Senin, 03 September 2012

Trofaste Etik: en god tale og priste naboer og Respect Gæst


Trofaste Etik: en god tale og priste naboer og Respect Gæst


Ved
Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawaerne:


عن أبي هريرة رضي الله عنه عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: ((من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليقل خيرا أو ليصمت, ومن كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم جاره, ومن كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه)). رواه البخاري ومسلم.

Fra Abu Hurayrah, fra profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde han: "Den, der tror på Allah og den sidste dag, så lad ham tale godt eller tie stille. Den, der tror på Allah og den sidste dag, lad ham ære sin nabo. Og enhver, der tror på Allah og den sidste dag, lad ham forherlige hans gæster ". [Bukhari og Muslim].

TAKHRIJ Hadith
Denne hadith saheeh. Fortalt af al-Bukhari (nr. 6018, 6136, 6475), Muslim (nr. 47), Ahmad (II/267, 433, 463), Abu Dawood (nr. 5154), at-Tirmidhi (nr. 2500), Ibn Hibban (nr. 507, 517-at-Ta'lîqâtul-Hisan), al-Bayhaqi (VIII/164).

Sharh hadither
1. Ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam: "Enhver, som tror på Allah og den sidste dag, så lad ham gøre det og det".

Viste, at disse handlinger er et spørgsmål om tro. Som det har været tydeligt, at velgørende gerninger herunder fra troen.

Handlinger tro er undertiden knyttet til retten til Gud, såsom arbejde forpligtelser og lade de ting, der er forbudte. Og omfattet af værker af tro, er at sige, at enhver anden vare eller tie stille. Handlinger tro er også nogle gange forbundet med retten til Guds tjener, som gæst lovprise, forherlige naboer, og ikke såre hende. For det tredje blev det beordret til en troende, en af ​​dem ved at sige et venligt ord og tavshed af et grimt ord. [1]

I Shahîhain fra hadeeth af Abu Hurayrah, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

إن الرجل ليتكلم بالكلمة ما يتبين ما فيها يزل بها في النار أبعد ما بين المشرق والمغرب.

Sikkert nogen sige de ord, at han ikke var omhyggelig sandhed, ord, der forårsager glider længere væk fra helvede væk mellem øst og vest. [2]

I Sahih al-Bukhari nævnte hadîth af Abu Hurayrah, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

إن العبد ليتكلم بالكلمة من رضوان الله لا يلقي لها بالا يرفع الله بها درجات, وإن العبد ليتكلم بالكلمة من سخط الله لا يلقي لها بالا يهوي بها في جهنم.

Sikkert nogen siger en sætning, der behager Gud, og han var ikke opmærksom på det, men Gud vil løfte en vis grad. Faktisk tjener Guds vrede til at sige noget, og han ikke er opmærksomme på det, men det bortfaldt med sætningen, fordi det var til Jahannam. [3]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

إن أكثر خطايا ابن آدم في لسانه.

Faktisk Adam kids fejlen ligger i den mest verbal. [4]

2. Ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam: "Vær god eller være stille, sagde han."
Er kommandoen til at tale godt og tavse et uvenligt ord eller forgæves. Så nogle gange er det gode ord, så bestilt. Og nogle gange er det ikke gode ord og forgæves, så beordret til at lukke munden på ham. Allah Ta'ala siger:

ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد

Der er ikke et ord, han sagde, men tilsynsmyndighederne engel ved sin side, altid klar (noter). [Qaf/50: 18].

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

إذا قام أحدكم إلى الصلاة فلا يبصق أمامه فإنما يناجى الله ما دام في مصلاه, ولا عن يمينه فإن عن يمينه ملكا, وليبصق عن يساره, أو تحت قدمه, فيدفنها.

Hvis nogen af ​​jer står i bøn, så lad ham ikke spytte foran ham, fordi han faktisk var bermunajat til sin Herre, mens han var i bøn, bør ikke også til højre på grund af lige der er en engel: men lad ham spytte til venstre eller ned ad hendes ben, så lad og ham begrave hans spytte det. [5]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

ما من قوم يقومون من مجلس لا يذكرون الله فيه إلا قاموا عن مثل جيفة حمار, وكان لهم حسرة.

Det er en af ​​standen ud af samlingen, de ikke kan huske (dhikr) af Allah i det, men som det står fra vraget af deres røv og de får sorg. [6]

Ud fra dette kan det ses, at et uvenligt ord ikke bør talt, endnu bedre, hvis det er nødvendigt. Derfor er en masse at sige, at det ikke er nyttigt at gøre hjerter blev hærdet.

'Umar radi' anhu sagde: "Den er meget snak, for mange fejl, hvem mange fejltagelser, for mange synder, og hvem mange synder, så nerakalah mere værdige det". [7]

Abu Bakr radi 'anhu aldrig holdt tungen og sagde: ". Tungen er hvad sætte mig i steder af ødelæggelse" [8]

Ibn Mas'ud radi 'anhu sagde: "Ved Allah, at ingen gud har ret diibadahi højre foruden ham, er der intet mere ret i fængsel længere end det talte ord." [9]

Hvor smukt, hvad der er sagt »Ubaidullah bin Abi Ja'far, hjemmehørende egyptisk jurist på hans tid, han var en af ​​de sagkyndige visdom, sagde han:" Hvis en mand taler i en Majlis og hans ord forbløffet ham, så lad ham være tavs. Og da hun var tavs og roligt fik hende forbløffelse, lad ham tale ". [10]

Konklusionen er, at det altid i absolut tavshed, eller om stilhed som en form for tilbedelse som en del af taqarrub i Hajj, I'tikaf og faste er forbudt. [11]

3. Blandt de ting, som Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam befalede de troende i denne hadith, glorificeret er naboer.
I nogle versioner er der et forbud såre for at såre naboer nabo er haram. Fordi, ondt uretfærdigt det er forbudt for enhver person. Men i den beslægtede rettigheder handling, der gør ondt keharamannya tungere.

I Shahîhain af Ibn Mas'ud radi 'anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, at han blev spurgt: "? Synd er den største" Han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde: "Du gør allierede for Gud, når Han har skabte dig, "spurgte igen:" Så hvad "Han sallâ? alaihi wa sallam svarede:" Du dræbte din søn, fordi han var bange for at spise med dig, "spurgte igen," Så hvad "Han sallâ? alaihi wa sallam svarede:" Du bole med næstes hustru ". [12]

I Sahih al-Bukhari, Abu Shurayh Radi 'anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

والله لا يؤمن, والله لا يؤمن, والله لا يؤمن. قيل: و من يا رسول الله? قال: الذي لا يأمن جاره بوائقه.

"For Guds skyld, tror ikke. For Guds skyld, tror ikke. ? For Guds skyld, tror ikke, "spurgte:" Oh Guds Sendebud, hvem er han "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:" Den person, hvis nabo ikke føle sig sikker mod interferens "[13].

Som for at glorificere naboer og gør godt for ham blev bestilt. Allah Ta'ala siger:

واعبدوا الله ولا تشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وما ملكت أيمانكم إن الله لا يحب من كان مختالا فخورا

Tilbed Allah og ikke forbinder noget med ham, og gøre godt mod forældre, bedste venner slægtninge, forældreløse, de fattige, naboer nære og fjerne naboer, kammerater, ibn sabil, og en slave af dig have. Sandelig, Allah elsker ikke den arrogante og stolthed. [An-Nisa '/ 4:36].

I dette vers, kombinere Allah Ta'ala Ham for menneskerettigheder og rettigheder for mand mod mand. Og Gud sagde folk bør behandles ordentligt. De fem grupper.

First. Folk, der er i slægtskab. Allah Subhanahu wa Ta'ala nævner især de ældre blandt dem, fordi de har det privilegium at alle pårørende, og ingen af ​​dem har de fælles træk ved begge, da både årsagen til tilstedeværelsen af ​​børn, har ret til at uddanne, nære og andre.

Sekund. Svage mennesker, der har brug for venlighed. Den er opdelt i to typer: dem, der har behov på grund af svagheden i hans krop, såsom forældreløse, og de nødlidende på grund af den lille skat, nemlig de fattige.

Tredje. Folk, der har den rette nærhed og forening. Allah Subhanahu wa Ta'ala gøre det i tre grupper, dvs nære naboer, fjerne naboer og kolleger.

I Sahih al-Bukhari, fra ', Aisha radi anhuma sagde han: "Jeg sagde:' Åh Allahs Sendebud! Faktisk har jeg to naboer. Til hvem skal jeg give gaver? " Han svarede: »Til naboen nærmest døren til dig. '" [13]

Som jævnaldrende, nogle forskere så menafsirkannnya med konen. Nogle af dem-Ibn 'Abbaas anhuma - fortolke med venner i Safar. De ønsker ikke at tilbringe dine kammerater i beboelse af betydningen af ​​consort / venskab, men venskab i Safar var nok som et venskab. Hvis det er tilfældet, ville venskaber konstant på Mukim det mere mainstream.

Derfor sagde Sa'id bin Jubair: "Han er en ven af ​​retfærdige". Zaid bin Aslam siger: "Han er en ven af ​​din plads, når Mukim og venner, når Safar".

I Musnad Ahmad og Sunan Imam at-Tirmidhi, fra 'Abdullah ibn' Amr ibn al-As, profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

خير الأصحاب عند الله خيرهم لصاحبه, وخير الجيران عند الله خيرهم لجاره.

Den bedste ven i Allahs øjne er det bedste til sin ven, og den bedste nabo i Allahs øjne er den bedste nabo til nabo. [15]

Fjerde. Folk, der kommer til en person og ikke nøjes med ham, nemlig ibn sabil. Han er en rejsende i et land, hvor transit.
Der er lærde, der fortolker det. Det vil sige, hvis den rejsendes mellemlanding som en gæst på nogen.

Femte. Slaver. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallamsering gange villet muslimer at være venlige mod dem. Det forlyder, at når døden af ​​hans sidste testamente er pick, "Bed og gøre godt til slave, du har." [16]

Nogle forskere fra Salaf gå ind på dette vers, hvad den menneskelige form af husdyr.

Så ash-Shahîhain, fra 'Aisha og Ibn' Umar anhuma, profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت أنه سيورثه.

Angel Gabriel altid intestatarv mig om naboerne, så jeg tror, ​​at naboerne vil arve. [17]

Blandt de former for at gøre godt til vores nabo, er at give bredden og lethed, når han havde brug for. Fra Abu Dharr radi 'anhu, sagde han: Min elskede (dvs. Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam) vil sige til mig:

إذا طبخت مرقا فأكثر ماءه, ثم انظر أهل بيت من جيرانك فأصبهم منها بمعروف.

"Hvis du tilberede grøntsager, sovs formere sig, så kig på din nabos familie, give nogle af dem godt."

I en anden beretning:

يا أبا ذر! إذا طبخت مرقة فأكثر ماءها وتعاهد جيرانك.

"O Abu Dharr! Hvis du tilbereder grøntsager, sovs formere sig og give nogle af naboerne «. [18]

Fra Abu Hurayrah, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

لا يمنع جار جاره أن يغرز خشبة في جداره.

Finder helst af jer naboer forbyder træ fast i væggen.

Derefter sagde Abu Hurayrah: "Hvorfor har du, jeg så dig vende sig bort fra dette råd? Ved Allah, jeg vil kaste træ til dine skuldre ". [19]

Imam Ahmad rahimahullah udtalelse er, så lad nogen tillade naboer sætte træ på væggen når det er nødvendigt, og at det ikke skader mennesker er en Sahîh Hadith.

