Jumat, 05 Oktober 2012

Ονόματα Αρετή Κατανόηση και Χαρακτηριστικά Αλλάχ Azza Wa Jalla


Ονόματα Αρετή Κατανόηση και Χαρακτηριστικά Αλλάχ Azza Wa Jalla



Με
Ustadz Abdullah bin al-Taslim Buthoni



Κατανοώντας τα ονόματα του Αλλάχ Παντοδύναμος η πιο όμορφη και αποδίδει τη συζήτηση του για την πανέμορφη τελειότητα είναι πολύ σημαντικό στο Ισλάμ, ακόμη και συμπεριλαμβανομένων το πιο σημαντικό και σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση πλήρη πίστη στον Αλλάχ Παντοδύναμος. Λόγω του μονοθεϊσμού είναι ένας από τους δύο τύπους του μονοθεϊσμού που έγινε το θεμέλιο της πίστης στον Αλλάχ Παντοδύναμος.

Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah είπε: «μεγάλες αρθρώσεις (βασικό κεφάλαιο) ευτυχία, την ασφάλεια και την τύχη είναι να αξιοποιηθούν τα δύο είδη του μονοθεϊσμού που είναι το θεμέλιο της δημιουργίας της πίστης στο Θεό Παντοδύναμο, ο Παντοδύναμος Θεός θα συμβεί με την αποστολή αποστόλους του εδώ. έφεση πυρήνα των αποστόλων από την πρώτη έως την τελευταία.

Η πρώτη: Tawheed αλ-'ilmi al-al-khabari I'tiqâdi (μονοθεϊσμού που σχετίζονται με τη γνώση / κατανόηση, η οποία προέρχεται από νέα / αποκαλύψεις του Αλλάχ Παντοδύναμος και μόνο, και για την πίστη στο ήπαρ), το οποίο περιέχει τις ιδιότητες αποφασιστικότητα maha-τέλεια φύση του Παντοδύναμου Θεού, και ο αγιασμός των ιδιοτήτων Του ομοιότητα (με τη φύση του να είναι), και την άρνηση των ιδιοτήτων που δείχνει τις αδυναμίες του του.

Η δεύτερη: Υποτέλειας στον Αλλάχ Παντοδύναμος μόνο και χωρίς σύντροφο εις Αυτόν, τον καθαρισμό αγάπη, ειλικρίνεια, φόβος, ελπίδα και αυτοπεποίθηση στον Αλλάχ Παντοδύναμος, καθώς και τη στάση του την ευχαρίστηση του Παντοδύναμου Αλλάχ Rabb (δημιουργός), θεών και προστάτης μόνο, και δεν κάνουν τον αγώνα γι 'αυτόν με τα πάντα.

Αλλάχ Παντοδύναμος έχει φέρει μαζί του δύο τύπους Tawheed είναι σε δύο επιστολές του al-Ikhlash [1] (στο al-Κοράνι), που είναι η επιστολή:

قل يا أيها الكافرون

Πείτε: O δύσπιστους [al-Kâfirun/109: 1]

Η επιστολή περιέχει Tawheed αλ-'Amali al-irâdi (μονοθεϊσμό σχετικά με τις πράξεις και τις επιθυμίες / προθέσεις).

Και η επιστολή:

قل هو الله أحد

Πες: Είναι Αλλάχ Παντοδύναμος ισχυρός [al-Ikhlâsh/112: 1]

Η επιστολή περιέχει Tawheed αλ-'ilmi al-khabari.

Και κάθε του μονοθεϊσμού δεν μπορεί να σταθεί μόνη της χωρίς το άλλο (και οι δύο τελειοποιηθεί). Ως εκ τούτου, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam διαβάζετε πάντα δύο γράμματα σε εθελοντική προσευχή πριν από την αυγή και μετά την δύση του ηλίου προσευχή, και τα δύο τελευταία προσευχή Witr κύκλους. Πρωινή προσευχή και προσευχή το βράδυ είναι οι πράξεις έναρξης και λήξης (προσευχή), το οποίο έχει ως στόχο να καταστήσει μονοθεϊσμό ως ορεκτικά και επιδόρπια κατά τη διάρκεια της ημέρας »[2].

Ως εκ τούτου, Shaykh Muhammad ibn al-Saalih »Uthaymeen rahimahullah όταν εξηγούν την έννοια της πίστης στον Αλλάχ Παντοδύναμος, δήλωσε:« Η πίστη στον Παντοδύναμο Θεό περιέχει τέσσερις περιπτώσεις:

• Πρώτον: την πίστη / πιστεύουν στην ύπαρξη του Παντοδύναμου Αλλάχ.
• Δεύτερον: την πίστη στην ενότητα του Αλλάχ Παντοδύναμος στην ar-Rubûbiyyah (δημιουργός, ο ρυθμιστής και προστάτης του σύμπαντος).
• Τρίτον: την πίστη στην ενότητα του Αλλάχ Παντοδύναμος al-Uluhiyyah (το δικαίωμα να λατρεύεται και diibadahi).
• Τέταρτον: πιστεύοντας όλα τα ονόματα και τις ιδιότητες του Αλλάχ Παντοδύναμος κατά τρόπο σύμφωνο με την παντογνωσία του τελειότητα και το μεγαλείο της παντογνωσία Του, χωρίς εκτροπή έννοια, να απορρίψει, να απεικονίσει και παρομοιωση (Αυτόν ιδιότητες με τις ιδιότητες του πλάσματος). Όποιος στρεβλώνουν την έννοια των στίχων και hadiths σχετικά με τη φύση του Αλλάχ Παντοδύναμος, αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμα να συνειδητοποιήσουν την πλήρη πίστη στον Αλλάχ Παντοδύναμος »[3].

Η κατανόηση της σημασίας της γνώρισμα του άσθματος Tawhid Wa `
Για να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω περιγραφή, η συνέχεια θα πω μερικά σημαντικά πράγματα που δείχνει το μέγεθος της υπεροχής της κατανόησης tawheed αυτό:

1. Wa Κατανόηση Tawheed Asma 'shifât είναι η επιστήμη από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές σε απόλυτους όρους, που σχετίζονται άμεσα με τον Παντοδύναμο Θεό, το all-τέλεια ουσία.
Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah είπε:... "Αληθώς δυνάμει επιστήμη να ακολουθήσει αντικείμενα αρετή μελετηθεί Επειδή πίστη στα επιχειρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία της ύπαρξης του καθώς και η μεγάλη ανάγκη και όφελος να καταλάβει Τότε καμία αμφιβολία, ότι η επιστήμη του ΑΛΛΑΧ , τα ονόματα, τις ιδιότητες και τα έργα του είναι η μεγαλύτερη επιστήμη και απ 'όλα. Σύγκριση της επιστήμης αυτής με άλλες επιστήμες είναι σαν να συγκρίνουμε (kemahasempurnaan) Αλλάχ Παντοδύναμος με όλα τα αντικείμενα που μελετήθηκαν (σε) άλλες επιστήμες "[4].

2. Wa Κατανόηση Tawheed Asma 'shifât ΑΛΛΑΧ είναι το κύριο θεμέλιο όλων των άλλων επιστημών.
Ibn al-Qayyim al-Jauziyyah rahimahullah, δήλωσε: «Η Επιστήμη της όνομα, τη φύση και τις δράσεις του ΑΛΛΑΧ είναι το θεμέλιο όλων των επιστημών Όλες οι άλλες επιστήμες ακολουθούν αυτή την επιστήμη? Επίσης χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη άλλων επιστημών Έτσι, η επιστήμη είναι η προέλευση και το θεμέλιο.. .. για οποιαδήποτε άλλη επιστήμη Όποιος ξέρει ο Παντοδύναμος Θεός θα ήξερε εκτός από τον ίδιο, και αυτός που δεν ήξερε τον τότε δεν θα είναι πιο εξοικειωμένοι από ό, τι του Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

ولا تكونوا كالذين نسوا الله فأنساهم أنفسهم أولئك هم الفاسقون

Και δεν είναι σαν εκείνους που ξέχασε (εξ αμελείας) στον Αλλάχ, Αλλάχ τους κάνει να ξεχνούν τον εαυτό τους, είναι οι παραβάτες "[al-Hasyr/59: 19]

Διαλογιστείτε σε αυτό το στίχο, τότε θα βρείτε σε αυτές μια αίσθηση του μια μεγάλη και ένδοξη, δηλαδή: όποιος ξέχασε να ΑΛΛΑΧ, ΑΛΛΑΧ τότε θα φροντίσει για τον εαυτό του, έτσι δεν ήξερε τη φύση και την καλοσύνη να τον εαυτό του. Ακόμα και ξέχασε το δρόμο για την καλοσύνη και την περιουσία για τον εαυτό του σε αυτόν τον κόσμο και το εξής. Επειδή είχε μετατραπεί μακριά από τη φύση ότι ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έκανε γι 'αυτόν, και ξέχασε να τον Παντοδύναμο Θεό. Στη συνέχεια, ο Αλλάχ Παντοδύναμος για τον εαυτό σας και βεβαιωθείτε ότι η δική τους συμπεριφορά, επίσης, την τελειότητα, την αγιότητα και την ευτυχία σε αυτόν τον κόσμο και το εξής. ΑΛΛΑΧ λέει

ولا تطع من أغفلنا قلبه عن ذكرنا واتبع هواه وكان أمره فرطا

Και δεν υπακούουν σε κάποιον ότι τον έχουμε παραμελήσει από εμάς θυμόμαστε, και απολαύστε το (λαγνεία), και η κατάσταση ήταν πέρα ​​από το όριο "[al-Kahfi/18: 28]

Επειδή παρέλειψε να θυμηθεί ΑΛΛΑΧ, τις συνθήκες και την καρδιά του, ήταν πέρα ​​από το όριο (να σπάσει), έτσι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό καλοσύνη, την τελειότητα, και την ιερότητα της ζωής και της καρδιάς, και ακόμη και η κατάσταση της καρδιάς του, γίνεται ασταθής και προβληματική εστίαση, περιστάσεις πέρα ​​από το όριο, αισθάνονται σύγχυση, και δεν πάρετε μια ιδέα για την πραγματική πορεία.

Έτσι, η γνώση του Αλλάχ Παντοδύναμος είναι η βάση όλων των επιστημών, καθώς και ως θεμέλιο της κατανόησης ενός σκλάβου στην ευτυχία, την τελειότητα και την καλοσύνη (ο ίδιος) σε αυτόν τον κόσμο και το εξής. Η έλλειψη κατανόησης της επιστήμης θα οδηγήσει σε έλλειψη της καλοσύνης, την τελειότητα, την αγιότητα και την ευτυχία σας. Έτσι καταλαβαίνω αυτή η επιστήμη είναι η (βασική) ευτυχία ενός υπηρέτη, και η έλλειψή της είναι η πηγή (πρωτοβάθμια) doom "[5].

3. Wa Κατανόηση Tawheed Asma 'shifât ΑΛΛΑΧ είναι η μόνη σωστή πόρτα για να γνωρίσετε τον Παντοδύναμο Θεό (ma'rifatullah) με την εισαγωγή του δικαιώματος, το οποίο είναι το θεμέλιο της λατρείας προς τον Παντοδύναμο Θεό. Δεδομένου ότι ένα από τα κύρια διαδρόμου είναι al-mahabbah λατρεία (αφοσίωση) να Παντοδύναμο Θεό, και δεν είναι δυνατό, εκτός από γνωρίζοντας ΑΛΛΑΧ με την εισαγωγή του δικαιώματος μέσω της κατανόησης της ενότητας των ονομάτων και των ιδιοτήτων Του. Έτσι, οι άνθρωποι που δεν έχουν ma'rifatullah (γνωρίζοντας τον Παντοδύναμο Θεό) σωστά, μπορεί να μην είναι σε θέση να τον λατρεύουν σωστά. [6]

Ibn al-Qayyim rahimahullah είπε: "Όποιος ξέρει τον Παντοδύναμο Θεό με χαρακτηριστικά τα ονόματα και τα έργα Του, τότε θα αγαπήσουμε σίγουρα» [7]

Ως εκ τούτου, ο Παντοδύναμος Αλλάχ περιγράφει τη σχέση μεταξύ λατρεία Του και κατανόηση τα ονόματα και τις ιδιότητες των του σε δύο στίχους του al-Κοράνι:

Ο πρώτος στίχος:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون

Και εγώ δεν δημιούργησε το jinn και της ανθρωπότητας εκτός από το ότι μπορεί να με λατρεύουν [adz-Dzâriyât/51: 56]

Δεύτερη στίχο:

الله الذي خلق سبع سماوات ومن الأرض مثلهن يتنزل الأمر بينهن لتعلموا أن الله على كل شيء قدير وأن الله قد أحاط بكل شيء علما

Αλλάχ είναι αυτός που δημιούργησε τα επτά ουρανούς και τη γη ως τέτοια. Εντολές εφαρμογή τους, που ξέρετε (καταλάβει) ότι ο Παντοδύναμος Αλλάχ πάνω από όλα τα πράγματα, και ότι ο Αλλάχ, γνώση του καλύπτει πραγματικά τα πάντα. [Ath-Thalâq/65: 12]

Αυτά τα δύο εδάφια δείχνουν ότι η λατρεία του Αλλάχ Παντοδύναμος δεν θα ήταν πιθανό να πραγματοποιηθεί από έναν υπάλληλο σωστά, αλλά από τη στιγμή που ήξερε τα ονόματα και τις ιδιότητες του Αλλάχ Παντοδύναμος με πραγματική κατανόηση. [8]

4. Ο φόβος και η πραγματική αφοσίωση στο Θεό Παντοδύναμος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ma'rifatullah (Αλλάχ Παντοδύναμος ξέρει το σωστό τρόπο), μέσα από την κατανόηση των ονομάτων και των ιδιοτήτων Του.

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

إنما يخشى الله من عباده العلماء

Σίγουρα ο φόβος του Θεού μεταξύ των υπαλλήλων του, μόνο οι άνθρωποι της γνώσης (γνωρίζοντας τον Θεό) "[Fâthir/35: 28]

Σε μια Saheeh Hadeeth alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam:« Ήμουν ο πιο φόβος του Αλλάχ Παντοδύναμος και πιο εξοικειωμένοι με όλους εσάς Του "[9].

Imam Ibn Kathir rahimahullah, δήλωσε: «Η έννοια της (σκέψη): Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά και να ξέρετε ότι ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έχει ένα πραγματικό φόβο του Αλλάχ Παντοδύναμος, γιατί η πιο τέλεια κατανόηση και γνώση (δούλος) του Αλλάχ Azza wa Jalla, μια ουσία που είναι πιο ευγενής, παντοδύναμο και όλα-γνωρίζοντας, το οποίο έχει τις ιδιότητες των άψογη πανίσχυρου και τα ονόματα από τα πολλά χρώματα, ο φόβος (ο υπάλληλος) σ 'αυτόν, τόσο μεγαλύτερη είναι η "[10].

Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah δήλωσε: «Η αυξημένη γνώση του υπηρέτη του (τα ονόματα και χαρακτηριστικά) του Αλλάχ Παντοδύναμος, τότε αυξάνεται ο φόβος και pengagungannya Αυτόν, τότε αυτή η γνώση θα κληρονομήσει συστολή, έξαρση, pemuliaaan, πάντα παρακολουθείται, αγάπη, βάλτε την εμπιστοσύνη τους, επιστρέφοντας πάντα, καθώς και την ευχαρίστηση και να υποβάλει τις εντολές του Αλλάχ Παντοδύναμος ». [11]

Αμπντουραχμάν Shaykh «ως Sa'di rahimahullah, δήλωσε:« Η περισσότερη γνώση για ένα άτομο (ονόματα και ιδιότητες) του Αλλάχ Παντοδύναμος, τότε ο φόβος του τον ακόμα μεγαλύτερο, γεγονός που καθιστά το φόβο της (πάντα ) αποστασιοποιήθηκε από ανήθικες πράξεις και (πάντα) την προετοιμασία για την αντιμετώπιση της φόβος Ουσία (Παντοδύναμο Θεό) ». [12]

5. Wa Κατανόηση Tawheed Asma 'shifât ΑΛΛΑΧ είναι σωστά ο μόνος τρόπος για να κερδίσει την ευχαρίστηση και τη δόξα από τα υψηλότερα στον κόσμο και το Hereafter.
Σε μια Saheeh Hadeeth alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:« Αν ο φορέας υποδοχής έχει εισέλθει ουρανό, Αλλάχ Παντοδύναμος λέει: "Έχετε (O κατοίκους του Παραδείσου) θέλει κάτι επιπλέον (από τις απολαύσεις του ουρανού)" Και απάντησε: " Δεν έχετε λευκάνει τα πρόσωπά μας; Μήπως δεν έχετε να μας βάλει στον ουρανό και να μας σώσει από την (τιμωρία) κόλαση; "Στη συνέχεια (εκείνη την εποχή) Αλλάχ Παντοδύναμος ανοίγει χιτζάμπ (το οποίο καλύπτει το πρόσωπο των ισχυρών ευγενών του), και οι οικοδεσπότες του ουρανού ποτέ να πάρετε μια (ευχαρίστηση ) τόσο περισσότερο άρεσε η εμφάνιση (πρόσωπο) του Αλλάχ Παντοδύναμος "τότε alaihi του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam διαβάσετε την παρακάτω στίχο.:

للذين أحسنوا الحسنى وزيادة

Για τους ανθρώπους που κάνουν το καλό, είναι η καλύτερη ανταμοιβή (παράδεισος) και βελτιώσεις (βλέπε το πρόσωπο του ΑΛΛΑΧ) "[Yûnus/10: 26] [13]

Imam Ibn al-Qayyim rahimahullah στο βιβλίο του "Ighâtsatul lahafân» [14] εξήγησε ότι η υψηλότερη ευχαρίστηση στη μέλλουσα ζωή είναι (δείτε το πρόσωπο του Αλλάχ Παντοδύναμος) είναι η ανταμοιβή που ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έδωσε σε όσους αισθάνονται την υψηλότερη ευχαρίστηση στον κόσμο, η τελειότητα και τη γλυκύτητα πίστη, η τέλεια αγάπη και λαχτάρα να Τον συναντήσουν, και μια αίσθηση της ηρεμίας και χαρούμενος όταν έσκυψε και μνήμης για τον [15], ότι όλα αυτά είναι ο καρπός μιας σωστής κατανόησης του τα ονόματα και τις ιδιότητες του Αλλάχ Παντοδύναμος Jalla.

Εξήγησε αυτό με alaihi wa lafazh προσευχή Προφήτη sallallaahu «Sallam σε Hadeeth Saheeh:« Σου ζητώ (Ο Παντοδύναμος Θεός) εξέτασε τα πρόσωπα της ηδονής σου (στη συνέχεια) και μου ζήτησε να σας λαχτάρα για πληρούν σου (όπως στον κόσμο) ... "[16].

Κάλυψη
Μερικά από τα σημεία που αναφέραμε παραπάνω να μας περιγράψετε wa μεγάλη θέση shifât του Tawheed Asma 'Αλλάχ Παντοδύναμος και το μέγεθος της υπεροχής της μάθησης και κατανόησης. Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία που σίγουρα δεν τους αναφέρω όλους εδώ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο χρήσιμο και ένα κίνητρο για μας να είναι πιο ενεργός και σοβαρή μελέτη για τη θρησκεία, ειδικά την επιστήμη του μονοθεϊσμού, που είναι το θεμέλιο αυτής της θρησκείας.

Ο ΑΛΛΑΧ, ζητώ Σένα ευχαρίστηση κοιτάζοντας το πρόσωπό σας (στη μέλλουσα ζωή), και ζητώ σοι επιθυμούν να συναντηθεί με σας (και στον κόσμο), χωρίς κανένα κίνδυνο για βλάβες και συκοφαντία είναι παραπλανητικές.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد وأله و صحبه أجمعين, وأخر دعوانا أن الحمد لله رب العا لمين

Πόλη του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam, 7 Jumadal End 1430 H

[Αντιγραφή από την Sunnah Edition περιοδικό 04/Tahun XIII/1430H/2009M. Εκδότες Ίδρυμα Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο Μεμονωμένο-Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Τηλ.. 0271-858197 Fax 0271-858196]


Χουντούντ Νομολογία


Με
Ustadz Kholid Syamhudi Lc


Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala αλ-Χακίμ (ο πιο σοφός) διατηρεί τα δικαιώματα του ανθρώπου και να κρατήσει τη ζωή τους από kezhaliman και ζημιές. Ισλαμικός νόμος δημιουργήθηκε για να διατηρήσει και να διατηρήσουν τη θρησκεία, ζωή, καταγωγή, διάνοια και για ακίνητα που έχουν adh-Dharûriyât al-Khamsu (πέντε υποθέσεις επιμένουν στην ανθρώπινη ζωή). Έτσι ώστε κάθε πρόσωπο που παραβιάζει οποιαδήποτε από αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να πάρει την τιμωρία που Σαρία και να προσαρμόζεται προς το αδίκημα.

Μία είναι η επιβολή hudud ένα προνόμιο να είναι μία από τις διδασκαλίες του Ισλάμ και αποτελούν την τελειότητα του χάρη και το έλεος του Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala για πλάσματα.

Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah δήλωσε: hudud προέρχεται από τη χάρη και την ευγένεια να πλάσματα. Ως εκ τούτου, είναι σωστό που τιμωρεί τους ανθρώπους για τις αμαρτίες τους, έχει ως στόχο να κάνει για την καλοσύνη και το έλεος προς αυτούς, όπως ο σκοπός των γονέων γαλουχήσει τα παιδιά και τους γιατρούς για τη θεραπεία των ασθενών. [1]

1. ΟΡΙΣΜΟΙ hudud
Hudud είναι η αραβική λεξιλόγιο που είναι μια μορφή «Jama (πληθυντικός) είχε η προέλευση της λέξης σημαίνει ένα εμπόδιο μεταξύ των δύο αντικειμένων. Το όνομά του επειδή εμποδίζει το συνδικάτο είχε κάτι στην άλλη. [2] Υπάρχει επίσης μια κατάσταση που είχε η λέξη σημαίνει al-man'u (πρόληψη), γι 'αυτό λέγεται hudud Αλλάχ Azza wa Jallaadalah έχει σημασία ότι ο Αλλάχ Azza wa Jallalarang κάνει ή να σπάσει [3 ].

Σύμφωνα syar'i, hudud οι ποινικές κυρώσεις όρος που έθεσε η προσωπικότητα »για να αποτρέψει κάποιον terjerumusnya το ίδιο έγκλημα και τους δράστες κηλίδες. [4]

2. Επίθεση ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΝΩΝ (jarimah al-hudud)
Qur'aan και το Sunnah του Messenger του έχουν οριστεί συγκεκριμένες κυρώσεις για μια σειρά από συγκεκριμένα εγκλήματα που ονομάζεται αλ-hudud jarâimu (ποινικό αδίκημα ποινή), η οποία περιλαμβάνει την περίπτωση? Πορνεία, μοιχεία κατηγορίες χωρίς στοιχεία είναι ακριβή, κλοπή, μέθη, muhârabah ( εξεγέρσεις στο ισλαμικό κράτος και βανδάλων ασφαλείας), αποστάτες, και η δράση ξεπερνά άλλα [5]

Έτσι Χουντούντ καλύπτει επτά τύπους:
1. Αν η μοιχεία (Ζήνα τιμωρία) είναι εγκατεστημένος να διατηρήσει την καταγωγή και γενεαλογία.
2. Είχε al-Qadzf (τιμωρία των ατόμων που κατηγορούνται για μοιχεία χωρίς απόδειξη), για να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια.
3. Είχε al-κρασί του (τιμωρία ποτό khamer (μεθυστικό ποτό)) για τη διατήρηση λογική.
4. Είχε ως-Sariqah (κλέφτης τιμωρία) για να κρατήσει το θησαυρό.
5. Είχε al-hirabah (τιμωρία των ληστών) για την προστασία της ζωής, της ιδιοκτησίας και της αξιοπρέπειας του τιμή.
6. Είχε al-Baghi (τιμωρία των διαφωνούντων) για να κρατήσει την πίστη και το πνεύμα.
7. Είχε ar-riddah (τιμωρία των αποστατών) για να κρατήσει την πίστη.
8. Ta'zir. [6]

3. Hikmah PENSYARIATAN hudud.
Hudud disyaria'tkan προς όφελος του υπαλλήλου και έχει έναν ευγενή σκοπό. Μεταξύ αυτών είναι:

ένα. Η ποινή για όσους διαπράττουν βασανιστήρια σε αυτούς που κάνουν το κακό και να είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας. Όταν ένιωσε τον πόνο αυτής της τιμωρίας και κακές συνέπειες που προκύπτουν από αυτή, τότε θα είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για την επανάληψη και τον ενθάρρυνε να istiqamah και πάντα υπάκουος στον Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala. Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala λέει:

والسارق والسارقة فاقطعوا أيديهما جزاء بما كسبا نكالا من الله والله عزيز حكيم

Ο άνθρωπος που κλέβει και η γυναίκα που κλέβει, έκοψαν τα χέρια του τόσο (α) ανταμοιβή για ό, τι κάνουν και ως τιμωρία από το Θεό. και ο Αλλάχ είναι Ισχυρός, Σοφός. [Al-Maida / 5:38]

β. Αποτρέψτε τους άλλους να μην πέσουν σε ανυπακοή. Ως εκ τούτου, ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος είχε προστάξει να ανακοινώσει και να το κάνουμε μπροστά από τους ανθρώπους.

وليشهد عذابهما طائفة من المؤمنين

Και ας (η εφαρμογή του) τιμωρία τους να δει από μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν. (An-Nûr/24: 2). Shaykh Ibn Uthaymeen rahimahullah δήλωσε ότι μεταξύ των hudud μαθήματα δεν είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για υπότροπος και να αποτρέψει άλλους από υποκύπτεις σε αυτή, καθώς και τον καθαρισμό και την αφαίρεση της αμαρτίας. [7]

γ. Hudud είναι αμαρτία και οι δράστες pensuci ψυχή. Αυτό φαίνεται από την Hadeeth του Ibn Samit Ubadah radi anhu, είπε:

أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال وحوله عصابة من أصحابه بايعوني على أن لا تشركوا بالله شيئا ولا تسرقوا ولا تزنوا ولا تقتلوا أولادكم ولا تأتوا ببهتان تفترونه بين أيديكم وأرجلكم ولا تعصوا في معروف فمن وفى منكم فأجره على الله ومن أصاب من ذلك شيئا فعوقب في الدنيا فهو كفارة له ومن أصاب من ذلك شيئا ثم ستره الله فهو إلى الله إن شاء عفا عنه وإن شاء عاقبه فبايعناه على ذلك

Όταν όλα γύρω του μια ομάδα φίλων, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:« Σας υποσχόμαστε να είναι πιστοί σε μένα, δεν είναι να Παντοδύναμος Αλλάχ με τίποτα, δεν θα κλέψει, δεν θα μοιχεύσεις, δεν σκοτώνουν τα παιδιά σας και δεν βρίσκονται καθόλου, και δεν συμμετέχουν σε ανήθικες σε κάνει καλά πράγματα. Ποιος από εσάς που κράτησε την υπόσχεσή του, ο Αλλάχ wa Azza Jallaakan δώσει ανταμοιβή. Αλλά όποιος παραβιάζει κάτι από αυτόν, και στη συνέχεια να δοθεί μια ποινή στον κόσμο, τότε η τιμωρία είναι kafarah (γόμα αμαρτία). Και όποιος έχει σπάσει κάτι και στη συνέχεια να καλύπτεται από τον Αλλάχ Παντοδύναμος λάθος (δεν έχουν καταδικαστεί), τότε είναι μέχρι ΑΛΛΑΧ: αν Εκείνος menghendak, i συγχωρούνται τα λάθη του και αν βούλεται, τον βασάνισαν »[συμφωνηθέντα. «alaih: Fat-hul Μπάρι I / 64 no: 18, μουσουλμανική 3/1333 no: 1709 και ένα-Nasa'i 7/148]

δ. Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα στην κοινωνία και να κρατήσει ασφαλή.

ε. Αντίσταση κακό, την αμαρτία και νόσου στην κοινότητα, γιατί αν η ανυπακοή διαδόθηκε στην κοινότητα τότε ΑΛΛΑΧ θα την αντικαταστήσει με τη ζημία και ατυχημάτων, καθώς και την κατάργηση της απόλαυσης και ηρεμίας. Για να διατηρηθεί αυτή η καλύτερη λύση είναι να επιβάλουν και να εφαρμόσουν hudud. Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala λέει:

ظهر الفساد في البر والبحر بما كسبت أيدي الناس ليذيقهم بعض الذي عملوا لعلهم يرجعون

Έχετε δει τη ζημιά στην ξηρά και στη θάλασσα που προκαλούνται από τις δράσεις του ανθρώπινα χέρια, ότι ο Παντοδύναμος Θεός να αισθάνονται εν μέρει από τους (λόγω) τις δράσεις τους, έτσι ώστε να έρθουν πίσω (προς τα δεξιά) [Ar-Rûm/30: 41].

Έτσι, ο Προφήτης είπε:

لحد يقام في الأرض أحب إلى أهلها من أن يمطروا ثلاثين صباحا

Από το Αμπού Hurayrah radi anhu ότι ο Προφήτης είπε, "A ποινικές κυρώσεις επιβάλλονται στη γη πιο αγαπητός στους ανθρώπους από ό, τι βροχή τους για τριάντα ημέρες." [Χασάν? Saheeh Ibn Majah όχι? 2057, Ibn Majah 2/848 δεν: 2538 , ένα-Nasa'i 8/76) [8].

4. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ AL-hudud. [9]
Η εφαρμογή του Χουντούντ δεν κάνει χωρίς τέσσερις προϋποθέσεις:

1. Το αρπακτικό είναι ένα mukallaf τη νόμιμη ηλικία και την κατανόηση.
2. Οι παραβάτες δεν είναι αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι.
3. Το αρπακτικό γνωρίζει την απαγόρευση.
4. Τα εγκλήματα του αποδείχθηκε και ότι το πράττει χωρίς καμία αμφίβολη. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τη δική του παραδοχή ή με αποδεικτικά στοιχεία οι μαρτυρίες των άλλων.

5. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ HAD
Απαιτείται η ζωή κηδεμόνα (κυβερνήτης) να επικυρώσει και να εφαρμόσει σε όλους τους ανθρώπους Αν η γενειάδα του al-Κοράνι, Sunnah και «και qiyas ijma απαιτείται η Saheeh. [10]

Dalil al-Qur `ένα, το οποίο είναι ο λόγος του Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala:

والسارق والسارقة فاقطعوا أيديهما جزاء بما كسبا نكالا من الله والله عزيز حكيم

Ο άνθρωπος που κλέβει και η γυναίκα που κλέβει, έκοψαν τα χέρια του τόσο (α) ανταμοιβή για ό, τι κάνουν και ως τιμωρία από το Θεό. και ο Αλλάχ είναι Ισχυρός, Σοφός. [Al-Maida / 5:38]

Προτάσεις οι οποίες είναι Hadith Sunnah Ubadah bin Samit ανέφερε ότι ο Προφήτης είπε:

أقيموا حدود الله في القريب والبعيد ولا تأخذكم في الله لومة لائم

"Τιμωρίες Tegakkanlah (του) Αλλάχ wa Azza Jallakepada και άλλους συγγενείς, ούτε ο αυστηρός κριτική σας επηρεάσουν (σε εφαρμογή των νόμων), επειδή ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος." [Χασάν: Saheeh Ibn Majah Όχι. Και Ibn Majah αρ. 2058. 2540]

Ομοίως, οι μουσουλμάνοι λόγιοι συμφωνούν σε αυτό.

6.TIDAK δικαιολογείται μεσολαβητική (συνιστάται) ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, εάν έχει ήδη dimeja οικολογικές
Αν η υπόθεσή του είχε συνάψει η κυβέρνηση ή έχουν στο πρασίνισμα τραπέζι, απαγόρευσε τότε τη μεσολάβηση (για) απαλλαγή ή μείωση της ποινής. Επίσης, η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί μεσολάβηση σε αυτό το θέμα. Είναι περιγράφεται στο Hadeeth της Aisha radi του Προφήτη »anhuma οποία έχει ως εξής:

عن عائشة رضي الله عنها أن قريشا أهمهم شأن المرأة المخزومية التي سرقت فقالوا ومن يكلم فيها رسول الله صلى الله عليه وسلم فقالوا ومن يجترئ عليه إلا أسامة بن زيد حب رسول الله صلى الله عليه وسلم فكلمه أسامة فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم أتشفع في حد من حدود الله ثم قام فاختطب ثم قال إنما أهلك الذين قبلكم أنهم كانوا إذا سرق فيهم الشريف تركوه وإذا سرق فيهم الضعيف أقاموا عليه الحد وايم الله لو أن فاطمة بنت محمد سرقت لقطعت يدها

Από Aisha radi anhuma λέγοντας ότι η Quraysh πολύ ταραγμένη υποθέσεις μιας γυναίκας που έχει διαπράξει κλοπή Makhzum φυλή. Είπαν, «Ποιος μπορεί να μιλήσει για sallallaahu του Προφήτη» alaihi wa Sallam (δηλαδή ρητή αίτηση ότι θα κυκλοφορήσει); "Κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι 'αυτό, εκτός από την αγαπημένη του Οσάμα Προφήτη sallallaahu' alaihi wa Sallam. Ο Προφήτης sallallaahu 'alaihi wa Sallam είπε, «Θέλετε να βοηθήσουν κάνει τους ανθρώπους να απελευθερωθούμε από την τιμωρία του Αλλάχ Παντοδύναμος;" Στη συνέχεια του Προφήτη sallallaahu «alaihi wa Sallam σηκώθηκε και την παράδοση του κήρυγμα," Γεια όλοι οι άνθρωποι, οι άνθρωποι, πριν να έχουν ξεστρατίσει προκαλείται όταν έκλεψε ένας ευγενής, που ας (δεν τον εκτελέσει), και όταν οι φτωχοί κλέβουν, που είχε γίνει δεκτή. Για λόγους ΑΛΛΑΧ, εκτός εάν η υπόθεση Fatima bint Μωάμεθ έκλεψε, σίγουρα Μωάμεθ [11] κόψει το χέρι του. "[Συμφωνηθέντα alaih] [12],

Σε αυτό το ευγενές Hadith του Προφήτη άνθρωποι αρνούνται παρέμβει στην ποινή είχε ήρθαν στην κυβέρνηση. Όπως και αν αυτό δεν είναι μέχρι τότε επιτρέπεται.

Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah είπε: Δεν πρέπει να ματαιωθεί (τιμωρία είχε) με βραβεία μεσολάβηση, και πολλά άλλα. Ποιος φύσηξε επειδή είναι-αλλά δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει το-τότε μπορεί η οργή του Αλλάχ Παντοδύναμος, τους αγγέλους και όλους τους ανθρώπους που συνέβη [13].

7. ΑΡΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ hudud
Δεν υπάρχει καμία αρχή να επιβάλει hudud, εκτός από τους ιερείς, αρχηγούς κρατών, ή των εκπροσώπων τους (τοπική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτό). Επειδή στην apostolate, αυτή που θα πραγματοποιήσει. . Ομοίως, ο χαλίφης μετά το θάνατο του Shallalahu alalaihi του wa Sallam. Προφήτης είχε στείλει επίσης Unais radi anhu να πραγματοποιήσει τον λιθοβολισμό, όπως λέει του:

واغد يا أنيس إلى امرأة هذا فإن اعترفت فارجمها

Ο Unais, έθεσε ως στόχο να δει τη γυναίκα αυτού του ανθρώπου, αν εξομολογήθηκε (μοιχεία), τότε rajamlah! "[Bukhari όχι. 2147]. Έτσι alaihi sallallaahu «wa Sallam διέταξε επίσης τους συντρόφους του στην πέτρα Mâ'iz, δηλώνοντας:

اذهبوا به فارجموه

«Πάρ 'το και rajamlah!" [Bukhari όχι. 6815].

Ομοίως, επειδή η τιμωρία δεν χρειάστηκε ijtihad και ασφαλή από kezhaliman, θα πρέπει να πραγματοποιούνται από τον ιερέα ή τον αντιπρόσωπό του. [14]

8. ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ hudud
Κατά την εφαρμογή των κυρώσεων που είχαν τις ίδιες τις γυναίκες με τους άνδρες, από την προέλευση όλης αυτής της σαρία που ορίζεται για τους άνδρες και τις γυναίκες να ισχύουν έως ότου δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι σκηνές. Είναι γενικά αλήθεια στη λατρεία, ή στην τιμωρία mu'amalah. Ωστόσο, οι μελετητές έδωσαν τρεις εξαιρέσεις, και συγκεκριμένα:

ένα. Γυναίκα καταδικάστηκε να καθίσει μαζί του, ενώ στέκεται.
β. Συνδεδεμένη γυναικείων ενδυμάτων, ενώ οι άνδρες δεν κάνουν.
γ. Κρατήστε τα χέρια του (δεμένο) να μην ανοίξουν τα ιδιωτικά μέρη του, ενώ οι άνδρες δεν κάνουν. [15]

Shaykh Ibn Uthaymeen rahimahullah δήλωσε: Αυτό είναι αυτό που διακρίνει τις γυναίκες με τους άνδρες σε είχε κατ 'ανάγκην απαιτούσε. Αν όχι, τότε οι αυτόχθονες γυναίκες, όπως με τους άνδρες. [16]

Έτσι hudud εν συντομία τα θέματα στο Ισλάμ. Μπορεί να ελπίζουμε φώτιση στους μουσουλμάνους για την ομορφιά και την πληρότητα του ισλαμικού νόμου. Wabillâhi Taufiq.

Αντιγραφή από περιοδικά Sunnah XIII/1430H/2009M 01/Tahun Edition. Εκδότες Ίδρυμα Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο Μεμονωμένο-Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Τηλ.. 0271-858197 Fax 0271-858196]


Επιβράβευση με την πρόθεση


Με
Ustadz Kholid Syamhudi, Lc



عن أبي عبد الله جابر قال كنا مع النبي صلى الله عليه وسلم في غزاة فقال إن بالمدينة لرجالا ما سرتم مسيرا ولا قطعتم واديا إلا كانوا معكم حبسهم المرض وفي رواية إلا شركوكم في الأجر (رواه مسلم (ورواه البخاري عن أنس رضي الله عنه قال رجعنا من غزوة تبوك مع النبي صلى الله عليه وسلم فقال إن أقواما خلفنا بالمدينة ما سلكنا شعبا ولا واديا إلا وهم معنا فيه حبسهم العذر

Από το Αμπού Abdillah Jabir, είπε: μοιραστήκαμε alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam σε μια ενιαία μάχη, και στη συνέχεια, είπε,« Πράγματι κάποιοι άνθρωποι στη Μεδίνα δεν είστε σε ένα ταξίδι και δεν έχετε περάσει μέσα από ένα ρέμα (κοιλάδα), εκτός αν είναι μαζί σας, κρατούνται από την ασθένεια.

(Και σε μια άλλη αφήγηση): εκτός αν είναι μαζί σας στην ανταμοιβή. [Τα στοιχεία από μουσουλμάνους]

Και Ιμάμ αλ-Bukhari διηγήθηκαν από Anas radi anhu, είπε, «Ήρθαμε σπίτι από τη μάχη του Ταμπούκ με του Προφήτη sallallaahu alaihi 'alaihi wa Sallam και αυτός sallallaahu« wa Sallam είπε, "Sesunggunya λίγοι άνθρωποι άφησαν σε Madinah δεν περνάμε ένα δρόμο και ούτε η κοιλάδα εκτός αν είναι μαζί μας, θα περιορίζονται από udzur ".

TAKHRIJ hadiths
Το πρώτο Hadith αφήγηση από τον ιμάμη μουσουλμάνων σε Shahîhnya όχι. 1911 και η δεύτερη Hadith αφήγηση από Ιμάμ αλ-Bukhari σε καμία Shahîhnya. 2838, 2839 και 4423.

Sharh ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ.
في غزاة: Σε μια μάχη. Στην ιστορία του al-Bukhari δήλωσε σαφώς ότι η μάχη του Ταμπούκ.

واديا: η ροή του νερού. Και μια κοιλάδα ανάμεσα σε δύο βουνά ή λόφους ως ο τόπος ονομάστηκε Wadi σε μια ροή του νερού. [Βλέπε al-Mufradaat έργο του al-Ashfahani, σ.. 862]

حبسهم المرض: συλλαμβάνεται από την ασθένεια, έτσι ώστε να μην μπορούν να πάνε τζιχάντ. Δεν είναι η πρόθεση του hadith είναι udzur περιορισμούς τύπου μόνο σε πόνο, αν όχι για τον πόνο, τότε η ανταμοιβή δεν είναι εκεί. Αυτό είναι λάθος, διότι η κοινή λογική αυτού του hadith καλύπτει όλες τις άλλες udzur syar'i, όπως περιγράφεται στην ιστορία του Ιμάμ αλ-Bukhari με lafazh حبسهم العذر.

Sharh ΓΕΝΙΚΑ
Όταν εξηγεί αυτό το hadith, Shaykh Muhammad ibn al-Saalih Uthaymeen είπε ότι αυτή η ευγενής hadith εξηγεί ότι ένας αν είχε την πρόθεση να κάνει τις δίκαιες πράξεις, τότε εμποδίζεται από κάτι, γι 'αυτό ακόμα να πάρετε την ανταμοιβή των πράξεων.

Ομοίως, εάν μια συγκεκριμένη θρησκευτική πρακτική που χρησιμοποιείται για να κάνει όταν δεν udzur, στη συνέχεια, λόγω ασθένειας ή ορισμένα udzur δεν μπορεί να το κάνει, τότε παίρνει την ανταμοιβή των καλών πράξεων παραμένουν τέλεια. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:

إذا مرض العبد أو سافر كتب له مثل ما كان يعمل مقيما صحيحا

Εάν ένας υπάλληλος άρρωστος ή ταξιδεύει τότε γραπτή ανταμοιβή του ως τι diamalkannya όταν υγιή και Mukim (δεν ταξιδεύει) [1]

Για παράδειγμα, κάποιος που χρησιμοποιείται για να προσευχηθούν με το εκκλησίασμα στο τζαμί, και μία όταν παίρνει εμπόδια, όπως ο ύπνος ή άρρωστος ή κάτι τέτοιο κρατά πάρει ανταμείβεται προσευχηθούμε μαζί στο τζαμί τέλεια χωρίς ατέλειες.

Ομοίως, αν χρησιμοποιείται για να είναι, αλλά μια προσευχή Sunnah όταν το αποκλειστεί και δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει δοθεί η ανταμοιβή παρέμεινε τέλεια αν και δεν είναι πρακτική.

