konkrétne dhikr medzi Takbir a Takbir to. Avšak, (tu) uvádza, že Ibn Mas'ud Alah To Anhui a požehnaný Boh, lichotivé a naprostá požehnanie na proroka sallallaahu To alaihi wa salámou (medzi oboma Takbir), ako uvádza Al Khallal. A Ibn anhuma Omar 'je priateľ, ktorý je veľmi tamassuk (palíc) do Sunny. Zdvihol ruky zakaždým, keď Takbir. A po zdokonalení takbirnya, Prorok začal qira'ah. Čítal Al Fatih, potom si prečítajte list qaf v jednom rak'ah. Na druhej rak'ah, prednášať Surat Al Qamar. Niekedy čítanie list a list Al Al a'la Ghasyiyah. On má dve legitímne než to, a neoprávnené histórii štátov v iných.

Keď dočítal, že bertakbir a uklonil sa. Potom, keď to má k dokonalosti prvý rak'ah, on sa zdvihol z vysilené a bertakbir päťkrát v rade. Po tom čítal. Potom Takbir otvára v dvoch rak'ahs, potom si prečítajte, a po uklonil sa. " [Zaadul Ma'ad, 1/427].

JE TAM PRED A PO ID Sunny modlitby?
Nie Sunny Sunny modlitby pred a po "ID. Alah je uvedené od anhuma Ibn Abbasová:

أن النبي صلى الله عليه وسلم صلى يوم الفطر ركعتين لم يصل قبلها ولا بعدها. رواه البخاري

"Naozaj, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou modlil" Eid al-Fitr dva rak'ah, nemodlíte skôr alebo pretože "[Hlásenie al Buchar].

Imám Ahmad, môže mať zľutovanie Alah povedal: "Tam je absolútne žiadny Sunna modlitba pred alebo po" ID ". Potom sa opýtal: "A čo ľudia, ktorí sa chcú modliť v tej dobe?" On odpovedal: "Obávam sa, že bude nasledovať tí, ktorí na to. Ya'ni nemodlí. " [Al Mughni, Ibn Qudama 3/283].

Ibn Hajar Al Hafidz rahimahullah povedal: "V závere, modlitba" ID žiadna modlitba Sunna pred alebo po, sa líšia od osoby s modlitebné mengqiyaskan Goma Avšak, ak Sunna modlitby muthlaqah žiadny konkrétny argument proti tomu, to sa vykonáva včas. Je makruh ako v iných dňoch. " [Fath-Hul Bari, 2/476].

Keď sa modlí "Id vykonáva v mešite, pretože udzur, potom nariadil dve rak'ah modlitebné tahiyyatul mešitu. A Alah vie najlepšie.

Ak osoba ZĽAVA ZA modliť "ID, je nutné MENGQADHA?
V tomto čísle, Shaykh Ibn Uthaymeen môže Alah zmiluj vyhlásil v ASY Syarhul Mumti na 5/208:. "Šejk al-Islam Ibn Taymiyah tvrdí diqadha nie tí, ktorí odišli, alebo utiekol z modliť" ID nie je Sunna pre mengqadha'nya, pretože to nemá nikdy Žiadny z proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. a modliť sa "Id modlitbu sa vykonáva pomocou špeciálnej zostavy. Preto disyari'atkan nie je, s výnimkou týmto spôsobom."

Shaykh Ibn 'Uthaymeen, potom tiež povedal: .. "Modlitba nie je diqadha piatok však pre ľudí, ktorí sú pozadu, (to), aby nahradila povinné piatkové modlitby s modlitbou v tej dobe Dhuhr v modlitbe." ID, kedy oneskorenie zhromaždenia, nie je diqadha, pretože v tej dobe neexistuje žiadna povinná modlitba, alebo modliť sa Sunny ".

To kázanie Eid ul-Fitr
V Shahihain a ďalšie uvedené:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يخرج يوم الفطر والأضحى إلى المصلى فأول شيء يبدأ به الصلاة ثم ينصرف فيقوم مقابل الناس والناس جلوس على صفوفهم فيعظهم ويوصيهم ويأمرهم. رواه البخاري و مسلم

"To je prorok sallallaahu To alaihi wa salámou vyšiel do poľa na 'Eid al-Fitr a' Eid al-adh-ha. Prvá vec, ktorú urobil, bolo modliť, potom sa otočil a postavil sa čelom svojho priateľa, a zostal sedieť vo svojich radoch. Potom by To izhah, závetov a nariadil im. " [Spracoval al Bukhara a Muslim].