Zahir ord Imam Ahmad rahimahullah er, nogen må hjælpe sine naboer med det overskydende, der ikke skader hvis naboer har brug for det. [20]

Beskrevet af forskere, at der er tre naboer.
• muslimske naboer, der har slægtninge forhold, så den har tre rettigheder, nemlig: den rigtige nabolaget, retten til islam, og rettigheder for slægtskab.
• muslimske naboer, så det har to rettigheder, nemlig: retten til naboer og den rigtige islam.
• Naboer vantro, han har kun én ret, nemlig retten nabo. [21]

Og vi er blevet befalet at gøre godt til naboen. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda:

ليس المؤمن الذي يشبع وجاره جائع إلى جنبه.

For ikke at sige en troende, en fuld, mens naboen ved siden af ​​sult. [22]

Al-Hasan sagde: "Gode naboer er ikke afholde sig fra at chikanere ham, men gode naboer er tålmodig med sygdommen" [23].

På tidspunktet for profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, en flittig kvinde nattens bøn, faste og Sadaqah var, men han er altid irriterende sine naboer med tungen, Profeten sallâ Allâhu' sagde alaihi wa sallam: "Der er ingen god for ham, var han blandt indbyggerne i helvede" . Så igen nævnt, at der er kvinder, der udfører de obligatoriske bønner fem gange om dagen, og han kan lide bershadaqah med ost og ikke gider nogen også, at Profeten sagde: "Han var en ekspert i himlen" [24].

4. Blandt de ting, som Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallamperintahkan til de troende i denne hadith, er glorificeret gæst, som menjamunya godt.
Fra Abu Shurayh radi 'anhu, sagde han: Mine øjne så Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, og hans ører høre, når han sagde:

من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه جائزته. قال: وما جائزته, يا رسول الله? قال: يوم وليلة, والضيافة ثلاثة أيام, وما كان وراء ذلك فهو صدقة عليه.

"Den, der tror på Allah og den sidste dag, lad ham forherlige hans gæster ved at give dem en gave." Spurgte: »Hvad er det, O Allahs Sendebud?" Han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam svarede: ".. (Menjamunya) dag og nat Måltider til gæster er tre dage, og resten er velgørenhed" [25]

Muslim også berettede en hadith fra Abu Shurayh radi 'anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, sagde han:

الضيافة ثلاثة أيام, وجائزته يوم وليلة, و لا يحل لرجل مسلم أن يقيم عند أخيه حتى يؤثمه. قالوا: يا رسول الله, وكيف يؤثمه? قال: يقيم عنده و لا شيء له يقريه به.

"Mad til gæster er tre dage og gaver (til rejsen) for en dag og en nat. Det er ikke lovligt for en muslim der bor i huset af sin bror derefter gjort syndere ". Ledsagerne spurgte: "O Allahs Sendebud! Hvordan fik han gør det syndigt? "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallammenjawab:". Han (gæst) at bilægge ham, men værten har ikke noget at ære ham "[26]

I hadith ovenfor beskrevet, at de middagsgæster for rejsen er en dag og nat og middag er tre dage. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam skelne mellem gaver til gæster og underholdning, der er endda en bekræftet historie af gaver til gæsterne.

I aske-Shahîhain, fra 'Uqbah ibn' Amir radi 'anhu sagde han: "O Allahs Sendebud! ? Sikkert du har sendt os, og så vi stoppede ved folk, der ikke underholde os, hvad tror du "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde til os:

إن نزلتم بقوم, فأمروا لكم بما ينبغي للضيف, فاقبلوا, فإن لم يفعلوا, فخذوا منهم حق الضيف الذي ينبغي لهم.

"Hvis du stopper ved et af de mennesker, og de giver dig for hvad du er fortjent, så accepter det. Hvis de ikke gør det, tage det ud af deres rettigheder, de bør give gæster ". [27]

Disse tekster påvise behovet for underholdende gæster i løbet af dagen og natten, det er en udtalelse fra al-Layth og Ahmad.

T Imam Ahmad sagde: "Gæster har ret til at kræve retsmidler, hvis værten ikke giver det, fordi middag er obligatorisk rigtige for ham."

Som for de øvrige to dage for gæster, den anden og den tredje dag var det højdepunktet i underholdende gæster. Efter tre dage er værter også ret til at have flyttet ud af sit hus, fordi han havde opfyldt sin pligt. Dette gøres ved Imam Ahmad.

Fortalt af Imam Ahmad, at underholde det obligatorisk for muslimer og hedninge. Masser af Imam Ahmads ledsagere med speciale pligt for muslimer som forskellige religioner levende slægtninge ikke er påkrævet i henhold historie Imam Ahmad.

I nogle versioner af at sige, "Det er ikke tilladt at bo på værts hjem, og foruroligende".

Virkelig underholdende gæster er ikke obligatorisk, bortset fra dem, der har noget at underholde, det er en udtalelse fra nogle lærde i hadith, blandt Humaid bin Zanjawaih-it skal ikke spørge gæster var vært ved folk, der ikke kan underholde.

Hadith berettet fra Salman radi 'anhu, sagde han:

نهانا رسول الله صلى الله عليه وسلم أن نتكلف للضيف ما ليس عندنا.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam forbød os at belaste os for gæster med noget, vi ikke har. [28]

Hvis værter er forbudt at belaste dig med noget, der ikke har, så betyder det, at værten ikke er forpligtet til at hjælpe gæsterne med noget, bortset fra at han havde. Hvis værten ikke har noget andet, er han ikke forpligtet til at give sine gæster. Men hvis værten sætte sine gæster end ham selv som gjorde Ansar, som afslørede følgende vers om dem,

ويؤثرون على أنفسهم ولو كان بهم خصاصة

"... Og de sætter (emigranterne) på egen hånd, selv om de også kræve ...." - Hasyr/59 vers 9 - [29] så det er en god og ædel, men ikke obligatorisk.

Hvis gæsterne ikke kender værten menjamunya undtagen med mad og fødevarer deres børn, og børn lider for det, så det bør ikke spørge gæster blev behandlet til en vært, såsom en form for praksis af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

... و لا يحل له أن يثوي عنده حتى يحرجه.

Et besøg ... Det er ikke lovligt at komplicere værten. [30]

Hertil kommer, at gæsterne underholdt infaq formular er obligatorisk. Så er infak kun forpligtet til dem, der kost selv og disse fødevarer flere plejekrævende, sådan infak til pårørende og zakat ul-Fitr.

FAWÂ `ID Hadiths
1. Tro er tro med hjertet, med en verbal løfte, og den praksis af medlemmerne af kroppen, stiger med lydighed og aftager med umoralsk handling årsag.
2. Åmål indtaste en del af troen.
3. Tro på Allah Subhanahu wa Ta'ala og slutningen af ​​dagen er en vigtig søjle i troen, fordi det minder os om, at Gud først skabte, og minder os om, at vi vil vende tilbage til Gud og blive dømt.
4. Beder for at opretholde oral.
5. Fejl, som de fleste børn af Adam på hans tunge.
6. Obligatorisk tavs bortset fra et venligt ord, i henhold til Profetens ord: "Den, der tror på Allah og den sidste dag, så lad ham tale godt eller tie stille."
7. Det indbyder til enhver handling, der indeholder kærlighed og harmoni i samfundet.
8. Beder om moral og væk fra dårlige moral.
9. Nødvendigheden af ​​at respektere naboerne, og respektere toldvæsenet tilbage til det omgivende samfund.
10. Nødvendigheden af ​​at forherlige gæster, hvad enten lidt eller meget af hendes gæster.
11. Beder at få langs godt imod andre muslimer.
12. Forherliger at gøre det obligatorisk for dag og nat.
13. Ansvarsfraskrivelse tro nævnt i hadith er ikke omfattet af tro ansvarsfraskrivelser perfektion.

Marâji `:
1. Al-Koranen `en og terjemahnya.
2. Al-Wafi Arba'în en-Fi Syarhil Nawawiyyah, af Dr.. Mustafa al-Bugha og Muhyidin Mustha.
3. As-lin-Kubra Sunanul Nasa `i.
4. Az-Zuhd, af Imam Ahmad.
5. Az-Zuhd, af Imam Ibn al-Mubarak.
6. Irwâ `ul Ghalîl Takhrîji Ahâdîtsi Manâris Fi-Sabil.
7. Jâmi'ul 'Uloom wal-Hikam, værker af Ibn Rajab al-Hanbali. Verifikation: Shoaib Ibrahim al-Arnauth og Bajis.
8. Kitâbush-Shamt, Ibn Abid Dunya.
9. Kutubu'erne-Sab'ah.
10. Mustadrak 'alash-Shahîhain.
11. Mushannaf Ibni Abi Syaibah.
12. Qawa'id wa me Fawâ `id-'en-Nawawiyyah Arba'în, Mohammed Sulthan Nazhim arbejde.
13. Raudhatul-'wa Uqalâ Nuzhatul-Fudhalâ, Ibn Hibban al-Busti.
14. Sahîh Ibni Hibban med at-Ta'liqâtul-Hisan 'ala Sahîh Ibni Hibban.
15. Slægtsforskning al-ahadith al-Shahîhah.
16. Sunan ad-Darimi.
17. Sunan al-Bayhaqi.
18. Syarhul Arba'în en-Nawawiyyah, af Shaykh Muhammad ibn Saalih al-'Uthaymeen.

[Transskriberet fra blade Sunnah 05/Tahun Edition XII / Sha 'forbud 1429/2008M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]


Nogen Islamisk venlighed, han er med forlader Hvad-Hvad ikke nyttigt



Ved
Ustadz Al-Yazid bin Abdul Qadir Jawaerne:


عن أبي هريرة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((من حسن إسلام المرء تركه ما لا يعنيه)). حديث حسن رواه الترمذي وغيره هكذا.

Fra Abu Hurayrah Radi anhu, sagde han: "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:" Af dem (tegn) af islamisk godhed er nogen, der forlader den sag, der ikke er nyttigt for ham.' "[Hasan hadith. Rapporteret af at-Tirmidhi og i andre lignende]

TAKHRIJ Hadith
Denne hadith Saheeh (med nogle syawahidnya). Rapporteret af:
1. At-Tirmidhi, no. 2317.
2. Ibn Mâjah, no. 3976.
3. Al-Baghawi i Syarhus-Sunnah, XIV/320, no. 4132.
4. Ibn Hibbân, no. 229 - at-Ta'lîqâtul Hisan.
5. Ibn Abid-Dunya i al-Shamtu bog (nr. 108) fra Abu Hurayrah Radhiyallah Friend anhu.

Også rapporteret: Abu Nu'aim i Hilyatul-Auliya «(VIII/273-274, nr. 12.181.), Ahmad (I/201), ath-Thabrani i Mu'jamul-Kabir (nr. 2886) af Hasan ibn Ali bin Abi Talib.

Syawahid hadeeth af Abu Bakr, Husayn ibn Ali, og Zayd ibn Thabit. Fortalt af præster hadith eksperter. Hadeeth af Abu Hurayrah ovenfor klassificeret som Saheeh af Shaykh al-Albani i at-Ta'lîqâtul-Hisan 'ala Sahîh Ibni Hibban, no. 229).