Όπως και αν αυτό δεν είναι μια συνήθεια που ανταμείβεται τις προθέσεις του και μόνο δεν ανταμείβεται πράξεις. Η απόδειξη είναι η hadith που έχει ως εξής: άπορα άτομα της Παρέας, δήλωσε:

يارسول الله سبقنا أهل الدثور بالأجور والنعيم المقيم - يعني إن أهل الأموال سبقهم بالصدقة والعتق - فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم ألا أخبركم بشيىء إذا فعلتموه أدركتم من سبقكم ولم يدرككم أحد إلا من عمل مثل ما عملتم! فقال تسبحون وتكبرون وتحمدون دبر كل صلاة ثلاثا ففعلوا فعلم الأغنياء ففعلوا مثل ما فعلوا فجاء الفقراء إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم وقالوا: يارسول الله سمع إخواننا أهل الأموال بما فعلنا ففعلوا مثله فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم ذلك فضل الله يؤته من يشاء

Ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ! Ahlu dutsur (πλούσιοι άνθρωποι) μας προηγούνται στην αιώνια ανταμοιβή και την ευχαρίστηση, που προηγήθηκαν σε bershadaqah και την απελευθέρωση δούλων και alaihi Rasûlulullâh sallallaahu «wa Sallam είπε," Θα μου πεις κάτι αν δεν τότε μπορείτε να ακολουθήσετε το έχουν προηγηθεί σας και θα σας ακολουθήσει κανείς, εκτός από εκείνους που κάνουν το καλό, όπως μπορείτε να ενσταλάξει! " Τότε alaihi sallallaahu «wa Sallam είπε πάλι,« ύμνος, και bertahmidlah bertakbîr μετά από κάθε προσευχή τριάντα τρεις φορές. " Στη συνέχεια mangamalkannya και πλούσιοι άνθρωποι γνωρίζουν γι 'αυτό και την πρακτική ως αυτό που επαναλαμβάνετε την άσκηση! Kemnudian άποροι άνθρωποι επέστρεψαν για να του Προφήτη sallallaahu «alaihi wa Sallam και είπε:« Ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ αδελφούς πλουσίων μας είχε ακούσει ό, τι και να ενσταλάξει ασκείται σαν κι εμάς », τότε ο Προφήτης sallallaahu« alaihi Sallam wa είπε, " Έτσι, η αρετή του Παντοδύναμου Αλλάχ που χορηγούνται σε εκείνους που τον ευνόησε ». [2] [ihat, Sharh Riyâdhush Δίκαιος, Ibn Uthaymeen, 1 /]

Σε αυτό το Hadith του Προφήτη alaihi sallallaahu «wa Sallam δεν τους πω ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν συμμετάσχει επιβραβεύονται τα έργα τους (που πήραν μέρος στον πόλεμο), αλλά καμία αμφιβολία ότι έχουν κερδίσει την ανταμοιβή των φιλανθρωπικών προθέσεις. Ως εκ τούτου alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam περιγράφεται ο Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala δώσει θησαυρό και menginfaqkannya στο δρόμο του καλού, και υπήρξε ένας φακίρης είπε," Αν μου ιδιοκτησία (όπως είναι) Έτσι και έτσι, εγώ πραγματικά θα επαναλάβει την άσκηση κάθε πρακτική Fulan, λέγοντας του:

فهو بنيته فهما في الأجر سواء

Έτσι με τις προθέσεις του και οι δύο είναι ίσες σε αξία. [3]

Σε αυτό το hadith υπάρχει επίσης ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι είναι στο δρόμο του Αλλάχ σε τζιχάντ πόλεμο και στη συνέχεια παίρνει την αμοιβή που έλαβε το ταξίδι. Ως εκ τούτου alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:

ما سرتم مسيرا ولا قطعتم واديا إلا وهم معكم

Δεν είναι περπατάτε στο δρόμο και δεν έχετε περάσει μέσα από το ρέμα, εκτός αν είναι μαζί σας

και φαίνεται επίσης από τη λέξη του Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala:

ما كان لأهل المدينة ومن حولهم من الأعراب أن يتخلفوا عن رسول الله ولا يرغبوا بأنفسهم عن نفسه ذلك بأنهم لا يصيبهم ظمأ ولا نصب ولا مخمصة في سبيل الله ولا يطئون موطئا يغيظ الكفار ولا ينالون من عدو نيلا إلا كتب لهم به عمل صالح إن الله لا يضيع أجر المحسنين ولا ينفقون نفقة صغيرة ولا كبيرة ولا يقطعون واديا إلا كتب لهم ليجزيهم الله أحسن ما كانوا يعملون

Δεν είναι σωστό για τους ανθρώπους της Madinah και εκείνων που ζουν Badwi γύρω τους, δεν συνοδεύεται από τον Προφήτη (πάει στον πόλεμο) και ακατάλληλο (πολύ) για την αγάπη τους οι ίδιοι περισσότερο από ό, τι αγαπούν τον εαυτό τους αποστόλους. Αυτό είναι επειδή δεν έχουν αντικατασταθεί δίψα, πείνα και εξάντληση στο δρόμο του Αλλάχ. Και δεν είναι (επίσης) την ενίσχυση σε μια θέση που αυξάνουν την οργή των απίστων, και δεν θα αποδώσει μια καταστροφή για τον εχθρό, αλλά dituliskanlah για εκείνους με μια τέτοια ευσεβή φιλανθρωπία. Σίγουρα ο Αλλάχ δεν χάνουμε την ανταμοιβή εκείνων που κάνουν το καλό, και δεν ξοδεύουν ένα μικρό σαλόνι και όχι (πολύ) μεγάλο και να μην περάσει μια κοιλάδα, αλλά είναι γραμμένο για τους (καλές πράξεις ούτως ή άλλως), επειδή ο Αλλάχ θα ανταμείψει τους (τα παιδιά) είναι καλύτερα από ό, τι έχουν κάνει. [Με-Tawbah 9:120-121]

Ομοίως, αν ένα πλύσιμο στο σπίτι του και την τελειοποίηση wudhunya τότε πηγαίνετε στο τζαμί, που βγήκε μόνο για να προσευχηθούμε, τότε (αν αυτή είναι η περίπτωση), που δεν είναι ένα βήμα, αλλά ο Αλλάχ Παντοδύναμος έθεσε ένα βαθμό και εξαλείφει τα λάθη. Αυτή είναι η αρετή που κάνει wasilah Αλλάχ (ενδιάμεσο μία πρακτική) να πάρει την ανταμοιβή όπως περιγράφεται από alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam. wallahul muwaffiq.

Διαθ hadiths
1. Το πάθος του για τζιχάντ και τους συντρόφους του, προσπάθησε να μην χάσετε αν δεν έχουν udzur

2. Οι καλές προθέσεις μπορεί να επιτύχει την πρακτική ανταμοιβή

3. Η επείγουσα ανάγκη για τη μουσουλμανική πίστη που αναμένουν την ευχαρίστηση του Αλλάχ Παντοδύναμος

4. Preachers θα πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να κηρύξει, γιατί alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam και οι σύντροφοί του παρακινήσει mendakwahi βελτιώσεις πρόθεση όταν το σπίτι από τον πόλεμο στο Madinah Tabuk

5. Θρησκεία Το Ισλάμ είναι η θρησκεία που είναι εύκολο και δεν επαχθής, επειδή επιτρέπει στους ανθρώπους που δεν μπορούν να τζιχάντ, επειδή udzur εκεί.

6. Οι άνθρωποι που έχουν udzur, αλλά έχει το δικαίωμα πρόθεση να κερδίσετε ανταμοιβές Μουτζαχεντίν

7. Η έκταση της χάριτος του Αλλάχ στους δούλους Του.

Wabillahittaufiq.

Αντιγραφή από περιοδικά Sunnah XVI/1427/2006M 01/Tahun Edition. Εκδότες Ίδρυμα Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο Μεμονωμένο-Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Τηλ.. 0271-858197 Fax 0271-858196]




Όταν τα λάθη εμφανίζονται Turning Away From Αποκάλυψη Προσανατολισμού



ياأيها الذين ءامنوا إن جآءكم فاسق بنبإ فتبينوا أن تصيبوا قوما بجهالة فتصبحوا على مافعلتم نادمين {6} واعلموا أن فيكم رسول الله لو يطيعكم في كثير من الأمر لعنتم ولكن الله حبب إليكم الإيمان وزينه في قلوبكم وكره إليكم الكفر والفسوق والعصيان أولئك هم الراشدون {7} فضلا من الله ونعمة والله عليم حكيم {8}


O εσάς που πιστεύετε, αν ένα κακό πρόσωπο που έρχεται να σας φέρνουν ένα μήνυμα, στη συνέχεια, ελέγξτε προσεκτικά, έτσι ώστε να μην επιβάλει μια ατυχία στο σπίτι χωρίς να γνωρίζει τις συνθήκες που προκάλεσαν σας συγγνώμη για ό, τι έκανες αυτό. Και εσείς ξέρετε ότι υπάρχουν kalanganmu Προφήτη. Αν υπάκουσε (θα) είναι μαζί με όλους σας σε ορισμένα θέματα, είναι αλήθεια θα έχετε την ευκαιρία να πάρει το πρόβλημα, αλλά ο Θεός σας έκανε να αγαπήσετε την πίστη και την πίστη να είναι όμορφη μέσα στις καρδιές σας και να σας κάνει να μισούν δυσπιστία, κακία και ανομία. Είναι αυτοί που ακολουθούν την ευθεία πορεία. Ως δώρα και εύνοιες από το Θεό. Και ο Αλλάχ είναι Γνώστης, Wise. [Al Hujurat/49: 6-8]

Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ πτώση ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ
Ιμάμ Ahmad διηγήθηκε στο Hadith ότι καιρό, μεταξύ των περιεχομένων: του Προφήτη sallallaahu «alaihi wa Sallam έστειλε αλ-Ουαλίντ μπιν 'Uqbah radi anhu να συναντηθεί με τον αλ-Harith (ibn Abi al Khuza'i Dhirar του Bani Musthaliq) να λάβουν μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει συλλεχθεί. Όταν al-Walid έχει έρθει κάποιο τρόπο, ήταν φοβισμένος και πήγε στο σπίτι, συνάντησε τότε τον προφήτη και του είπε: "Ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ sallallaahu» alaihi wa Sallam, al Harith τρόπος μου να zakat και προσπάθησε να με σκοτώσει », του Προφήτη sallallaahu« alaihi wa Sallam προετοιμασία στρατεύματα σε al Harith. Al-Harith ήρθε με τους φίλους του (σε Medina). Οι εκπρόσωποι (ο Προφήτης) τον γνώρισα και ξέρω: "Ήταν αλ-Harith". Όταν al-Harith πλησίαζε την αντιπροσωπεία, με ρώτησε: "Είστε διέταξε να πάει εκεί όπου" Είπαν: «Τι για" "Για να σας (Ο αλ-Harith)," ρώτησε, είπαν: «Αληθώς Αλλάχ έστειλε Αλ-Ουαλίντ μπιν" Uqbah σας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα τον σταματήσει φιλανθρωπία και ήθελε να τον σκοτώσει, "αυτός (al-Harith) απέρριψε:" Όχι, από Εκείνον που έστειλε Muhammad Al Haq με, ποτέ δεν το είδα, αυτός δεν ήρθε ποτέ ". Όταν al-Harith τότε το Messenger sallallaahu «alaihi wa Sallam, είπε:" Θα αρνήθηκε να πληρώσει zakat και θέλουν να σκοτώσουν τον αγγελιοφόρο »Μου απάντησε:« Όχι, από Εκείνον που έστειλε τον Μωάμεθ με Al Haq, ποτέ δεν το είδα, ποτέ δεν ήρθε . Ούτε έρχομαι (σήμερα), αλλά επειδή ο αγγελιοφόρος Προφήτης δεν εμφανίστηκαν. Φοβάμαι ότι είναι (απουσία απεσταλμένος του να λάβει zakat, Pen), λόγω της οργής του Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala και ο Αγγελιοφόρος Του », τότε αυτός ο στίχος ήρθε κάτω. [1]

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΧΟΙ
Ως εξήγηση του πρώτου στίχου, καταλήγουμε με μια εξήγηση του Shaykh Sa'di ως δηλώνοντας:

"Είναι επίσης (α) ορισμένες τρόπους που πρέπει να τηρούνται και χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους που έχουν νόημα. Δηλαδή, αν υπάρχει ένας κακός άνθρωπος που ήρθε να φέρει τα νέα για τους (οι μουσουλμάνοι), θα πρέπει να κάνουν tatsabbut (αποσαφήνιση) για την είδηση, δεν σημαίνει απαραίτητα θεωρούμε δεδομένο. Λόγω αυτών των ενεργειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές βλάβες και πτώση στην αμαρτία. Εάν το μήνυμα θεωρείται ως η είδηση ​​έφερε δίκαιη έντιμος άνθρωπος και πάλι, και γίνεται μήτρα της, τότε θα υπάρξει απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, χωρίς δικαιολογημένη αιτία, διότι το περιεχόμενο των ειδήσεων (που δεν είναι αλήθεια), η οποία τελικά οδηγεί σε λύπη.

Ότι θα πρέπει να γίνει με την είδηση ​​των ασεβών είναι tatsabbut και tabayyun (αποσαφήνιση και επιβεβαίωση). Εάν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνει ειλικρίνεια και συνθήκες, μπορεί να εφαρμοστεί και να αιτιολογείται. Αλλά όταν δείχνει μια καθαρή ψέμα, τότε θα πρέπει να αμφισβητηθεί και δεν χρειάζεται να ακολουθηθεί ". [2]

Αυτός ο στίχος, αν και τα κάτω σε σχέση με ορισμένους λόγους, συνεπάγεται μόνο κοινή και σημαντικές βασικές αρχές. Η υποχρέωση ένα πρόσωπο, κοινότητα, χώρα, δεν θα πρέπει να λαμβάνουν την είδηση ​​που ήρθε να τους και δεν πραγματοποιούν την ουσία, εκτός από tatsabbut και tabayyun δικαίωμα. Επειδή υπάρχει ο φόβος θα φέρει ανυποληψία στο πρόσωπο ή τους ανθρώπους χωρίς λόγο. (Έτσι) να κατέχουν και tabayyun tatsabbut κριτήριο για την επιλογή των ειδήσεων από ένα άτομο που απαιτείται, η οποία είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της τιμής των ατόμων και τη διατήρηση της ζωής και της περιουσίας τους. [3]

واعلموا أن فيكم رسول الله

(Και ξέρετε εσείς ότι υπάρχει kalanganmu Προφήτη)

Λόγο του Παντοδύναμου Θεού παραπάνω, έννοια του, όπως Imam Ibn Kathir rahimahullah είπε: «Να ξέρετε ότι μεταξύ σας υπάρχει ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ wa alaihi sallallaahu» Sallam. Δόξασε και δώστε δόξα σ 'αυτόν. Γίνε πλήρους ηθικής μαζί του. Μπορείτε να υποβάλετε την εντολή. Επειδή είναι το πρόσωπο πιο πεπειραμένος για τα σοβαρά οφέλη για εσάς και πιο αγαπητό σε σας από τον εαυτό σας. Ισχύς εκτιμήσεις για τα παιδιά που είναι πιο τέλειο από ό, τι νομίζατε, όπως και την έννοια των λέξεων του Παντοδύναμου Θεού:

النبي أولى بالمؤمنين من أنفسهم

Του Προφήτη (πρέπει να είναι) πιο σημαντική για τους πιστούς του εαυτού τους. [Al-Ahzab: 6]

Shaykh Abu Bakr al Jazairi στις πολιτείες σχολιασμό, ο Θεός θέλει να ανακατευθύνει την άποψη των μουσουλμάνων (οι σύντροφοι, Pen) σε μια σημαντική ουσία που παραμελούν. Συγκεκριμένα, η ύπαρξη του Προφήτη ανάμεσά τους, με την αποκάλυψη καταγόταν από αυτόν. Αυτές οι συνθήκες απαιτούν να είναι πάντα ειλικρινής και πράξη-προφορικό κομψότητα. Αν όχι, η αποκάλυψη είναι βέβαιο ότι θα αποκαλύψει τους (σφάλμα) άμεσα, αν βρίσκονται. [4]

لو يطيعكم في كثير من الأمر لعنتم (Αν υπάκουσε (θα) είναι μαζί με όλους σας σε ορισμένα θέματα, είναι αλήθεια θα έχετε την ευκαιρία να πάρει το πρόβλημα).