Vo veci kázanie "ID, je osoba, ktorá nie je povinná počúvať. Dovolené opustiť pole po modlitbe. Nie ako v nedeľu kázanie, ktoré je povinné pre nás prísť.

V hadíth Ibn Said Ako Anhui Alaha, on povedal:

شهدت مع رسول الله صلى الله عليه وسلم العيد فلما قضى الصلاة قال إنا نخطب فمن أحب أن يجلس للخطبة فليجلس ومن أحب أن يذهب فليذهب

"Videl som sa modlí" ID s prorokom sallallaahu To alaihi wa salámou Keď skončil, povedal: ".. Sme teraz berkhutbah Každý, kto by počúval, posaďte sa, prosím A kto je ochotný, prosím, choďte.". [Vydané Abu Dawud, AN Nasa'i, Ibn Majah. Pozri Irwa'ul Ghalil 3/96]

Rahimahullah Ibn al-Qayyim povedal: "V minulosti, keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou dokonalá modlitba, otočil sa a postavil sa pred svojimi kamarátmi, zatiaľ čo oni sedia vo svojich radoch. Dal mau'izhah, závetov a objednávky a zákazu. Otvoril khuthbah -jeho prejav chválili Boha. To bolo nikdy hlásená v jednom haditspun, že otvoril dve kázne na 'Eid al-Fitr a' Eid al-adh-ha s bertakbir. A vzhľadom k tomu rukhshah pre ľudí, ktorí sa zúčastnili "ID počúvať kázanie, alebo ísť". [Zaadul Ma'ad, 1/429].

AK Day číslo sa zhoduje s piatok
Keď deň "Deň Id zhoduje s piatka na piatkové modlitby povinnosti pre ľudí, ktorí sa zúčastnili" sa Id navždy vylúčené. Ale aj pre orgány, by mala byť uložená nastavení piatkovej modlitby, ktorých sa zúčastňujú ľudia, ktorí sa na to pozerať "ID alebo pre tých, ktorí chcú zúčastniť v piatok ľudí, ktorí sa modlia" Id. A miesto piatku pre ľudí, ktorí nie sú piatkových modlitieb, Dhuhr modlitby. Ale lepšie je zúčastniť oboch. [Pozri Ahkamul To Idain, Ath Thayyar v. 18; Ma.ialis To Asyri Dhi'l Hijjah, šejk Abdullah Al Fauzan v. 107].

Od Abu Hurayrah z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, povedal:

قد اجتمع في يومكم هذا عيدان فمن شاء أجزأه من الجمعة وإنا مجمعون. رواه أبو داود و ابن ماجه

"Už ste zhromaždili na týchto dvoch" ID. Kto, potom sa modliť "Id dosť piatok. Ale pracujeme na piatkových modlitbách." [Spracoval Abu Dawud, Ibn Majah]

Dobrý deň SAY "ID
Šejk al-Islam bol zablahoželal v deň "Id. On odpovedal:

"Gratulácie deň" Id, ak sa niekto stretne s jeho bratom, potom povedal تقبل الله منا ومنكم (môže Alah prijíma dobré skutky od nás a od Vás), alebo أعاده الله عليك (Boh dá dobré veci na vás), alebo semisalnya v niečo také je rozprávaný z radov skupiny priateľov, že oni najprv urobiť. A diperperbolehkan od Imam Ahmad a mnoho ďalšieho. Imám Ahmad povedal: "Nechcel som začať s blahoželať Niekto Id. Avšak, ak niekto gratuloval mi, ja menjawanya, pretože odpoveď tahiyyah povinné. Gratulujem začala "Id nie je Sunna sú zoradené, a nezahŕňajú nič, čo je zakázané. Ten, kto robí prácu, potom je tu prípad. A pre tých, ktorí nemajú to, tam je tiež príkladom ". [Fatawa Majmu To, 24/253, pozri tiež Al Mughni, 3/294].