Sharh hadither
Ovenstående hadith er et af principperne i de principper og etik de ædle manerer. Imam Abu Amr ibn Salah radi anhu beretter fra Abu Muhammad ibn Abi Zayd Radi anhu, Maliki madhhab Imam af sin tid, at han sagde: "Højdepunktet i dyd etik kommer ned fra fire hadith: (1) ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam," Goods der tror på Allah og det Hinsides, lad ham tale godt eller tie stille, «(2) de ord, han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam,' blandt islamiske godhed nogen, forlod han, hvad der var ikke behageligt for ham,« (3) ord af hans sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, at når den person, der anmoder Testamente til ham: "Vær ikke vred,« og (4) de ord, han sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, "The troendes kærlighed til sin bror, hvad han elsker for sig selv. '" [1 ]

Betydningen af ​​denne hadith, at der i godhed af en persons islam er, at han forlader ord og handlinger, som ikke er til gavn for ham. Han bare genopbygge sig selv med de ord og handlinger, der gavner ham.

Betydning (يعنيه) "ya'nîhi" i denne hadith, er opmærksomhed (Inayah) det på ham, så noget bliver hensigt og formål. Betydningen af ​​al-Inayah, er mere opmærksom på ting. Nogen forlod noget, der ikke gavnligt for ham, og ikke fordi han ikke ønskede hensyn til de lidenskaber og ønsker sjælen, men på grund af hensynet til islamisk lov. Derfor han gør sådan en holdning som bevis for hans islamiske tro godhed.

Så hvis nogen enten Islam, forlod han ord og handlinger, som ikke er til gavn for ham i islam, fordi islam kræver en person til at arbejde forpligtelser som beskrevet i Hadith af Jibreel Alaihissallam (den anden bog af hadith al-Arba'în) og andre hadith. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

... احرص على ما ينفعك واستعن بالله ولاتعجز ...

Hårdt på ... villig til noget nyttigt for dig, og bede om at behage Gud og ikke være svag .... "[2]

Den gejstlig forklarede, at han mente at forlade noget, der ikke kan betale sig, i vid udstrækning sigte på at opretholde oral (tunge), fra at tale til ingen nytte. Det grundlæggende princip er at lade ting, der er forbudt i islam, som de ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam,

المسلم من سلم المسلمون من لسانه ويده والمهاجر من هجر ما نهى الله عنه.

En muslim, muslimer er mennesker, der overlevede tungen og hænder, og dem, der migrerer, er den person, der forlod, hvad Gud har forbudt. [3]

Så hvis islamisk nogen god, vil han forlade noget, der ikke hensigtsmæssigt for ham, enten forbudt ting, ting tvivlsomme, makruh ting, og de ting, der ikke er tilladt nødvendig overskud, fordi det stadig ikke gavnligt for en muslim. Hvis nogen har både islamiske og opnå et niveau for velgørenhed, når tilbede Gud, som om han så ham, og hvis han ikke se ham så Gud ser det. Således er de varer, som tilbeder Gud ved at huske hans nærhed og hans vision af Gud med sit hjerte eller givet nærhed og visionen om Gud til ham, det var en god muslim, og kræver ingen blade, der er ikke gavnligt for ham i islam, og han var mere optaget af de ting, der gavner ham.

Begge positioner blev givet Undseelse Allah Ta'ala og forlade det, flov ham. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, har til sagt:

استحيوا من الله حق الحياء, من استحيا من الله حق الحياء فليحفظ الرأس وما وعى, والبطن وما حوى, وليذكر الموت والبلى, ومن أراد الآخرة ترك زينة الدنيا, فمن فعل ذلك, فقد استحيا من الله حق الحياء.

Lad du være flove over at Gud faktisk virkelig genert. Hvem er flove over at Gud faktisk virkelig genert, lad ham beholde sit hoved og hvad der er tilgængeligt for ham, at holde maven og hvad der er i det, og lad ham altid huske død og rådnende organer. Hvem ønsker det hinsides, lad forlade smykker verden, og enhver, der gør det, virkelig, han skammede sig over at Gud faktisk virkelig genert. [4]

En af de kloge siger "hvis du taler, skal du huske at høre fra Gud til dig. Hvis du er tavs, kan du huske hans vision "[5] Det er blevet foreslået af Al-Koranen` en i mange steder, såsom Allahs ord Ta'ala.:

ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد

Der er ikke et ord, men der er siden Angel vejleder, der altid var klar (noter). [Qâf/50: 18].

Allahs ord Ta'ala:

أم يحسبون أنا لا نسمع سرهم ونجواهم بلى ورسلنا لديهم يكتبون

Eller tror de tror, ​​at vi ikke hører hemmeligheder og hvisker dem? Faktisk (vi hører), og vores Messengers (englene) er altid registreres på deres side. [Az-Zukhruf/43: 80].

Mange mennesker ikke sammenligne mellem ord og handling. Som et resultat han talte nonsens, forgæves, noget nyttigt, og ukontrolleret. Det vides heller ikke, at det Companions Mu'adh bin Jabal Radi anhu, da han spurgte Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam: "Er vi også vil blive straffet for det, vi siger" Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam svarede:

ثكلتك أمك يا معاذ, وهل يكب الناس على مناخرهم إلا حصائد ألسنتهم.

"O Mu'adh! Forhåbentlig din mor overlevede. Ingen gør en mand faldt over hans ansigt i helvede, men snarere på grund af resultaterne af deres tunger "[6].

Allâh bekræfter, er der ingen diskussion af human venlighed fra mange af dem. Allah Ta'ala siger:

لا خير في كثير من نجواهم إلا من أمر بصدقة أو معروف أو إصلاح بين الناس ...

Der er ingen godhed af deres mange hemmelige samtaler, hemmelige samtaler bortset fra dem, der har (mennesker) velgørenhed, eller til at gøre godt, eller at skabe fred mellem mennesker. (Sura an-Nisa '/ 4:114).

Og denne hadith viser, at forlade de ting, der ikke gavnlig del af godhed af en persons Islam. Hvis han forlader hvad der er gavnligt for ham, og hvad er behagelig for ham, ja, har afsluttet godhed hans islamiske tro.

Imam an-Nawawi (. D. 676 H) sagde: "Vid, at en mukallaf (som har belemret sharialov / 've baligh) bør være i stand til at holde tungen for ikke at tale, bortset fra de ting, der virkelig nyttige. Hvis dens eneste fordel mellem tavshed og tale er det samme, derefter i henhold til Sunnah, er det bedre at tage et standpunkt stadig. Derfor er diskussionen eller tilladte (kan) undertiden kan føre til handling haram eller makruh. Det er en frygtelig masse i gang (en vane). Husk, at søgen efter overlevende er noget uforlignelige held. [Bog Riyâdush-Righteous, Part Tahriimil-bagtalelse wal-'Amri Hifzhil bi-oral].

Hvis en person fjerner noget, der ikke gavner ham, hverken ord eller gerning, så lad hans islam. Da hun var en muslim, vil det blive ganget venlighed.

Der er så mange hadith, der beskriver en person, der er både hans islamiske tro, godhed, venlighed fordoblet, mens fejl elimineres. Og der ser, at fordobling godhed blev det bestemt, hvorvidt den islamiske én.

Det blev berettet fra Abu Hurayrah Radi Friend anhu, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde han:

إذا أحسن أحدكم إسلامه, فكل حسنة يعملها تكتب بعشر أمثالها إلى سبع مائة ضعف, وكل سيئة تكتب بمثلها, حتى يلقى الله عز وجل.

Hvis nogen af ​​jer forbedre Islam, så enhver god, at han gør merit skrevet af 10-700 gange, og hver overtrædelse skrevet med samme fejl, indtil han møder Allah den Almægtige. [7]

Den godhed ganget med ti gange er en sikkerhed. Multiplikation af venlighed var stærkt associeret med en person af islamisk venlighed, oprigtighed hensigt, og behovet for velgørenhed og dyder, såsom donere midler til jihad, giver en levende for pilgrimsfærd oejemed fastsaette slægtninge, forældreløse, fattige, og as- øjeblik, hvor levende er påkrævet. [8]

Fra Abu Sa'id al-Khudri Radi anhu, sagde han, Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

إذا أسلم العبد فحسن إسلامه كتب الله له كل حسنة كان أزلفها ومحيت عنه كل سيئة كان أزلفها, ثم كان بعد ذلك القصاص, الحسنة بعشر أمثالها إلى سبعمائة ضعف والسيئة بمثلها إلا أن يتجاوز الله عز وجل عنها.

Hvis en god tjenere islam og islam, skriver Allah for ham hver venlighed, at han havde samlet og fjernet fra det hver fejl, han nogensinde indsamlet. Efter der sker, er qisash, favoriserer den ene ganget med ti gange værdien af ​​venlighed til syv hundrede gange, og én fejl (beregnet) af de samme fejl, medmindre Allah tilgive ham [9].

Betydningen af ​​venlighed og fejl indsamlet i hadith ovenfor, er venlighed og fejl, der opstod før Islam. Dette viser, at en person, som får belønning godhed venlighed, da han stadig var hedensk, da han konverterede til islam, og skyld fjernet, når han konverterede til islam, men med det forbehold, at både hans islamiske tro, og undgå mange fejl, efter at han konverterede til islam. Imam Ahmad bekræftede dette. Dette fremgår også af en hadith i al-Shahîhain af Ibn Mas'ud Radi anhu, sagde han: "O Allahs Sendebud! Ville vi blive straffet for det, vi gjorde i den Jahiliyyah? "

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam svarede:

أما من أحسن منكم في الإسلام فلا يؤاخذ منها, ومن أساء, أخذ بعمله في الجاهلية وفي الإسلام.

Som en af ​​de fyre, der gør godt i den islamiske periode, vil han ikke blive tortureret af det. Men den, der ikke klarer sig godt, vil han blive straffet for sine handlinger i den tid af Jahiliyyah og islam. [10]

Friends 'Amr ibn al-As radi anhu, han når konverteret til islam sagde til profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam: "Jeg ønsker at give reservation"
Han svarede: "Du har brug for hvad?"
Jeg svarede: "Til Gud tilgive mig," sagde han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde: "Ved du ikke, at islam afskaffet enhver (fejl) før?"
I berettet af Imam Ahmad rahimahullah siger: "Sandelig islam slet tidligere synder." [11]

Hakim bin Hizam af radi anhu sagde: "O Allahs Sendebud! Hvad synes du om en masse ting, som jeg har gjort på det tidspunkt Jahiliyyah, en velgørende organisation eller en befriet slave eller tilslut forhold, uanset om der er fordele for det? "Så Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam svarede:" Du omfavnede Islam med venlighed du har gjort. "[ 12]

Dette viser, at de hedenske dyder vil blive belønnet, da han konverterede til islam, og hvis begge muslimske belønning vil blive ganget. Forhåbentlig vi medtager folk, der er travlt med ting, der er nyttige, og holde sig væk fra ting, der ikke er nyttige, og forhåbentlig kan vi få en god islam.

FAWÂ `ID Hadiths
Islam 1.Agama indsamle forskellige former for godhed og dyder af islam er organiseret i to ord, Allah Ta'ala siger:

إن الله يأمر بالعدل والإحسان ...

Sandelig Allah fortæller (dig) at være retfærdig og gøre godt ... [an-Nahl/16: 90].

2. Benchmarks gøre noget nyttigt og overlade noget nyttigt, er den islamiske Sharia.

3. Ens handlinger i at forlade noget nyttigt og har intet at gøre med anliggender og interesser, dette er et tegn på hans islamiske tro.

4. Folk har travlt med noget nyttigt, så er det en indikation af en mangel i hendes religion.

5. Lad en muslim at søge forskellige muslimske favor og forlade alt, der ikke er til gavn for ham, så det var rolig. Fordi, er hvis han er optaget af ligegyldige sager og hvad ikke, vil gøre ham træt.

6. Lad en muslim tage tiden med noget, der kan give fordele i denne verden og det hinsides. Og det ville være en overlever.