Στο στίχο, Ιμάμ Tirmidhi rahimahullah αφηγείται στο isnaad από το Αμπού Nadhrah rahimahullah, από το Αμπού Σαΐντ αλ-Khudri συντρόφους radi anhu. Όταν αυτή η ευγενής φίλος διαβάζοντας την παραπάνω παράγραφο, σχολίασε:

هذا نبيكم صلى الله عليه وسلم يوحى إليه وخيار أئمتكم لو أطاعهم في كثير من الأمر لعنتوا فكيف بكم اليوم

Αυτός είναι ο προφήτης σας, αποκάλυψη αποκαλύφθηκε. Και αυτοί (οι σύντροφοι) ήταν αυτοί (που) που επιλέχθηκε (μεταξύ). Εάν είχε τους ακολούθησε σε πολλά θέματα, θα πέσουν σε μπελάδες. Τι γίνεται ρε παιδιά τώρα; [5]

Δηλαδή, αν τον υπακούν σε κάθε περίπτωση βλέπουν (καλό) και έχουν προτείνει, θα πέσει σε μια σειρά από ζητήματα για να σύρετε τις διάφορες δυσκολίες που δεν είναι ζωή καθορίζουν, ή ακόμα και δεν αποφάνθηκε επί των μεγάλων αμαρτιών. [6]

Είναι σαν τη μήτρα ο Λόγος του Θεού Παντοδύναμος: [7]

ولو اتبع الحق أهوآءهم لفسدت السماوات والأرض ومن فيهن بل أتيناهم بذكرهم فهم عن ذكرهم معرضون

Εάν η αλήθεια είναι επιθυμίες τους, σίγουρα οι ουρανοί και η γη θα χαθούν, και όλα όσα είναι σ 'αυτό. Στην πραγματικότητα, φέραμε τους περηφάνια τους, αλλά στρέφονται μακριά από την υπερηφάνεια. [Al Mukminun: 71].

Ο άνθρωπος, παρά τη φύση του ευθεία, που χρειάζονται καθοδήγηση al Book και το Sunnah να γνωρίζει το καλό. Ως εκ τούτου, μόνο εκεί δεν είναι γνωστά σ 'αυτόν, έτσι κάτι καλό θεωρείται ως κακό και αντίστροφα. Τέλος απόφαση ήταν λάθος.

Στο Shahihain, από Huzhaifah radi του anhu, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam πει μελλοντική κατάσταση:

فيصبح الناس يتبايعون فلا يكاد أحد يؤدي الأمانة فيقال إن في بني فلان رجلا أمينا ويقال للرجل ما أعقله وما أظرفه وما أجلده وما في قلبه مثقال حبة خردل من إيمان

Οι άνθρωποι θα πρέπει να διεξάγουν μεταξύ τους συναλλαγές. Σχεδόν κανείς δεν είναι αξιόπιστη. Έτσι, αυτό θα πρέπει να αντανακλάται "μεταξύ Bani Fulan κανείς εμπιστοσύνη," αυτός είναι επαίνεσε:. "Θα ήταν έξυπνο, τυχερός και δυνατός ο ίδιος," αλλά δεν έχει το βάρος ενός σπόρου μουστάρδας περιεχόμενο της πίστης αν [8]

Ωστόσο, το ύψος της επιστήμης και της keshalihan κάποιος, υπάρχει μόνο καλοσύνη δεν ήξερε. Η άγνοια αυτού του είδους επίσης να συμβεί με τον καλύτερο γενιάς, ο καλύτερος φίλος του γενιάς. Τι γίνεται με τις άλλες γενιές; Φυσικά είναι πολύ δυνατό. Ως εκ τούτου, αναφορικά με το βιβλίο και Sunnah al ένα must για κάθε μουσουλμάνο.

Shaykh Abdul Malik Ramdhani λέει [9]: "Ο Λόγος του Θεού (η δεύτερη) ανωτέρω, η διατύπωση οδηγεί στο καλύτερο είδος των ανθρώπων να λατρεύουν το Θεό και να κατανοήσουν τη Σαρία (ο Σύντροφοι, Pen). Αν μένουν μόνοι τους χωρίς να τους δοθεί μια εξήγηση του al Βιβλίου και το Sunnah, σίγουρα η επιλογή τους, σε πολλές περιπτώσεις θα περιέχει πραγματικά τον κόπο για τον εαυτό τους. Τι γίνεται με την ποιότητα των ανθρώπων κάτω από αυτά; "

Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι φίλοι που σκέφτηκε, που την άφησε απόλυτα ότι περιγράψει τη φύση της «Iffah και αριστείας στη λατρεία. Έτσι alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam ήταν απαγορευμένη, επειδή υπάρχουν στοιχεία από τις δυσκολίες, εκτός από το να είναι αντίθετη προς τη φύση.

Κεκορ ibn Abi Waqqas από radi anhu, είπε:

رد رسول الله صلى الله عليه وسلم على عثمان بن مظعون التبتل ولو أذن له لاختصينا

Προφήτης αρνήθηκε tabattul [10] της «Uthman bin Mazh'un. Αν το επιτρέπουν, σίγουρα θα είμαστε ευνουχίσει. [Συμφωνηθέντα alaih]

Ή μια ιστορία άλλων radi Mu'adh anhu αναφέρει ότι, όταν επέστρεψε από Sham, έπεσε μπροστά του. Στη συνέχεια, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:

ما هذا يا معاذ قال أتيت الشام فوافقتهم يسجدون لأساقفتهم وبطارقتهم فوددت في نفسي أن نفعل ذلك بك فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم فلا تفعلوا فإني لو كنت آمرا أحدا أن يسجد لغير الله لأمرت المرأة أن تسجد لزوجها
"Τι είναι αυτό, O Mu'adh;" Μου απάντησε, «εγώ μόλις ήρθε από Sham. Κρατήστε τους έρχονται (οι άνθρωποι εκεί) ήταν κατάκοιτος για επισκόπους και τους ιερείς τους. Γι 'αυτό θέλω να κάνω για να σας, "ο alaihi sallallaahu« wa Sallam είπε, "κάνετε εσείς. Αν διέταξε κάποιον να γονατίσει, τότε θα έχω την εντολή να κατάκοιτος γυναίκα στο σύζυγό της ». [11]

Στο παραπάνω hadith, Umar radi Mu'adh θέλουν να υποταχθεί στην alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam ως μια μορφή σεβασμού. Ωστόσο, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam τον απαγόρευε και να εξηγήσει τις ενέργειες που θεωρεί τόσο σε αντίθεση με την πιο σημαντική αρχή στο Ισλάμ είναι μονοθεϊσμός. Έτσι alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam ακυρώθηκε.

Έτσι, χωρίς αμφιβολία, ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους υποκλίθηκε με ένα στοιχείο της μεγάλης δυσκολίας. Πλέον περισσότερες παρατυπίες στη Σαρία που μεταβάλλουν την αξία της παραγγελίας. Η πραγματικότητα, η ανάμιξη των ανδρών και των γυναικών δεν θεωρείται πρόβλημα, περιορίζοντας το παιδί αναφέρεται ως μια μορφή οικονομικής συνείδησης, χειραψία με το άλλο μετά τις υποχρεωτικές προσευχές και άλλες πρακτικές που έρχονται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές τους κανόνες λάθος ως μέρος της θρησκείας. Έτσι, η ύπαρξη της απόλυτης αποκάλυψη είναι απαραίτητη για κάθε ανθρώπινο ον.

ولكن الله حبب إليكم الإيمان وزينه في قلوبكم وكره إليكم الكفر والفسوق والعصيان (Αλλά ο Θεός σας έκανε να αγαπήσετε την πίστη και την πίστη να είναι όμορφη μέσα στις καρδιές σας και να σας κάνει να μισούν δυσπιστία, κακία και ανομία)

Αλλά επειδή alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam σας καθοδηγήσει και Παντοδύναμος Θεός έχει κάνει την πίστη σ 'αγαπώ και να είναι όμορφα στην φροντίδα σας, γιατί η αγάπη του Θεού που αλ Χακ και mengutamakannya η καρδιά μυαλό σας. Και, επίσης, λόγω της επιβολής των αποδείξεων και τις οδηγίες για Al Haq που δείχνει την αλήθεια, είναι εύκολο να δεχτεί, και taufikNya για να berinabah (πίσω) σε αυτόν.

Εκείνος κάνει να μισούν την Αλ kufru και fusuq, δηλαδή μεγάλες αμαρτίες, και «ishyan, δηλαδή κάτω από το επίπεδο της αμαρτίας μέσω Θεός έβαλε το μίσος στις καρδιές σας και δεν έχουν τη βούληση να το κάνει, καθώς και μέσω της δημιουργίας των επιχειρημάτων και των αποδεικτικών στοιχείων ασχήμια, και επειδή η ανθρώπινη φύση δεν την αποδεχθεί. [12]

أولئك هم الراشدون (Είναι αυτοί που ακολουθούν την ευθεία διαδρομή)
Αυτοί (οι σύντροφοι του Προφήτη, Pen) ήταν στο σωστό δρόμο, να πάρει τα στοιχεία για τα χρηστά ήθη, να μην ξεφεύγουμε και πάλι δεν χάνονται. [13]

فضلا من الله ونعمة والله عليم حكيم (Για δώρα και εύνοιες από τον Αλλάχ. Αλλάχ είναι Παντογνώστης, Πάνσοφος)

Το δώρο που δόθηκε σε σας είναι μια αρετή και την ευχαρίστηση σας. Αλλάχ γνωρίζει εκείνους που έχουν το δικαίωμα σε κατάλληλη καθοδήγηση και τους ανθρώπους παραστρατημένους. Ομοίως, το All-Wise του Θεού σε κάθε λέξη, τη δράση και τους κανόνες της Σαρία, και το πεπρωμένο. [14]

Οδηγίες που λαμβάνονται οι φίλοι είναι μια αρετή και χάρη του Θεού γι 'αυτούς. Αλλάχ γνωρίζει την πρόθεση και τη βούληση που υπάρχει μέσα τους. Αλλάχ είναι All-Wise στον κανονισμό της, κάνοντας τους φίλους ως ανθρώπινα όντα που αξίζουν την ευγένεια, και να τους τα καλύτερα τους ανθρώπους σε απόλυτη [15]

Κάποια μαθήματα των στίχων
Από τα παραπάνω στίχους, θα μπορούσε να πάρει κάποια σημαντικά μαθήματα, ως εξής: [16]

Πρώτον: Αντιλαμβανόμαστε ότι alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam έχει μια υψηλή θέση.

Δεύτερον: Είναι υποχρεωτικό για μας να κάνουμε tatsabbut στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων γεγονότων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διατάραξη ή κίνδυνο για ένα άτομο που σχετίζονται με την είδηση ​​που ακούμε.

Τρίτον: Απαγορεύεται να ενεργεί βιαστικά μπορεί να οδηγήσει σε ένα άτομο με μια βασική καθαρή κάτι menghukumi προϋπόθεση, ώστε οι δράστες θα το μετανιώσετε στον κόσμο και το εξής.

Τέταρτον: Από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αποκτήσει πιστό, που ο Θεός κάνει έρωτα με την πίστη σ 'Αυτόν, και κάνοντας (πίστη) είναι όμορφο μέσα στην καρδιά της.

Πέμπτον: Ο Θεός μισεί την πράξη του κάνοντας kufr, την κακία και την ανηθικότητα. Με αυτό, ένας πιστός γίνεται η ευθεία άνθρωπος μετά από τους συντρόφους του alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam.

Wa Washallahu «αλά Μωάμεθ wa nabiyina« αλά aalihi shahbihi ajma'in.

Αντιγραφή από περιοδικά Sunnah X/1427/2006M 01/Tahun Edition. Εκδότες Ίδρυμα Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο Μεμονωμένο-Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Τηλ.. 0271-858197 Fax 0271-858196]


Για να γίνει το μωρό καρδιά Air



Με
Ustadz Abdullah bin al-Taslim Buthoni


Η παρουσία του μωρού σε ένα νοικοκυριό μπορεί να περιγραφεί ως η παρουσία των άστρων τη νύχτα που είναι το στολίδι του ουρανού. Παρομοίως, η έννοια του να είναι ένα παιδί σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, ως διακοσμητικό στοιχείο στη ζωή του κόσμου. Αυτό σημαίνει, εσωτερική ζωή χωρίς παιδιά, θα αισθάνονται κενό και ζοφερό.

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

المال والبنون زينة الحياة الدنيا والباقيات الصالحات خير عند ربك ثوابا وخير أملا

Πλούτος και τα παιδιά είναι η ζωή του κόσμου του κοσμήματος, αλλά πράξεις, πράξεις και ευσεβείς αιώνια ανταμοιβή είναι καλύτερα στο χέρι και σου Κύριος είναι καλύτερα να είμαστε αισιόδοξοι "[Al-Kahfi/18: 46]..

Παράλληλα, ευνοεί την ύπαρξη αυτού του παιδιού, καθώς και ένα τεστ που θα μπορούσε να βυθίσει μια υπάλληλος στην καταστροφή. Ο Παντοδύναμος Θεός προειδοποίησε από αυτό στο Λόγο Του:

يا أيها الذين آمنوا إن من أزواجكم وأولادكم عدوا لكم فاحذروهم

O YE που πιστεύουν πραγματικά στις γυναίκες σας και τα παιδιά σας υπάρχει ένας εχθρός σας, οπότε να είστε προσεκτικοί είστε μαζί τους ... [at-Taghâbun/64: 14]!

Η έννοια του "Το να είσαι ένας εχθρός σας" είναι εκτροπή από εσάς να κάνει δίκαιες πράξεις και να menjerumuskanmu σε ανήθικες πράξεις στον Αλλάχ τον Παντοδύναμο. [1]

Κατά την ερμηνεία της παραπάνω στίχο, Shaykh Αμπντουραχμάν «ως Sa'di rahimahullah είπε:" ... επειδή η ανθρώπινη ψυχή έχει μια φυσική τάση να αγαπούν τη γυναίκα και τα παιδιά του, τότε (σε αυτόν τον στίχο) Αλλάχ Παντοδύναμος προειδοποιεί υπηρέτες του, ώστε να μην αγαπάς είναι να τους συμμορφώνεται με όλες επιθυμεί τη γυναίκα του και τα παιδιά τους σε πράγματα που απαγορεύονται σε Σαρία. Αλλάχ Παντοδύναμος παρακινήσει τους υπηρέτες του να είναι πάντα εκτέλεση εντολών Του και υπέρ της καλής χαρά του ... ». [2]

Ευθύνη εκπαίδευση των παιδιών
Θρησκεία Ισλάμ τονίζει ιδιαίτερα το καθήκον να εκπαιδεύσει τα παιδιά με μια εκπαίδευση που προέρχεται από την καθοδήγηση του Αλλάχ Παντοδύναμος και του Προφήτη Του. Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

يا أيها الذين آمنوا قوا أنفسكم وأهليكم نارا وقودها الناس والحجارة

O YE που πιστεύουν, τη φύλαξη τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας από την Πυροσβεστική καυσίμων των οποίων είναι άνδρες και πέτρες. [At-Tahrîm/66: 6]

Ali ibn Abi Talib radi anhu κατά την ερμηνεία του παραπάνω στίχος λέει: "(Σημαίνει): Διδάξτε καλοσύνη στον εαυτό σας και την οικογένειά σας» [3].