Wallahu a'lamu shawab bishi.

Dokončená dňa 15. Rajab 1425, ktorý sa zhoduje 30. augusta 2004.

[Skopírované z As-Sunny časopisu VIII/1425/2004M 07/Tahun Edition. Vydavatelia Nadácia Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 0271-858197 Fax]



Pokiaľ ide o nezrovnalosti Eid modlitba



Podľa
Hasan Šajch Salman slávny


Odsávacie akcie privítať príchod dovolenky deje všade. Väčšina moslimov sa závanom neskoré veľa času, úsilia a peňazí. Neváhal, uangpun vydané bez pocitu ťažké. Čo je dôležité, podľa svojich sviatkov môže byť odovzdaný väčší zmysel.

Návyky, ako je táto, každý rok je vidieť, takmer vždy maľovať v predvečer sviatku. Ako by ponáhľať, je nutnosť, ktorá nemôže byť opustená väčšina ľudí alaihi Muhammada sallallaahu To wa salámou. Avšak, ďalšie tu v predvečer sviatku, veľa ďalších dôležitých vecí, ktoré sú zanedbávané.

Prehnaný kemungkaran veľa podcenil niektorých ľudí má modré zámenu slávny deň. Niektorí kemungkaran to, že je už často stáva mimo dovolenky, a dostal horšie, keď príde dovolenka. Napríklad, radi zdobia sa s holenie, pozdraví non-mahram ženu, tabarruj (krása sa chváliť), rovnako ako národy v šatách a vychutnať si hudbu, nastaviť čas na púti do hrobu, rovnako ako distribúciu jedla a sladkosti, sedieť na vrchole hrobu, strácaš žiadny majetok faidahnya a mnoho ďalších. Všetky tieto nakaziť tohto slávneho sviatku.

Avšak, v tejto diskusii, nebudeme skúmať vyššie uvedených otázok. Avšak, sa zameriame na niektoré z chýb pri výkone tejto Salaah. Dúfajme, že to môže inšpirovať naše vedomie si dávať väčší pozor. Nabáda, aby sme boli viac túži ísť do zostavy vedy, žiada "Alim, rovnako ako čítanie kníh z učencov, dostanete tak, že by sme mohli ušetriť a nie chytený v zlých návykov. Navyše, ak by chyba bola už zavedený.

Medzi chyby, ktoré sa často vyskytujú pri vykonávaní modliť "Id, je nasledujúci:

A. NIEKTORÉ ľudia podceňujú Salaah a zvážiť CASE, a nie v splnené OBLASTI
Imám Ash Syaukani povedal: "Hľa, prorok sallallaahu To alaihi wa salámou vždy modliť v dvoch sviatkoch (" Eid al Fitr a adh-ha). On sallallaahu To alaihi wa salámou nikdy neopustil, hoci aj len raz. On sallallaahu To alaihi wa salámou nariadil moslimom, aby vyšiel z modlitby, do tej miery, ktorú nariadil žene, či už otrokmi, ženy ústraní a menštruovať ženy sa dostať von. On sallallaahu To alaihi wa salámou objednať na obdobie, preč z miesta modlitby, svedectvá a kázanie dobro moslimov. Do tej miery, že ženy sú prikázal mať závoj, aby požičiavať jeho brata, ktorý nemá hidžáb. To všetko ukazuje, že modlitba "ID povinné pre všetky osoby v fard 'Ain, červená), nie fardlu kifayah". [Ako Sailur Jarar, 1/315].

I (slávny Shaikh Salman Hasan), povedal: "(Vo vyššie uvedenom vysvetlenie, červená), imám Ash Syaukani naznačil na Hadith o anha Umm Athiyah Alah To, ktorý povedal:

أمرنا رسول الله صلى الله عليه وسلم أن نخرجهن في الفطر والأضحى العواتق والحيض وذوات الخدور فأما الحيض فيعتزلن الصلاة ويشهدن الخير ودعوة المسلمين قلت يا رسول الله إحدانا لا يكون لها جلباب قال لتلبسها أختها من جلبابها