7. Det er tilrådeligt at holde sig væk fra sager, lav og ikke brugbar.

8. Det er tilrådeligt at træne sjælen og ren, med ham væk fra forskellige mangler, ydmygelse og tvivlsomt, rod.

9. Travl og blande sig med andre mennesker er en handling af forgæves og som et tegn på svag tro, og kan forårsage splittelse og pemusuhan mellem mennesker.

10. Hjerte og oral travlt med dhikr af Allah Ta'ala i overensstemmelse med Sunnah er en fredelig hjerte.

11. En muslim bør tænke før du siger og gør, hvad enten ord og handlinger nyttige eller ej, til gavn ikke for sig selv, sin familie og for islam og muslimer under Shariah benchmarks.

12. Påbød og forbyder onde ord og gerninger er nyttige, men skal være i overensstemmelse med Shari'a.

13. Islamisk Når nogen er godt, så belønningen vil blive ganget. Allah ved bedst.

Marâji `:
1. Al-Koranen `en og terjemahnya.
2. Al-Kabir Mu'jamul.
3. Ash-Shamtu, Ibn Abid Dunya. Verifikation: Abu Ishaq al-Khuwaini.
4. Al-Wafi Arba'în en-Fi Syarhil Nawawiyyah, af Dr.. Mustafa al-Bugha og Muhyidin Mustha.
5. Hilyatul-Auliya «.
6. Jâmi'ul-'Uloom wal-Hikam, værker af Ibn Rajab al-Hanbali. Verifikation: Shoaib Ibrahim al-Arnauth og Baajis.
7. Kutubu'erne Sab'ah.
8. Mushannaf 'Abdur-Razzaq.
9. Qawâ `id` id me Fawâ wa-'en-Nawawiyyah Arba'în, Mohammed Sulthan Nazhim arbejde.
10. Sahîh Ibni Hibban med at-Ta'liqâtul Hisan 'ala Sahîh Ibni Hibban.
11. Syarhul-en-Nawawiyyah Arba'în, af Shaykh Muhammad ibn Saalih al-'Uthaymeen.
12. Syarhus-Sunnah lil-Baghawi
13. Ibni Kathir Tafsir.
14. Og andre bøger.

[Transskriberet fra blade Sunnah 02/Tahun Edition XIV / Jumada al-Ula 1432/2011M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]
_______


Bevar ære, Holde Tvivlsomme Case




عن أبي عبد الله النعمان بن بشير رضي الله عنهما, قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: ((إن الحلال بين, وإن الحرام بين, وبينهما مشتبهات لا يعلمهن كثير من الناس, فمن اتقى الشبهات, استبرأ لدينه وعرضه, ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, كالراعي يرعى حول الحمى يوشك أن يرتع فيه, ألا وإن لكل ملك حمى, ألا وإن حمى الله محارمه, ألا وإن في الجسد مضغة, إذا صلحت صلح الجسد كله, وإذا فسدت فسد الجسد كله, ألا وهي القلب)) . رواه البخاري ومسلم.

Fra Abu Abdillah en Nu'man ibn Bashir radi 'anhuma, sagde han: Jeg hørte Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam sagde: ". Faktisk er det klart, at halal og haram er klar, og i mellem dem er der tvivlsomme sager (vag er ikke klar), som ikke er kendt af de fleste mennesker. Hvem holder (selv) fra den tvivlsomme, har han distanceret sig (for sikkerhed) religion og hans ære. Og han, der falder i tvivlsom, han gled ind i (ting a) ulovlig. var som en hyrde hyrde husdyr omkring det forbudte område, er det næsten (frygtet) vil indtaste den. Husk, at hver lineal (konge) har forbudt område. Se, sandelig Allah er de forbudte ting Forbud . Husk, at i kroppen er der en klump kød. Når en klump kød var god, (dengang) lade hele kroppen. Og hvis et stykke kød er dårligt, (så) Evil hele kroppen. vide, et stykke kød, der er hjertet. " [HR al-Bukhari og Muslim].

Betydning Hadiths
Hans ordsprog: إن الحلال بين, وإن الحرام بين وبينهما مشتبهات لا يعلمهن كثير من الناس [Faktisk er det klart, at halal og haram er klar, og mellem dem er der tvivlsomme sager (vage, uklare) ikke kendt af de fleste mennesker ], indebærer, at alt er opdelt i tre.

Første: Noget klart halal, såsom fuldkorn, frugt, dyr. Alt var halal, hvis det ikke får en ulovlig måde.

For det andet: Noget tydeligt uægte, såsom at drikke khamr (alkoholholdige drikkevarer), spise ådsler, gifte kvinder mahram.

To ting er kendt, enten ved særlige mennesker (de lærde) eller den gennemsnitlige person.

Tredje: Case-sag tvivlsomt (vagt), der ligger mellem rene og urene. Han har ikke medtaget de åbenlyse ting halal, og er derfor medtaget keharamannya uklar. Sagen er tvivlsomt, ukendt for de fleste mennesker, men det er kun delvist kendt.

Hans siger:

فمن اتقى الشبهات, استبرأ لدينه وعرضه, ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, كالراعي يرعى حول الحمى يوشك أن يرتع فيه, ألا وإن لكل ملك حمى, ألا وإن حمى الله محارمه

[Hvem holder (selv) fra den tvivlsomme, har han distanceret sig (for sikkerhed) religion og hans ære. Og den, der falder i tvivlsom, han gled ind i (de ting) ulovlig. Ligesom en hyrde hyrde husdyr omkring det forbudte område, næsten da (frygtet) vil ind i det. Husk, at hver lineal (konge) har forbudt område. Husk, at Gud er det forbudte ting Forbud].

Denne følelse, en tilbagevenden til den tredje del, de tvivlsomme spørgsmål. Således bør man holde sig væk. Fordi der i et sådant tilfælde er der frelse, som det kom til religion mellem ham og Gud. Der er også en sikkerhed for den ære, at forholdet mellem den med andre. Der er således ingen huller og muligheder for andre til at opsige den.

Men hvis man betragter trivielle sager tvivlsomt, så vil han sandsynligvis falde ind i en klar indsats keharamannya. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam gav en lignelse, som en hyrde hyrde husdyr omkring det forbudte område, så når han er væk fra det forbudte område, så vil det være sikker på dyr græsse kvæg. Men hvis du går tæt på det forbudte område, kan man frygte vil gå sine husdyr, mens han ikke var klar over det.

Hvad menes der med الحمى (al Hima), er et land eller region (specifikt) den frodige, (som regel) vedligeholdes af linealer (konger). De forbyder folk til ham. Så folk, der mengembalakan dyr flok, han var meget tæt, og næsten ind i det, så det kan skade ham, fordi han bliver straffet. Som for Gud forbudt, er spørgsmål, der er forbudt af Ham. Så bliver det en pligt for enhver til at holde sig væk. Således samt obligatorisk for en person at holde sig væk fra tvivlsomme forhold, som kan leveres til de ulovlige handlinger.

Hans siger:

ألا وإن في الجسد مضغة, إذا صلحت صلح الجسد كله, وإذا فسدت فسد الجسد كله, ألا وهي القلب

[Husk, at i kroppen er der en klump kød. Når en klump kød var god, (dengang) lade hele kroppen. Og hvis et stykke kød er dårligt, (så) Evil hele kroppen. Du ved, et stykke kød, der er hjertet].

المضغة er et stykke kød, hvis størrelse kan tygges. Den indeholder forklaringer, hvordan fantastisk beliggenhed i hjertet af dette organ. Som også indeholde en forklaring om, at hjertet er hersker over hele kroppen. Nå hele kroppen, afhængig af godt hjerte. Tilsvarende ødelæggelse af legemet, afhængigt af skade på leveren.

En Nawawi sagde: hans ordsprog ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, indeholder to betydninger (sagen). First. En mand falder i en forbudt affære, men han tænkte over det ikke haram. Sekund. Nogen tæt på (næsten) falder i ulovlig affære.

Det er, som ordet المعاصي بريد الكفر (umoralsk-umoralsk førte til vantro), fordi hvis nogen falder til afvigende handling (utroskab), så vil han blive gradvist overført til skade (utroskab) er større end originalen. Det er blevet antydet af verset:

ويقتلون الأنبياء بغير حق ذلك بما عصوا وكانوا يعتدون

(... Og dræbte profeterne uden ret Det er fordi de var ulydige og overskredet grænserne -.. Ali 'Imran / 3, præmis 112), der er, de begår ægteskabsbrud gradvist, indtil endelig på tidspunktet for at dræbe profeterne.

Sebuat er i hadith:

لعن الله السارق, يسرق البيضة فتقطع يده, ويسرق الحبل فتقطع يده

(Allah forbande tyven, han stjæler et æg og skar hans hånd Han stjæler et reb og skar hans hånd HR al-Bukhari og Muslim, fra Abu Hurayrah -.. Der er, han iscenesatte det tyveri, der spænder fra at stjæle et æg, så en snor, og så videre og så videre.

Fortællere
En Nu'man ibn Bashir radi 'anhuma herunder små kammerater. Når profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam døde, havde han netop nået en alder af otte år.

I indtaling af denne hadith, har han sagt: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول (Jeg har hørt profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde).

Dette viser gyldigheden af ​​mumayyiz barn-smitte. Det, der har været i stand til at skelne mellem det gode og det dårlige). Alt, hvad han hørte (fra Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam) i sin barndom, og han gjorde, da en voksen, så accepteret. Tilsvarende hedninge da han hørte vantro, så er (også accepteres), når han taler, når han er muslim.

Nogle lektioner FAIDAH & Hadith
1. Argument, at alt i Shari'a er opdelt i tre dele: en klar halal, haram er klar, og sagen er stadig vag og keharamannya halal (tvivlsom).
2. Tvivlstilfælde er ikke kendt af de fleste mennesker, men kun nogle af dem ved det, både juridiske betænkeligheder og argumenter.
3. Skal lade sagen tvivlsomt, at (virkelig) note halal status.
4. Lignelsen bruges til at forstå den abstrakte sagen til en konkret sag.
5. Faktisk, hvis en person falder i tvivlsomme sager, vil det være let at undervurdere de åbenlyse spørgsmål (ulovlig).
6. En beskrivelse af strålende position af leveren, og hele kroppen følges. Alle medlemmer af kroppen vil være godt, hvis hans hjerte er god, og det ville være slemt, hvis hendes Lurvet.
7. Faktisk fødselsskader (nogen) viser indre skader.
8. Vær forsigtig (og menjuhi selv) fra tvivlsomme spørgsmål om religion er ens selvopholdelsesdrift af manglerne, og beskytter mod pris-bebrejder sig fra kritik.

[Kopieret fra Sunnah Edition magasin 10/Tahun X/1427H/2006M. Udgivet Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Gondanrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-761016]
_______
Fodnote
[1]. Oversat af Abu Abdillah Arief B. Usman bin Rozali af bogen Fat-hul Qawiyyil Matin Arba'in wa fi Syarhil Tatimmatul Khamsin, af Sheikh Abdul Mohsen bin HAMD al-'Abbad al-Badr-Hafizhahullah, Prints Daar Daar Ibn al-Qayyim og Ibn' Affan, Dammam, KSA, Ed. I, Th. 1424H/2003M. Hadith-6, side 41-44.



Rettigheder og Specificitet Alaihi wa sallam Profeten sallâ



Ved
Ustadz Kholid Syamhudi


أنا سيد ولد آدم يوم القيامة ولا فخر, وبيدي لواء الحمد ولا فخر, و ما من نبي يومئذ آدم فمن سواه إلا تحت لواءي و أنا أول من تنشق عنه الأرض ولا فخر.