Αμπντουραχμάν Shaykh «ως Sa'di είπε:« Κρατώντας μακριά από τη φωτιά της κόλασης είναι να απαιτήσει για τον εαυτό σας να εκτελούν τις εντολές του Αλλάχ Παντοδύναμος και μακριά από την απαγόρευση του, και να μετανοήσουν όλων των πράξεων που οδήγησαν στην οργή και την τιμωρία Εν τω μεταξύ διατηρηθεί. τη γυναίκα και τα παιδιά του από τη φωτιά της κόλασης είναι να εκπαιδεύσει και να τους διδάξει τον ισλαμικό νόμο, καθώς και αναγκάζοντάς τους να εκτελούν τις εντολές του Αλλάχ Παντοδύναμος. τότε ο υπάλληλος δεν θα είχαν επιζήσει του βάσανα της κόλασης, εκτός αν διακαώς την εκτέλεση των εντολών του Αλλάχ Παντοδύναμος (σε αυτό το σημείο) για τον εαυτό του και τους ανθρώπους υπό την εποπτεία και ευθύνη ». [4]

Σε μια Saheeh Hadith, του Προφήτη sallallaahu «ποτέ alaihi wa Sallam απαγόρευσε Χασάν ιμπν Αλί radi anhuma λάβει ελεημοσύνη των ημερομηνιών σε αυτό το διάστημα Χασάν radi anhuma ακόμα μικρό, alaihi του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam είπε: "Hekh ... hekh" ότι η ημερομηνία απόρριψης Χασάν , τότε sallallaahu 'alaihi wa Sallam είπε: "Δεν ξέρετε ότι εμείς (του Προφήτη sallallaahu« alaihi wa Sallam και τους απογόνους του) να μην λάβει φιλανθρωπία; "[5] Imam Ibn Hajar rahimahullah αναφέρει ότι μεταξύ των περιεχομένων του είναι αυτά. bolehnya να φέρει τα μικρά παιδιά στο τζαμί και την εκπαίδευσή τους με την εθιμοτυπία που θα τους ωφελήσει, και απαγορεύοντας τους να κάνουν κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη δική τους, που κάνουν πράγματα που απαγορεύονται (στο θρήσκευμα), αν και το παιδί δεν έχει επιβαρυνθεί με τις υποχρεώσεις Σαρία? εκπαιδεύονται έτσι ώστε να κάνουν η καλοσύνη. [6]

True Μέθοδοι Εκπαίδευσης Παιδιού
Ισλάμ το τέλειο θρησκεία έχει διδάξει adab-adab ένδοξη για σκοπούς φροντίδας του Σατανά που θέλει memalingkannya προσπάθεια από το σωστό δρόμο από τότε που γεννήθηκε σε αυτόν τον κόσμο.

Σε μια Hadith Qudsi Αλλάχ Παντοδύναμος λέει: «Αληθώς, δημιούργησα υπηρέτες μου είναι όλα σε μια κατάσταση Hanif (καθαρά και με κλίση προς την αλήθεια), τότε ο διάβολος ήρθε να τους και την μετατροπή τους μακριά από τη θρησκεία τους (το Ισλάμ)» [7].

Σε μια άλλη Hadith, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam, δήλωσε:" Τα δάκρυα ενός μωρού όταν (νέα) γεννήθηκε παρακέντηση (ο πειρασμός να παραπλανήσει) από το διάβολο »[8].

Σκεφτείτε αυτό το μεγάλο hadith, πώς ο Σατανάς προσπαθεί να μετατρέψει τους άνδρες από τον τρόπο του Αλλάχ Παντοδύναμος από τότε που γεννήθηκαν στον κόσμο, ότι τα νεογνά δεν θα γνωρίζουν το πάθος, η ομορφιά του κόσμου και άλλες κοσμικές πειρασμούς? Τότε πώς είναι αν γνώριζε όλα αυτά τα πειρασμούς; [9]

Έτσι, εδώ πινέζες η κύρια λειτουργία του ισλαμικού νόμου και το Sunnah του Προφήτη sallallaahu «alaihi wa Sallam σύμφωνα νεογέννητα από τους πειρασμούς του Σατανά, μέσω πολιτισμένους τρόπους που διδάσκονται στο Sunnah του Προφήτη sallallaahu« alaihi wa Sallam που σχετίζονται με τη γέννηση ενός παιδιού. [10 ]

Για παράδειγμα, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam, συνηγορούν για έναν άντρα για να βιδωθεί η γυναίκα του για να διαβάσει την προσευχή:

بسم الله اللهم جنبنا الشيطان وجنب الشيطان ما رزقتنا

"Με την (κλήση) το όνομα του Αλλάχ, ο Θεός, να λάβει μακριά από μας (παρέμβαση), και να θέσει μακριά τα κακά δαιμόνια της τροφή [11] τους οποίους θα παραχωρηθεί επάνω μας».

Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:" Αν ένας άντρας θέλει τη γυναίκα του βιδωθεί να διαβάσετε την προσευχή, τότε ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος χειροτονήθηκε (η γέννηση του) ένα παιδί από τη σχέση, τότε ο διάβολος δεν θα είναι σε θέση να βλάψει το παιδί είναι για πάντα »[12].

Έτσι, είναι σαφές ότι το ισλαμικό δίκαιο είναι η μόνη σωστή μέθοδος στην εκπαίδευση των παιδιών, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο με την εφαρμογή Σαρία Ισλάμ εκπαίδευση και καθοδήγηση των παιδιών θα παράγουν καλά αποτελέσματα.

Shaykh Muhammad ibn al-Saalih »Uthaymeen, δήλωσε:« Αυτό που καθορίζει την επιτυχία των παιδιών προπόνηση, είναι δύσκολο ή εύκολο, είναι εύκολο (Taufik) του Αλλάχ Παντοδύναμος Αν ο υπάλληλος ο φόβος Αλλάχ Παντοδύναμος και (προσπάθεια) για να λάβει την κατάλληλη μέθοδο. ισλαμικό νόμο, τότε ΑΛΛΑΧ θα διευκολύνει τις υποθέσεις του (στην εκπαίδευση των παιδιών), Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

ومن يتق الله يجعل له من أمره يسرا

Εκείνοι που φοβούνται τον Αλλάχ Θα κάνει εύκολο για αυτόν σε (όλα) υποθέσεις "[ath-Thalâq/65: 4]. [13]

Πνευματική και σωματική ανάπτυξη
Η αληθινή αγάπη για τα παιδιά δεν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με επαρκή χρονική ανάγκες μόνο. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι η κάλυψη των αναγκών της πνευματικής και θρησκευτικής καθοδήγηση όσον αφορά τη διδασκαλία που βασίζεται στις οδηγίες της al-Qur `ένα και το Sunnah του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu» Sallam. Αυτή είναι η απόδειξη της αγάπης και της στοργής ότι στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι πραγματοποιείται με κάτι χρήσιμο και διαρκή σε αυτόν τον κόσμο και στη μέλλουσα ζωή.

ΑΛΛΑΧ εξήρε Προφήτη Του Ya'qub Alaihissallam ιεραρχεί πολύ σχηματισμό πίστη για τα παιδιά τους. Μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, μετά από συμβουλή είναι αυτό που τόνισε σε αυτούς. Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

أم كنتم شهداء إذ حضر يعقوب الموت إذ قال لبنيه ما تعبدون من بعدي قالوا نعبد إلهك وإله آبائك إبراهيم وإسماعيل وإسحاق إلها واحدا ونحن له مسلمون

Είστε παρουσιάσει όταν Ya'qub άφιξη (σημάδια) του θανάτου, όταν είπε στους γιους του, "Τι λατρεία μετά από μένα;" Θα απάντησε, "Θα σας λατρεύουν το Θεό και Κύριο των προγόνων σας, Ιμπραήμ, Ισμαήλ και Ισχάκ, (ότι) ο Κύριος των δυνάμεων και να υποβάλει σ 'Αυτόν [al-Baqarah / 2:133]

Σκεφτείτε για παράδειγμα υπέρτατη αυτού του ευγενούς προφήτη του Θεού, πώς παρέδωσε τελευταία νουθεσία προς τα παιδιά του να τηρούν την θρησκεία του Αλλάχ [14], η οποία αποτελεί το θεμέλιο της λατρείας προς τον Αλλάχ Παντοδύναμος μόνο (Tawhid) και μακριά από τη δράση αποφύγουμε (αποδίδουν εταίρους σ 'Αυτόν με το πλάσμα). Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δίνουν μόνο πρωτοβάθμια προσοχή στις ανάγκες των απλών εγκόσμια. Τι τρώτε μετά μου αργότερα; Πώς μπορείτε να παρέχετε για τη ζωή σας; Όταν θα έχετε αρκετό εισόδημα; και ούτω καθεξής.

Σε ένα άλλο στίχο Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Και (θυμηθείτε), όταν Luqman είπε στο γιο του, έδωσε συμβουλές για αυτόν: "Ο γιος μου, δεν είναι στον Αλλάχ, αληθώς αποδώσουμε (Αλλάχ) είναι πραγματικά μεγάλη kezhaliman" [Luqmân/31: 13]

Κοιτάξτε πώς ο υπηρέτης του Αλλάχ Παντοδύναμος ότι αυτός ο ευσεβής μωρό συμβουλεύει πιο αγαπημένους και αγαπούσε. Ως εκ τούτου, η συμβουλή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το μωρό της είναι μια εντολή να προσκυνήσουν (Αλλάχ Παντοδύναμος mentauhidkan) αποκλειστικά και αποφεύγουμε μακριά. [15]

Τα οφέλη και τη σημασία της εκπαίδευσης για παιδιά
Imam Ibn al-Qayyim Jauziyyah - μπορεί να ΑΛΛΑΧ έχει το έλεος σ 'αυτόν - είπε: "Ένας κληρικός είπε:« Αληθώς, Αλλάχ για την Ημέρα της Αναστάσεως θα απαιτήσουν λογοδοσία από τους γονείς για τα παιδιά τους πριν αρχίσετε να ρωτάτε για τη λογοδοσία των παιδιών από τους γονείς Λόγω της. οι γονείς έχουν το δικαίωμα (που πρέπει να πληρούνται) παιδιά, (καθώς και) το παιδί έχει το δικαίωμα (που πρέπει να πληρούνται) γονείς τότε, όπως λέει ο ΑΛΛΑΧ.:

ووصينا الإنسان بوالديه حسنا

Και έχουμε κάλεσε τον άνθρωπο (κάνει) καλό για τους γονείς του [al-'Ankabût/29: 8]

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει επίσης:

يا أيها الذين آمنوا قوا أنفسكم وأهليكم نارا وقودها الناس والحجارة

Κρατήστε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από την Πυροσβεστική καυσίμων των οποίων είναι άνδρες και πέτρες "[at-Tahrîm/66: 6]

Έτσι, αν κάποιος δεν εκπαιδεύουν τα παιδιά τους με μια εκπαίδευση που να τον ωφελήσει και να αφήσει χωρίς καθοδήγηση, τότε πράγματι έχει κάνει μεγάλο κακό στο γιο του. Η πλειοψηφία της ηθικής αποσύνθεσης σε παιδιά προκύπτουν ακριβώς λόγω των λαθών τους γονείς τους, αυτό είναι επειδή δεν παρέχουν καθοδήγηση και εκπαίδευση για τα παιδιά τους σχετικά με τις υποχρεώσεις, καθώς και προτάσεις για τη θρησκεία. Έτσι, εξαιτίας τους δεν δίνοντας προσοχή στην εκπαίδευση των παιδιών τους, όπως ένα παιδί, τότε το παιδί δεν μπορεί να κάνει καλό για τον εαυτό του. Στο τέλος τα παιδιά δεν ήταν σε θέση να κάνουμε καλό στους γονείς τους όταν τους ηλικιωμένους. Αυτό συμβαίνει, όταν ένα από τον πατέρα της, κατήγγειλε ασεβείς της? Τότε το αγόρι είπε: "O πατέρας μου, αληθώς hast εσύ μου παράκουσε (όχι με την εκπαίδευση), όταν ήμουν παιδί, τότε θα παρακούσει τους γονείς, αφού Επειδή σπατάλη. nyiakanku σε ένα παιδί, τότε εγώ θα το χαμένο χρόνο nyiakanmu παλιά σας ». [16]

Αρκεί λόγια του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam δείχνει τα πλεονεκτήματα και αρετές εκπαίδευση των παιδιών:

إن الرجل لترفع درجته في الجنة فيقول: أنى هذا; فيقال: باستغفار ولدك لك

Πράγματι, ένας άνθρωπος θα πρέπει να είναι υπερυψωμένα θέση στον ουρανό (αργότερα), τότε ρώτησε: «Πώς μπορώ να το επιτύχουμε αυτό;" Τότε του λέει: «(Είναι όλα) λόγω istigfâr (συγχώρεση αίτημα του Αλλάχ Παντοδύναμος ο οποίος έχει πάντα μιλούν) σου σας ». [17]

Μερικοί μελετητές εξηγούν την έννοια της παρούσας hadith είναι ότι εάν ένα παιδί βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από τη θέση του πατέρα του στον ουρανό (αργότερα), τότε θα ζητήσει (προσευχή) στον Αλλάχ Παντοδύναμος ότι υψηλή θέση του (όπως η θέση), έτσι ο Θεός Azza wa Jallapun raise (όρθια) του πατέρα του. [18]

Σε μια άλλη Hadeeth alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:" Αν ένας άνθρωπος θα πεθάνει, terputuslah (η ανταμοιβή του) τις πράξεις, εκτός από τρεις περιπτώσεις η φιλανθρωπία συνεχίζει να ρέει (η ανταμοιβή για diwakafkan), οι οποίες εξακολουθούν να λαμβάνονται πλεονέκτημα της επιστήμης (ασκείται μετά από αυτόν), και τα παιδιά ευσεβής προσεύχομαι πάντα ». [19]

Αυτό το hadith δείχνει ότι η ανταμοιβή όλες οι καλές πράξεις που εκτελούνται από έναν ευσεβή γιος θα είναι μέχρι και τους γονείς αυτόματα και χωρίς πρόθεση, για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός μέρος των προσπαθειών των γονέων τους. [20] Η αναφορά στην "προσευχή" στο hadith δεν δείχνουν τον περιορισμό ότι μόνο προσευχή θα είναι μέχρι και τους γονείς [21], αλλά ο στόχος είναι να προτρέπουν τα παιδιά να προσεύχονται πάντα για ευσεβείς γονείς. [22]

Shaykh Muhammad al-Albani Nashiruddin - μπορεί να ΑΛΛΑΧ έχει το έλεος σ 'αυτόν - δήλωσε: «(Όλα ανταμοιβή) καλές πράξεις γίνονται από ευσεβείς παιδί, θα ληφθεί μέριμνα για τους γονείς, με την επιφύλαξη την παραμικρή ανταμοιβή το παιδί, γιατί το παιδί είναι μέρος του προσπάθειες και οι προσπάθειες των γονέων του. "

Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:

وأن ليس للإنسان إلا ما سع

Και ότι ο άνθρωπος δεν είναι κέρδος, εκτός από ό, τι έχει κερδίσει "[an-Najm/53: 39]

Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:« Είναι το καλύτερο και των δύο (τροφή), τρώγεται με ένα ανθρώπινο ον είναι δικό του, και αυτό περιλαμβάνεται ο γιος του (εν μέρει) από την επιχείρηση "[23].

Το περιεχόμενο των παραπάνω στίχους και Hadith είναι επίσης αναφέρεται στο hadith-hadith (η άλλη) που αναφέρει ρητά την άφιξη του οφέλους (ανταμοιβή) καλές πράξεις (έγινε) από τον ευσεβή γιο στους γονείς του, ως ελεημοσύνη, νηστεία, ελευθερώνοντας τους σκλάβους και άλλα θέματα ... " [24].