"Alah nariadil nám odstrániť ženy na 'Eid al-Fitr a' Eid al adh-ha, to je otrok, žena, ktorá je menštruácia a ústraní žien. Pokiaľ ide o ženu, ktorá je menštruovať z modlitby. (V ďalšom rozprávaní o oblasti) a sledovať a kázať dobro moslimov I (Umm Athiyah) povedal: týždeň ". Nech brat dal šatku na svojho brata, ktorý nemal závoj". "Ó, pošle Alláhův jeden z nás nemal závoj" proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: [ 1]

Prikazuje sallallaahu To alaihi wa salámou, že von, potom príkaz modlite sa za tých, ktorí nemajú udzur. Toto je založený na zámere konverzácie. Vzhľadom von mushalla (pole) je washilah (prostriedky) k modlitbe. (IF) wasilahnya povinné, spôsobí cieľ washilah tiež stane povinným. A muži sú povinné než ženy. [Pozri Al Mau'izhah Al Hasanah, 43].

Medzi argumenty, ktoré poukazujú na potrebu modlitby dva festivaly, by Id modlitby štátov abort (mohol nahradiť, červená) piatkovej modlitby, ak sa zhoduje v rovnaký deň. Tam je legitímna histórie Proroka, že sallallaahu To alaihi wa salámou povedal, keď sviatok zhoduje s piatku.

اجتمع في يومكم هذا عيدان فمن شاء أجزأه من الجمعة وإنا مجمعون

"V deň, keď si predstaviť, vyberá dva sviatky. Každý, kto by chcel (bez piatkových modlitieb), potom je nedostatočná z piatkových modlitieb. A my sme zber dovolenku a piatkové modlitby, a my budeme držať sa modlí Pi" V ". [2]

My už vieme, niečo, čo právo je povinné, nebude môcť na niečo prerušiť, ktorá je povinná. Tam je legitímna histórie, pretože modlitba "ID disyari'atkan, on sallallaahu To alaihi wa salámou vždy modlil" Id zhromaždenie až do jeho smrti. On skutok sallallaahu To alaihi wa salámou, ktorý vždy modliť "Id spojené s jeho rozkazy na mužov, aby prestali modliť" Id. Pozri Majmu To Fatawa Ibn Taymiyyah ods 24/212, 23/161) a Ar Raudah An Nadiyah (1/142), Nailul Authar ods 3/282-283) a Tamamul Minnah, 344. A nutnosť modliť "Id, je voľba Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah. On povedal: "Domnievame sa, rajih (posilnenie) vyjadril názor, že modlitba" ID to je povinné pre každého, ako sa hovorí Abu Hanif a ďalšie. Takže je názor jedného z imáma aš-SHAFI'I, a jeden z dvoch stanovísk v madhhab imáma Ahmada.

Pozdrav, ktorý hovorí, "modlitby" EED nie je nutné ", slová sú veľmi ďaleko od pravdy. Skutočne sa modlí "ID je veľmi veľký syi'ar islam, a ľudia, ktorí sa zhromaždili k modlitbám" ID je väčší než na piatkové modlitby. V tento deň disyari'atkan Takbir. A názory ľudí, ktorí hovoria "modlitba" Id fard kifaya ", tieto slová nemajú pevný základ. [Fatawa Majmu To, 23/161]

Tu sme sa krátko zamyslieť nad alaihi príkazové proroka sallallaahu To wa salámou v hadíth Umm Athiyah skôr. V tom je príkaz pre ženy, ktoré menštruujúcich a ženy, otrokov, aby sa stali svedkami a kázať dobro moslimov. Z tejto Hadith môžu byť dva právne judikatúry:

A. Disyari'atkan ženám zúčastňovať sa modlitieb 'Id.
Odporúčame ženám, aby sa zúčastnil zhromaždenia moslimov, as alaihi Alah príkazy realizácie sallallaahu To wa salámou. Nezabudnite si pripomenúť im, rovnako ako osoby zodpovedné za povinnosť nosiť hidžáb syar'i. Niekedy niektorí ľudia sú prekvapení, šaría súdu o prepustení žien do Salaah.