Jeg var leder på dagen adam dreng og i stedet for stolthed, og i hænderne på Al-HAMD flag snarere end arrogant, og ingen Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam var heller ikke Adam er andre, når det, medmindre alle under flag, og Jeg var den første til at komme ud af jorden / grav i stedet arrogant.

TAKHRIJ Hadith
Fortalt af Hos Tirmidziy i Jami 'Attirmidziy, bog Al Manaaqib, kapitel Fi Fadhli An Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam No. 3614 (5/548), og i bogen af ​​Tafsir, kapitel Israail Bani Wa Min brev (med lafadz og lang historie) No.3148 (5/288), Ibn Majah i at spørge Azzuhud bog, kapitel Dzikru ASY No.4308 Forbøn (4 / 522) og Ahmad i Musnadnya (3/2) af en ven Abi Said Al Khudriy, sagde Imam At-Tirmidziy engang fortalt denne hadith: Denne hadith hasan Saheeh.

I denne Hadith den Sanad blev Zaid bin Jad'an en svag fortællere, men i Ibn Hibban i Dzomaan No Mawaarid. 2127 ledsagere berettede fra Abi Said Al Khudriy også med en Saheeh isnaad og har nogle martyrium af nogle venner, som præsenterede Sheikh Al Albaniy i Lineage ahadith Ash shohihah hadith No 4/99-100. 1571:

1. Abu Hurairah berettet af Ibn Saad i Thabaqatnya (1/20) og (7/59) med to Sanad og den anden muslimske Imam shohih ovennævnte krav.

2. Jabir bin Abdillah berettet af Al-Haakim i Al Mustadrok med Sanad svag, fordi Al Qaashim bin Muhammad bin Abdillah bin Muhammad bin Uqail fortællere der matruk og Ubaid Al Athaar blevet svækket af en række forskere.

3. Anas bin Malik berettede optælles ved Al Bukhari i sin bog Tarikh 4/1/400 med Sanad På fortællere alle tsiqah undtagen Lubaid og Hadith Anas har regres i Sunan Ad-Darimi (1/27) og Ahmad (3/144) og sanadnya godt, fortællere er fortællere af Imam Bukhari.

Denne hadith dishahihkan af Imam Al-Albany i Sisilah Shahihah ahadith.

Sharh og ordforråd hadith [1]
1. Hans Ord: أنا سيد ولد آدم يوم القيامة: Dette er nyhederne fra ham om Guds nåde Subhanahu wa Ta'ala ham om forrang, lederskab og meddelelse til sit folk til deres tro som det skal være Rasululloh derfor sagde han bagefter: ولا فخر: forrang betyder, at jeg får, er en Karama af Allah Subhanahu wa Ta'ala og jeg ikke komme ud af mig selv og på min egen, så jeg ikke er arrogant med det. Annawawiy Imam forklarer betydningen af ​​de ord, han siger, at han talte af to grunde:

Første: Udfør kommandoer af Allah.

وأما بنعمة ربك فحدث

Og at favorisere jeres Herre, så lad du nævner (med taknemmelighed). [Adh Dhuhaa: 11]

For det andet: Det er en pligt for hans forklaring til at formidle over for muslimerne, så de ved, tror og praktiserer konsekvenserne.

2. Hans Ord: لواء الحمد: Liwa "på arabisk, hvilket betyder banner (flag) som kun indehaves af chefen for tropperne, som beskrevet af Ibn al-Athir i Annihayah 4/279.maksudnya her er han i besiddelse af et banner, der hedder banner Al HAMD (ros) på Dommedag.

3. Hans Ord: و أنا أول من تنشق عنه الأرض: først rejst på Dommens Dag.

FAIDAH Hadith
Denne hadith indikerer forrang og specificiteten af ​​profeten Muhammed sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam over alle Adams sønner, på denne Muwaffaqoddin Imam Abu Abdillah Muhammad bin Ahmad Al-Maqdisiy Qudamah rahimahullah sagde: Og Muhammad profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam var Profeternes Segl og føreren af apostle, ikke trofaste med keimananyang lige så nogen vil apostolske tro og vil bevidne nabiannya. Og blandt menneskeheden er ikke taget stilling til Dommedag undtagen årsagen syafa'atnya. Og det er ikke en, der gik forud for umatpun i himlen fra folket. Han (profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam) er det nationale luftfartsselskab og ejeren af ​​Al-Hamdi prisværdigt position, ejeren af ​​søen på den sidste dag. Han er imam af profeterne og deres højttalere samt give deres forbøn. Hans folk er de bedste mennesker og kammerater er den bedste af de kammerater af profeten.

Shaykh Muhammad ibn Saalih al-Uthaymeen rahimahullah give en forklaring af ordet Imam Ibn Qudama ovenfor som følger:

Er den mest fremtrædende er apostlene derefter profeter så Shiddiqun derefter Martyrs så folk Salih. Og Allah Subhanahu wa Ta'ala har nævnt dette niveau i præmis 69 i Surat an-Nisa ':

ومن يطع الله والرسول فأولائك مع الذين أنعم الله عليهم من النبيين والصديقين والشهدآء والصالحين وحسن أولائك رفيقا {النساء: 69}

Og hvem overholdelse af Allah og (Hans), ville de være sammen med de mennesker, der tildelte Guds gunst, nemlig: profeterne, de shiddiiqiin de mennesker, der led martyrdøden, og de fromme mennesker. Og de er de bedste venner er. [An-Nisa ': 69]

Og apostlene, det vigtigste er »Ulul 'Azmi hvoraf fem er: Noah, Abraham Moses, Jesus og Muhammad. Og Allah Subhanahu wa Ta'ala har nævnt deres hilsner brev al-Ahzab vers 7:

وإذ أخذنا من النبيين ميثاقهم ومنك ومن نوح وإبراهيم وموسى وعيسى ابن مريم ......

Og (husk), når Vi tog den pagt fra profeterne og fra dig (alene), fra Noa, Abraham, Moses og Jesus søn af Maria, ...

Og de vigtigste budbringere er Profeten Muhammad sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam som ord af hans:

أنا سيد الناس يوم القيامة (البخاري و مسلم)

Jeg er mester alle mennesker på Dommedag [Bukhari og Muslim]

Og deres bønner bag Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam på tærsklen til Ascension er en anden proposition, der viser det.

Så Abraham, fordi han er far til profeten, og han var Millah Millah korte af alle Millah (Religion), derefter Moses var en profet, fordi han var den vigtigste snarere end profeter Bani Israel og syari'atnya er oprindelsen / hovedstol for deres shari'a, så Noah og Isa.

Blandt de rettigheder og specificitet af Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, der kan drages af ovenstående hadith og argumenterne er:

1. Dommedag og de menneskelige ledere Al-HAMD fanebærer på Dommens Dag, og alle profeterne under hans flag.

2. Den mand, der første gang rejste på Opstandelsesdagen, fordi hadith Abi Sa'eed Al-Hudry radi 'anhu ovenfor.

3. Seal af profeterne, fordi Allah Subhanahu wa Ta'ala siger i vers 40 i Al-Ahzab:

ماكان محمد أبآ أحد من رجالكم ولكن رسول الله وخاتم النبيين

Muhammed er ikke far til tider en mand iblandt jer, men han er Allahs Sendebud og profeterne dæksel

4. Ikke perfekt tro trofaste tjener, indtil han skal apostel, for Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

فلا وربك لايؤمنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لا يجدوا في أنفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما

Så ved din Herre, de er (i virkeligheden) mener ikke, før de gør du dommeren i sagen, at de er forskellige, så de har ingen forbehold i deres hjerter over afgørelsen, som du gav, og de modtager den fulde. [An-Nisa ': 65]

5. Ikke besluttet mellem mennesker på Dommedag undtagen ved hans forbøn.

6. Befolkningen i Muhammad er de første mennesker til at træde ind i himlen på grund af den generelle betydning af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

نحن الآخرون السابقون يوم القيامة (ابن ماجه و مسلم)

Vi er den sidste af de første mennesker / forud for Dommedag. [Ibn Majah, dishahihkan af Imam Al-Albaani rahimahullah]

7. Ejer position er prisværdige gerninger lovprist af Skaberen og skabningen. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

عسى أن يبعثك ربك مقاما محمودا

Forhåbentlig din Herre hæve dig til en rost. [Al-Israa ': 79]

Og denne position er, hvad der vindes ved ham fra Manaqib / hendes egenskaber, forbøn og andre udbydere.

8. Dam ejere, der bragte den dag, der er en enorm sø, at en masse af besøgende, for hvis det er bare en normal sø har været kendt, at hver Profeten har en sø.

9. Imam af profeten.

10. En ret til at tale med Allah Subhanahu wa Ta'ala repræsenterer alle profeter.

11. Give forbøn for dem. Denne Hadith af Ubay Ibni Ka'b at profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

إذا كان يوم القيامة كنت إمام النبيين و خطيبهم و صاحب شفاعتهم غير فخر

Hvor har den tid, jeg er imamen dommedag profeter, deres højttalere og deres forbøn giveren snarere end arrogant. [Tirmidhi historie, dihasankan af Imam Al-Albani].

12. Hans folk er den bedste af de mennesker, for Allahs ord Subhanahu wa Ta'ala:

كنتم خير أمة أخرجت للناس

Du er de bedste folk er født til mænd ... [Al-Imran: 110]

Det vers 47 i Surah Al-Baqarah, som lyder:

يا بني إسرائيل اذكروا نعمتي التي أنعمت عليكم وأني فضلتكم على العالمين

O Israels børn, husk Min nåde, som jeg har skænket dig og (husk alligevel), at jeg har foretrukket dig frem for alt mennesker. [Al-Baqarah: 47]

Dette spørgsmål er en moderne mennesker (profeten Moses).

Og yderligere Shaykh Muhammad Ibn 'Uthaymeen sagde i sit essay "Huquq" ting. 10-12: Rettigheder af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam var de væsentligste rettigheder rettigheder væsener. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

إنآ أرسلناك شاهدا ومبشرا ونذيرا. لتومنوا بالله ورسوله وتعزروه وتوقروه وتسبحوه بكرة وأصيلا.

Vi har sendt dig som vidne, bærer af gode nyheder og som advarer, at I tror på Allah og Hans Sendebud, stout (religion) Hans-raising Nya.Dan ære Ham i morgen og aften. [Al-Fat-h: 8-9]

Det er derfor obligatorisk at sætte kærligheden af ​​profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam i kærlighed til alle mennesker til selv, børn og forældre.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

لا يؤمن أحدكم حتى أكون أحب إليه من ولده و والده و الناس أجمعين (متفق عليه)

Ikke perfekt tro på, at han elsker mig mere end hans søn, hans forældre og hele folket. [Bukhari, Muslim]

Herunder retten til Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam blev rejst og ære og ophøjelse af den tilsvarende mengagungkannya med ham uden overdrivelse atupun reducere. Glorificere ham, når hans liv er at herliggøre Sunnah og hans velvillige selv. Glorificere ham efter døden er at forherlige Sunnah og syari'atnya denne straight. Enhver, der kender sine ledsagere til at respektere og ære ham så han vil vide, hvordan at herliggøre ham, hvordan de ædle ledsagere opførte sig mod ham og bære ham Haq-Haq.