Κάλυψη
Γράφοντας αυτή την περίληψη μπορεί να είναι ένα κίνητρο για μας να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην εκπαίδευση των παιδιών μας, ιδιαίτερα θρησκευτική εκπαίδευση τους, επειδή με τη σειρά τους ωφελεί όλα για το καλό του εαυτού μας στον κόσμο και το εξής.

Ο Κύριός μας, μας χαρίσει τις γυναίκες και τους απογόνους μας, ο αέρας (όψεως) μάτια (μας), και να μας κάνει ηγέτες για εκείνους που φοβούνται τον Αλλάχ.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد وآله وصحبه أجمعين, وآخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمين

[Αντιγραφή από την Sunnah Edition περιοδικό 08/Tahun XIII/1430/2009M. Εκδότες Ίδρυμα Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο Μεμονωμένο-Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Τηλ.. 0271-858197 Fax 0271-858196]



Απορρίπτοντας παραπλάνηση και bid'ah



Με
Ustadz Al-Yazid bin Αμπντούλ Καντίρ Jawas


عن أم المؤمنين أم عبد الله عائشة رضي الله عنها قالت: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد. (رواه البخاري ومسلم) و في رواية لمسلم: من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد.

Αφήγηση Ummul-Mu'mineen, Umm 'Abdillah, «Aisha x είπε: alaihi του Messenger sallallaahu« wa Sallam δήλωσε: "Έχει δημιουργήσει μια νέα περίπτωση (λατρείας), η οποία δεν έχει καμία νομική βάση, τότε απορρίπτεται". (Συντάκτης al-Bukhari και μουσουλμάνοι). Σε ένα hadith διηγείται από μουσουλμάνους: alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:" Όποιος κάνει καλές πράξεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε παραγγελίες μας, απέρριψε ".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ αφηγητές
Ήταν Ummul-Mu'mineen »Aishah bint Αμπού Μπακρ-όπως Siddiq radi anhuma, η σύζυγος του προφήτη sallallaahu« alaihi wa Sallam που παντρεύτηκε στη Μέκκα κατά την ηλικία των έξι ετών. Alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam ζούσε μαζί της στην Μεδίνα, όταν εκείνη ήταν εννέα ετών, το οποίο είναι το δεύτερο Hijriyyah χρόνο και δεν είχε παντρευτεί άλλη κοπέλα.

Ήταν η σύζυγος του πιο αγαπημένο μεταξύ των συζύγων του, το άλλο. Είναι μια γυναίκα που απελευθερώθηκε από τον Θεό από την ψεύτικη είδηση ​​που συνέβη με την αποκάλυψη να alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam. Ήταν πολύ hadith απομνημόνευση, και περιλαμβάνει την πιο έξυπνη γυναίκα. Μια μέρα alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam αναφερθεί σ 'αυτόν, ότι ο άγγελος Γαβριήλ Alaihissallam έστειλε τους χαιρετισμούς της σε αυτόν.

Κατά τη στιγμή της alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam απεβίωσε, εκείνη ήταν δεκαοκτώ ετών. Φημολογείται ότι ήταν η ευγενέστερη γυναίκα και η γυναίκα θα είναι alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam στον ουρανό. «Aisha έχασαν τη ζωή τους σε 58 Hijriyyah την ηλικία των 67 ετών, και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Baqi». [1]

TAKHRIJUL-hadiths
1. Sahih al-Bukhari, αλ-Shulhi βιβλίο, αλά κεφάλαιο Idzas Tholahu »Shulhi Jaurin, όχι. 2550.
2. Sahih μουσουλμανική, βιβλίο του Αλ Aqhdiyah, κεφάλαιο-Ahkamil Naqdhil Bathilah Raddi Muhdatsatil wa-Ηλικία (αρ. 1718 (17, 18).
3. Sunan Abi Dawud, ως βιβλίο-Sunnah, κεφάλαιο Fi Luzumis-Sunnah, όχι. 4606.
4. Ibni Majah σε Sunan al Μουκαντίμα, όχι. 14.
5. Musnad Ιμάμ Ahmad (VI/73, 146, 180, 240, 256, 270).
6. Ibni Hibban Saheeh, όχι. 26 και 27.

AHAMMIYATUL hadiths (hadiths επείγον)
Ιμάμ ένα-Nawawi († 676 H) t λέει, "Αυτό το hadith πρέπει να απομνημονεύσει και να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για να απορρίψει οποιαδήποτε παραπλάνηση."

Daqiqil Ibn-«Id († 702 H) rahimahullah είπε:" Αυτό Hadeeth είναι μία από τις σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ισλάμ, η οποία είναι η jawami'ul Kalim (φράσεις να είναι σύντομες και περιεκτικές) δόθηκε στον Προφήτη sallallaahu «alaihi wa Sallam. Αυτό το hadith απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περίπτωση της αιρέσεως, και σε κάθε περίπτωση (σε θρησκευτικά θέματα) είχαν κατασκευαστεί. usul fiqh Ορισμένοι ειδικοί κάνουν αυτό το Hadith ως βάση για τον κανόνα, ότι κάθε παράνομη εκφράζεται ως καταστροφικό πράγμα ». [2]

Ibn al-Rajab Hanbali († 795 H) rahimahullah είπε: "Αυτό Hadeeth είναι μία από τις μεγάλες θεμελιώδεις αρχές από τις βασικές αρχές του Ισλάμ, και ένα βαρόμετρο της κάθε φιλανθρωπικές πράξεις Zahir (ορατό). Ως hadith,« Innamal-α «binniyat ντροπή ... (στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από τις πράξεις πρόθεση ...).» είναι ένα βαρόμετρο της οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του μυαλού (πρόθεση) ".

Πράγματι, κάθε φιλανθρωπική πράξη δεν έχει ως στόχο να αναζητήσει την ευχαρίστηση του Αλλάχ, τότε η φιλανθρωπία δεν είναι ικανοποιητική. Ομοίως, όλες οι καλές πράξεις που δεν βασίζονται στις εντολές του Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, επίσης, κατασκευάζονται από τους δράστες. Όποιος δημιουργεί νέα πράγματα στη θρησκεία που δεν επιτρέπονται από τον Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, τότε δεν είναι όπως οποιαδήποτε θρησκευτική σημασία. [3]

Al Hafiz Ibn al-Hajar »Asqalani rahimahullah είπε," Αυτό Hadeeth περιλαμβάνει μέρος από τις βασικές αρχές του Ισλάμ και είναι ένας κανόνας από τους κανόνες του Ισλάμ ». [4]

FIQHUL hadiths (hadiths ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ)
1. Η εφαρμογή της Σαρία Ισλαμική να κάνει με το πώς Ittiba »(Μετά), Δεν Ibtida» (κακής ποιότητος Ngada).
Μέσω αυτής της Hadeeth alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam διατηρηθεί η καθαρότητα του Ισλάμ από τα χέρια εκείνων που υπερβαίνουν τα όρια. Αυτό το Hadith είναι jawami'ul Kalim (σύντομη αλλά ουσιαστική προτάσεις), η οποία αναφέρεται σε μια σειρά από κείμενα al-Qur `ένα, το οποίο αναφέρει, ότι η σωτηρία θα επιτευχθεί μόνο ακολουθώντας alaihi του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam, χωρίς την προσθήκη ή την αφαίρεση, όπως αναφέρεται ο λόγος του Θεού:

قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Πείτε (O Muhammad):. "Αν όλοι αγαπάμε Αλλάχ, τότε ας με ακολουθεί? Σίγουρα ο Αλλάχ θα σας αγαπήσει και να συγχωρήσει τις αμαρτίες σας, Αλλάχ είναι συχνά-επιεικής, πανάγαθος" [Ali 'Imran / 3:31].

Επίσης, λέγοντας του:

ومن يبتغ غير الإسلام دينا فلن يقبل منه وهو في الآخرة من الخاسرين

Όποιος ψάχνει για μια θρησκεία εκτός από το Ισλάμ, δεν θα γίνουν δεκτές ποτέ (θρησκεία), καθώς και στη μέλλουσα ζωή είναι μεταξύ εκείνων που χάνουν. [Imran Ali '/ 3:85]

Επίσης, σύμφωνα με τα λόγια του,

وأن هذا صراطي مستقيما فاتبعوه ولا تتبعوا السبل فتفرق بكم عن سبيله

Και αυτό είναι αληθώς ευθεία πορεία μου, έτσι ώστε να ακολουθήσει, και δεν θα ακολουθήσει τους δρόμους (λανθασμένη), γιατί μπορεί να διασκορπίσει σας από την πορεία μου. [Al An'am / 6:153].

Μουσουλμάνος Ιμάμης διηγήθηκε στο βιβλίο Shahihnya ότι στο κήρυγμά του, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε:

فإن أصدق الحديث كتاب الله وخيرالهدي هدي محمد صلى الله عليه وسلم وشر الأمور محدثاتها وكل محدثة بدعة وكل بدعة ضلالة.

Το καλύτερο του λόγου είναι το Βιβλίο του Αλλάχ (αλ-Qur `ένα) και η καλύτερη καθοδήγηση είναι η καθοδήγηση του alaihi wa Προφήτη Μωάμεθ sallallaahu» Sallam. Χειρότερη των περιπτώσεων είναι έτοιμα, και ότι όλα έτοιμα είναι μια καινοτομία, κάθε καινοτομία είναι η παραπλάνηση, ενώ.

Στην ιστορία της al Bayhaqi και ένα-Nasa-i προστίθενται:

وكل ضلالة في النار.

Και όλη η αποστασία στην κόλαση.

2. Διάφορα Δράσεις απορρίπτει.
Αυτό το Hadith είναι μια σαφής βάση, ότι δεν είναι όλες οι ενέργειες που βασίζονται σε Σαρία εντολή απορρίπτεται. Αυτό το hadith δείχνει επίσης ότι όλες οι καλές πράξεις που αφορούν την εντολή και απαγόρευση-δεσμεύεται από το νόμο Σαρία. Ως εκ τούτου, είναι πολύ άστοχες πράξεις από τις διατάξεις της Σαρία, σαν την menghukumi perbuatanlah Σαρία, και όχι η Σαρία ότι menghukumi πράξεις. Ως εκ τούτου, κάθε Μουσουλμάνος δηλώνει, ενέργειες που είναι έξω από τις διατάξεις της Σαρία είναι bathil και απορρίφθηκε.

Ενέργειες που είναι έξω από τις διατάξεις της Σαρία είναι χωρισμένο στα δύο. Κατ 'αρχάς, στο θέμα της λατρείας. Δεύτερον, η mu'amalah πρόβλημα.

Πρώτον: Στο θέμα της λατρείας.
Νομική προέλευση της λατρείας, η προέλευση απαγορεύεται, εκτός όπως αποδεικνύεται και από την Σαρία. Κάθε άτομο πιο κοντά στον Αλλάχ Ta'ala με μια προσευχή, τότε πρέπει να υπάρχει αυθεντική επιχειρήματα που δείχνουν τη λατρεία disyari'atkannya. Αν η λατρεία ενός ατόμου από το νόμο Σαρία, η πράξη απορρίπτεται. Αυτή η καταχώρηση στο λόγο του Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala:

أم لهم شركاء شرعوا لهم من الدين ما لم يأذن به الله

Έχουν κάποια συμμάχους εκτός από τον Αλλάχ, που έθεσε τους κανόνες της θρησκείας για εκείνους που δεν επιτρέπεται (ευλογημένο) ο Θεός; [Asy-Syura/42: 21].

Για παράδειγμα, σχεδιάστε πιο κοντά στο Θεό και να ακούσει το τραγούδι, το χορό, βλέποντας μια γυναίκα, ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που δεν βασίζονται σε Σαρία. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τον τύφλωσε από το Θεό, έτσι δεν μπορούν να δουν την αλήθεια, και ακόμα και τότε ακολουθούν πάντα τα βήματα του Σατανά. Ισχυρίζονται ότι μπορούν να αντλήσουν πιο κοντά στο Θεό μέσω της εξαπάτησης που σφυρηλατούν.

Είναι, δεν είναι πολύ διαφορετική από τους Άραβες της άγνοιας που δημιουργεί μια μορφή της λατρείας και η προσέγγιση προς το Θεό, αλλά ο Θεός δεν μειώνουν την απόδειξη (επιστήμη) αυτό. Αλλάχ wa Subhanahu Ta'ala λέει:

وما كان صلاتهم عند البيت إلا مكاء وتصدية فذوقوا العذاب بما كنتم تكفرون

Και οι προσευχές τους γύρω Μπαϊτουλάχ αυτό, δεν είναι τίποτα, αλλά σφυρίζοντας και χειροκροτώντας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε το μαρτύριο που προκαλείται από δυσπιστία αυτό. [Al-Anfal / 8:35].

Μερικές φορές μια πράξη disyari'atkan σε μια λατρεία, αλλά αυτό δεν είναι μια αληθινή λατρεία σε άλλο τόπο και χρόνο.

Για παράδειγμα, στέκεται στην προσευχή είναι ένα φιλανθρωπικό (πράξεις) disyari'atkan υπακοή. Ωστόσο, σκόπιμα στέκεται στα τσιμπήματα καυτό ήλιο, όταν η νηστεία δεν είναι disyari'atkan. Όταν, κατά την εποχή του Προφήτη Μωάμεθ νηστεία κάποιος στέκεται κάτω από τον καυτό τσίμπημα Κυρ Δεν κάθονται και καταφύγιο. Στη συνέχεια, ο προφήτης του είπε να καθίσει και να λαμβάνουν καταφύγιο, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώσετε γρήγορα του. [5]

Οι μελετητές συμφώνησαν, μια προσευχή δεν είναι έγκυρη μόνον εφόσον συλλέγονται δύο προϋποθέσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αλλάχ ειλικρινά και mutaba'ah (ακολουθώντας το παράδειγμα του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam). Θα πρέπει να είναι γνωστό, ότι mutaba'ah (ittiba) δεν θα συμβεί, αλλά αν δεν είναι σύμφωνα με τη φιλανθρωπία ισλαμικό νόμο σε έξι περιπτώσεις: (α) γιατί, (β) το φύλο, (γ) τα επίπεδα (αριθμός / μέγεθος) αυτό, ( δ) kaifiyat (τρόπος) είναι, (ε) το χρόνο, και (στ) τον τόπο.

ένα. Γιατί.
Αν κάποιος κάνει μια λατρεία προς τον Θεό, διότι αυτό δεν προβλέπεται, τότε είναι bid'ah λατρεία και δεν έγινε δεκτή. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν tahajud προσευχές τη νύχτα της 27 Rajab, με το πρόσχημα ότι εκείνο το βράδυ ήταν η νύχτα της Mi'raj Προφήτη (έθεσε προς τον ουρανό). Tahajud Η προσευχή είναι λατρεία, αλλά επειδή συνδέεται με μια αιτία, τότε γίνεται αίρεση. Επειδή η λατρεία βασίστηκε σε λόγους που δεν ορίζονται στο Shari'a. Η διάταξη αυτή είναι πολύ σημαντική, επειδή οι οποίες είναι γνωστές για κάποιο είδος φιλανθρωπίας που θεωρούνται περιλαμβάνουν το Sunnah, αλλά η αλήθεια είναι αίρεση.