Hľa, to je pravda, že nie je pochýb o tom v ňom. Vzhľadom k tomu, mnoho Hadith vysvetľuje. Tu sme oba konce stretnúť sa s hadíth Umm Athiyah vyššie. Táto Hadith nie je len ako Propozície modlitby disyari'atkannya sám. Dokonca viac než to, čo znamená nutnosť modlitby pre ženy, pretože to prikazuje proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. A právny pôvod príkazu je povinné. To potvrdzujú históriu Ibn Abi Bakr Abu Syaibah a Alah To Anhui.

حق على كل ذي نطاق الخروج إلى العدين

"Je pravda, že pre každú osobu, ktorá má Sayaka (sukne), vstup na Salaah" [3]

2. Modlili dva prázdninové miesto na poli, nie mešitu, hoci to môže byť v mešite.
Od druhej strane proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povzbudiť ženy k účasti na modlitby menštruácie "ID, zatiaľ čo mešita nie je možné naplniť menštruácie ženy. Pri návšteve mešity by nemal byť, keď menštruácia, potom iba polia, ktoré by mali prísť. To je popísané v mnohých ahaadeeth, ako sú tie od Abu Said al Khudri Radhiyalahu To Anhui, povedal:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يخرج يوم الفطر والأضحى إلى المصلى فأول شيء يبدأ به الصلاة

"V minulosti Prorok vyšiel mushalla n (v teréne) na sviatok" Eid al Fitr a adh-ha. A prvá vec, ktorú urobil, bolo modliť n (IED), "[4].

Ibn al-Hajj al-Maliki povedal: "Sunna, ktorá bola spustená v dvoch modlitieb IED tento problém, sa vykonáva v teréne. Vzhľadom k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

صلاة في مسجدي هذا أفضل من ألف صلاة فيما سواه إلا المسجد الحرام

"Modliť sa v masjidku to tisíckrát dôležitejšie, než sa modlia v mešite v iných, s výnimkou Veľkej mešity" [5]

Hoci modlitby v mešitách Prorokových veľkých cností, ale on n (stále ešte) do poľa a opustiť mešitu. (Al Madkhal, 2/283). Akcie na základe tohto Sunny sa odohráva v prvých dňoch, pokiaľ nie je nútený, rovnako ako dážď a semisalnya. Preto stanovisko štyroch kňazov škôl v Hanafi, Malik, Shafi'i a Ahmad) a ďalšie.

Aj tento Sunny (modlitba na poli) má veľkú múdrosť. Tj, moslimovia majú dva dni (špeciálne) za rok. V tento deň sa obyvatelia všetkých krajín (oblasť) zhromaždil, muži, ženy a deti. Hrozí im z celého srdca Bohu. Zhromaždili sa v jednej vete, modlil sa za za imáma, bertakbir, bertahlil a modliť sa k Alah všemohúci s plnou úprimnosťou. Ako by boli jedno srdce. Oni jasať, radovať sa s požehnaním Všemohúci Alah je na ne. Tak, že dovolenka je šťastný deň.

Dúfam, že moslimovia reagovali pozitívne vykonávať svoje sunny, zase náboženstvo do termíny syi'ar slávy (orgán) a ich šťastie.

ياأيها الذين ءامنوا استجيبوا لله وللرسول إذا دعاكم لما يحييكم

"Vy, ktorí veríte, plniť Božie volanie a volania pre apoštol k apoštolom Vyzývam vás, aby vás život" [Surat Al-Anfal: 24]

B. Kedy nie OBLASŤ Takbir pomosazovat
AZ Zuhri rahimahullah, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou chodili von na dovolenku a bertakbir sa dostať na pole a dokončiť modlitbu. Keď skončil, sallallaahu To alaihi wa salámou zastávka Takbir. [6]

V tejto Hadith je argument, disyari'atkannya činov, spáchaných niektorými moslimami, a to Takbir hlasno pri chôdzi smerom k poľu. Väčšina ľudí začne meremehkam tento Sunny, doteraz sa zdalo, že sa stal príbeh z minulosti (a takmer nikde sa nachádzať znovu-červená). Je to preto, slabosť svojho náboženstva, a hanbia sa priznať, a odhaliť túto Sunny.