Sig 'Urwah Ibn Mas'ud Quraysh, da han blev taget sig af at formidle, hvad apostlen på Hudaibiyah aftale, sagde han: Jeg har været i over konger, kejsere og fyrster og Najasyi, så jeg kan ikke se en af ​​dem, hædret af ledsagere som profet hædret af kammerater. Når de bestilte deres hastværk at udføre sine ordrer, da han lavede afvaskning, blev hans følgesvende næsten kæmper for sit ablutions kamp, ​​da han talte dem kue deres stemmer i siden og de er ikke viser at han på grund af deres lovprisning.

Så de forherlige profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, som Allah har skabt i ham den moralske selv-herlig, blød, let og hvis han hårdt og ru kursus vil de løbe væk fra ham.

Og det omfatter retten af ​​profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam blev bekræftet, at han prædiker alle de spørgsmål, der har været og vil være, at realisere sine ordrer, væk fra forbuddet, der mener, at ledelse af profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam var den mest perfekte vejledning og Shari'ah ' syaria'at atnya er den mest perfekte, og det tager ikke forrang for den anden syri'at eller regler af enhver oprindelse. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Sig: "Hvis du (virkelig) elsker Allah, så følg mig, vil Allah elske jer og tilgive jer jeres synder." Allah er Tilgivende, Barmhjertig. [Al-Imran: 31]

Og inklusive de rettigheder, han forsvarer petunjukknya syari'atnya og så hårdt som en person, også med kanoner, når omstændighederne kræver det, når angribe fjender med sind / pandapat og tvivlsomt så vi forsvarede med videnskab, vi argumentere og bryde deres meninger og dubiøse og vi forklarer kaos og ødelæggelse alle IRU, og hvis de bliver angrebet med våben af ​​forsvaret er sådan så godt. Og det er ikke muligt for en troende overalt, da han hørte profeten eller selvstændig Shari'ah angreb ham, og han bare ikke sige noget over det, når han var i stand til at forsvare.

Og sagde Ibn Nasir Shaikh Abdurrahman As-Sa'dy rahimahullah: På Ali Imran vers 31 bogstaver i posen er en balance, der kan være kendt for ham, som er væsentlige mencuntau Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam og suapa der blot hævder at elske profeten sallâ Allâhu' alaihi wa salalm og intet tegn på at elske Allah Subhanahu wa Ta'ala er at følge profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, at Allah Subhanahu wa Ta'ala har gjort, at mengikitinya og alt hvad du har bestilt er kærligheden til Allah Subhanahu wa Ta'ala og ridhoNya undtagen at retfærdiggøre hvad Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam bragt fra Al-Qur'an og Sunnah og udføre kommandoer og undgå forbuddene i begge.

Forhåbentlig er det nyttigt at forfattere i dommedag velgørenhed og til læserne, som jeg elsker, kan være nyttige i verden og det hinsides, håber jeg Allâh tilgiver synd, mine forældre, mine lærere og alle muslimer. Sandelig Allah wa Ta'ala Subahnahu Barmhjertige, Barmhjertig. Ameen.

Maroji ':
• Al-Quran og Tarjamanya, skimmel Arabien 1418 H
• Taisir Karimir FII Tafsiri Kalami Rahman Al-Manan, Forfatter: Shaykh Nasir As-Sa'diy Abdurrhman, skimmel Ar-Risala Foundation reviderede udgave, i 1420H/1999 M
• Lum'atul I'tiqod Al-Hadi Al-Rasyaad Ilaa Sabiil, forfatter til Imam Ibn Qudama, pensyarah Shaykh Muhammad al-'Uthaymeen, skimmel Maktabah Adhwaaussalaf til-3 i 1415 H/1995 M
• Huquuq Da'at Ilaiha wa al-fitrah Qorroroha As-Shari'ah, AD forfatteren Shaykh Muhammad al-'Uthaymeen, skimmel Daar Al-Buhuts Al-IFTA wal Ilmiyah år 1417 AH / 1996
• Sunan At-Tirmidhi
• Sunan Ibn Majah
• Slægtsforskning Ahaadits Ash shohihah
• Tuhfatul Ahwadziy osv..

[Transskriberet fra blade Sunnah Foundation Edition Udgivet 11/Tahun V/1422H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tlf. 08121533647, 08157579296]



Undgå de ting, Forbidden (1)


Ved
Abdul Sheikh Abdullah bin Adhim


عن أبي هريرة قال قال رسول اله من يأخذ عني هؤلاء الكلمات فيعمل بهن أو يعلم من يعمل بهن فقال أبو هريرة فقلت أنا يا رسول اله n فأخذ بيدي فعد خمسا وقال اتق المحارم تكن أعبد الناس وارض بما قسم الهت لك تكن أغنى الناس وأحسن إلى جارك تكن مؤمنا وأحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما ولا تكثر الضحك فإن كثرة الضحك تميت القلب

"Fra Abu Hurayrah sagde:" Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde: "Hvem vil tage disse ord fra mig, der skal udføres, eller at blive undervist" Abu Hurayrah sagde: "I, O Allahs Sendebud! Han tog min hånd og begyndte at tælle fem, da han sagde: "Undgå de ting, der er forbudt, vil du være den mest fremragende tilbedelse, ridlalah at dele, hvad Gud har for dig, vil du være de rigeste mennesker gør godt for din nabo, du bliver troende, kærlighed til andre, hvad du elsker dig selv, vil du blive en muslim, og du ikke griner meget, fordi en masse latter går sløver hjertet "[1].

Disse sætninger omfatter kerne-core ordsprog, har profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam givet motivation til at samle det op og derefter praktiseret og undervist i at forbedre aspekter af sig selv og andre. Som Allah siger:

والعصر. إن الإنسان لفي خسر. إلا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات

"Af hensyn til tiden. Sikkert hele menneskeheden er i tab, bortset fra dem, der tror og gør gode gerninger "

Med tro og gode gerninger, de forfine sig selv, og:

وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

"Gensidig råd til at rådgive med sandheden og med tålmodighed"

Med råd sandhed og tålmodighed og raffinering andre.

• De ord Abu Hurayrah: "أنا" Jeg mener, at det at tage disse ord fra dig. Her er et tegn på ånden i hans radi 'anhu mod godhed.
• Hans ord: »فأخذ بيدي" betyder at tælle de ord, eller fordi apostel (som regel) holde hænderne på folk, der fik en lektion.
• Hans ord "فعد خمسا" (da han talte fem) betyder en optælling af fem eller finger, som det er blevet forstået, at én efter én.

Første: ordet han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam

اتق المحارم تكن أعبد الناس

Frygten for de ting, der er forbudt, vil du blive den bedste tilbedelse.

Det vil sige, undgå at falde i alle de ting, der er blevet forbudt af Allah over dig. Allah siger:

وقد فصل لكم ماحرم عليكم

Og faktisk har han forklaret, hvad Han har forbudt for dig. [Al-An'am: 119]

Alle, der er forbudt, og det har bestemt været nævnt i al-Quran og as-Sunnah, som Guds ord:

قل تعالوا أتل ماحرم ربكم عليكم ألاتشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا ولاتقتلوا أولادكم من إملاق نحن نرزقكم وإياهم ولاتقربوا الفواحش ماظهر منها ومابطن ولاتقتلوا النفس التي حرم الله إلابالحق ذلكم وصاكم به لعلكم تعقلون

Sig: "Lad mig læse, hvad der blev forbudt på dig ved din Herre, det vil sige:" Gør ikke forbinder noget med ham, gør godt for både far og mor, og ikke dræbe dine børn af frygt for fattigdom Vi vil give næring til jer og til. dem, behøver og ikke nærme de grusomme gerninger, både synlige og skjulte dem, og ikke slå sjælen ihjel, som Allah har forbudt (at dræbe), men med en (årsag) har ret ". Så det blev bestilt af din Herren til jer, så I kan forstå (det). [Al-An'am: 151]

Og Guds ord:

قل إنما حرم ربي الفواحش ماظهر منها ومابطن والإثم والبغى بغير الحق وأن تشركوا بالله مالم ينزل به سلطانا وأن تقولوا على الله مالاتعلمون

Sig: "Rabbku kun forbudt grufulde gerninger, både synlige og skjulte, og synd, krænker menneskerettighederne på trods af højre, (forbyde) til Allah med noget, som Gud ikke tabte det, og beviset for (forbudt) opfinde mod Allah, hvad I ikke kender. " [Al-A'raf: 33]

Med hensyn til mad, siger Allah:

قل لآأجد في مآأوحي إلي محرما على طاعم يطعمه إلا أن يكون ميتة أو دما مسفوحا أو لحم خنزير فإنه رجس أو فسقا أهل لغير الله به

Sig: ". Heller jeg får i åbenbaring åbenbaret for mig, ting, der er forbudt for folk, der ønsker at spise det, medmindre fødevaren er ådsler, eller blodgennemstrømning eller svinekød - da faktisk alt det beskidte - eller et dyr, der slagtes i navnet på andre end Allah [ Al-An'am: 145]

SWT og hans ord.

حرمت عليكم الميتة والدم ولحم الخنزير ومآأهل لغير الله به والمنخنقة والموقوذة والمتردية والنطيحة ومآأكل السبع إلا ماذكيتم وماذبح على النصب وأن تستقسموا بالأزلام ذلكم فسق

Forbudt for jer (tage) ådsler, blod, svinekød, (til kødproduktion) slagtes i navnet på andre end Allah, der kvæles, hit, et fald, en hovedkulds, der dræbte dyret, bortset fra at du kan dræbe den, og (forbudt ) blev slagtet til afguder. Og (også forbudt) tombola skæbne med pile, (tombola og lykke med pilen) er ondskab .. [Al-Maa'idah: 3]

På spørgsmålet om drikke, siger Allah:

ياأيها الذين ءامنوا إنما الخمر والميسر والأنصاب والأزلام رجس من عمل الشيطان فاجتنبوه لعلكم تفلحون

O, I som tror, ​​sandelig (drikke) alkohol, gambling, (ofre til) idoler, tombola skæbne med pile, herunder gerninger er modbydelige gerninger djævel. Så holde sig væk fra disse gerninger, så I kan trives. [Al-Maa'idah: 90]

På spørgsmålet om ægteskab, har Gud sagde:

حرمت عليكم أمهاتكم وبناتكم وأخواتكم وعماتكم وخالاتكم وبنات الأخ وبنات الأخت وأمهاتكم الاتي أرضعنكم وأخواتكم من الرضاعة وأمهات نسآئكم وربآئبكم الاتي في حجوركم من نسآئكم الاتي دخلتم بهن فإن لم تكونوا دخلتم بهن فلاجناح عليكم وحلآئل أبنآئكم الذين من أصلابكم وأن تجمعوا بين الأختين إلا ماقد سلف إن الله كان غفورا رحيما

Forbudt for jer (gift) mor-mor, børn var kvinder, brødre var kvinder, din far brødre var kvinder, brødre mor, at kvinder, døtre dine brødre mændene; børn Døtre dine brødre, at kvinder, mødre, der ammer, mor dig, sepersusuan søstre, mødre hustruer (in-law), børn er i pemeliharaanmu kone kone, at du har lidt kontrol, men hvis du ikke forstyrrer kone Du var (og er du skilsmisse), er det ikke synd at gifte dig, (og forbudt) hustruer din rigtige søn (svoger), og ophobes (i ægteskab) to kvinder var søstre, men det er sket i fortiden, at Allah tilgivende og barmhjertig. [An-Nisaa: 23]

I denne indsats har Gud sagde:

وأحل الله البيع وحرم الربا

Og Allah har gjort køb og salg og har forbudt åger. [Al-Baqarah: 275]

Som for Hadith eller Sunnah, en masse ting forbudt beskrevet deri, herunder de ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

إن الله ورسوله حرم بيع الخمر والميتة والخنزير والأصنام

Sandelig Allah og Hans Sendebud har forbudt de salg khamr, slagtekrop, svin og idoler [2]

كل مسكر خمر وكل مسكر حرام

Alt det berusende det er khamr, og alle khamr det er haram. [3]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam

فإن دماءكم وأموالكم وأعراضكم وأبشاركم عليكم حرام

Faktisk blodet du (skal kaste eller dræbt), dine skatte og din ære er haram for dig (for stjålet og ødelagt ære. [4]

Og hans sige sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

يحرم من الرضاعة ما يحرم من النسب

Kvinder blev forbudt at gifte sig fordi ægteskabet også er forbudt, fordi Nasab fodringer. [5]

Uanset hvad er forklaringen på keharamannya i Koranen og Sunnah så er han uren. Sommetider haram (en ting) udledes fra forbuddet, samt udledes den trussel, som en voldelig handling.