β. Καρέ.
Δηλαδή, η λατρεία πρέπει να είναι σύμφωνα με τη Σαρία στο είδος του. Αν όχι, τότε δεν είναι αποδεκτό. Για παράδειγμα, ένα άλογο σφαγής για θυσία. Στη συνέχεια, η σφαγή δεν είναι έγκυρη, διότι η διάταξη παραβιάζει την Σαρία στο είδος του. Αυτό μπορεί να είναι μια θυσία από τις καμήλες, αγελάδες, κατσίκες και.

γ. Επίπεδα (αριθμός / μέγεθος) αυτό.
Αν υπάρχει κάποιος που προσθέτει αριθμούς raka'at προσευχή, η οποία είπε προσθέτοντας ότι διατάχθηκε, τότε η προσευχή είναι αίρεση και δεν είναι αποδεκτή, διότι δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Σαρία από την άποψη των αριθμών raka'atnya. Έτσι, εάν υπάρχουν πέντε raka'at εκτελέσει την προσευχή το μεσημέρι, για παράδειγμα, η προσευχή του δεν είναι έγκυρη.

δ. Kaifiyat (πως) είναι.
Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται, που υποκλίθηκε μπροστά υπόκλιση, η προσευχή του είναι άκυρη και απορρίφθηκε, επειδή δεν είναι σύμφωνα με τη Σαρία που προβλέπονται τρόπο.

ε. Ώρα.
Αν υπάρχουν άνθρωποι που σφάζει μια θυσία ζώου ή hadyu την πρώτη ημέρα του Dhu al-Hijjah, η σφαγή (θυσία) είναι παράνομη, επειδή το χρονικό διάστημα πέρα ​​από τις διατάξεις των διδασκαλιών του Ισλάμ. Ένα άλλο παράδειγμα, το πρόσωπο που προσεύχεται πριν από την εισαγωγή της ώρας, η προσευχή του δεν γίνεται δεκτή.

f. Τόπος.
Αν υπάρχουν άνθρωποι που beri'tikaf σε τόπο διαφορετικό από το τζαμί, τότε i'tikafnya. δεν ισχύει. Ως εκ τούτου, η μόνη I'tikaf στο τζαμί. [6]

Δεύτερον: Το πρόβλημα mu'amalah.
Νομική καταγωγής mu'amalah είναι επιτρεπτή, εκτός από το ότι DIADA mu'amalah εφευρίσκουν? Η οποία δεν είναι περιγραφή της Σαρία η οποία δείχνει την Απαγόρευση mu'amalah.

Δήλωση ως ακολούθως:
ένα. Διάφορα συμβόλαια γίνονται από τον άνθρωπο αντί για μια έγκυρη σύμβαση Σαρία.
Για παράδειγμα, τα γεγονότα στη alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam. Μια φορά που κάποιος ζήτησε από τον Προφήτη και θέλει την τιμωρία της μοιχείας τροποποιήθηκε με την επιβολή κυρώσεων, ο Προφήτης αρνήθηκε. Περισσότερες λεπτομέρειες, το περιστατικό που διηγείται από Ιμάμ al-Bukhari και μουσουλμάνων ιμάμης σε ένα hadith δηλώνοντας ότι alaihi του Προφήτη Μωάμεθ sallallaahu «wa Sallam πλησίασε κάποιος. Ο άνθρωπος είπε: "Ο γιος μου δουλεύει στο Έτσι και έτσι, και διέπραξε μοιχεία με τη σύζυγό του. . Έχω πληρώσει πρόστιμο εκατό κατσίκια και μια υπηρέτρια "Ακρόαση penuturannya, alaihi του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam είπε: "Εκατό κατσίκες και η καμαριέρα θα σας επιστραφούν, και η τιμωρία για τον γιο εκατό βλεφαρίδες και εξορία για ένα έτος".

β. Akad απαγορεύεται βάσει Σαρία, όπως:
- Γάμοι απαγορεύεται από το Θεό να προκαλέσει συγγενείς, ή καταγωγή, ή συνδυάζουν και τις δύο αδελφές. Έτσι akadnya είναι bathil (δεν ισχύει).
- Η απώλεια ενός από τους όρους της σύμβασης, όπως είναι ο γάμος χωρίς κηδεμόνα, δύο κορίτσια και τις χήρες, είναι παράνομη σύμβαση άκυρη.
- Συμφωνία που απαγορεύεται από τον Αλλάχ Ta'ala, όπως η αγορά και πώληση khamr (λικέρ), τα σφάγια, χοιρινό, γλυπτική, τα σκυλιά, τοκογλυφία, και όλα πώληση των οποίων απαγορεύεται από την Σαρία, τότε akadnya bathil και απορρίφθηκε.
- Συμφωνία στην οποία kezhaliman ή απάτη εκεί, στη συνέχεια επέστρεψε στην dizhalimi, και πολλά άλλα.

Παρομοίως, όλα η σύμβαση (συναλλαγή) που απαγορεύεται από τους ισλαμικούς κανόνες », ή δύο άνθρωποι που δεν βλέπουν σύμβαση ένας από τους πυλώνες ή τους όρους της σύμβασης, η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί και να απορριφθεί. Το πρόβλημα είναι, σχετικά με τη νομιμότητα και την παρουσία και την απουσία του και κατασκευάζονται, με περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στα βιβλία του fiqh.

3. Λήψη πράξεις.
Στη ζωή, υπάρχουν θέματα τα οποία είναι νέα και δεν είναι αντίθετη με την Σαρία, κατάλληλο ή ενδέχεται να υποστηρίζονται ακόμα και τα βασικά της Σαρία. Έτσι, τα θέματα λαμβάνονται. Καλείται η maslahat mursalah. Οι σύντροφοι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό. Ως Qur `ένα al συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της Αμπού Μπακρ, ομοιομορφία (ανάγνωση) al Qur` ένα στο Affan «Uthman ibn 'με την αποστολή αντιγράφων των χειρογράφων σε διάφορα σημεία κατά μήκος των reciters».

Ένα άλλο παράδειγμα της επιστήμης γραφής Nahwu, σχόλια, Sanad Hadith, και διάφορες άλλες επιστήμες, τόσο θεωρητική και εμπειρική ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον άνθρωπο, και μπορεί να προωθήσει την καθιέρωση της εφαρμογής του νόμου του Θεού στη γη.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα, ότι τα θέματα που είναι καινούργια και σε αντίθεση με τη Σαρία, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη αίρεση και τους αιρετικούς. Ωστόσο, οι περιπτώσεις που είναι νέα και δεν είναι αντίθετη με την Σαρία, αλλά ακόμη και τα κατάλληλα υποστηρίζεται από την Σαρία, τότε η υπόθεση είναι καλό και αποδεκτό.

Από εκεί και πέρα ​​δεν έχει σημασία το Sunnah, υπάρχει επίσης η υποχρεωτική kifayah φύση. Perverse αίρεση κυμάνθηκε: υπάρχουν makruh και haram εκεί, ανάλογα με τον κίνδυνο και την ασυμβατότητα με τις ισλαμικές αξίες. Ακόμη και για τη διάπραξη αίρεση, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε δυσπιστία και την αποστασία. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην λατρεία, η οποία αρνείται αποκάλυψη και τη Σαρία του Θεού, που καλείται να επιβάλει τεχνητές νόμους, κατηγορώντας την εφαρμογή του νόμου του Θεού είναι καθυστερημένος. Ή άνθρωποι που εντάχθηκαν το εκκλησίασμα προσκυνητών-Σούφι υποτιμητικό διάφορες υποχρεώσεις, ή έχουν καταλάβει wihdatul μορφή ή Hulul (manunggaling kawulo Gusti) και διάφορες άλλες αποκλίνουσες συμπεριφορές? Τότε η πράξη είναι σαφώς kufr, και μπορεί να αφαιρέσει οι δράστες του Ισλάμ ? Φυσικά, έχει εκπληρώσει τους όρους και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που τον κρατά από το Ισλάμ.

Η οποία περιλαμβάνει επίσης sayyi'ah αίρεση ή αιρετικών, δηλαδή η εξύμνηση ενός αντικειμένου και να ζητήσει τις ευλογίες του αντικειμένου με την πεποίθηση, ότι το πράγμα που είχε τιμηθεί για να επωφεληθούν. Για παράδειγμα δοξάσει δέντρων, πέτρες ή άλλα. Κάποτε, ένας φίλος πέρασε όταν η επόμενη lote δοξαστεί ειδωλολάτρες.

Ήταν αφήγηση από Abu al Waqid Laitsi radi anhu, είπε:

Βγήκαμε με alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam να Hunain, και εμείς είμαστε αυτοί που είναι νέοι στο Ισλάμ. Όταν οι ειδωλολάτρες έχουν lote δέντρο που ονομάζεται dzatu anwath. Έρχονται πάντα και κρεμάστε τα όπλα τους από τον πόλεμο στο δέντρο. Είπαμε: «Ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ. . Να γίνει μια dzatu anwath μας, δεδομένου ότι έχουν dzatu πολυθεϊστές anwath "Ο Προφήτης είπε:

سبحان الله هذا كما قال قوم موسى اجعل لنا إلها كما لهم آلهة والذي نفسي بيده لتركبن سنة من كان قبلكم.

[Subhanallaah, είναι σαν τα λόγια του Προφήτη Μωυσή (Παιδιά του Ισραήλ στον Μωυσή), «να γίνει ένα θεό να μας, δεδομένου ότι έχουν ένα θεό». Σούρα αλ-A'raf / 7, σκέψη 138 - Για τον Κύριο ότι ήμουν στα χέρια του, θα ακολουθήσει πραγματικά την παράδοση αυτών προτού]. [HR-σε Tirmidhi όχι. 2181. Εκείνος είπε: "Αυτό είναι Hadeeth hasan Saheeh."].

Στην περίπτωση αυτή δεν δυσπιστώ, επειδή είναι νέα για το Ισλάμ. Και αυτά τα λόγια, μιλούν από άγνοια.

Η δεύτερη Hadith, "Όποιος κάνει καλές πράξεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε εντολές μας, τότε (η πράξη) δεν επιτρέπεται", καθώς ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν αίρεση πρώτη Hadeeth "Όποιος δημιουργεί νέα πράγματα στην περίπτωση (λατρεία), η οποία δεν έχει καμία νομική βάση, το Αρνήθηκε ". Υποστήριξαν, δεν μπορούμε ποτέ να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Αυτό που κάνουμε, έχουμε από τους ανθρώπους που έχουμε μπροστά μας.

Έτσι, με αυτή τη δεύτερη αναφορά hadith, δεν αξίζει το επιχείρημα.
1. Από την ανωτέρω hadith μπορούμε να καταλάβουμε, όποιοι κι αν είναι αυτοί μία πρακτική, τότε η αμαρτία του, φέρει ο ίδιος και οι πρακτικές απορρίπτονται.

2. Κάθε πρόσωπο που κατέχει κάτι νέο στη λατρεία, όπως η προσευχή και Dhikr βέβαιο ότι δεν Sunnah του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu 'Sallam, τότε έχει αμαρτήσει από τους τέσσερις όρους.
ένα. Αφήνοντας disyari'atkan προσευχή και Dhikr.
β. Στολίζουν τον ισλαμικό νόμο.
γ. Mensunnahkan disyari'atkan κάτι.
δ. Fool τον απλό λαό, ο οποίος σύμφωνα με αυτούς, ότι θα πρέπει να γίνει. [7]

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Υποχρεωτική για κάθε δίωξη της επιστήμης να είναι προσεκτικοί και να μην βιαστούμε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση menghukumi απορρίπτεται (δεν έγινε δεκτή) ως αίτημα από το hadith. Υποχρεωτικά για να δείτε και να ζητήσει τη γνώμη των νομικών μελετητών σε ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να κατανοήσουν τους κανόνες και τις αρχές που χρησιμοποιούνται από τους μελετητές για να καθοριστεί αν μια φιλανθρωπική οργάνωση γίνεται δεκτή ή απορρίπτεται. [8] ΑΛΛΑΧ ξέρει καλύτερα.

FAWAIDUL hadiths (hadiths BENEFIT)
1. Αυτό το hadith ως βαρόμετρο (κλίμακες) φιλανθρωπία Zahir.
2. Η πράξη της αιρέσεως απαγορεύεται στην θρησκεία.
3. Deeds είναι χτισμένο στην καινοτομία, απορρίφθηκε.
4. Το γεγονός ότι η απαγόρευση του κάτι, πιθανόν να οφείλεται στην επίδραση των ζημιών αυτού του είδους.
5. Όλες οι ενέργειες DIADA-σφυρηλατηθεί στο Ισλάμ δεν υπάρχει καθοδήγηση από την Σαρία, η πράξη απορρίφθηκε, αν και γίνεται με καλές προθέσεις.
6. Οι καλές πράξεις γίνονται δεν συμμορφώνονται με σαρία, όπως τα έξι παραπάνω περιπτώσεις (δηλ. η αιτία, το είδος, το βαθμό, kaifiyat, την ώρα και τον τόπο), το φιλανθρωπικό bathil και άκυρη.
7. Ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία τέλεια, και δεν υπάρχει καμία έλλειψη από αυτό.
8. Υποχρεώσεις μουσουλμάνοι είναι ειλικρινείς στην λατρεία τους στο Θεό και ittiba »στον Προφήτη sallallaahu« alaihi wa Sallam.
9. Όροι παραλαβής της φιλανθρωπίας είναι ειλικρινής και mutaba'ah (ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη).

«MARAJI
1. Id Ibni li Sharh al Arba'in Daqiqil », Εκδ. Θ.. 1427 H, Dar Ibni Hazm.
2. Jami'ul-«Uloom Wal-Hikam, tahqiq Shoaib Shaikh και Ιμπραχίμ αλ-Arnauth Baajis.
3. Al Wafi fi Syarhil-ένα-Nawawiyyah Arba'in, από τον Δρ. Mustafa al Bugha και Muhyiddin Mostu, Ed. VIII, Th. 1413 Η Maktabah Dar στα Turats.
4. Qawa-id wa ακροδεκτών Fawa-id-ένα-Nawawiyyah Arba'in, έργα Nazhim Σουλτάνου Μωάμεθ Ed. Ι, Th. 1408 H, ως Dar-Salafiyyah.
5. Sharh al Arba'in, από Shaykh Muhammad ibn al-Saalih »Uthaymeen, Ed. III, Th. 1425 Η Dar Tsurayya lin-Nasyr.
6. Fat-hul Qowiyyil Matin fi Sharh wa al-Arba'in Tatimmatul Khamsin, από Shaykh 'Abdul Muhsin Hamd bin al-' Abbad al-Badr, Εκδ. Ι, Th. 1424 Η Affan Dar Ibni ».
7. Tash-hihud-Du'a `, από Shaykh Bakr Abu Zaid.

[Αντιγραφή από την Sunnah Edition περιοδικό 01/Tahun XI/1428/2007M. Εκδότες Ίδρυμα Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο Μεμονωμένο-Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Τηλ.. 0271-858197 Fax 0271-858196]




πηγή: http://almanhaj.or.id/
_______

Tidak ada komentar:

Posting Komentar