Je iróniou, že medzi nimi existuje povinnosť poskytnúť návod a výučbu pre človeka. (Ale) ako vodidlo pri ich názoru je obmedzený na prenos poznatkov pre ľudské učiteľa. Pokiaľ ide o niečo, čo sa zúfalo potrebovala vedieť, že to nie je získať ich pozornosť. V skutočnosti sa domnievajú, diskusiu a dať upozornenia v tejto veci, a to ako slovom i skutkom ako akt odpadov, ktoré si nezaslúži byť si všimol v akciou a učenia. Innalillahi wa Inna ilaihi raji'un.

Všetko, čo potrebujete získať pozornosť tu, a to Takbir zvonenie disyari'atkan nie sú zdieľané s jedným hlasom, ako vykonané niektorými ľuďmi. Rovnako tak sa dhikr disyari'atkan nahlas alebo nie nahlas disyari'atkan. To je všetko nie je disyari'atkan zhromaždenia. A semisalnya s tým, je modlitba v zbore, ako je známe, v Damasku s menom Al Athan Juuq. Často, zborové dhikr (o jeden hlas), ktoré spôsobí ukončenie slová alebo vety, ktoré by nemali byť waqaf (stop) slovo alebo slovné spojenie, ako "lailaha" v tahlil po Fajr a Maghrib, pretože sa opakuje Časy počujeme.

Preto by sme mali byť vždy pozorný a vždy pamätajte na slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou

وخير الهدى هدى محمد

"A najlepšie vedenie je vedenie proroka sallallaahu To alaihi wa salámy".

C. Výťah v každej ruke Takbir modliť "ID
Neexistuje žiadny právny histórie proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, ktorý vyhlásil, že sallallaahu To alaihi wa salámou zdvihli ruky v modlitbe, keď Takbir "ID. Avšak, Ibn al-Qayyim povedal: "A Ibn 'Umar, keď bol veľký záujem sledovať Sunna proroka sallallaahu To alaihi wa salámy - vydržal obe ruky súčasne s každou Takbir". (Zaadul Ma'ad, 1/441). A čo je najlepšie vedenie je vedenie proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, hoci Ibn Umar rozprával tento Hadísa a otca Alaha To anhuma, ale nebude robiť to ako Sunny. Navyše to nie je pravda histórie.

Shaykh Al-Albani povedal: "História Umar, je rozprávaný Bayhaqi so slabým Sanada. Kým histórie Ibn Umar, nemám ju. A naozaj Imám Malik povedal: "Nepočul som o tom raz haditspun '." [Tamamul Minnah v. 349].

Tak názor imáma Malika, ktorý je obsiahnutý v Al Madunah (1/169). A tento názor bol spomenie imáma Nawawi v Majmu "(5/26). Iba Ibn Mundhir povedal: "Imám Malik povedal:" V tomto prípade, nie je tam žiadny konečný Sunna. Kto chce, potom zdvihol ruku zakaždým takbir. A ja som veľmi nadšený, a to prvé (nie zdvihol ruku) "."

D. QABLIYAH Sunna modlitbe pred Salaah poďakovanie a "ako modlitba JAAMI'AH" PRED STÁLY o modlitby
Pohľady na väčšinové moslimské krajiny, ľudia, ktorí sa zúčastnili na modlitbe "ID v oblasti, aby sa modlili dva rak'ahs pred usadením na jeho miesto, čakať na zriadenie kňaza, aby sa modlil. Modlili dva rak'ahs nie je pôvod proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, aj tam je história Alah ibn Abbasová Anhui

أن النبي صلى الله عليه وسلم خرج يوم الفطر فصلى ركعتين لم يصل قبلها ولا بعدها

"To proroka sallallaahu To alaihi wa salámou modlili dva rak'ahs na hostine. Nemal modliť dve rak'ahs pred a po" [HR. Bukhara a Muslim]

Al Hafiz Ibn Hajar povedal: "V závere, nie je obriezka pred a po modlitbe modlitba" ID, rovnaká osoba sa mengkiaskannya (rovná sa modliť "Id) s piatkových modlitieb." [Fath-Hul Bari, 2/476].