Apostlen sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

اتق المحارم تكن أعبد الناس

(Frygt for ting, der er forbudt, vil du enten være tilbedelse)

Siden forlader forbudte ting forpligtet til at gøre ting, som en individuel told. Ved at lade tingene forbudt velgørenhed diagramark vil altid være hvid rene for snavs, så lidt øvelse sunnah vil vokse og være en stor velsignelse, endeligt havde herunder de fromme tjenere stor (værdi).

Dette kræver en tjener at kende de ting, der skal der skal gennemføres, og de ting forbudt og undgået. Afrejse fra dette, sagde profeten:

طلب العلم فريضة على كل مسلم

At studere det obligatorisk for enhver muslim [6]

Og Allah har også forklaret, at glamorize (tænke stort synd) forbudte tingene bedre for en ansat. Allah siger:

ذلك ومن يعظم حرمات الله فهو خير له عند ربه

Således (Guds befaling). Og hvem ophøjer hvad er hæderlig i Allahs øjne så er det bedre for ham på siden af ​​sin Herre. [Al-Hajj: 30]

Ibn Kathir siger: [7] De, der holde sig væk fra umoralske handlinger og de ting, der er forbudt, og (formoder) at gøre det er en stor synd i ham, (فهو خير له عند ربه), så han fik en masse godhed og belønning. As (børn) til at adlyde den handling gengældelse og belønning så meget, så det er (børn) for at forlade de ting, der er forbudte og forbudte ting.

For det andet ord Allah sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam.

وارض بما قسم الله لك تكن أغنى الناس

Ridlalah at dele, hvad Gud har for dig, vil du være den rigeste.

Det er, var nok med det, Gud gav dig, gøre det så rizkimu, vil du være den rigeste. Folk, der havde nok, vil hun føle rig. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

ليس الغنى عن كثرة العرض ولكن الغنى غنى النفس

"Det er ikke rig på grund af de mange besiddelser, men rig det er rigt på sjælen. [8]

Ibn Bathal sagde: "Betydningen af ​​hadith er, at det ikke er så meget essensen af ​​rig skat, fordi mange mennesker får bekvemmelighed formue, men han føler sig ikke nok, så han gider at forsøge at finde tilføjes, som om hun ikke var rig eller ikke har en egenskab .

Qurtubi sagde: "Betydningen af ​​hadith er, at de fordele, der er nyttige eller stor eller rigt liv er prisværdigt. Forklaringen er, at når sjælen føles rig, vil han blive beskyttet mod grådighed, så han har en 'Izzah (ære) og vil få majestæt, hellighed og herlighed mere end de rige, fordi de stakkels sjæl skatte, men grådighed. Faktisk grådighed, der satte ham på ting modbydelige og onde gerninger som følge af de idealer ydmyghed og kebakhilannya, mange mennesker er fornærmende og nedgørende, så han blev den mest foragtelige ".

Al-Hafiz Ibn Hajar sagde: "Konklusionen er, at de rige bliver sjælen Qana'ah (var nok), at Allah velsignet med held, han ikke forvente uden behov for ekstra, ikke konstant krævende og spørge. Men han var villig til at dele, hvad Gud har for ham, som om han er rig evigt.

De fattige sjæle på det modsatte, fordi hun ikke følte helt formue, der blev givet, selv han er altid forsøger at finde tilføjes på enhver mulig måde, og hvis ikke opnået den ønskede egenskab han vil føle sig trist og skuffet. Som om han ikke var velhavende, fordi det ikke er nok, som om han ikke var rig. [9]

Derfor relalah-O tjener af Allah, den formue, at Gud delte jer, skal I være de rigeste og minde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

من أصبح منكم معافى في جسده آمنا في سربه عنده قوت يومه فكأنما حيزت له الدنيا

Hvilken en af ​​jer i morgen i et sundt legeme, til at føle sig sikker i sit hjerte, og havde mad den dag, det syntes verden ville blive givet til ham. [10]

Og de ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam.

قد أفلح من أسلم وكان رزقه كفافا وقنعه اله b بما آتاه

Virkelig heldige mennesker, der var konverteret til islam, rizkinya nok og Gud har givet dig nok smag til noget, som Gud har givet ham. [11]

Allah siger:

ولا تمدن عينيك إلى مامتعنا به أزواجا منهم زهرة الحياة الدنيا لنفتنهم فيه ورزق ربك خير وأبقى

Og du ikke rettet dine øjne til det, Vi har givet deres fraktioner, som blomsten af ​​liv i verden til os cobai dem med ham. Og gave af din Herre er bedre og mere udholdende. [Yunus: 131]

Hvis du ser nogen, mere velstand og børn end dig, så ved, er der også en lavere end dig. Overvej den person, der er under dig, og du ikke kan se de mennesker, der er hende top dig! Dette er vist ved profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam til dig, som han sallâ Allâhu' alaihi wa sallam sagde:

انظروا إلى من أسفل منكم ولا تنظروا إلى من هو فوقكم فهو أجدر أن لا تزدروا نعمة الهز

"Se på dem lavere end dig og ser ikke til dem, der er over dig. Det er bedre, at du ikke undervurdere fordel for Allah til dig. [12]

[Transskriberet fra blade Sunnah Foundation Edition Udgivet 10/Tahun V/1422H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tlf. 08121533647, 08157579296]




Undgå de ting, Forbidden (2)


Ved
Abdul Sheikh Abdullah bin Adhim


عن أبي هريرة قال قال رسول اله من يأخذ عني هؤلاء الكلمات فيعمل بهن أو يعلم من يعمل بهن فقال أبو هريرة فقلت أنا يا رسول اله n فأخذ بيدي فعد خمسا وقال اتق المحارم تكن أعبد الناس وارض بما قسم الهت لك تكن أغنى الناس وأحسن إلى جارك تكن مؤمنا وأحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما ولا تكثر الضحك فإن كثرة الضحك تميت القلب

"Fra Abu Hurayrah sagde:" Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde: "Hvem vil tage disse ord fra mig, der skal udføres, eller at blive undervist" Abu Hurayrah sagde: "I, O Allahs Sendebud! Han tog min hånd og begyndte at tælle fem, da han sagde: "Undgå de ting, der er forbudt, vil du være den mest fremragende tilbedelse, ridlalah at dele, hvad Gud har for dig, vil du være de rigeste mennesker gør godt for din nabo, du bliver troende, kærlighed til andre, hvad du elsker dig selv, vil du blive en muslim, og du ikke griner meget, fordi en masse latter går sløver hjertet.

Disse sætninger omfatter kerne-core ordsprog, har profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam givet motivation til at samle det op og derefter praktiseret og undervist i at forbedre aspekter af sig selv og andre. Som Allah siger:

والعصر. إن الإنسان لفي خسر. إلا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات

"Af hensyn til tiden. Sikkert hele menneskeheden er i tab, bortset fra dem, der tror og gør gode gerninger "

Med tro og gode gerninger, de forfine sig selv, og:

وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

"Gensidig råd til at rådgive med sandheden og med tålmodighed"

Med råd sandhed og tålmodighed og raffinering andre.

• De ord Abu Hurayrah: "أنا" Jeg mener, at det at tage disse ord fra dig. Her er et tegn på ånden i hans radi 'anhu mod godhed.
• Hans ord: »فأخذ بيدي" betyder at tælle de ord, eller fordi apostel (som regel) holde hænderne på folk, der fik en lektion.
• Hans ord "فعد خمسا" (da han talte fem) betyder en optælling af fem eller finger, som det er blevet forstået, at én efter én.

Tredje: Word han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam.

وأحسن إلى جارك تكن مؤمنا

Gør godt til din nabo, vil du være en troende.

Allah har befalet at gøre godt mod naboen, sagde han:

واعبدوا الله ولاتشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وماملكت أيمانكم

Tilbed Allah og ikke forbinder ham med ingenting. Og gøre godt til hans to mor-far, bedste venner slægtninge, forældreløse, de fattige, naboer nære og fjerne naboer, ligesindede og tjener Ibn sabil sahayamu [An-Nisaa: 36]

Og der er mange hadith der taler om det, herunder:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت أنه سيورثه

Gabriel holdt intestatarv mig om de naboer, for så vidt som jeg troede, at en nabo vil få arven fra sin nabo. [13]

من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليحسن إلى جاره

Enhver, som tror på Allah og den yderste dag lod ham gøre godt for sin nabo. [14]

خير الأصحاب عند اله u خيرهم لصاحبه وخير الجيران عند اله خيرهم لجاره

Den bedste venner med Allah er den bedste til sin ven, og den bedste nabo med Allah er den mest godt at hans nabo. [15]

Hvis du ikke kan gøre noget godt for dine naboer, så du ikke såre hende. Hvis han såre dig så være tålmodig, indtil Gud giver en vej ud for dig.

Al-Hasan sagde: "Good tentangga ikke blot ikke ondt, men det er en god nabo, der udholde interferens (fra andre naboer).."

Såre naboer haram, fordi det såre nogen uden sandhed (grund) er forbudt, men forbudt at såre naboer igen.