Imám Ahmad povedal: "Neexistujú žiadne dobrovoľné modlitby pred a po" ID ". (Masail Al Imám Ahmad, nie. 469). A povedal tiež: "Neexistujú žiadne dobrovoľné modlitby pred a po" ID. Prorok prišiel modliť "Id nevykonáva modlitbu skôr alebo pretože. Väčšina obyvateľov Basra, aby sa modlil predtým, a niektorí obyvatelia Kuffah dobrovoľnú modlitbu po ". [Masail Al Imám Ahmad, nie. 479]

Ibn al-Qayyim povedal: "On a jeho spoločníci n g obriezka nevykonáva modlitby pred a po modlitbe" Id potom, čo sa na zem ". (Zaadul Ma'ad, 1/443). Keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salam dosiahol pole, keď sa modlil "ID modlitby a bez iqamat a bezo" Ash shalatu jami'ah ". A je zákon, nie je to trochu toho. (Zaadul Ma'ad, 1/442 a U Tamhid, 1/243).

E. Urobiť z noci KRÁĽOVSTVO
Mnoho kazateľov a kazatelia aktívne motivovať ľudí k tomu bližšie k Bohu, a to tým, že otočí na večernú hostinu. V skutočnosti je ich rada nebola nájdená na zadnej strane pravej.

Sú nestačí, aby sa ľudia zase dnes večer. Dokonca aj tí (statočný) atribút (oddych) pozdrav alaihi proroka sallallaahu To wa salámou pomocou argumentov:

من أحي ليلة الفطر والأضحى لم يمت قلبه يوم تموت القلوب

"Ten, kto sa obrátil na nočné Eid ul-Fitr a adh-ha, jeho srdce nezomrel na deň jeho smrti opatrného človeka" [7].

História na nepravdivých Hadith, a nemala by byť pripisovaná alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, oveľa menej charitatívne k nemu a vyzval na ľudskú aby tak urobili.

F. Kázanie OTVORENIE A mnoho povedať Takbir Takbir kázanie
Ibn al-Qayyim povedal: "Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou vždy otvoril jeho prejav chválili Boha. Neexistuje žiadna história v jednom Hadith, že začal kázať dve id sa Takbir. Len Ibn Majah rozprávaný v jeho Sunan od Sa'ad Al Qardhi, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou reprodukovať Takbir uprostred kázne, a dôraz Takbir dva prázdninové kázanie.

Ale história neznamená, keď sallallaahu To alaihi wa salámou začalo kázanie s Takbir.

Ľudia boli na kordy na túto otázku a slávnosť otvorenia dvoch istisqa. Niekto hovorí "kázne" ID a istisqa začína Takbir ", a iní hovoria, že" istisqa kázanie začína odpustenie ", a iní hovoria, že" obaja začínajú hamdalah ".

Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah povedal: "(On začal kázeň s hamdalah), to je pravda." [Zaadul Ma'ad, 1/447-448].

Slávny Sheikh, povedal: "slabý Hadísa skôr. V sanadnya je slabý muž. Menovite Abdurrahman bin Sad bin Ammar bin Sad Al Muadzan. Ten majhul (nie je známe), Ammar bin Sad. Nikoho by teda nemalo byť sunnatnya berhujjah Takbir uprostred kázne s Hadith ". [Tamamul Minnah, 351]

G. PRÍPRAVA "DRUHÁ IED s posedením kázanie a oddelené
Všetky histórie, ktorá sa vzťahuje k tejto otázke je slabá, nemožno použiť ako dôkaz. Imám Nawawi rahimahullah povedal: "Nikto z legitímneho histórii vydania opakovanie kázeň". [Pozri Fiqh Sunny, 1/223 a Tamamul Minnah a 348]

Preto niektoré z otázok, s nezrovnalosťami berkaitang prevláda v prevedení sviatku "Id. Môžu byť užitočné. A Alah vie najlepšie.

*) Upravené a zhrnul v knihe Al Mushallin Al Qaulul Mubin Fi Akhtha 's, slávnych umeleckých Shaykh Hasana Salman, s niektorými doplnkami.

[Skopírované z As-Sunny časopisu X/1427H/2006 Edition 09/Tahun. Nadácia publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]






zdroj: http://almanhaj.or.id/
________

Tidak ada komentar:

Posting Komentar