Ibn Mas'ud radi 'anhu berettede, at profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam blev spurgt:

يا رسول الله أي الذنب أعظم قال أن تجعل لله ندا وهو خلقك قلت ثم أي قال أن تقتل ولدك خشية أن يأكل معك قال ثم أي قال أن تزاني حليلة جارك

Allahs Sendebud, hvad er den største synd? Han svarede: "Du gør allierede til Gud, da han skabte dig." Han spurgte igen: "Hvad så?" Han svarede: "Du dræbte din søn, fordi du frygter han spiser med dig" spurgte han igen: "? Så hvad" Han svarede: "Du begået ægteskabsbrud med kone din nabo. [16]

Fra Miqdam ibn al-Aswad, sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam til sine ledsagere:

ما تقولون في الزنا قالوا حرمه الله ورسوله فهو حرام إلى يوم القيامة قال فقال رسول الهت صلى اله عليه وسلم لأصحابه لأن يزني الرجل بعشرة نسوة أيسر عليه من أن يزني بامرأة جاره قال فقال ما تقولون في السرقة قالوا حرمها اله ورسوله فهي حرام قال لأن يسرق الرجل من عشرة أبيات أيسر عليه من أن يسرق من جاره

? Hvad siger du til spørgsmålet om utroskab "De svarede:" Urene, utroskab er blevet forbudt af Allah og Hans Apostel, blev haka det forbudt indtil Dommedag "Allahs Budbringer sagde:" Sandelig, en mand begået ægteskabsbrud med ti kvinder, stadig lysere (synd) end han begået ægteskabsbrud (en gang) med næstes hustru "Så spurgte han dem om at stjæle, svarede de:". Urene er stjæle blevet forbudt af Allah og Hans Apostel, så er det haram indtil Dommedag "Han sagde:" Sandelig, nogen stjal ti huse , er det stadig lettere end det hjem, han engang stjal en nabo. [17]

Fra Abu Hurayrah sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

واله b لا يؤمن واله لا يؤمن واله) لا يؤمن قيل ومن يا رسول الهل قال الذي لا يأمن جاره بوايقه

Ved Allah, han ikke tror! Ved Allah, han ikke tror! Ved Allah, mener han ikke, "Apostlen spurgte," Hvem er Allah "Han svarede:"!? One, hvis nabo ikke føle sig sikker mod interferens. [18]

Og Abu Hurayrah også sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

لا يدخل الجنة من لا يأمن جاره بوائقه

Vil ikke ind i himlen, der gjorde naboerne føle sig trygge fra indblanding. [19]

Og profeten rådede nabo til at give hinanden gaver, besøger hinanden, og han blev bandlyst fra at give opsige naboer. Fra Abu Hurayrah sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

وتهادوا تحابوا

Lad jer give hinanden gaver, helt sikkert du vil elske. [20]

Og det blev også profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

يا نساء المسلمات لا تحقرن جارة لجارتها ولو فرسن شاة

O de troende kvinder, ikke undervurdere for en nabo (give) til naboerne dog (form) ged tånegle "[HR.Bukhari og Muslim]

Abu Dhar radi 'anhu sagde: "The Messenger sallâ Allâhu' alaihi wa sallam har sagt:

يا أبا ذر إذا طبخت مرقة فأكثر ماءها وتعاهد جيرانك

O Abu Dhar hvis du koge grøntsagerne derefter gange vand (flydende) og give nogle til dine naboer. [21]

Af Aisha radi 'Anha:

يا رسول اله إن لي جارين فإلى أيهما أهدي قال إلى أقربهما منك بابا

Jeg sagde: "O Allahs Allâh, jeg har to naboer, hvor jeg giver en gave", svarede han: "Til den nærmeste dør fra dig. [22]

Ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam: "Og gøre godt til din nabo, vil du blive en troende" betyder de perfekte tro, for troen kan vokse og kan reduceres som repræsenteret overbevisning Ahlu Sunna Wal jama'ah Sholeh tilhængere af Salaf.

Fjerde: ordene af Allah sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam.

وأحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما

Kærlighed til andre, hvad du elsker dig selv, vil du blive en muslim

Det ville være en perfekt muslim hans islam. Det giver en følelse af, at deres version blev formindsket værdi sammenlignes med den manglende følelse af kærlighed.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam har sat dette punkt at komme i himlen. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

فمن أحب أن يزحزح عن النار ويدخل الجنة فلتأته منيته وهو يؤمن بالله واليوم الآخر وليأت إلى الناس الذي يحب أن يؤتى إليه

Hvem ønsker at blive frelst fra helvede og komme i himlen, så lad ham dø i en tilstand af tro på Allah og den Sidste Dag, og lad ham memperlakukkan andre som han ønsker sig diperlakukkan af andre. [23]

Folk vil kun være i stand til at opnå denne grad af renlighed hjertet af misundelse og jalousi, misundelse og jalousi er årsag nogen ikke kan lide eller ikke lide behandlet efterligne hans venlighed, hun ønsker hendes særlige midt i mængden med de fordele, han har. Mens tro er anderledes med det, han (krævede), at de troende, som ellers at føle sig godt, at Gud giver til ham, uden at dette berører den mindste af venlighed.

Sammenfattende er det et must for en troende til troende elsker for andre, hvad han elsker for sig selv, og hader for andre, hvad han hader sig selv. Hvis han ser en fejl på sin Deen, så han forsøgte at løse det. Hvis han så dyd eller fordel på andre, der overgår dem, han håber at være som en anden sagde, hvis overskridelsen er relateret til religion, da det er en god ønske. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

لا حسد إلا في اثنتين رجل آتاه اله مالا فسلطه على هلكته في الحق وآخر آتاه الله حكمة فهو يقضي بها ويعلمها

Ingen (be) misundelse undtagen for to ting: en person, der er gudgivne rigdom og han tilbringer i vejen for sandheden, og én, at Gud gav visdom og han gav beslutningen om at ham og lærte ham. [24]

Men hvis det er over verdslige problemer, så er det godt misundelse det. Allah siger:

ولا تتمنوا مافضل الله به بعضكم على بعض

Og vær ikke jaloux på, hvad Gud gav dig mere end delvis afgjort nogle andre. [An-Nisaa: 32]

Og Allah siger om Qarun:

فخرج على قومه في زينته قال الذين يريدون الحياة الدنيا ياليت لنا مثل مآأوتى قارون إنه لذو حظ عظيم

Karun kom ud til sit folk i pragt. Og han sagde dem, der ønskede liv i denne verden: "Jeg ville ønske, vi havde gerne hvad der er blevet givet til Karun: se, han virkelig har en stor formue [Al-Qasas: 79].

Da Gud druknede Qarun og hans hus ned i jorden, folk i dag vil have den holdning Qarun sagde:

ويكأن الله يبسط الرزق لمن يشآء من عباده ويقدر لولآ أن من الله علينا لخسف بنا ويكأنه لايفلح الكافرون

Ah det er sandt, Allah forstørrer hensættelse til hvem Han vil af sine tjenere og indsnævre det: Hvis Gud ikke skænke Hans nåde over os er virkelig Han har begravet os (også). Ah det er sandt, var ikke heldige mennesker, der benægter (Allahs). [Al-Qasas: 82]

Femte: Ordet han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam.

ولا تكثر الضحك فإن كثرة الضحك تميت القلب

Du må ikke grine en masse, fordi faktisk en masse latter går sløver hjertet.

I denne hadith er der en reel forbud fra en masse grin og en redegørelse for det forbud, der er en masse latter, der gør hjertet synke i mørket, menjadikanya som en død person, der ikke kan drage fordel for sig selv med et nyttigt, og kunne ikke forhindre ham i noget skidt. Mens liv og lys i hjertet, som er kilden til alt godt, og døden og mørket er kilden til alle onder. Med hjertet af livet der styrke, hørelse, syn og opfattelser af arten af ​​oplysninger og i overensstemmelse med sandheden.

I denne hadith der idzin for et par griner, især for et sådant formål. Dette er tegn på, profeter og Guds tjenere Righteous. Allah siger om Solomon, da han hørte tale om myrer:

فتبسم ضاحكا من قولها

Så smilede han lo, fordi hans ord (myren). [An-Naml: 19]

Fra Sa'ad ibn Abi Waqash, sagde han: "Der var en mand polyteist provokere muslimerne så Profeten sagde til Saad:" Panahilah det ". Sa'ad sagde: "Så vil jeg cabutkan pile, der ikke banebrydende, så jeg bar ham ned, og han åbnede sine private dele. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam lo indtil jeg kunne se den molære tænder sallâ Allâhu' alaihi wa salalm. [25]

Spænding af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam var forårsaget af terkenanya mand sagde, ikke på grund af åben nøgenhed. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam var ikke muligt på grund af åbningen af ​​kønsorganer grine.

Fra Abdullah bin Mas'ud: Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa salalm sagde:

إني لأعلم آخر أهل النار خروجا منها وآخر أهل الجنة دخولا رجل يخرج من النار حبوا فيقول اله اذهب فادخل الجنة فيأتيها فيخيل إليه أنها ملأى فيرجع فيقول يا رب وجدتها ملأى فيقول اذهب فادخل الجنة فيأتيها فيخيل إليه أنها ملأى فيرجع فيقول يا رب وجدتها ملأى فيقول اذهب فادخل الجنة فإن لك مثل الدنيا وعشرة أمثالها أو إن لك مثل عشرة أمثال الدنيا فيقول تسخر مني أو تضحك مني وأنت الملك فلقد رأيت رسول اله n ضحك حتى بدت نواجذه وكان يقول ذاك أدنى أهل الجنة منزلة

Faktisk kender jeg seneste helvede ud af det, og det senest indtastede himlen. Der var en mand frigivet fra helvede at kravle, så Gud sagde til ham: "Gå, gå himlen" Han gik til himlen og himlen sig for ham, at det var fuld, da han kom tilbage og sagde: "Herre, jeg har himlen fuld "Gud sagde til ham:" Gå, gå himlen "Manden gik til himlen og himlen syntes ham, at det var fuld, da han kom tilbage og sagde:" O Herre, jeg har himlen fuld af "Gud sagde til ham:" Gå, gå himlen ! Faktisk, verden er din føjet til ti gange "manden havde sagt," Du gør grin med mig eller grine ad mig, mens Du er kongen ". Fortællere sagde: "Hvad jeg så profeten lo indtil hans kindtænder ser", så sagde han: "Det er placeringen af ​​den laveste Heaven. [26]

Men dette er ikke for vane at grine som profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, de fleste af de griner han sallâ Allâhu' alaihi wa sallam var smilende.

Fra Sammak ibn Harb: "Jeg spurgte Jabir bin Samurah:" Har du nogensinde brugt til at sidde med Allahs Budbringer "Han svarede:" Ja, ofte. Han plejede at ikke stige fra sin plads at bede Fajr indtil solopgang, når solen stod op, rejste han sig. Den følgesvende almindelig samtale, undertiden de fornærme Jahiliyyah tilfældet, så de griner og hans smil. [27]

Umar blev spurgt: "Har de kammerater nogensinde blev grine?" Han svarede: ". Ja, men tro i deres hjerter-med Gud mere robuste end de høje bjerge"

Blandt nåde Islam er at gøre et smil og strålede, da hans bror mødtes med trosfæller som Sadaqah. Abu Dhar sagde: "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa salalm sagde til mig:

لا تحقرن من المعروف شيئا ولو أن تلقى أخاك بوجه طلق

Må ikke nogensinde undervurdere dine gode gerninger, selvom (bare) du møder din bror med et strålende ansigt. [28]

Islam er en sand religion, ikke flyver højt i fantasien og lignelser tomme. Islam som et menneske på jorden er reel. Islam betragter ikke mænd som englevinger har to, tre eller fire. Men Islam betragter mennesket som et menneske (behov) for at spise, og gå på markedet (for at købe deres behov). Således Islam kræver ikke dem til at være alt, hvad de siger dhikr, ikke kræver, at al stilhed tænker, og ikke kræver dem til at bruge al deres fritid i moskeen.

Islam anerkender udvidelse, natur og deres instinkter. Gud har skabt mennesket i en tilstand kan være glade og lykkelige, i stand til at spille, som Gud har skabt dem i en tilstand stand til at spise og drikke. Så der er ingen skade i et muslimsk lov glad og sjov med hvad han kan lide eller underholde sig selv og deres venner til spillet er. Bare lad det ikke blive en vane i hver gang, der tilbragte morgen og eftermiddag så neglectful af told og kunne gøre det ikke alvorligt.

Der er et vers, der siger: "Giv ytringer var sjov om størrelsen af ​​salt blandes i en grøntsag" (berguraulah nødvendige midler ikke går overbord)

Dette er råd af profeten til Abu Hurayrah. Selvom råd er rettet til Abu Hurairah, men det betyder ikke, at det er bare for ham alene. Også vi er i live i dag, hvis vi er i stand til at bære de beskeder Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam var så alle løfter Apostlen sikkert vi vil finde det.

Allah ved bedst bisshawab

[Transskriberet fra blade Sunnah Foundation Edition Udgivet 10/Tahun V/1422H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tlf. 08121533647, 08157579296]





kilde: http://almanhaj.or.id/
_______

Tidak ada komentar:

Posting Komentar